עבור לתוכן

צרכנות

פורום המיועד לדיונים בנושאי צרכנות, חוות דעת על חנויות ושאלות בנוגע לחוקים ותקנות צרכניות
שימו לב: חל איסור מוחלט על בעלי עניין לפתוח דיונים בפורום

1. שלום לכולם. מקרה שקרה לפני ימים מספר לחבר. יש ברשותו נייד של DELL. בהמלצתי, הוא דאג שהיה ביטוח לשלוש שנים באתר הלקוח. לפני כשבועיים, המסך של הנייד קיבל זווית משונה ביחס למצבו הטבעי, עד כדי כך שאין מה לדבר על סגירת הנייד, וגם היה קשה להשתמש בו בצורה סבירה. בגלל שחלפה הרבה מעבר לשנה, הבחור נכנס לסרטים, ואכן, גישוש במעבדות היה מלחיץ למדי, עד 1500 ש"ח לא סופי אם בכלל יגיעו החלקים בעוד יותר מחודש. בצערו עדכן אותי במצב. הזכרתי לו את דבר האחריות ויעצתי לפנות ל - DELL. אחרי בירור קצר, הוא התבקש לשלוח תמונות של הבעיה ובסוף הודיעו לו שהטכנאי יגיע לביתו תוך 48 שעות. להפתעתו, זה קרה אחרי 24 שעות. הוחלף כל מה שנד…

2. Started by mrraz,

אני הבעלים של המחשב המופיע בחתימה כמי שיש לו ניסיון בהרכבה של עשרות רבות של מחשבים נהניתי לאורך השנים לקנות ציודים גם בחנות KSP ולהרכיב. גם המלצתי בפורום לרכוש מהם מאחר ותמיד היה מחיר טוב ומוצרים מקוריים. כנראה שהמזל עומד להסתיים ואני הולך ללמוד שיעור לא נחמד. הכול התחיל לפני כחודש כשראיתי שהמחשב שהיה דלוק הפסיק לעבוד. כשפתחתי את המארז ראיתי שבלוח האם דולקת נורה אבל המחשב לא מאתחל. הכנסתי את המחשב ל-KSP ושילמתי 100 ₪ בדיקה מאחר והרכבתי לבד. אחרי כ-10 ימים ראיתי שלא קורה כלום אז הגעתי לחנות ושם נמסר לי שהמחשב עדיין בבדיקה וגם יש להם 14 יום בנוהל. אחרי כשלושה שבועות ראיתי שהמצב לא משתנה, התקשרתי לשרות ואמרו לי שהמחשב נשלח למעבדה מרכזית וכבר יש להם דיאגנוזה שיש נזק פיזי לל…

3. Started by asaf556,

שלום רציתי לספר על מקרה שקרה לי בRSM גם בשביל אולי לזרז קצת את העניין. לפני חודשיים רכשתי מקלדת Razer Keyboard Arctosa Black באתר של RSM ביקשתי משלוח וחילקתי את התשלום לשני תשלומים. לאחר שקיבלתי את המקלדת ברגע שהוצאתי אותה מהאריזה החיצונית מיד ראיתי כי צבע הכיתוב על המקלדת שחור וכי המקלדת עצמה שחורה גם היא לא ידעתי את זה ולא היה שום אזכור לזה באתר. פניתי אליהם במייל ונאמר לי שאין שום בעיה לזכות אותי על המקלדת. לאחר כמה ימים אכן הלכתי לחנות שלהם בתל אביב החזרתי את המקלדת קיבלתי חשבונית זיכוי הובטח לי שכרטיס האשראי שלי יזוכה והלכתי. כעבור שבועיים בדקתי באתר כרטיס האשראי ולא ראיתי את הזיכוי אלה שירד התשלום הראשון התקשרתי RSM נאמר לי כי זוכיתי ואני אראה את זה בעתיד הקרוב לא ה…

• 11 תגובות
    • 2k צפיות
  4. Started by mrraz,

חיפשתי טלויזיה 32 לחדר שינה ובאתר הייטק זון מצאתי מודל שהתאים לי מתוצרת סמסונג. הובטחה אספקה עד 7 ימי עסקים ביצעתי את הרכישה וקיבלתי אישור למייל. לאחר מספר שעות התקשר אלי נציג מאתר דיילי סייל ואמר שכדאי לי להוסיף עוד 250 ש"ח עבור תוספת אחריות יבואן מקורי ודונגל תקשורת. אמרתי שבסה"כ מדובר על טלויזיה לחדר שינה ואני לא מעוניין להוסיף דבר אלא לקבל את המוצר שהזמנתי. לאחר מספר ימים התקשרתי להייטק זון לבירור מצב האספקה ונעניתי על ידי מענה שלקח ממני את פרטי הרכישה. עברו מספר שעות וחזרה אלי נציגה מאתר דייליסייל ההזמנה שלי בוטלה. התעצבנתי, בגלל שלא רציתי להוסיף עוד 250 ש"ח הם ביטלו לי את ההזמנה וגם לא הודיעו לי דבר. כתבתי מכתב זועם להייטק זון, אפילו תשובה לא קיבלתי.

• 3 תגובות
    • 2.5k צפיות
  5. Started by mrraz,

ראיתי באמזון את הדיסק הנ"ל בנפח 512 ג"ב במחיר של 1500 ש"ח כולל משלוח ומיסים המחיר בארץ הוא 1800 ש"ח עם אחריות של 10 שנים אמרתי ניקח את הסיכון והזמנתי. קיבלתי תוכנית קבלה משוערת של 14 יום והאמת הכל דפק למופת מקבלים עדכונים און ליין מהשטח. יצא מהמחסן להפצה, הגיע לישראל, עבר במכס, יצא מהמכס ובדרך אלי. גם הקדים והגיע תוך 10 ימים. הגיע שליח ומסר לי אותו בצורה מסודרת. על הדיסק עצמו אין מה להרחיב, בסה"כ עובד למופת, אם כי מאכזב בכך שלא מצליח להתעלות על קודמיו. ההפתעה הגיעה ממקום אחר פתאום אני מקבל הודעה שמחזירים לי כ-250 ש"ח עקב שינוי במיסים.. אין מילים

• 4 תגובות
    • 2.8k צפיות
  6. Started by eitan kribu,

היי חברים אשמח לקבל המלצות למקרנים לחדר שינה , עדיפות למקרנים קטנים / בינוניים. עד 100$ לערך עדיפות לראות סרטים במקרן תודה לעונים

7. Started by kalda01,

האם מישהו יודע אם במקרר הזה (או דומה לו) ניתו לראות את הטמפרטורה בפועל ולא הרצוייה ?

• 4 תגובות
    • 3k צפיות
  8. Started by ישראל אופרק,

לצערי אני צריך מקרר חדש. רציתי לדעת איזה? נאמר לי שמקררי: LG/אמנה/שארפ.

• 5 תגובות
    • 1.5k צפיות
  9. Started by hadaris,

שלום לכולם, אני מעוניינת לרכוש מקרר ומאוד אהבתי את הדגם הספציפי. למישהו יש ניסיון עם הדגם? עושה בעיות או ישנן בעיות נפוצות? בנוסף, הבנתי שהשירות של היבואן הרשמי על הפנים, כמה זה באמת קריטי לקנות ממנו ולא מיבוא מקביל? תודה!!

• 1 תגובה
    • 1.4k צפיות
  10. Started by BigTools,

רציתי לשתף אותכם בסיפור אישי שלי, עבדתי במקום במסעדה קטנה במרינה באשקלון, המקום נקרא בלו בר. כשהגעתי ב-10 לחודש (היום, שבת) לדרוש את המשכורת שלי, הבעלים בכבודו ובעצמו אמר שהוא לא מתכוון לשלם לי בגלל שהברזתי לו משמרת אחת. א. היתי ביום "לימוד" שגם עליו אמורים לשלם, ניחא. ב. אסור לקנוס לפי חוק במדינה ישראל. סבבה, הברזתי לו, שיפטר אותי. אבל את כל המשכורת, לא מוגזם קצת? אני אשמח אם תעזרו לי במאבק הצודק, ותשתפו את התמונה הזו בפייסבוק. המון תודה. http://www.facebook.com/photo.php?fbid=10150414509019087&set=a.124142929086.102891.705169086&type=1&theater

• 16 תגובות
    • 2k צפיות
  11. טאבלט ה-Galaxy View שהושק רק לפני מספר חודשים זמין לרכישה כעת באמאזון בעבור 450 דולר בחודש נובמבר 2015 חשפה סמסונג את היצירה החדשה שלה בתחום הטאבלטים – מכשיר כבד ואדיר מימדים בשם Galaxy View, עם מסך 18.4 אינץ' ורגלית אשר אמורה להפוך אותו למעין מכשיר טלוויזיה חכם שניתן לנייד ברחבי הבית, ואפילו לקחת איתך לדרך. ה-Galaxy View נשמע כמו רעיון שעשוי לעבוד במידה והיישום יהיה מתאים, אך עם חומרת שוק בינוני-נמוך ומחיר מקורי של 600 דולר היה די ברור שהטאבלט הזה לא יהפוך ללהיט בינלאומי חסר תקדים. כעת נראה שגם בסמסונג מתחילים להבין זאת, ולאחר הוזלה של המחיר ל-550 דולר שהתרחשה לפני כחודש – ה-View זמין כעת לרכישה באמאזון ארה"ב בעבור 450 דולר, אשר מתחילים להתקרב לאיזור הסביר למכש…

• 0 תגובות
    • 500 צפיות
  12. Started by CyNiRcs,

יש לי את המרכזייה הזאת (panasonic KX-TD1232ce) אני לא מבין כלום בזה.. איך אני בודק אם היא עובדת ? איך אני בודק אם יש לה הרחבות (כמו pri) וכמה אני יכול למכור אותה ביד שנייה? תודה

• 0 תגובות
    • 1.6k צפיות
  13. אני מרכיב משקפיים עוד מתקופת הגן, רוב מרכיבי המשקפיים משלמים סכומים נכבדים על מסגרת+עדשות אחת לתקופה אצל אחת הרשתות הגדולות או בחנות מקומית. לפניי מספר חודשים הזמנתי זוג משקפיים מהאתר של zennioptical.com וקיבלתי אותם אחרי שבועיים, העיסקה שביצעתי כללה מסגרת + עדשות 1.57 (ללא תוספת תשלום) + ציפוי שריטות + ציפוי UV + ציפוי אנטי-גלר (5 דולר) + משלוח (10 דולר) ... סה"כ 27 דולר - בערך 100 ש"ח. האתר הוא כנראה האתר הכי גדול למכירת משקפיים אונליין ככה שאם עושים את הדברים נכון אין באמת ממה לחשוש. עלות זוג משקפיים ימתחילה מ7 דולר(לא כולל משלוח) תלוי במסגרת ובתוספות. אז מה אני צריך לעשות כדי להנות מזוג משקפיים חדש? 1) מרשם - מאופטמטריסט/רופא עיניים, אפשר גם לקחת את המשקפיים שלכם …

• 35 תגובות
    • 7.5k צפיות
  14. Started by X-BLADE,

היי, אני רוצה לרכוש כרטיס micro sd 32GB בשביל הGALAXY S I9000. המחיר הרגיל שלו (למשל באמזון וכו') הוא כ 70 דולר.... מצאתי מספר לא קטן של כרטיסים כאלה באיביי למשל, http://cgi.ebay.com/SanDisk-Micro-SD-Memory-SDHC-Card-32-GB-G-TF-Flash-/200546442408?pt=LH_DefaultDomain_15&hash=item2eb17fdca8#ht_2809wt_1115 במחיר ממש ממש זול. האם כדאי לסמוך על זה? כתוב שם שזה של סנדסיק מקורי עם אחריות יצרן של 5 שנים. אין לי ניסיון רב בקנייה מאיביי, האם יש מצב שאני אקבל חתיכת פלסטיק שלא עובדת? אם זה "עבודה בעיניים" איך בכלל נותנים לפרסם מודעות רבות כאלה? (פתחתי פוסט דומה בפורום אמצעי אחסון אך לא התייחסו, אני מניח שזה שייך לכאן יותר). אשמח להמלצותיכם ודעותיכם בעניין.

15. אני נוסע לאיטליה, ותיכננתי להזמין באינטרנט מאתר באיטליה מוצר למלון שאהיה בו. בתהליך ההזמנה, נתקלתי בדבר מוזר, התבקשתי לספק codice fiscale שהבנתי שזה מעין קוד מס אישי לתושבי איטליה. הרבה פעמים הזמנתי דברים בחו"ל ובחיים לא נתקלתי בבקשה כזאת. למישהו יש מושג מה אמורים לעשות?

• 2 תגובות
    • 958 צפיות
  16. כתבה מעניינת שנתקלתי בה - http://www.telecomnews.co.il/חשיפת-כל-התרגילים-מאחורי-אתרי-השוואות-המחירים-בישראל.html אני לקחתי מזה כלקח לעבור ל-ret

• 7 תגובות
    • 3k צפיות
  17. Started by Alexkmr,

משהו מכיר חנות אינטרנטי או מוכר באיביי שמוכר תה כמו ברמה של Le Palais des Thés? חשוב לי שהמחיר יהיה הוגן.

• 17 תגובות
    • 3.4k צפיות
  18. Started by Slim9,

לא יודע איפה לפתוח מקווה שזה המקום הנכון. אם שמתי למכירה משהו, וב "BIDDING " ולמשל האחרון הציע 30$ המחיר לא מוצא חן בעיניי כי הוא נמוך מדיי, אני יכל לבטל את המכירה בסוף?

19. שלום, רציתי להבין משהו, אני רואה את המודעה הזו באתר: קיט למכירה לוח אם Gigabyte H97 D3H זיכרון ראם 16GB 8X2 g.skill 1600mhz מעבד i5 4590 קירור arctic freezer 13 co 2250 שקל נכנסתי ל- ZAP והוצאתי מחירים של הנ"ל שנמכרים חדשים בחנות: לוח: 552 ש"ח. זיכרון: 730 ש"ח. מעבד: 913 ש"ח. קירור: 135 ש"ח. ז"א שחדש יעלה 2330 ש"ח. והמוכר דורש 2250 ש"ח. אני רגיל שמוצר יד2 נמכר במקסימום 50% מערכו, כלומר המחיר כאן צריך להיות מקסימום 1165 ש"ח. האם במכירת מחשבים/חלקי מחשב זה לא המצב? מה הקטע למכור משומש ללא אחריות במחיר של חדש פחות כמה שקלים (פחות 3% ת'כלס)?

20. אחרי הפוגה של מספר שבועות - הגיע הזמן להצטייד שוב בכותרים מעניינים עם מחיר מזערי לכתבה

21. אז כאמור בנושא, אני מעוניין להזמין משחק לוח שעלותו היא 130$ + 25$ דמי משלוח. האם יחייבו אותי בתשלום נוסף בדואר או שאחרי החוק החדש אני פטור מכל תשלום נוסף? תודה לעונים 8)

• 2 תגובות
    • 1.4k צפיות
  22. משחקי האינדי עושים קאמבק למיזם המשחקים המוזל עם חבילת ה-Humble Indie Bundle 16 התגעגעתם? אחרי תקופה של כמה חודשים שבהם הוא שיווק בעיקר משחקים מוכרים מבית מפתחות ומפיצות מבוססות, מיזם ה-Humble Bundle חוזר אל המקורות שלו עם חבילת משחקי אינדי חדשה, מספר 16 – וכמו תמיד מדובר בדיל קורץ מאוד שתתקשו למצוא דומה לו במקום אחר. חבילת המשחקים הבסיסית, שאותה יקבלו כל מי שיבחרו לשלם דולר בודד או יותר, כוללת את משחק הפעולה הארקיידי Retro City Rampage DX (שהוא מעין פרודיה על מגוון משחקים קלאסיים), משחק האימה Outlast אשר הושק בשנת 2013 וזכה לביקורות חיוביות מאוד, ומשחק ההרפתקאות הייחודי Never Alone, כולל חבילת DLC שלו. כשעוברים הלאה, אלא שיבחרו לשלם סכום גבוה מהממוצע …

• 0 תגובות
    • 1.2k צפיות
  23. Started by גלעד5541,

שלום מחפש אפליקציה שתשמש בסיס ליצירת משחקי ניוון מבוססי מיקום. מכירים? תודה גלעד

• 0 תגובות
    • 1.2k צפיות
  24. רשת החנויות פצחה בהנחות לרגל החג המתקרב, עם כמה דילים מפתיעים לטובה פסח מתקרב, ואיתו שלל מבצעים לרגל תקופה הקניות שמגיעה באופן מסורתי לפני החג. רשת אחת שהחליטה לעשות לכולנו חיים קצת יותר קלים עם רשימה מרוכזת של ההצעות שלה היא 'באג', שאצלה ניתן למצוא מבצעים על משחקים וגאדג'טים מסוגים שונים – לא כולם מעניינים ורלוונטיים במיוחד, אך חלקם בהחלט מהווים עסקה נאה שראוי לשקול. גולת הכותרת היא כנראה מבצעים על מספר כותרי PC עדכניים, שנמכרים במחירים תחרותיים מאוד – Rainbow Six Siege נמכר בעבור 89 ש"ח, Assassin's Creed Syndicate נמכר בעבור 89 ש"ח (וכך גם הפרקים שקדמו לו בסדרה Rogue ו-Unity), משחק המירוצים The Crew יחד עם ההרחבה שלו Wild Run נמכר ב-119 ש"ח וחבילה שכולל…

• 1 תגובה
    • 1.5k צפיות
  25. לפני 5 שנים אם הייתי אומר שראיתי שמשטח לעכבר ב-359 ש"ח, לא היו מאמינים לי. אבל היום זה אמיתי: http://bug.co.il/prodtxt.asp?id=9622 359 ש"ח... הם מטורפים לגמרי! שלי שאותו מותג אבל דגם KABUTO קניתי ב-80 ש"ח בBUG גם שלא זול ודומה אפשר להשיג בEBAY או באתרים כמו DX בכלל ב~$8-$10!

• 36 תגובות
    • 5k צפיות

דיונים חדשים בפורומים