עבור לתוכן

תמיד הזהירו אתכם מנזקי המחשב אבל לא הקשבתם?

Featured Replies

פורסם

גם אני לא. עד עכשיו.

לפני כמעט שלושה שבועות התחיל לכאוב לי פרק כף יד ימין. הכאב היה חזק במיוחד כשהשתמשתי באגודל. לא התייחסתי לזה כי הייתי בטוח שזה שטות וזה סתם קרה ממכה שחטפתי או משהו שהרמתי. הבעיה שבימים שאח"כ הכאב רק הלך והתחזק. אחרי שבוע כזה, הגעתי למצב שממש כאב לי להקליד, להחזיק כל דבר (כמו דיסק או פלאפון) ביד ואפילו לבצע פעולות פשוטות כמו ללחוץ על הכפתור של המעלית.

כשהלכתי לרופא, לא לקח לו יותר מדי זמן לאבחן אצלי את ה- Carpal Tunnel Syndrome. הוא הסביר שזה נגרם המון אצל אנשי מחשבים, בגלל הלחץ שמופעל על פרקי הידיים בעת השימוש במקלדת ועכבר, ושאפילו מקלדות מפוצלות שאמורות להיות בריאות יותר לא עוזרות למנוע את המצב הזה.

מאז הביקור אצלו הספקתי לעבור סדרת צילומי רנטגן, חישמולים בעזרת כל מיני מכשירים (מחשמלים לי את המרפק והאצבעות שלי נסגרות בלי שתהיה לי שליטה עליהן) ועוד כל מיני טיפולים ביזאריים. לא נעים (שלא לדבר על זה שהעסק מתחיל להיות קצת יקר...). נשארו לי עוד שלושה טיפולים בשבוע הבא, אח"כ טיפול אחד לשבוע במשך חודש ואם הכל יהיה בסדר, טיפול אחד לחודש אחרי- כן יספיק. שכחתי לציין שאני נאלץ לעבוד ולישון עם כפפות אלסטיות מיוחדות ולא נוחות.

למה אני מספר לכם את זה? כדי שתזהרו. מאוד חשוב בזמן השימוש במחשב לעשות הפסקות, לשחרר את הידיים, לשנות תנוחות הקלדה.. הרופא שלי גם ממליץ לשים את העכבר מול המקלדת ולא בצידה, כדי לא להפעיל לחץ ומשקל על יד ימין בלי להרגיש.

ועוד לא דיברנו על משקפיים :smile1:

נ.ב

תוך כדי ששתי אלקטרודות שמחוברות ליד שלי מחשמלות אותי כל שתי שניות, הרופא (יהודי אמריקאי) סיפר לי ששיטת הטיפול הזאת הומצאה ע"י הנאצים, בין היתר בניסויים על יהודים. סתם משהו לדרך, כדי שאני ארגיש יותר טוב.

• תגובות 48
  • צפיות 3.5k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

בתכלס זה לא משהו חדש

מאחורי המקלדות של מקרוסופט יש אזהרה מאוד ארוכה על זה...

וגם כתוב בדיוק מה שאמרת

שצריך לתת לידיים לנוח כל כמה זמן.

אני כבר עושה את זה המאז שקניתי את המקדלת :)

הפחידה אותי האזהרה הזאתי. :-X

פורסם

זה פתאום התחיל לכאוב לך יום אחד? אני מניח שהיו סימנים קודם. דברים כאלה לא קורים בבת אחת.

פורסם
  • מחבר

זה פתאום התחיל לכאוב לך יום אחד? אני מניח שהיו סימנים קודם. דברים כאלה לא קורים בבת אחת.

אז זהו, שכן. זה פתאום התחיל לכאוב יום אחד. בגלל זה לא טיפלתי בזה במשך כמה ימים... פשוט הנחתי שזה יחלוף כמו שזה בא. הייתי בטוח שזה שריר שמתחתי או משהו.

פורסם

רפואה שלמה.

פורסם

גם אני לא. עד עכשיו.

לפני כמעט שלושה שבועות התחיל לכאוב לי פרק כף יד ימין. הכאב היה חזק במיוחד כשהשתמשתי באגודל. לא התייחסתי לזה כי הייתי בטוח שזה שטות וזה סתם קרה ממכה שחטפתי או משהו שהרמתי. הבעיה שבימים שאח"כ הכאב רק הלך והתחזק. אחרי שבוע כזה, הגעתי למצב שממש כאב לי להקליד, להחזיק כל דבר (כמו דיסק או פלאפון) ביד ואפילו לבצע פעולות פשוטות כמו ללחוץ על הכפתור של המעלית.

כשהלכתי לרופא, לא לקח לו יותר מדי זמן לאבחן אצלי את ה- Carpal Tunnel Syndrome. הוא הסביר שזה נגרם המון אצל אנשי מחשבים, בגלל הלחץ שמופעל על פרקי הידיים בעת השימוש במקלדת ועכבר, ושאפילו מקלדות מפוצלות שאמורות להיות בריאות יותר לא עוזרות למנוע את המצב הזה.

מאז הביקור אצלו הספקתי לעבור סדרת צילומי רנטגן, חישמולים בעזרת כל מיני מכשירים (מחשמלים לי את המרפק והאצבעות שלי נסגרות בלי שתהיה לי שליטה עליהן) ועוד כל מיני טיפולים ביזאריים. לא נעים (שלא לדבר על זה שהעסק מתחיל להיות קצת יקר...). נשארו לי עוד שלושה טיפולים בשבוע הבא, אח"כ טיפול אחד לשבוע במשך חודש ואם הכל יהיה בסדר, טיפול אחד לחודש אחרי- כן יספיק. שכחתי לציין שאני נאלץ לעבוד ולישון עם כפפות אלסטיות מיוחדות ולא נוחות.

למה אני מספר לכם את זה? כדי שתזהרו. מאוד חשוב בזמן השימוש במחשב לעשות הפסקות, לשחרר את הידיים, לשנות תנוחות הקלדה.. הרופא שלי גם ממליץ לשים את העכבר מול המקלדת ולא בצידה, כדי לא להפעיל לחץ ומשקל על יד ימין בלי להרגיש.

ועוד לא דיברנו על משקפיים  :smile1:

נ.ב

תוך כדי ששתי אלקטרודות שמחוברות ליד שלי מחשמלות אותי כל שתי שניות, הרופא (יהודי אמריקאי) סיפר לי ששיטת הטיפול הזאת הומצאה ע"י הנאצים, בין היתר בניסויים על יהודים. סתם משהו לדרך, כדי שאני ארגיש יותר טוב.

גם לאחי קרה בדיוק מה שסיפרת , ומאז הוא התחיל להשתמש בזה :

219.gif

אמנם לוקח זמן להתרגל וזה לא מתאים למשחקי מחשב אבל בתור אחד שמתכנת הוא מציין שמאז שעבר לטראק בול המאמץ על פרק כף היד והכאבים נעלמו ...(הוא לא עבד סידרת טיפולים כמו שלך אך הוא לא יכל להזיז את היד והאגודל בדיוק כמו שסיפרת)

פורסם

תקשיבו לבחור הזה, וגם לסיפור שלי.

היו זמנים שביליתי את רוב שעות היממה על המחשב, לא רק זה, זה פשוט כל מה שהייתי עושה, יום ולילה (חוץ משינה) במשך חודשים שלמים. היו שבועות שלמים שבקושי יצאתי מהבית. אחרי כמה זמן התחילו לי כאבי גב לא רציניים, לא ייחסתי לזה חשיבות. אחרי חצי שנה פיסוכולוג שלי (בערך) אבחן אצלי עקמת. הלכנו למומחים הכי גדולים בארץ עם שמות שהולכים לפניהם בתחום הזה, אורטופדיה, פלדנקרייז(פיזוטרפיה), וכירופרקטיקה ולא היה מזור.

מה מוסר ההשכל? אל תעבירו יותר מידי זמן על המחשב, או שתשלמו על זה ביוקר, כמו שאני שילמתי. היום אני נמוך בערך ב-10 ס"מ מהגובה שאני *אמור* להיות בו, בגלל העקמת. לא רק זה, והנה השוס לסיום: יש לי שלושה קילוגרמים של טיטניום בעמוד השידרה שמקבעים את העקמת כדי שלא תתעקם יותר, ותאמינו לי - שזו חוויה מאוד, מאוד, מאוד, מאוד, מאוד לא נעימה.. מה גם שאני הולך להיקבר ביחד עם המתכות האלה.

אני יודע שאתם לא תקשיבו לי, אתם חושבים שהמחשב הוא חלק כל כך גדול מהחיים שלכם ואתה לא יכולים לבלות שבוע בלעדיו, אבל אתם טועים.

טעות מרה.

תשמרו על עצמכם.

נ.ב. יכול להיות, וסביר מאוד, שהמון אנשים בפורום הזה סובלים מעקמת או דברים דומים, ואני פשוט בטוח שיש עוד כמה חבר'ה פה בפורום שאם הם לא סובלים מזה עכשיו אז הם יסבלו מזה אח"כ. זה יכול לקרות לכל אחד מכם! אני ביום בהיר אחד באמצע החיים גיליתי שיש לי עקמת. אולי יש לכם אחת ממש ברגע זה אפילו.

פורסם

בן כמה אתה?

פורסם

יאמלה איזה סיפורים כותבים פה,דברים נכונים,וכמו שכולם אומרים צריך ללמוד מהטעויות של אחרים(ובמקרה הזה צריך ללמוד אותם מהר).

פורסם

בעעעע מצמרר!!!!

מעכשיו-כל חצי שעה- הפסקה של 5-10 דרק' מהמחשב.. אניג ם יושב בערך 4 שעות ביום עליו :(:(:(

כמעט התמכרות הייתי אומר..

החלמה מהירה לפותח האשכול!!!!!

פורסם

לא ידעתי כמה זה מסוכן לגב....... אני תמיד יושב מול המחשב כמה שעות רצוף כמעט בלי לזוז בכסא, במיוחד במשחקי רשת.......

זה נשמע הגיוני שעקמת קלה בגב שזה נפוץ יכולה להחמיר אם מתמידים בישיבה מול המחשב בלי לזוז..... :(

פורסם

טוב, לבחור עם הכאבים ביד, ולאנשים שדואגים שאולי זה יקרה גם להם

קודם כל : זוהי לא פרסומת, ולראיה - אין איזכור לחנויות בארץ.

1. יש מוצר שנקרא "כדור כח" או powerball

זה כדור מפלסטיק מוקשח, שבתוכו יש ג'יירוסקופ עצבני.

צריך לסובב את הג'יירו בתוך הכדור, והוא מפעיל לחץ של עד 16 קילוגרם כח על היד שלכם!

זה משהו מטורף, בחיי, יש לי את זה כבר שנתיים.

זה עוזר לפתח שרירים ביד, ובאמה, פרק היד, זה עוזר לבריאות היד, ומשמש בבתי חולים אפילו כמכשיר פיזיותרפיה לפגועים ביד.

ובנוסף, זה ממש מגניב, זה לא דורש סוללות בכלל, אתם מפעילים את זה בכח היד, זה נותן התנגדות עצומה, וזה כיף לא נורמלי.

(יש גם כאלה שבאים עם אור כחול או אור אדום או ירוק בתוכם, שגם לא מצריך סוללות, יש דינמו פנימי שעובד על הסיבוב !)

יש כמה וכמה חנויות בישראל שמוכרות את זה, גם באינטרנט, וגם חנויות גאדג'טים רגילות.

המון ספורטאים, בעיקר טניסאים משתמשים בזה, מאוד מחזק את היד ואת פרק היד.

הנה דף מוצר לדוגמא :

http://www.thinkgeek.com/gadgets/electronic/6a4b/

ותמונה בכף יד להמחשת גודל:

http://www.thinkgeek.com/gadgets/electronic/6a4b/images/846/

במיוחד לבחור שפתח את הת'רד, הסינדרום שגילו אצלך :

(ציטוט מהלינק הראשון על הכדור כח)

Can provide gentle rehab for carpal tunnel, RSI, arthritis, tendonitis

אחרי חיפוש, גיליתי שדיברו כאן בפורומים על הפאוורבול, רק פעם אחת:

http://www.hwzone.co.il/community/index.php?topic=81393.0

2. המוצר הזה :

http://www.hwzone.co.il/community/index.php?topic=114639.0

ממש ממכר, זה סה"כ סוג של פלסטלינה מיוחדת, שלא מלכלכת, כיף מאוד לשחק עם זה ביד, זה מרגיע, ומפיג מתחים

זה חומר שהוא גם קשיח וגם רך מאוד בו זמנית, ויש לו המון תכונות מיוחדות (פיזיות, לא רוחניות או משהו)

וכל מי שצחק על זה : כל מי שהראיתי לו את זה ונתתי לו לגגעת בזה, התלהב סוף הדרך.

לפי דעתי גם זה מאוד יכול לעזור לפגועים בכף היד, ו/או לעזור למנוע פגיעות עתידיות.

פורסם

עוד אחת מהנזקים זאת נדלקת הנקראת טניס אלבו tennis elbow

כאבים בחלק החיצוני של המרפק ולאורך היד עד לשורש כף היד. מקלדת מפוצלות עוזרות להימנע מזה. מומלץ להישתמש בפדים עם ג'ל להקלדה ושימוש בעכבר...

אני כבר חטפתי את זה 3 פעמים!!! זה ממש לא נעים וכל הזמן חוזר....

תיזהרו. יש אגב לא מעט תוכונת שכל זמן מסוים אומרות לך לעשות הפסקה מהמחשב. ולי יש תוכנה שמודדת לחיצות ושימוש במקלדת ובעכבר וכאשר אתה מגיע לדרגה מסוימת היא אומרת לך להפסיק לכמה דקות ומופיע מסך עם תרגילים לעשות בזמן ההפסקה.

התוכנה נקראת RSIGUARD

פורסם

עכשיו הסיפור שלי.....

היד שלי התחילה לאבד צורה לפני חצי שנה והתחילה נפיחות קהל בצד לא ייחסתי לזה חשיבות בהתלחה והייתי בטוח שאני יפסיק מעט המחשב והכל יסתדר וכל פעם שנגעתי במשחב זה התנפח וגד והיד התחילה לכאוב ואז הלכתי לרופא אורטופד והוא נתן כמה לחיצות על היד ואמר לי שיש לי דלקת בגידים ובשרירים ואני יצטרך להפסיק להשתמש במחשב (כמו שאתם שמים לב אני עוד משתמש ) הוא אמר לי לקנות תחבושת אלסטית ולקחת כדורים וללכת לטיפולים פיזטורפיים מה שלא עשיתי בינתיים....בכל אופן קניתי כרית ג'ל והזמנתי עכבר יותר נוח(Microsoft intellimouse explorer ) ואני חושב ככל הנראה ללכת לקנות את הכדורים על השאר אני יוותר.

פורסם

יש לך דלקת בגידים ובשרירים ומה שאתה עושה זה הולך לקנות עכבר חדש וכרית ג'ל?!

לפני שהמצב יחמיר תתחיל לעשות את כל מה שהרופא אמר לך במקום לבזבז את הכסף על עכבר וכרית ג'ל שאני בספק אם הם יעזרו לך בעתיד.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים