עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. שלום לכם. אני לא יודע שכאן הפורום הוא הנכון לישאול שאלה. אני לא מבין משהו איך זה יעבוד לי בצורה נכונה. אני אסביר יש לי דיסק קשיח ישן מאוד בגודל 80GB SATA, שמרתי דיסק קשיח בארון הרבה זמן. הוא לא תקין לא מזהה מקולקל. אני לא צריך אותו. מה שאני צריך בפנים דיסק קשיח ישן יש מגנט חזק מאוד. אני פירקתי דיסק קשיח הכל. והוצאתי רק מגנט חזק מאוד. בתמונה רואים מגנט סימנתי חלק קטן איקס ירוק בעליון זה מגנט חזק. מאחורה במגנט לא מושכת מגנט. רק בעליון בתמונה מסומן ירוק איקס חלק קטן מגנט כן מושך מגנט חזק. רציתי לישאול אותכם שאלה. רואים בתמונה מצורף מברג קטן. ויש בעיה במברג הקטן אין לו עוצמה מגנט חזק מברג קטן אין לו מגנט חזק וזה חלש מאוד ונופלים בורגים קטנים כמו למ…

2. Started by ScreameR,

אני רוצה לחבר למארז שלי שני מחזיקים כאלה מלמעלה לנשיאה, כאילו שאני רוצה נגיד לקחת את המארז איתי לאנשהו אז אני תופס בזה... עכשיו השאלה היא איך אני מוודא שהמחזיקים האלה יהיו חזקים מספיק לעמוד בכובד של המחשב והמארז ? יש לי צ'יפטק טאור...

• 8 תגובות
    • 1.6k צפיות
  3. אני וחבר שלי הולכים לבנות מארז פרספקס. התוכנית היא לעגל כלפי מעלה את הצדדים של הרצפה, וכלפי מטה את הגג, ובתוך הרצפה ישבו 6-10 לדים full spectrum שהאור מהם יגיע לכל המארז. בטח חלק פה ראו ב twistedmods (האתר לא עובד כרגע, נגמר להם רוחב הפס החודשי) את השמונה לדים שמתחברים ליציאה הפרללית, ונדלקים לפי עוצמת המוזיקה. אני רוצה לעשות משהו דומה רק עם 4 צבעים, ויותר מלד אחד לכל צבע. הבעיה שכתוב שם שלא כדאי לקחת יותר מ 30 מיליאמפר ללד אחרת היציאה תישרף. הרעיון הוא שלפי אותו עיקרון זה יעבור מכחול לירוק לצהוב ובסוף אדום, לא אכפת לי ממש איך זה יעבוד, העיקר שיעבוד. מצאתי שתי דרכים אפשריות: 1)יציאה הפרללית, אני מנחש שאני אצטרך טרנזיטורים כדי שרק צבע אחד יפעל כל פעם, וטרנזיסטורים בשביל…

• 4 תגובות
    • 1.6k צפיות
  4. Started by Yap,

http://www.mnpctech.com/mnpctechblowhole.html רצוי ביותר זול ממה שעולה שם

• 15 תגובות
    • 1.6k צפיות
  5. מתי אנשים יבינו פה שלא כל מולטי-טול זה דרמל?!?!?!? צריך לעשות סדר בדברים: הייתה חברה שקראו לה דרמל, שהמציאה מכשיר שעובד במהירות גבוהה וזה היתרון שלו. החברה הזו נרכשה ע"י BOSCH וזו החליטה לשמור על השם. גם למוצרים של דרמל עצמם יש דגמים, ואין "דרמל" אחת. אפילו הם קוראים להם MultiTool עוד יצרנים סינים ולא סינים כמו היונדאי וWOLF החליטו לייצר מכשירים דומים. עכשיו נעשה סדר: לכל המכשירים, גם של חברת דרמל וגם שלא, קוראים להם MULTITOOLS מה שמוייצר ע"י דרמל גם נקראה MULTITOOLS ויש מספר דגמים עם השם MULTI PRO. עכשיו אנשים צריכים להבין: זה שאתם קונים MULTI TOOL של WOLF לא אמר שקניתם דרמל!!!

• 2 תגובות
    • 1.6k צפיות
  6. UNO vs. MEGA2560? אין לי ידע כל כך בתכנות אלקטרוניקה יש לי ידע בסיסי

7. Started by Roey Gorodish,

איך מחשבים KVA של חשבון החשמל שלי (תלת פאזי)?

• 1 תגובה
    • 1.6k צפיות
  8. Started by OutRaGe,

שלום. אני בקרוב מזמין סליבינג ואיזי גריפ של ונטק וראיתי בחלק מהאתרים שאומרים "Connect the yellow cable to the left of the molex " אבל איך בעצם אני אמור לדעת מה צד שמאל ? :\ כאילו אם אני יהפוך אותו צד שמאל יהיה בדיוק הפוך אז קיצר השאלה שלי אם זה משנה לאיזה צד אני יחבר תצהוב ואיזה צד תאדום ? (את הסדר אני יודע, צהוב שחור שחור אדום) ואם זה משנה , שוב איך אני אמור לדעת מזה צד שמאל :s05: תודה מראש

• 13 תגובות
    • 1.6k צפיות
  9. Started by matvey99,

בעקרון אני רוצה לעשות כמה חורים במארז למאווררים ולעשות חלון מעוצב... הקטע הוא שאין לי שום כלי לעשיית מודינג עכשיו השאלה היא כזאת כמה עולה בערך הפריט והאם אפשר לקנות אותו בהום סנטר לפי ידיעתכם... מקדחה \ מבגרה ( מה עדיף ? לעשות חורים לברגים של המאוררים אפשר לעשות רק עם מברגה או אפשר גם עם מקדחה?) (יש המלצה למקדחה מסויימת? כמה שיותר זול) מקדח כוס דרמל( יש המלצה לדרמל מסויים? כמה שיותר זול) הכלי הזה שאפשר לעבוד בגמישות עם הדרמל דיסקים לדרמל הכלי שמשייפים עם הדרמל ( מגיע ביחד?) פרספקס ( מה הגדול שאני צריך לקנות? =X ) גומי U בבקשה תרשמו את המחיר של כל פריט בערך... זה ממש דחוף כי אני רוצה ללכת מחר לקנות תודה.

• 11 תגובות
    • 1.6k צפיות
  10. אני מחפש חנות שמוכרת כל מני חלקים לבנית מעגלים אלקטרונים.. בירושלים יש עדיפות לתלפיות או לקניות מלחה וגם חנות שמוכרת חלקים למחשב כמו לידים מאוררים וכל מני שטויות כאלה

• 8 תגובות
    • 1.6k צפיות
  11. אז כמו שציינתי כבר בכותרת! (ראו תמונות) רציתי לדעת אם אני יוכל להשתמש בו כצג טמפרטורות של כל מיני חלקים במחשב שלי, ושיציג עוד דברים (חוץ מטמפ') שאני יעשה דרך תוכנה כלשהי. תודה מראש! [attachment deleted by admin - 90 dayss]

• 19 תגובות
    • 1.6k צפיות
  12. לכל המומחים של האתר שלום, בנתיים זו רק משאלת לב, אבל כרגיל תמיד בא לי לבנות משהו ולשנות...כרגע אני מתעניין בבניית מערכת קרור מים למעבד שאולי תתממש בחופשת סמסטר... ראיתי תמונות וביקורות על מערכות קרור בסגנון הthermaltake rocket וחשבתי לבנות משהו בסגנון, בעיקר שהעלות יכולה להיות נמוכה(אין צורך ברדיאטור ואף,לדעתי, במשאבה) ובגלל שהמערכת יכולה להיות שקטה לגמרי. לא ראיתי פרוייקטים כאלה באתר(לפחות חיפושים לא העלו כלום)..ולכן רציתי לשאול אם מישהו כאן בנה או ראה משהו בסגנון... הכוונה שלי היא לבנות מערכת שדומה במבנה לדוד שמש-כאשר הלוח שקולט את החום יוחלף במעבד ושהדוד עצמו יורכב מחומר כמה שיותר מוליך חום כי התפקיד שלו יהיה לקרר את הנוזל.

• 17 תגובות
    • 1.6k צפיות
  13. אני צריך פשוט משהו שיעשה צליל כזה כי אני רוצה לפרק לו את המעגל הזה ולשים במארז שלי שיהיה כאילו כמו רכב ויעשה רעש כמו רכב

• 7 תגובות
    • 1.6k צפיות
  14. Started by ggg456,

לחבר שלי נקרע הפלאג שהתחבר לכבל דק כמו של אוזניות (במקרה הזה כבל שהולך לרמקול אבל זה לא משנה) אני לא יכול להחליף את הכבל ואני נתקל בבעיה מסויימת: יש בחוט שני זוגות של כבלים דקים כחול ואדום ברור שכל זוג זה צד אחד בסטריאו אני לא יודע מה הפלוס ( האדום?) ומה המינוס חוץ מזה אני יודע להלחים את זה בעדינות ולסדר\ תודה לעוזרים

• 5 תגובות
    • 1.6k צפיות
  15. Started by aviadzi,

אני רוצה להאיר את המרפסת ב3 פסי לד (עם דימר) של 1.5מ' כל אחד. אותם אני אשחיל בתוך פרופיל מוגן מים. אשמח לעזרה כי קצת הלכתי לאיבוד... פסי לד - ממה שחפרתי קצת, נראה לי שמה שמתאים לי זה גליל לד של 3528 עם צפיפות של 120 לד למטר (כדי שלא יראו נקודות). אני בכיוון? יש יתרון ל24V לעומת 12V? איזה דרייבר אני צריך? עם זרם קבוע? או מתח קבוע? הכוונה שלי היא לקנות עמעם של גויס, אותו לחבר לקופסא מוגנת מים במרפסת, שבתוכה יהיה הדרייבר (עם דימר). כלומר העמעוום יהיה כל 220V AC של הבית. תודה לעונים!

16. לחברה בהקמה שרוצה להקים מעבדת פיתוח אלקטרונית דרוש לקנות כמה מכשירים יש חברה שסוגרת את הסניף שלה באיזור וחשבנו לקפוץ על המציאה הבעיה שחלק מהציוד לא נמכר יותר ובכלל לא יודעים איך לקבוע את טיבו אז אפרסם כאן את הציוד שנמצא בקטגוריה שחשבנו עליו, ואשמח אם תכתבו מה מהם כדאי (נראה לי מספיק אחד בכל קטגוריה) ומה המחיר אותו כדאי לדרוש עבורו (תזכרו שהציוד הוא מחברה בסגירה אז המיקוח הוא לטובת הלקוח: [TABLE=width: 680] [TR] [TD=width: 64]35[/TD] [TD=width: 178]DC PS[/TD] [TD=width: 142] [/TD] [TD=width: 104]EP613[/TD] [TD=width: 104]5[/TD] [TD=width: 88]IT Room[/TD] [/TR] [/TABLE] [TABLE=width: 680] [TR] [TD=width: 64]40 [/TD] [TD=width: 178] DC Power Supply[/T…

• 5 תגובות
    • 1.6k צפיות
  17. Started by 1nstall,

היי יש לי ספק ג'נרי ( להגיד לו ג'נרי זו מחמאה אפילו ג'נרי יותר יציב ממנו ) ואני זקוק לספק חדש חשבתי הוא על antec או על thermaltake וכיוון שיש לי חלון במארז שינצל את כל יופיו של הbuttrfly אז חשבתי עליו כאופציה ראשונה( לא מוכן לוותר עליו ) אז אמרתי שאני יחכה עד ליום הולדת שלי ( 2004\2\20 ) כדי לקנות אותו ( כדי שיהיה לי מספיק כסף לקנות אותו ) אז פתאום ניכנסתי לאתר להזמין ןגילית שהמלאי אזל ( הייתי בשוק ) אז אני מחכה לאספקה הבאה ואני לא יודע מתי תיהיה אז אולי משהו מכם יודע מתי תגיע או מקום אחר שאפשר לקנות בו ( אם זה בחו"ל רק במיאמי ) תודה מראש לעזרים Install

• 8 תגובות
    • 1.6k צפיות
  18. Started by LaHaV1,

שלום! רציתי לדעת מה זה הספריי UV ?ראיתי בכמה מקומות ואני מעוניין לקנות אותו ראיתי שהוא ספריי שזוהר אז רציתי לדעת עם צריך מנורה או שהוא זוהר בחושך בלי שום דבר? היכן קונים ספריי כזה? ומה עלויות שלו? תודה.

• 13 תגובות
    • 1.6k צפיות
  19. אני רוצה לחבר מין מנוע רטט כזה לCAPS או לNUMLOCK או SCROLLOCK, אבל הוא במין מתקן כזה שמחוברות אליו כבר שתי סוללות וזה מין דוושה כזאתי שכשלוחצים עליה זה מפעיל ת'מנוע, אז איך ולאן אני מחבר את הדוושה הזן כך שזה יסגור את המעגל כל פעם שאני לוחץ על הCAPS NUM או SCROLL בלי לחיצה על הדוושה שמפעילה ת'מנוע? תודה מראש, גיל

• 8 תגובות
    • 1.6k צפיות
  20. אני רוצה לעשות חלון בגג ואני לא רוצה להוציא את כל הלוח M... :-\ :-\

• 12 תגובות
    • 1.6k צפיות
  21. 1. מנסה לטעון תוכנית בסיסית לכרטיס arduino duemilanove ( סיני) ומקבל את ההודעה - avrdude: stk500_getsync(): not in sync: resp=0x00 2. עובד עם מערכת הפעלה XP, סביבת ארדואינו 1.5.5, נבחר כרטיס arduino duemilanove or diecimilia , נבחר COM1 3. עם החיבור לכרטיס נורית אדומה מהבהבת כל הזמן. מישהו יכול לעזור ???

• 1 תגובה
    • 1.6k צפיות
  22. מדובר במחשב נייד aspire one d150 חבר פנה אלי ואמר שהוא מקבל את העיוותים המופיעים בתמונה כנראה בזוויות שונות של המסך (ככה הבנתי) מה התקלה? כבל שהתנתק? כבל שנדפק? האם ניתן להשיג כבל חלופי בEBAY? עוד לא העליתי את המחשב על שולחן הניתוחים, רק רציתי לדעת למה לצפות

• 3 תגובות
    • 1.6k צפיות
  23. יש לי את המארז nzxt apolo http://tms.co.il/product/3560 והוא ממש חם מבפנים עכשיו יש לי רק שתי מאווררים בפנים ואני רוצה עוד גם ליופי וגם לקירור אני רוצה לקנות עוד שתי מאווררים עם לדים כחולים ולשים מה אתם אומרים אפשר לחתוך למעלה במארז ולשים מאוורר שיוציא אוויר ועוד בחלון שלו שגם יוציא אוויר ליד המאוורר שיש שמה כבר? מה אתם אומרים?

• 11 תגובות
    • 1.6k צפיות
  24. Started by status,

שלום לכולם ואני מקווה שאני בפורום הנכון... זה הרי פורום אלקטרוניקה.. יש לי בחדר שקע חשמלי.. אליו חיברתי מפצל לשני שקעים.. ולכל אחד כזה חיברתי מפל של 6 (ועל אחד מה 6 יש מפצל של 3...) ככה שיש 14 שקעים.. ו12 בשימוש.. ;D עכשיו שאלתי היא.. יש איזו סכנה למכשירים המחוברים/לאיזה משהו של החשמל בבית עם סידור כזה? בנתיים לא קרה כלום לכלום (טפו טפו טפו...) אבל בכל זאת.. כדאי להזהר? אם יש איזו סכנה אני אעשה מאמץ להפטר.. אבל מה המסימום המומלץ? כלומר, כמה מפצלים אפשר לשים על שקע אחד? תודה רבה!

• 3 תגובות
    • 1.6k צפיות
  25. Started by Iko89,

אהלן ! ברשותי מגבר : http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=180673254720&ssPageName=STRK:MEWNX:IT וברצוני לחברו לסוללה 12v : http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=260810083936&ssPageName=STRK:MEWAX:IT האם יש איזהשהו חוסר חפיפות במתח או משהו כזה ? כלומר האם המגבר בסכנת חיים בעקבות מתח/זרם לא יציב ? אם כן מה ניתן לעשות ? ד"א, מה הסיכונים בסוללת ליון ? האם יש באמת סיכוי גבוה שהיא תתפוצץ בעוצמה ?

• 6 תגובות
    • 1.6k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.