עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. Started by ישראל,

שלום, אני מחפש חיישן לחץ, שבעת ישיבה על משטח שהחיישן מתחתיו, זה יעביר את המידע. האם החיישן הבא מתאים, או שהוא מופעל על ידי לחץ נקודתי? http://www.ebay.com/itm/1pcs-x-Arduino-FSR400-Pressure-Sensor-Resistance-Force-Sensitive-Resistor-/400458889778?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item5d3d35ba32 תודה

• 1 תגובה
    • 1.8k צפיות
  2. שלום לכולם, אני בונה פרויקט (משדר אות מאופנן) במסגרת הצבא ויש לי שאלה אני מעוניין שהפרויקט שלי יוכל להיות מוזן גם מכבל חשמל רגיל, וגם דרך המצת של האוטו (כאשר אני לא נמצא בקרבת חשמל) תוכלו לעזור לי ולייעץ איך אפשר לממש את זה? מה צריך בשביל זה? תודה רבה

• 10 תגובות
    • 1.8k צפיות
  3. בעוד כ 20 יום אני מתחיל לשפץ את הפטיפונים שלי... ( על דרך צובעים גם את הנגנים) צריך שילוב של עוד צבע ל וורוד בייבי יותר בהיר מזה.... קצת יותר בהיר... עכשיו... אני צריך עוד צבע נוסף (יותר נכון 2) שאיתו אני יצבע את הרווחים בין הנקודות שיש על הג'וג של הפטיפון... ואת בית הטון ארם (שאותו אני לא צובע) ועוד צבע אחד אני צריך בשביל התאורה של הפטיפון שאני יחליף את הלדים... ועוד שילוב שאני צריך זה כתום ועוד 2 צבעים... אחד לבית הטון ארמ והשני לתאורה... בעיקרון אני מת לעשות אותו כסוף (ניקל כרום) אבל אני לא יודע איפה עושים וכמה זה יעלה לי... אם מישהו מכיר מחירים תגידו לי בבקשה תודה.

• 0 תגובות
    • 1.8k צפיות
  4. Started by Philip,

בלוח אם שקניתי, albatron km18g pro 2 היציאת spdif אופציונלית ולצערי לא רכשתי אותה בנפרד [לא נראה לי בכלל שאפשר לרכוש אותה]... עיינתי בחוברת של הלוח, ומצויינים שם החיבורים על הלוח מה כל פין, האם בעזרת זה אני יכול להכין חיבור ביתי? פשוט לקנות חיבור RCA נקבה איכותי, ולחבר בהתאם? אם כן, איך בדיוק החיבורים הולכים? אני חייב לחבר גם IN וגם OUT? כי אני צריך רק יציאה.... בקשר לחיבור IR, על הלוח יש לי חיבור IR, ויש אדמה, 5 וולט, חיבור RX וחיבור TX, לפי המדריך שמופיע בתחרות שלכם הרגל היא TX, האם מספיק לחבר את המקלט לאדמה, 5 וולט ול TX בהתאם? או שעדיף לבנות את המקלט קומפלט ולחבר ל COM? המחשב יריץ לינוקס, ועדיין לא בדקתי אם ה lirc יודע לזהות את החיבור IR של הלוח... במידה וכן, מה עדי…

• 12 תגובות
    • 1.8k צפיות
  5. Started by SpecOps,

הממ.. כתוצאה מעניין בנושא המודינג בתוספת שעמום, החלטתי שאני רוצה לעשות עוד כמה חורים במחשב שלי . דבר ראשון, יש לציין, אני לא מבין כמעט כלום בזה. הדבר היחידי שעשיתי עד כה שקשור למודינג, היה לחבר 2 לדים לפאנלים הקדמיים, ולהעביר את החיבורים של הרמקולים והמיקרופון קדימה (כמו כן פיצלתי אותם כך שאפשר לחבר 2 מכל אחד). עכשיו אני מעוניין לחבר לפאנל התחתון יותר מסך LCD. הנה השאלה שלי: חיברתי כבר את הלדים לחיבור מולקס (היה לי חיבור אחד שלא השתמשתי בו, אז שמתי עליו מפצל של מולקס ושמתי לד על כל אחד מהמולקסים). אם אני אוציא את המפצל של המולקס מהחיבור המקורי של הספק, ואחבר לספק עוד מפצל, ואת המפצל של הלדים אני אחבר למפצל החדש שהוספתי - זה יוריד מהמתח של הלדים/LCD? (או יותר גרוע,…

• 14 תגובות
    • 1.8k צפיות
  6. Started by MaoRC,

למי שלא יודע למה אני מתכוון זה מה שהוא השתמש במדריך הזה: http://www.hwzone.co.il/guides.php?file=caseled7.php הפלסטיק הזה.. יש אותו באייס, הום סנטר וכל אלה? אולי יש אותו באריהב? יש לו שם אחר? כי באריהב חיפשתי לוח הלחמות וזה לא מצא :\ תודה רבהה!

• 10 תגובות
    • 1.8k צפיות
  7. Started by STi,

שלום רב חברים, מקווה שהפוסט הוא במקום הנכון מדובר בלוח של מחשב נייד Dell Inspirion 14z הרכיב או הסימון שלו על הלוח הוא PD4104 על הרכיב עצמו הצלחתי לראות שרשום WJ אני לא מוצא באינטרנט מידע על הרכיב לפי השם הזה אולי מישהו יולכ לעזור לי למצוא אחד כזה כי אני חייב חדש (נשבר, אין לי מושג איך) צרפתי תמונה של הרכיב תודה!

8. Started by TribalGhost,

אהלן לאחרונה הרמקולים שלי ( microlab solo 7c - מוגבר פנימית ) החלו להשמיע זמזום עמום (יש סרטון מכווץ בrar), גם כשלא משמיעים כלום ואף ששום דבר לא מחובר. מהסקרנות פתחתי את הרמקול שמכיל את המגבר וגיליתי שאחד הקבלים נשרף (ראה תמונה). החלפתי את הקבל השרוף בקבל מאותו הסוג (תמונה - אחרי החלפה). לא עזר. בגלל אופי הבעיה, אני חושב שאולי אחת או יותר מהדיודות נפגמו. האם למישהו יש נסיון בדברים כאלה? האם יש דרך לדעת איזו מהדיודות עלי להחליף? יש למישהו רעיון אחר שיכול לגרום לבעיה כזו? חשבתי לתת את הרמקולים לתיקון, אבל איפה ששאלתי רק בדיקה תעלה בין 150-200 שקל, לא כל כך מתחשק לי להשקיע כזה סכום ברמקולים שעלו פחות מ700 שח... …

9. שלום לכולם. יש לי מסך LCD של אוטו במקור,כולל בקר,יש לו יותר מ16 פינים איזה 24 משהו כזה. רציתי לדעת איך אני מחבר אותו למחשב שלי. תמונות: 1) http://www.2send.us/uploads/5545f65825.jpg 2) http://www.2send.us/uploads/73aae31352.jpg 3) http://www.2send.us/uploads/5373265b67.jpg תודה לכול העוזרים

• 16 תגובות
    • 1.8k צפיות
  10. זה הוא ואני מודה לכם

• 14 תגובות
    • 1.8k צפיות
  11. Started by midnight8,

ראיתי שתיי מוצרים בחנות שקוראים לה PCool תגידו לי מנסיון או מדעה אישית מה אתם חושבים עליהם 1. http://www.pccool.co.il/html/index.asp?p=ml-b א.איך מתקינים את המוצר הזה איך הוא יושב מוציאים את המולקס הישן ושמים חדש או מה? ב.זה באמת אפקטיבי זה עושה באמת אור חזק או שזה סתם חרטא 2. http://www.pccool.co.il/html/index.asp?p=uvm4p-f-g א.זה עושה באמת אור חזק?? ב.ההתקנה אמורה ליהיות פשוטה נכון? ג.צריך בשביל שיהיה אור איזה שהיא מנורת UV איפה אני משיג מנורה כזאת שמתאימה למחשב כמה היא עולה ואיזה חיבור היא דורשת

• 15 תגובות
    • 1.8k צפיות
  12. שלום, רציתי להתחיל בפרוייקט חדש ואני צריך עוד לקנות כמה דברים כמו ספריי נייר שיוף וכו.. רציתי לדעת איזה מספר נייר צריך בשביל להוריד את הצבע מהמארז? תודה

• 14 תגובות
    • 1.8k צפיות
  13. אז ככה. אני רציתי לדעם האם יש אפשרות לשלוט דרך המחשב בעזרת תוכנה כלשהי על מנורות.לדוגמא:אני ישים מנורה יפה בחדר....ומתי שאני ירצה להדליק אותו אני יעשה את זה דרך המחשב....האם אפשרי?איזה ציוק אני צריך בשביל זה? תודה.

• 10 תגובות
    • 1.8k צפיות
  14. Started by mzlbat,

הי י חברה , מה קורה ? לאחרונה קניתי ממיר לצלחת לווין אבל הבעיה שהשלט לא קולט טוב , זווית הקליטה מאוד צרה ואני חושב שזה בגלל ששמו את החיישן שקולט את הנפרא אדום מהשלט עמוק בתוך המכשיר וגם מלבן הזכוכית השקופה מאוד קטנה , כמו שרואים בתמונה ... אני חשבתי להזיז את הסנסור הזה וחשבתי על כמה רעיונות וצריך את עזרתכם 1. לעשות חור בפלסטיק השקוף בדרמל ולהוציא את הסנסור קדימה ......!!! 2. לעשות חור במצע המממיר ולהזיז את הסנסור וכך אני לא דופק את זכוכית הקטנה או מכער את הממיר .. 3. יש לי טלוויזיה במחסן ורציתי לדעת אם יש מצב שאני מפרק את החיישן ועושה לו הלחמה ועושה כמה נסיונות לפני שאני משחק באורגינל של הממיר ... אם אפשר לעשות את זה בחיישן של הטלוויזיה אני צריך קודם לנטרל את ה…

• 9 תגובות
    • 1.8k צפיות
  15. Started by nevo122,

מה קורה? תראו, אני, כמו הרבה אנשים פה, אוהב את האלקטרוניקה כתחביב, ושואף להתקדם בלימוד עצמי, אני דיי מבין באלקטרוניקה בסיסית+ (לא מיקרו בקרים ולוחות אורודיניו).. ---------------------------------------------- בעצם אני מחפש פרויקטים בסיסיים וכיפים כמו מייצבי מתח, ספקי כוח.. דברים סבבה כזה לבנות והם מאתגרים בצורה סבירה (אני יודע שבשביל הרוב פה זה כלווום, אבל כולם התחילו מ0..) אזזז בקיצור, אחרי כל הרקע הזה, הבקשה שלי היא פרויקטים שאתם חושבים שיתאימו לי.. אם אפשר לצרף לינקים, סקיצות וכל מידע אפשרי! תודה!!

• 17 תגובות
    • 1.8k צפיות
  16. Started by itzikm,

שלום רב המסך כובה לאחר כ 2 דקות עבודה.יש לי טיפה יידע בעניין . פירקתי את המסך וגיליתי כי 3 כבלים מנופחים.החלפתי אותם(uf680 25v).בדקתי הלחמות קרות. התקלה ממשיכה. מה יכול להיות התקלה? תודה למשיבים

17. אני רוצה לתכנן רובוט שינוע באופן כזה: בציר הX, מימין לשמאל ובחזרה כ10 ס"מ ואז, בציר הY תנועה קלה של כחצי ס"מ. ושוב בציר הX כנ"ל האם יש צורך להשתמש ביותר ממנוע אחד? כמה גלגלים כדאי לשים? איך להמנע מכך שהגלגלים בכיוון המאונך לתנועה לא יפריעו לתנועה? באופן עקרוני המידות אמורות להיות כ2.5X2.5 ס"מ משקל אמור להיות 61 גרם ועוד משקל המנוע ובקר שיהיה שם.

• 1 תגובה
    • 1.8k צפיות
  18. זהו Mircoswitch לעכברים, שלי נדפק בעכבר של לוג'יטק שיש לי... מישהו יודע אם יש בארץ לקנות או שצריך להזמין מחו"ל? בגוגל ניסיתי לחפש ולא עלה שום דבר מעניין.

• 3 תגובות
    • 1.8k צפיות
  19. Started by הדוד משה,

ובכך, הלוח לא זקוק לריסט ידני כלשהו בהעלאת הקוד. כמו כן, אין לי הרושם שהפתור מריץ את הקוד מההתחלה... אם כן, למה הוא משמש?

• 14 תגובות
    • 1.8k צפיות
  20. Started by Vlad3,

אני חושב להשיג את זה כי יש לו חיבור SATA וזה מצויין לNAS אבל הבעיה שאני לא ראיתי בנאדם אחד ברשת שעשה את הדבר הזה

• 1 תגובה
    • 1.8k צפיות
  21. אני צריך להאיר מודל מסויים, יש לו פס שקוף באמצע והמטרה שהפס יואר. כדי להשיג את האפקט אני רוצה להשתמש בלד כחול. נאמר שגודל המודל הוא 4 על 4 ס"מ, ואני רוצה להאיר רק את ההיקף החיצוני שלו. הדגש בתכנון הוא שצריך להשתמש ברכיבים הכי זמינים שיש (אפשר גם בכשיוף) כמה ואיזה לדים לבחור?

• 2 תגובות
    • 1.8k צפיות
  22. Started by נימרוד נימרוד נחמן,

שלום רב לכולם אני רוצה לעשות משהו שלצורך העניין יוצא מאותו קו חוט מתח של 4 וולט ואני רוצה להתקין על אותו חוט חלק שיוריד לי מתח של חצי וולט לצורך העניין העניין פה שאותו מתח של 4 וולט משחק תמיד ב1 וולט ל5 וולט באותם נתונים אני רוצה שתמיד ירד בחצי וולט האם ניתן לעשות דבר כזה תודה

23. Started by MacGyver,

יש לי כמה שאלות בקשר לסליבים...: 1)איך סוגרים את הסליב??אזיקון מספיק??? 2)איך אני "מעביר" אותם מעל החיבורים?? 3)בוא נניח שאין לי בעיות עם החיבורים הם פשוט מחליקים עם הכבל??(או שצריך להאבק איתם??) 4)איך אני יודע מה העובי שאני צריך???אהה וגם בג'אב טק כל 1 זה למטר או פיט?? תודה רבה ושבת שלום סיזר!

• 12 תגובות
    • 1.8k צפיות
  24. Started by talmAn,

בכל המדריכי צביעה ובכל המדריכי lapping להיטסינקים הם עושים "שיוף רטוב" wet sending מה זה? ואיך עושים את זה? והאם יש נייר שיוף רטוב ונייר שיוף רטוב?

• 5 תגובות
    • 1.8k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.