מסכי מחשב
מסכי מחשב מומלצים, סקירת מושגים, המלצות רכישה - כל השאלות והתשובות
15,873 דיונים בפורום זה
-
לאחר ניסיון של כחודש עם המסכים המדוברים, חשבתי לחלוק את רשמיי דווקא בדברים הפחות מרכזיים, שלרוב זוכים להתייחסות מועטה, אם בכלל. העבודה במקביל עם שני המסכים הנ"ל נותנת לי אפשרות להרגיש בצורה ישירה את ההבדלים ביניהם (מעבר לפרמטרים היבשים של גודל, רזולוציה, חיבורים) שבאים לידי ביטוי בחוויית השימוש. העליתי כאן כמה נקודות כאלה. בשורה התחתונה, אני מרוצה מאוד משני המסכים. אני לא חושב שיש בדברים שאציין בהמשך משהו שעשוי לקלקל את ההנאה מהמסך. מדובר בנקודות קטנות, אבל כאלה ששווה לתת עליהן את הדעת. תוספות לשני המסכים יש רכזת USB, אבל אחד הדברים הנחמדים שיש בU2410 זה קורא כרטיסים שתומך ב-xD/SD/MS/MMC. בין היתר, קורא וכותב כרטיסי SDHC. זה יכול להיות בונוס רציני. אגב, בדגמים הותיקים יות…
-
- 14 תגובות
- 4.4k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מעוניין לקנות מחר מסך שישמש בעיקר ללימודים ועבודה משרדית (אינטרנט, אופיס, קצת פוטושופ) ומשחקים עם כרטיס מסך Radeon 5770. חשוב לי נושא הארגונומיה של המסך, שכן אני יושב קרוב למסך ואופציה לתלותו על הקיר יכולה להיות נחמדה כדי לפגוע כמה שפחות בראייה. הגודל המתבקש הינו 20-21.5, שוב כי אני יושב דיי קרוב ואם אני רוצה לראות סרטים אז המחשב מחובר לLCD 32". הקנייה תתבצע באייבורי, שכן אני רוכש שם עוד מספר דברים מחר. (אלא אם כן ישנה חנות באזור חיפה שמציעה מסך שנותן תמורה טובה יותר לכסף). תודה מראש לעוזרים!
-
- 8 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אהלן חבר'ה, אני מחפש המלצות למסך חדש בגודל 22-24 FullHD רצוי 1200 ולא 1080. אני צריך אותו לגיימניג ולסרטים. חשוב לי שלא יהיה Ghosting ושיהיה הכי טוב שאפשר בתקציב. אני מתלבט בין מסך 120Hz או למסך IPS (בייחוד Dell LCD 24 U2410). לגבי מסכי IPS - אני לא יודע אם לא יהיו איטי מדי ואני אראה הרבה Ghosting. ביקורות ברשת חצויות. חלקן טוענות שהמסך מהיר מספיק למשחקים וחלקן טוענות בתוקף שזה לא למשחקים בשום אופן. לגבי מסכי 120Hz - אני לא יודע אם יש בהם יתרון למישהו שלא מתכוון להשתמש ב-3D. תודה מראש!
-
- 0 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אני מעוניין המסך מחשב רחב 22" שישמש את הילדים גם כמכשיר טלויזיה המחובר לממיר YES לא ראיתי כאן בפורם התלהבות יתרה "מהמחשביזיה" של סמסונג (P2270HD) ולכן אשמח לשמוע על כל הצעה אחרת לחיבור המסך לממיר YES אני מעוניין במסך 22" או 23" ואשמח לקבל רעיונות / המלצות / הסבר באשר לסוג המסך המיועד לשימושים הללו , ז"א אלו חיבורים צ"ל במוניטור אני חוזר ומדגיש, אני לא מעוניין לחבר / לצפות בטלביזיה דרך המחשב ע"י כרטיס TV דוגמאת WinTV-PVR-150 MCE האם כל מוניטור הכולל חיבורים מסוג: קומפוזיט, S-Video, קומפוננט ו- HDMI יכול להתאים למטרה זו? כיצד עוברים ממצב של גלישה באינטרנט לצפייה בTV ללא שלט? האם המסכים שכה ממליצים עליהם באתר מסוג LG W2220P או Dell U2311H מתאימים לשימוש הנ"ל תודה מרא…
-
- 5 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
זמן תגובה וקצב רענון - ידם של מסכי CRT היא על העליונה בסעיף זה, שכן קצבי רענון של 85hz ואף 100hz הם דבר שבשגרה לרוב המסכים הללו, ואילו מסכי LCD אינם עוברים את רף ה-60hz. כמו כן, זמן התגובה של CRT הוא מספר מיקרו שניות בהשוואה למילישניות במסכי LCD. למרות הבדל זה, המריחות במסכי LCD נגרמות עקב השוני בדרך בה המסך מתעדכן ולא בגלל זמן התגובה הספציפי, זאת אומרת שגם אם מסכי ה-LCD היו מגיעים לזמן תגובה של מספר מיקרו שניות, עדיין חלקינו היו רואים בהם מריחות. קראתי את זה במאמר פה... זה נכון שמסכי LCD לא עוברים את ה60HZ? O_O כי בינתיים יש לי CRT ישן השבוע אני קונה DELL 2209WA
-
- 13 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
המסך שלי תומך בחיבור DVI-I, היום קניתי כבל DVI-D(זכר משני הכיוונים). האם העובדה ש DVI-I תומך הן באות אנלוגי והן באות דיגיטלי אמורה לשנות משהו בכל הנוגע לאיכות? עריכה: אוקיי לא יכולתי להתאפק וחיברתי את הכבל. אני פשוט לא מאמין איך יכולתי לעבוד עם VGA, הבדל של שמיים וארץ!
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
נשגב מבינתי עניין מסכי המחשב והפאנלים השונים. אני צריך מסך עבור המטרות שבכותרת, חיבורי RCA יתקבלו בברכה - אך אינם בגדר חובה התקציב הוא 1500 ועד 2000 במידה ומדובר במסך 27". רוב תודות אלי
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-
-
אני מחפש את התוכנה הזו בנרות חחח מישהוא עובד איתה היא אכן כל כך מומלצת?
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-
-
המסך יחובר ליציאת VGA (המחשב ישן ואין יציאה דיגיטלית) עיקר השימוש הוא גלישה באינטרנט וקריאת טקסט. למישהו יש המלצות? תודה
-
- 1 תגובה
- 871 צפיות
-
-
שלום אני רוצה מסך למשחקים ולקריאת מסמכים. כל המסכים עם הפאנלים האיכותיים מתחילים מ-5ms ומגיעים עוד הרבה יותר... חשוב לי שיהיה FHD ועם זמן תגובה קטן. תודה רבה לכל העוזרים!
-
- 16 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
שלום, אני מתלבט בין 3 המסכים הנ"ל. התקציב שלי כאמור היה עד 1000 ש"ח אבל אחרי המלצות רבות על המסכים הנ"ל אני מוכן לחרוג. המסכים הם בעיקר לשימוש גיימניג, אבל מידי פעם גם לתוכנות פוטשופ וגם תוכנות פיתוח למינהם. עכשיו אני מעוניין לצפות ב- HD, אבל אם ההבדל בין HD לבין 1680X1020 הוא לא רלוונטי אז אני מוכן להתפשר. חשבתי בהתחלה ללכת על U2311H, אבל מישהו מהפורום אמר לי להתייעץ פה, כי יכול להיות שהמסך הזה לא מיועד לשימושים שלי, אז חבל. תודה רבה על העזרה.
-
- 74 תגובות
- 15.1k צפיות
-
-
קיבלתי אתמול את המסך (מניר טק) ואך שהדלקתי אותו שמתי לב שעל רקע לבן רואים שצד שמאל מואר יותר מצד ימין אני יודע שאני כבר הולך להיכנס למלחמה עם החנות , הם יגידו שהם לא רואים כלום רציתי לשאול עם התופעה הזאת קימת לאנשים אחרים שיש להם את אותו מסך אז אנשים ,תגיבו בבקשה
-
- 2 תגובות
- 1k צפיות
-
-
קראתי 3 דפים אחורה ולא הצלחתי להגיע להחלטה. השימושים: משרדיים, אופיס, אינטרנט, קצת סרטים באיכות סבירה מכונן DVD פשוט במחשב (לא חיוני HD), קצת להכין תמונות מהמצלמה לפני מסירה להדפסה אמיתית (התאמת פורמט וקצת שיפור ניגוד עם PAINT SHOP), קצת משחקים "פשוטים" וישנים לילדים בגיל 8-12, מה שעובד על מחשב ישן מחשב -2.4 P4 עם כרטיס מסדרת 6XXX. המשתמשים יהיו גם אנשים מבוגרים וגם ילדים בגיל 8-12 כך שרצויה אפשרות התאמה ארגונומית בבסיס. או שזו טעות לחשוב כך? מבוגר שעומד ליד הילד מסתכל קצת "מלמעלה", הילד היושב על כסא מסתכל קצת "מלמטה". זה לגבי זויות הצפיה. מחפש מסך שבגובה שלו יהיה דומה למה שנותן היום מסך CRT 3:4 "17 ישן, האם "22 זה המתאים? או להתעקש על פורמט 3:4? יש חשיבות לגודל פונ…
-
- 1 תגובה
- 928 צפיות
-
-
אני רגיל לעבוד עם שני מסכי 19" ורוצה לעבור לאחד גדול סוף סוף עבודה עם תוכנות גרפיקה ואנימציה של Adobe ראיתי שיש מגוון גדול של 27" אבל לא כזה גדול של 30" מה כדאי?
-
- 0 תגובות
- 889 צפיות
-
-
אני עובד בתחום הפוקר באינטרנט וצריך המלצה למסך גדול, בגודל לפחות 27 כי ב24 שלי כבר אין מספיק מקום להציג את כל המידע שאני צריך. התקציב הוא עד 5K, אני לא יודע אם כדאי למכור את המסך הנוכחי שלי (הוא במצב כמו חדש) בשביל שהתקציב יעלה, זה תלוי במה שתמליצו לי. מה שאני מתלבט הוא אם לקנות אחד גדול או שתיים יותר קטנים, הכרטיס מסך שלי HD5850 ככה שיש לו אינפיניטי לחבר עוד מסכים. הינה דוגמאות לאיך נראית מערכת עבודה של מישהו בתחום שלי: תודה רבה לעוזרים.
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום יש לי חלל שבו אני רוצה לשים מסך בשביל סרטים בעיקר! המידות שלו הם רוחב90 גובה 64.5 עומק31.5 אני רוצה לשים בחלל הזה מסך ואולי מארז של מחשב אבל ברעיון זה המקום שיש לי בשביל מסך לסרטים שיחובר למחשב..על מה אתם ממליצים? התקציב הוא לא ידוע אבל אני רוצה משהו לא יקר אבל שהאיכות שלו תהיה טובה ...שוב ..בשביל סרטים בעיקר! תודה
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
יש לי התלבטות גדולה. אני רוצה לקנות מסך למחשב שלי (עד עכשיו אני משתמש בשיתוף במסך מחשב של ההורים שלי) ואני לא יודע מה לקנות. אני רוצה מסך גדול אבל גם איכותי. עכשיו פה אני מתפצל לכמה שאלות ב2 היבטים. 1) לקנות מסך 24' או טלויזיה של 37' Full HD שאחבר דרך כבל DVI (כי אין לי חיבור HDMI בכרטיס מסך אבל DVI גם מעביר תכני HD ככה שאין פה בעיה) ? 2) ברור לי שLED נחשב היום יותר טוב מLCD. השאלה היא - עד כמה? יש הבדל משמעותי שמצדיק את ה-400 שקל הפרש כפי שאני רואה במסכי מחשב הרגילים (לא בטלויזיות)? אם כן אני לא אתבייש להשקיע כי את התקציב יש (מתנת שחרור חחח). עכשיו העניין הוא שאני גיימר. אני משחק כל הזמן במשחקים חדשים בגראפיקה גבוהה. אף על פי שהמערכת שלי מתחילה להתיישן ( :'( ) אני …
-
- 2 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
אני לא בטוח שזה הפורום המתאים, אבל זה נראה לי מתאים יותר מפורום קולנוע ביתי. יש לי טלוויזיית FHD שאני מחבר למחשב. אני יודע שהרזולוציות של טלוויזיית HD הן 1920x1080 או 1280x720. אבל אני משתמש ברזולוציות אחרות במחשב 1680x1050 ולפעמים 800x600. השאלה האם זה יכול להזיק לטלוויזיה?
-
- 1 תגובה
- 882 צפיות
-
-
היי, ברשותי המסך של דל 2209WA. ולאחרונה התחילו כל מיני מריחות לצד ימין והכול נראה די זוועה, במיוחד בסרטים ומשחקים שאז כל התמונה מרוחה / כאילו שיש לה צלליות/שכפוליםם בהירים. זה מטריף אותי. מה אני יכול לעשות? בתודה מראש =].
-
- 5 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
עבודה של 8-12 שעות ביממה בעיקר מול טקסטים לא דרוש יותר מ-"19, אין שימוש לגרפיקה רצינית או למשחקים אנא ציינו הסבר להעדפה
-
- 1 תגובה
- 839 צפיות
-
-
samsung b2030: סוג המסך: LCD , חיבור HDMI: לא כולל , רוחב המסך: מסך רחב 16x9 , Pivot: ללא , גודל מסך: 20 אינטש , חיבור DVI: כולל , רזולוציה מקסימלית: 1600X900 פיקסלים , יצרן: Samsung . LG E2040T: סוג המסך: LCD , חיבור HDMI: לא כולל , רוחב המסך: מסך רחב 16x9 , Pivot: ללא , גודל מסך: 20 אינטש , רזולוציה מקסימלית: 1600X900 פיקסלים , יצרן: LG , זמן תגובה: 5 מילי שניה. שניהם 20 אינץ' ה-LG הוא led לדעתי ועולה 740 והסמסנוג 720 ככה שבמחיר אין הבדל רציני. מה הייתם לוקחים? יש אולי 20 אינץ במחיר הזה מומלץ יותר?
-
- 4 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
כמה להגדיר Brightness ו Contrast במסך 2209WA? יש משהו מומלץ?
-
- 9 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום, אני מחפש מסך שיענה לי על הדרישות הבאות: - מסך שיתאים למשחקים - יהיה HD - ניתן יהיה לקרוא בו מסמכים מבלי להתעייף בזמן קצר. (הכוונה שלי שאני אוכל לעבוד בו בקריאת מסמכים, כתיבה וכו') - שכמובן יהיה בטווח מחירים 800-900 - טווח גדלים של המסך 20-22 ואין ממש העדפה לגודל מסויים ביניהם.
-
- 16 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מחפש להחליף את המסך "CRT 17 שהולך ומתדרדר מיום ליום למסך LCD. המסך משמש את אמא שלי בעיקר לקריאת טקסטים - שחור על לבן או דפדפוף באתרי אינטרנט. בעיקרון אני מחפש מסך ריבועי, מאחר והוא לא ישמש למשחקים או צפיה בסרטים, ומקבלים הרבה יותר פיקסלים לגובה. מצד שני אני לא מעוניין להשקיע יותר מידי מאחר והדרישות מהמסך וגם מאמי הן לא גבוהות במיוחד, העיקר שיהיה אמין והאיכות תיהיה טובה לקריאה. כמובן אני לא מעוניין במסכים עם פיקסלים קטנים, גודל נקודה של ±0.28. התקציב גמיש, כך שאם יש משהו באמת שווה שעבורו כדאי להגדיל אותו, אני אגדיל, אבל מעדיף שלא.
-
- 13 תגובות
- 4.1k צפיות
-
-
אני לא מתאפק מלהוציא את עצבי על המקלדת... :pissed: תשמעו למה, היום בצהרים ביקרתי באייבורי והתעניינתי לגבי ה samsung 2333 : המוכר: אין בעיה זה במלאי. אני: כמה זה עולה? מוכר: 890 ש"ח אני: יפה, לא מזמן קניתי אחד במקום אחר ב 940 ש"ח. תביא אחד. מוכר: אינבעיה, קח. אני: תגיד יש בפנים כבל HDMI? מוכר: אין חיבור HDMI במסך אני: סליחה התכוונתי DVI , פשוט קניתי לא מזמן במקום אחר והביאו לי רק כבל VGA מוכר: לא, ודאי שיש בפנים כבל DVI. אוקי, הלכתי בששון לדרכי עם המסך. ויהי ערב, אני פותח את האריזה, ויהי חושך! אין למסך כלל וכלל חיבור DVI! רק החיבור המיושן הגמלוני והאנלוגי VGA.... 2011, ואייבורי מוכרים לי מסך מודרני עם פאנל מקצועי (אנחנו גרפיקאים) 23' אינץ' עם חיבור שעבר זמנ…
-
- 6 תגובות
- 2.6k צפיות
-