עבור לתוכן

למה AMD יותר טובים מ אינטל במשחקים?

Featured Replies

פורסם

ההודעה הנ"ל לא משתנה כהו זה גם בנוגע למשחקים. בפעם האחרונה שבדקתי, "משתמש הביתי הממוצע" גם שיחק במשחקים החדשים ביותר.

• תגובות 91
  • צפיות 5.9k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

האם אתה אומר זאת כדי לנחם את עצמך בגלל שהמעבד שלך לא מספיק חזק ?  :xyxthumbs: אז אתה מרגיע את עצמך בזה שאתה אומר שאין הבדל בין 2600 ל- 3500 ? חחח.. שמע יש לך נקודה מאוד חשובה בדברים אבל גם קצת מצחיקה, כי שוב הכל תלוי בעניי המתבונן !

מעבדים מהדור ישן ומעבדים חלשים יצרו לך צוואר בקבוק בFPS עם כרטיס מסך יוקרתי, מה שאתה אומר לי פה

שאני יבוא עם פנטיום 3 ואיזה X800XT ויהנה מFPS רב, אבל העניין הוא שאתה תקבל בידיוק אותו FPS כמו ג'יפה 2 בגלל המעבד,

וזה עובדה דיי ידועה שהמעבד הוא רכיב מאוד חשוב בעניין המשחקים, כמו "רוחב פס" שכזה, ככל שהוא חלש וצר גם אם יהיה לך את הכרטיס הכי תותח בשוק עדיין המעבד לא יאפשר העברת נתונים שוטפת שלו... זה שכח העיבוד לא מופנה ברובו אל המעבד אלא אל ה GPU ולא ה CPU לא אומר שה CPU לא משחק תפקיד חשוב

כמובן שזה בהתאם למעבד, וברור שהבדל בין 120-100 אתה לא תראה ! וזה למה אני מתנגד נחרצות לרכישת כרטיסי מסך ביותר מ-1000 שקל כי ההבדל מ-100 FPS ל-140 לא מצדיק את המחיר אבל בעומס ! כן משחקי רשת שיש לך הרבה דמיות שרצות על המסך המעבד נכנס לעבודה,

ואז הוא מונע ירידה ב FPS, למשל אנשים שאתה רואה שקנו כרטיס מסך חזק ויש להם מעבד לא מי יודע מה, הם יכולים להגיע ל FPS גבוה, אבל בעומס על הכרטיס מסך והמעבד אתה רואה ירידה דראסטית של ה FPS נגיד במפה בחלק של הבניין אתה מקבל 100 FPS, אבל איך שאתה יוצא אחוצה אתה מקבל 20, ועם מעבד סוס אתה תקבל 60-80, וכן בין 20 ל- 60-80 יש הבדל משמעותי ביותר !!!

אני לא חושב שזה נתון לויכוח כי תמיד אפשר להגיד שאתה חוסך כסף, ותמיד אפשר להגיד שיצא משהו חדש יותר

אז מה שאתה ממליץ זה לא לקנות מחשב חדש בכלל ? זה פשוט שטיות וכל אחד רואה זאת אחרת, לי למשל חשוב יותר מעבד חזק מאשר

כרטיס גרפי ולכן השקעתי במעבד ופחות בכרטיס מסך, למישהו אחר ישקיע את כל כספו בכ. מסך אלוהי ומעבד הוא יתפשר..

אני לא עשיתי את זה כי אני מעדיך להאריך את אורך החיים של המחשב שלי וכרטיס מסך זה חלק שמחליפים אפשר לומר "בדכיפות" יתרה..

ולכן אני מסכים איתך במובן מסויים, כי המעבד ישרוד לך יותר זמן, וכמו שאמרת ההבדל באמת לא יהיה הכי מורגש שבעולם, אבל אם ניתן להשקיע עדיף להשקיע במעבד יותר טוב וככה ההבדל יהיה קטן וקטן יותר ממעבד למעבד חדש שיוצא.. כרטיסי מסך יוצאים כל הזמן וכל הזמן יוצא אחד יותר חזק.. והמחיר של האחר צונח בהפרש ענק, במעבדים זה לא ממש ככה, הערך פחות או יותר נשמר עד שיוצאת טכנולוגיה חדשה בהחלט

פורסם

לאופיס וגלישה באינטרנט אפילו P2 מספיק.

לפני כמה חודשים גלשתי לי באינטרנט במחשב של סבתא שלי (VOODOO 2 ופנטיום 2 עם 64 מגה ראם לצורך העניין)

וראיתי משחק פלאש קטן וקליל שאפילו המחשבים הדרעק שיש לי בבצפר אמורים להריץ נורמלי. מה תגיד? במעבר בין חדר לחדר (היה מבוסס על כדור מוזר שהולך בחדרים, והמון) הייתי לפעמים צריך לחכות דקה עד שהתקיעה הלאגיסטית תעבור וזה אשמת המעבד. ואל תאשים את הוודו, הוא מראה באנרים במהירות נורמלית.

פורסם

האם אתה אומר זאת כדי לנחם את עצמך בגלל שהמעבד שלך לא מספיק חזק ? :xyxthumbs: אז אתה מרגיע את עצמך בזה שאתה אומר שאין הבדל בין 2600 ל- 3500 ? חחח.. שמע יש לך נקודה מאוד חשובה בדברים אבל גם קצת מצחיקה, כי שוב הכל תלוי בעניי המתבונן !

מעבדים מהדור ישן ומעבדים חלשים יצרו לך צוואר בקבוק בFPS עם כרטיס מסך יוקרתי, מה שאתה אומר לי פה

שאני יבוא עם פנטיום 3 ואיזה X800XT ויהנה מFPS רב, אבל העניין הוא שאתה תקבל בידיוק אותו FPS כמו ג'יפה 2 בגלל המעבד,

נו באמת.... ::)

לנחם את עצמי? תעשה לי טובה...

תאמין לי שאם הייתי רוצה הייתי כבר מזמן יכול להחליף מעבד. במקום זה, אני בוחר להשקיע את הכסף במקומות שהוא באמת ישפיע.

איך לעזאזל הגעת ממה שכתבתי לפנטיום 3? לא אמרתי מעולם להישאר עם מעבד של 3 דורות אחורה (הפנטיום 3 בכלל עצר כבר ב-1GHz, אם לא מחשיבים את ה-1.13GHz הבזיוני שהם הוציאו בשביל "לעקוף את AMD" ומהר מאוד החזירו אותו אליהם וזרקו אותו לפח) - בסה"כ אמרתי לקנות את המעבד בעל יחס עלות\תועלת הטוב ביותר באותה תקופה.

אם נדבר ספציפית על התקופה הנוכחית, אפשר להגיד שמדובר במעבדים שעולים באיזור ה-800-1,000 ש"ח, ה-Athlon64 3000 למשל. לקנות במקומו את ה-Athlon64 3700 במחיר קצת יותר מכפול (2,200 ש"ח) זה ביזבוז מוחלט.

אבל זה בסדר, אני סתם מנסה לנחם את עצמי על היותי חסר יכולת ובעל מעבד נחות... :'(

פורסם

נו באמת.... ::)

לנחם את עצמי? תעשה לי טובה...

תאמין לי שאם הייתי רוצה הייתי כבר מזמן יכול להחליף מעבד. במקום זה, אני בוחר להשקיע את הכסף במקומות שהוא באמת ישפיע.

איך לעזאזל הגעת ממה שכתבתי לפנטיום 3? לא אמרתי מעולם להישאר עם מעבד של 3 דורות אחורה (הפנטיום 3 בכלל עצר כבר ב-1GHz, אם לא מחשיבים את ה-1.13GHz הבזיוני שהם הוציאו בשביל "לעקוף את AMD" ומהר מאוד החזירו אותו אליהם וזרקו אותו לפח) - בסה"כ אמרתי לקנות את המעבד בעל יחס עלות\תועלת הטוב ביותר באותה תקופה.

אם נדבר ספציפית על התקופה הנוכחית, אפשר להגיד שמדובר במעבדים שעולים באיזור ה-800-1,000 ש"ח, ה-Athlon64 3000 למשל. לקנות במקומו את ה-Athlon64 3700 במחיר קצת יותר מכפול (2,200 ש"ח) זה ביזבוז מוחלט.

אבל זה בסדר, אני סתם מנסה לנחם את עצמי על היותי חסר יכולת ובעל מעבד נחות...  :'(

לול.. אני התכוונתי לזה בדרך ההומוריסטית כי כאמור יש באמת משהו דיי עקרוני בדבריך...

אומנם פער המחירים רוב המקרים לא כלכך מצדיק את ההפרשים, למשל בין 3000 ל-3200 או בין 3200 ל-3500 אבל הפער מחירים מצדיק את ה 3000-ל 3500

אבל תמיד יקפוץ החכם ויגיד OC, אבל ל OC צריך קירור של לפחות עולה 200-300 שקל ? שזה בעצם מה שאתה משלם כעפר ככה שכל אחד יעשה את שיקוליו :)

והמעבד שלך בסדר גמור, אומנם לא מדובר במעבד הנחשק אבל כל עוד הוא מספק אותך זה בסדר, אני ישבתי עם 1.8 וג'יפה 3 TI200 אני קניתי מחשב חדש רק בגלל שהוא כבר לא סחב בצורה מהנה את המשחקים החדשים.. המחשב עדיין בשימוש והוא מצויין אבל זה שוב, לא הטופ (סחבתי אותו כבר איזה 3.5-4 שנים...)

פורסם

לול.. אני התכוונתי לזה בדרך ההומוריסטית כי כאמור יש באמת משהו דיי עקרוני בדבריך...

אומנם פער המחירים רוב המקרים לא כלכך מצדיק את ההפרשים, למשל בין 3000 ל-3200 או בין 3200 ל-3500 אבל הפער מחירים מצדיק את ה 3000-ל 3500

אבל תמיד יקפוץ החכם ויגיד OC, אבל ל OC צריך קירור של לפחות עולה 200-300 שקל ? שזה בעצם מה שאתה משלם כעפר ככה שכל אחד יעשה את שיקוליו :)

פה אתה טועה, מ1.8GHZ ל2.2GHZ לא צריך שום קירור בנוסף לסטוק.

ראיתי כבר המון אנשים שעשו אוברקלוק של מעל 600MHZ בקירור סטוק (אני למשל, עשיתי אפילו של 750MHZ).

פורסם

וואי.. באמת תודה שאתה מנחם אותי.. :'( אני לא יודע מה הייתי עושה בלעדיך... :)

המשפט הזה, חוץ מזה שהוא לא ממש הגיוני - הוא גם פשוט לא נכון. פער המחיר ממש לא מצדיק את העליה מ-3000 ל-3500.

אבל, זה הכסף שלך.. תהנה..

פורסם

חחחחחחחח על מה אתם רבים...

פער המחירים בדרך כלל לא מצדיק קנייתה מעבד חזק יותר אבל

למשל ניקח A3000 ו A3200 בשביל משתמש ביתי ממוצע ה 3000 יהיה מצוין ויוכל לחסוך 200 שקל

אבל למי שעושה אוברקלוק ההוספת מכפלה ב A3200 מאוד חשובה וכאן AMD עשתה בשכל

ולא קונים את המעבד הכי חדש בחיים עזבו מעבד

ברוב המקרים זה פשוט ביזבוז לקנות את ספינת הדגל של כל חברה כי ההפרשי מחירים הסטרונומים

וקונים מחשב לפי הצרכים של אותו משתמש!!!

פורסם

אני אצטרך להסכים פה עם מילפורד...

רוב האנשים פה בכלל לא קולטים על מה הם מדברים והם חיים על תרבות הבנצמרק שלהם.. 4% לפה.. 12% לפה .. שכמעט כל הבנצ'מרקים אפילו לא מתקרבים כדי להוכיח כלום בשביל עצמם, או לתת להם מושג של מה הולך לקרות...

כולכם מסתכלים על ה-FX57 ומתפעלים "AMD הכי טובים לזה ולזה" .. יש פה מישהו עם FX57? 55? משהו? יש פה מישהו עם אתלון מעל 4000+ ?

איפה כל הכח שאתם מדברים עליו?

אין לכם מה לעשות עם כזה כמות של כח (וזה שטען שהוא ראה הבדל רציני בין 3000 של אינטל ל-3200+ של AMD .. אתה זקוק לעזרה) ..

אני עברתי מ-P2 400Mhz ל-P4 2400Mhz ורק אז הרגשתי הבדל רציני בפעולה שוטפת (וזה רק כאשר הווינדוז במחשב הישן פעל ברצף של מעל שבוע, או התקנה מעל חצי שנה) ... אז אתם טוענים שיש הבדל רציני במערכת הפעלה בת 4 שנים (אם לא יותר) שהדרישות שלה הן עשירית מהכח שיש לכם היום?

שמתם לב מה הם מריצים בבנצ'מרקים שמראים את ההבדל הקטן הזה של 10% (וגם 10% בתנאים האלו זה קטן) קיבוצי ענק, ריפינג מטורף, ומשחקים שרצים ברזולוציות שגורמות לעין שלי לדמוע (כי המסך שלי אפילו לא תומך ברזולוציות האלו, ועוד יש לי 19" .. מה שגורם לי לגחך בכל הילדי LCD, שאומנם המסכים שלהם מגניבים, אבל הם עלובים למשחקי מחשב, ולא מתקרבים לרזולוציות שאתם שואפים אליהם ... בייחוד לא בתקציב שאתם מוכנים להשקיע).

מה פה משחק בדום 3 מעל 1024*768?  פאר קריי? HL2 ?

בסופו של דבר.. כולכם (אולי מלבד כמה ייחודי סגולה אמיצים, ובעלי כיסים עמוקים) משתמשים במעבדים ממוצעים, עם כרטיסי מסך ממוצעים, ואף אחד ממכם לא מסוגל להריץ משחקים (בייחוד הכבדים) באופן כזה שאתם בכלל תרגישו הבדל בין מעבד אחד לשני ... עדיף לשמור את ה-300שקל הבדל שאתם תקבלו על עוד 100mhz במעבד בשביל כרטיס מסך טוב יותר, שעם או בלי בוטל נק (ולעולם לא יהיה לו בוטל נק אם אתם תריצו אותו ברזולוציה שהוא מיועד אליה..) ישפר את הביצועים (במשחקים) הרבה יותר מן מעבד טוב יותר, או אפילו על  עוד חצי גיגה זיכרון, שיעשה לכם עולם אחר לגמרי של "פעילות שוטפת"...

אגב, לכל "יש צינורות עיבוד" למיניהם - אני מתחיל לחשוב שאתם אשכרה חושבים שיש צינורת מקופרניקל או ברזל בתוך המעבדים האלו... מה שהכי מפחיד, הם אלו שישר צועקים "מפגר, צינורות עיבוד זה בכלל בכרטיסי מסך", כאשר מלבד הטעות המידית (זה ממש לא בלעדי לכרטיסי מסך) אפשר להוסיף כי בערך לפני 4 שנים כרטיסי המסך הפסיקו לעבוד באופן שניתן להגדירו כ"צינור עיבוד" (ברוכים הבאים לעולם העיבוד המקבילי.. אין לך צינור.. יש לך בריכה, וגם היא, מסוגלת לשנות את הצורה שלה)...

למה לכתוב "נדמה לי", "אני חושב", "יש מצב" ... למה לנחש? לא יותר פשוט לא לכתוב כלום? או אם יש לכם אומץ (ומשום מה אתם צריכים להודיע על כך) פשוט לכתוב "אני לא באמת יודע"?

אגב, אומנם ה-FPU של מעבדי ה-AMD חזק מזה של האינטל, זו אינה הסיבה הבודדת לביצועים המשופרים של מעבדי AMD במשחקים, אלא רק אחת מתוך כמה עשרות, שרק מספר מועט מהם אני מודע אליהם. לכן מומלץ פשוט לאמר "גבר, למה? ככה... הארכיקטקטורה שונה".

(אגב, שונה, לא אומר יותר טוב .. מה יותר טוב, זה ממש נתון לשיקול ודיון)

ולהודעה לא קשורה - מסתבר שבמהלך כל השנים שבהם אני משתמש במחשבים, אכן היה לי מעבד של AMD!

פירקתי מחשב ישן שלי, ומסתבר שמעבד ה-DX שלו הוא בכלל DX2, של AMD ...

שמישהו רק יסביר לי למה הלוגו של ווינדוז מוטבע עליו.....

וגם, כשהורדתי את ההיטסינק, נדהמתי לגלות שבמקום סוג של חומר טרמי (בין אם זו מדבקה למשחה  :-) ), שישב בין המעבד לגוף קירור, היו שתי מדבקות .. לא טרמיות... אחריות.. מדבקות אחריות של החברה המיבאת :-) .. אחחח.. החיים היו טובים פעם :-)

פורסם

וואי.. באמת תודה שאתה מנחם אותי.. :'( אני לא יודע מה הייתי עושה בלעדיך... :)

המשפט הזה, חוץ מזה שהוא לא ממש הגיוני - הוא גם פשוט לא נכון. פער המחיר ממש לא מצדיק את העליה מ-3000 ל-3500.

אבל, זה הכסף שלך.. תהנה..

מה שנכון נכון

ההפשר במחירים בהחלט לא מוצדק

כנל לגבי 3700 מול 3000

בשביל אחוזים בודדים בביצועים לא שווה את התוספת של ה 1500 שקל או כמה שזה לא יהיה.

בגלל זה נתתי השאווה של ה P4 3 מול ה AMD 3000+

כי אף מעבד אחר לא שווה את תוספת המחיר המטורפת.

פורסם

כן הסתקלתי שוב על בנצים וגם על המחירים העדכנים, אכן באמת מדובר בלא הבדלי ענק, יש הבדלים

כאמור שבאמת לא מצדיקים את המחיר. שאני קניתי את המחשב לא היה להם במלאי את ה 3000 ולא את ה 3200 (התכנון המקורי שלי ברכישה)

היה 2.8 והיה את ה 3500, אז החלטתי להוסיך 200 שקל ולקנות אותו ולהרכיב כבר את כל המחשב באותו יום ולא לחכות עוד שבוע אחרי הקניה..

בכל אופן לטווח הארוך השינוי הוא באמת זעום ואני נאלץ להסכים עם עמיתיי למעלה שאכן צודקים.

אבל יש דבר אחד שבו אתם לא צודקים. שאתה אומר שאין הבדלים שנראה לעיין בין מעבד 2500 לבין 3500 אתה צוחק עליי נכון ?

אני רואה אנשים עם מחשבים 2.4 2.6 ואתה רואה שזה ממש עגלה ביחס ל AMD 64 3500+

ככה שבאמת כאן אין מקום להשוואה בכלל, אולי תגיד לי 2.8 של AMD ו 3.0 GHZ של אינטל אז בסדר..

אבל חוץ מזה יש הבדלים בין 2500 ל 3500..

מורגש לך או לא ? תלוי מה אתה עושה במחשב שלך ואל תגיד לי יושב ומקודד קבצי זיפ

פורסם

שוב אני נאלץ לצטט את עצמי...

אותה הודעה שכתבתי בעמוד הקודם: (ומסתבר שאפילו עניתי ספציפית לך...)

באותה מידה אני יגיד לך מר בחור, כי במקום 3000 אפשר 2800 ובמקום זה אפשר 2600...

הרי כי יש הבדל, מורגש או לא זה תלוי בעניי המתבונן, אני יכול להגיד לך שלאנשים מסויימים 20 FPS לא מורגש בכלל ולאנשים אחרים כן

הכל משתנה מאדם לאדם, ובאמת הפער ביצועים הוא לא ענקי, אבל נגיד גם בדברים הקטנים שאני לוחץ על אקספלורר אני מקבל אותו מיד ! בלי רינדור בלי טעינה - לחצת קיבלת ולאחי זה נמשך טיפה יותר מאצלי, ואפשר לשים לב לזה בעיין, אבל באמת זה למשל הדבל לא מורגש כלכך, שרק מי שמצליח להבחין בו ישים לב שיש הבדל

הדגשה ראשונה: נכון, ובגלל זה יש לי מעבד 2500... ואני מוכן להתערב איתך שב-99% מהפעולות השוטפות שלי במחשב לא קיים שום הבדל שניתן להבחין בו בעין בלתי מזויינת ומצדיק שדרוג למעבד 3500.

הדגשה שניה: לא נכון, זה פשוט תלוי איפה ה-20fps האלה. אם זה הבדל בין 100fps ל-120fps - לא קיים בן אדם אנושי שיבדיל בו. אבל אם ההבדל הוא בין 40fps ל-60fps - לא קיים בן אדם אנושי, ללא ליקויי ראיה, שלא יבדיל בו..

הדגשה שלישית: אלה דברים שבכלל לא קשורים למעבד, וחבל שאתה מייחס פעולות כאלה למעבד כי אין לו שום קשר אליהן. לצורך העניין, גם אצלי זה ככה. וזה היה לי ככה גם ב-Athlon 1GHz, תאמין או לא. למה? כי למשל הדוגמה הספציפית שתיארת תלויה כמעט לחלוטין בזיכרון, וקצת בהרדיסק. וכשאני אומר זיכרון זה כמובן לא רק כמות הזיכרון במחשב, אלא גם מן הסתם במספר התוכנות שיושבות בזיכרון בכל רגע נתון, וסתם תוכנות שיושבות ברקע ופוגעות בביצועים (למשל, אנטי-וירוס גרוע שסורק - באיטיות - את האקספלורר כשאתה מנסה לפתוח אותו..)

פורסם

אני עברתי מ-P2 400Mhz ל-P4 2400Mhz ורק אז הרגשתי הבדל רציני בפעולה שוטפת (וזה רק כאשר הווינדוז במחשב הישן פעל ברצף של מעל שבוע, או התקנה מעל חצי שנה) ... אז אתם טוענים שיש הבדל רציני במערכת הפעלה בת 4 שנים (אם לא יותר) שהדרישות שלה הן עשירית מהכח שיש לכם היום?

שמתם לב מה הם מריצים בבנצ'מרקים שמראים את ההבדל הקטן הזה של 10% (וגם 10% בתנאים האלו זה קטן) קיבוצי ענק, ריפינג מטורף, ומשחקים שרצים ברזולוציות שגורמות לעין שלי לדמוע (כי המסך שלי אפילו לא תומך ברזולוציות האלו, ועוד יש לי 19" .. מה שגורם לי לגחך בכל הילדי LCD, שאומנם המסכים שלהם מגניבים, אבל הם עלובים למשחקי מחשב, ולא מתקרבים לרזולוציות שאתם שואפים אליהם ... בייחוד לא בתקציב שאתם מוכנים להשקיע).

אני גם מסכים איתך

אני שידרגתי מ P4 1.6 128MB

ל AMD 64 3000+ 1GB

ואני מרגיש הבדל ממש גדול

הכל מגיב פשוט יותר מהר

גם משחקים וגם מולטיטסקינג

למרות שעכיו אני רוצה לקנות FX-55

אבל זה עדיין יקר מאוד אני מחכה שירד המחירים קצת

פורסם

אני גם מסכים איתך

אני שידרגתי מ P4 1.6 128MB

ל AMD 64 3000+ 1GB

ואני מרגיש הבדל ממש גדול

הכל מגיב פשוט יותר מהר

גם משחקים וגם מולטיטסקינג

למרות שעכיו אני רוצה לקנות FX-55

אבל זה עדיין יקר מאוד אני מחכה שירד המחירים קצת

רואה מה הדגשתי? זאת הסיבה לשיפור המשמעותי.

אני מסכים שהבדל בין 1600 ל-3000 הוא כבר הבדל שאולי ניתן להרגיש יותר בקלות, אבל עדיין - בפעולות השוטפות (כמו שהבחור מעליי אמר "אני לוחץ על האקספלורר והוא עולה מיד בלי לטעון כלום") זה לחלוטין התוספת המבורכת לחלוטין של הזיכרון שהוספת...

לשדרג את ה-Athlon64 3000 שכרגע יש לך ב-FX-55 זה בזבוז מוחלט, אל תעשה את זה גם אם המחירים ירדו הרבה, לא רק קצת.

פורסם

רואה מה הדגשתי? זאת הסיבה לשיפור המשמעותי.

אני מסכים שהבדל בין 1600 ל-3000 הוא כבר הבדל שאולי ניתן להרגיש יותר בקלות, אבל עדיין - בפעולות השוטפות (כמו שהבחור מעליי אמר "אני לוחץ על האקספלורר והוא עולה מיד בלי לטעון כלום") זה לחלוטין התוספת המבורכת לחלוטין של הזיכרון שהוספת...

לשדרג את ה-Athlon64 3000 שכרגע יש לך ב-FX-55 זה בזבוז מוחלט, אל תעשה את זה גם אם המחירים ירדו הרבה, לא רק קצת.

ואם נגיד אני רוצה להוסיף למעבד הזה גם nvidia 7800 ו-4 ג'יגה זיכרון (היפותטי לחלוטין) אז למה זה כל כך בזבוז? זה גם תלוי בבנאדם לא?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים