אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
בניתי את המעגל שבתמונה שהוא מגבר סטריאו מבוסס רכיב TDA1554Q. המעגל ממש פשוט למימוש רק שהוא לא עובד לי משום מה בדקתי קצרים כבר שלוש פעם ואין בעיית קצרים! כמו כן כל הרכיבים שלקחתי הם בעלי יכולת מתח והספק גדולים מהצריך (הקבלים והנגדים). שאני מחבר את המגבר לרמקולים ולמקור סיגנל (למשל MP3), נראה שהמגבר מתחמם עם הזמן אבל הרמקול לא משמיע שום צליל! אני חושב שאולי האדמה שמצוירת בסירטוט ביחס למקור (הכניסה של הסיגנל הלא מוגבר) לא צריכה להיות מקוצרת לאדמה של שאר המעגל, זה נכון אולי? אם משיהוא יודע מה הבעיה, בבקשה עזרה. הערה: אני מחבר את המקור הלא מוגבר בעזרת כבל RCA (בננה) שהתאמתי וכך גם במוצא המוגבר. [attachment deleted by admin]
-
- 85 תגובות
- 10.3k צפיות
-
-
שלום לכולם ואני מקווה שאני בפורום הנכון... זה הרי פורום אלקטרוניקה.. יש לי בחדר שקע חשמלי.. אליו חיברתי מפצל לשני שקעים.. ולכל אחד כזה חיברתי מפל של 6 (ועל אחד מה 6 יש מפצל של 3...) ככה שיש 14 שקעים.. ו12 בשימוש.. ;D עכשיו שאלתי היא.. יש איזו סכנה למכשירים המחוברים/לאיזה משהו של החשמל בבית עם סידור כזה? בנתיים לא קרה כלום לכלום (טפו טפו טפו...) אבל בכל זאת.. כדאי להזהר? אם יש איזו סכנה אני אעשה מאמץ להפטר.. אבל מה המסימום המומלץ? כלומר, כמה מפצלים אפשר לשים על שקע אחד? תודה רבה!
-
- 3 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
קניתי היום את החיבור הנ"ל על החיבור עצמו יש רק 3 רגליים באוזניות שיש לי יש רק 2 חוטים איך להלחים תודה לכל מי שיעזור
-
- 8 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
צבעתי את המארז עשיתי חלון בגג עשיתי חלון בצד קניתי מאוורר 80 לגג ו-120 לדלת הכנתי שני מפסקים שמכבים ומדליקים את המאווררים (אני אחליף אותם בברגים מסתובבים כדי שתהיה שליטה על מהירות) ועכשיו אני רוצה לקנות גרילים למאווררים.....אני צריך אחד של 120 ואחד של 80 אני רוצה יפים ולא סתם פשוטים איפה אני יכול למצוא יפים ולא פשוטים....(הדגש הוא על 120 כי ל-80 יש בשפע) נ.ב. בקרוב אני מוסיף קטודות כחולות ואז אני אתן כאן תמונות הקטודות יהיו מוקפות בפרספקס בועות בשביל האפקט של הבועות מהפרספקס
-
- 9 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אני צריך לבנות מעגל שיגרום למנוע לפעול כדי לפתוח ולסגור מגרה (קטנה יחסית, משהו בגודל של 15*15 ס"מ). עם החלק המכני אני מסתדר, אבל אני לא יודע איך לגרום למנוע לעצור כשהוא סיים לפתוח את המגרה ואיך לגרום לו לעצור כשהוא סיים לסגור אותה. אני צריך שתעזרו לי בבניית המעגל הזה, אני צריך שהמעגל ישלט ע"י מפסק שכשמרימים אותו המגרה תיפתח וכשמורידים היא תיסגר. בנוסף, אני צריך לדעת עד כמה מסובך לעשות שכשהמגעל יקבל 5 וולט ממקור מתח אחד (שתוכנה במחשב תפעיל) הוא יפתח את המגרה וכשהוא יקבל 5 וולט ממקור מתח "אחר" (גם מהתוכנה) הוא יסגור את המגרה.
-
- 80 תגובות
- 8.3k צפיות
-
-
איזה קטודה הכי עמידה? המון אמרו לי שהסאנבים טובות, אבל אין אותם במלאי של שום חנות ואני רוצה היום ללכת לקנות מאוורר לד ומאוורר נוסף יש במלאי קטודה של Speez ושל Thermaltake. חוץ מזה יש לייזר לד. מה היכולת תאורה שלו? (בהשוואה לקטודה) תודה לעוזרים.
-
- 27 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
לא הולך לעשות את זה ארוך, והרבה מודינג לא יהיה כאן. נטו פרויקט בניה. הפעם אני מוריד הילוך ונכנס לקבע, עם פרויקט טיפוסי ויחסית משעמם שיקבל שדרוג גרפי אולי בהמשך השנה, ואולי שנה הבאה. הכל יחסית משעמם אבל יראה טוב בפנים. פרויקט בניה Obsidian 750D מה כבר יש מבחינת ציוד קירור: XSPC RS360 XSPC RAYSTORM Primochill Advanced LRT Red EK Vario D5 37W + X-Res 100CC TOP Corsair AF120 X6 Corsair AF140 X1 Bitfenix Alchemy Red - 24PIN | 8PIN EPS | 8PIN PCIE | 6PIN PCIE המודינג החלק העיקרי שיעבור מודינג הוא Asus X79 Deluxe כפי שניתן לראות, זה לא לוח אם שהולך להשתלב בקלות עם ערכת צבעים של שחור ואדום. לכן, אני מתכנן לצבוע את גופי הקירור בשחור באמצעות אנודיי…
-
- 78 תגובות
- 50.9k צפיות
- 1 follower
-
-
צבעתי במארז שלי את שני הדלתות לכסוף נוצץ עשיתי 2 שכבות של צבע אחד לבן ועליו הכסוף בשביל מראה מושלם עכשיו דלת אחת יצאה מושלמת ואחת יצאה לא כולכך טוב כי בהתחלה עשיתי קרוב בטעות ופתאום נגמר הצבע וכו ועכשיו שצבעתי טוב יש מלא סימנים וכו מדובר במארז CM690 ובקרוב אני יעלה תמונה בנתיים הדלתות יושבות בחוץ בשביל להתייבש מה אתם אומרים אפשר לעשות עם הדלת שלא יצאה טוב זאת דווקא הדלת שיושבת מול המערכת זאת השמאלית ודווקא זאת שיצאה מושלמת בצד שלא רואים הימיני תודה לעוזרים :]
-
- 1 תגובה
- 903 צפיות
-
-
שלום, יש לי לוח msi k8n neo4 יש לו רק חיבור מאורר אחד על הלוח שמאפשר שליטה על מהירות המאוורר מתוכנה כגון ספידפן. שאלתי היא אם אני יכול לחבר את החוטים של שני מאווררים יחד ולחבר אותם על אותה יציאה (Cpufan1) ובכך לשלוט על שניהם במקביל? האם יש סיכוי שזה יגרום נזק ללוח? תודה רבה!
-
- 3 תגובות
- 755 צפיות
-
-
שלום לכולם,מצאתי בבית מפצל לUSB עם 4 יציאות ואיזה 10 מאווררים לא חיבור. חיברתי 4 מאווררים לכבל USB וחיברתי אותם למפצל. עכשיו הביעיה היא שהמתח של הUSB הוא רק 5V והמאווררים צריכים 12V. האם יש דרך כול שהיא לגרום להם להסתובב מהר יותר?
-
- 5 תגובות
- 1k צפיות
-
-
חיבור סוללה הפוך יכול לשרוף את המכשיר? אם כן, למה?
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-
-
למה צריך לחבר 5 דיודות ליציאות 5,6,7,8,9 כשאפשר לחבר את יציאות 5,6,7,8,9 ביניהן ולהשתמה בדיודה אחת? ובאותה הזדמנות: איך יודעים מה ה + וה - בדיודה? ואני לא מבין מאיפה אני צריך להוריד את הדרייברים. הנה קישור: http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=70953.0
-
- 0 תגובות
- 986 צפיות
-
-
הגיע לידי מסך שלא נדלק, וכל מה שהיה נראה זה הבזק לבן, אך לא היו סימנים שהוא באמת נדלק (לא זיהה כשחובר למקור כניסה וכו') פתחתי אותו ועל יחידת השנאי זיהיתי קבל שאולי מעט נפוח הקבל הוא SAMXON GF(M) 1000uf 25V בצבע ירוק כתוב עליו W1A לידו יש כמה קבלים נוספים שנראים אותם דבר בעלי אותו מפרט, רק הם רזים יותר ממנו מה גם שהקבל החלופי שקניתי מכשיוף של חברת CAPXOM בקיבול ומתח זהה (כנראה KM זו הסדרה) זהה במידות לקבלים הרזים. לפי מה שכתוב, הנתונים זהים (כולל טמפ' מתח וקיבול), אך שוב, המידות שונות. רציתי לדעת מה לעשות, אני רוצה לשמוע את תשובתכם לפני שאלחים ואתחרט. תודה רבה עריכה: האם יש מצב שהקבל הדפוק הוא בעצם ל35 וולט למרות שכתוב עליו 25?
-
- 13 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
אהלן, בהמשך לעניין המגבר נתקלתי בבעיה הבאה, אני משתמש בשנאי שאחרי יישור יוציא מתח של 28-30VDC ואני צריך עוד רמה של מתח, 15V. הבעיה היא שלא מצאתי ממיר DC DC שמתאים למתחים האלה. מה אני יכול לעשות? אם אני משתמש ב 3 ממירים במקביל (כאשר כל אחד מהם מוציא 5V)?
-
- 14 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
איך אני יכול לדעת אם החום של הנגד הוא בסדר זאת אומרת שאני יכול להשתמש בנגד בלי חשש שהוא ישרף כי יש לי נגדים שהם מתחממים אחרי שני מהפעלתם ומתקררים שניה אחרי שאני מחבה אותם ממש ממש בצורה רצינית נכון שהיה על זה הסבר במדריך אבל לא הבנתי ממנו כלום ואני לא יכול לדעת מה מו מי על הנגד מצפה למידע
-
- 10 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
ידית מסוג TCP שעליה מחובר הראש 2 ואז מוברג כיסוי הראש הקודם היה מסוג PTM 7 אני מחפש ראש חדש. ראיתי את זה- הוא נראה דיי מתאים אבל לא הבנתי אם ה PTM זה הסוג של הראש או הצורה הכללית שלו. אז ראיתי את התמונה הזו. השאלה שלי היא כזו כל ראש TCP יתאים למלחם שלי? מה הצורה הכי טובה? האם גם ראש TCPS יתאים? האם ראש TCP תואם לראש TC201? תודה!
-
- 1 תגובה
- 1.9k צפיות
-
-
היי, יש לי מעגל בו מחוברים 60 לדים במקביל, ואז יוצא נגד אחד להדק השלילי של בטריית התשע וולט. איזה ערך אני צריך לספק לנגד, בהתחשב בזה שהבטרייה נותנת 9v, כל לד צורך 20 מיליאמפר ו3v, ויש 60 לדים? בכוונה לקחתי בטריית 9v כדי שיהיה מספיק זרם לכל הלדים ושיפול קצת על הנגד.
-
- 65 תגובות
- 6.2k צפיות
-
-
יש לי SunBeam Samurai Silver וחשבתי להוציא את החלקים מבפנים ולקדוח לו חור למאוורר למעלה!! עכשיו יש לי שבלונה שהורדתי מהאתר עם המידה המדויקת של המרחקים של החורים לברגים והכל יש לי מקדח כוס של 8 והשאלה אם אני יכול לעשות את החור למאוורר(עם המקדח כוס) עם מברגה של 14.4V וזה לא יוריד את האיכות או היופי??? תודה לעוזרים ועצות יתקבלו בברכה!!
-
- 7 תגובות
- 814 צפיות
-
-
קניתי דרמל ואני צריך לדעת איך מרכיבים את הראשים , איך מרכיבים את הציר גמיש, למה כל דיסקית משמשת, תודה, אבי
-
- 7 תגובות
- 869 צפיות
-
-
שלום. מכיוון שלא מצאתי את הלד אינפרא אדום מסוג osram SFH485P בארץ, אז אני עכשיו רוצה להמזין אותו מחנות מכוונת בחול. אני רוצה שתמליצו לי על חנות מחול טובה, זולה ובעיקר אמינה שיש לה את הלד אינפרא אדום osram SFH485P והיא עושה משלוחים לארץ. תודה
-
- 0 תגובות
- 728 צפיות
-
-
אני מקבל בקרוב מסך 4*40 ואני אהפוך אותו למסך חיצוני הוא יהיה השני שלי , מה שיש לי כרגע זה פאלם שעובד על 4*20 , אני כנראה אשנה אותו למסך גרפי שום מסך LCD לא נכנס לתוך המחשב שלי אלא אם הוא ענק וגרפי (זה יבוא בקרוב) מה שאני חושב הוא שכדאי להוסיף לקופסא של הLCD עוד כמה אופציות , השאלה היא איזה אופציות? חשבתי על USB ו יציאת רמקולים ואוזניות מה עוד אני יכול להוסיף לזה?
-
- 1 תגובה
- 665 צפיות
-
-
שלום פעם מכרו ב-sparkfun, חיישן אור בשם TSL230R. https://www.sparkfun.com/products/8940 מה שמיוחד בחיישן אור הזה, (חוץ מזה שהוא ממש יפה) זה שאת התוצאה שלו, הוא פולט לא כערך כלשהו(דיגיטלי, או אנלוגי כמתח), אלא כ-pulse. ב-datasheet שלו הם אפילו מתגאים: Conversion of Light Intensity to Frequency With No External Components והשאלה שלי: למה בעצם? איפה בעצם שימושי רכיב חיישן אור שנותן pulse ביציאה? תודה card
-
- 7 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום במפרט של Arduino Uno, החל מ-Revision 3, במקום להשתמש בשבב FTDI, משתמשים בשבב ATmega16U2, שהוא גם כן של Atmel, והוא מריץ תוכנה שגורמת לולתפקד כ-USB-to-Serial Converter. השאלה שלי: אם עכשיו גם השבב השני הוא של Atmel, אז מה בעצם ההבדל בין ATmega16U2 ל-ATmega328? ולמה למשל לא להשתמש בשני שבבים זהים, למשל פעמיים ATmega16U2 בתוך הבקר, אחד מתוכנת לשמש כ-USB-to-Serial Converter, והשני עבור התוכנה שאנחנו כותבים? תודה card
-
- 2 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אהלן! עשיתי חיפוש בפורום ולא מצאתי, אז מצטער אם אולי השאלה הזאת נטחנה פה עשרות פעמים... איזה ערך מוסף נותן לי החיבור 3PIN ללוח אם? (SYS FAN/AUX FAN) הבנתי שאם מחברים ל4PIN(מולקס) הוא יעבוד על 100 אחוז כל הזמן, האם ה3PIN נותן רק חיווי על המהירות או מאפשר לי גם שליטה? תודה רבה!
-
- 7 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-