עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. מכיר ארדואינו? נושם ארדואינו? חי ארדואינו? חברת חינוך והדרכה מחפשת חובב ארדואינו מוכשר אחד, לפיתוח מערכי למידה בעברית המבוססים על ציוד ארדואינו. אז אם אתה מכיר היטב את החומרה של ארדואינו ויודע איך להרכיב מוצרים שונים, דבר אתנו. jobs@toknow.co.il

• 0 תגובות
    • 1.6k צפיות
  2. Started by ksn1981,

שלום לכולם, יש לי מארז P183 עם פילטרי אבק.. אבל אוויר נכנס דרך חריצי ההרחבה (מחוררים).. האם ישנה דרך מסודרת לחסום חריצים אלה? ערכה מסודרת? פילטר מזגנים? רשת של חלון? מה אתם מציעים? והאם זה המקום לשאול גם על הפיכת כיווני מאווררים או הוספת אחרים על מינת לקבל צירקולצייה טובה וללא אבק? תודה לכל העוזרים.

• 8 תגובות
    • 1.6k צפיות
  3. Started by ScreameR,

אני רוצה לחבר למארז שלי שני מחזיקים כאלה מלמעלה לנשיאה, כאילו שאני רוצה נגיד לקחת את המארז איתי לאנשהו אז אני תופס בזה... עכשיו השאלה היא איך אני מוודא שהמחזיקים האלה יהיו חזקים מספיק לעמוד בכובד של המחשב והמארז ? יש לי צ'יפטק טאור...

• 8 תגובות
    • 1.6k צפיות
  4. Started by AgentZ,

אהלן חברים , אחרי הסתכלות פסיבית על פרוייקטי מודינג של אחרים החלטתי להיות יותר אקטיבי ובגלל זה אני חושב על לקנות ציוד התחלתי. אז מה אני צריך לקנות בתור התחלה ומאיפה (אזור ירושלים) ? תודה מראש

• 12 תגובות
    • 1.6k צפיות
  5. Started by sharkk,

קודם כל האיכות חרא כי המצלמה חרא השחור הזה זה "בית כזה לאינפרא. לא רואים כל כך אבל יש לו פתח כדי שיהיה קשר בין השלט לאינפרא... זהו...

• 11 תגובות
    • 1.6k צפיות
  6. מצאתי מסך CRT flat 21` DELL P1110 במסך יש תקלה של בהירות גבוהה - כל התמונה בצבע לבן מחוק כזה גם אם שמים את ה light / contrast אל 0 חיפוש ב google - זה תקלה קבועה של המסך הזה. ממליצים להחליף נגד במעגל כדיי להוריד את אחד מהמתחים http://www.adrian-smith31.clara.co.uk/pctips/monitor_tips.htm#Dell עכשו יש שם 2 נגדים של 10 M (חום שחור כחול צהוב). הנגדים הם בגודל כמו של נגדים רגילים (1/8 W ?) והצבע רקע שלהם הוא תכלת כזה (תכלת מבריק כמו ה 'צהוב חול' של נגדים רגילים - לא דומה ל 'אפור בטון' של נגדים להספק גבוה יותר) איך בודקים שהנגד שאני שם מתאים ל 1 KV ? זה קשור לצבע רקע הכחול ? לקו האחרון שהוא צהוב רגיל במקום זהב ? משהוא אחר ? מה המתח שמחזיק נגד 1/8 W רגיל שהצבע רקע שלו…

• 2 תגובות
    • 1.6k צפיות
  7. Started by Srulz,

יש לנו להגיש פורייקט בגרות השנה קיצור אני צריך לשרטט מעגל שמעתי על התוכנה ewb 5 אבל לא מצאתי אותה בשום אתר מישהו יודע? תודה

• 2 תגובות
    • 1.6k צפיות
  8. Started by alfa100,

מישהו יכול להביא לי ארדינו זול וטוב מebay

• 1 תגובה
    • 1.6k צפיות
  9. Started by radar,

הי לכולם אני מעוניין לקנות Wire Wrap tool, וראיתי שני סוגים: צבע כחול - 30AWG: https://www.ebay.com/itm/New-Wire-Wrap-Strip-Unwrap-Tool-Hand-Manual-Winding-Rods-For-WSU-30M-AWG-30/254283316298 צבע זהב: - 22AWG: https://www.ebay.com/itm/EXSO-Manual-Wire-Cable-Wrap-Unwrap-Tool-Hand-Driver-22AWG-0-65mm-0-9mm-1PCS-NEW/153468091784 מי מהם עדיף? תודה

10. Started by a2-power,

שלום אני צריך ייעוץ או עזרה אני מכנן פרוייקט אשר ישצטרך בעזרת מצלמה\חיישן מרחק\חיישן תנועה לראות ולקלוט גוף זז ולהתבייט על הגוף כלומר: זה רובוט עם מצלמה שנגיד יראה מברחב גוף זז שהמצלמה \חיישן יקלוט את הגוף ולאחר מכן יעקוב אחר אותו גוף... אם יש למישהו רעיון או דרך ושיטה לעשות זאת אז בבקשה ספרו לי כאן, אם מישהו עשה דבר כזה בעבר או עושה זאת עכשיו יכול לעזור לי מאוד, כעקרון מי שיודע על פרוייקט רובוטיקה "פירסט" יודע שאכן כבר קיימת ערכה שלהם כזאת אבל אני רוצה לעשות זאת מבלי להשתמש בערכה המוכנה של פירסט. תודה מראש ת אלכס..

• 9 תגובות
    • 1.6k צפיות
  11. Started by Mike-,

אהלן, אני מנסה להבין איך פועל מעגל הJoule Thief, אך ניראה לי שחסר לי קצת ידע תיאורתי על סלילים\שנאים. מה בעצם קורה כשהשדה המגנטי נכנס לרוויה ? איך בדיוק זה גורם להפסקת הזרם לבסיס ? האם הרוויה מושפעת ממספר הליפופים או רק מסוג החומר של ליבת השנאי ?

• 3 תגובות
    • 1.6k צפיות
  12. לכל המומחים של האתר שלום, בנתיים זו רק משאלת לב, אבל כרגיל תמיד בא לי לבנות משהו ולשנות...כרגע אני מתעניין בבניית מערכת קרור מים למעבד שאולי תתממש בחופשת סמסטר... ראיתי תמונות וביקורות על מערכות קרור בסגנון הthermaltake rocket וחשבתי לבנות משהו בסגנון, בעיקר שהעלות יכולה להיות נמוכה(אין צורך ברדיאטור ואף,לדעתי, במשאבה) ובגלל שהמערכת יכולה להיות שקטה לגמרי. לא ראיתי פרוייקטים כאלה באתר(לפחות חיפושים לא העלו כלום)..ולכן רציתי לשאול אם מישהו כאן בנה או ראה משהו בסגנון... הכוונה שלי היא לבנות מערכת שדומה במבנה לדוד שמש-כאשר הלוח שקולט את החום יוחלף במעבד ושהדוד עצמו יורכב מחומר כמה שיותר מוליך חום כי התפקיד שלו יהיה לקרר את הנוזל.

• 17 תגובות
    • 1.6k צפיות
  13. Started by Sunshade,

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.4101586429230.2155568.1570038979&type=1&l=456b658dbd

• 1 תגובה
    • 1.6k צפיות
  14. Started by Dr@gon,

אז ככה קניתי לפני שנתיים +/- את המארז הנל: http://www.thermaltake.com/xaserCase/xaser3/v1000d.htm אחרי שנתיים +/- ממש נמאס לי ואני רוצה לעשות בו שינויי (הגיע הזמן באמת) הדבר הראשון שאני רוצה לשנות זה את הצבע הכחול המציק שלו, הצבע שאני רוצה זה צבע שחור (בגלל שהמקלדת המסך והעכבר הם בצבע שחור) אז הייתי רוצה לדעת איך אני צובע את המארז שלי בצבע שחור אם הפקת המראה (כמו במארז Antec Sonata) אם יש גם מדריך כיצד לעשות את זה אני ישמח מאוד בתודה Dragon

• 16 תגובות
    • 1.6k צפיות
  15. Started by arkadur,

לאחר תקופה לא קצרה באתר, אני מודיע על סיום תפקידי באתר במנהל פורום, וכמנהל מדור אלקטרוניקה ומודינג. אני עושה זאת בצער רב, אך ההחלטה נובעת מאילוצים אישיים, לכן אני מקווה שתגלו הבנה אני מקווה שהחכמתם ולמדתם כמה דברים, בין אם מדובר בפרוייקטים שלי ובעיקר בפרוייקטים של משתמשים אחרים באתר. כל עוד זה תלוי בי - אני אחזור בעתיד לנהל את הפורום, אך קשה לי לאמוד את פרק הזמן הדרוש. תמשיכו להיות גולשים טובים כמו שאתם, נהנתי מאוד לענות לשאלות שלכם, ולתת טיפים הדרושים להצלחת הפרוייקטים שלכם במשך כל השנים האלה לא נתתי ולו אזהרה אחת, וזה לא בגללי, אלא בעיקר שאתם שאפתם ללמוד ולא להתעסק במשמעת. שלא תטעו, אני לא זנחתי את התחום, להיפך, היצר שבי גדל והפך לרעב יותר לתחום הזה, אני עדיין יהיה פעיל…

• 8 תגובות
    • 1.6k צפיות
  16. Started by SHAKED286,

שלום לכולם יש לי בטלויזיה חיבור אחד של אוזניות שאני משתמש בו ויש לי שלוש דברים שאני מחבר לשם ואני מחפש בורר ולא מצאתי אם מישהו מכיר מקום שמוכר משהו קטן אני ישמח לשמוע (אין בעיה להזמין מEBAY) תוגנה רבה ושבוע טוב שקד

• 7 תגובות
    • 1.6k צפיות
  17. 1. מנסה לטעון תוכנית בסיסית לכרטיס arduino duemilanove ( סיני) ומקבל את ההודעה - avrdude: stk500_getsync(): not in sync: resp=0x00 2. עובד עם מערכת הפעלה XP, סביבת ארדואינו 1.5.5, נבחר כרטיס arduino duemilanove or diecimilia , נבחר COM1 3. עם החיבור לכרטיס נורית אדומה מהבהבת כל הזמן. מישהו יכול לעזור ???

• 1 תגובה
    • 1.6k צפיות
  18. Started by Gonk,

ערכתי ביקור קצר ב bit-tech לראות מה חדש באיזור המודינג שלהם: Temple of Nod http://www.bit-tech.net/modding/2006/09/18/Temple_of_Nod/1.html KNS-01 http://www.bit-tech.net/modding/2006/09/25/Project_Logs_update_5/4.html BOSS: FX-57 http://www.bit-tech.net/modding/2006/08/14/boss_fx57_techdaddy/1.html

• 17 תגובות
    • 1.6k צפיות
  19. Started by PSdesign,

אני הולך לבנות מעגל של 6 לדים, 3 מקבילים ל3 (או שעדיף את כולם מקבילים?), לדים כחולים מARIHAV.... רציתי לדעת איזה נגד אני צריך לכל טור?, אני מחבר אותם ל12V (ספק). אמרו לי 30OHM לכל טור, אבל משום מה זה נשמע לי לא נכון.... אז איזה נגד אני צריך לכל טור אם אני שם בכל טור 3 לדים, ואם אני שם 6 טורים של לד אחד... תודה מראש

• 11 תגובות
    • 1.6k צפיות
  20. אני וחבר שלי הולכים לבנות מארז פרספקס. התוכנית היא לעגל כלפי מעלה את הצדדים של הרצפה, וכלפי מטה את הגג, ובתוך הרצפה ישבו 6-10 לדים full spectrum שהאור מהם יגיע לכל המארז. בטח חלק פה ראו ב twistedmods (האתר לא עובד כרגע, נגמר להם רוחב הפס החודשי) את השמונה לדים שמתחברים ליציאה הפרללית, ונדלקים לפי עוצמת המוזיקה. אני רוצה לעשות משהו דומה רק עם 4 צבעים, ויותר מלד אחד לכל צבע. הבעיה שכתוב שם שלא כדאי לקחת יותר מ 30 מיליאמפר ללד אחרת היציאה תישרף. הרעיון הוא שלפי אותו עיקרון זה יעבור מכחול לירוק לצהוב ובסוף אדום, לא אכפת לי ממש איך זה יעבוד, העיקר שיעבוד. מצאתי שתי דרכים אפשריות: 1)יציאה הפרללית, אני מנחש שאני אצטרך טרנזיטורים כדי שרק צבע אחד יפעל כל פעם, וטרנזיסטורים בשביל…

• 4 תגובות
    • 1.6k צפיות
  21. Started by iSpike,

שלום לכולם, אני מקווה שרשמתי את השאלה בקטגוריה הנכונה... אני מעוניין לקנות מודול לבנייה עצמית של קורא RFID לטווחים ארוכים יחסית אבל לא מצליח למצוא מקום שמוכר שום דבר שדומה לזה. המודול צריך להיות מופעל ע"י בטריות ולא ע"י USB. למישהו יש מושג ? כמו כן, אם מישהו מבין יותר בנושא RFID אשמח להתייעץ בנושא של בניית האנטנה ותכנות בסיסי... תודה !

• 4 תגובות
    • 1.6k צפיות
  22. Started by Master-Chipsets,

יש לי דרמל, אבא שלי טכנאי שיינים יש לי ראשים אליו, יש לי פרפקס, זמן ... מבקש הצעות למודינג שיתאים למארז שלי בתודה, גיל

23. Started by itaysp,

זה יחסוך הרבה כסף כי קבל כזה עולה בערך 270 שקל... חשבתי על זה.. בגדול לוקחים חיבור כמו של המטען וחיבור יו אס בי מלחימים וזהו.... אבל יש את כל הדברים שאני לא יודע.. ובטח זה יותר מסובך ממה שאמרתי... אז אולי מישהו יכול להביא מדריך או להסביר פה איך עשים את זה? יש לי סמסונג 540. ככה זה יחסוף לי להוריד צילצולים בחינם וגם משחקים...

• 8 תגובות
    • 1.6k צפיות
  24. שלום. אפא אפשר לקנות בארץ או אפילו בחו"ל חומר מבודד רעש למארז במחיר הגיוני? אני מתכוון לספוג המיוחד הזה שמדביקים לדפנות המארז שמבודד סאונד.

• 1 תגובה
    • 1.6k צפיות
  25. Started by 1nstall,

היי הים ישבתי ותיכננתי מודינג חדש. המודינג יהיה: קומה חדשה למארז (קומה נוספת) הקומה תכלול שתי כוננים חדשים (משהו מיוחד, הסבר בזמן הכנת הפרוייקט) מאוורר 80 בצד האחורי (מוציא) דגם של מכונית (עדיין לא בחרתי איזה מכונית) והגג הקיים קיום ישאר (הוא לא יחתך הוא משהו) אבל יהיה בו מאוורר 120 שיותיא אוויר לתוך הקומה החדשה, והמאוורר 80 שיהיה בקומה החדשה, יוציא את האוויר. לגג הקיים יהיה גם חלונות. דלת המארז (מקדימה) יהיה שקופה. וכל המארז יצבע לכחול. לתמונות של התיכנון כנסו ללינק: http://www.pic.co.il/UserAlbum.asp?uid=B343E6083FEA402CB5BBAEFCFFC7B181&alid=67960 או זה : http://eitvrdt.pic.co.il (תחת התיקייה "מודינג שני" אז מה אתם חושבים על התכנון? ובהצלחה לעצמי, אהה ויש להגיד שמו…

• 10 תגובות
    • 1.6k צפיות

דיונים חדשים בפורומים