עבור לתוכן

רוצה לקנות משקפי ראיית חום\לילה

Featured Replies

פורסם

אני יודע שאני אמור לתלות הודעה בTRADEZONE אבל אני רק רוצה לדעת אם מישהו מכיר חנויות שמוכרות את הציוד?

פורסם

אם אתה מתכוון למערכת פשוטה (רמה אזרחית) אז קיימים דברים כאלה בריקושט, אם אתה מתכוון לדברים ברמה גבוהה (צבאית) אז אתה צריך לפנות לאחת החברות שמיצרות את המערכות האלה כמו אלביט או תע"ש.

רק לידע כללי, קיימים 2 סוגים עיקריים למערכות לראיית לילה:

מערכת שמבוססת על אינפרה אדום ש"רואה" בעצם את הקרינה שניפלטת מכל עצם בעל דרגת חום ששונה מטמפרטורת הסביבה (נמוכה או גבוהה) ומתרגמת אותה לתמונה ויזואלית, ולכן מערכת שכזו בנוסף לראיית הלילה שהיא מספקת היא גם מאפשרת "לראות" דרך קירות וכו' , חסרונה של מערכת שכזו היא בעיקר במחירה הגבוה.

מערכת שמבוססת על הגברת אור הכוכבים שכמו שהיא נשמעת המערכת משתמשת בסדרה מורכבת של עדשות ע"מ להגביר את אור הכוכבים ומאפשרת לראות בבירור יחסי עצמים, חסרונה של המערכת הזו היא התלות באור הכוכבים, כלומר בלילות חורף מעוננים או בלילות/מקומות שבהם לא רואים הרבה כוכבים המערכת לא תתפקד בכלל או תתפקד בצורה לקוייה, כמו כן מחירה זול יחסית למערכת מבוססת אינפרה אדום.

פורסם

א

מערכת שמבוססת על הגברת אור הכוכבים שכמו שהיא נשמעת המערכת משתמשת בסדרה מורכבת של עדשות ע"מ להגביר את אור הכוכבים ומאפשרת לראות בבירור יחסי עצמים, חסרונה של המערכת הזו היא התלות באור הכוכבים, כלומר בלילות חורף מעוננים או בלילות/מקומות שבהם לא רואים הרבה כוכבים המערכת לא תתפקד בכלל או תתפקד בצורה לקוייה, כמו כן מחירה זול יחסית למערכת מבוססת אינפרה אדום.

זה מה שרואים בסרטים .....כשרואים הכל בירוק מוזר כזה?

בכל מקרה, היתה חנות בתחנה המרכזית החדשה בתל אביב שמכרה ציוד לדאית לילה, לא יודע איזה מערכת זה מבוסס בדיוק

המכיר לא היה כזה בשמיים - משהו כמו 1500 שקל, זה לא מה שיש לקומנדו האמריקי, אבל בכל מקרה יכל להיות נחמד :)

פורסם

זה מה שרואים בסרטים .....כשרואים הכל בירוק מוזר כזה?

לא, זה מא"כ.

הרבה יותר חכם יהיה לקנות כאלה מחו"ל, חפש בגוגל Night Vision.

פורסם

אם אתה מתכוון למערכת פשוטה (רמה אזרחית) אז קיימים דברים כאלה בריקושט, אם אתה מתכוון לדברים ברמה גבוהה (צבאית) אז אתה צריך לפנות לאחת החברות שמיצרות את המערכות האלה כמו אלביט או תע"ש.

רק לידע כללי, קיימים 2 סוגים עיקריים למערכות לראיית לילה:

מערכת שמבוססת על אינפרה אדום ש"רואה" בעצם את הקרינה שניפלטת מכל עצם בעל דרגת חום ששונה מטמפרטורת הסביבה (נמוכה או גבוהה) ומתרגמת אותה לתמונה ויזואלית, ולכן מערכת שכזו בנוסף לראיית הלילה שהיא מספקת היא גם מאפשרת "לראות" דרך קירות וכו' , חסרונה של מערכת שכזו היא בעיקר במחירה הגבוה.

אתה טועה ומטעה:

המערכת הטרמית לא מבוססת על אינפרא אדום, אין קשר.

היא מזהה חום מכל העצמים בשטח (לא אחד בודד) ובונה לפי זה תמונה, כידוע לכל עצם יש חום, גם אם הוא שלילי.

היא לא מאפשרת לראות דרך קירות, ראית יותר מידי סרטים.

המערכת השניה כמו שמישהו אמר פה זה מא"כ, מגביר אור כוכבים, אין לך תלות בכוכבים אלא אם אתה בשטח ריק לחלוטין ללא אור כלל (מדבר).

גם לזה יש פיתרון ישנו פנס אינפרא אדום, שרק מי שמשתמש במא"כ (לא בטרמי !) רואה אותו, ככה שאתה יכול להאיר על שטח אינפרא אדום ולראות הכל.

פורסם

מוזר אבל אני שמעתי שדבר כזה עולה 10000$, אולי מה שאתה הולך לקנות זה צעצוע כזה...

פורסם
  • מחבר

הםםם

אוקיי הסתכלתי 7500 לא בא לי להוציא :D

אני אחפש בחו"ל

פורסם

.

לא נראה לי שאלביט או תע"ש יספרו בכלל לקוח פרטי... מניסיון אבא שלי עובד באלאופ ששיכת לאלביט ופעם ביקשתי מימנו שיארגן לי אחד אבל אין ממש מצב לזה

הם עושים עסקאות עם הצבא האמריקאי של עשרות אלפי יחידות (לדוגמה ... הקסדות למטוסים החדשים) הם בכלל לא מתעסקים על המגזר הפרטי

פורסם

חפש באתר:

www.mossad4u.co.il

פורסם

יא ********** ****

אי אפשר לראות דרך קירות זה לא איזה לויין מתוכם או משהו....

והמשפקת שרואים בה בירוק לא רגישה לא אינפרא אדום אלא לפנס ירוק שהעין שלנו יכולה לראות הקטע הוא שפנס כזה בגודל של לד יכול להאיר קילומטרים....

פורסם

והמשפקת שרואים בה בירוק לא רגישה לא אינפרא אדום אלא לפנס ירוק שהעין שלנו יכולה לראות הקטע הוא שפנס כזה בגודל של לד יכול להאיר קילומטרים....

ראשית, היא כן רגישה לאינפרא אדום, ה"לד" הזה שאתה רואה הוא לד אינפרא, אתה רואה אותו רק מקרוב מרחוק אתה לא רואה אותו מה שאתה כן רואה זה צבע אדום.

שנית, הוא לא מאיר לקילומטרים, הוא מאיר לכמה מטרים.

תפסיקו לדבר שטויות אם אין לכם ידע או ניסיון, אתם מטעים אנשים.

פורסם

אני ראיתי את זה פעול בלי שמקפת וכו...בן דוד שלי שהוא סגן מפקת טייסת הסביר לי....והוא קצת מבין....

פורסם

עם אתה רוצה לראות בלילה תדליק את האור... ;)

תתאפק קצת כשתיהיה בצבא גנוב אחד הביתה :xyxthumbs:

פורסם

אני ראיתי את זה פעול בלי שמקפת וכו...בן דוד שלי שהוא סגן מפקת טייסת הסביר לי....והוא קצת מבין....

לי אין בן דוד בטייסת ושום בטיח, אני יוצא יחידה קרבית והשתמשתי במכשירים האלו כל השירות שלי, היה לי אחד אישי שלי.

עשיתי איתם את כל הניסויים האפשריים, גם בטרמי וגם במא"כ.

אז אני חושב שאני קצת מבין.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים