אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
אוקיי! D: אז הערב שקדתי על אחד הפרוייקטים הדי כיפיים שיצא לי לעשות לאחרונה. ריטוש העכבר שלי. או,כן. המצרכים: 1 עכבר אלחוטי של TEAC. 1 סט מברגים בין 0.5 עד 4 מ"מ. 1 פטיש 1 ספריי נוגד חלודה/ממיס חומרים "לא רצוניים" 1 קאטר העכבר והסט מברגים הספריי והתחלתי לפרק אותו. פירקתי,פירקתי,עד שהגעתי למצב הזה,והייתי חייב לתעד את זה לדורות הבאים. מישהו ביקש עכבר Transformer? פירקתי את הפאנל העליון,ונוצר המצב הזה: הוצאתי ממנו את הפלטה,וריססתי אותה בנוגד חלודה.ו...זה הכל,בערך.כן. וכאן היא בחושך D: אני חייב להודות שגם התמונה הזאתי נראית לא רע D: מה למדנו כאן היום? 1.איך העכבר נראה!(מבפנים,כמובן) 2.איך לפרק אותו!(כנראה שע"י פטיש,לצערי...) מכאן יצאנו עם: …
-
- 7 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
http://www.metacafe.co.il/watch/756433/laser_flashlight_hack/ מתישהו אני אנסה את זה
-
- 23 תגובות
- 3k צפיות
-
-
הי לכולם קניתי מיני-מחשב Windows, שהגיע עם ספק 12v 2A. אני מעוניין להפעיל את המיני-מחשב הזה בצורה שמנותקת מהקיר, כלומר ע"י סוללה/מצבר כלשהו. מה יתאים לכך? אני מחפש משהו קטן יחסית, ולא בגודל של מצבר של רכב.. כמו כן רצוי מאד שאופיין פריקת המתח של הסוללה/מצבר הנ"ל יהיה כזה שנשאר יחסית יציב על 12v לאורך רוב הפריקה, ולא שיהיה בירידה ואחרי 50-60% יגיע ל-10v.. מה יתאים? תודה רבה
-
- 5 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום, אני מנסה לבנות מעגל בקרה לתריס חשמלי. אני מעונין שהוא יכנס כולו בתוך קופסה 55 סטדנרטית, מאחורי המתג הרגיל של התריס. 1. אני מחפש ממסר לפאזה שיחבר אותה לאחד משלשה אפשרויות: NO (בשגרה), לכיוון טרמינל UP או לטרמינל DOWN. אני יכול להרכיב כזה ממסר מזוג SPDT אולם זוג ממסרים תופס הרבה מקום, לכן אני מנסה לחסוך בשטח ולחפש רכיב אחד שעושה את העבודה. האם תוכלו להמליץ על רכיב מתאים שבו ניתן לממסר לאחד משלשה מצבי יציאה ? אני מניח שזרם המנוע של התריס אינו מתקרב ל-20A. 2. אני מעונין להשתמש בהזנת הפאזה כדי לייצר מתח ישר לבקר אשר ישלוט על הממסר הנ"ל. האם תוכלו להמליץ על ממיר קומפקטי ? משהו שעובד בסגנון מטען של סלולרי. ניתן להניח שזרם ההפעלה של הסליל בממסר יהיה בסביבות 100 עד 200 מילי…
-
- 1 תגובה
- 1.8k צפיות
- 1 follower
-
-
-
אחים שלי אתם יכולים להביא לי איזה אתר עם שבלונות כגון ברק,אש :ylsuper:
-
- 2 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכןלם יש לי שאלה מאוד חשובה : ההורים שלי נוסעים לארצות הברית הייתי רוצה לדעת אם שווה לי לקנות דרמל בארצות הברית ואם כן מה הדגם המדויק???????????????
-
- 4 תגובות
- 848 צפיות
-
-
שלום, אני חדש כאן ולא מזמן התחלתי להתעניין במודינג. מחר אבא שלי מבצע חיתוך במארז שלי לחלון פרספרס. לפי מה שהבנתי חלון מטר על מטר של פרספקס עולה 180 שקל בחנות כמו הום סנטר או ACE (אני יודע שיש כמה סוגי עובי לפרספקס) עכשיו כמו שאתם מתארים אנלא צריך מטר על מטר של פרספקס, אלא חצי מטר על חצי מטר ונראה לי שהם מוכרים רק במטר עגול. איפה אני יכול להשיג פרספקס (לא משנה לי כ"כ העובי, אבל אם יש פה כמה דעות על עובי הפרספקס אשמח לשמוע כמה מהאנשים פה)? שיהיה מחיר נורמלי, בעובי המתאים ובגודל המתאים. תודה לעזורים.
-
- 10 תגובות
- 4.8k צפיות
-
-
טוב תקשיבו אני חדש בקטע של האלקטרוניקה וקראתי את כל המדריכים ולא הנבתי בגרוש כאילו אני חושב שצריך שמישהו שיסביר בצורה מאוד מפורטת איך לעשות ואני מקווה שיש מישהו שמוכן להסביר בצורה מאוד מפורטת מה בדיוק בדיוק אני צריך לעשות כדי להכין פאן באס בצורה ברורה למישהו שלא הכי מבין למרות שכולם פה גאונים אחד אחד וזה דיי מעצבן להסביר למישהו וזה... הקיצר אני רוצה לדעת לבננות בצורה הכי פשוטה שיש תודה לכולם מקווה שלא עברתי ע שום חוק ושיש פה מישהו שמוכן לבוא ולהסביר איך כי גם יש עוד הרבה לדעתי שישמחו למשהו מאוד מאוד מפורט
-
- 4 תגובות
- 758 צפיות
-
-
חברה אני רוצה לבנות מסך כזה יש לי את כל החומרים חוץ מהפונציומתר אני חייב אותו? ומסך ה lcd הוא מפקס של sharp יש לו 14 חיברים ושני חיבורים לתאורה האם זה מספיק?
-
- 7 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום קיבלתי מחבר לתקן ספק כוח של LITEON של 310W. מסתבר שהמאוורר היה תפוס. פתחתי הכל ושימנתי את המאוורר אבל הוא לא הסתובב פירקתי אותו והיה נראה שכנראה כל הסלילים התחממו מידי ולכן הוא לא מתפקד מכיוון שלא היה קונקטור מסודר, חתכתי את החוטים שלו והלחמתי במקומו מאוורר אחר שיש לי (בדקתי אותו מול ספק DC שהוא עובד, והוא באמת תקין). אחרי ההלחמה סגרתי הכל וחיברתי למחשב הספק פועל אבל המאוורר כאילו בהתחלה נותן תזוזה קטנה, אבל לא מסתובב. האם יתכן ובספקים כאלו המאוורר צריך לפעול רק אחרי טמפ' מסויימת? או שמשהו דפוק במעגל? (בדקתי שוב, המאוורר תקין). חשבתי שאולי אני יכול למשוך מתח במקביל מאחד המולקסים.
-
- 10 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אז ככה, יש לי מארז ואני רוצה לפרק אותו כדי לבנות מארז HTPC ואני לא מצליח לפרק את המארז, יש משהו כזה שמחבר את כל החלקים של המארז אחד לשני, יש את זה בכל מארז אז אם אתם לא יודעים למה אני מתכוון תסתכלו על המארז שלכם ותדעו, מישהו יודע איך לפרק דבר כזה ?
-
- 10 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
Oh mighty electronic gurus !! help me out ! אני מחפש רכיב שהוא כמו relay מכני פשוט, רק קטן ושקט. יש לי בעיה של צפיפות בפרויקט ולכן אני מחפש פיתרון כמה שיותר קטן ועדיף גם שקט למרות שזה לא קריטי אני צריך לסגור מעגל שלא קשור למעגל שלי - מבודד בין המעגלים -שניהים עובדים על סוללות ליטיום 3.7V ו 7.2V המעגל שלי פועל על 3.3V וזה הכי הרבה שאני יכול לספק לטריגר המעגל החיצוני עובד ככל הנראה במתחים וזרמים נמוכים, כנראה 5V ( זהעם הסוללה 7.2V) ביינתיים ניסיתי אופטוקאפלר והוא עונה לצרכיי אבל חצי, הוא לא ממש עושה קצר בצד השני ולפעמים הוא סוגר מעגל ולפעמים לא. הבנתי שיש לי יותר סיכוי עם photovoltaic mosfet אבל אני לא יודע איך להתחיל לחפש משהו פשוט וג'נרי (כמו 2n2222 בטרנזיסטורים ו 4n25…
-
- 5 תגובות
- 3k צפיות
-
-
קודם כל חשוב לי לציין שאין לי ארדואינו אבל רציתי לעשות פרוייקט כזה נחמד לעצמי באלקטרוניקה ואני חושב שהחברה פה מבינים אז אני לומד תוך כדי הפרוייקט ורציתי לשאול אותך שאלה שמאוד מוזרה בשבילי.. אז ככה , יש לי מאורר של מעבד של מחשב ישן.. בקיצור חיברתי אילו 2 סוללות של 1.5 וולט והוא הסתובב ממש באיטיות. וכשחיברתי סוללה 9 וולט הסיבובים היו כבר ברמה טובה והוא פלט הרבה אוויר ! אז רציתי להתייעץ איתכם , י איזהשהיא דרך שאני אחבר לדוגמא 4 סוללות של 1.5 וואט ואקבל כוח אוורור חזק ? אני יודע שיש למאורר בלוח נגד של 470 אום. חשבתי להחליף לנגד עם התנגדות נמוכה יותר = יותר אמפר
-
- 4 תגובות
- 2k צפיות
-
-
ברשותי מחשב נייד Asus N56VM, אחרי שנתיים של שימוש הגיע זמן לקנות סוללה חדשה, הישנה כבר לא מחזיקה הרבה זמן בסוללה הישנה wear level =69% , זמן תקין לאחר שנתיים? קניתי סוללה חדשה מאיביי, קישור. רשום בדף שהסוללה מקורית מהיצרן. לאחר חיבור הסוללה החדשה הסתכלתי נתונים על הסוללה ב AID64 וגיליתי שהנתונים שונים לרעה מהסוללה שהגיע עם המחשב ה design capacity נמוך מהמצויין על הסוללה ומהסוללה הראשונה. הנה תמונות החדשה הישנה הסוללה באמת מקורית ויכול להיות נתונים שונים, סטייה מהמצויין. או שהמוכר "עבד עליי"?
-
- 2 תגובות
- 2.1k צפיות
- 1 follower
-
-
יש לי את הנגן COWON D2 ואני רוצה לקחת אותו לטרקים. השנאי שלו ממיר ל- 5V 2A. איזה פאנל סולארי אני צריך לקנות בשביל שיתאים לי, 5V או 6V? ולגבי A כמה שיותר גבוה יטעין מהר יותר נכון? מכיוון שאין פאנל קטן עם 2A לפי מה שראיתי. אם אתם מכירים פאנל מצויין תנו קישור, אין לי בעיה להרכיב ולהלחים. תודה.
-
- 66 תגובות
- 10.4k צפיות
-
-
מחשיבה שלי , אם אפשר לבנות מכונת cnc שעובדת על דרמל , אז מי שלא יכול לבנות מכונה כזאת לא יכול פשוט לסמן בטוש על הלוח נחושת ולחרוט ? אנשים עם יד טובה יכולים להצליח בזה לא?! ועוד שאלה, איך לוח pcb עובד עם הרי הלוח מנחושת, נחושת זה חומר מוליך, אז איך החיבורים לא מתקצרים?
-
- 8 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
אני יודע שלSolidus יש את המארז הזה, אין לי מושג למי עוד.. יש לפול טאוור מעיין מגש באמצע המארז (מדובר על המגש עם החורים..). לטעמי הוא דיי מפריע, ורציתי לדעת האם יש אפשרות כלשהי להוריד אותו. ראיתי שהוא תפוס עם ניטים, מה שאומר שעקרונית אם אני משקיע קצת עבודה אולי אני אצליח להוריד אותו בצורה עדינה מבלי לנסר אות.. השאלה שלי היא האם "בריא" לנתק אותו, או שהוא גם משמש בתור חיזוק ויש לו חשיבות גבוהה לכלובים וליציבות המארז. תודה (:
-
- 5 תגובות
- 789 צפיות
-
-
כמו שכתבתי בכותרת, בניתי משדר ומקלט RF. ~~חשוב להדגיש שלא קניתי את המשדר והמקלט, אלא בניתי בעצמי ע"י רכיבים אלקטרוניים~~. בניתי לפי המדריך הבא: עכשיו קודם כל שידרתי שירים דרך המיקרופון ושמעתי במכשיר רדיו, ויש המון המון רעשים על אף ששומעים את השירים. כך מלבד זה שאלתי היא: איך אני משדר בתכלס שידור מהמשדר כך שהמקלט יקלוט שידור זה וידליק לד?
-
- 11 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום. פירקתי מכשיר מסוים של מוטורולה ונתקלתי במסך שנראה דווקא עם סיכוי לחיבור למחשב. הדגם הוא WD-G0903Q חיפשתי את הדגם בגוגל ומצאתי רק אנשים ששואלים, ואתר האתרים הבאים http://forum.modlabs.net/topic1978.html http://rifer.narod.ru/i2cldc.html הבעיה שהם ברוסית, והמסך לא נראה כמו בתמונות. הנה תמונות של המסך יש תקווה? *התסכלתי בנעוץ, אבל לא הבנתי אם הדגם שכתוב על המסך הוא הדגם של המסך או הבקר, ואני מקווה שיש עליו בקר, בנוסף אנשים מצאתי משהו! http://sandiding.tripod.com/m3x88.html הבעיה ששם כתוב REV C ואצלי זה A זה משנה? ואיך אפשר להלחים לכזה דבר קטן?
-
- 6 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
חקרתי קצת את הנושא באינטרנט והבנתי שבסופו של דבר ניתן לומר ש-1VA שווה ל-1Watt לעומת זאת ראיתי בכמה אתרים שבעצם יחידת ה-VA היא הספק מדומה ולא הספק ממשי. יכול להיות שברוב המקרים אין באמת הבדל אבל אני מאמין שבגנרטורים יש הבדל משמעותי. אחרת למה לרשום על גנרטור 2.2kVA ולא 2.2KW? ועכשיו לשאלה האמיתית: אכן יש ברשותי גנרטור בנזין שעובד בתצורת AC וכתוב עליו הספק של: 2.2kVA כלומר, 2200 וולט-אמפר. אני רוצה להגביר איתו רמקולים (יש ברשותי מגבר 1000W R.M.S) אבל אין לי מושג איך אני ממיר את היחידות הללו ליחידות וואט רגילות. תודה מראש.
-
- 10 תגובות
- 57.5k צפיות
-
-
(אני חושב שזה מתאים לפה) בכול מקרה יש לי את הVISA הנטען שפשוט הוא כמו כול כרטיס אשראי והוא גם בינלאומי אז אני חשבתי לעשות שני פרוייקטים באלקטרוניקה אורגן אורות על פי המוזיקה ומקלט אינפרה אדום כדי להלוט על דברים בעזרת שלט ישן שיש לי פה שעדיין עובד אז יש לי אפשרת להזמין מאריהב כי אפשר בכרטיס אשראי ויש אפשרות מחו''ל בגלל שהחלקים קטנים אז אני לא חושב שיהיה מכס אז איפו יוצא יותר זול ואיכותי גם ואם בחו''ל באיזה חנות יש אתר?
-
- 7 תגובות
- 913 צפיות
-
-
חברה שלום לכולם אני מאשקלון ואני מנסה כבר שבוע להשיג כמה מוצרים למודינג שאני מתכנן...אולי מישהו יכול להגיד לי מאיפה הכי שווה לקנות עם זה מחנות או מאתר באינטרנט העיקר שיהיה זול וטוב ..לא משנה לי מאיפה ,לידע כללי בדקתי בהום סנטר - אייס - חנויות כמו עידן 88 וכו ובכל זאת לא מצאתי כלום תודה לכל העוזרים המוצרים הם: 1- פריימר - Primer(צבע בסיס בתרסיס) 2- דיסקיות לדרמל (לא מצאתי לא באייס ולא בהום סנטר יש רק סט שעולה 160 שהכל בפנים ואני לא צריך את זה בעעע) 3- רשת ברזל למודינג כמו גריל כזה לשים את זה מאחורי פרספקט תודה לכל העוזרים
-
- 8 תגובות
- 959 צפיות
-
-
היה לי את הרעיון כי אצלי בבית המחשב יושב לבד על השולחן ואף אחד לא יושב שם אם הוא לא רוצה את המחשב. והמחשב יושב למטה ועמוק מה שאומר שאני צריך להיזדחל כל פעם שאני רוצה להדליק אותו. ואבא שלי לא מרשה לי להשאיר אותא פתוח (הוא אומר שזה מבזבז המון חשמל וזה עולה המון כסף) אני לא מבין שום דבר בתיכנון מעגלים אלקטורונים ודברים מסובכים מידי, אלה רק ליבנות אותם אז בבקשה עזרה בתיכנון של המעגל ואם אפשר גם כמה זה בערך יעלה
-
- 12 תגובות
- 995 צפיות
-
-
בבקשה לנעול אשכול זה! הוא לא רלוונטי!
-
- 2 תגובות
- 1k צפיות
-