אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
שלום הזמנתי מלחם מחו"ל שאמור להגיע בקרוב, ומשום מה המלחם הזה בנוי כך שכבל החשמל שלו כולל רק 2 חוטים, ועבור ההארקה, יש למלחם חוט נפרד, שלא מסתיים בשקע, אלא מסתיים עם תנין, ומיועד להתחבר לעמדה אנטיסטטית (שאין לי ) לפי המלצה של 1101, אפשר באמת לנתק מהמלחם את הכבל 2 חוטים + את חוט ההארקה, ולהלחים לו כבל נורמלי עם 3 חוטים שמביא גם את ההארקה עד לתקע. השאלה: אפשר לחפש כבל לא עבה נכון? ההספק של המלחם הוא עד 60W - פחות ממנורה בייתית מהסוג הישן, אז אפילו כבל "דק" יתאים נכון? ודבר נוסף: האם אפשר להלחים את הכבל הזה על המלחם עם כל בדיל רגיל? או שצריך בדיל מיוחד בגלל שמלחם זה דבר שמתחמם? (מנגד החום לא אמור לעבור מגוף החימום של המלחם אל ה-PCB, אז אולי אכן כל בדיל יתאים?)
-
- 10 תגובות
- 3k צפיות
- 1 follower
-
-
יש לי אוזניות grado sr80i והקונקטור נשבר חשבתי כבר על הדרך להחליף את כל הכבל למשהו יותר טוב(קצת מעצבן אותי הY שלהם.. ) בעיקרון לא אכפת לי לקנות כבל וחלקים בנפרד ולהלחים את הקונקטור ואת כל מה שצריך. הבעיה שלי היא הפיצול של הכבלים (אולי heat shrink בצורת Y לא ממש מצאתי) ואיזה כבל כדאי לקנות למשימה הזאת.. ואיזה קונקטור.. עוד דבר שאני צריך זה מחברים קטנים להרכיב על כל אוזנייה ככה שאני יוכל לחבר ולנתק את הכבל צריל גם זכר וגם נקבה(אחד לכבל אחד לאוזנייה) אם אפשר לינקים אשמח ראיתי משהו כזה http://www.ebay.com/itm/10mm-BLACK-GREEN-Expandable-Braided-DENSE-PET-Cable-Sleeving-Audio-Sleeve-DIY-1m-/281158523092?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item41765a98d4 http://www.ebay.com/itm/3-5…
-
- 4 תגובות
- 4.2k צפיות
-
-
נשרף לי התקע חשמל של התנור, לפי מה שאני מבין הסיבה היא בגלל שחיברתי את התנור לשקע בעזרת כבל מעריך ומפצל. הכבל המקורי קצר מידיי. אני יכול להחליף את הכבל של התנור בכבל פנדל 1.5X3? או שצריך לרכוש כבל חזק יותר?
-
- 6 תגובות
- 8.5k צפיות
- 1 follower
-
-
אהלן שלום לכולם יש לי את העכבר הזה כבר כמה שנים ואני דיי מבסוט ממנו רק שלאחרונה הכפתור השמאלי והאמצעי שאני הכי הרבה עובד איתם התחילו לעשות קצת בעיות - לפעמים הלחיצה משתחררת או שצריך ללחוץ במקום מסויים וכ'ו - השאלה זה האם אפשר להחליף את הלחצנים על הלוח עצמו או שזה לא פרקטי וכדאי פשוט להביא עכבר חדש . אשמח לשמוע לדעתכם - תודה
-
- 27 תגובות
- 5.6k צפיות
-
-
כמה אמורה לעלות החלפת כרטיס מסך בטלוויזיית LED סמסונג? אני מתכוון לעשות את זה דרך היבואן הרשמי.
-
- 13 תגובות
- 7.6k צפיות
- 1 follower
-
-
יש לי לוח של ג'יגה בייט (KT400...) ומארז ג'נרי (9950 ATX) רציתי לדעת אם מישהו ניסה להחליף את לד הPOWER (לד רגיל) ללד UB. השאלה שלי היא: האים הלוח נותן מתח\ זרם מספיקים (ולא גדולים מידי!) בשביל לד UB? ואני מבקש: תשובות ענייניות בלבד! שאלות של "למה..." לפרטי. תודה.
-
- 22 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
האם צריכה להיות בעייה בהחלפה של הלד בעכבר אלחוטי??? אם לא מסומן על העכבר בפנים איך אני יודע באיזה צד ה+ ואיפה ה- האם צריכה להיות בעייה להוסיף עוד לד לעכבר (ליופי) (לא מעניין אותי שזה יגמור את הבטריות יותר מהר)
-
- 3 תגובות
- 831 צפיות
-
-
אני מתכוון לקנות אותו עם המחשב החדש שאני קונה ורציתי לדעת אם יש אפשרות להחליף את המאוורר שלו במאוורר אחר (לדוגמה עם לדים) ללא מאמץ מיוחד. מה אתם אומרים?
-
- 7 תגובות
- 1k צפיות
-
-
החלפתי את המאוורר בספק ורציתי לדעת עם זה יכול לעשות בעיות?
-
- 7 תגובות
- 874 צפיות
-
-
הי, בעל ספק enermax 82+ PRO בן 10 ויותר, המאוורר הפנימי (12cm) התחיל לעשות רעש אז החלטתי להחליף אותו (מעבר לאבק הוא ממש נסדק "מעייפות החומר"). החלפתי במאוורר בגודל זהה של arctic F12 PWM PST. שניהם בעלי 4 חוטים אבל לא כל הצבעים לא זהים- במקום אדום ולבן יש כחול וירוק (הכל בתמונות). למקורי היה וויסות PWM והוא כל הזמן היה חרישי לגמרי. אחרי ההחלפה המאוורר החדש עובד על RPM מקסימלי כל הזמן וממש מרעיש. יש גם חיבור נוסף שיוצא מספק הכוח שאולי יכול לעזור למדידת RPM מרכיבים אחרים (חוט שחור לבן עם מחבר חום, בתמונות)- עד עכשיו הוא לא היה מחובר. - למה ה- PWM לא עובד? - לאן מחברים את החוט השחור-לבן? - חשבתי אולי לנסות את המתאם להורדת מהירות יש לי ממאוורר Noctua …
-
- 5 תגובות
- 2.7k צפיות
-
-
אני שונא את המסך שלי. אני לא שונא את המסך עצמו כמו שאני שונא את הזוועה שניורון החליטו לעשות למארז של מסך LCD טוב. אז חשבתי להחליף את כל המארז החיצוני (כל הפלסטיק) במארז של מסך אחר. האם זה אפשרי? במה יש להתחשב? ביקורות חובה!
-
- 7 תגובות
- 873 צפיות
-
-
יש לי לוח ECS Elitegroup K7SOM+ אם מעבד Duron 1200 מולחם אל תוך הלוח 5 מתוך 6 הקבלים של המתח של המעבד מנופחים ו 2 המוספטים שרופים והפלסטיק שלהם מתפרק יש לי כמה קבלים ומוספטים תקינים שייתכן שיתאימו ללוח הזה בתוך עמוד הנתונים של המוספט שאני רוצה לשים איזה נתונים חשובים חוץ מהזרם ומפת חיבורים ? יש לי מוספטים מלוח שרוף אחר (נדפק בו משהוא אחר) שמתאים למעבדים אם אותו מתח ויותר הספק. אבל הם לזרם קטן יותר. הם יתאימו ללוח הזה ? מה הסיכוי שהמעבד שיש בלוח הזה תקין ? (לא ניתן להחליף את המעבד הוא מולחם בלוח)
-
- 16 תגובות
- 2.8k צפיות
-
-
הי יש ברשותי מטען לסוללות של מברגה שמחולק לשתים חלק שמתחבר לשקע שבו יש את החלק האלקטרוני שממיר את המתח וכו' וממנו יוצאים שתי חוטים של + - שמתחברים לחלק שטוען בפועל שבו קיים החלק שקורא את הבטריות מצב טעינה וכו' השאלה האם ניתן להחליף את החלק שמתחבר לשקע [בגלל שהמתח שלו 120] בספק כוח [שהמתח שלו 220] שמוציא פרמטרים זהים או שלא?
-
- 0 תגובות
- 862 צפיות
-
-
קיבלתי לרשותי טאבלט של teac מדגם accord 711 עם מסך שבור. כמה שידוע לי teac זה חברת מדבקה ועל פי הדגם הזה לא הצלחתי למצוא כלום באיביי למישהו יש מושג איך אני יכול לזהות את הדגם האמיתי של המכשיר ומאיפה אפשר להזמין מסך חדש?
-
- 3 תגובות
- 3k צפיות
-
-
שלום לכולם... יש בידי אוזניות אל חוטיות מדגם לא הכי מוכר (עלו כ160 ש"ח) והם סבבה והכל...הייתי רוצה לשדרג אותם.. החלפתי את הרמקולים לרמקולים איכותיים אך הדבר לא שיפר את איכות הסאונד, מה שמביא אותי למסקנה שהמקלט כנראה לא מספיק איכותי (ולכן גם המחיר)... לכן: הייתי רוצה להחליף את המקלט למקלט יותר איכותי (או אולי גם את המשדר), אבל איפה אני קונה ואיך אני עושה וכו אני לא ממש יודע.. מי שיודע ומוכן להסביר אני חושב שיש סיכוי טוב שאני אבין (יש לי סבלנות ונסיון כזה או אחר בתחום)... תודה לעוזרים.. נ.ב: עדיף הערות בונות ולא מהסוג "לק תקנה ב 500-1000 שקל אוזניות..זה לא הכיוון שאני מחפש למרות שאני מודע אליו..
-
- 1 תגובה
- 834 צפיות
-
-
שלום לחברי הפורום הנכבדים, המסך של הלפטופ שלי (HP Pavilion G6, בן 5.5 שנים) שבק חיים - אבל זה לא אומר שאני מוכן לוותר עליו! החיבור החיצוני (VGA) עובד וקראתי איפשהו שכדי לבדוק אם הנורה הלכה אפשר להאיר על המסך עם פנס... אמנם הייתי סקפטי אבל מסתבר שהטריק הזה עובד(!) ובעזרת פנס אני מצליח לראות מה קורה על המסך. השאלות הן: האם בוודאות זו בעיה בנורה או שאולי זו בעיה באינוורטר? (שאלת תם, אין לי מושג מה זה אינוורטר...) האם כדאי להחליף את הנורה/אינוורטר בעצמי או שזה מסובך מדי? יש לי ניסיון בפירוק המחשב הזה עד למעבד, אבל אף פעם לא פירקתי את המסך. איזו נורה אני צריך בדיוק ואיפה קונים כזו? תודה מראש לעוזרים!
-
- 6 תגובות
- 2.7k צפיות
- 1 follower
-
-
חברים יקרים, ערב טוב! יש לי שאלה : במכונת התספורת שלי יש סוללת ניקל קדמיום שכנראה סיימה את חייה, ( לא מצליחה להיטען כלל) , יש לי העדפה אישית למכונה ובגלל זה אני לא מתעד להיפטר ממנה. לעצם שאלתי לא מצאתי אחד לאחד את אותה סוללה ( המכונה כבר לא צעירה ) מה שכן מצאתי זה את אותה סוללה ( מתח , הספק ) בניקל מטאל, אפשרי להחליף ? מכרים טכנאי טוב באזור חיפה ? המון תודה. רועי.
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
Intel Pentium 4, 3000 MHz Asus P4P800S-X) RADEON 9200 SE) SAMSUNG SP1203N 120 GB) 2X256 samsung 400 mghz soket 478 כרגע יש לי ספק כנראה ג'נרי של 500W..?? אני מחליף ל 2 ג'יגה ראם ddr 2 667mhz במקום הזיכרון הקיים שלי.... וקירור BT אמרו לי להחליף לספק ל-hec 300w art. ממה שהבנתי הם חברה טובה מאוד והם במחיר סביר.. זה יחזיק לי את המחשב או שאני אצטרך ספר יותר חזק??? יכול להיות שהספק לא יתחבר בגלל שזה סוקט נמוך יחסית? תוכל להיווצר עם זה בעיה? או שבספקים זה לא משנה?? תודה..
-
- 3 תגובות
- 894 צפיות
-
-
רק תגידו אם היא נכונה 1. מוציאים את כל הכבלים ומוציאים את הספק הקודם 2.מכניסים את החדש ומבריגים אותו 3. מחברים את כבל ה ATX ללוח האם 4. מחברים את כל הMOLEX לכונן קשיח, סי די רום וכו' 5. מחברים את הקטנים לכונן דיסקטים ולמאוררים שצריכים את זה וזהו יש משהו לתקן אותי?
-
- 5 תגובות
- 901 צפיות
-
-
יש לי DVD של LG מקליט (200$ בדיוטי-פרי) שהעינית נדפקה. בחברה רוצים מחיר גבוה מאוד ולא משתלם (לפחות 350 ש"ח וצפונה). גם טכנאי מעבדה אמר מחיר בסדר גודל כזה. אני מנסה לברר בהרבה מקומות, ללא הצלחה, אפשרות שאחליף את העינית DVD לעינית של צורב ע"מ שאוכל להמשיך ולהקליט כרגיל. מישהו ניסה זאת בעבר? זה מעניין לדעת אם אכן אפשר לקנות צורב LG ב150 ש"ח , עם עינית הרבה יותר איכותית ולהשתיל אותה במקום. תודה תודה ותודה
-
- 14 תגובות
- 3.9k צפיות
-
-
אני רוצה להחליף את כל הפאנל הצידי לפרספקס, ורציתי לדעת אם מישהו עשה את זה פעם ואם כן , באיזה עובי של פרספקס כדאי להשתמש, איך כדאי לחתוך כדי שיצא נקי, באילו כלים וכו'. ראיתי שמישהו עשה את זה באיזה פורום וזה מצא חן בעיני. המאווררים שהוא השתמש בהם הולכים ממש יפה עם הפרספקס ואני מתכוון להזמין גם אותם (Enermax Vegas Trio). וסליבינג כבר הזמתי ואמור להגיע השבוע. ד"א יש לי מארז Sharkoon Tauron לבן ולוח אם Sabertooth כמו בתמונה והסליבינג שהזמנתי הוא כחול/לבן/שחור. אשמח גם לחוות דעת לגבי רעיונות נוספים למודינג (פרט לקירור מים שאין לי כסף לזה עכשיו). תודה רבה לעוזרים! (תמונות מצורפות, תמונה אחרונה - דוגמא למאוורר)
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום יש לי כונן דיסקים עם פאנל קידמי לבן : משהו כזה : ואני רוצה להחליף את הפאנל (הפלסטיק הזה מקדימה) לשחור. כמו זה : האם מישהו מכיר חנות שעושה שרות כזה (בתנאי שימצאו חלק שמתאים לכונן שלי) תודה מראש.
-
- 7 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום, הפאן באס עולה לי על העצבים, הוא מהבהב כל הזמן חשבתי אם אני יחליף פוטנציומטר לאח טוב יותר זה יעבור, יש מצב שההשערה שלי הגיונית? איזה פוטנציומטר אני צריך? תודה מראש, אלי.
-
- 6 תגובות
- 878 צפיות
-
-
שלום. נשרף לי פיוז. F6.3AL 250V. אני רוצה להחליף אותו. מישהו יודע איפה אני יכול לקנות פיוז כזה בסביבת רחובות, קריית מלאכי? אני צריך פיוז כזה בדיוק? או שמשהו אחר יכול גם להתאים?
-
- 3 תגובות
- 2.8k צפיות
-
-
יש לי מארז Enermax Laguna עם לוח אם מיקרו, כי המארז דק. התקנתי לאחרונה כרטיס רשת WIFI אבל הבעיה היא שאני לא יכול לחזק אותו עם הבורג בגלל שהפס מתכת הזה ארוך מדי למארז, לכן, הייתי צריך לפרק אותו ולהתקין את הכרטיס בלי הפלאח (עם שווא בפ') מתכת הזה. הבעיה נוצרה בגלל שלכרטיס יש חיבור לאנטנה חיצונית, וטיפה אני משחק עם האנטנה וזה מושך את הכרטיס החוצה מהסלוט. אני מחפש איזשהו פיתרון כדי לקבע את הכרטיס במקום. חשבתי לקנות פלאח חליפי כזה אבל אני לא יודע איך קוראים בכלל לחלק הזה. הפס מתכת שמחזיק את הכרטיס על המארז מישהו יודע איפה אני יכול לקנות חלק כזה או איך הוא נקרא?
-
- 2 תגובות
- 1.3k צפיות
-