עבור לתוכן

התקנת rockbox בH120 שלי..

Featured Replies

פורסם

שלום...

ברשותי אייריבר h-120 ורק אתמול גיליתי על הרוקבוקס הזה.

הבנתי שדרך זה אני יכול לראות עברית באייריבר שלי וזה שימח אותי.

פה עשיתי חיפוש קטן בפורום וראיתי הרבה מאוד דיונים, אבל דיי ישנים שכתבו פה שעדיין לא מומלץ להתקין את זה..

אז יש לי שאלה:

באתר שלהם הם מציינים שלא מומלץ להתקין את זה , מישהו פה ניסה?

תודה

פורסם

מנסה אותה ברגעים אלה ;D

מהתרשמות ראשונית - פשוט מעולה. עדיין לא הצלחתי להסתדר שם עם כל הדברים, ויש לא מעט דברים שהם עדיין די בסיסיים, אבל אפשר לקסטם לעצמך את הנגן בצורה מדהימה. אני מודע לסיכונים, וכבר נתקלתי בכמה באגים בתצוגה\השמעה, אבל אני לא מפחד... לא ראיתי דיווחים מהזמן האחרון על מכשירים שממש נהרסו, לכל היותר היה צריך לעשות ריסט.

מבחינת עברית - אתה יכול לבחור פונט בתפריטים, ויש אחד שמראה עברית (הפוך, כמובן) אבל זה פונט גדול ולא נוח, ולפעמים נעלמות אותיות... אני מקווה שמישהו כאן יתפוס יוזמה ויצטרף לקבוצה שלהם כדי לעשות את זה מושלם, כי לי אין שמץ של מושג בתכנות.

נקווה שמישהו יגיב כאן - http://forums.rockbox.org/index.php?topic=1043.0

אה, וגם הgapless פשוט נפלא.

ויש משחקים מגניבים.

ואתה יכול תמיד להפעיל את הFW המקורי של אייריבר אם במקום להדליק את המכשיר כרגיל את מחזיק את כפתור הRECORD ואז לוחץ על PLAY.

בקיצור, שווה נסיון (אלא אם אתה באמת באמת מפחד).

ההוראות להתקנה של רוקבוקס כאן.

הם מוסיפים דברים ממש כל יום, העדכונים היומיים פה.

פורסם

הקדמת אותי (-:

לי דווקא הפונט הגדול (ISO8859-8) דווקא מאוד נוח ואני מקווהשיתקנו את בעיית ה"אותיות הנעלמות" בפונט הנ"ל כי כמו שרשמתי האחרים שאמורים לתמוך בעיברית קטנים מידי , טוב נראה מה יענו לי שם!

בתכלס זה אחלא דבר הROCKBOX הזה :xyxthumbs:

פורסם

בתכלס זה אחלא דבר הROCKBOX הזה  :xyxthumbs:

מה זה?

פורסם
  • מחבר

מנסה אותה ברגעים אלה  ;D

מהתרשמות ראשונית - פשוט מעולה. עדיין לא הצלחתי להסתדר שם עם כל הדברים, ויש לא מעט דברים שהם עדיין די בסיסיים, אבל אפשר לקסטם לעצמך את הנגן בצורה מדהימה. אני מודע לסיכונים, וכבר נתקלתי בכמה באגים בתצוגה\השמעה, אבל אני לא מפחד... לא ראיתי דיווחים מהזמן האחרון על מכשירים שממש נהרסו, לכל היותר היה צריך לעשות ריסט.

מבחינת עברית - אתה יכול לבחור פונט בתפריטים, ויש אחד שמראה עברית (הפוך, כמובן) אבל זה פונט גדול ולא נוח, ולפעמים נעלמות אותיות... אני מקווה שמישהו כאן יתפוס יוזמה ויצטרף לקבוצה שלהם כדי לעשות את זה מושלם, כי לי אין שמץ של מושג בתכנות.

נקווה שמישהו יגיב כאן - http://forums.rockbox.org/index.php?topic=1043.0

אה, וגם הgapless פשוט נפלא.

ויש משחקים מגניבים.

ואתה יכול תמיד להפעיל את הFW המקורי של אייריבר אם במקום  להדליק את המכשיר כרגיל את מחזיק את כפתור הRECORD ואז לוחץ על PLAY.

בקיצור, שווה נסיון (אלא אם אתה באמת באמת מפחד).

ההוראות להתקנה של רוקבוקס כאן.

הם מוסיפים דברים ממש כל יום, העדכונים היומיים פה.

קודם כל, תודה לעונים.

עכשיו אתייחס לתגובתך:

לא הבנתי את כל התגובה שלך, כי לא כ"כ הבנתי מהאתר שלהם הרבה.

אני יודע שיש סיכון שאםההתקנה לא מצליחה, המכשיר עלול לא לפעול, ועם זה יש לי בעיה. אם דבר כזה קורה, יש דרך כלשהי להפעיל אותו?

פורסם

מה זה?

פירמוור בקוד פתוח לנגני MP3. זה התחיל לפני כמה שנים בתור קבוצה שהחליטה לעשות FW אלטרנטיבי לנגנים הישנים של ארקוס, ולפני שנה בערך הם התחילו לעבוד על הH120. הם לא לוקחים כלום מהחברה, הם כותבים את הכל מאפס. זה באמת מדהים איך שהם התחילו מכלום, לקחו שרטוטים של הלוחות והחיבורים במכשיר, ולאט לאט פיתחו משהו שאשכרה עובד בכלל בכלל לא רע.

לא הבנתי את כל התגובה שלך, כי לא כ"כ הבנתי מהאתר שלהם הרבה.

אני יודע שיש סיכון שאםההתקנה לא מצליחה, המכשיר עלול לא לפעול, ועם זה יש לי בעיה. אם דבר כזה קורה, יש דרך כלשהי להפעיל אותו?

אם באמת לא הבנת מהאתר שלהם כלום, אז לדעתי עדיף שלא תסתכן. בכל זאת, עדיף להבין טיפה את מה שאתה עושה בשביל להכניס FW לא רשמי בשלבי פיתוח. האמת עכשיו בחופש יש לי כמויות של זמן פנוי, אולי אני אנצל את זה כדי לסדר מדריך מפורט בעברית.

בעיקרון מה שעושים זה מורידים את הFW הרשמי של אייריבר, ומורידים קובץ patcher מרוקבוקס, שעושה שינויים לקובץ FW המקורי. את הקובץ המעודכן מכניסים כרגיל לתיקייה הראשית בנגן.

בנוסף, צריך להוריד את ה daily build (העדכון היומי) מרוקבוקס, ולעשות לו UNZIP לנגן (מה שייצור קובץ rockbox.iriver ותיקייה בשם .rockbox בתיקייה הראשית).

לא יהיו שום בעיות בהתקנה אם תעבוד לפי ההוראות. הסיכון הוא שהFW ייקרוס, אבל אז רוב הסיכויים שריסט לנגן יפתור את הבעיה.

פורסם

פירמוור בקוד פתוח לנגני MP3. זה התחיל לפני כמה שנים בתור קבוצה שהחליטה לעשות FW אלטרנטיבי לנגנים הישנים של ארקוס, ולפני שנה בערך הם התחילו לעבוד על הH120. הם לא לוקחים כלום מהחברה, הם כותבים את הכל מאפס. זה באמת מדהים איך שהם התחילו מכלום, לקחו שרטוטים של הלוחות והחיבורים במכשיר, ולאט לאט פיתחו משהו שאשכרה עובד בכלל בכלל לא רע.

מה הוא נותן?

פורסם

מה הוא נותן? כל דבר אפשרי בערך, במגבלות החומרה של הנגן.

אם יש פיצ'ר שאתה רוצה - אתה יכול לבקש שיכניסו אותו (או אם אתה יודע לתכנת פשוט תכתוב אותו בעצמך).

כרגע התכונות העיקריות שהיו חסרות בFW הרשמי ורוקבוקס הכניסו הן gapless playback (מעבר משיר אחד לשני בלי שתהיה שניה של שקט, מצוין בשביל אלבומי לייב או אלבומים שבהם הטראקים משתלבים אחד לתוך השני), ויצירת רשימות השמעה בנגן עצמו. אפשר גם לשמור את הרשימה ולתת לה שם.

חוצמזה, זה פשוט לא יאומן כמה שהדבר הזה נוח לקסטומיזציה. ככה נראה המסך הראשי של האייריבר שלי כרגע:

dump00035rm.png

נחמד, לא?

יש גלריה של מסכים שאנשים עשו, אבל האתר של רוקבוקס לא עולה לי כרגע... אני אתן את הלינק כשהוא יעבוד. זה ממש פשוט לקודד את זה בעיקרון, אפשר להשתמש בכל מידע מהטאג ID3, מידע על הקובץ או על הפלייליסט (גודל קובץ, ביטרייט, אורך הרשימה וכו') כמו גם מידע על הקובץ הבא ברשימה. יש גם תנאי IF פשוטים ונוחים לשימוש. 10 דקות עוברים על ההוראות ומסתכלים על קודים של אנשים אחרים ואפשר כבר ליצור מסך משלך.

אם אין לכם כוח להתעסק עם זה או שאתם לא מבינים איך, פשוט תמצאו מסך שמתאים לכם ותעדכנו. הדבר הזה החזיק אותי ער יותר מדי זמן אתמול בלילה, שיחקתי עם זה עד 3 בבוקר.... ועוד היום הייתי צריך לקום ב7 וחצי, והלילה אני הולך להיות ער בגלל ניצנים :-X

פורסם
  • מחבר

אם באמת לא הבנת מהאתר שלהם כלום, אז לדעתי עדיף שלא תסתכן. בכל זאת, עדיף להבין טיפה את מה שאתה עושה בשביל להכניס FW לא רשמי בשלבי פיתוח. האמת עכשיו בחופש יש לי כמויות של זמן פנוי, אולי אני אנצל את זה כדי לסדר מדריך מפורט בעברית.

בעיקרון מה שעושים זה מורידים את הFW הרשמי של אייריבר, ומורידים קובץ patcher מרוקבוקס, שעושה שינויים לקובץ FW המקורי. את הקובץ המעודכן מכניסים כרגיל לתיקייה הראשית בנגן.

בנוסף, צריך להוריד את ה daily build (העדכון היומי) מרוקבוקס, ולעשות לו UNZIP לנגן (מה שייצור קובץ rockbox.iriver ותיקייה בשם .rockbox  בתיקייה הראשית).

לא יהיו שום בעיות בהתקנה אם תעבוד לפי ההוראות. הסיכון הוא שהFW ייקרוס, אבל אז רוב הסיכויים שריסט לנגן יפתור את הבעיה.

טוב,

אבל בכל זאת לא הבנתי, הם אמרו שאם ההתקנה לא עוברת טוב המכשיר עלול לא לפעול- השאלה שלי אם אפשר לסדר אותו אח"כ שהוא יפעל? לעשות לו ריסט או משהו...

החלטתי שאני אחכה למדריך שלך בעברית, ועד שהם יכתבו שהם הוציאו את זה לקהל הרחב ולא למפתחים.

תודה רבה לכל העונים.

פורסם

טוב,

אבל בכל זאת לא הבנתי, הם אמרו שאם ההתקנה לא עוברת טוב המכשיר עלול לא לפעול- השאלה שלי אם אפשר לסדר אותו אח"כ שהוא יפעל? לעשות לו ריסט או משהו...

לא.

עם אתה עושה flashing ל-firmware פגום והמכשיר מסרב להעלות גם את ה-firmware המקורי (שבו יש את הפונקציה לעדכון firmware מקובץ), אתה לא תוכל לסדר אותו (לפחות ללא שימוש במכשיר חיצוני, פיזי, שלא תוכל למצוא ובמילא לא יעזור לך כי לא יהיה לך מושג איך לסדר אותו) - והדבר הכי טוב שתוכל לעשות איתו יהיה מעצור לדלת.

פורסם

לפי דעתי, הגרסאות הנוכחיות לא יכולות להרוס את הנגן לחלוטין. בגרסאות הישנות יותר כשזה עבד רק בתור משהו מאד בסיסי זה כן היה אפשרי.

כמובן שהאזהרה עדיין שם, ובצדק, כי ההתקנה היא על אחריותך ואם בסוף קורה משהו לנגן זה בעיה שלך והאחריות לא מוטלת על המפתחים.

חוויתי אתמול התרסקות קטנה, קצת מלחיץ שכל מה שכתוב על המסך זה *PANIC* והנורה של ההארדיסק דולקת (בלי שההארדיסק באמת מסתובב).

אבל לדעתי זאת הייתה אשמתי - כי עבדתי על הקוד של המסך וניתקתי וחיברתי את הנגן עשרות פעמים בשביל לבדוק את השינויים בכל פעם. ההתרסקות קרתה בפעם היחידה שבה ניתקתי את הנגן בלי לעשות safely remove hardware, אז הגיוני מאד שזה מה שגרם להתרסקות (למרות שהHD לא פעל באותו רגע).

קליק עם סיכת מהדק על כפתור הריסט והכל חזר לקדמותו.

ייקח עוד זמן עד שהם יוציאו גרסה סופית ויציבה, לפחות כמה חודשים לדעתי. אני עדיין רואה לא מעט באגים (שירים מסתיימים לפני שהם אמורים ועולים אחד על השני, שימוש בHD בזמנים לא נחוצים) אבל זה כבר הגיע לשלב שבו היתרונות גדולים בהרבה מהחסרונות, לדעתי. אפשר לשנות פונטים, יש מחשבון, יש משחקים, יש גפלס, יש לוסלס.

אני אשתדל לכתוב את המדריך עד סוף השבוע... בעיקרון זה בעיקר עבודת תרגום מהאתר שלהם.

פורסם

יש הבדל בין ההתרסקות שאתה חווית, שלא משפיעה על כלום וריסט פשוט מאתחל אותו (כולם זוכרים שהנגן הוא בסה"כ מחשב, נכון? ריסט זה בדיוק כמו להוציא לו את הסוללה ולהחזיר, רק שזה חיצוני ונוח), לבין עדכון לא נכון של ה-firmware (הפעלת patcher לגירסה לא נכונה, למשל) שיגרום לזה שה-bootloader לא יעלה ולא יסכים להעלות גם את הגירסה המקורית (כך שלא יהיה ניתן לעדכן את המכשיר ב-firmware חדש).

לי ולך זה נראה מובן מאליו, אבל יש אנשים שאין להם מושג (לדוגמה: "לא הבנתי את כל התגובה שלך, כי לא כ"כ הבנתי מהאתר שלהם הרבה.").

ותסלח לי, אבל מישהו שצריך לשאול "מה זה נותן?" ואין לו את ההבנה הבסיסית של להיכנס לאתר (ועזוב שהבוקר משום מה הוא לא עובד, זה לא קשור..) ולקרוא מה זה rockbox בכלל, לא צריך לעשות פעולות כאלה על מכשיר שעולה לא מעט כסף.. אלא אם, כמובן, לא אכפת לו לסכן אותו...

אגב, בשלבים ראשוניים יותר של ה-firmware התרסקויות כמו שאתה תיארת היו הרבה יותר תכופות.. למשל בניסיון לעשות view current playlist כשהרשימה ריקה.. או ניסיון להפעיל את RockBoy (האימולטור לגיימבוי) בזמן שהוא ניגן שיר כלשהו...

פורסם

צודק.

בדיוק בשביל זה באות האזהרות, וצריך לעקוב בדיוק אחרי ההוראות, שלב שלב, גם אם אתה חושב שאתה יודע מה לעשות.

ובאמת, אם אתם לא מבינים כ"כ מה אתם עושים, ולא מבינים מה זה ייתן לכם, עדיף שתעזבו.

ובדיוק בגלל הדיווחים על התרסקויות תכופות בגרסאות המוקדמות נמנעתי מהתקנה עד עכשיו... בימים האחרונים נתקלתי ביותר ויותר אנשים שהתקינו והתלהבו אז הנחתי שהגרסה הנוכחית כבר מספיק יציבה בשביל שימוש יום יומי.

ורוקבוי בהחלט מגניב, עכשיו אני רק צריך להבין מאיפה משיגים משחקי גיימבוי (אבל זה יהיה לא חוקי, מן הסתם, אז נעזוב את זה)

פורסם
  • מחבר

נכון, אני לא מבין גדול בנושא.

אבל אני בכל זאת מעדיף לחכות לגרסא סופית (גם אם זה ייקח כמה חודשים, לא משנה לי) ולמדריך בעברית.

תודה לכולכם, עזרתם לי מאוד. :>

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם

1. חייב להגיב כאן כדי למצוא את הדיון הזה בעוד חודשיים שלושה :)

2. תמיד רציתי לשאול

מה ההבדל בין הגרסה האירופית של נהגן לזו האמריקאית ? האם אפשר להכיל את העדכון FW הזה על 2 הגרסאות ?

איך אני יודע איזה גרסה יש לי ? (קניתי את הH120 שלי בארץ, ב PDASTORE) - אין לי ניירות, יש דרך לזהות לפי הנגן ? לפי משהו מסויים בו ?

בעבר עדכנתי לו FW לגרסה רשמית 1.63 E , לא זוכר מה לקחתי, אמריקאי או אירופי...

(עכשיו כשאני חושב על זה, 1.63 E - זה אומר שזה אירופי ?)

נשמע ממש טוב ה FW שאתם מדברים עליו, התעניינתי בזה בעבר.

העיקר שזה לא פוגם בסאונד.

אבל בכל מקרה אני חושב שאמתין חודש חודשיים לראות מה קורה.

יש ב 1.63 E המקורי גם ניגון GAPLESS אבל זה די גרוע, זה לא לגמרי חסר רווחים, עדיין מרגישים, ולפעמים זה אפילו "חותך" כמה שניות סאונד מהסוף וההתחלה של שירים !

נ.ב בלי קשר ל FW האוזניות כפתור הכי טובות עם הנגן הזה הם MX 550 של סנהייזר, פשוט מ-ע-ו-ל-ו-ת.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים