אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
שלום, אני צריך המלצה לקניית מולטימטר עד 100 ש"ח עם אפשרות חריגה לעד 150 ש"ח מחנויות שנמצאות בחיפה\קריות. תודה מראש, דני ליסיאנסקי.
-
- 10 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
היי יש לי את המטען הנייד הבא: http://www.ebay.com/itm/141111998424?var=440206247179&ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1497.l2648 בנפח של 50,000mAh. יש לי מחשב נייד אולטרה בוק של אסוס. אני רוצה להשתמש במטען הנייד בשביל המחשב הנייד. אני מודע לזה שאצטרך להשיג מתאם מתאים מהמטען הנייד למחשב הנייד, השאלה אם טכנית זה בכלל אפשרי? אני רוצה להיות בטוח שלא יהיו נזקים למחשב, במידה ואעשה את זה. תודה מראש!
-
- 5 תגובות
- 1.9k צפיות
- 1 follower
-
-
קניתי את המסך הנ"ל חיברתי אותו לפי מדריך והעלתי את הקוד שהמוכר הביא ואני לא מקבל שום תצוגה http://www.ebay.com/itm/261121636224?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1497.l2649
-
- 2 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום, טוב מה זה : "sand blasting " ולמה משתמשים בזה או מה שלא יהיה ???
-
- 5 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום לכולם... אז ככה... מזמן אני אומר שאני רוצה להתחיל לבנות דברים עם ארדוינו... ועכשיו צץ לי רעיון שאני יכול לבנות ושיהיה שימושי עבורי... הבעיה שאין לי מושג איזה חלקים אני צריך... הבעיה : יש לי מחשב נייח (למשחקים בעיקר), מחשב נייד (ללימודים בעיקר), ועוד מחשב נייד מהעבודה... יותר מדי מקלדות\עכברים... הפתרון: שלוש יציאות USB לשלושת המחשבים, בקר שליטה באמצע יצאית USB אחת שיתחבר אליהא עכבר ומקלדת אלחוטיים הייתי רוצה שיהיה צג קטן שיגיד לי ברגע נתון זה המקלדת והעבר לאן משדרים, ולהצליח לשלוט על הארדויני מרוחק וגם שיהיה לחצנים פיזים (זה יכול להיות טץ') לא יודע עד כמה באמת ניתן להתפרע עם זה D: אני מתכנת... ככה שאין לי בעיה עם תכנות ופיתוח …
-
- 7 תגובות
- 1.9k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום אני בחודש הבא נוסע לטיול ארצות הברית. ויש לי גלאסי 4S. קניתי תקע מיוחד לחשמל בבתי מלון. השאלה: בטעינה בגלאסי 4S רגיל חשמל בישראל. אבל האם חשמל בארצות הברית מתאים לגלאסי 4S? בתודה מראש! - - - תגובה אוחדה: - - - עוד שאלה: מה עם חשמל טעינה במכוניות זה מתאים לגלאסי 4S? תודה
-
- 7 תגובות
- 1.9k צפיות
- 1 follower
-
-
בהמשך לפוסט הזה בקצרה: יש לי מסך בלי אחריות שמהבהב מהרגע שאני מדליק אותו בדקתי הכל לכן הבעיה היא במסך או ב ADAPTER שאין לי אחד אחר שאני יוכל לבדוק. האם מישהו כאן יכול לעזור לי לאתר ולהחליף את החלק שגורם לבעיה במסך?
-
- 3 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
קודם כל החיבור שיש לי לפלאפון הוא כמו של אוזניות רגילות אך טיפה יותר קטן. השאלה שלי היא האם אני יכול נגיד לחבר את הפלוס והמינוס לזה ואז אני ישמע דרך החיבור של האוזניות? ואם נגיד אני צריך מגבר... כיצד אני מכין דבר כזה? אפשרי לקבל סירטוט?
-
- 6 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
הי אני רוצה לקנות פרו מיני סיני(אם יש משהו יותר קטן אז עדיף יותר קטן), רכיב max485, ריליי, לחצנים פשוטים ולדים פשוטים. בדקתי באלי אקספרס, והסתבכתי לגמרי, מיליון סוגים של כל דבר, לא ברור באיזה מתח כל דבר עובד, אם יש אפשרות לפתח את הפרו מיני דרך הסביבת פיתוח של ארדואינו, ואם אפשר לחבר אותם למטריצה. אשמח אם מישהו יוכל להמליץ לי על מה לקנות. עדיף שהכל יהיה כמה שיותר קטן. לגבי הmax485, (אני לא מחפש דווקא אותו אלא ג'וק נוח לrs485 חד צדדית ונראה שהוא הכי נפוץ, אבל אפשר מבחינתי כל אחד אחר...) אפשר לקנות את הג'וק עצמו וישר לעבוד איתו או שצריך לחבר נגדים וקבלים ועדיף לקנות כבר את המודל? בגדול הבקרים אמורים "לדבר" אחד עם השני דרך הmax485 ולהפעיל את הריליי (כ…
-
- 4 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
פרויקט נחמד שראיתי שעשוי לעזור לכמה חברה כאן, הבחור יצר לוח משולב, שהוא בעצם לוח ארדואינו עם White Bread. לינק לפרויקט
-
- 0 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
חשבתי לנסות ולנצל את חלקי המחשב הנישא הזקן החביב שלי. רציתי לדעת אם למישהו כאן יש איזשהיא עצה האם אפשר להשתמש במסך של הנייד (שמחובר אל גוף המחשב באמצעות סרט מגעים) באיזשהיא אדפטציה ולחברו כמסך slave למחשב השולחני (כמובן שישנה תמיכה ע"י כרטיס המסך). הכוונה בslave היא שיש אפשרות לחיבור ע"י rca ולא רק ע"י חיבור מקבילי של מסך שכולנו מכירים.... מה אתם אומרים?
-
- 8 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
מחפש רעיונות יצירתיים לסטנד אוזניות DIY קדימה לפרסם תמונות !
-
- 11 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
ידית מסוג TCP שעליה מחובר הראש 2 ואז מוברג כיסוי הראש הקודם היה מסוג PTM 7 אני מחפש ראש חדש. ראיתי את זה- הוא נראה דיי מתאים אבל לא הבנתי אם ה PTM זה הסוג של הראש או הצורה הכללית שלו. אז ראיתי את התמונה הזו. השאלה שלי היא כזו כל ראש TCP יתאים למלחם שלי? מה הצורה הכי טובה? האם גם ראש TCPS יתאים? האם ראש TCP תואם לראש TC201? תודה!
-
- 1 תגובה
- 1.9k צפיות
-
-
האם אפשר להדליק נורת LED בעזרת RF ו\או בעזרת EMF, ואם כן איזה מעגל חשמלי נדרש?אני אפרט: למיטב הבנתי (והיא מועטה ביותר) בקרבת אנטנות רדיו וסלולאר עוצמת גלי הרדיו היא חזקה מספיק על מנת להאיר נורת LED פשוטה, שאלתי היא איזה מעגל חשמלי יכול להמיר גלי רדיו לחשמל (אם מישהו יכול להפנות אותי לסרטוט אני אשמח) איזה סוג\אורך אנטנה אני אצטרך על מנת לעשות דבר שכזה?כמו כן עמודי חשמל עם שנאים מייצרים קרינה אלקטרומגנית חזקה מספיק בקרבתם על מנת לעשות את אותו הדבר (להדליק נורת LED), איזה מעגל חשמלי נדרש על מנת להמיר EMF לחשמל ביעילות שתספיק להאיר נורה זו?האם ניתן להאיר יותר מנורה אחת בעזרת אותו מעגל (כלומר האם בקרבת אנטנות ועמודי חשמל עוצמת הRF\EMF חזקה מספיק לייצר את המתח והזרם שידרשו כמה …
-
- 5 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
מה קורה? תראו, אני, כמו הרבה אנשים פה, אוהב את האלקטרוניקה כתחביב, ושואף להתקדם בלימוד עצמי, אני דיי מבין באלקטרוניקה בסיסית+ (לא מיקרו בקרים ולוחות אורודיניו).. ---------------------------------------------- בעצם אני מחפש פרויקטים בסיסיים וכיפים כמו מייצבי מתח, ספקי כוח.. דברים סבבה כזה לבנות והם מאתגרים בצורה סבירה (אני יודע שבשביל הרוב פה זה כלווום, אבל כולם התחילו מ0..) אזזז בקיצור, אחרי כל הרקע הזה, הבקשה שלי היא פרויקטים שאתם חושבים שיתאימו לי.. אם אפשר לצרף לינקים, סקיצות וכל מידע אפשרי! תודה!!
-
- 17 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום, התחלתי בהזמן האחרון להתעסק קצת בהלחמה ואחרי קניה של מלחם ב25 שקל (מלחם עם כבל שמתחבר לחשמל ישירות) ובדיל ב6 שקל הבנתי שמדובר פה במוצרי זבל שלא עושים את העבודה ובשביל זה אני צריך אותכם אני ישמח לקבל המלצה למלחם בדיל וסרט לשאיבת בדיל נורמאליים לא עולה על ה200-300 שקל ביחד (מחירי איבי/אתר אחר בחול) חוץ מזה אני עושה "שיפוץ" לספק כוח שלי ובין היתר אני רוצה לעשות לו סליבינג השאלה שלי היא איזה גדלים של סליבינג צריך לכבלים הבאים: 5פינים 8פינים 24פינים את הסליבינג והבידוד המתכווץ אני רוצה לקנות מהאתר הבא: http://www.performance-pcs.com/catalog/index.php באתר יש שני חברות לסליבינג צבעוני: Bitspower Techflex רציתי לדעת מה ההבדל ביניהם ומה הכי מומלץ? בקשר לבידוד מתכווץ גם פ…
-
- 10 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
אני רוצה להתקין מסך LCD קטן במודינג שאני עושה... עכשיו יש לי שאלה קצת מוזרה בקשר לזה... האם המסך מציג דברים ישר כשהמחשב נדלק או רק אחרי שהווינדוס עולה? אני מדבר על מסכי LCD קטנים של מודינג כמו זה:
-
- 15 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
אז ככה השתמשתי בג'יקסו אתמול בשביל לחתוך את המארץ אך הוא התעקם לי שתי שאלות: 1. האם יש תקווה ואני אוכל לתקן את זה? 2. מה אני יכולה לעשות בשביל לחתוך את דלת המארז מבלי שיתעקם לי בצורה מוזר ? תודה רבה מראש ג'ו
-
- 21 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום. השנאי של המסך LCD מת. האם ניתן להשתמש בצמת מתח מ ספק ש בתוך המחשב כדי לספק למתח ל LCD נתונים של השנאי המת : ביציאה 12V 4A או לחילופין , איפה ניתן לרכוש באיזור מרכז שנאי ש ביציא שלו 4A עד 5A 12V (בפחות מ100 ש"ח) תודה מראש
-
- 7 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
החלטתי לחזור לפרויקט ישן שלי -מחשב קוביה. אני משתמש ברכיבים של המחשב הקיים: פנטיום 4 2 דיסקים קשיחים קורא כרטיסים (את הצורב הוצאתי עם חיבור USB) אני משתמש במארז ישן שבניתי. המארז יחולק ל-2 חלקים: שליש ושני שליש. החלק התחתון (שליש) יכיל את ספק הכוח , הסידק הקשיח וקורא הכרטיסים. החלק העליון ניכיל את לוח האם ו-2 מאווררים של 120 מ"מ. עדיין לא החלטתי איך למקם את המאווררים. האופציות הן כאלו: 1. שניהם מקדימה אחד מכניס אויר אחד מוציא. 2. שניהם מאחורה אחד מכניס אחד מוציא. 3. אחד מקדימה מכניס אויר והשני מאחורה מוציא אויר. מה שלא יהיה אחד יכניס אויר ואחד יוציא. מה שהספקתי בינתיים זה לחבר את המסילות שעליהן ישב לוח הפרספקס שאליו יחובר לוח האם. בשלב הבא אני אחבר את ל…
-
- 5 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום, חיישן ה-ADXL345 מחובר לארדוינו לפי התיאור באתר https://www.sparkfun.com/tutorials/240 ולפי הקוד הבסיסי של הארדוינו http://sparkfun.com/tutorial/ADXL/ADXL345_Basic.pde [TABLE=width: 100%, align: center] [TR] [TD=align: center]Arduino Pin[/TD] [TD=align: center]ADXL345 Pin[/TD] [/TR] [TR] [TD=align: center]10[/TD] [TD=align: center]CS[/TD] [/TR] [TR] [TD=align: center]11[/TD] [TD=align: center]SDA[/TD] [/TR] [TR] [TD=align: center]12[/TD] [TD=align: center]SDO[/TD] [/TR] [TR] [TD=align: center]13[/TD] [TD=align: center]SCL[/TD] [/TR] [TR] [TD=align: center]3V3[/TD] [TD=align: center]VCC[/TD] [/TR] [TR] [TD=align: center]Gnd[/TD] [TD] GND [/TD] [/TR] [/TABLE] מכיוון …
-
- 0 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
אני רוצה לצבוע את הג'ויסטיק שלי, שנראה כך: אני רוצה לפרק את החלק הירוק ולצבוע אותו בכסוף-אפור, כדי שיתאים לכל הציוד ההיקפי שלי (שזה שחור וכסוף) עכשיו לעניננו! תחילה רציתי לפעול לפי המדריך לצביעת העכבר שנמצא כאן באתר: http://hwzone.co.il/guides/mouse_guide אבל קראתי אותו והבנתי שכל התהליך לוקח 5 ימים מלאים עד להשלמת התהליך, רציתי לדעת אם יש איזושהי אפשרות לעשות את זה יותר מהר - שזה רק צביעה ולקה, צריך המלצה לגבי החמורים והשימוש בהם! עריכה: עוד רעיון שעלה לי, הג'ויסטיק הוא מוגבה בערך בס"מ (ארבעת הבליטות שיש לו אלו רגליים) אז חשבתי שיהיה נחמד לשים לו אורות נאון כאלה מלמטה שמאירות על השולחן. זה ישתלב לי טוב עם התאורה של ה G5 ו G15 חחחח, אז רציתי לדעת אם יש מדרי…
-
- 10 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
ראיתי שתיי מוצרים בחנות שקוראים לה PCool תגידו לי מנסיון או מדעה אישית מה אתם חושבים עליהם 1. http://www.pccool.co.il/html/index.asp?p=ml-b א.איך מתקינים את המוצר הזה איך הוא יושב מוציאים את המולקס הישן ושמים חדש או מה? ב.זה באמת אפקטיבי זה עושה באמת אור חזק או שזה סתם חרטא 2. http://www.pccool.co.il/html/index.asp?p=uvm4p-f-g א.זה עושה באמת אור חזק?? ב.ההתקנה אמורה ליהיות פשוטה נכון? ג.צריך בשביל שיהיה אור איזה שהיא מנורת UV איפה אני משיג מנורה כזאת שמתאימה למחשב כמה היא עולה ואיזה חיבור היא דורשת
-
- 15 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
זהו Mircoswitch לעכברים, שלי נדפק בעכבר של לוג'יטק שיש לי... מישהו יודע אם יש בארץ לקנות או שצריך להזמין מחו"ל? בגוגל ניסיתי לחפש ולא עלה שום דבר מעניין.
-
- 3 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום רב, ברשותי אוזניות מסוג\דגם Sennheiser MX450. הבעיה: לא ניתן לשמוע באוזניה הימנית. כאשר אני "משחק" עם החלק בו הכבל מתחבר לחיבור עצמו, כן ניתן לשמוע בה. כלומר, הבעיה היא שם. אילו דרכים יש לתיקון הבעיה? (אין לי ידע בהלחמה) תודה.
-
- 11 תגובות
- 1.9k צפיות
-