אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
היי, אני מנסה לתקן מסך שיש לו פסים רוחביים בצבע אפור שמופיעים לסירוגין ונעלמים לסירוגין. פתחתי את הלוח ואני לא מצליח מבחינה חיצונית להבחין בקבל נפוח או משהו כזה או אחר- מה מומלץ לעשות במצב כזה?
-
- 0 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום, אקדים ואומר שיש לי ידע בסיסי באלקטרוניקה ואני מנסה לעזור למשפחה מעוטת יכולת לתקן את המסך שלהם זול ככל הניתן(עלות קבלים וכו'). המסך שלהם נכון לרגע זה נדלק לשנייה וכבה ישר. פתחתי את כל הפלסטיקה והגעתי ללוח של המסך שהוא לפי דעתי הבעייה. אני שמתי לב לקבל נפוח אחד ולכתמים שונים(התחממות ועוד) בחלק האחורי של הלוח. אשמח אם תוכלו לפענח ולזהות עוד בעיות במידה וניתן. וכמובן להכווין קצת בתיקון :-) תודה.
-
- 27 תגובות
- 4.9k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום אני חדש בפורום! יש לי מחשב נייד שרואים במסך אבל זה נורא דהוי קיצר לעניין לפני שאני מזמין מנורת פלורסנט אני רוצה לדעת עם יש לכם רעיון איך אפשר לדעת מה תקול האינוורטור או המנורה. זה אפשרי לבדוק את האינוורטור עם רב מודד?, ואם כן כמה וולט זה צריך להוציא במתח חלופי? או שאפשר לבדוק בדרך אחרת שלחבר את האינוורטור למנורה של מסך אחר וככה לדעת? תודה רבה על העזרה!
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכם! יש לי מערכת מיקרו (משולבת DVD + מסך 7"). אחרי נפילת החשמל בבית היא הפסיקה לעבוד. פתחתי אותה וראיתי שהספק + המגבר משולבים ביחד בלוח אחד. הקבלים נראים בסדר - לא נפוחים. מגיע מתח מהקיר - הפיוז תקין. בתמונה השנייה סימנתי מקום שבו יש קבל ונגד שהלוח שם נראה קצת יותר "שזוף" לא שרוף. הקבל: C346 F 104Z הנגד: 22R/2W אדום אדום שחור זהב יכול להיות שהם הבעיה? המערכת לא נדלקת וגם אין סטנד בי המתחים שצריכים לצאת הם 5V ו 12V והם מראים במוצא 0. מישהו יכול אולי להפנות אותי מה צריך לבדוק? תודה מראש, תומר [attachment deleted by admin]
-
- 11 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
הביאו לי מקדחה מחברת POWER ומדגם POW3053 המתג שלה דפוק, אז פירקתי את המקדחה כדי לנסות ולהחליף אותו. מצאתי משהו דומה 1 2 הראשון נראה יותר מתאים בגלל מיקום הברגים. הנה כמה תמונות של המקדחה והמתג. 1 2 3 4 5 6 הבעיה שעולה לי בראש היא שהמתג הקיים מתאים ל 4A והמתג החלופי מתאים ל 6A לא מצאתי מתג מתאים ל 4A(היחידי שמצאתי לא מכיל מתג לשינוי כיוון הסיבוב ומתג להגברת/ הקטנה כוח) מי מהם הוא המתג הנכון? תודה רבה על העזרה!
-
- 10 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
שלום יש לי סאב שקיבלתי ממישהו, כנראה שבפנים יש כבל שהתנתק ובגלל זה הוא לא עובד (סאב עם מערכת הגברה בפנים). יש לו בפנים 3-4 קבלים בזרם של 50V ורשום גם 10000UF, ואני מעדיף שלא להתעסק בזה לפני שהם יפרקו. כמה זמן צריך לקחת להם לפרוק את הזרם?
-
- 12 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
שלום חברים נגן ה-DVD Pioneer DV266 התפגר פתאום בבדיקה ראשונית הסתבר שהפיוז של ספק הכוח נשרף - הבעסה שהפיוז מולחם ללוח ... סכמה של הספק נמצאת כאן: ספק כח אחרי הפיוז יש כמה רכיבים במקביל, כולל רכיב שאני לא מכיר - מסומן בשני משולשים - מישהו יודע מה זה ? יש גשר דיודות שמחובר אחרי הרכיבים המקביליים, הרמתי רגל אחת של כל דיודה ובדקתי - כולן תקינות. יש רעיון מה עוד אפשר לבדוק לפני שאני קונה פיוז חדש ומלחים למעגל ? עדכון - הוחלף פיוז וכצפוי נשרף מייד ... יש למישהו עוד רעיון מה אפשר לבדוק בספק לפני שמוכרז כטוטל לוסט ?
-
- 1 תגובה
- 2k צפיות
- 1 follower
-
-
צהריים טובים אחרי שהפעם הראשונה קיבלתי את המסך גיליתי שישנו קבל נפוח, החלפתי אותו והכל עבד פלאים, שלשום הדלקתי את המסך ואחרי כמה שניות הוא נכבה , אני מדליק אותו עולה תמונה ואז נכבה וחזור חלילה , הייתי בטוח שעוד קבל נפח את חייו , פרקתי את הכל הגעתי לספק ומה הפלא כל הקבלים נראים תקינים. אני מעלה כמה תמונות , אשמח לשמוע לדעת המומחים פה מה עוד יכול להיות לפני שאני הולך להחליף את כל הקבלים- עניין של כמה שקלים אבל חבל על הזמן . תודה ושתיהיה שנה אזחית טובה [attachment deleted by admin]
-
- 10 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
אני מאמין שכולכם מכירים את המארז של chenbro המכונה xspider. ובכן בבעלותי אחד כזה ואני מתכנן לעשות גרילים בצורת האות "B" שעל חלון המארז הזה http://www.bestplayer.de/images1/GECB_002_2g.jpg כמו הB הזו למי שלא הכיר... אני זקוק לסקיצה של הגריל, כמה שיותר מדוייקת(תתחשבו בניובי...) אפשר עם ה"גבה" ההיא או בלי... חשוב שיבינו את הכוונה ל"B' הספציפית הזו ולא שתהיה סתם אחת, כלומר כמה שיותר דומה לזו שעל החלון... נדב
-
- 2 תגובות
- 657 צפיות
-
-
היום התחלתי לבנות את הראו פאס לפרוייקט שלי, ולא רציתי שהוא יראה בנאלי ופשוט. אז החלטתי לעשות חלונות קטנים בפנל הקידמי, ובתוך ארבעת חלונות העגולים הקטנים מפרספק מחוספס יעבור הפוטנציומטר, ומאחורי החלון יהיה תאורה אדומה שתאיר את החלונות. אז זה מה שעשיתי היום: חתכתי את ארבעת החורים בפנל על ידי דרמל, ושוייף עם ניירות שייוף במספרים שונים, חתחכתי פרספקט בקוטר טיפה יותר גדול, עגלתי אותו על ידי חיבור למחזיק של בדוסקיות לדרמל, ושייוף על שופין. הדבקתי עם דבק חם . עם שתי פוטנציומטר של 100ohm. עכשיו התיכנון להמשך הוא לחבר לפנל מין ר' שתרחיק את הפוטנציומטר מהפנל, כי השייבה שמצמידה הפוטנטיומטר לפנאל משש גדול, אפילו יותר מהכפתור. ומאחורי הפוטנציומטר לחבר שני מאוררים של 40 מ"…
-
- 2 תגובות
- 729 צפיות
-
-
שלום לכולם . אני רוצה להנחית מתח מ 50V ל 35 V חשבתי להשתמש ב TL783 http://www.ti.com/lit/ds/symlink/tl783.pdf ראיתי בדוגמאות שלו מעגל כזה אז זה יהיה בסדר ? או שאתם ממליצים על תכנון שונה או אולי מייצב אחר ? תודה לעונים .
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני רוצה לתכנן רובוט שינוע באופן כזה: בציר הX, מימין לשמאל ובחזרה כ10 ס"מ ואז, בציר הY תנועה קלה של כחצי ס"מ. ושוב בציר הX כנ"ל האם יש צורך להשתמש ביותר ממנוע אחד? כמה גלגלים כדאי לשים? איך להמנע מכך שהגלגלים בכיוון המאונך לתנועה לא יפריעו לתנועה? באופן עקרוני המידות אמורות להיות כ2.5X2.5 ס"מ משקל אמור להיות 61 גרם ועוד משקל המנוע ובקר שיהיה שם.
-
- 1 תגובה
- 1.8k צפיות
-
-
שלום אני צריך עזרה בתכנון מעגל שסוגר ממסר ברגע שהוא מקבל 220VAC ומשאיר אותו סגור במשך שעה מרגע ניתוק ה - 220VAC. תודה מראש.
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני צריך לבנות מעגל חשמלי שיוזן מסוללות ויספק במוצא 5 וולט בזרם של 3 אמפר. בעיקרון חשבתי להתבסס על רכיב 7805 לייצוב מתח ולהגביר את המתח על ידי רכיב lm317 אבל אני לא בטוח כל כך . . . למישהו יש רעיון או שהוא מכיר מעגל כזה?
-
- 0 תגובות
- 691 צפיות
-
-
שלום, אני מעונין במעגל שיכול להפעיל 10-20 דיודות LED ביחד ושיהבהבו בקצב תלוי פוטנציומטר. ואז לחבר כמה כאלה ליציאה של רכיב כלשהו שישלוט איזה שורת דיודות תהבהב. המעגל יפעל על מתח סוללה או ספק DC. אני מניח ש 5V יהיה אידיאלי אבל אם נראה לכם אחרת תגידו. ואיפה כדאי לקנות כל מיני רכיבים כאלה שנחוצים לבניה? (בין חדרה לתל אביב) המלצות, קישורים יתקבלו בתודה
-
- 9 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
אני רוצה לבנות ספק כח שיוציא 36V DC עם יכולת הספק של 200W השנאי יהיה מקבל 230V ומוציא 36V במסילה אחת עשיתי סרטוט סטנדרטי , לפי דעתכם יש מקום לשינוי ? הספק כח מיועד למגבר דיגיטאלי סיני שמצא חן בעיני
-
- 11 תגובות
- 4k צפיות
- 1 follower
-
-
יש לי רכיב חשמלי בבית שיש לו מתג שבורר בין שני מצבים (נקרא להם מצב 1 ומצב 2) אני מעוניין ליצור מערכת שתתחבר אליו ותתחיל פעולה במצב 1, עד שתזהה שהפעולה נגמרה ואז תעביר את המיתוג למצב 2. היתרון שלי שכבר מובנה במכשיר לד שנדלק אחרי שהפעולה המסויימת נגמרת, כך שאוכל לקחת מהקו הזה את המתח כדי לדעת מתי לעבור מצב. על פניו מדובר במערכת פשוטה למימוש באמצעות בקר או FPGA, אבל נראה לי שזה OVERKILL, האם יש הצעות כיצד ניתן לבצע את הפעולה בפשטות, אפילו באמצעות האלקטרוניקה האנאלוגית הישנה והטובה?
-
- 17 תגובות
- 2k צפיות
-
-
[table][tr][td] <blockquote>שלום לכולם. אני מעוניין לבנות תרמוסטט מדויק עד לרמה של 0.1 מעלה צלסיוס. אני מבין שהחלק הכי חשוב זה החיישן טמפרטורה ובחלק הזה אני צריך עזרה. המטרה למדוד טמפרטורה של אוויר, רמת הדיוק חשובה כמו שהזכרתי וגם זמן "התגובה" של החיישן, כלומר כמה זמן ייקח לו "להתעדכן" לשינוי טמפרטורה. מה שאני צריך זה הצעות לחיישן כזה, להשתדל לשמור על מחיר נמוך ומאיפה ניתן לקנות (אין לי בעיה להזמין גם דרך האינטרנט). תודה רבה לעוזרים.</blockquote>[/td][/tr][/table]
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
קניתי RTC מדגם DS3231 ויש בו אפשרות לתכנת 2 זמנים שהוא יוציא בהם פולסים - יתן התרעה... השאלה שלי איך מתכנתים את הזמנים האלו? או שיש סיפריה מוכנה... תודה לעוזרים!
-
- 1 תגובה
- 1.9k צפיות
-
-
שלום, יש לי בקר ל 2 מנועים, לכל מנוע הבקרה נעשית ב - 4 ביטים, כאשר אני צריך לשלוח לבקר מילה ראשונה להתחול המנועים, מילה שניה אייך יעבדו המנועים (אחורה , קדימה עצירה) ומילה שלישית באיזה עוצמה הם יעבדו. אני רוצה לממש דבר זה בעזרת ארדואינו בעזרת 8 יציאות. שאלתי, איך אני יכול לממש שבבת אחת המילה תופיע בכל שמונת היציאות, ולא יציאה אחרי יציאה(ביט אחרי ביט). בתודה,
-
- 5 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
בס"ד שלום רב, אני מחפש משהו שמכיר את סביבת ארדואינו ויכול לעזור בתכנות הבקר וחיווטים של רכיבים פשוטים כגון חיישנים פשוטים. בנוסף אני מנסה להבין האם יש תכנה בשוק שמאפשרת לתכנת את הארדואינו בצורה פשוטה ללא צורך בהקלדת פקודות , אלא באמצעות גרירה של סמלים .. כך שתוכל להתאים לילדים. baruch.next@gmail.com
-
- 0 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
זה התרגיל א. מה תפקידו של מגבר A1 ומה תפקידו של מגבר A2 במעגל זה A1 זה מגבר חוצץ זה אני יודע מה זה A2? ב. רשום ביטוי למתח Vo כתלות במתח V1 וV2 זה נכון? (אגב מה שחתוך למעלה זה i1=(V1-V2)/2K
-
- 2 תגובות
- 956 צפיות
-
-
שלום לכם, אין לי מושג איפה לשאול את זה אז בגלל שראיתי שהפורום נקרא אלקטרוניקה אז אולי זה כן מתאים לפה . יש לי בעיה .. אני מנסה לפתור תרגיל ואני לא ממש מצליח . משום מה אני מתבלבל נורא ספציפית בתרגילים מהסוג הזה.. (אני מתכונן למתכונת ולבגרות באלקטרוניקה ומחשבים ג' שעוד כמה ימים תתקיים לי) אם אפשר בבקשה עזרה זה יעזור לי ממש! http://elecomp.cet.ac.il/CETHandler.ashx?n=CetEntities.FileViewer&i=7b6c26a9-ffd0-426d-b508-19d6c9d151f1&id=20011 תרגיל 2 - RC רשת HP.. הקטע היחיד שאני ל מבין זה כששואלים אותי על VOUT ברגע מסוים (כמו סעיפים ב' וג'..) תודה רבה.
-
- 4 תגובות
- 1.9k צפיות
- 1 follower
-
-
מה קורה חברה? אני צריך ספק או שנאי או מה שזה לא יהיה העיקר שיתחבר לקיר ויוציא לי או: 24 ו 8 אמפר =180וואט מינימום!! 45 וולט ו4 אמפר =180 וואט מינימום!! או בינהם העיקר שזה יגיע ל180 וואט לפחות.. ולא יותר מ45 וולט.. מקווה שתוכלו לעזור תודה.. יחיאל
-
- 13 תגובות
- 1k צפיות
-
-