עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. ידית מסוג TCP שעליה מחובר הראש 2 ואז מוברג כיסוי הראש הקודם היה מסוג PTM 7 אני מחפש ראש חדש. ראיתי את זה- הוא נראה דיי מתאים אבל לא הבנתי אם ה PTM זה הסוג של הראש או הצורה הכללית שלו. אז ראיתי את התמונה הזו. השאלה שלי היא כזו כל ראש TCP יתאים למלחם שלי? מה הצורה הכי טובה? האם גם ראש TCPS יתאים? האם ראש TCP תואם לראש TC201? תודה!

• 1 תגובה
    • 1.9k צפיות
  2. Started by zeropaid,

החלטתי לחזור לפרויקט ישן שלי -מחשב קוביה. אני משתמש ברכיבים של המחשב הקיים: פנטיום 4 2 דיסקים קשיחים קורא כרטיסים (את הצורב הוצאתי עם חיבור USB) אני משתמש במארז ישן שבניתי. המארז יחולק ל-2 חלקים: שליש ושני שליש. החלק התחתון (שליש) יכיל את ספק הכוח , הסידק הקשיח וקורא הכרטיסים. החלק העליון ניכיל את לוח האם ו-2 מאווררים של 120 מ"מ. עדיין לא החלטתי איך למקם את המאווררים. האופציות הן כאלו: 1. שניהם מקדימה אחד מכניס אויר אחד מוציא. 2. שניהם מאחורה אחד מכניס אחד מוציא. 3. אחד מקדימה מכניס אויר והשני מאחורה מוציא אויר. מה שלא יהיה אחד יכניס אויר ואחד יוציא. מה שהספקתי בינתיים זה לחבר את המסילות שעליהן ישב לוח הפרספקס שאליו יחובר לוח האם. בשלב הבא אני אחבר את ל…

• 5 תגובות
    • 1.9k צפיות
  3. Started by White Raven,

שלום, טוב מה זה : "sand blasting " ולמה משתמשים בזה או מה שלא יהיה ???

• 5 תגובות
    • 1.9k צפיות
  4. Started by SnakeBite,

שלום אני בונה פאן באס ל 4 מאווררים 120 או 250 מ"מ ואני צריך לדעת איזה פוטנציומטר לבחור ראיתי כאן דרך לחשב את ה ohm שצריך שמחלקים את הוולט באמפר של המאוורר רק אני רוצה לוודא שזה זה. המאוורר 250 מוציא 0.9 אמפר ו12v וזה יוצא לי 13 אז אני צריך לקנות פוטנציומטר 13 ohm??? המאוורר 120 מוציא 0.12 ו12 וזה יוצא 100 זה אומר שזה 100 ohm? זה נראה לי הגיוני שמאוורר 120 צריך יותר התנגדות ממאוורר 250 עוד שאלה יש לי חיבור אוזניות 3.5 mm סטריאו מקדימה במארז ואני רוצה להוסיף לו פוטנציומטר של ווליום אמרו לי כאן שזה אולי 47k ohm אבל אני צריך להיות בטוח כי אני רוצה לקנות? עידו

• 9 תגובות
    • 1.9k צפיות
  5. שלום אני בחודש הבא נוסע לטיול ארצות הברית. ויש לי גלאסי 4S. קניתי תקע מיוחד לחשמל בבתי מלון. השאלה: בטעינה בגלאסי 4S רגיל חשמל בישראל. אבל האם חשמל בארצות הברית מתאים לגלאסי 4S? בתודה מראש! - - - תגובה אוחדה: - - - עוד שאלה: מה עם חשמל טעינה במכוניות זה מתאים לגלאסי 4S? תודה

6. Started by J0n1,

שלום. אני רוצה להרכיב מעגל של 3 לדים UB. הם יפעלו בחוץ לכן המקור מתח צריך להיות סוללה. הבעיה היא שסוללה לא תחזיק הרבה זמן, ולהטעין/להחליף כל פעם את הסוללה זה קצת לא פרקטי. חשבתי על לוח סולארי, אבל הלדים יפעלו בחושך דווקא, אז בשביל שזה יעבוד אני צריך לחבר את הלוח לסוללה נטענת ואותה לחבר ללדים, אבל זה כבר יותר מסובך וגם הלדים יהיו תמיד בחושך, אז זה גם לא יעזור לי. יש לכם רעיונות איך למצוא מקור חשמל שיחזיק להרבה זמן? אני לא יודע כמה 3 לדים לוקחים, אבל לכמה זמן הם יפעלו עם 2 סוללות AA? או עם סוללת 9V?

• 19 תגובות
    • 1.9k צפיות
  7. Started by Ido Lisha,

אהלן , אני חדש מאוד בתחום ואני צריך עזרה בחיבור רכיב bluetooth ללוח mega אשמח אם תעזרו לי בטלפון , וואטסאפ .. תודה מראש

• 0 תגובות
    • 1.9k צפיות
  8. Started by ^oz,

חשבתי לנסות ולנצל את חלקי המחשב הנישא הזקן החביב שלי. רציתי לדעת אם למישהו כאן יש איזשהיא עצה האם אפשר להשתמש במסך של הנייד (שמחובר אל גוף המחשב באמצעות סרט מגעים) באיזשהיא אדפטציה ולחברו כמסך slave למחשב השולחני (כמובן שישנה תמיכה ע"י כרטיס המסך). הכוונה בslave היא שיש אפשרות לחיבור ע"י rca ולא רק ע"י חיבור מקבילי של מסך שכולנו מכירים.... מה אתם אומרים?

• 8 תגובות
    • 1.9k צפיות
  9. Started by Silver Dragon,

אני רוצה לצבוע את הג'ויסטיק שלי, שנראה כך: אני רוצה לפרק את החלק הירוק ולצבוע אותו בכסוף-אפור, כדי שיתאים לכל הציוד ההיקפי שלי (שזה שחור וכסוף) עכשיו לעניננו! תחילה רציתי לפעול לפי המדריך לצביעת העכבר שנמצא כאן באתר: http://hwzone.co.il/guides/mouse_guide אבל קראתי אותו והבנתי שכל התהליך לוקח 5 ימים מלאים עד להשלמת התהליך, רציתי לדעת אם יש איזושהי אפשרות לעשות את זה יותר מהר - שזה רק צביעה ולקה, צריך המלצה לגבי החמורים והשימוש בהם! עריכה: עוד רעיון שעלה לי, הג'ויסטיק הוא מוגבה בערך בס"מ (ארבעת הבליטות שיש לו אלו רגליים) אז חשבתי שיהיה נחמד לשים לו אורות נאון כאלה מלמטה שמאירות על השולחן. זה ישתלב לי טוב עם התאורה של ה G5 ו G15 חחחח, אז רציתי לדעת אם יש מדרי…

• 10 תגובות
    • 1.9k צפיות
  10. Started by DanyL,

שלום, אני צריך המלצה לקניית מולטימטר עד 100 ש"ח עם אפשרות חריגה לעד 150 ש"ח מחנויות שנמצאות בחיפה\קריות. תודה מראש, דני ליסיאנסקי.

• 10 תגובות
    • 1.9k צפיות
  11. Started by roncohe4,

היי יש לי את המטען הנייד הבא: http://www.ebay.com/itm/141111998424?var=440206247179&ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1497.l2648 בנפח של 50,000mAh. יש לי מחשב נייד אולטרה בוק של אסוס. אני רוצה להשתמש במטען הנייד בשביל המחשב הנייד. אני מודע לזה שאצטרך להשיג מתאם מתאים מהמטען הנייד למחשב הנייד, השאלה אם טכנית זה בכלל אפשרי? אני רוצה להיות בטוח שלא יהיו נזקים למחשב, במידה ואעשה את זה. תודה מראש!

12. Started by Kazan,

הייתי רוצה להתחיל פרוייקט של בנית מארז למחשב. אבל אני לא מוצא מספיק חומר של איך לעשות... עזרו לי!

• 7 תגובות
    • 1.8k צפיות
  13. Started by yakirsh4,

שלום, התחלתי בהזמן האחרון להתעסק קצת בהלחמה ואחרי קניה של מלחם ב25 שקל (מלחם עם כבל שמתחבר לחשמל ישירות) ובדיל ב6 שקל הבנתי שמדובר פה במוצרי זבל שלא עושים את העבודה ובשביל זה אני צריך אותכם אני ישמח לקבל המלצה למלחם בדיל וסרט לשאיבת בדיל נורמאליים לא עולה על ה200-300 שקל ביחד (מחירי איבי/אתר אחר בחול) חוץ מזה אני עושה "שיפוץ" לספק כוח שלי ובין היתר אני רוצה לעשות לו סליבינג השאלה שלי היא איזה גדלים של סליבינג צריך לכבלים הבאים: 5פינים 8פינים 24פינים את הסליבינג והבידוד המתכווץ אני רוצה לקנות מהאתר הבא: http://www.performance-pcs.com/catalog/index.php באתר יש שני חברות לסליבינג צבעוני: Bitspower Techflex רציתי לדעת מה ההבדל ביניהם ומה הכי מומלץ? בקשר לבידוד מתכווץ גם פ…

• 10 תגובות
    • 1.8k צפיות
  14. Started by Agf998,

היי, אני מחפש לקנות קיט של cnc, או לבנות לבד. הגודל שאני רוצה זה 6040, אבל אם זה עובר את ה2000 שקל אז אפשר גם 3040. התקציב שלי הוא בסביבות ה2000 שקל. אפשר קצת יותר אם זה משהו שווה. אשמח לעזרתכם.

15. פרויקט נחמד שראיתי שעשוי לעזור לכמה חברה כאן, הבחור יצר לוח משולב, שהוא בעצם לוח ארדואינו עם White Bread. לינק לפרויקט

• 0 תגובות
    • 1.8k צפיות
  16. Started by midnight8,

ראיתי שתיי מוצרים בחנות שקוראים לה PCool תגידו לי מנסיון או מדעה אישית מה אתם חושבים עליהם 1. http://www.pccool.co.il/html/index.asp?p=ml-b א.איך מתקינים את המוצר הזה איך הוא יושב מוציאים את המולקס הישן ושמים חדש או מה? ב.זה באמת אפקטיבי זה עושה באמת אור חזק או שזה סתם חרטא 2. http://www.pccool.co.il/html/index.asp?p=uvm4p-f-g א.זה עושה באמת אור חזק?? ב.ההתקנה אמורה ליהיות פשוטה נכון? ג.צריך בשביל שיהיה אור איזה שהיא מנורת UV איפה אני משיג מנורה כזאת שמתאימה למחשב כמה היא עולה ואיזה חיבור היא דורשת

• 15 תגובות
    • 1.8k צפיות
  17. יש לי שאלה לגבי המרת מטח וזרם מיו אס בי למתח 3.8 וולט ואמפר במקום 1-2 אמפר ל8-9 אמפר,תודה

18. Started by STi,

שלום רב חברים, מקווה שהפוסט הוא במקום הנכון מדובר בלוח של מחשב נייד Dell Inspirion 14z הרכיב או הסימון שלו על הלוח הוא PD4104 על הרכיב עצמו הצלחתי לראות שרשום WJ אני לא מוצא באינטרנט מידע על הרכיב לפי השם הזה אולי מישהו יולכ לעזור לי למצוא אחד כזה כי אני חייב חדש (נשבר, אין לי מושג איך) צרפתי תמונה של הרכיב תודה!

19. Started by barakmichaeli,

שלום חברים אני חדש בעניין של ארדואינו ואני מעוניין להתחיל, אני רוצה לשלוט על תריס חשמלי בעזרת שלט, איזה לוח אני צריך לזה ומה הרכיבים הנוספים שאני צריך כדי שהעסק הזה יעבוד? ובהנחה ואני רוצה לשלוט על מספר תריסים בעזרת לוח יחד זה אפשרי?

20. Started by card,

שלום פעם מכרו ב-sparkfun, חיישן אור בשם TSL230R. https://www.sparkfun.com/products/8940 מה שמיוחד בחיישן אור הזה, (חוץ מזה שהוא ממש יפה) זה שאת התוצאה שלו, הוא פולט לא כערך כלשהו(דיגיטלי, או אנלוגי כמתח), אלא כ-pulse. ב-datasheet שלו הם אפילו מתגאים: Conversion of Light Intensity to Frequency With No External Components והשאלה שלי: למה בעצם? איפה בעצם שימושי רכיב חיישן אור שנותן pulse ביציאה? תודה card

• 7 תגובות
    • 1.8k צפיות
  21. שלום החלטתי לבנות ריאובאס (סתם כי זה נראה מגניב ומשעמם לי) לאחר עיון במדריך שיש פה באתר: http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=80577.0 ובמעגל עצמו בפרט (עבור מאוורר בודד) http://img684.imageshack.us/img684/505/indexyz.jpg (עבור 4 מאווררים) http://img684.imageshack.us/img684/6181/index3q.jpg יש לי כמה שאלות: מדוע צריך קבלים, נגדים (לא הנגדים שמחוברים בטור עם הלד) ומייצבי מתח ? ולא מספיק להתשמש בנגד משתנה יחיד (פוטנציומטר ) הרי הגדלת הנגד, ושמירת הפרש הפוטנציאלים ע"י הספק תגרום לזרם נמוך יותר שיסובב לאט יותר את המאוורר v=ri מה ההסבר ל 5k שליד הפוטנציומטר שנדרש שם ? ברצוני להוסיף פוטנציומטר ראשי במקום מפסק ראשי, שיתפקד בתור מסטר... אם אני מסתכל לפי השרטוט של ה4 מאוו…

• 7 תגובות
    • 1.8k צפיות
  22. Started by nevo122,

מה קורה? תראו, אני, כמו הרבה אנשים פה, אוהב את האלקטרוניקה כתחביב, ושואף להתקדם בלימוד עצמי, אני דיי מבין באלקטרוניקה בסיסית+ (לא מיקרו בקרים ולוחות אורודיניו).. ---------------------------------------------- בעצם אני מחפש פרויקטים בסיסיים וכיפים כמו מייצבי מתח, ספקי כוח.. דברים סבבה כזה לבנות והם מאתגרים בצורה סבירה (אני יודע שבשביל הרוב פה זה כלווום, אבל כולם התחילו מ0..) אזזז בקיצור, אחרי כל הרקע הזה, הבקשה שלי היא פרויקטים שאתם חושבים שיתאימו לי.. אם אפשר לצרף לינקים, סקיצות וכל מידע אפשרי! תודה!!

• 17 תגובות
    • 1.8k צפיות
  23. היי, אני מנסה לתקן מסך שיש לו פסים רוחביים בצבע אפור שמופיעים לסירוגין ונעלמים לסירוגין. פתחתי את הלוח ואני לא מצליח מבחינה חיצונית להבחין בקבל נפוח או משהו כזה או אחר- מה מומלץ לעשות במצב כזה?

• 0 תגובות
    • 1.8k צפיות
  24. Started by ישראל,

שלום, אני מחפש חיישן לחץ, שבעת ישיבה על משטח שהחיישן מתחתיו, זה יעביר את המידע. האם החיישן הבא מתאים, או שהוא מופעל על ידי לחץ נקודתי? http://www.ebay.com/itm/1pcs-x-Arduino-FSR400-Pressure-Sensor-Resistance-Force-Sensitive-Resistor-/400458889778?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item5d3d35ba32 תודה

• 1 תגובה
    • 1.8k צפיות
  25. Started by MightYaad,

אני רוצה להתקין מסך LCD קטן במודינג שאני עושה... עכשיו יש לי שאלה קצת מוזרה בקשר לזה... האם המסך מציג דברים ישר כשהמחשב נדלק או רק אחרי שהווינדוס עולה? אני מדבר על מסכי LCD קטנים של מודינג כמו זה:

• 15 תגובות
    • 1.8k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.