עבור לתוכן

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. Started by Psychedelic,

טוב אני מתכנן לעשות חלון עגול ...שיתחבר בחיבור H (אם יש משהוא יותר אסתטי ויותר קל לחיבור תגידו בבקשה כי זה הדבר שנראה לי הכי קל לחיבור.) זה הדלת...כמו שאתם רואים כבר צבועה בשחור.. http://img316.imageshack.us/img316/15/dscf109117ui.jpg 1. מה אני יכול לעשות עם הרשת הזאת שיש שם? זה לדעתי מכער את כל הדלת...(מוקף באדום) 2.איך אני מוריד את הצבע מהדלת? כי אחרי החלון היא בטוח תצא שרוטה... 3.אני רוצה לעשות חלון עגול. ואני רוצה לשים תאורה פנימית...ולשים על הפרספקס כזה tint של מכוניות, שרק שיש תאורה מבפנים אז יראו דרך הפרספקס 4. איך יהיה יותר קל לחתוך את הדלת שתתאים לחלון העגול?....זה נראה ממש קשה. הצעות יתקבלו בברכה! =] תודה

2. שלום לכולם לא יכולתי לסבול את העניין שבP5N-D שלי, ה9600GT הראשון ב39 מעלות במנוחה והשני ב49 מעלות במנוחה! הכרטיס הראשון דחף את האוויר החם לגבו של הכרטיס השני ובכך הוסיף לו 10 מעלות! היום החלטתי שזהו, לאחר קריסתו בCRYSIS שיניתי את מיקום המאוורר שהיה ממילא דחוס על הTUNIQ והיה רק ליופי. לאחר נסיונות וטעיות החלטתי שהכי טוב יהיה להשים אותו כך שהוא יכניס אוויר על כרטיסי המסך. כמובן שהיה לזה גם חסרונות, החלון הפוך כרגע אבל לא ניתן לראות זאת, אז זה לא מפריע לי. עכשיו הכרטיס הראשון במנוחה 41 מעלות, כנראה בגלל הסירקולציה החדשה, אך הכרטיס השני ירד ל43!!! 6 מעלות הפרש מה49 הקודמת, בהחלט מרשים וכל זה משינוי מיקום המאוור, עכשיו הוא גם יפה וגם מועיל במאמץ הכרטיס הראשון נשאר ב…

• 4 תגובות
    • 2.2k צפיות
  3. שלום לכל חברי הפורום. הצעתי היא להכין כרטיס PCI שיהיה חלומו של כל מודר. - שליטה על מתחים של וינטילטורים ע"י תוכנה ולא ע"י פאנל. - מסך תצוגה של מידע על סיבובי מאוורר וטמפרטורות ( מתאים לאנשים שאין להם יציאות LPT ו COM כמוני ) - Wave Meter ועוד מלא דברים שעולים על דעתכם שכל זה יהיה מרוכז בכרטיס PCI וכמובן תוכנה מותאמת. * מה שצריך לפרוייקט כזה הוא רעיונות נוספים לפעולות הכרטיס. * תכנון הכרטיס ( יש לי את כל המשאבים הדרושים להכנת כרטיסים קרי צריבה של צ'יפים ורכיבים ). * אנשים בעלי ידע בכתיבת דרייברים שמתקשרים בין הכרטיס לתוכנה. כל מי שיש לו ידע בנושא ורוצה לתרום לפרוייקט מוזמן לשלוח אליי מידע. ICQ: 76682075 לרשום: בקשר לפרוייקט.

• 107 תגובות
    • 14.6k צפיות
  4. אני מסיים עכשיו בניה של שלד. קניתי בeBay מנורות לד, וזה מצא חן בעיני מאוד. אני רוצה לקנות פאנלים סולארים, ולהתקין על הגג, ולתת חשמל לתאורה בבית. יש המלצות לגבי רכיבים? ביצוע? אני רוצה לחסוך בעלויות כמה שיותר, כך שאעשה בכל לבד. אין לי יותר מידי ידע, אבל ראש טכני מעולה, וגם ידיים. אשמח לקבל קצת ידע, אם יש למישהו כאן ניסיון.

• 2 תגובות
    • 1.3k צפיות
  5. Started by elad_rabi,

היום אני נהגתי לסבתא שלי ברכב.. (לארוחת חג) ופתאום כזה אני אומר לעצמי.. "למה לא...?!!!!" ;D נפל לי האסימון... ראיתי שיש כאן אנשים שבנו כמו DVD כזה לטלויזיה בסלון...(מיני מחשב) אני חשבתי לעצמי.... אולי.... מחשב באוטו!!! על אותו סגנון!!!! חשבתי על הכל... ראיתי שיש מדריכים לחיבור מסך LCD של סוני פליסטיישן 1... (אם את מכירים זה כזה מסך שמחובר לפליסטיישן עצמו) למחשב... מחשב כן.. כזה... יכול לבוא בתוך הפרונט איפה שנמצא המערכת..(אתם אולי חושבים מה הוא משוגע איפה יש שם מקום תאמינו לי אחרי אין ספור התקנות של מערכות באוטו שלי אני מודיע לכם חגיגית יש מקום!!!!) אפשר לחבר את המחשב למערכת עצמה... משהו סטייל דובלי דיגיטל.(טוויטרים ומערכת ברמה) (יוווו אני מתרגש... חחח אני חייב להוציא את …

• 40 תגובות
    • 3.4k צפיות
  6. Started by liranmo,

אז קודם כל אהלן, אני מקווה שחלק מכם מכירים אותי כבר. אז ככה את המארז אני צובע בצבע ניקל אחי שם לי אותו במכונה עם חום מי שמכיר, יש לי 2 מאווררי לדים 80 מילימטר, סלבים בצבע ירוק, פרספקס שלא חרטטי עליו כלום ככה שיראו את הסלבים היפים. אם יש לכם רעיונות אני ישמח לשמוע, מתי שאחי יחזיר לי את הדלתות של המארז אני יעלה לפורום.

• 5 תגובות
    • 1.5k צפיות
  7. Started by tomersap,

היי אני רוצה להכין רובוט/רכב שינוע אוטומטי, שיהיה חיישנים שיזהו מכשולים ותהום (כשהרובוט/מכונית יזהה מכשול/תהום הוא יעצור, יסתובב 90 או 45 מעלות וימשיך לסוע ישר), חיישן שיזהה שיש חושך ויפעיל 2 לדים (שישמשו כ"פנסים"). יש לי כמה שאלות: 1. באיזה מנועים להשתמש? 2. איזה חיישן אולטראסוני כדאי לי להשתמש (איזה יתאים יותר לפרוייקט שלי) ? 3. איזה חיישן IR כדאי להשתמש (שיתאים לזיהוי תהום)? 4. חשבתי להשתמש בפלטפורמה הזאת: http://www.dfrobot.com/index.php?route=product/product&path=37&product_id=65 אבל מה יהיה יותר זול לקנות חלקים ולהכין לבד או פשוט לקנות את הפלטפורמה המוכנה הזאת? (המשטח שבולט החוצהה יתאים לחיישן IR שאני רוצה לשים כדי לזהות תהום). 5. איזה מנ…

• 38 תגובות
    • 4.3k צפיות
  8. אוקיי התחלתי עכישו פרוייקט שני שלי. לקחתי מארז ממש ממש ישן ג'נרי של חברה ישנה שאפילו התקרה של המארז מחוברת לדופן קיצר חתכתי בצד שמאל 3 חורים 1. חור שבוא יישב טלפון 2. חור כוננים 3.חור פרספקס עם מאוורר אוקיי אני ייסביר הכל אוקיי המחשב אישב כאשר הצד שלו מולי ולא המקדימה ואני פשוט שם טלפון רגיל בפנים, היום צבעתי את הטלפון לשחור ושמתי לדים בתור הטלפון (זה מגניב). חתכתי חור גדול בצד שבוא יהיה הכוננים ולא מקדימה. עכשיו חתכתי גם את כל החלק של הקדימה של המארז ושם ייהיה חלון פרספקס גדול. הטלפון כאילו יישב על עמוד כמו טלפון ציבורי ובתוך המקל יהיה הספק. וגם איפה שאמור להיות הספק יש חלון פרספקס . ודופן השני של המארז אין כלום, אני מתכנן לצבוע את המארז. וכפתור הפתיחה של המחשב יש לי שתי…

• 18 תגובות
    • 3.3k צפיות
  9. אחרי מספר צורות שהמחשב הזה קיבל סוף כל סוף זרקתי את המארז הישן (מאוד) שלי והחלטתי שהכל מתרכז למקום אחד. לקחתי את המחשב: AMD 500 128MB SD-RAM 15GB HD DVD Toshiba X8 Fly Video 98 Voodoo 3 3000 SB Live 5.1 old D-Link WiFi 11Mbs את המחשב חיברתי ביחד עם המגבר הישן שלי - שגם את המארז שלו העפתי ואת הרמקול שהיה לי (שגם את המארז של הרמקול זרקתי...). מה שעשיתי זה לקנות עץ ב 80 שקל, שני ספריי צבע שחורים 18 שקל, מאוורר - 35 שח, מנורה 45 שח, פאנל של הדי וי די שלי שנשרף והכנסתי הכל לבפנים. לקחתי את המחשב ואת המגבר הכנסתי לתוך התיבה שבניתי, את הרמקול מיקמתי מאחורה וגם את הפאנל חיבורים. עשיתי חור מקדימה ושמתי בו מאוורר, חור מלמטה שיצא האוויר (וגם לאקוסטיקה) בנוסף קניתי מנור…

• 24 תגובות
    • 3.7k צפיות
  10. Started by ilia990,

שלום אני צריך לבנות את הפרוייקט ואני לא מוצא את המסך מגע 256X256 כמו בתמונה וגם את הבקר 87C51 ??? לא יודע איפה אפשר לקנות אותם ? [attachment deleted by admin]

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  11. http://www.3dgameman.com/forums/showthread.php?t=57169

• 15 תגובות
    • 2.1k צפיות
  12. Started by yambtz,

את הפרוייקט הזה התחלתי לפני שנה וחצי בערך כשעוד גרתי עם אמא בנס-ציונה. הוא התחיל בתור אוסף מודים קטנים ולא קשורים. צביעה של המקלדת והעכבר (שהוחלף ב MX510 לאחרונה) ובניית glowpad שאבד. אם מישהו יודע איפה הוא שיגיד לי. שכן שלי שביקשתי ממנ הדרכה על איך לעבוד עם הדרמל לא הסכים לתת לי לעבוד איתו למרות שהוא שלי כדי שאני לא אפצע (לכו תבינו) ולקח את זה לעבודה שם הוא עשה לי חלון. אחר כך עשייתי עם הדרמל חלון מעוצב בגג עם מקום למאוורר (יוחלף במאוורר לדים בקרוב). את המקומות לצורב והדיסק הקשיח שתפסו המון מקום הוצאתי. במקום עם קצת חיתוכים העברתי את הצורב למקומו הנוכחי, והדיסק הקשיח מחובר לרצפה. יש לי אפשרות לחבר אותו ליד הצורב אם אני ארצה לשים על הרצפה קירור מים אבל זה לא בתוכנית בינ…

• 23 תגובות
    • 3.7k צפיות
  13. אחרי הפעם הקודמת שבה החלפתי למסך זעיר LCD המואר בCCFL, את התאורה לLED, הגיע הזמן לנסות את זה על פאנל LCD בגודל מלא. הפאנל שדרושה לו החלפה כזו זה פאנל LCD שיושב בתוך מסך יחודי של סימולטור מסויים. המסך הוא סטנדרטי מבחינת הכניסות, אבל בנוי בצורה מאסיבית מאוד, והפאנל שבתוכו הוא בגודל 14" 4:3, מהסוג שנדיר מאוד למצוא כיום. בנוסף, הוא מגיע עם פאנל טאצ' מובנה, בחיבור RS232. אפילו החברה שייצרה אותו כבר לא מייצרת כיום כאלה, אלא רק בחיבור USB. עכשיו ברור למה שווה להשקיע בו. האינוורטר שלו תקין, והוא אפילו נדלק למספר שניות באור סגול-ורוד, אך לא הצלחתי למצוא נורות בגודל המתאים. אני מניח שאפשר לקנות באיביי דברים דומים, אבל יש בזה הרבה סיכון. דגם המסך מאוד ישן, ואפשר לקבל הרבה דברים ל…

• 5 תגובות
    • 3.8k צפיות
  14. שלום, לפני כמה חודשים עלה לי רעיון להכין קירור מים למחשב, שאכין בעצמי. הקירור לא נועד לביצועים אלא כפרוייקט נחמד. ** אני הולך להרחיב קצת, אז למי שאין סבלנות אני מצרף קישור לגלרית התמונות: http://s1295.photobucket.com/user/yonikla/library/Progress?sort=9&page=1 http://s1295.photobucket.com/user/yonikla/library/Tools?sort=9&page=1 http://s1295.photobucket.com/user/yonikla/library/Acquired%20Parts?sort=9&page=1 ** כשהתחלתי לשחק עם רעיונות הבנתי שאת רוב החלקים אין לי אפשרות להכין בעצמי: משאבה, רדיאטור, מאגר (+-, היה אפשר עם השקעה – נראה, אולי בהמשך), ונשארתי עם בלוק קירור למעבד. רציתי גם לכרטיס הגרפי, אבל אני עדיין עם הבלוק למעבד הרבה זמן ועוד לא סיימתי, א…

• 12 תגובות
    • 10.4k צפיות
  15. שלום לכם אני צריך עזרה בשילוב תאורת לדים בתוך מסגרת של תמונה. ברשותי מסגרת דיי עמוקה (כ2.5 ס"מ) שבתוכה אני מעונין להכניס לדים כדי שיאירו אותה בחושך. התמונה תלויה על הקיר ולכן לא בא בחשבון קניית פס לדים שמתחבר ל12V או לחשמל כי אני לא רוצה חוטים על הקיר.

• 18 תגובות
    • 6.4k צפיות
  16. The UMPC ( Ultra Mobile PC ) Helo all ! I finally decided to start to build a new compact Mobile computer, that will include a 7.2" LCD screen. It will also work as a car-computer with the LCD... the computer is based on a slim old cd-player case, that was adjusted to all components specs: AMD Athlon XP 1700+ Gigabyte 7VKML (microATX) 384 MB DDR (256+128mb) WD400 (40gb 8mb 7200rpm) generic 300W PSU This is the case, the top fan, and painting it in blue This is the front panel, and I conserved the old button interface PSU and MOBO the special designed heatsink - only 3cm high - the fan has to be o…

• 68 תגובות
    • 12.1k צפיות
  17. Started by YOCHANAN,

אומנם אני לא ממש מפרסם פה הודעות אבל אני עוקב וקורא את רוב ההודעות הפרוייקט הזה עומד לי כבר שנה על המדף מחכה שאני יתחיל איתו משיקולי זמן/כסף הוא נשאר שם אני מודע לעובדה שזה יקח זמן אז להתאזר בסבלנות (להערכתי משהו בסביבות חצי שנה..) זה הפרוייקט הראשון שלי ככה שזה הולך להיות מאתגר ואני אוהב אתגרים... בגלל שאין לי ידע מאלקטרוניקה :' ( אז הזמנתי את הבקר הזה הנה קישור עם הנתונים https://escrow.alibaba.com/order/productSnapShotDetail.htm?orderId=1000669758 מה דעתכם על הבקר? אשמח לשמוע רעיונות הצעות וגערות כרגע אני מחכה לבקר שיגיע ואז אני ימשיך לכיוון המנועים והמכניקה ועד אז יום טוב. עריכה: מצאתי את האתר הזה http://www.probotix.com/ המחירים של המנועים שם ש…

• 10 תגובות
    • 6.7k צפיות
  18. Started by zxor,

אז חבר שלי ביקש ממני משהו ואני הסכמתי לאתגר. קופסא גדולה שתולים מהתקרה, מחוברת למחשב ומהבהבת לפי המוזיקה. challenge accepted! הלכתי מצאתי קופסאת קרטון של Coca Cola Diet (שישייה) והתחלתי בבנייה. בלי הרבה דיבורים, תמונות (ששוות אלף מילים): טוב כמובן שלא סיימתי ויש עוד מלא לדים לבזבז על זה, אבל כל שורת לדים כזאת זה הרבה הרבה זמן עבודה... רוצח תמוח ולכן אני צריך הרבה זמן עבודה מה שאין לי ממש עוד היום. כמובן שזה יעשה אור של 360 מעלות כשיהיה גם לדים מאחורה ובצדדים, עוד לא הגעתי לזה... סרטון הדגמה: אז אממ... זהו להתראות.

• 11 תגובות
    • 2k צפיות
  19. יש לי מחשב ישן ואני רוצה לבנות מארז שכולו שקוף מלוחות פקספקס.. יש לי את כל הכלים שצריך ואני רק רוצה לדעת איך אפשר לחבר את הלוחות של הפרספקס (אני רוצה שהמארז יהיה שוכב..) ואם לבנות מסילות להארד דיסק ולכונן דיסקים מפרספקס (לדעתי כן) אז אם למישהו יש איזה קומבינציה איך לבנות את המארז שיגיב או אם יש מדריך... תודה רבה!

• 7 תגובות
    • 1.8k צפיות
  20. הי, יש לי EEEPC 701 4G, בן כחודשיים. כשפתחתי את הנייד לראשונה שמתי לב שהמחשב שלי הוא חלק ממהדורה מוגבלת שבעצם הSSD הוא לא מולחם ללוח אלה בחיבור PCI-E זאת אומרת שאני יצטרך להיות קצת יצירתי בלמצוא מקום לרכיבים שאני הולך להתקין. לקחתי אותו במיוחד בגלל הגודל והניידות, כרגע אני מתכנן לעשות פרוייקט מודינג והוא יכלול: עמ' 1*התקנת WINDOWS XP PRO(חוקי)- בוצע עמ' 1*סקין DECAL- בוצע *התקנת מפצל USB בתוך הנייד - בהמתנה(http://www.lakewoodconferences.com/direct/dbimage/50218192/USB_Hub.jpg) *התקנת מסך מגע - בהזמנה מחו''ל(http://i22.ebayimg.com/01/i/001/31/9a/3943_1.JPG ) *הכנסת דונגל בלוטוס(נחבא בתוך הנייד)-נשלח מחו''ל (http://jaltronics.ca/images/bt_dongle01.jpg) *כרטיס SD 1…

• 47 תגובות
    • 19.3k צפיות
  21. שלום לכולם, סתם רציתי לשתף אתכם בפרוייקטון שלי בלימודים (קורס חשמל ואלקטרוניקה 2 - הנדסת מכונות). הרעיון של הפרוייקט הוא לבנות מעגל אלקטרוני שייבקר רכיב מכני כלשהו, במקרה הזה מנוע DC דו כיווני רגיל. המערכת שבניתי, שאגב תוכננה ונבנתה מאפס, מבקרת כניסה ויציאה ממגרש חניה בעל 8 מקומות. המערכת פותחת את השער לרכב הרוצה להכנס כל עוד יש מקום פנוי. ברגע שמקום החניה מתמלא - המערכת לא תפתח יותר את השער. המערכת תמיד תתן לרכב לצאת. כל המעגל פועל על מתח של 5V ואין כאן שום עזרה של תוכנה או משהו בסגנון - הכל נעשה בעזרת שערים לוגיים (CMOS) מגוונים ודרייבר UDN2916B אחראי על תפעול המנוע החשמלי.. אשמח לשמוע תגובות או שאלות אם יש..

• 21 תגובות
    • 8.6k צפיות
  22. Started by Swimmer,

בעקבות המזגנים המהוללים של התיכונים בישראל והחום הנהדר שיש בארץ, החלטתי לעשות פרוייקט קטן, מצרכים: 1. ספק כוח(מומלץ בחום גנר'י או משומש ללא שימוש) 2. מאוורר למחשב(בפרוייקט השתמשתי ב- Thermaltake SMART CASE FAN II v.2) *** אזהרה *** ממליץ בחום לא לנסות להכניס אצבע ו/או לשים אצבע כשהמאוורר עובד על מקסימום *** אזהרה *** את ה"מוד" לספק עשיתי על פי המדריך הבא, http://www.dvhardware.net/articles5.html רק, ש... עדיף לעקור את שני הכבלים וללפף עם סלוטייפ... את המאוורר חיברתי למולקס(מגיע מתאם עם המאוורר) התוצאה: * בתמונה מופיע המאוורר של הביג טייפון, בפועל, סעיף 2.

• 20 תגובות
    • 1.6k צפיות
  23. Started by Philip,

במקום להתחיל להעלות תמונות לכאן ויהיו בעיות עם השרתים וכו'... פתחתי את האתר הקטן הזה, בינתיים אין גירסא אנגלית, אז כנסו לעברית ;D http://users.tapuz.co.il/techsupport/modding/index.html אגב, אני כתבתי את התוכן במערכת לינוקס, באמצעותה composer של מוזילה, אז יכול להיות שיהיו קצת בעיות של יישור לימין בגלל שב IE זה נראה הפוך :-\ בכל מקרה, מה שחשוב זה התמונות, שאותן רואים ברור.. אשמח לשמוע חוות דעת, ביקורות, עצות, טיפים, שאלות וכו'

• 22 תגובות
    • 3.2k צפיות
  24. Started by ARB123,

לכל המעוניין בפרוייקטים ב VHDL ניתן לפנות למייל arb123@walla.co.il

• 0 תגובות
    • 1.7k צפיות
  25. טוב, שלום לחברים, די חדש בפורום. לא הפרויקט הראשון שלי, אבל יצריך די הרבה השקעה, אז החלטתי לשתף, לקבל קצת משוב וטיפים. מדובר ב Firewall/Router לבית. דרישות הן כמובן: קטן, שקט, יפה ופונקציונאלי. החומרה היא PII 266MMX (לא צריך יותר בשביל להעביר חבילות מידע מכרטיס לכרטיס), 128M RAM, שלושה כרטיסי 10/100 ואחד אלחוטי. ישלט ע"י כבל סריאלי בלבד, בלי כרטיס מסך או מקלדת. יריץ לינוקס מוקטן שיטען מכרטיס CompactFlash (עוד על זה בהמשך) וירוץ כולו מהזכרון (כל המ"ה הפעלה היא בגודל 7M). טוב, אז לפרויקט. המארז יהיה מעץ, כנראה צבוע בשחור, אבל זה בסוף, שכבר יהיה משהו מורכב. התחלתי ב"שחיטה" של המארז שבו ישב הלוח, בשביל חלקים בשביל המארז החדש. לקחתי את תושבת לוח האם, ואת הפאנל האחורי בשביל הכר…

• 65 תגובות
    • 8.7k צפיות

דיונים חדשים בפורומים