עבור לתוכן

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. ומה ההבדל בינו לבין טרנזיסטור רגיל ?

• 4 תגובות
    • 14.8k צפיות
  2. Started by itaim,

אני רוצה להכניס מחשב לאוטו שיהיה בעיקר למוזיקה ואולי גם סרטים עכשיו אני פוחד על הארדיסק... הוא יקבל הרבה זעזועים לא? ראיתי פה מישהו שעשה משהו עם גומיות... אבל אני לא חושב שזה פיתרון טוב מספיק... אני חושב שמהר מאוד זה יצא מהגומיות וגם זה יזוז הרבה עם הגומיות, לא? חשבתי על הארדיסק חיצוני שבדרך כלל יש לו מארז שיחסית עמיד בזעזועים, או לקנות מארז חיצוני והארדיסק רגיל... אבל אף פעם לא נגעתי בכאלה אז אני לא יודע אם אפשר להפעיל אותו בתור כונן C (כלומר לתקין עליו ווינדוס) כי הוא מתחבר דרך USB איזה פתרון מבין ה2 יותר טוב? אולי יש לכם פתרונות אחרים?? ואל תגידו לי לקנות מחשב נייד כי אני רוצה לעשות את זה לבד 8)

• 17 תגובות
    • 3k צפיות
  3. Started by nivezrati,

שבוע טוב לכולם אני מתכנן להוסיף פרספקס מסביב לצג LCD שבמארז שלי הוא היה בגודל של שני מפרצי 5.25 אני גם אחתוך את הדלת של המארז ואוסיף פרספקס עם חריטה של ציור מסוים שעוד לא בחרתי יש לי מספר שאלות אליכם 1. איך אנ ייכול להיות עיקבי בעומק החריטה בפרספקס? 2. האם פרספקס בעובי של 4 מ"מ יתאים? 3.האם יש כלי אחר חוץ מדרמל שיכול להתאים לי? 4.האם יהיה נחמד להוסיף עוד צבע לחריטה אבל שיהיו באותו לוח פרספסק ולא שניים? 5. לגבי הפנאל הקידמי שלי אני אשמח לקבל רעיונות לעצב אותו .. זכרו זה גודל של שני מפרצים של כוננים ובאמצע ייהיה צג LCD 20X4 תווים שהוא מוכן כבר.. אני יותר שואל לגבי עיצוב מסביב אולי לדים? אפשר האיר את הפרספס באמצעות לד? 6. איכן יהיה הכי מתאים למקם את החריטה בדלת? סליחה על הה…

• 7 תגובות
    • 1.9k צפיות
  4. Started by yambtz,

אני שוקל לבנות מארז פרספקס. התוכנית היא מוד בהמשכים, כלומר בהתחלה סתם קופסה שקופה שאני אשים בה מחזיקים לכוננים, ללוח אם ופאנל אחורי ממארז ישן. אחר כך כשיבואו הבטחון העצמי ועוד כסף אני אחליף את המתכת בפרספקס, ובסוף אולי גם תבוא צביעה חלקית הבעיה היחידה שהמרחק בין תכנון ועשייה גדול ואין לי מושג איך לעבוד עם פרספקס. הבנתי שדרמל עלול להמיס אותו. בכללי אלה השאלות: 1)איך חותכים? 2)איזה דבק מומלץ? או שבכלל עדיף ברגים? 3)איך מחברים את הדלתות? 4)שמעתי שצריך הארקה לרכיבים, מה הכוונה ואיך עושים את זה מעשית?

• 1 תגובה
    • 2.5k צפיות
  5. Started by Zoso,

אני מעוניין לדעת איזה מפרט של רכיבים אלקטרונים לקנות כדי לחבר דיודה רגילה בטור ל"לד" (שהיא גם דיודה) , אזה מתח (Volt) צריך להפעיל מעגל כזה. אני הולך לחבר כ-100 לדים במקביל , אני צריך לדעת אזה כדאי לקנות ואיפה !? המטרה הסופית של העבודה הזאת היא פרוייקט משותף שלי עם בני בן ה-10 בבנית "סימולציה של מסך מחשב בהפעלה בינרית (על ידי מתגים)" אודה לכם מאוד על העזרה. ZOSO ( רק הזקנים יודעים מי זה )

• 8 תגובות
    • 2.5k צפיות
  6. המחשב שלי נשמע בכללית כמו איזה חללית *חרוז * או משהו בסגונן, יאנו ממש ממש רועש... עד כדי כך ששומעים אותו עובד גם מהקומה למטה... עכשיו לפני כמה ימים ראיתי את המדריך הבא: http://www.spodesabode.com/content/article/hddnoise עכשיו אמרתי לעצמי: "כל כך פשוט מה אכפת לי לנסות, אולי זה יפתור לי את הבעיה ???" אז ניסיתי, ובאמת פשוט... אך הבעיה לא נפתרה והמחשב עדין נשמע כמו חללית... אז לפחות עכשיו אני יודע שהבעיה לא מההראד דיסק :-\ אני חושש שמקור הרעש המרכזי במחשב שלי זה הלוח האם (במיוחד גם בגלל שאף פעם לא הייתי ממש מרוצה מהצורה שבה עובד המחשב) עכשיו שאלתי היא: כמה זמן יש אחריות על לוחות האם של אינטל?? תודה מראש! והנה המודינג שעשיתי- מודינג ממש פשוט: מעכשיו תוכלו לראות את הת…

• 24 תגובות
    • 3.7k צפיות
  7. Started by PhP dUdE,

אוקי אז שיפיתי את המארז עם נייר 60P: לפחות זה מה שכתוב מאחורה.. עכישו אמרו לי שאני צריך לשייף עם נייר עדין? איזה מספר איפה אפשר לקנות אותו? ובאיזה צבע אני צריך להשתמש בשביל לקבל את הצביעה האיכותית ביותר? דרך אגב יקרא לי משהו בגלל ששיפיתי דלת אחת בלי מסכה?

• 7 תגובות
    • 1.6k צפיות
  8. Started by itaim,

נכון יש את אלה שמאירים את החריטות על הפרספקס? (לא יודע איך כותבים את זה) בקיצור יש הרבה אור שבורח בקצבות הפרספקס... הרעיון הוא שבקצבות אפשר לשים מראות או להדביק נייר מראה (יש כזה דבר) ככה רוב האור יחזור ויותר אור יאיר את החריטה עצמה וככה גם הפיזור של האור מסביב לכל החריטה יהיה יותר טוב (שלא יהיה צד, שהוא הצד של הלדים, מואר יותר מהשני) מה אתם אומרים על הרעיון??

• 6 תגובות
    • 1.6k צפיות
  9. Started by PhP dUdE,

שלום, האם יש לכם המלצות לחניות מודינג בחוץ לארץ? עם כן אשמח לקבל לינקים

• 5 תגובות
    • 1.6k צפיות
  10. Started by JediMaster,

שלום לכולם שוב! לאחר שביררתי את מה שרציתי וכבר באתי עם "ידע מוכן" אני פשוט פותח פה מחדש שאלות ישירות, כי מה שכתבתי בדיון שלי לא הגיבו לי וכנראה גם לא יגיבו (וחיכיתי בערך יום). אז קודם כל בפני המנהלים אני מבקש התנצלות שפתחתי עוד דיון, פשוט את המודינג הראשון שלי אני רוצה לעשות "על בטוח". 1) מהו החומר הזה שגורם לדברים לזהור בUV? איפה ניתן אולי להשיג באיזור ירושלים? (אפשר פשוט לשים אבקת כביסה לא =P)? זה בא בצורת ספריי או מה? בקיצור - אני רוצה מידע על החומר הזה כי אני חושב לעשות בראש ובראשונה - עיגול כבלים ואותם לצבוע בחומר. 2) איזה מנורה בדיוק צריך בשביל הUV? פשוט LED של UV שמחובר לבטריה? או שצריך ממש מנורה גדולה? כמה הLED עולה? 3) הייתי רוצה לעשות חלון במארז אבל אני לא רוצה…

• 3 תגובות
    • 1.3k צפיות
  11. Started by Architect,

אוקיי, זה הפרוייקט שלי (על המחשב שלי בחדר.) הוא רק בשלבים ראשונים, אבל יש לי עוד מלא תכנונים לגביו... גם סידרתי טוב טוב את כל האיזור, חיברתי את המערכת סטיראו שלי למחשב, תליתי את הרמקולים (תראו הכל בתמונות) המודינג כלל: צביעת המארז (הברזל המגעיל שבתוך המארז) חיתוך ועיגול כבלי ה IDE , צביעתם בספריי רגיש ל UV וכיסיתי אותם בצינור השקייה. הוספתי מאוורר UV וקתודה כחולה. צבעתי בספריי את הלמעלה של המארז. המארז דיי דפוק, אבל קניתי אותו אז (לפני חצי שנה) בגלל חוסר בתקציב, אז עכשיו אני מתכנן בקרוב על איזה Tt נחמד... במקום לזבל לכם יותר מדי בשכל הנה התמונות: העלתי לוואלה http://briefcase.walla.co.il/rpm17 ]

• 21 תגובות
    • 4.1k צפיות
  12. Started by Ave,

שלום לכולם אני חדש כאן ויש לי שאלה קטנה ליפני שאני מתחיל בפרויקט שלי העם לדעתכם ספק של 500 ואט יספיק ל-8 מעוררים?

• 5 תגובות
    • 2.1k צפיות
  13. Started by oor,

מישהוא אולי יודע עם קיים בטבע פלורסנט או קטודה משהוא בסיגנון בגודל : עובי 1 עד 2 מילמיטר ואורך של לא יותר מ 10 סנטימטר ? אני צריך מנורה שכזות בשביל דיסק נייד שאני בונה ... תודה מראש . אור

• 11 תגובות
    • 2.5k צפיות
  14. Started by scylla,

זה מה שעשיתי: כבלים מעוגלים "מצופים" איזוליר בנד צהוב מולקסים ושאר ירקות "מצופים" איזוליר בנד כחול כבל כוח ללוח אם בתוך צינור מזגן לבן מסולסל כבלים ליציאות PCI של USB, FIREWIRE וכו' בתוך צינור לבן מסולסל 2-3 צינורות מזגן רגילים על קטע קטן מכבלים. מקווה שתאהבו מצטער על האיכות מקווה שתבינו מה הולך שם, יש לציין שלפני ה"פרוייקט" לא הייתה גישה שפויה לשום חיבורי כבלים בלוח אם ולא ראו אותו כמעט...

• 22 תגובות
    • 3.7k צפיות
  15. Started by Madboy,

מה הזרם המקסימלי שlpt יכול לספק דרך הdata bits ( פינים 2-9 )? אני יודע שהוא מסוגל לספק מתח של 5v אבל זרם לא מצאתי בשום מקום ואני פוחד לשרוף את היציאה שלי אם אני אחבר משהו שצורך יותר תודה

• 9 תגובות
    • 1.9k צפיות
  16. Started by Philip,

אבא נסע למזרח הרחוק לפני שלושה שבועות, אמרתי לו: "אבא, אם אתה מוצא מאורר לדים, זה יהיה נחמד..."... היום אבא חזר, ואני לא מאמין למה שאני רואה.... אספקת מודינג ענקית!! ;D ;D לא הכל שמות גדולים וחברות מפורסמות, אבל בשביל המחירים המצחיקים שם (קתודה 15 שקל... הקתודה של Vantec שהיא הכי יקרה עלתה 35 שקל :P) זה די שווה.. בכל מקרה, רשימת המוצרים שקיבלתי: מכשיר USB לקריאת 9 סוגי זיכרונות שונים. 2 ערכות לקירור כונן קשיח (כל מאורר 4000 RPM עם 36CFM). צלעות קירור (סגולות ) של Mushkin לזיכרונות. 3 מאוררים שקופים עם 4 לדים. מאורר שקוף עם לדים גם כן, כנראה חנות אחרת מאורר לדים שקוף נוסף, הפעם עם גריל. משהו שלא ברור... זה לפנל 5.25 בטוח, אמור לקרר... לא יודע אם זה מיועד למארז…

• 72 תגובות
    • 9.6k צפיות
  17. שלום לכולם! ראיתי מה ניתן לעשות במודינג והתאהבתי =P. יש למישהו רעיונות מה מודר מתחיל יכול לעשות? LCD נראה לי נחמד וכבר עבדתי עם הפורט של המדפסת בעבר וקצת אלקטרוניקה אבל זה נראה לי קצת מסובך מדי למתחילים... יש איזה משהו פשוט ככה ונחמד? אני לא רוצה להתעסק עם חיתוך ועיצוב... יותר משהו בכיוון של תאורה או אלקטרוניקה. ועוד שאלה... המחשב שלי עושה המון המון רעש. יש דרך כלשהי לגרום לו להפסיק =P? והשאלה האחרונה היא בקשר לOC. נגיד אני שם עוד כמה מאווררים בתוך המארז וכמה חיתוכים לאוורור, אני יכול לקרוא לזה OC? אחרי הכל מה זה עושה? קצת מקרר? יש לי P4 1.3, שווה בכלל לנסות לעשות לו OC?

• 21 תגובות
    • 3.4k צפיות
  18. Started by avimorp,

יש בפורום את המדריך לשליטת המאוררים ואני רוצה להכין אחד ורשום שמה את היחידות של הנגדים וזה ממש לא ברור אז רק מי שיודע שיעזור לי בבקשה

• 3 תגובות
    • 1.3k צפיות
  19. Started by danieln9,

שלום חברי קנה את הפן באס וחיברנו לזה מאווררים עכשיו הבעיה היא שלאף אחד מהמאווררים יש את הכבל בקרה אז מה לעשות האם יש דרך לחבר את הכבל בקרה למשהו?

• 3 תגובות
    • 1.6k צפיות
  20. Started by Zvuv,

היי אני רוצה לעשות חור בגג למארז הזה: (http://www.pch.co.il/docs/pd612373275.htm) הענין הוא שאני לא רוצה לפרק את הלוח אם וכל השאר. אני חושב לבודד את האזור הזה כדי שנסורת מתכת לא תעוף לי על ה-mobo. דעות ?

• 9 תגובות
    • 1.7k צפיות
  21. Started by ^oz,

חשבתי לנסות ולנצל את חלקי המחשב הנישא הזקן החביב שלי. רציתי לדעת אם למישהו כאן יש איזשהיא עצה האם אפשר להשתמש במסך של הנייד (שמחובר אל גוף המחשב באמצעות סרט מגעים) באיזשהיא אדפטציה ולחברו כמסך slave למחשב השולחני (כמובן שישנה תמיכה ע"י כרטיס המסך). הכוונה בslave היא שיש אפשרות לחיבור ע"י rca ולא רק ע"י חיבור מקבילי של מסך שכולנו מכירים.... מה אתם אומרים?

• 8 תגובות
    • 1.8k צפיות
  22. Started by 1nstall,

היי קרוב משפחה שלי חוזר מח"ול והוא מתכוון לקנות לי את הקירור מים הבא : http://www.thermaltake.com/coolers/aquarius/a1681.htm אבל רק לפני כמה זמן קניתי את ה sp94 של thermalright אז רציתי לדעת אם יש איזו שהיא לחבר את הקירור מים יחד עם הסינק sp94 ו הסמארט פאן 2 שלי ??? ??? אני ממש אוהב את שני סוגי הקירור ולא מצאתי דרך לחבר אותם

• 7 תגובות
    • 1.5k צפיות
  23. Started by oor,

לחבר שלי היה רעיון כלשהוא בקשר לסורק ...(אני כבר לא זוכר מה) ואז חשבתי על זה שיש שם מנורה ממש מגניבה !! פירקתי חיברתי ביחד עם התרנספורמתור שלה ל12V של הספק וזה יוצה ממש ממש מגניב !! כמובן שסמתי נייר צלופן מיוחד של תאורה (עמיד בחום). וזה ממש יפה ! כחה שעם יש לכם סורק ישן שלא עובד אנה נצלו את המנורה שלו !! אני מצתער על החוסר בתמונות אבל אין לי מצלמה דיגיתלית היו לי 4 סורקים ישנים ולא תקינים אז עכשו בתוך המחשב שלי זרוקות 2 מנורות עוד 1 חבר שלי חיבר לאופנוע שלו ואת הרביעית הוא שבר ... זהוא !

• 7 תגובות
    • 2.1k צפיות
  24. Started by gnk,

שלום, קניתי CoolerMaster Aurora Blue Cold Cathode .... חיברתי את הקטודה.. ולאחר 20 דקות שהיא האירה.. פתאם 80% ממנה כבה... וככה המצב נשאר..... כשאני מכבה אותה ואחר כך מדליק שוב לוקח לה המון זמן להדלק.... ושוב רק 20% ממנה נדלק.... מה הבעיה? האם הקטודה עצמה לא טובה? אולי השנאי? תודה!

• 10 תגובות
    • 2.1k צפיות
  25. אני רוצה להחליף את הגריל שנמצא על ה Spark7 שלי. הגודל של המאוורר והגריל הוא גודל מוזר ולא סטנדרטי, 70 מ"מ. חיפשתי בJab Tech אחרי גריל מואר עבור גודל כזה ולא מצאתי כלום. האם ידוע לכם היכן ניתן להשיג את הדבר, אם בכלל? לסיום אני מצרף תמונה ממארז של מישהו שיש לו גריל מואר על הHSF, השאלה באיזה גודל זה. http://photos.walla.co.il/ts.cgi?tsscript=guest.file.view&path=200306092105281746&id=200401082311025681&user=dj_gal

• 5 תגובות
    • 1.4k צפיות

דיונים חדשים בפורומים