אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
החשבתם באמת שמחירי רכיבי האלקטרוניקה זולים יותר באיביי ?! אז חשבתם. לצורך פרוייקט שאני עובד עליו נזקקתי ליחידה בודדת של טרנזיסטור מסוג 2N4033 באריזה מתכתית. בדקתי באיביי מה המחיר של הטרנזסיטור (כמובן עם סינון המוכרים הסינים+ישראלים) וחשכו עיניי ! המחיר נע בין 60 שקלים ליקר ביותר ל-20 שקלים לזול ביותר. חיש קל קפצתי לאריסטוק בת"א ורכשתי את הטרנזיסטור ב-2 שקלים ליחידה תוצרת פיליפס.הכי חשוב הנבלה הגיע תוך שעתיים לשולחן העבודה ולא שבועיים או חודש. דרך אגב זו רק דוגמא אחת מעשרות רכישות של רכיבי אלקטרוניקה.
-
- 10 תגובות
- 4.3k צפיות
- 1 follower
-
-
יש לאייפונים מגני מסך שהם מראה עד שמדליקים את התאורה של המסך ואז זה שקוף.. אני צריך להשיג איזה חתיכה כזאת של 30X30ס"מ למארז לשים על הפרספקס.. איך קוראים לדבר הזה.. (יעזור גם קישור לeBay). תודה. טל.
-
- 4 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
-
1. מתפקידו המקורי של הדרמל? 2. שאלתי את המוכר והוא אמר לי שהכוא מרחיב חורים לא חותך זה מכון....?
-
- 15 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
מחפש אתר (או גם אולי ספר) טוב ללימוד יסודות התקני מוליכים למחצה. זה כולל בין היתר אילוחים, זרמי דיפוזיה וסחיפה, נושאי רוב/מיעוט, איזורי מחסור, טרנזיסטורים BJT/JFET/MOSFET ושאר ירקות. יש המלצות ? אני לומד כרגע קורס כזה באוניברסיטה והמרצה לא מסביר כלל.
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
יש לי עכבר של מיקרוסופט החדש הוא אלחוטי הקיצר הוא מעוצב יפה והכל והוא נוח אבל.....כל איזה 3 ימים בערך צריך להחליף לו בטריות עכשיו מצידי להישאר איתו אבל שיהיה חוטי רגיל לא אכפת לי אז המודינג הבא זה מה שאני מתכנן לעשות רק רציתי לדעת אם זה אפשרי מבחינה אלקטרונית שלא סתם ילך לי עכבר של 400 ש"ח
-
- 8 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אז ככה יש לי מארז Soprano DX כמו זה בדיוק - http://www.tweaknews.net/reviews/thermaltake_soprano_dx_case/img/1.jpg אז ככה יש 2 סוגי מארזים כאלה פלסיט ומברזל או נחשות אנערף.... רציתי לשנות את החלון שלו לחלון פרספקס ולחרוט עליו סמל שרציתי + לדים כדי שיהיה זוהר.... אז ככה מה אתם מציעים זה אפשרי לשנות את החלון במארז הזה? ואיך? וזה מסוגל להרוס לי את המארז אם אני רק מוציא את החלון ~_~ ? הנה 2 הסמלים שאחד מהם אני יעשה מה מהם יפה לדעתכם? או שיש לכם אחד יותר יפה.... 1: http://img29.picoodle.com/img/img29/5/12/23/f_TRAVELER59m_71130c3.jpg 2: http://www.cncu.de/data/Image/gdi_logo.jpg תודה רבה לכל העוזרים!
-
- 7 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
קודם כל, אני מבקש סליחה מהמנהלים אם אנוכי עובר על כלשהו חוק... אם כן, אנא תקנו אותי ואל תמחקו\תנעלו נושא זה או תזהירו אותי.. אובכן לנושא.... זה: http://www.nanashops.co.il/sale.php?sale=3056184&refid=6 נקרא דרמל? כדי לקנות את זה? זה טוב? איכותי?
-
- 4 תגובות
- 864 צפיות
-
-
מישהו רצה לראות פה את המעגל הזה.. אז העלתי ליוטיוב אותו. צילמתי את זה עם הפאן באס (זה יושב לי למעלה במחשב) ועם החלון בצד.. אז מי שזה מעניין אותו, שיסתכל. ושוב, בלי שום קשר: אני חייב לדעת את זה -הסרטון פועל עכשיו
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
-
יש לי הרבה גופי קירור ואני רוצה לחתוך אותם בעזרת הדרמל ולעשות קירור לסטיקים של הזיכרון השאלה שלי האם כדאי לחתוך אותם ולעשות כמין קופסה כזאת שהקוצים האלו של גופי הקירור כלפי מעלה ודפנות הקופסקא יהיו צמודים לזיכרונות
-
- 8 תגובות
- 866 צפיות
-
-
-
- 2 תגובות
- 806 צפיות
-
-
כמה עולה לוח פרספקט בעובי 4 מ"מ במידות 40X45 ס"מ? ואצל מי הכי זול וכדאי! (אזור השרון) תודה מראש!
-
- 2 תגובות
- 614 צפיות
-
-
היי לכולם . אני חותך את המארז שלי (צורת דרקון , הולך היטב) , הבעיה היא שלפני כן השתמשתי באותו החלק (דלת המארז) לניסויים . כתוצאה מכך היו בה מספר חורים , כולל 2 חורים של כ-5 ס"מ x 5 ס"מ , החורים האלו היו היכן שאמורים להיות חלקים רצופים לפי השבלונה - לכן הייתי צריך לשחזר אותם . הטיפ הזה שימושי גם לכאלו שבטעות מחליקים עם הדרמל , או לא נצמדים היטב לשבלונת חיתוך ולכן צריכים להשלים מעט את החלקים . חומרים - ניילון נצמד (של סנדוויצ'ים) , דבק אפוקסי (שרף ומקשה , עדיף זמן ייבוש ארוך ולא להתפתות לקנות את הזולים - על אף שהם עושים את העבודה) , משטח (נייר \ קרטון \ נייר שעווה - מומלץ) עליו נערבב את הדבק , כלי (שיפוד , מקל "ארטיק" וכו') איתו נערבב ונמרח את הדבק , החלק אותו רוצים לשחזר …
-
- 0 תגובות
- 789 צפיות
-
-
במדריך רשום להשתמש בכבל מדפסת ושיש שם 25 פינים חתכתי כבל מדפסת יש שם יותר מ25 פינים איך אני יכול לדעת מה לחבר לאן אולי יש איזה טבלה שעובדת לפי צבעים? למרות שרשום פה מספרים פשוט בשרטוט המספרים מגיעים עד 25 ובכבל זה עד 33 מישהו נתקל בזה כבר?
-
- 1 תגובה
- 560 צפיות
-
-
-
ברשותי מטען מתח מרכב שבקצהו יציאת USB וברצוני להטעין את הGPS שלי בעזרת כבל USB שבקצהו השני אני אחבר בננת כניסת מתח למכשיר ה-GPS. אשמח לדעת אילו 2 חוטים מעבירים מתח כדי לחברם לבננה.
-
- 8 תגובות
- 6k צפיות
-
-
מצאתי לוח MSI K9N NEO שנזרק ממעבדת מחשבים. החלפתי כמה קבלים מנופחים (של 6.3V 1000uF ברחבי הלוח - כנראה מסילת 5V), חיברתי אותו, הוא עבד אחריי כמה ימים הוא לא עבד - נדלק ולא קורה כלום, ואז כן חזר לעבוד וכו בסוף מצאתי את הבעיה - אם אני לוחץ על ה south bridge, הלוח עובד. אם אני לא, הלוח לא עובד. מסקנה - הלחמה שבורה מתחת ל south bridge עשיתי ל south bridge היתוך אם בלאוור - מה שמסדר הרבה בעיות מגעים של ציפים בלפטופים, ואמור לעבוד גם כאן.... עכשו הלוח מקצר באחת מהמסילות ה "ראשיות" : הלוח מקבל 5VS תקין אם אני לוחץ על המפסק הפעלה לא קורה כלום בכלל אם אני מקצר ירוק אם שחור בספק (תוך כדיי שהספק מחובר ללוח), הספק נדלק ומתכבה במהירות (כלומר - נדלק, רואה קצר, מתכבה) והמאווררים מספיקים…
-
- 15 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
-
האם קיים איזהשהו צבע או נוזל אחר שאפשר למרוח על פלסטיק והוא יחזק אותו ?
-
- 6 תגובות
- 887 צפיות
-
-
יש לי דרמל של חברת דרמל ורציתי לדעת איזה דיסקית מתאימה לחיתוך במארז יש לי את דיסקית מספר 409 האם היא תספיק? תודה.
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום, אני לא כל כך יודע לאיזה פורום מתאימה הבעיה שלי אבל נראה לי שפה זה המקום הכי מתאים. אז ככה יש לי טלויזיה כבר כמה שנים טובות ובחודשים אחרונים מופיעה לי בעיה. הטלויזיה כאילו עושה זום לבד. אין באמת שום אפשרות של זום בטלויזיה אבל מה שקורה זה שרואים קטע קטן יותר מהרגיל.... בצדדים הכל נחתך ומה שהכי מוזר זה שזה משתנה. מדליקים את הטלויזיה ורואים "זום" מסוים. יום למחרת אפשר פתאום לראות "זום" גדול יותר.... פשוט משתנה. מדובר על טליויזיה ישנה (לא LCD או פלאזמה)... למישהו יש רעיון או אולי קרה לו דבר כזה? :)
-
- 11 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
-
כרגע אני עם קטודות בצבע אחד, ומאוררי לד בצבע שני. אבל מכוון שאני הולך להחליף\לכבות חלק מהמאוררים, אני נשאר עם צבע אחד של הקטודות, מה שממש מבאס אותי. אני חייב קצת גיוון בצבעי התאורה במארז. אין הרבה אופציות האמת, יש כבלי EL שקצת מזכירים לי את עץ חג המולד, תאורת UV שדורשת השקעה כספית דיי גדולה בקניית הרבה אביזרים שמוארים ב UV, ולפחות 4-6 קטודות. בקיצור מה אתם ממליצים לשחק עם קצת צבעים בתאורה?
-
- 18 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום לכולם! אני חדש פה.. ובכלל שנושא הזה של מודינג.. אולי זה ישמע לכם קצת מוזר אבל השגתי נגד מחנות של אלקטרוניקה שמצוייר עליו 4 פסים (מימין לשמאול) זהב חום/בורדו אדום כזה ככה וירוק ככה... עכשיו ביקשתי מהבן-אדם שעובד בחנות נגד של 430 אוהם.. והוא אמר לי שאין כזה הכי קרוב לזה זה 450 אז אמרתי לו 12 V והוא אמר לי אז שזה 4.3 אוהם... אז לקחתי.. והרכבתי כבר חצי מערכת... ועכשיו השאלה שלי אם זה לא נגד של מתח גבוהה מידי? בתודה לכל מי שיעזור לי.. ושיהיה לו בהצלחה בהמשך
-
- 5 תגובות
- 918 צפיות
-