ספקים ומארזים
פורום בנושא ספקי כוח, מארזים ומערכות UPS
13,703 דיונים בפורום זה
-
שלום לכולם אני מעוניין להחליף את המאוורר שבא עם הקירור שלי XIGMAGTEC BLACK KNIGHT בגלל שהוא מרעיש כבר תקופה ארוכה , גם לאחר שפירקתי אותו נקיתי ושימנתי את המאוורר. רציתי לדעת אם משתלם להחליף למאוורר הבא http://www.coolermaster.com/product.php?product_id=6634 איך הוא מבחינת שקט/אורך חיים? תודה
-
- 0 תגובות
- 794 צפיות
-
-
יש לי ספק כח מסוג Hiper HPU-4M630-PE 630W לפי מה שהבנתי, וראיתי בעצמי המאוורר שיש בו הוא של Yate Loon D14SH-12 בזמן האחרון ממש התחיל להפריע לי הרעש של המחשב אז החלטתי להחליף את המאווררים במארז בשקטים יותר (יש לי 6 מאווררים במארז ,ועוד אחד של NOCTUA שקניתי למעבד). בספק כח המאוורר עצמו יחסית רועש, אבל הבעיה איתו שהוא התחיל לעשות טיקים.. וזה ממש מעצבן. השאלה היא האם זה בטוח להחליף מאוורר בספק כח ואיזה מאוורר מומלץ? האם הוא יכול להיות PWM או אחד שמסתובב קבוע על מהירות מסויימת? חשבתי על להזמין את זה : http://dx.com/p/akasa-ak-fn063-viper-140mm-4-pin-pwm-9-blade-cooling-heatsink-fan-for-computer-yellow-black-160107#.UuFoVEDZB-E אבל אני לא בטוח שהוא מכניס מספיק אויר (לפי מ…
-
- 9 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
האם ניתן להחליף את המאוורר שמכניס אוויר למארז-שמקרר את הקשיחים במארז C690 ? הטמפרטורה של הקשיחים מגיע עד 45 מעלות בשביל להוריד טיפה את המעלות פירקתי את הדיסק האמצעי , סה"כ יש לי חמש והוספתי מאוורר בצד השני ,שזורק אוויר על הדיסקים זה כנראה לא נכון לעשות אבל הוריד לי ל 35-38 מעלות את הטמפרטורה השאלה איך מפרקים את החלק הקדמי , האם זה ניתן והמלצה למאוורר הכי חזק והכי שקט שיש , ואני רוצה עוד שני מאווררים 140 לחלק העליון של המארז.מוכן להשקיע כל סכום רק שיתן לי שקט אבל מצד שני גם עוצמה מקסימלית תודה
-
- 1 תגובה
- 627 צפיות
-
-
שלום, קניתי השבוע מחשב יד 2 עם מארז וחומרה איכותיים. הבעיה היא רק באיוורור אשמח לפתרונות לא יקרים ושקטים הבאים: 1) מאוורר (או שניים) להרכבה על צלעות גוף הקירור של MUGEN3 (המאוור המקורי לא עובד). כולל איפה לקנות את מתקן הקפיצי שמחזיק את המאוורר על הצלעות (אצלי הוא לא נמצא). 2) זוג מאווררי 120 מ"מ למארז. מעבד i7 3770k מארז Fractal design define R3 תודה
-
- 1 תגובה
- 2k צפיות
-
-
שלום מאוורר אחורי במארז התקלקל. מאוורר זה היה מחובר לכבל ספק כח. רכשתי מאוורר חדש,כאשר החיבור שלו הוא ללוח אם. 1 האם יש הבדל בין מאוורר מארז שמחובר דרך כבל ספק כח לבין מאוורר שמחובר דרך לוח אם מבחינת בטיחות המחשב?,מה היתרון בין, או ההבדלים בין סוגי החיבורים של מאווררים. 2 יש לי בנוסף מאוורר על המארז מקדימה שמכניס אוויר למארז יש לי מאוורר בדופן המארז שמוציא אוויר הרכבתי את המאוורר האחורי על המארז בצורה כזאת שהוא מכניס אוויר. האם זה תקין? תודה מראש על תשובותכם.
-
- 2 תגובות
- 957 צפיות
-
-
יש לי ספק Sea Sonic S12II-330 bronze שהמאוורר שלו מרעיש. ניקיתי עד כמה שאפשר את המאורר וזה עדיין מרעיש. יש לו מאוורר של 120ממ, איזה מאוורר יכול להתאים? יש מאווררים בכל מיני מהירויות 900/1200/1800 ואני לא יודע מה לבחור. בתודה מראש, ירון.
-
- 2 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום לכולם המאורר בספק שלי מתחיל להרעיש בצורה בלתי נסבלת פירקתי אותו כבר כמה פעמים וחיפשי אולי יש איזה כבל שנתקע לו אבל אין כלום אחרי כמה זמן שמתי לב שהוא פשוט מרעיש בגלל שהוא רועד בטירוף ודופק על הפח של הספק קניתי מאורר חדש (140ממ) עכשיו הבעיה היא שהחיבור המקורי שיש בלוח הספק הוא 2פינים קטן כזה והמאורר מגיע עם חיבור 3 פינים מישהו מכיר מתאם כלשהוא שיכול לעזור לי פה? אם אין אני יאלץ לעשות חור בצד הפח של הספק ולהעביר את הכבל החוצה כדי לחבר אותו ישירות ללוח אם
-
- 17 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
החלפתי את המאווררים אחרי 3 שנים שימוש בספק 375w אחרי חיפוש מקור רעש במחשב שלי והחלפת כל המאווררים כולל של המעבד היגעתי לספק עצמו.עד פה הכל דיי ברור. החלפתי את המאוורר התחתון שמעל המעבד והחדש עובד חלק.החלפתי גם את האחורי שרואים תמיד מאחורי הספק שמוציא את החום החוצה. אבל דווקא מאוורר זה לא עובד.ובדקתי את תקינות המאוורר לפני ההתקנה שלו והחיבור והוא עובד !!!. השאלה האם יש איזה מתג אלקטרוני אשר חייב להרגיש טמפרטורה מסויימת על מנת שהמאוורר האחורי יתחיל לעבוד??.לא שיניתי כלום בספק !!!. רק החלפתי את שני המאוררים המקוריים בחלופיים שלי ולא היו להם חיבורים מיוחדים כלשהם. ושאלה חשובה לא פחות אם כל זה לא מסתדר האם לקנות ספק חדש??? או להתעמק בעניין.ידוע לי שלא שווה להמר על מחשב אם משהו…
-
- 0 תגובות
- 631 צפיות
-
-
בוקר טוב, חבר'ה. אני משתמש ב-V9 של Thermaltake כבר למעלה משנה ולאחרונה הוא התחיל לעשות לי בעיות: באמצע העבודה, המאוורר העילי מתחיל לנקוש, כאילו הוא פוגע במשהו, עד שהוא נעצר, וברגע שזה קורה, כל המערכת קורסת. לא הצלחתי להבין למה זה קורה, אבל ליתר בטחון החלטתי לפתוח אותו ולנקות אותו בצורה יסודית, אף על פי שאני מקפיד לנקות אותו מאבק באופן קבוע, וגיליתי בפנים הרים של אבק. כלומר, ברצינות, פשוט שכבו בתחתית המארז גושי אבק בגודל של קלמנטינות. שאבתי וניקיתי אותו ביסודיות, אבל גם זה לא עבד והבעיה עדיין חוזרת על עצמה. אי לכך, החלטתי להחליף את המארז ולכן אני פה. התקציב שלי הוא 1000 ש"ח, ההעדפה שלי היא ל-Mid tower. אם יהיה גם איזה מנגנון לסינון אבק - הרי זה משובח. אשמח לשמוע המלצות.
-
- 1 תגובה
- 627 צפיות
-
-
מעוניין להחליף את המארז הנוכחי שלי למארז מאורר יותר Antec NX800 ואני רוצה להוסיף עוד שני מאווררים עליונים הבעיה היא שהלוח אם(asus a320m-k) שלי לא תומך בעוד מאווררים(ככה הבנתי משיחה עם נציג של וולקום) מה אפשר לעשות האם צריך להחליף לוח אם או שיש איזשהו מפצל שאפשר לחבר למחשב?
-
- 8 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום לכולם, יש לי כרגע מארז antec mid tower (לא זוכר דגם מדוייק) ואני רוצה להחליף למארז גדול יותר. עיקר השימוש שלי הוא גיימינג, כך שאני מחפש מארז שיהיה עם זרימת אוויר טובה. יש לכם המלצות כלשהן? (אני מתכנן בעתיד להחליף לוח אם, יש לפעמים בעיות תאימות בין מארז ללוח אם? תודה רבה! גיא
-
- 21 תגובות
- 5k צפיות
-
-
היום יש לי מארז HEC COMPUCASE 6A19. אני רוצה להעביר את המחשב לסלון (HTPC), אבל אני חייב להחליף מארז, כדי שהוא יכנס במזנון (באחת הדלתות). המידות של המקום המיועד: WxDxH 40x47x40. אני לא רוצה מארז HTPC טיפוסי... אין לי בעיה שהמארז יהיה בתצורה רגילה. הרכיבים הרלוונטיים במחשב (פולטי חום): מעבד AMD Athlon 5200+ קרור למעבד AC 64 Pro ספק HEC 400TRT 2 דיסקים WD 250 + 500 כ. מסך Geforce 9600GT XT OC EDITION (CM COOLING) במארז יש 2 מאווררים 120 קדמי + אחורי רוב מארזי ה- HTPC שראיתי הם נמוכים יחסית (באופן שבו לא סביר שהמעבד+קרור או כ.מסך נכנסים). קניתי כבר את המארז HEC 6K31 שמתאים במידות, אבל כנראה שאי אפשר להתקין איוורור קדמי ולכן אין מצב שאני משתמש בו... אשמח לקבל עצות. [br]פורסם ב…
-
- 3 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
בוקר טוב, קצת על המפרט : לוח אם : Gigabyte P55A-UD3 כרטיס מסך ati 4870 toxic 1gb קירור למעבד MUGEN 2 מארז נוכחי : Sonata 3 של Antec המארז עצמו מכיל 1. מאוורר אחד , להוצאת אוויר, מהמארז לבחוץ. 2. מאוורר השייך לקירור מעבד 3. מאוורר הכרטיס מסך 4. מאוורר הספק כוח אני לא יכול להוסיף מאוורר להכנסת אוויר להרדיסק (בגלל הגודל של הכרטיס מסך ) כך שעדיין לא החל הקיץ ואני רואה עלייה של כ 10-15 מעלות C בממוצע בכלל רכיבי המחשב - CPU , דיסק קשיח , כרטיס מסך . לכן ברצוני להחליף מארז שיכלול יותר כניסות אוויר, ישמור על רעש במידה סבירה יחסית , יאפשר שידרוג למערכת קירור מים בעתיד עדיפות גם למסנני אבק תג מחיר עד 500 ש"ח אפשרות לחריגה עד 100 ש"ח במקסימום עדיפות מאייבורי / KSP הם אלו שה…
-
- 2 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום לכולם. שנה טובה, חג שמח וגמר חתימה טובה =]. ברשותי המפרט הבא: ATX 630B + Thermaltake 400W Intel Core2 Quad 2.4 GHZ Q6600 8MB - AC 7 Freezer pro Intel Mother-Board DP35DP Seagate 320GB SATAII 7,200 RPM 16MB HIT Kingston DDR2 4GB 800MHZ CL5 PHILIPS DVD-RW BLACK 18x Bulk GainWard 8800GTS G92 512MB 256BIT DUAL DVI Gigabyte GT-PTV-AF-RH כפי שאתם רואים המחשב לא רע בכלל.. יש לו ביצועים ממש טובים ואני מאוד מרוצה ממנו. הבעיה היא שכל הזמן יש לי בעיות התחממות במחשב, ואני כמעט בטוח שזה בגלל המארז. שכפי שאתם מכירים או לא הוא ממש גרוע, קטן ולא מאוורר טוב - http://www.dsales.co.il/site/detail/detail/detailDetail.asp?detail_id=1138924. הטמפ' של הכ.מ שלי הם 71 במנוחה! רק כשאני…
-
- 1 תגובה
- 895 צפיות
-
-
שלום....! לאחי יש את המפרט הבא: E8400 לוח של GIGABYTE 9600GT 4G זיכרון פנימי הארד דיסק של 500 ג'יגה המחשב עם מארז וספק ג'נרים. המחשב שלו בזמן האחרון מגיע לטמפרטורות שאפשר להכין ביצים עליו..! שמתי לו מאווררים נוספים על מנת לקרר אותו עוד אך זה לא עוזר.. בנוסף גם המארז הזה מרעיש כמו הווזלות מהמונדיאל האחרון.. אני רוצה להכניס את כל המפרט הזה למארז שקט ומקרר.. גם עדיף שיהיה קטן ולא FULL TOWER.. אני רוצה לעשות את זה קרוב לבית (KSP או אייבורי) יש לכם על מארז טוב להמליץ לי? (אני אשאר למרות זאת עם הספק הג'נרי כי הוא לא עושה בעיות וחבל לי על הכסף.. אני לא רוצה להשקיע יותר מידי על המחשב הזה..) תודה ושבת שלום !
-
- 4 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום האם אפשר להחליף רק את מארז המחשב בלי שאר המחשב? כרגע יש לי מחשב שעובד טוב לצרכי ואני רוצה להוסיף לו יציאות USB ולעבור מ USB1/2 ל USB2/3 אילו רכיבים אצטרך להחליף מלבד המארז עצמו? איפה כדאי לקנות? ב ebay מצאתי מעט מאוד והמשלוח משלש את המחיר המפרט שלי כרגע אני לא יודע איזה מארז יש לי Mainboard : Intel DG31PR Chipset : Intel G31/G33/G35 Processor : Intel Core 2 Duo E6550 @ 2333MHz Physical Memory : 4096MB (2 x 2048 DDR2-SDRAM ) Video Card : ATI Radeon HD 5450 Hard Disk : SAMSUNG HD103SI ATA Device (1000GB) Hard Disk : WD Elements 1023 (500GB) DVD-Rom Drive : PIONEER DVD-RW DVR-212 CD-Rom Drive : ELBY CLONEDRIVE SCSI CdRom Device Monitor Type : LG Electronics W2286 - 22 i…
-
- 7 תגובות
- 2k צפיות
-
-
חברה אני צריך עזרה - אני צריך להעביר לחו''ל מחשב נייח ( יש לי עד יום שישי לסיים עם הכל - אז הזמן די ללוחץ עלי... ). המחשב כרגע נמצא במארז ממתכת די גדול,ודי כבד דבר שיקשה על העברתו. תקציב די גמיש - ~400 ... אני מחפש מארז שיהיה יותר קטן אם אפשר - אבל עדיין שיהיה מקום לאיזה שני מאוררים שקטים ( העדפה ל120 אבל זה תלוי בגודל המארז כמובן ...). המטרה שלי היא היא שאני אוכל להעלות את המחשב איתי למטוס ולא עם המזוודות - כי אז אני לא יודע באיזה מצב זה יגיע. השקט חשוב - כמו שציינתי , כי המחשב ידלוק כמעט תמיד. נראה לי שאני גם אחליף את הספק הג'נרי למשהו קצת יותר טוב - אם יש הצעות אני אשמח. טוב אז פרטים על המחשב ( תגידו לי אם צריך עוד פרטים ) : לוח אם : intel corporation D850MV , מעבד: פנ…
-
- 8 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
בניתי מערכת מבסוססת: 1G 667MHZ X2 , E6300 , GigaByte GA-965P-DS3 עד כמה משמעותי יהיה להחליף מארז http://www.skypc.co.il/scripts/prodView.asp?idproduct=2042 ב- http://www.skypc.co.il/scripts/prodView.asp?idproduct=1540 + http://www.skypc.co.il/scripts/prodView.asp?idproduct=2040 מתכנן OC הוספתי קרור מעבד ושיפרתי את זה של הצ'יפ. כמה הכרחי להוסיף אל-פסק?
-
- 5 תגובות
- 1k צפיות
-
-
יש לי מחשב שלHP Pavilion HPE h8-1200ejעם לוח אם של SandyBridge H67 2AB5 וקניתי כרטיס מסך חדש R9 280X וצריך אליו מארז חדש. וטכני של אייבורי אמר שזה לא אפשרי, בדקתי באינטרנט וראיתי שזה אפשרי להפוך את הלוח למארז רגיל של MID /MICRO TOWER. אפשרי להחליף?
-
- 9 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
יש לי אל פסק Eitan Engineering 800VA שהמצבר שלו כבר לא מחזיק (עברו כולה שנתיים, אבל זה בדיוק אחרי תום האחריות אז זה מסתדר יופי). החלפת מצבר בחנות ממנה קניתי - אמרו לי משהו בסדר גודל של 250-300 שקל. מוגזם. אני יכול להחליף את המצבר בעצמי? איזה מצבר מתאים למכשיר הזה? יש מדריך להחלפת מצברים? איפה נפטרים מהבטריה? (במדריך למשתמש כתוב לא לזרוק לפח רגיל מפאת זיהום הסביבה) תודה!
-
- 2 תגובות
- 1k צפיות
-
-
ברשותי אל-פסק של גמאטרוניק מדגם SmartCompact 850VA. האל-פסק בן 4 שנים בערך, וכמובן, המצבר כבר לא מחזיק. גמאטרוניק רוצים 160ש"ח עבור המצבר + 50 עבור עבודה, שזה סביר, הבעיה היא שצריך או לשלוח או להביא את האל-פסק לירושלים (מה שמייקר את הסיפור). האם יש אפשרות להשיג מצבר חילופי ולהחליף לבד? המצבר שנמצא בתוך האל-פסק הוא ה-Long WP1234W: http://www.setronic.dk/Datasheets/LONG/AGM/WP1234W.pdf יש מצב להשיג כזה או אחד תואם במימדים ובמאפיינים החשמליים שיתאים?
-
- 7 תגובות
- 5.5k צפיות
-
-
יש לי אל פסק של אדוויס, דגם 650 אמפר. הסוללה התרוקנה. פתחתי וראיתי שהסוללה היא 12V, בעוצמה של 7.2 אמפר. בציוד צילום שלי, ובמקצוע שלי בכלל, אני עובד עם סוללות כאלו של חברת YUASSA האמריקאית. הסוללות שלי הם 7.0 אמפר. האם ניתן לשים 7 אמפר ולא 7.2 ? מה יהיו ההשלכות? תודה
-
- 19 תגובות
- 2.8k צפיות
-
-
ניסיתי לפתוח את האל-פסק על-מנת להחליף מצברים, אבל הסתבכתי למרות שיש לי חוש טכני טוב. אין שם כמעט ברגים, הרוב זה לוחות פלסטיק מושחלים זה לתוך זה, ומה שלא ניסיתי להזיז ולמשוך - הצלחתי לפתוח רק את הלוח העליון והאחורי, שאר הצדדים נשארו תקועים ולא יכולתי להגיע למצברים. מישהו מכיר?
-
- 1 תגובה
- 1.3k צפיות
-
-
יש ברשותי UPS של Advice מהסדרה PRP, במקור הוא בא עם 2 מצברים 7Ah ואני שידרגתי אותו ל- 2 מצברים של 8.5Ah. מה שנותן לי 1500VA/900W במקום 1200VA/720W במקור. עכשיו שוב המצברים התעייפו (אחרי 3-4 שנים קשות), ואני מתקשה להביא לו שוב 2 מצברים של 8.5Ah כדי לשמור על ההספק הגבוה. מצברי 7Ah אני יכול להביא. המערכת שלי (כ- 490W מינימום, וכ- 540W במקסימום), ספק איכותי 620W (נצילות 80%), מסך כ- 70W (נתוני יצרן@בהירות מקסימלית, מוגדר על 50% בהירות), ועוד ראוטר של כ- 30W מקסימום. לדעתי ההספק הנמוך של ה- UPS עם 2 מצברי 7Ah לא יחזיק אותה (אני צריך 5-10 דקות לכיבוי נורמלי, אציין שיש SSD), האם יש למישהו דעה אחרת ? האם יש מצב ש- UPS עם 720W יחזיק את המערכת ? המפרט המלא של המחשב מימין.
-
- 3 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
יש לי אל פסק של אדוויס, 650. כשרכשתי אותו, לפני כ 5 שנים, המחשב שהיה מחובר אליו היה "חלש" יחסית - ספק כוח 400, 2 הארדיסקים +מסך LCD (מחובר ל UPS) אז הוא היה מחזיק כ 15 דקות עבודה. מאז המחשב "גדל" - יש בו ספק כוח 650, 8 הארד דיסקים, כרטיס עריכה חזק, המון מאווררים +LCD. (מחובר ל UPS). לאחר שנתיים מהרכישה החלפתי מצבר ,לבד. מצבר שהיה הוא 7.2 אמפר, ואני שמתי 7. מצברים כאלה יש לי בשפע- זה חלק מציוד העבודה שלי (מצברים למצלמות וידאו). כיום המחשב מחזיר מעמד בקושי 15 שניות, ואין אפילו זמן לכבות אותו (כי הוא חזק , וכנראה שגם הסוללה נחלשה). השאלה שלי היא כזו: יש לי מצבר 12 וולט, אבל הוא 17 אמפר (ב UPS זה 7 ). הוא לא נכנס ל UPS כי הוא גדול מעט. אם אני יוציא חוטים החוצה- ויחבר את המצבר…
-
- 12 תגובות
- 6.4k צפיות
-