אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
-
-
-
בוידאו הזה: http://vimeo.com/8481771 לינק חלופי: http://www.thebestcasescenario.com/?q=node/446
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
יש לי את כל החומרים שצריך אני רק לא יודע איזה פינים בחיבור VGA לחבר לRCA ואני ישמח אם משהו יעזור לי אולי לפי התמונה הזאת: אני רוצה רק חיבור צהוב אחד או S-וידאו תודה מראש!
-
- 22 תגובות
- 4.9k צפיות
-
-
יש לי מאווררי 2000RPM של COOLER MASTER, מחוץ למארז הם שקטים בצורה מדהימה אבל כאשר מכניסים אותם למארז יש רעש נוראי בגלל התנועה של האוויר (70CFM אם אני זוכר נכון). ראיתי שזלמן מביאים עם המאווררים שלהם מתאם שיש עליו נגד (http://gioli.nl/tweakers/spct/ZMRC56.jpg) ואז אפשר לבחור בין מהירות גבוהה (בלי נגד) או נמוכה (עם נגד). אפשר לעשות אותו דבר רק עם נגד משתנה (אם כן איזה טווח ערכים צריך)? ניסיתי גם למצוא הסבר לבניית פאנל שליטה ולא מצאתי אחד למישהו יש (רשימת חלקים ואם אפשר גם שרטוט של המעגל)?
-
- 12 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום יש לי חיישן טמפרטורה פשוט: http://media.digikey.com/photos/Analog%20Devices%20Photos/505-T0-92-3.jpg ורציתי לדעת עם בהשקעה כספית מינימלית אפשר לגרום לחיישן לשלוט על מאוורר(אם חם אז מסתובב מהר ואם קר אז פחות) ואם זה הרבה הלחמה ורכיבים אז אולי יותר קל לבנות מעגל שיראה את הטמפ של החיישן על גבי מסך 7SEG
-
- 7 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
ישנה חנות ברשת שנקראת pccool ויש להם כמה דברים שאני רוצה לקנות במחיר סביר ויחסוך לי הזמנה מחו"ל. השאלה היא: האם מישהו שמע עליהם? אין להם כתובת פיזית, אלא רק כתובת מייל, מישהו עבד איתם פעם?
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
בעוד יום יומיים אבא שלי יביא לי פרספקטס שיתאים. החיתוך התבצע עם דרמל.-פעם ראשונה ואני ממש מרוצה מהמכשיר. אחלה מכשיר חבל"ז!!! אשמח לתגובות... וכן צבעתי אותו, בגלל החיתוך היה קצת צבעים של מתכת כסופה. אך זהו אין זכר לכך. אגב הפרספקטס יחובר עם ניטים ולא יהיה גומי כלל. אני חושב אולי לעשות צביעה שיהיה אפקט מראה. למרות שגם זה נראה חמוד. מה אתם אומרים?
-
- 46 תגובות
- 18.7k צפיות
-
-
אז ככה מצאתי את הקבל שאני צריך: http://cgi.ebay.com/4-Pin-Molex-to-12V-ATX-Power-Supply-Adapter-Cable-Cord_W0QQitemZ320460270824QQihZ011QQcategoryZ3668QQcmdZViewItemQQ_trksidZp4340.m444QQ_trkparmsZalgo%3DCRX%26its%3DC%252BS%26itu%3DSI%252BUA%252BLM%26otn%3D5%26ps%3D63 ועכשיו יש לי שאלה זה הקבל שמתחבר ליד המעבד.. יש מצב שזה ישרוף את המעבד או הלוח אם?? תודה לעזורים1!!
-
- 9 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
-
-
שמעו בנתי אחת לכחתי מיכל של מנורת לבה אמיתית שפכתי משמה את השמן ושמתי שמן חדש בבקבוק וודקה. השמן דרך אגב הוא שמן קנולה... אחרי זה המסתי את השעווה בכלי אחר על ידי כך ששברתי את המיכל לקחתי את השעווה שמתי בתוך קופסה כזו מברזל פשוט( קופסה של מקס ברנר מי שמכיר...) המסתי אותה כך שיש לי כמו מנורה על עף כזה משהוא פשוטף שמתי בול עץ ליד כזה(כמו ששמים בדקים או בפרגולות) כדי שהייה קונטרה לקופסה ואז כל הקופסה הייתה פשוט על המנורה והיא עמדה בעזרת הבול עץ. המסתי את הסליל ולקחתי אותו ושמתי בבקבוק וודקה... אחרי שהכל נמס שפכתי את השעווה לבקבוק וודקה ושמתי את הבקבוק כמו שהייה מונחת הקופסה עם השעווה... עכשיו כל השעווה נמסה בבקבוק הכל טוב ויפה אבל פעםםם בה יוצאת בועה קטנטנה ועולה ואז נישארת ל…
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
אני עושה מנורת לבה של אבסולוט אבל אין לי אתם המנורה שלמט שמחממת ואני לא יודע איפו לימצוא!!! השאלה שלי אייך אני יכול ליבנות כזה או איפ אפשר ליקנות כזה... אני כמה סירטונים של וככה אולי תוכלו להגיד לי מה אפשר לעשות...
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום אנו שני סטודנטים שעוסקים בתיכנות מיקרו בקר PIC18 אשר עובד בשיטוף עם חיישן מרחק ומנוע סרבו (לצורכי פרויקט) אנו מחפסים מישהו שמתמחה בתחום זה ותמורת תשלום מוכן לעשות שיעורים פרטיים. אנו מ אזור הדרום(באר שבע) . מעוניים יכולים לפנות במאיל: rahalfred@walla.com תודה מראש.
-
- 0 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
היי לא למדתי חשמל ואלקטרוניקה ורציתי לדעת מה זה ומה ההבדל בינו לביו הוולט ? ואיך שאני רואה מטעני פלאפון למשל עם אותו וולט אבל עם אמפר משתנה ? מישהו הסביר על הבדלים כך אם נניח שיש לך מנוע חשמלי קטן הוולט נותן לו להסתובב , וככל שיש לך יותר וולטים זה יסתובב יותר מהר ( זה תאורטי תשכחו קצת שזה ישרף או לא יודע מה ) והאמפר זה יעשה אותו חזק שיהיה קשה לתפוס או לעצור אותו ביד ........ יענו מנוע על 12 וולט 1 אמפר יסתובב כמו על 12 וולט ו 2 אמפר , אבל עם ה2 יהיה יותר חזק קשה לתפוס אותו ביד = חזק יותר מה דעתכם חרטה הרטה או שיש משהו בדברים שלו .......
-
- 33 תגובות
- 22.9k צפיות
-
-
באמצעות מולטימטר מדדתי מתח של 2.5V AC בכל ערוץ אשר מתפתח על רמקולים של 8 אוהם. בחישוב מהיר יוצא שזורם בהם זרם של 0.31A, אבל זה לא ממש הגיוני שההספק הוא פחות מ-1W (מתח * זרם = הספק) ??? כי אחרי הכל המגבר שברשותי מספק 35W פר ערוץ. איך זה ייתכן? :s05:[br]פורסם בתאריך: 9.01.2010 בשעה 15:08:55 אוקיי, עכשיו ניסיתי את זה על מערכת הסטריאו ומצאתי שהיא מפתחת מתח של 40V AC (ווליום מקסימלי) על גבי רמקולים עם התנגדות של 6 אוהם, שזה אומר זרם של 6.66A והספק של 266W פר ערוץ, עכשיו זה מצויין, פתרתי את הבעיה.
-
- 12 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
שלום לכם, הכלבים שלי נובחים יותר מידי בזמן האחרון כשאני לא בבית, ואני מעוניין לקבל התראה על כך כאשר אני מרוחק. ארצה לחבר חיישן קול למחשב אשר ישלח הודעה לאייפון שלי המחובר גם הוא תמיד לרשת. האם יש לכם רעיונות בנושא? לא בהכרח לבנות מאפס. אפשר להפנות אותי לחנות שמוכרת חיישנים וכו'. או פשוט יותר: שהמחשב יפעיל הקלטה שלי שצועקת 'שקט!' לכלבים.
-
- 7 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
היי למישהו יש מושג מאיפה אפשר לקנות תאים סולריים? לא בכמות מסחרית כמובן...אפילו קטנים לפרוייקטים בייתים? ומידע על כמה חשמל הם מפיקים..? תודה מראש...
-
- 11 תגובות
- 5.9k צפיות
-
-
שלום החלטתי לבנות מהמחשב נייד שליה מחשב נייד שקוף.. אז התכנון זה לקחת פרפקס ולהתחיל לעצב אותו למחשב נייד.. החלטתי שאת העכבר המקלדת ומהמסך אני ישים בתוך שקע בפרפ'ס.. איך אני יוצר שקע בזה? ועם מישהו צופה בעיות שיספר לי שאני ידע למה לצפות.. תודה!
-
- 20 תגובות
- 3.2k צפיות
-
-
אהלן ח'ברס ! ;D לאחרונה עליתי על פרוייקט DIY מדליק בטירוף !! שחלקכם אולי מכירים. זה הוא בעצם פרוייקט ביתי המבוסס על פטנט ה-amblight של הטלויזיות של philips. בכל מקרה , השגתי די בקלות את כל רכיבי האלקטרוניקה הקשורים בפרוייקט אך לא מצאתי בשום מקום את גופי התאורה הדרושים . גופי התאורה הנ"ל הם בעצם אותם מנורות הפלורסנט שנמצאות בתאורה האחורית של רוב ה-LCD, נורות ה - CCFL. אני צריך שלוש סטים של שלוש נורותRGB מסוג זה (כלומר, 3 x נורה כחולה, ירוקה ואדומה). הדגם המדוייק הוא : ACE Dual CCFL 30 CM וכמובן שאני יזדקק גם ל-inverters. אשמח אם תוכלו לעזור לי למצוא את הנורות האלה. בנוסף , אם יהיה ביקוש ( ואני השיג את נורות) הצרף את החוויה שלי בבניית הפרוייקט וכמובן תמונות. [מוציא לשון] תו…
-
- 20 תגובות
- 3.6k צפיות
-
-
רציתי לדעת לאיזה כיוון הדיודות שבירשותי מוליכות זרם אין שום סימון מצב א: או מצב ב?:
-
- 1 תגובה
- 808 צפיות
-
-
-
הכל התחיל בגלל אלי (הכל באשמתך ), כשראיתי שהוא קנה את המארז מוצארט TX הענק, באותו הרגע אמרתי לעצמי שזה המארז הבא שלי. בחודש האחרון התחלתי לחפש את המארז בכל החנויות שמוכרות אותו בארץ, אך ללא שום הישג. לכם לבסוף החלטתי בעזרת מס' אנשים מפורום מארזים וספקים לקנות את המארז HAF 932 של Cooler Master, מכיוון שהארז הזה זול משמעותית מהמוצארט החלטתי לקדם את החלום הרטוב שלי - מערכת קירור מים. בכל מקרה הנה רשימת הדברים שאני אעשה: 1. בניית והרכבת מערכת קירור מים - חסר לי כ-300 ש"ח כאשר את המיכל אני בונה לבד. 2. צביעת פנים המארז בשחור מט - לא בטוח מכיוון שאני וכישורי הצביעה שלי יכולים רק להזיק 3. בניית מעגל לדים הרגיש למוזיקה אשר ימוקם במאוורר 230MM שבדלת השמאלית - כמעט מוכן. 4.…
-
- 173 תגובות
- 39k צפיות
-
-
כפי שנכתב בנושא, האם זה אפשרי? עד כמה זה מסובך? עד כמה זה שווה את זה? אני רוצה לעשות מוד למארז ולהכניס לתוכו כמה וכמה מאווררים ולחבר את כולם לבקר שאני מעוניין לייצר. עד כמה שידוע לי, הם לא מאווררי PWM.
-
- 7 תגובות
- 2.2k צפיות
-