אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,629 דיונים בפורום זה
-
שלום לכולם. יש לי את הרמקולים הבאים: http://www.chikchak.co.il/papcoil/img/chanuiot/reduced/259981.jpg חשבתי להוסיף טוויטר ליד כל רמקול... השאלה שלי היא קודם כל האם לפי דעתכם זה יגרום לשיפור באיכות המוזיקה? מבחינת הספקים חשבתי פשוט לחבר כל טוויטר ליציאה של הרמקול (ימין לימין ושמאל לשמאל) אחרי המגבר של הרמקולים עצמם, זה יספיק? אולי אפילו להוסיף LPF ... בקיצור אני אשמח לשמוע דעות נוספות.
-
- 13 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
היי יש לי את המטען הנייד הבא: http://www.ebay.com/itm/141111998424?var=440206247179&ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1497.l2648 בנפח של 50,000mAh. יש לי מחשב נייד אולטרה בוק של אסוס. אני רוצה להשתמש במטען הנייד בשביל המחשב הנייד. אני מודע לזה שאצטרך להשיג מתאם מתאים מהמטען הנייד למחשב הנייד, השאלה אם טכנית זה בכלל אפשרי? אני רוצה להיות בטוח שלא יהיו נזקים למחשב, במידה ואעשה את זה. תודה מראש!
-
- 5 תגובות
- 1.9k צפיות
- 1 follower
-
-
התחלתי ללמוד קצת עליהם... ויש לי כמה שאלות: 1.קבל וסליל עושים את אותה הפעולה בדרך שונה,נכון? 2.איך אני אוכל לדעת מתי להשתמש בכל רכיב?למשל מתי אני יודע שאני צריך לייצב את המתח במעגל?ונגיד שאניצריך לייצב אותו,מה לבחור?!כבל קרמי?סליל?קבל אלקטרוליטי? יכול להיות שסיבכתי תעניין ואם אני לא יודע על מה אני מדבר תתקנו אותי ד"א אני מתחיל ללמוד את העולם הזה והוא ממש חדש לי. תודה...
-
- 4 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום, טוב מה זה : "sand blasting " ולמה משתמשים בזה או מה שלא יהיה ???
-
- 5 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
* עשיתי חיפוש קצר, לא מצאתי שום דבר מועיל. * אממ.. אז ככה.. יש לי מלטשת (לא דע איך קוראים לזה.. כזה חשמלי שמשים ניר שיוף). ניסיתי לשייף עם זה את הקוספא של הספק כוח.. ולא הלך כל כך! זה יצא עם מלא שריטות כאלה.. וזה היה קצת שחור. (תמונה בהמשך) אז מה שאני רוצה לשאול, זה איך אפשר לשייף את זה עד כדי מראה? האם עם דרמל אפשר? *עריכה* מצאתי את זה http://forums.bit-tech.net/showthread.php?t=48393 מישהו אי פעם ניסה את זה? מה הראש שהשתמשו בו? אם אפשר לשים את אוטו חומר ולהשתמש במלטשת שיש לי במקום דרמל? זה יצא אותו דבר במכסה של הספק?
-
- 7 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
ראיתי שתיי מוצרים בחנות שקוראים לה PCool תגידו לי מנסיון או מדעה אישית מה אתם חושבים עליהם 1. http://www.pccool.co.il/html/index.asp?p=ml-b א.איך מתקינים את המוצר הזה איך הוא יושב מוציאים את המולקס הישן ושמים חדש או מה? ב.זה באמת אפקטיבי זה עושה באמת אור חזק או שזה סתם חרטא 2. http://www.pccool.co.il/html/index.asp?p=uvm4p-f-g א.זה עושה באמת אור חזק?? ב.ההתקנה אמורה ליהיות פשוטה נכון? ג.צריך בשביל שיהיה אור איזה שהיא מנורת UV איפה אני משיג מנורה כזאת שמתאימה למחשב כמה היא עולה ואיזה חיבור היא דורשת
-
- 15 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
אני רוצה להתקין מסך LCD קטן במודינג שאני עושה... עכשיו יש לי שאלה קצת מוזרה בקשר לזה... האם המסך מציג דברים ישר כשהמחשב נדלק או רק אחרי שהווינדוס עולה? אני מדבר על מסכי LCD קטנים של מודינג כמו זה:
-
- 15 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
האם אפשר להדליק נורת LED בעזרת RF ו\או בעזרת EMF, ואם כן איזה מעגל חשמלי נדרש?אני אפרט: למיטב הבנתי (והיא מועטה ביותר) בקרבת אנטנות רדיו וסלולאר עוצמת גלי הרדיו היא חזקה מספיק על מנת להאיר נורת LED פשוטה, שאלתי היא איזה מעגל חשמלי יכול להמיר גלי רדיו לחשמל (אם מישהו יכול להפנות אותי לסרטוט אני אשמח) איזה סוג\אורך אנטנה אני אצטרך על מנת לעשות דבר שכזה?כמו כן עמודי חשמל עם שנאים מייצרים קרינה אלקטרומגנית חזקה מספיק בקרבתם על מנת לעשות את אותו הדבר (להדליק נורת LED), איזה מעגל חשמלי נדרש על מנת להמיר EMF לחשמל ביעילות שתספיק להאיר נורה זו?האם ניתן להאיר יותר מנורה אחת בעזרת אותו מעגל (כלומר האם בקרבת אנטנות ועמודי חשמל עוצמת הRF\EMF חזקה מספיק לייצר את המתח והזרם שידרשו כמה …
-
- 5 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום רב המסך כובה לאחר כ 2 דקות עבודה.יש לי טיפה יידע בעניין . פירקתי את המסך וגיליתי כי 3 כבלים מנופחים.החלפתי אותם(uf680 25v).בדקתי הלחמות קרות. התקלה ממשיכה. מה יכול להיות התקלה? תודה למשיבים
-
- 8 תגובות
- 1.9k צפיות
- 1 follower
-
-
פרויקט נחמד שראיתי שעשוי לעזור לכמה חברה כאן, הבחור יצר לוח משולב, שהוא בעצם לוח ארדואינו עם White Bread. לינק לפרויקט
-
- 0 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום אני בחודש הבא נוסע לטיול ארצות הברית. ויש לי גלאסי 4S. קניתי תקע מיוחד לחשמל בבתי מלון. השאלה: בטעינה בגלאסי 4S רגיל חשמל בישראל. אבל האם חשמל בארצות הברית מתאים לגלאסי 4S? בתודה מראש! - - - תגובה אוחדה: - - - עוד שאלה: מה עם חשמל טעינה במכוניות זה מתאים לגלאסי 4S? תודה
-
- 7 תגובות
- 1.9k צפיות
- 1 follower
-
-
קניתי את המסך הנ"ל חיברתי אותו לפי מדריך והעלתי את הקוד שהמוכר הביא ואני לא מקבל שום תצוגה http://www.ebay.com/itm/261121636224?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1497.l2649
-
- 2 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
אני צריך להאיר מודל מסויים, יש לו פס שקוף באמצע והמטרה שהפס יואר. כדי להשיג את האפקט אני רוצה להשתמש בלד כחול. נאמר שגודל המודל הוא 4 על 4 ס"מ, ואני רוצה להאיר רק את ההיקף החיצוני שלו. הדגש בתכנון הוא שצריך להשתמש ברכיבים הכי זמינים שיש (אפשר גם בכשיוף) כמה ואיזה לדים לבחור?
-
- 2 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
קודם כל החיבור שיש לי לפלאפון הוא כמו של אוזניות רגילות אך טיפה יותר קטן. השאלה שלי היא האם אני יכול נגיד לחבר את הפלוס והמינוס לזה ואז אני ישמע דרך החיבור של האוזניות? ואם נגיד אני צריך מגבר... כיצד אני מכין דבר כזה? אפשרי לקבל סירטוט?
-
- 6 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
אני חושב להשיג את זה כי יש לו חיבור SATA וזה מצויין לNAS אבל הבעיה שאני לא ראיתי בנאדם אחד ברשת שעשה את הדבר הזה
-
- 1 תגובה
- 1.9k צפיות
-
-
מה קורה? תראו, אני, כמו הרבה אנשים פה, אוהב את האלקטרוניקה כתחביב, ושואף להתקדם בלימוד עצמי, אני דיי מבין באלקטרוניקה בסיסית+ (לא מיקרו בקרים ולוחות אורודיניו).. ---------------------------------------------- בעצם אני מחפש פרויקטים בסיסיים וכיפים כמו מייצבי מתח, ספקי כוח.. דברים סבבה כזה לבנות והם מאתגרים בצורה סבירה (אני יודע שבשביל הרוב פה זה כלווום, אבל כולם התחילו מ0..) אזזז בקיצור, אחרי כל הרקע הזה, הבקשה שלי היא פרויקטים שאתם חושבים שיתאימו לי.. אם אפשר לצרף לינקים, סקיצות וכל מידע אפשרי! תודה!!
-
- 17 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
בהמשך לפוסט הזה בקצרה: יש לי מסך בלי אחריות שמהבהב מהרגע שאני מדליק אותו בדקתי הכל לכן הבעיה היא במסך או ב ADAPTER שאין לי אחד אחר שאני יוכל לבדוק. האם מישהו כאן יכול לעזור לי לאתר ולהחליף את החלק שגורם לבעיה במסך?
-
- 3 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
אז ככה השתמשתי בג'יקסו אתמול בשביל לחתוך את המארץ אך הוא התעקם לי שתי שאלות: 1. האם יש תקווה ואני אוכל לתקן את זה? 2. מה אני יכולה לעשות בשביל לחתוך את דלת המארז מבלי שיתעקם לי בצורה מוזר ? תודה רבה מראש ג'ו
-
- 21 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
זהו Mircoswitch לעכברים, שלי נדפק בעכבר של לוג'יטק שיש לי... מישהו יודע אם יש בארץ לקנות או שצריך להזמין מחו"ל? בגוגל ניסיתי לחפש ולא עלה שום דבר מעניין.
-
- 3 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
חשבתי לנסות ולנצל את חלקי המחשב הנישא הזקן החביב שלי. רציתי לדעת אם למישהו כאן יש איזשהיא עצה האם אפשר להשתמש במסך של הנייד (שמחובר אל גוף המחשב באמצעות סרט מגעים) באיזשהיא אדפטציה ולחברו כמסך slave למחשב השולחני (כמובן שישנה תמיכה ע"י כרטיס המסך). הכוונה בslave היא שיש אפשרות לחיבור ע"י rca ולא רק ע"י חיבור מקבילי של מסך שכולנו מכירים.... מה אתם אומרים?
-
- 8 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום, חיישן ה-ADXL345 מחובר לארדוינו לפי התיאור באתר https://www.sparkfun.com/tutorials/240 ולפי הקוד הבסיסי של הארדוינו http://sparkfun.com/tutorial/ADXL/ADXL345_Basic.pde [TABLE=width: 100%, align: center] [TR] [TD=align: center]Arduino Pin[/TD] [TD=align: center]ADXL345 Pin[/TD] [/TR] [TR] [TD=align: center]10[/TD] [TD=align: center]CS[/TD] [/TR] [TR] [TD=align: center]11[/TD] [TD=align: center]SDA[/TD] [/TR] [TR] [TD=align: center]12[/TD] [TD=align: center]SDO[/TD] [/TR] [TR] [TD=align: center]13[/TD] [TD=align: center]SCL[/TD] [/TR] [TR] [TD=align: center]3V3[/TD] [TD=align: center]VCC[/TD] [/TR] [TR] [TD=align: center]Gnd[/TD] [TD] GND [/TD] [/TR] [/TABLE] מכיוון …
-
- 0 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
מחפש רעיונות יצירתיים לסטנד אוזניות DIY קדימה לפרסם תמונות !
-
- 11 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
יש אנשים שפשוט יש להם שש שבע מאווררים ואם הם רוצים שכולם יעבדו אז כולם יעבדו ואם הם רוצים שש יעבדו ואחת לא אז הם עושים זאת אז אני רוצה לנסות .מאיפה אני קונה את הדבר הזה שנותן לך שליטה על המאוור ?ואם להנמיך ואם שלא יעבוד ואם שיעבוד חלק .ואם לכבות אותו ויש כל מיני דברים שמאפשרים שליטה במאוור מבחוצ . מאיפה אני קונה את הדברים האלו ? ראיתי כל כך הרבה תמונות ולכולם יש את הדבר הזה שנותן לך שליטה על המאוור .
-
- 18 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום אנשים מה קורה? יש לי שתי שאלות קטנות. קודם כל יש לי שנאי 12V 600MA האם יכול להיות שאני מודד עם רב מודד את המתח כתוב לי 18.62V? זה הרב מודד, השנאי או שזה המתח שיוצא מהשנאי למרות שכתוב עליו 12. בקשר לזרם שאני מודד אותו כתוב לי 1.67A זה הגיוני? השאלה השניה שלי היא בקשר למייצב מתח מסוג 7812 מייצב מתח ל12V. חיברתי אותו על מטריצה בדקתי את המתח הוא בדיוק בדיוק 12. אחרי כמה רגעים שהורדתי את הידיים עם הרב מודד ורציתי לבדוק שוב המתח עלה ל16.5 או משהו כזה נגעתי בו וקיבלתי כוויה. יכול להיות שבגלל החום הוא נהרס? יש פיתרון לחום המטורף הזה? נראה לי היו שם איזה 90 מעלות. נ.ב כל פעם שאני מנסה למדוד הוא נותן לי שוב ושוב 16.5 כאילו שהוא פרש מלייצב ל12 ועבר לייצב 16.5. (בהנחה שהמתח משנא…
-
- 8 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום, התחלתי בהזמן האחרון להתעסק קצת בהלחמה ואחרי קניה של מלחם ב25 שקל (מלחם עם כבל שמתחבר לחשמל ישירות) ובדיל ב6 שקל הבנתי שמדובר פה במוצרי זבל שלא עושים את העבודה ובשביל זה אני צריך אותכם אני ישמח לקבל המלצה למלחם בדיל וסרט לשאיבת בדיל נורמאליים לא עולה על ה200-300 שקל ביחד (מחירי איבי/אתר אחר בחול) חוץ מזה אני עושה "שיפוץ" לספק כוח שלי ובין היתר אני רוצה לעשות לו סליבינג השאלה שלי היא איזה גדלים של סליבינג צריך לכבלים הבאים: 5פינים 8פינים 24פינים את הסליבינג והבידוד המתכווץ אני רוצה לקנות מהאתר הבא: http://www.performance-pcs.com/catalog/index.php באתר יש שני חברות לסליבינג צבעוני: Bitspower Techflex רציתי לדעת מה ההבדל ביניהם ומה הכי מומלץ? בקשר לבידוד מתכווץ גם פ…
-
- 10 תגובות
- 1.9k צפיות
-