אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,629 דיונים בפורום זה
-
היי יש לי ספק ג'נרי ( להגיד לו ג'נרי זו מחמאה אפילו ג'נרי יותר יציב ממנו ) ואני זקוק לספק חדש חשבתי הוא על antec או על thermaltake וכיוון שיש לי חלון במארז שינצל את כל יופיו של הbuttrfly אז חשבתי עליו כאופציה ראשונה( לא מוכן לוותר עליו ) אז אמרתי שאני יחכה עד ליום הולדת שלי ( 2004\2\20 ) כדי לקנות אותו ( כדי שיהיה לי מספיק כסף לקנות אותו ) אז פתאום ניכנסתי לאתר להזמין ןגילית שהמלאי אזל ( הייתי בשוק ) אז אני מחכה לאספקה הבאה ואני לא יודע מתי תיהיה אז אולי משהו מכם יודע מתי תגיע או מקום אחר שאפשר לקנות בו ( אם זה בחו"ל רק במיאמי ) תודה מראש לעזרים Install
-
- 8 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
טוב אחרי עבודה של כמה ימים על המיקלדת שלי מיתברר שלפורת של ה-lpt אין מספיק חשמל. :'( (חיברתי 166 לדים למיקלדת שפועלים לפי הוינאמפ. הכול פועל טוב אבל הלדים לא זוהרים מספיק מה אפשר לעסות?
-
- 11 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שוב קיבלתי מסך תקול, הפעם התקלה היא שונה, כל כמה שניות רואים תצוגה (יש בה "רעש" אבל באופן כללי זה נראה טוב) ואז זה נכבה לכמה שניות, וחוזר חלילה. פתחתי את המסך ושני הPCB, הן של הספק והן של יחידת התצוגה, היו נראים בסדר, אין קבלים נפוחים והכל נראה טוב. לבדוק במולטימטר אם הספק מבצע את תפקידו, אני מפחד, כי המרחק בין הפינים קטן ואני יכול לקצר. השאלה האם בטוח יש בעיה באחד מהקבלים, או סתם ביחידת הספק למרות שזה לא נראה לעין? (במידה ויש מד ESR אצלנו במעבדה אנסה לבדוק את הקבלים, איזו קריאה אני אמור לקבל? מעולם לא עבדתי עם מכשיר כזה?)
-
- 4 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
הפרוקייט שאני רוצה להכין הוא כזה : רק שאני יפעיל את הלדים דרך הארדואינו . אז : 1.יש אפשרות להפוך יציאה דיגיטלית לאדמה ? 2.מצאתי את הלוח הזה http://www.dealextreme.com/p/arduino-mega2560-atmega2560-16au-usb-board-118047?item=8 אבל הוא זול בצורה מחשידה (בערך חצי מחיר יחסית לאיביי) אז יש בעיה כל שהיא עם הלוח הזה ?
-
- 5 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
ראיתי את התמונה הזאת (יש לי גם כן NZXT APOLLO )ורציתי לעשות ככה גם אצלי .. אני רק לא מבין כמה דברים איך לעשות את זה : 1) באיזה צבע כדאי להשתמש בשביל זה? 2) איך אני צובע בלי להרוס את הפלסטיקים של המנגנון נעילה של הכוננים (צד ימין אם סבכתי אותכם) 3) האם זה יהיה מכוער לצבוע גם את החלק האחורי שהוא גם כסוף? (הצד של החיבורים של המחשב )
-
- 8 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
אהלן, יש לי ראוטר WR740N של TP-Link, הראוטר יושב בחדר הממד ולא ממש פרקטי להזיז אותו כתוצאה מכך הקליטה בבית די גרועה. לצערי האנטנה של הראוטר לא נשלפת ולא ניתן להחליפה (למיטב ידיעתי, תקנו אותי אם אני טועה). אני רוצה להסיר את האנטנה מהראוטר, להלחים במקומה כבל של כמה מטרים לראוטר ולצידו השני את האנטנה כך שהאנטנה תהיה פיזית מחוץ לחדר הממד. האם הדבר פרקטי בכלל ? האם יהיה שיפור ? (בהנחה שהאנטנה תהיה מחוץ לממד). האם הכבל "שיאריך" את האנטנה צריך להיות קואקסיאלי ? יש דגשים מיוחדים לחיבורו ? כמה הוא צפוי לעלות ואיפה אפשר לקנות אותו ? (אין בעיה לקנות מחו"ל אם משתלם).
-
- 9 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
אני רוצה לחבר למארז שלי שני מחזיקים כאלה מלמעלה לנשיאה, כאילו שאני רוצה נגיד לקחת את המארז איתי לאנשהו אז אני תופס בזה... עכשיו השאלה היא איך אני מוודא שהמחזיקים האלה יהיו חזקים מספיק לעמוד בכובד של המחשב והמארז ? יש לי צ'יפטק טאור...
-
- 8 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4203545,00.html
-
- 0 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
ואז אני נתקל במשהו כזה:
-
- 13 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
נושא ראשון: חשמל 1. מה זה V? מה הפונקציה שלו החשמל? 2. מה זה A? מה הפונקציה שלו בחשמל? 3. למה אומרים שמאמיסים על ספק והוא יכול להישרף? הרי אני לוקח ממנו כמה שהוא נותן ולא יותר או שאני טועה... אפשר הסבר? 4.כל הקטע של החיבור מקביל וטורי לא ממש מובן לי.. למה למשל בחיבור מקביל צריך לכל לד נגד ולמה בטורי צריך רק אחד לכל הטור? עם קבלת התשובות יתווספו עוד שאלות. נושא שני זה פרספקס: 1. איך אני יכול לחתוך פרספקס בעובי 1 ס"מ? 2. איך אני יכול לעקום אותו בלי מפזר חום? 3. האם אני אוכל לבנות מארז שלם רק מפרספקס בעובי 1 ס"מ? גם פה יתווספו עוד שאלות. תודה מראש לכל העונים!
-
- 23 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שנה שעברה אבא שלי היה במזרח והוא הביא איתו כל מיני מוצרי מודינג שונים.... בין היתר הוא הביא צינור כזה עם חתך לאורכו שמיועד לסידור הכבלים במארז, לצערי הוא הביא רק מטר וזה לא מספיק לי לפרוייקט חדש שאני עובד עליו [יהיו תמונות בקרוב... ].. מישהו יודע היכן אפשר לרכוש כאלה צינוריות בארץ? העלתי תמונות למקרה שלא הייתי מספיק ברור: תודה רבה מראש
-
- 11 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
יש לי hp pavilion zt3447ea. אני קולט ליד הבית רשת אלחוטית עם גישה לאינטרנט מהירות של 400mbps. ככל שאני מתרחק לכיוון הבית הקליטה והמהירות יורדים ויוצא שעד שאני מגיע לאמצע חדר המדרגות אני לא קולט יותר. איפה אני יכול למצוא מדריך לאיזה מוד או קומבינה אחרת לשיפור הקליטה ?
-
- 0 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום, אני חדש פה, ויש לי כמה שאלות: 1), אני חושב שקניתי זיוף, כי כתוב בצד "מייד אין צ'יינה" ולא "מייד איו איטלי" 2) אפשר לכתוב תוכנה דרך הסביבת פיתוח שהורדתי? 3) מצאתי רק מדריכים על תוכנות, אז אני רוצה לשלוט על לד (תוכנית ראשונה), אז לאיפה אני צריך לחבר את הלד? נניח פין 13 אבל לאיפה עוד? 4) יש למכירה קיטים של רק חיישנים ומנועים (טמפ', סרוו, גיירואים.....) תודה וחג שמח
-
- 3 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
טוב עכשיו סיימתי את העניין אחרי משהו כמו 3 שעות (תתחשבו שאין לי דרמל...) הכל התחיל מזה שעיתי שמה שעושה לי ת'רעש זה המאורר של הספק וגם הרעש גרם לי לישון קצת ולקום מאוחר לעבודה :-X מסקנה ... להחליף אותו @! אז חשבתי לעצמי... בוא נעשה מודינג לספק!! טוב התמונות אומרות הכל ושוב אני מצטער על האיכות זה הכי הרבה שאני יכול אבל אני מבטיח שבסוף בסוף בתמונות לגלריה הן יהיהו איכותיות הנה המוד עצמו ישנם מספר תיקונים אבל ממש אין לי כוח עכשיו.. מה שחסר זה צביעה אחרונה (שכבה ממש קטנה) וכמובן סידור מחדש של החוטים בעעעע והוספת לד החומרים הדרושים... צבע של יעקובי (כחול) 20 ש"ח~ דוד תותח שיודע לחתוך ולעודד אותך למרות שכל השאר אומרים שזה סתם שטויות (אני רגיל ככה "סתם שטויות" ובסוף הם…
-
- 17 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
מצאתי מסך CRT flat 21` DELL P1110 במסך יש תקלה של בהירות גבוהה - כל התמונה בצבע לבן מחוק כזה גם אם שמים את ה light / contrast אל 0 חיפוש ב google - זה תקלה קבועה של המסך הזה. ממליצים להחליף נגד במעגל כדיי להוריד את אחד מהמתחים http://www.adrian-smith31.clara.co.uk/pctips/monitor_tips.htm#Dell עכשו יש שם 2 נגדים של 10 M (חום שחור כחול צהוב). הנגדים הם בגודל כמו של נגדים רגילים (1/8 W ?) והצבע רקע שלהם הוא תכלת כזה (תכלת מבריק כמו ה 'צהוב חול' של נגדים רגילים - לא דומה ל 'אפור בטון' של נגדים להספק גבוה יותר) איך בודקים שהנגד שאני שם מתאים ל 1 KV ? זה קשור לצבע רקע הכחול ? לקו האחרון שהוא צהוב רגיל במקום זהב ? משהוא אחר ? מה המתח שמחזיק נגד 1/8 W רגיל שהצבע רקע שלו…
-
- 2 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
1. מהו בעצם מופע. האם הוא משרעת הגל? 2. מהי תנועת האלקטרונים בזרם חילופין?
-
- 2 תגובות
- 1.6k צפיות
- 1 follower
-
-
אהלן חברים , אחרי הסתכלות פסיבית על פרוייקטי מודינג של אחרים החלטתי להיות יותר אקטיבי ובגלל זה אני חושב על לקנות ציוד התחלתי. אז מה אני צריך לקנות בתור התחלה ומאיפה (אזור ירושלים) ? תודה מראש
-
- 12 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
יש לי דרמל, אבא שלי טכנאי שיינים יש לי ראשים אליו, יש לי פרפקס, זמן ... מבקש הצעות למודינג שיתאים למארז שלי בתודה, גיל
-
- 12 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
יש לנו להגיש פורייקט בגרות השנה קיצור אני צריך לשרטט מעגל שמעתי על התוכנה ewb 5 אבל לא מצאתי אותה בשום אתר מישהו יודע? תודה
-
- 2 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
מכיר ארדואינו? נושם ארדואינו? חי ארדואינו? חברת חינוך והדרכה מחפשת חובב ארדואינו מוכשר אחד, לפיתוח מערכי למידה בעברית המבוססים על ציוד ארדואינו. אז אם אתה מכיר היטב את החומרה של ארדואינו ויודע איך להרכיב מוצרים שונים, דבר אתנו. jobs@toknow.co.il
-
- 0 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
לא יודע עם הסברתי טוב בכותרת אל תנעלו.. אז ככה עשיתי מייון בגג והפעם החלטתי שאני מפרק תמחשבים שם עד הבורג האחרון. פירקתי שם מחשב פנטיום 1 486 אם אני לא טועה ומצאתי מסכון כזה קטן שמציג מספרים באור ירוק יפה כזה... עכשיו בא לי לעשות איתו איזה מוד חמוד ויפה שיציג את הטמפ' שיש לי ב CPU השאלה איך עושים את זה מה שיש לי זה: 1) מלחם ובדיל.. 2) חוטים כמה שצריך 3) מחברים (לא יודע איך אומרים את זה חח) חופשי וזהו. הנה תמונות של המסך [attachment deleted by admin]
-
- 12 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
אהלן, אני עובד על פרוייקט של תצוגה מסתובבת (Persistence of vision display) כבר כמה חודשים. מישהו מעוניין שאפרסם יומן פרוייקט ?
-
- 6 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום לכולם!! אחרי תקופה די ארוכה שלא הייתי בפורום אני חוזר ובגדול (אולי לא אבל זה לא משנה) ראיתי את [ftp=ftp://download.intel.com/support/processors/pentium4/sb/airductchassis.wmv]זה [/ftp] באתר של INTEL וחשבתי לעצמי איך אני יכול לעשות את זה? לאחר שלא הצלחתי לחשוב על פתרון שנרה לי יהיה אפקטיבי (כי חבר הציע לי לעשות את זה מקרטון ואני לא יודע עד כמה זה טוב : if you know waht i mean) אז ... תודה, כל הצעה הגיונית תתקבל ----------------------- הלינק מתוקן אולי עכשיו תבינו
-
- 9 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
אני הולך לבנות מעגל של 6 לדים, 3 מקבילים ל3 (או שעדיף את כולם מקבילים?), לדים כחולים מARIHAV.... רציתי לדעת איזה נגד אני צריך לכל טור?, אני מחבר אותם ל12V (ספק). אמרו לי 30OHM לכל טור, אבל משום מה זה נשמע לי לא נכון.... אז איזה נגד אני צריך לכל טור אם אני שם בכל טור 3 לדים, ואם אני שם 6 טורים של לד אחד... תודה מראש
-
- 11 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
לאחר תקופה לא קצרה באתר, אני מודיע על סיום תפקידי באתר במנהל פורום, וכמנהל מדור אלקטרוניקה ומודינג. אני עושה זאת בצער רב, אך ההחלטה נובעת מאילוצים אישיים, לכן אני מקווה שתגלו הבנה אני מקווה שהחכמתם ולמדתם כמה דברים, בין אם מדובר בפרוייקטים שלי ובעיקר בפרוייקטים של משתמשים אחרים באתר. כל עוד זה תלוי בי - אני אחזור בעתיד לנהל את הפורום, אך קשה לי לאמוד את פרק הזמן הדרוש. תמשיכו להיות גולשים טובים כמו שאתם, נהנתי מאוד לענות לשאלות שלכם, ולתת טיפים הדרושים להצלחת הפרוייקטים שלכם במשך כל השנים האלה לא נתתי ולו אזהרה אחת, וזה לא בגללי, אלא בעיקר שאתם שאפתם ללמוד ולא להתעסק במשמעת. שלא תטעו, אני לא זנחתי את התחום, להיפך, היצר שבי גדל והפך לרעב יותר לתחום הזה, אני עדיין יהיה פעיל…
-
- 8 תגובות
- 1.6k צפיות
-