עבור לתוכן

קניתם מעבד AMD עם מדבקה מעליו ולא לא רוצים לקרוע אותה ולאבד אחריות? הנה כיצד!

Featured Replies

פורסם

מעניין כמה המדבקה מפריעה בהעברת החום ?

או כמה זה פוגע בקרור של המעבד , במעלות ?

• תגובות 47
  • צפיות 5.1k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
  • מחבר

לא יותר פשוט לעבוד בעדינות עם סכין יפנית מאשר להכין תה למעבד?

גם על המעבד שלי הייתה מדבקה של CD-Log אבל עם סכין יפנית וטיפה עדינות (ממש טיפה) המדבקה ירדה בלי בעיה.

הבעיה היא שהמדבקה היא מהסוג המעצבן ביותר ולא קשיחה כלל כמו מדבקות מחירים, אחרת באמת כולם היו מורידים עם "סכין יפנה". מבחינתי זה BRUTE FORCE

השיטה שלי עם האדים הרבה יותר נוחה ושקטה, ונותנת למדבקה לרדת מעצמה, עם כמה דחיפות עדינות של האצבע אחרי שהדבק נחלש. שימוש בסכיןן גם עלול להשאיר בטעות שריטות על המעבד , מה שפותח פתח לצרות ולתירוצים של יבואנים באי קבלת המעבד באחריות!... משמע - מסוכן ולא מומלץ.

מעניין כמה המדבקה מפריעה בהעברת החום ?

או כמה זה פוגע בקרור של המעבד , במעלות ?

יש סיבה להאמין שהמדבקה מאוד מפריע מכיוון שכלל אין מגע ביןו המעבד לצלע הקירור,או שיש מגע חלקי,מה שדי דופק את מי שקנה קירור טוב ויקר כדוגמת BIG TYPHOON בערך ב250 ש"ח או קירור מים מ500 ש"ח ומעלה. פשוט חבל.

עכשיו תשימו לב, העניין המטומטם של המעבד לא רק שמפריע לאנשים אלה שהמון אנשים מחפשים דרך יצירתית להוריד אותו, מה שהתבטא ב 250 צפיות בנושא "שולי" מעין זה בכמה שעות.

פורסם

יש לי פתרון יותר טוב: לקנות מחנות שלא משפריצה לך מדבקה על המעבד ! :silly: :silly:

פורסם
  • מחבר

יש לי פתרון יותר טוב: לקנות מחנות שלא משפריצה לך מדבקה על המעבד ! :silly: :silly:

תשמע, מלבד זאת שכתבת בדיוק אותו דבר שמישהו כתב לפניך ונענה יש לציין . . . בהתחלה כתבתי תגובה קצת יותר קיצונית אחרי הפרצופים שהכנסת כאילו בלעג על כולנו שנתקענו עם מעבדים כאלה... (יופי לך שאין לך בעיה כזאת... :pissed: ), אבל אח"כ נרגעתי וכתבתי משהו יותר שקול. בכל מקרה, תגיד לי, אתה לא קורא את ההודעות הקודמות?!

שים לב! :

למה לקנות מלכתחילה מחנות שמכריחה אותך להישאר עם מדבקה?

והתשובה:

תשמע... אחת, לא כולם יודעים שככה הם יקבלו, אני למשל לא ידעתי שאני אמור לנחש שככה היבואן מוכר את זה לחנות ושהחנות לא יכולה לעשות שומדבר בקשר לזה... אבל חובה לשמור על המדבקה. ושתיים- לפעמים זה יותר זול ומה לעשות כסף לא גדל על עצים אצל רובנו... אז אתה יודע... יהודים טובים...מאלתרים. :cool2:

ברור שעדיף לקנות בלי מדבקה, אבל אם OEM של,נגיד, CD-LOG זה הכי זול או שמוכרים את זה בחנות ליד הבית שלי במרכז והחנות הזולה הבאה היא בחיפה, אז אני אסע לחיפה? כי כך זה היה במקרה שלי. לא ידעתי וחשבתי על דרך להתגבר על כך...ומצאתי דרך מקורית,לשם שינוי, אז אנא להגיד כל הכבוד ולהבין מדוע מישהו בכלל כתב את זה, מן הסתם כי הוא לא היה יכול לקנות מעבד בלי מדבקה, או לפחות לדעת שהוא כזה.

איך אומרים? 290 צפיות מלמדות שאננשים אשכרה נתקעו עם אותה בעיה או שהם שוקלים לקנות מעבד שהיבואן תקע עליו מדבקה ולא מקבל אותו בלעדיה, ופה זו אחת הדרכים המתוחכמות להתגבר על זה. בהצלחה לכולם. ;)

אלכס

פורסם

פשוט תציב לחנות עובדה

או שאני מקבל אחריות גם בלי המדבקה (שיכתבו את ה SERIAL של המעבד על החשבונית)

או שאני קונה במקום אחר.

תאמין לי שהם יתקפלו (מנסיון)

פורסם

CD-LOG לא מוכרים ללקוחות פרטיים.

פורסם
  • מחבר

פשוט תציב לחנות עובדה

או שאני מקבל אחריות גם בלי המדבקה (שיכתבו את ה SERIAL של המעבד על החשבונית)

או שאני קונה במקום אחר.

תאמין לי שהם יתקפלו (מנסיון)

איך לפי דעתך זה אמור לעזור לחבר'ה, שכבר קנוו את המעבד ונכנסנו לפה לקרוא מה עושים עכשיו... ?! :nixweiss:

אתה חושב שאנשים לא עושים לחנות בעיות עם זה? "תשמע, אלה הם התנאים של היבואן ואין לנו מה לעשות נגד זה" היא התשובה הסופית של החנויות ברוב המקרים. :s07:

בכל מקרה. הפוסט נועד לאנשים שכבר קנו את המעבד או נמצאים במצב של קניית מעבד ומתלבטים אם יוכלו איכשהו להציל את האחריות שלהם"...

למקרה שמישהו עדיין לא הבין. :kopfpatsch:

פורסם

הרעיון הלא גאוני שלך יכול לגרום לקורוזיה והווצרות מים מתחת לכיסוי מגן של המעבד דבר שני שהרעיון הזה שלך נעשה בכלל ע"י פן לשיער ולא אדים של קומקום.

פורסם

CD-LOG לא מוכרים ללקוחות פרטיים.

:kopfpatsch: :kopfpatsch: :kopfpatsch::bash: :bash: :bash::screwy: :screwy: :screwy:

פורסם
  • מחבר

[ quote author=XPloiTeR link=topic=134523.msg1131865#msg1131865 date=1123429587]

CD LOG לא מוכרים ללקוחות פרטיים

:kopfpatsch: :kopfpatsch: :kopfpatsch::bash: :bash: :bash::screwy: :screwy: :screwy:

תגיד, כמה אנשים , עם יד על הלב, קונים את המעבד שלהם ישירות מהיבואן ? ? ? אין מילים... :-\

ולהערה יותר מדאיגה:

הרעיון הלא גאוני שלך יכול לגרום לקורוזיה והווצרות מים מתחת לכיסוי מגן של המעבד דבר שני שהרעיון הזה שלך נעשה בכלל ע"י פן לשיער ולא אדים של קומקום.

תשמע, אתה לא מחזיק מעבד חצי שעה מתחת לקומקום . . . מה גם, שעשיתי את זה. אני מדבר מניסיון. ואלוהים, מקסימום חבר'ה מבינים שלא דוחפים מעבד לח ללוח אם . . . (למרות שתמיד יש מישהו שיכניס . . . :screwy:) בכל מקרה, אחרי הקירור זה מסתדר. תשמע, מקסימום, אולי חימום הרכיבים עזר לאוברקלוק שאחרי ההתקנה כמו שהצגתי.. ;D

* לא לקחת את השורה האחרונה כעובדה,כן ::)

פורסם

:silly: :silly: :silly: :silly:

עריכה: סורי טעות שלי לא הבנתי כלכך טוב מה שרשמו מקודם חשבתי שהתכוונתם שרכשם מהם ישירות

לא חשוב, הבנתי את הטעות שלי..

בכל אופן עד כמה מפריע המדבקה למרוח את המשחה הטרמית ? כלומר היא ממש פוגעת באפקט של המשחה ?

פורסם

אני חושב שיש הגזמה , ביחס לבעייה כביכול שהמדבקה יוצרת

למעבדים של היום יש שטח מגע גדול בין גוף הקרור והמעבד

ולכן מדבקה קטנה לא יכולה לשנות , מה עוד שהמדבקה גם לא מבודדת ומעבירה את החום

פורסם
  • מחבר

תשמע, אני אף פעם לא כותב על משהו שלא ניסיתי על בשרי (או על מעבדי, במקרה הזה ;D ) אבל . . .

מחשבות הגיוניות:

- אפשרות בדרגת חומרה קלה יחסית = המדבקה הקטנה והדקה, היא בדיוק מה שצריך על מנתלתת למעבד להתיישב טיפה באלכסון על הליבה, משמע שלא יהיה מגע מלא בין הליבה לאלומיניום,נחושת או וואטבר החומר של צלעות הקירור או בלוק המים/גז.

אפשרות חמורה הרבה יותר = אי הסרת המדבקה תגרום להרמת גוף הקירור חצי מילימטר מעל הליבה של המעבד...

משמעויות מבצעיות:

- מי שקונה קירור יקר על מנת לעשות אוברקלוק יזכה לרמה של קירור בינוני יותר = אוברקלוק בזיוני,אם בכלל !

- מי שקונה מעבד זול בשביל לעשות לו אוברקלוק למהירות של מעבד יקר = ביזבז בזה הרגע מאות שקלים.

- מי שקנה סתם קירור סטוק למעבד שלו, יכול להיות שהקירור הזה כלל לא יספיק לו לקרר את המעבד החם,בגלל חוסר המגע המושלם בין הליבה לגוף הקירור = פתח לצרות ולחיפוש סיבה מיותרת במחשב למסכים כחולים, היתקעויות מוזרות וכדומה,ישנם חבר'ה (גם לי זה קרה פעם) שיהפכו את כל המחשב ,עד לפוירמוטו עד שיבינו שהבעיה היא בעצם חום המעבד שלא מתפזר בגוף הקירור כראוי !

- כל החברה שמלטשים את הצד התחתון של גוף הקירור שלהם עם נייר ליטוש על מנת שיהיה יותר חלק בהיצמדות לליבת המעבד,בעצם קיבלו...ז** לפנים . . . והעבודה ירדה לטימיון בגלל מדבקה מסכנה.

- נו וכמובן, רק זה חסר . . . טפו טפו טפו, לא עליכם . . . = מעבד AMD יקר שנשרף לאורך זמן בגלל מדבקה... איזה כותרות אפשר להריץ על זה "שרף 5 אלף שקל בגלל חתיכת נייר" . . . :kopfpatsch:

פינת "הכה את המומחה":

יודעים מה? אני מציע ניסוי. מי שיש לו מדחום דיגיטלי(מכל אלה שמתחברים למחשב עם כבלים שחורים דקים ארוכים שבקצה יש קטע כתום דק שמודד בדייקנות טמפרטורות) שיצמיד אותו על החלק האחורי העליון של המארז שלו (מעל הספק) ושימדוד. אח"כ שייקח איזו מדבקה (נגיד מהצד של גביע מילקי או משהו) שישים אותה על אותו מקום שמדד קודם ושימדוד שוב פעם את הטמפרטורה כאשר המדבקה נמצאת 5 שניות על המארז,והיא תפריד בין המארז החם למדחום.

תנו תוצאות. ;)

פורסם

תשמע, אני אף פעם לא כותב על משהו שלא ניסיתי על בשרי (או על מעבדי, במקרה הזה  ;D ) אבל . . .

מחשבות הגיוניות:

- אפשרות בדרגת חומרה קלה יחסית = המדבקה הקטנה והדקה, היא בדיוק מה שצריך על מנתלתת למעבד להתיישב טיפה באלכסון על הליבה, משמע שלא יהיה מגע מלא בין הליבה לאלומיניום,נחושת או וואטבר החומר של צלעות הקירור או בלוק המים/גז.

אפשרות חמורה הרבה יותר = אי הסרת המדבקה תגרום להרמת גוף הקירור חצי מילימטר מעל הליבה של המעבד...

משמעויות מבצעיות:

- מי שקונה קירור יקר על מנת לעשות אוברקלוק יזכה לרמה של קירור בינוני יותר = אוברקלוק בזיוני,אם בכלל !

- מי שקונה מעבד זול בשביל לעשות לו אוברקלוק למהירות של מעבד יקר = ביזבז בזה הרגע מאות שקלים.

- מי שקנה סתם קירור סטוק למעבד שלו, יכול להיות שהקירור הזה כלל לא יספיק לו לקרר את המעבד החם,בגלל חוסר המגע המושלם בין הליבה לגוף הקירור =   פתח לצרות ולחיפוש סיבה מיותרת במחשב למסכים כחולים, היתקעויות מוזרות וכדומה,ישנם חבר'ה (גם לי זה קרה פעם) שיהפכו את כל המחשב ,עד לפוירמוטו עד שיבינו שהבעיה היא בעצם חום המעבד שלא מתפזר בגוף הקירור כראוי !

- כל החברה שמלטשים את הצד התחתון של גוף הקירור שלהם עם נייר ליטוש על מנת שיהיה יותר חלק בהיצמדות לליבת המעבד,בעצם קיבלו...ז** לפנים . . . והעבודה ירדה לטימיון בגלל מדבקה מסכנה.

- נו וכמובן, רק זה חסר . . . טפו טפו טפו, לא עליכם . . . = מעבד AMD יקר שנשרף לאורך זמן בגלל מדבקה... איזה כותרות אפשר להריץ על זה "שרף 5 אלף שקל בגלל חתיכת נייר" . . .  :kopfpatsch:

פינת "הכה את המומחה":

יודעים מה? אני מציע ניסוי. מי שיש לו מדחום דיגיטלי(מכל אלה שמתחברים למחשב עם כבלים שחורים דקים ארוכים שבקצה יש קטע כתום דק שמודד בדייקנות טמפרטורות) שיצמיד אותו על החלק האחורי העליון של המארז שלו (מעל הספק) ושימדוד. אח"כ שייקח איזו מדבקה  (נגיד מהצד של גביע מילקי או משהו) שישים אותה על אותו מקום שמדד קודם ושימדוד שוב פעם את הטמפרטורה כאשר המדבקה נמצאת 5 שניות על המארז,והיא תפריד בין המארז החם למדחום.

תנו תוצאות.  ;)

אני חושב שאתה אובססיבי לעניין ואפילו ממש מגזים,

מילימטר אחד לעמלה אתה מכסה אפילו 2 מלימטר עם משחה טרמית מה אני יגיד לך

אולי המדבקה גוזלת לך מעלה, אז תשתמש ב AS5 שלוקחת לפחות 3 מעלות ולא תראה הבדל

זה לא אמור להיות מבחינה מדעית כזה משמעותי כמו שאתה מציב את זה, זה פשוט לא נכון מה שאתה אומר

פורסם

למה לקנות מלכתחילה מחנות שמכריחה אותך להישאר עם מדבקה?

אני מחזק את דבריו של עמרי. היום כשיש יבואן רשמי [וגם יותר מיבוא אפור אחד] אסור לרכוש מחנות ששמה את מדבקת האחריות על גוף הקירור של המעבד - אם זה לא מוצא חן בעיניכם, יש אלטרנטיבות אחרות.

תשמע... אחת, לא כולם יודעים שככה הם יקבלו, אני למשל לא ידעתי שאני אמור לנחש שככה היבואן מוכר את זה לחנות ושהחנות לא יכולה לעשות שומדבר בקשר לזה... אבל חובה לשמור על המדבקה. ושתיים- לפעמים זה יותר זול ומה לעשות כסף לא גדל על עצים אצל רובנו... אז אתה יודע... יהודים טובים...מאלתרים. :cool2:

אוי, שטויות במיץ! מי שאמר לך את זה שיקר לך במצח נחושה. היבואן הרשמי של מעבדי AMD בארץ לא שם ולעולם גם לא ישים מדבקות על המעבדים עצמם, הכל עובד אצלם ע"י זיהוי ברקודים כפי שהם ניתנים לכל מעבד טרם צאתו מהמפעל.

אם המוכר בחנות ממנה רכשת את המעבד אמר לך את השטויות הללו חובה עליך ללכת אליו ולהאשים אותו ששיקר לך ואולי אף לקונים אחרים בחנות! - אני מאמין שהוא רוכש מעבדים מיבוא אפור/מקבילי שלא ע"י היבואן הרשמי והוא אפילו לא מבין שהוא לא רוכש מהיבואן הרשמי.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים