עבור לתוכן

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. Started by guysoft,

היי לכולם, חשבתי לפרסם כאן שקריקטור (שזהשעזרתי בטעות להקים) יוצא בפרויקט האקינג. בגדול חשבו לרכז הרבה פרויקטים מגניבים. יש ווידאו שמסביר את כל הרעיון כאן (כן זה אני מופיע) וגם כתבתי על זה בבלוג שלי אשמח אם אנשים כאן ייקחו חלק. יש לנו סיכוי להרים קהילה נוספת להאקינג ואלקטרוניקה.

• 0 תגובות
    • 868 צפיות
  2. http://www.hwzone.co.il/gallery/album106 ;D תאמרו לי מה דעתכם.

• 43 תגובות
    • 4k צפיות
  3. שלום לכולם, בימים אלו היתי עסוק לא רק בגלל הבגרות שיש לי בג"ג מחר אלה גם בפרויקט המודינג הראשון שלי למארז הנה קישור + תמונות http://213.8.161.147/motyp.co.il/Moding אני מצפה לתגובות

• 5 תגובות
    • 694 צפיות
  4. Started by aviram20,

כמו כול חובב מודינג מושבע גם אני רציתי דרמל ושאר כלים אז אתמול בשעה טוב היתחדשתי באחד היום בבוקר התחלתי לפרק את המארז ולהכין אותו לקראת חלון עשיתי גם סידור חוטים טוב כך שזה יראה יפה אני ממליץ בחום לקנות חיבלת אזיקונים ופשוט לסדראיתה את המארז זה נותן מענה טוב לבלאגן שהולך עקב כמות החוטים שמה הנה המארז שלי אחרי הסידור http://img225.imageshack.us/my.php?image=0812081315xb9.jpg חיברתי כמובן את הציר הגמיש לדרמל והתחלתי לעבוד העבודה עם הדרמל מצריכה יד יציבה ודיוק מירבי נגד זה כמובן עמדתי בהצלחה ואת זה תיראו בתמונות הבאות אז אחרי הסימונים כולל החלק העגול התחלתי לחתוך זהו כמובן תחילת החיתוך http://img379.imageshack.us/my.php?image=0812080712xt4.jpg וזה כבר לקראת סופו מה שנשאר הוא…

• 7 תגובות
    • 1.1k צפיות
  5. Started by JohnClark,

שלום לכולם חשבתי שאם אני כבר שולח את הפרויקט למעריב אני אראה אותו גם לכם... בקיצור, יום אחד הגיע אלי מחשב P4 2.8 FSB 533MHz PC Partner MoBo 256MB generic memory On Board GPU לא מחשב משו, אבל בנזונה לאינטרנט ועבודות משרדיות... בכולופן, אמא שלי התעצבנה שיש לו מארז כזה גדול אז אני ואבא שלי חיפשנו פתרונות ואז חשבתי על הפרויקט שתמיד רציתי לעשות: HTPC בתוך פטיפון! ;D הפטיפון היה בדיוק בגודל המתאים, חוץ מהקטע שהיינו חייבים להוריד את החלק המכני ולהישאר רק עם המארז של המגבר לא נורא התחלנו להתעלל במארז ואחרי שהוצאנו את כל הבכנופו, התחלנו לחבר את כל הרכיבים פה נתקלנו בבעיות... הברגים של המחשב לא ממש מתאימים לעץ, והעץ היה ברמה ירודה וכל הזמן התפרק בסוף הצלחנו לאלתר כל …

• 27 תגובות
    • 2.4k צפיות
  6. מה קורה חברים!! אז כך כמו שחלכם זוכרים אולי אני תיכננתי לבנות לי את כול המארז שלי מפרספקט עם הרבה אורות (אדום וכחול) לדים וכמובן הרבה חריטות (אני טוב בציור חח) בכול מקהר את הפרויקט הזה התחלתי כבר אתמול פשוט לא היה לי זמן לעלות תמונות וגם לא היה לי מחשב חח אז עכשיו מצאתי מחשב ואני מעלה תמונות של מה שמוכן אז בבקשה.. תיכנוןו לפרויקט: 2 חתיכות של פרספקט מטר על מטר בעובי 6 מ"מ אחת כבר ניגמרה צריך למצוא כסף לעוד אחת אולי מחר ניראה! חריטה של לאש בצדיים הימני השמאלי של הקרור גז (מקווה שאתה מצליחים להבין) חריטה של השם vapo chill בגג של המארז (מעל הקרור גז) פלוס שני מאווריים של 80 מכניסים אחד מכול צד למעלה! מקדימה שני מאווריים של 80 מכניסים ומעל הלוח עוד שניים מכניסים לכיוון הלו…

• 100 תגובות
    • 13.7k צפיות
  7. Started by Moty_p,

שלום לכולם.. אני מחפש קבל ענקי שיספק לי ללד 3 וולט השאלה היא כמה זמן לוקח לקבל לפרוק את כל המתחים שהוא צוור? האם אני יכול להשתמש בקבל כמו שני בטרייות אצבע?

• 5 תגובות
    • 735 צפיות
  8. רציתי לשתף אותכם בפרויקט קירור מים שלי שאת האמת סיימתי אותו דיי ממיזמן אבל עכשיו הוא עובר כל מיני שיפורים קטנים כמו הוספת מד טמפרטורה וכו אז ככה זה בנוי מ: משאבת 1200 ליטר/שעה שני מאווררים 120 מ"מ 97CFM רדיאטור שני בלוקים אחד למעבד אחד לכרטיס מסך וקופסת קראטון של ערכת מגן שהשגתי(לא מצאתי קופסה מימתכת במימדים האלה) לצערי הצלחתי לעלות רק שלושה תמונות ואני לא מצליח להעלות לשום אתר אז כל הודעה אני יעלה תמונה... בכל מיקרה הנה התמונות: [attachment deleted by admin - 90 dayss]

• 80 תגובות
    • 10.5k צפיות
  9. Started by Iceon,

אז התחלתי לבנות לעצמי פרויקט חדש ואפילו פרויקט ראשוני כזה יפה Maximus Haf XM Case:Cooler Master HAF XM Mother Board- Asus Maximus VI Extreme 1150 CPU-Intel I7-4770K Water Cooling: Corsasir H100i\H110 Power Supply:OCZ 750W Memory-G Skill F3-1600 8GB X2 Video Card: GIgabyte Geforce GTX 760 2GB בעתיד בSLI Hard Drivers-OCZ Vertex 4 120GB SSD Western Digital 1TB אז אני כבר מחר מתחיל להרכיב אותו למארז חסר לי רק הסליבינג ,קירור מים שאני עוד לא בטוח בעצמי איזה אני אקח ,לדים וכבר מחר מתחיל לצבוע את המארז ומחר אני אפרסם כמה תמונות ראשוניות !

• 40 תגובות
    • 24k צפיות
  10. אז ככה , קצת שיחקתי בחומרה ומה שמתוכנן כרגע זה מערכת התרעה על מכמונות מהירות לפי הלוגיקה הבאה. יש לי GPS קצת ישן שנקרא UP300 של חברת FASTRAX ( היא נקנתה לאחרונה ע"י UBLOX ). המודול מצויין וקולט לווינים מהר מאד ואף מקבל יעילה יציבה של 8 -10 לווינים דרך החלון אפילו. מבחינת מעבד כרגע זה רץ על http://www.or-e.co.il/index.php?route=product/product&path=9801_9821&product_id=32384 כי זה שכרגע יש לי אבל כשאסיים זה בטח ירוץ על אחד הכרטיסים הקטנים כי מבחינת חומרה כמעט ולא נרדשים משאבים. משהו כזה : http://www.or-e.co.il/index.php?route=product/product&path=9801_9821&product_id=29829 אז מה בעצם אני עושה .... משתמש ב 2 סיפריות TINYGPS NEWSOFTSERIAL ה GPS הוא תקשורת …

• 10 תגובות
    • 2.2k צפיות
  11. Started by matans90,

אני בונה פרויקט חדש ואני צריך עזרה במציאת החלקים והתכנון הפרויקט שלי לקוח מאתר מחו"ל ואני צריך עזרה במציאת החלקים הדרושים לו http://www.bit-tech.net/article/135

• 6 תגובות
    • 1.3k צפיות
  12. טוב, פרויקט קצת שונה - CNC אני ממליץ לקרוא את הכל כי יש פה חלקים שבלעדיהם לא נראה לי אפשר להבין את התמונות וכמובן החלק שבו אני מבקש זוג טבעות כי אני לא יכול להמשיך בלעדיהם אז בבקשה למי שיש זוג טבעות ממדפסת HP 690 נא ליצור איתי קשר CNC (Computer Numerical Control) שליטה במכונה על ידי מחשב (Manufacturing method where computers control the position of high speed tools - usually applies to multi-axis milling machines, auto-feeding lathes and sheetmetal stamping equipment.) החלטתי שאני חייב מכונה כזאת, לקנות אחת לא בא בחשבון, מכונה כזאת עולה כמה עשרות אלפי שקלים וכל הקטע זה לבנות אם תחפשו בגוגל תראו שאני לא היחיד שבונה/בנה מכונה כזאת. חומרים עיקריים שראיתי שהשתמשו בהם …

• 132 תגובות
    • 32k צפיות
  13. אהלן אז.. בימים האחרונים התחלתי לתכנן קצת מודינג למארז הזקן שלי. (COMPUCASE 6C28 למי שמתעניין). חשבתי לעשות חלון בצד המארז, במקום צבע שחור משעמם. התכוננתי, בדקתי הכל, מדדתי וכו' יש לציין שאני חדש במודינג. שנתחיל עם התמונות? הדלת לפני המודינג (זהו החלון של הצד השני. הם זהים, חוץ מחורים שיש בחורים שעשיתי עליו את המודינג, קצת חורים עם אפשרות למאוורר של 80MM שאני לא צריך בכ"מ) הדלת אחרי שחתכתי עם דיסק תמונה קרובה יותר נסיון לבדוק איך זה ייראה (ללא הזכוכוית) תמונה קרובה יותר של הנסיון, לפני הצביעה פחית הצבע (18 ש"ח מטמבור) תחילת הצביעה אמצע הצביעה סוף הצביעה התייבשות התייבשות סוף ההתייבשות זכוכית (פרספקס) הדלת אחרי הדבקה של הפרספקס…

• 9 תגובות
    • 896 צפיות
  14. מארז בז' סטנדרטי . עבודה שעשיתי לבחורצ'יק . מאווררים 9.2סמ מאחור ו12סמ קדימה - חתכתי בפנל האחורי מקום ל12סמ (מבלי לפגוע בחיזוקים של המארז) והייתי חייב לחתוך ולהתאים את הפלסטיק של ה12סמ שיתאים ושלאימנע סגירה של הדלת הצדדית. בנוסף, הסרתי את הגריל מקדימה והרכבתי שם את ה9סמ עם גומי לשיכוך ויברציות. קרור מים BIG WATER של ThermalTake במקום להתקין הכל בתוך המארז , הבחור שעשיתי לו את הפרויקט קנה צנרת ומשאבה, מיכל המים והרדיאטור יהיו מחוץ למארז , כך שמבלוק הקירור יוצאים שני צינורות שמתחברים לצנרת האחרת כ 60סמ מחוץ למארז. כמובן שזה דרש הארכת החוטים של המאוורר של הרדיאטור והמשאבה . המשאבה מדווחת על מהירות סיבוב ! מאד שימושי לבקרה עליה. פנל קדמי - המערכת קרור מגיעה עם פוטנציומטר …

• 3 תגובות
    • 868 צפיות
  15. Started by lion03,

אז רציתי להציג בפניכם את תחילתו של הפרויקט שלי, טלסקופ שנשלט ע"י התוכנה סטלריום ואשמח אם מישהו יוכל להפנות אותי למקור מידע טוב בנוגע למנועי צעד.

• 6 תגובות
    • 1.8k צפיות
  16. Started by eran898,

אז כמו בכותרת ניסיתי לשפץ את המארז ודיי הצלחתי אבל התוצאה הייתה יותר טובה אם הייתי יודע על כל החלקים שאני מתכנן לקנות לפני חח.. בקיצור מה שקרה זה שהספק כוח 750 TX שאני קורא לו תמנון הוא גדול לי מידי גם לבניה וגם למארז וגם הקירור של המעבד NINJA 3 גם הוא יותר גדול ממה שחשבתי חח..בקיצור אני רק רוצה להראות לכם מה יצא וכנראה מחר אני אקנה HAF 932 ... אני מאוד אשמח לתגובותֱ!(דרך אגב מה שאני באמת מבסוט עליו זה שהמארז ממש שקט!). אז ככה מה שהוספתי הוא מאוורר 140 בדלת ועוד אחד 120 למעלה כולל לוגו ממש נחמד.. אם יש למשהו שאלות מאיפה קניתי או משהו כזה אני גם אשמח לענות

• 3 תגובות
    • 3.3k צפיות
  17. פרויקט נחמד שראיתי שעשוי לעזור לכמה חברה כאן, הבחור יצר לוח משולב, שהוא בעצם לוח ארדואינו עם White Bread. לינק לפרויקט

• 0 תגובות
    • 1.8k צפיות
  18. היי חברה הייתי רוצה להתחיל איזשהו פרויקט בארדואינו ואפילו כבר יש לי רעיון לפרויקט אבל אין לי מושג מאיפה להתחיל מבחינת חומרה. איזה כרטיס ארדואינו לקנות כבסיס? איזה תוספות? כדאי לקנות מקורי או תואם? בארץ או בחו"ל? מאחר ואני מתכנת, לא נראה לי שתהיה לי בעיה עם החלק התכנותי. הרעיון שלי להתחלה הוא בנייה של מכשיר בייבי סיטר דרך הטלפון. לדוגמה, אני רוצה לשבת אצל השכנים ולבדוק אם הילד בבית בוכה. אז אני מתקשר למכשיר בייבי סיטר שנמצא ליד הילד (שיש לו כמובן סים) ובצורה אוטומטית הוא עונה לי ומשמיע את כל מה שיש בחדר. אם הבנתי נכון את הקונספט, אני צריך את הרכיבים הבאים: 1) כרטיס ארדואינו בסיסי (איזה כדאי לקנות?) 2) רכיב שקולט GSM/GPRS 3) מיקרופון שיקלוט את הרעשים בחדר 4) בטריה או חיבור …

• 0 תגובות
    • 1.9k צפיות
  19. שלום לכולם .. יש לי מקדחה של טושיבה דיי ישנה אבל עובדת חשבתי לעשות לה כמה מודים קטנים הרעיון הוא כזה סוללות חדשות לד כחול שמצביע על כך שהמקדחה פועלת ושיהפוך לאדום אם הסוללות ריקות צבע חדש קצת שימונים וניקויים למנוע חוטים חדשים+הלחמות הסוללות של המקדחה כבר ישנות עובדות אבל מרוקנות את עצמן אחרי טעינה ניזכרתי בכך שפעם הייתי עוסק בטקטיקבול למי שמכיר הכלים הללו יורים כדורי BB ומופעלים ע"י מנוע וסוללות בדיוק הטייפ של הסוללות שאני מחפש .. ניכנסתי לאתר של הכלים הללו וחיפשתי סוללות להפתעתי מצאתי סוללות שמתאימות לי בול במחיר הוגן למדיי הסוללות העכשוויות הם 6 סוללות(7.2V) ניקל קדיום NI-CD VT Cs (מהסוג הגדול .. ) חשבתי לעבור לסוללות 7.2 ניקל מטאל לדעתם זה יזיק למנוע…

• 34 תגובות
    • 14.2k צפיות
  20. שלום. החלטתי להתחיל פרויקט מודינג חדש. בפרויק אני אכניס את מחשב הלינוקס שלי לתבנית וידיאו ישן... הספק ישאר בחוץ. בזמן שדוד שלי משיג לי וידאיו ישן וגדול מספיק,אני מתכנן איך יראה המארז. סלחו לי על הציור הגרוע,פשוט אני השתמשתי בפוטושופ ואני לא סוס בו. בינתיים בואו תראו מה חשבתי על הגג של הוידיאו: אז ככה. יש לי כמה דילמות,בואו קודם נציג תמונות ואז את השאלות: בתמונה הראשונה זה הרעיון הראשון שחשבתי עליו,שני מאוררים 80MM בצבע אדום/כחול/ירוק (אלו הצבעים שנתקלתי בהם) עליהם גריל,ומסביב להבות (לא אלה בהכרח) בצבע כתום/אדום/צהוב וכו'... השאלה שלי היא,האם יראו את האור שיוצא מהמאווררים אפילו שאין פרספקט?http://img256.imageshack.us/img256/3822/vcrtoppu5.jpg בתמונה השניה …

• 95 תגובות
    • 11.7k צפיות
  21. Started by Vessilate,

היי, מה נשמע? אני מעוניין להתחיל פרוייקט קטן. אני רוצה לחתוך בצד המארז שלי, ריבוע, ולהרכיב בו זכוכית כדי שיהיה לי חלון צדדי. מכוון שאני מתחיל בנושא, יש לי מס' שאלות. 1. כיצד אני אמור לחתוך את דלת המארז? ג'יגסו? דיסק? 2. ראיתי שצריך לשים איפה במסגרת שחותכים מין מסילה מגומי, מאיפה אני משיג אותה? 3. איך בדיוק אני מדביק את הזכוכית? על המסילה? לפני? 4. עם איזה דבק מדביקים את הזכוכית, ומאיפה קונים אותו? תודה ענקית לעוזרים

• 14 תגובות
    • 955 צפיות
  22. Started by AviranGrisaro,

שלום, אני חדש בעולם הארדואינו וברצוני לעשות פרויקט של מכונית חשמלית שהילדים נוהגים בהן על שלט. אני רוצה שהמכונית הזו תיסע על החול. היא לא מיועדת לסחיבת ילד רק לצידנית ורמקולים. אלו חלקים אני צריך בשביל להתחיל פרויקט כזה? למכונית הזו יש הגה כוח שעוזר לה בסיבובים, איך אני שולט עליו? אני יכול להטעין את המצבר עם פאנל סולרי? איזה לוח הכי טוב בשבילי ? arduino mega טוב? תודה מראש

• 9 תגובות
    • 4.7k צפיות
  23. אז ככה, החדר שלי פשוט ג'נקיה ראיתי בסטיקי של החדרים בפורום כללי כמה חדרים ממש יפים ואמרתי לעצמי למה לא ? גם לי מגיע! בעיקרון, החדר שלי מפוצץ בשטויות .. כל מיני מכשירים וזבלות שזרוקות לי בחדר ככה היה נראה החדר שלי עד לא מזמן : הרעיון הוא כזה, לקחת כל דבר שיש ופשוט לשדרג אותו .. בלי לקנות דברים חדשים . כמו שרואים בתמונה, יש לי פלטה מאד גדולה והחדר מאד קטן ככה שהדבר הראשון שעשיתי הוא לפנות אותה וביום שישי הזה אני לוקח אותה לנגר שיחתוך לי אותה לצורת מלבן וגם ישים פורמיקה נורמלית שגם תתאים לארון ולעמדת DJ שבפינה ..(תודה לליאור על העזרה בנגרות) לפני כמה שבועות הפכתי את החדר לגמרי .. השולחן כרגע בצד השני, הארון בצד אחר והעמדה לידו.. לדעתי זה נראה הרבה יותר נורמלי .. כ…

• 16 תגובות
    • 10.8k צפיות
  24. טוב קודם כל אודה לאריק שהזכיר לי שהפרויקט הזה מחכה בדחיפות לסיום... נתחיל עם סיפור הרקע... עבדתי על פרוייקט "ספרה" כאשר נהרס לוח הmini-itx שהיה לי (via9000) בעקבות תאונה עם כוס קפה :-[ תקופה מסויימת נאלצתי לעבוד על גרילים מפלסטיק כגון זה ...שבאמת נראה הרבה יותר טוב וגמור במציאות... עד שיום אחד הגיעו חברים ללמוד למבחן במטבוליזם - אחרי שמיצינו את שלב הבכי הדיכאון והאלכוהול הכבד עברנו למשחקי quake3 ברשת שלי... באחת ההפסקות הראיתי לשני חברי (להלן ייקראו הליצים - 1 ו2) את תוצאות עבודת הדרמל המפרכת ואת העכבר שעשיתי ברוב שיעמומי לאישה (שניהם אגב כבר פורסמו פה...) שניהם צחקו ולאחר חיפוש קצר ברשת אמרו אבל את זה אתה לא יכול לעשות ליץ 1 : חבל לך על הזמן - זאת רמה מ…

• 370 תגובות
    • 71.5k צפיות

דיונים חדשים בפורומים