עבור לתוכן

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. יש לי מעבד פנום2 720 שהפכתי אותו ל4 ליבות שעובד כרגע על 2800MHZ. הטמפרטורה של המעבד במנוחה היא 40-42. צירפתי תמונה של CPU-Z אשמח לקבל עזרה לגבי קצת אובר קלוק. האובר קלוק הכי פשוט בינתיים שאני לא אצטרך להגביר מתחים, להבין את העקרון להתחלה. תודה רבה! [attachment deleted by admin]

2. Started by Iko89,

-כותרת- אפשרי להפוך יציאת USB של מצלמת רשת לחיבור RCA ?

• 5 תגובות
    • 1.6k צפיות
  3. Started by DarkRise,

אז ככה ב3 חודשים האחרונים [אפשר להגיד] הספק כוח עושה רעש מוזר של רעידות או משהו כזה מפעם לפעם ובמקרים הכי גרועים המחשב יכול לקרוס למסך כחול.. הספק כוח שלי כתוב במפרט קניתי אותו לפני כמעט שנתיים, מה יכולה להיות הבעיה? האם יתנו לי לממש אחריות או משהו בסגנון? כי אני ממש לא יודע מה לעשות - יש לציין עד היום פשוט "סבלתי" את הרעש ולא לקחתי את זה ברצינות

• 19 תגובות
    • 4.8k צפיות
  4. Started by bay,

היי, לשדרג את סביבת העבודה שלי במהלך השדרוג אני מתכנן *לרכוש מחשב חדש CORE I7 (נעשה) *לקנות כיסא רשת (נעשה) *לקנות מקלדת CURVE 2000 (נעשה) *לשדרג את השולחן (להתאים את הסטנד למחשב כי הHAF 922 לא נכנס לשם ולצבוע) *לקנות עכבר (SIDEWINDER X8) *לקנות מארכת 5.1 (CREATIVE T6100) *לקנות מסך 26-24 (יעשה כנראה בשנה הבאה) אכשיו אני רוצה להתיעץ אתכם ברשותי צבע לקירות אדום ושחור שבו אני רוצה לצבוע את השולחן השולחן חשוי מחזיזי עץ (פירורים קטנים) מבפנים ככה שיהיה לו מרקם פרורי וחלק הם אני אשייף אותו ומלמעלה מודבק אליו פאנל פלסטיק דמוי עץ דיי רך שיש לכול השולחנות הזולים אני צריך להזכיר שאין לי סביבת עבודה וכלים חוץ ממברג מברשת וצבע לכן שיוף בישבילי זה כאב ראש מיותר וכול שקל אצלי על החשב…

• 0 תגובות
    • 3.4k צפיות
  5. Started by DanyL,

כבר הרבה זמן שחשבתי לעשות לאייפון שלי דוק (תחנת עגינה) יפה ונורמאלית, אך תמיד אני שילבתי את זה עם המון דברים נוספים (כמו מסך LCD, מפצל USB, יצאת אוזניות\כניסת מיקרפון, קורא כרטיסי זיכרון וכד'), אך כל פעם ניתקלתי בבעיה אחרת בתיכנון של זה (פרספקס - יקר מידי\אין יכולת להדביק אותו בצורה מושלמת וכד'), אז החלטתי לפצל את הפרוייקטים ואת הדוק לאייפון לעשות כפרוייקט נפרד. אז נתחיל בתמונות? סרטוט ב-SU: לקחתי דלת מארז ישנה, סימנתי את גודל החתיכה אותה אחתוך והתחלתי לחתוך את הלמעלה של הדוק (איפה שה"מתאם" יודבק): חתכנתי וסימנתי את גודל וצורת החיתוך של המתאם: נחתך ושוייף: מתאים בול: דפנה אחורית ודפנה קידמית (אתם תראו בעידכון הבא, למה עשיתי את החורים הנ"ל): …

• 14 תגובות
    • 7.4k צפיות
  6. איפה אני יכולה להשיג לוח נחושת או לוח אלומיניום בעובי של 0.8 - 1 מ"מ ענבר.

• 6 תגובות
    • 2.2k צפיות
  7. Started by tamos,

הי, אני בונה HTPC והתכנון לשים אותו בתוך המזנון, בפתח שהיה כביכול מיועד לDVD, וידאו וכאלה. קניתי ספק עם מאוורר 12CM שבר מעליו, מודלורי. כזה: OCZ Technology | Products | Power Management | OCZ 400W ModXStream Pro Power Supply עשיתי שרטוטים פשוטים בגוגל סקאץ אפ בשביל להמחיש את המצב. ציור מס 1' קדיחת חור מאחורה לספק, ושהאמאוורר של הספק ישאב/יוציא אוויר מבחוץ. כמו כן ישבו 2 מאווררים של 120, יש לציין בעל RPM נמוך, שמוסדרים בהתאם למצב. ציור מס 2' הספק מורכב כרגיל,משמע המאוורר למעלה, המאוורר שואב/מוציא אוויר לפנים המקום. הערות: ההארד דיסק לא ציירתי אותו כי אני כבר ימצא מקום לקבע אותו. המקום שבו הכל הולך לשבת מן הסתם הוא עץ. מצויירים 2 מאווררים יש לציין שאחד מוציא ואחד מכניס אווי…

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  8. Started by DarkRise,

יש לי מספר שאלות [שלא מצאתי בחיפוש] בנוגע לצביעת המארז - 1. מה החשיבות של הפריימר בצביעה של המארז? 2. צריך לשייף לפני הצביעה? 3. אם אני צריך לשייף לפני הצביעה ואני רוצה לצבוע את פנים המארז אז אני צריך לשייף את כול פנים המארז?! 4. כמה שכבות מומלץ לצבוע ? 5. כמה זמן בדרך כלל לוקח לצבע להתייבש [שאוכל לעשות שימוש מלא במארז לאחר הצביע]? תודה מראש לעונים ;D

• 9 תגובות
    • 1.6k צפיות
  9. Started by imac,

אני חושב על זה כמעט כל היום... יש לי בבית PStwo (הרזה) זרוק במגירה ואין לו שימוש, כי נדפקה לו העינית ותיקון יעלה כבר כמו מכשיר חדש... תמיד רציתי לעשות פרוייקט מודינג, אבל אף פעם לא יצא לי.. אני חושב שזה אפשרי, מכיוון שראיתי כבר שקיימים מחשבים קטנטנים. השאלה אם התקציב הוא מה שיגביל אותי? מן הסתם אני לא מתכוון להוציא אלפי שקלים על פרוייקט שכזה.. ובכל זאת אני שתעזרו לי לחשב כמה יעלה לי פרוייקט שכזה.. לוח אם mini-itx, מעבד זול, הארד-דיסק כנראה SD או משהו דומה. ובקיצור אשמח לדעת אם לדעתכם יהיה אפשרי לדעתכם להוציא פרוייקט כזה לפועל ובאיזו חומרה עדיף להשתמש. בברכה...

• 23 תגובות
    • 2.7k צפיות
  10. http://cgi.ebay.com/Lot-of-2-X-136-8W-TEC-Thermoelectric-Cooler-Peltier-12V_W0QQitemZ390105017472QQcmdZViewItemQQptZLH_DefaultDomain_0?hash=item5ad4122c80 תודה.

• 13 תגובות
    • 1.6k צפיות
  11. Started by a2-power,

שלום לכם, אני בונה פרוייקט (רובוט) עם 2 מנועי DC עוצמתיים יחסית (כל אחד צורך כ2A מקסימום), הם ניזנים במתח של 12V במעגל "שליטה" על הרובוט אני החלטתי להשתמש במייצב מתח של 12V מסוג 7812... לרוע מזלי מייצב המתח מסוגל לספק אך ורק 1A במוצאו, קראתי בדפי הנתונים ומצאתי כי יש דרך לעקוף את המייצב מבחינת זרם ומבחינת מתח ישאר 12V מיוצב. הינה דפי הנתונים: http://pdf1.alldatasheet.com/datasheet-pdf/view/69437/KEC/7805.html (עמוד 15) הינה המעגל עליו אני מדבר: http://img194.imageshack.us/i/7812.jpg/ "השאלה" אילו טרנזיסטורים עליי לבחור (אם אפשר את הדגם) על מנת לקבל במוצא 6A באיור הבא מוסבר מה אני צריך: באדום זה מה שאני מחפש.... http://img33.imageshack.us/i/7812i.jpg/ תודה לעוזרים

• 3 תגובות
    • 1.6k צפיות
  12. Started by xgamer,

שלום רב, אני צריך למתג צרכן הפועל על 220 V, הצרכן לא עובר כנראה את ה 400 W, (מנורת פלורסט גדולה). עניין המיתוג יהיה בעזרת מתח של 5V. נתקלתי במספר גדול של סוגי ממסרים, SSR, TRIAC, וממה שמצאתי באריהב, אני מתבלבל קצת. אשמח לקצת הסבר, והאם כשקונים TRIAC צריך להרכיב סביבו מעגל? ראיתי שהוסיפו דיודות וקבלים באחד הסרטוטים. תודה רבה.

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  13. Started by xgamer,

שלום, אני מתכוון לבנות מעגל חשמלי, הוא אמור לפעול על רכיכים לוגים דוגמאת 555, משווה ושערים לוגים. המעגל בתכנון אמור להחזיק לשנים ובלי תחזוקה. הספק מתח (אני עובד עם 5V) הוא כמו של פלאפון, ספק פשוט שמוציא 5VDC. איך אני יכול להגן על המעגל שלי? ממה שזכור לי שמים קבל כלשהו על מתח הכניסה, מזה עושה? כמו כן שמעתי על דידת הגנה, הכרחי? תודה רבה.

• 10 תגובות
    • 3.3k צפיות
  14. Started by Blinker,

דבר אשון האם משו יודע איפה אפשר לקנות טרמינל לרמקול באיזור הצפון ואיפה אפשר לקנות לבד (בד כזה) בשביל לכסות איתו את העץ? תודה לכל העונים

• 4 תגובות
    • 1.3k צפיות
  15. האם מדובר בטסטר פשוט ? הכרטיס מסך שלי מת וקיצר את כל המערכת ובחנות הם גילו שזו הבעייה על ידי טסטר ורק אחרי זה הוציאו פיסית אותו וווידאו זאת. היכן קונים דבר כזה? תודה למשיבים.

• 6 תגובות
    • 2.1k צפיות
  16. Started by DanyL,

שלום, אני צריך המלצה לקניית מולטימטר עד 100 ש"ח עם אפשרות חריגה לעד 150 ש"ח מחנויות שנמצאות בחיפה\קריות. תודה מראש, דני ליסיאנסקי.

• 10 תגובות
    • 1.8k צפיות
  17. Started by DarkRise,

השאלה שלי היא מה ההבדלים בין מלחם 15W ל30W וכו' ואיפה אני יכול לקנות בדילים בשביל ההלחמה? באותו השאלה איפה אני קונה נגדים או חוטים חשמלים [הקטנים בשביל ההלחמה מחוץ ללוח שורות] תודה מראש לעונים עריכה: בנוגע לנגד 500 אום שנראה כזה http://media.digikey.com/photos/Copal%20Photos/CT94EP%20SERIES.jpg איפה אני משיג?

• 8 תגובות
    • 2.1k צפיות
  18. יש איזה פתרון יצירתי זול להכניס 2 מערכות מחשב למארז אחד? או מארז אחד למערכת אחת כמה שיותר קטן? לא חח וקופסת נעליים זה לא פתרון חח אומנם יש לזה יכולת מטורפת לקרר ( 13 מעלות בחורף בקופסת קרטון) אבל זה לא מתאים בכלל.

19. Started by thedag,

האם יש מעגל או כבל מוכן פשוט שמחבר צד אחד לשקע טלפון בקיר וצד שני USB או משהו?? בשביל שאם מתקשרים אז אני אוכל לענות פשוט דרך המחשב ( מיקרופון ורמקולים) וגם לראות את המספר הנכנס תודה.

20. יש לי חבר קונה עכשיו מחשב חדש E8400, GTX 250 3GB DDR3 קיצר משהו טוב, עכשיו הקמצן הזה לא רוצה לקנות מארז אז הוא הולך להרכיב את המחשב בארון מעץ, הוא ירכיב בדלת 4 מאווררים שיכנסו אוויר ובאחד המחיצות של הארון עוד 4 מאווררים שיוציאו אוויר. אני והוא רוצים לדעת אם יש סיכון כל שהוא של טמפרטורות גבוהות/הרס של רכיבים? עוד שאלה, מישהו מכיר חנות לרכיבים אלקטרונים בכפר-סבא או הוד השרון? תודה מראש!

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  21. Started by 1900GT,

שלום, מדובר על טלויזיה של METZ שעברה כבר כמה שנים טובות. בזמן האחרון היא מתחילה להחשיך את התמונה עד שמסך שחור לחלוטין. בהתחלה היא החשיכה ואז חזרה לעצמה אבל עכשיו היא רוב הזמן חשכוה לגמרי. הסאונד עובד בסדר גמור. מה זה יכול להיות? מה אפשר לעשות? והאם שווה לתקן אצל איש מקוצע או אולי כדאי להחליף חלק לבד ויהיה מה שיהיה?

• 4 תגובות
    • 1.3k צפיות
  22. Started by guyb7,

אהלן, אני ממש לא בטוח אם זה הפורום המתאים, ואשמח אם תפנו אותי למקום אחר במקרה כזה יש לי מסך 19'' של ViewSonic שלאחרונה הפסיק לעבוד (מסך CRT). הוא נדלק והכל נראה בסדר, אבל הוא לא משדר את התמונה למחשב. שמתי לב שאחד הפינים בחיבור VGA חסר (כנראה נשבר איכשהו), ואני תוהה מה לעשות מכאן ואיך לגשת לבעיה. הכבל יוצא ישירות מהמסך ולא ניתן להחלפה פשוטה. האם הכבל הזה כן ניתן לשליפה אם מפרקים את הפלסטיק של המסך? אם לא, האם אפשר להחליף רק את הראש באחד תקין? יש לי מסך אחר שאני יכול לעשות עליו ניסויים ולקחת ממנו חלקים, אם צריך. אשמח להכוונה כלשהי

• 17 תגובות
    • 4k צפיות
  23. היי, חשבתי שאולי יעניין אתכם כאן לראות את הפוסט האחרון שלי בבלוג, כתבתי הסבר ומדריך קטן איך לבנות רכיב USB. ובניתי ספציפית מטריצה של לדים שאפשר לשלוט עליה דרך USB. זה מסתבר לא קשה ולא יקר. http://www.guysoft.co.il/bumble-b/ אני מקווה שאשכול במקום הנכון בפורום, אני גם חדש כאן

• 4 תגובות
    • 1.4k צפיות
  24. Started by oreinis,

כל פעם שאני מתחיל משחק כבד המחשב שלי מכבה את עצמו ועולה מחדש. מפרט מחשב: מעבד INTEL CORE I7 920 לוח אם ASUS P6T זיכרונות PATRIOT 4GB 1333MHZ CL7 כרטיס מסך NVIDIA BFG GTX 280 1GB ספק כח APEVIA 680W זה חשוב אז תודה למי שיעזור

• 2 תגובות
    • 823 צפיות
  25. יש לי עכבגר שהכבל שלו נהרס אבל יש לי עכבר אחר,אני יכול לתקן את זה אבל חשבתי שאם יש איזשהו רובוט או משהו יצירתי יותר שניתן לבנות בעזרת החיישנים במעגל וכ"ו..

דיונים חדשים בפורומים