עבור לתוכן

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. הצטברו לי ליד המחשב אוסף מכשירים שמשרתים בעצם - רק את המחשב. מכשירים שלא נכבים אוטומטית כשהמחשב נכבה, כמו מגבר, מסך, תאורת מקלדת, מנורת לילה ועוד ועוד. בחישוב חודשי יוצא שכל האוסף צורך לא מעט חשמל, וזה כשלא משתמשים בו בכלל. בנוסף, ישנו בלאי טבעי של מכשירים וספקים שמחוברים באופן רצוף לחשמל, וכיוון שאצלי המחשב הנייח יכול שלא לפעול אפילו מספר ימים, יש בזה בזבוז. השתמשתי בתוכנית שמופיעה בדפי הנתונים של הרכיב MOC3042, ונראית כך: http://www.datasheetcatalog.org/datasheet/fairchild/MOC3042-M.pdf את התוכנית שיפרתי קצת, והוספתי שתי דיודות בכניסה וביציאת המתח הנמוך, לא צריך שיכנסו לי בטעות מתחים זרים למחשב מאיפשהו. במקביל לכניסת המתח הנמוך הוספתי 2 קבלים של 1000uF במקביל, כדי …

• 23 תגובות
    • 9.6k צפיות
  2. איפה אפשר לקבל שירטוטים ורכיבים לזה???

• 1 תגובה
    • 1.7k צפיות
  3. Started by nisan1234,

שלום לכולם כמו שכבר אמרתי כמה פעמים אני די חדש מה שהצלחתי בין היתר עד היום : שליטה בארדואינו בעזרת אינפרה אדום שליטה במכונית ע"י לוח עם גשר H ועוד כמה דברים הרעיון הבא שלי זה לייצר פלטפורמה שע"י שני מנועים תעקוב אחרי אדם ע"י כך שיהיה עליו משדר IR וחיישנים עם קונוס עליהם כך שיוכלו לקלוט רק מזוית מסוימת וע"י כך שכל פעם יקלוט מקלט שונה הוא יפנה את הכלי לכיוון האדם איך מבחינת תוכנה אני עושה זאת ? זה הצד החלש שלי

• 10 תגובות
    • 3.5k צפיות
  4. Started by liornet,

שלום לכם חבריי HW, ראיתי שהרבה מעוניינים במכונת CNC תקציבית אשר לא תקרע את הכיס אך עדיין תייצר תוצאות טובות. יש לי גישה לכלים,תקציבים וחלקים אשר יוזילו לי תעלויות ייצור ל 999 ש"ח למכונה שלמה במכונה שלמה הכוונה ל - כל 3 הצירים,בקר , ומנועים משטח העבודה הצפוי הינו בגודל של דף A4(אך יעלה גרושים להגדילו), אב טיפוס ראשוני ייעלה בתוך כשבוע עם סירטונים לאשכול זה. יכול להיות אני אמכור חלקים בנפרד, אם כן המחירים יהיו כדלקמן תוכניות - 50 ש"ח בקר + מנועים - 500 ש"ח גוף + מיסבים,מוטות הברגה,כל הצירים - 600 ש"ח למעוניינים קצת מידע טכני: הבקר יהיה של 0.5A (עם אפשרות לשדרוג ל 1A) פועל על מתח של 18-24V, יהיה בו מיקרובקר של PIC לכול ציר (3),הבקר תומך ב FULL STEP ו HALF STEP לדיוק רב יותר…

• 24 תגובות
    • 18.1k צפיות
  5. אהלן,אני צריך עזרה. יש לי כרסומת אבל זה לא יוצא כול כך מדוייק וזה הרבה תכנון בשביל גריל אחד. אז חשבתי לקנות מכונת CNC(לא רק בשביל זה) בגודל שיכולה לחתוך גריל עד 120MM. כמה דבר כזה יעלה לי? כי בדקתי פעם שעברה לפני כמה חודשים ואני כבר לא ממש זוכר מחירים.

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  6. Started by Guy Z,

כבר בהתחלת ההתעסקות עם ארדואינו הבנתי שהכנת כרטיסים ידנית על גבי פרוטובורד זה לא זה... אחרי שגם אתם הבנתם את הנקודה הזאת עומדות בפניכם שתי שיטות עיקריות להדפסת כרטיסים: א. שיקוע נחושת בתהליך פיתוח (דומה לפיתוח תמונה). ב. כרסום כרטיס בעל שכבת נחושת מלאה. מתוך שנאה קלה לכימיכאלים בחרתי באופציה ב. הרעיון הוא לבנות מכונה מפוקדת מחשב שתכרסם בעזרת דרימל, כמו הצעצוע הזה: http://youtu.be/VVZONGnSPL4 אחרי חיפוש מקיף באינטרנט מצאתי שהסטאף האולטימאטיבי למכונה בעלת משטח עבודה של 400/400 ממ הוא גשר שמונע על ידי 3 מנועי 3.5 קילו\ס"מ בעלי פסיעה של 1.8 מעלות. משום נוחות הספקת כוח בחרתי במנועי 12V. מיסוב וברגים הם הם בעלי חשיבות גבוהה בדיוק המערכת וביכולת ניצול כוח המנוע עבור ח…

• 52 תגובות
    • 18.1k צפיות
  7. 1.לפי מה שראיתי ביוטיוב כאשר רושמים servo.write(100) זה אמור לתת לי זווית של 100 מעלות ?!?! אבל אצלי בארדואינו כל תחום שהוא בין 91 ל 120 הוא סיבוב עם כיוון השעון(וככל שעולים במספר המהירות של הסרוו גדלה) וכאשר התחום הוא בין 88-60 הוא נגד כיוון השעון(וככל שיורדים במספר המהירות גדלה) האם יש לי בעיה בארדואינו ???? 2.מילא הדבר הזה-הסתדרתי עם זה.....אבל כאשר אני מחבר למשל 4 סרוואים הפעולות שנתתי לסרוו אחד מתבטלות והוא מתחיל לעשות מה שבא לו.... מישהו יודע מה הסיבה לזה? ומה אני יכול לעשות לגבי זה?

• 8 תגובות
    • 1.3k צפיות
  8. Started by -LosNir-,

שלום, יש לי כאן סטוק של המון לדים UB במלא צבעים (אדום, כחול, צהוב וכו'..) אני מתכנן למכור חלק מהלדים, על כל לד 2.5 ש"ח, יהיה מי שיקנה? תודה.

• 4 תגובות
    • 956 צפיות
  9. Started by eyzo,

אני מחפש להפוך את הסמרטפון לסקופ..האם יש אפשרות כזו? כמו למשל אם היה חלק חומרתי שהיה הופך את האנלוגי לדיגיטלי ומעביר עלידי USB או בלוטוס לטלפון תודה

• 1 תגובה
    • 1.8k צפיות
  10. שלום, אני רוצה לבנות מכשיר שמאפשר חיווי על מצב הנעילה של דלת הכניסה. חשבתי להשתמש ברכיב מגנטי קטן שאפשר להכניס לתוך המשקוף של הדלת - קישור לחיישן אני רוצה להשתמש בWIFI לצורך התקשורת ולכן חשבתי על Arduino Yun למרות שאני יודע שאפשר גם לוח UNO עם SHIELD רלוונטי אבל אם יש משהו אינטגרלי זה נראה לי מתאים יותר. אשמח לשמוע המלצות על רכיבים נדרשים לפיתוח המכשיר, מקומות מהם כדאי לקנות והאם לדעתכם יש דרך לשפר את הרעיון. תודה! ערן.

• 0 תגובות
    • 1.7k צפיות
  11. ברשותי מכשיר סמסנוג דגם GT-S6703T בזמן האחרון הוא התחיל לגעגע, כלומר מידי פעם כשהיו פותחים את הסליידר התצוגה הייתה גוועת כמו מסך LCD שסגרו לו את המתח לLCD בזמן שההתאורה האחורית דולקת כלומר, הצבעים מתעוותים וגוועים. בזמן האחרון זה הידרדר, פתאום ברמקול לא שמעו טוב, והתצוגה עכשיו יותר גרועה (רואים גוון תכלת וגם זה נעלם אחרי שתי שניות). פתחתי את המכשיר ולא ראיתי סימנים לנתק או קלקול (לא נעזרתי בזכוכית מגדלת). חשדתי שאולי זה קשור לסוללת הגיבוי (הרי הייתה הדרדרות במצב) בדקתי אותה והיא נותנת באיזור 0.7 וולט אני מצרף תמונה אשמח לעצה (מעבר ללך תקנה מכשיר חדש, אלא אם כן תבוא הצעה למכשיר זול בסדר גודל זהה של אופציות) תודה נ.ב. הפירוק שעשיתי היה פירוק ראשוני, לא ברור לי בדיוק מה אני…

• 15 תגובות
    • 2.8k צפיות
  12. Started by gal1,

אפשר לחבר משהו שפועל על בטריות לספק המחשב?

• 4 תגובות
    • 713 צפיות
  13. Started by gozz,

יש לי שאלה. מישהו יודע איך עושים מעגל של מכשיר קשר? או סירטוט של מעגל אפילו לא מכשיר קשר אלא לחצן שלוחצים עליו ובצד שני יוצא מתח .??

• 4 תגובות
    • 835 צפיות
  14. Started by MasterDK,

שלום לכולם. אני רוצה לבנות מכשיר שמשנה קול בזמן שיחה בטלפון לא שאני צריך אחד כזה פשוט בא להיתנסות.. חשבתי אולי תוכלו לתת לי המלצות ואולי אפילו סירטוט של מכשיר כזה.. תודה רבה מראש.

• 8 תגובות
    • 1.2k צפיות
  15. Started by Mimon Cohen,

מדוע מכשירי חשמל מיטלטלים המוחזקים ביד , נדרשים ליהיות בעלי תקע עם 2 פינים בלבד , כלומר ללא הארקה ?

• 1 תגובה
    • 780 צפיות
  16. Started by wons,

היי כולם, מישהו יודע איזה חברות מייצרות את מכשירי הקשר של המשטרה? =] ד"א לפני שמיהו יגיד שזה לא חוקי - אני לא מעוניין להאזין להם אלה רק לבדוק עם איזה חברות הם עובדים =]

• 9 תגובות
    • 3.7k צפיות
  17. שלום, היום סוף סוף הגיע לי מכשיר סיני בהספק צנוע של 5 וואט. הקשר שלי לרדיו הוא מקרי בהחלט, כל מה שאני רוצה לקבל זה שידור וקבלה של שידור בשטח פתוח בטווח המקסימלי שרק אפשר. איזה תדרים רצויי להישתמש, ובאיזה אורך אנטנה? עד כמה שהבנתי אורך האנטנה תלויי בתדר שמשתמשים בו. יש אפשרות לרכוש אנטנה ארוכה http://www.ebay.com/itm/NAGOYA-NA-771-SF-antenna-BaoFeng-UV-5R-UV-5RA-UV-5RB-UV-5RC-UV-5RD-UV-5RE-RADIO-/111024474204?pt=US_Radio_Comm_Antennas&hash=item19d993085c תודה.

• 8 תגובות
    • 19.6k צפיות
  18. Started by xena,

שלום לכולם, לפני מספר ימים נרטבו לי באופן מאסיבי כמה מכשירים חשמליים: מגבר-כוח, פרה-אמפ, אל-פסק, ממיר של יס וטלויזיה. כל זאת בעקבות נזילה מהשכנים מלמעלה. כמות המים הייתה גדולה וחדרה באופן יסודי לכל המכשירים, כך שהייתי צריך להפוך את המכשירים בכדי שמים יצאו החוצה וליבשם בשמש. למרבה הפלא, כל המכשירים עובדים כעת. מאחר והאשמה היא של השכן, והנזק הוא עליו, שאלתי היא האם יש חשש לנזק לטווח הארוך עליו כדאי שאדע? חלודה וכדומה? אני לא יודע כעת מה לדרוש על הנזק משום שהכל עובד. האם כדאי לקחת את המכשירים לבדיקה? תודה,

• 12 תגובות
    • 1.3k צפיות
  19. Started by bezangeloo,

(http://www.physicsclassroom.com/class/sound/u11l4c.cfm) מה הדרך הפשוטה ביותר לגרום לאפקט הנחמד הזה בעזרת מקור מוזיקה (בחיבור אוזניות 'רגיל')? המטרה היא שבסופו של דבר יהיה לי רמקול שניתן לחבר למקור השמעה כלשהו שמחובר (הרמקול) לפלטת מתכת שכזו ומרקיד גרגרים להנאת \ השתוממות הצופה. תודה (:

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  20. Started by yakirsh4,

שלום, אני רוצה לקנות מלחם בקרוב והייתי שמח אם תציעו לי פה כמה דגמים נבחרים במירים שונים אני לא ישקיע עכשיו 800 או 1000 שקל אבל אני מוכן להשקיע 300-400 מקסימום 500 אני צריך משהו בסיסי לחוטים קטנים ואין לי בעיה גם לקנות באיבי אני ישמח אם גם תגידו לי איזה עוד חלקים צריך לקנות (בדיל משכות וכדומה) ותביאו לי קישורים לאיבי (לא חובה כמובן שם יספיק) תודה.

• 12 תגובות
    • 1.9k צפיות
  21. Started by generalA,

אני מחפש מלחם להלחמות שיהיה רציני ולא יקר מה המחירים ואיפה קונים באיזור ראשון?

• 20 תגובות
    • 3k צפיות
  22. Started by card,

שלום אני רוצה לקנות מלחם חדש, ואני רואה מלחמים בהספקים שונים. מה ההספק המומלץ? ומה ההבדל שזה נותן? (המהירות שלוקח לו להתחמם? או הטמפרטורה גם? או עוד משהו?) תודה card

• 45 תגובות
    • 8.7k צפיות
  23. Started by PhP dUdE,

אני מאניק אם ראיתם אחד כזה. לקוח מהמחסן של דוד שלי. סתם רציתי לשתף ;D [attachment deleted by admin - 90 dayss]

24. Started by starline,

שלום היום הלכתי לבית של חבר וראיתי את אבא שלו במחסן כמובן שניגשתי לראות מה יש לו שם וראיתי בפינה מלחם של חברת weller דגם wtcp-s והתלהבתי ממנו.. האבא של החבר שלא השתמש במלחם הרבה נתן לי אותו במתנה ;D ;D .. עכשיו המלחם עובד מתחמם מהר והכל טוב ויפה, חוץ מדבר אחד הקצה שלו.. הוא בצורה שטוחה ודקה יחסית כמו מברג שטוח והוא גם נראה כאילו שייפו אותו בעבר.. בקיצור הקצה לא טוב.. פירקתי אותו וראיתי שחרוט עליו weller ולמטה רשום הספרה "7".. אז רציתי לדעת דבר ראשון האם אני יכול לקנות למלחם הזה קצה שפיצי? כאילו כמו ברוב המלחמים הרגילים,אני לא יודע איך זה נקרא זה פשוט כמו קונוס כזה ואיתו הכל קל לי להלחים.. אז אם כן אפשר באיביי? בארץ? הום סנטר משהו? ואיזה מספר זה?(אם זה הולך לפי מספרים בכל…

• 10 תגובות
    • 2.4k צפיות
  25. Started by zaq1,

מישהו מכיר את ה- hakko fx888 ? אני שוקל לקנות אותו ורציתי אם אפשר חוות דעת. ובאופן יותר כללי איך ה- hakko vs. weller ?

• 9 תגובות
    • 1.8k צפיות

דיונים חדשים בפורומים