עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. Started by IlanF,

אני רוצה ליצור רמקול לנגן שלי. יש לי כמה רמקולים זרוקים בבית אבל כשחיברתי אותם הווליום היה מאוד נמוך, אז כנראה שצריך מגבר. איך בונים מגבר? איזה חלקים אני צריך לקנות? ואני צריך אותו שיפעל על סוללות, הוא אמור ליהיות נייד... תודה לכל מי שיעזור.

• 14 תגובות
    • 2.1k צפיות
  2. Started by Yoni Shraga,

שלום לכולם! חדש בפורום, אז מצטער אם אני פותח שאלה על משהו קיים... אבל לא מצאתי את הנושא והיה נראה לי שאובקלוניג ומודינג הם ההכי רלוונטיים. רציתי להתעניין לגבי כבלים "SLEEVED" למחשב (אין לי מושג מה המונח המקביל). יש מקום בארץ שמתעסק בזה ? מותג מומלץ? דעה לגבי כבלים להארכה? תודה מראש וסליחה אם זה דיון קיים . נ.ב - חדש בכל עניין הפורומים אז בעדינות עליי... אני שביר מבפנים ;-)

3. שלום, הביאו לי מערכת רמקולים ניידת לפלאפון MP4 וכ"ו אל הקטע שהיה חסר מלא חוטים ולמזלי ליד כל חיבור היה כתוב מה זה אז חיברתי את הסוללה ואת הרמקולים אבל חסרה כניסת אודיו,יש שלוש חיבורים והם ,R INT ,L INT ו GND אבל יש לי חוט אוזניות מסוכך מאוזניות שאני לא צריך ושם יש 2 חיבורים בצבע ירוק אדום וזהב עכשיו על פי מה שהבנתי הירוק זה הארקה האדום זה שמאל וזהוב זה ימין אבל איך אני ילחים את זה? הרי זה מסוכך וחיייב לחמה מיוחדת לא? תודה מראש..

• 2 תגובות
    • 2.1k צפיות
  4. שם די עלוב לפרוייקט זה נכון אבל אין לי כרגע שם לפרוייקט..\: הצעות יתקבלו בברכה. הפרוייקט הוא בניית מארז מ-0 והנה מה שמתוכנן : בניית קוביה מנירוסטה [אני יודע שזה חומר קצת כבד אבל בכמות שאני משתמש זה ישקול בערך 3 קילו הנירוסטה עצמה וזה מגיע חינם ולכן השיקול היה] הקוביה תיבנה מפאות בעלות צלע של 35 [דהיינו כל ריבוע מה-6 שירכיבו את הקוביה יהיה במידה של 35*35]. על מנת לחסוך במשקל ומכיוון שיש לי הרבה פרספקס חופשי בבית הלכתי על נירוסטה בעובי 0.8 מילימטר שהיא מאוד לא יציבה ולכן תודבק לפלטות פרספקס בעובי 3 מילימטר על מנת לקבל יציבות. [הפרספקס יהיה מבפנים כך שלא יראו אותו חוץ מאשר בחלון] חלון רגיל [לא ריבוע אבל, כלשהי צורה עוד לא ידועה ,הצעות יתקבלו בברכה] אוורור - מאוורר אחד מקדימה…

• 11 תגובות
    • 2.1k צפיות
  5. השתמשתי בעט Gel Roller בקורב אני יעשה משהו דומה גם על הלוח אם עצמו, מעניין אם יצא גם יפה מצטער על הגודל

• 22 תגובות
    • 2.1k צפיות
  6. המטרה להשתמש במסך מסוג TFT כמסך מחשב עם חיבור VGA או RCA הדגם של הדיוידי הוא artech dtv2795' אין לו "video in" אבל מפירוק ראיתי שיש מהמסך מס' חוטים צבעוניים. אפשר לחבר אותם למתאם?

• 3 תגובות
    • 2.1k צפיות
  7. Started by nirnir93,

כחלק מההכנות לפרוייקט המודינג הראשון שלי(וו הו=]) אני מנסה לבנות מעגל שבו מתג ומנוע, וכאשר מדליקים את המתג המנוע מסתובב לצד אחד ומזיז משטח כלשהו(כמו כונן דיסקים שנפתח) ונעצר כשהמשטח יצא עד הסוף, וכשמכבים את המתג המנוע מסתובב לצד השני ומחזיר את המשטח(שוב, כמו כונן דיסקים----רק שבמקום כפתור לחיץ יש מתג שנשאר במקום האחרון אליו הזזת אותו), ואני רוצה לעשות את זה בלי מעגלים משולבים(צ'יפים) *אני רוצה לציין מראש שחוץ מאתר אחד ופיזיקה של כיתה י"ב, בחיים לא למדתי אלקטרוניקה-אבל ראיתי אנשים שעשו את זה=]* אחרי מספיק התחבטויות עם עצמי(בניית סכמה של מה שאני רוצה לעשות כמו בתכנה ואז שרטוט כל חלק ואז שילוב ותיקון ועוד) הגעתי למעגל המצורף, אבל הוא משתמש ב3 מקורות מתח שונים ואני לא בטוח שה…

• 15 תגובות
    • 2.1k צפיות
  8. Started by J.a.C.k,

עשיתי לפני כ4 חודשים מחזיק מפתחות מסלרון 600 מגה הרץ ונדליסטי ואמנותי ביותר מה דעתכם

• 22 תגובות
    • 2.1k צפיות
  9. Started by jeyjey,

מצאתי את המדריך הנחמד הזה: http://www.bit-tech.net/article/62 ואני מת לעשות אותו כבר צבעתי את המאוורר בכסף עכשיו אני רק צריך לקה UV, יש למישהו מושג מאיפה אני יכול לקנות?

• 14 תגובות
    • 2.1k צפיות
  10. הנה המוד שלי שסוף סוף סויים! התמונות כמובן חרא של תמונות אני אנסה לצלם מחר שיהיה אור ואני מקווה לקנות מצלמה חדשה.. כדי שיראו את מה שיצא! תנו את דעתכם ומה יש להוסיף/לשפר במוד שלי. אז הנה הלינקים לתמונות: http://www.geocities.com/idan1836/1.jpg http://www.geocities.com/idan1836/2.jpg http://www.geocities.com/idan1836/3.jpg http://www.geocities.com/idan1836/4.jpg http://www.geocities.com/idan1836/5.jpg http://www.geocities.com/idan1836/6.jpg ;D

• 16 תגובות
    • 2.1k צפיות
  11. Started by zfonboniko,

אני רוצה לחבר מסך LCD קטן לדוגמא משהו בסגנון 2,3 מקסימום 4 אינץ למשב שאני עושה לו מודינג אם מישהו יכול להגיד לי איפה אשפר לקנות בזול מסכים כאלו, וגם אם למישהו יש איזה שרטוט לבנות מתאם מכרטיס מסך לחיבור למסך כזה. תודה! *אני מדבר על מסך בסגנון כמו שבתמונה.

• 6 תגובות
    • 2.1k צפיות
  12. סוף סוףףףףףףףףףףףףףףףףףף אמא ואבא שלי הסכימו לקנות לי דרמלל סוף סוף אחרי שהם שמעו אותי שאמרתי להם אני רוצה לחתוך תמארז הם כמע התעלפו.. הקיצר לא משנה אז סוף סוף מחר אני קונה בעזרת השם! שאלתי היא: מה שווה לי יותר? 1.לחתוך ישר את הצורה שאני רוצה במארז או לחתוך אותה בפרספקט? 2.ואם אתם יכולים מאיפה אני יכול לקחת איזה ציור יפה בשביל חריטה\חיתוך...? או להביא לי משהו כזה להבות משהו.... תודה מראש!!! יש לי בעיההה!

• 25 תגובות
    • 2.1k צפיות
  13. בס"ד שלום רב, אני מחפש להבין אם יש בשוק תכנות המאפשרות תכנות של בקר ארדואינו בצורה קלה וידידותית , מבלי להתעסק עם שפת תכנות, אלא באמצעות גרירה של סמלים וצלמיות . אשמח לתגובות בנושא, האם ניתן לפתח כזה דבר? baruch.next@gmail.com

• 1 תגובה
    • 2.1k צפיות
  14. שלום, החוטים של הספק שלי HEC 400W לא מגיעים לכניסות בלוח אם. תליתי את הספק : האם זה בטוח? 2. מול הספק יושבים 2 מאוררים של 80MM שמוציאים חום מהכוננים קשיחים, איפה למקם אותם עכשיו?

• 19 תגובות
    • 2.1k צפיות
  15. אם אני רוצה להקים תקשורת אלחוטית בין הארדואינו UNO שלי לבין הסמרטפון. אני לא מעונין לעשות תקשורת שמערבת SERVER או אינטרנט או ראוטר. התקשורת צריכה להיות P2P בין המכשיר לסמרטפון. צריך להגיע למרחק של 50-100 מטר תקשורת. מה אני צריך לקנות (מבחינת רכיבים) כדי לאפשר זאת? תודה.

• 0 תגובות
    • 2.1k צפיות
  16. היי חבר'ה.. חלק 1: החלטתי שנמאס לי מהמארז ה-"ג'נרי/פנטיום3/הלוח אם לא מתאים לו בכלל" שיש לי כאן. ביקרתי אצל הזיגזגים ולקחתי איתי 6A19 שחור ללא ספק כח. אני רוצה להסיר את רשת הדבורים (honey comb) של שני המאווררים בעזרת הדרמל ש(הרמתי) מאבא שלי, דגם MultiPro 395. ראיתי את ה-FAQ שמסביר על הראשים אבל לא בטוח עם איזה ע"י להשתמש לחיתוך המארז. אבא שלי בחו"ל ולכן יכולתי להגניב את הצעצוע הקטן לפה. יש דיסקית חומה שאני מטיל ספק ביכולות החיתוך שלה, אבל למיטב הבנתי זו הדיסקית הפשוטה ביותר (409 אני מניח). כמו כן יש לי כאן דיסקית פייברגלס גדולה יותר (אני מניח שדגם 456). הדיסקית שמותקנת עכשיו בדרמל נראת כמו דיסקית מצופה יהלום, אך אין לה חורים כמו זאת בדגם 545 שיש במדריך.. אלא היא ע…

• 20 תגובות
    • 2.1k צפיות
  17. עשיתי חריטה על פרספקס ואני רוצה לקנות לדים, אני גם רוצה לעשות מולקסים זוהרים. אני צריך קצת לדים של UV ולדים אולטרה ברייט. איפה אני יכול להסיג את הלדים האלה, ואל תגידו לי "כל חנות אלקטרוניקה" כי אני לא מכיר חנות 1 כזאת... ועדיף שהייה באזור המרכז (כפר סבא\רעננה\הרצליה\וכל האיזור, אם אין אני מוכן לסוע לתל אביב מקסימום במרחק. תודה רבה.

• 14 תגובות
    • 2.1k צפיות
  18. Started by ycskater,

אני רוצה להרכיב דבר כזה.. לדים שיהבהבו לפי המוזיקה.. ולשים את זה בתוך המארז.. איך אני מכין דבר כזה? יש למישהו מדריך כלשהו? ראיתי סרטונים של זה באינטרנט..[br]פורסם בתאריך: 27.05.2008 בשעה 16:36:23 אה ואם אפשר גם מדריך לעשות לדים בתוך המארז שידלקו גם כל הזמן.. אני רוצה שיהיו בפנים גם כאלה שידלקו כל הזמן וגם כאלה לפי המוזיקה.. תודה

• 15 תגובות
    • 2.1k צפיות
  19. Started by oor,

לחבר שלי היה רעיון כלשהוא בקשר לסורק ...(אני כבר לא זוכר מה) ואז חשבתי על זה שיש שם מנורה ממש מגניבה !! פירקתי חיברתי ביחד עם התרנספורמתור שלה ל12V של הספק וזה יוצה ממש ממש מגניב !! כמובן שסמתי נייר צלופן מיוחד של תאורה (עמיד בחום). וזה ממש יפה ! כחה שעם יש לכם סורק ישן שלא עובד אנה נצלו את המנורה שלו !! אני מצתער על החוסר בתמונות אבל אין לי מצלמה דיגיתלית היו לי 4 סורקים ישנים ולא תקינים אז עכשו בתוך המחשב שלי זרוקות 2 מנורות עוד 1 חבר שלי חיבר לאופנוע שלו ואת הרביעית הוא שבר ... זהוא !

• 7 תגובות
    • 2.1k צפיות
  20. אז ככה הכול התחיל מזה שראיתי פה באתר תמונות של המודינג ודי התאהבתי בזה בכל מקרה קניתי מחשב חדש ועליו התחלתי לעשות את המודינג(עדיין בבנייה כשאני יסיים אני יעלה תמונות) בקיצור תוך כדי הבנייה גיליתי שיש לי המון חלקי מחשב שאני לא ישתמש בהם לעולם חשבתי קצת והחלטתי לבנות מערכת סטריאו או יותר נכון קומפקט דיסק מסידרום ישן וספק כוח הבנייה לקחה משהו כמו 45 דקות שבהם אכלתי הרבה הרבה נסורת המשטח עץ שבתמונות יעבור בקרוב מוד נוסף ויצבע בצבע כחול כנראה שיתאים לקטודה בגלל שעל המוד עבדתי ביום שבת לא היה לי פרספקס ואתמול היה סגור אז היום קניתי פרספקס והפאנל הקדמי יכוסה עוד יש לי לכסות את הפאנל האחורי בדיקט ודבר נוסף שאני יעשה היום זה בניית מתגים על הפרספקס שישלטו בכל מערך התאורה בחדר שלי(כ…

• 11 תגובות
    • 2.1k צפיות
  21. Started by roei_b,

אפשר לפרק (גם את החיבור המשולש והמפסק..) מבלי לחתוך כבלים? תודה מראש

• 23 תגובות
    • 2.1k צפיות
  22. Started by OutRaGe,

מה התפקיד של גשר וינסטון? תודה מראש לעוזרים.

• 5 תגובות
    • 2.1k צפיות
  23. Started by parlov,

שלום לכולם סיימתי עכשיו לעבוד על הספק השקוף שלי ועכשיו אני עובר לכיוון המארז אבל השאלה שלי כיצד אני יכול לחבר לוחות פרספקס אחד לשני כדי שיחזיקו חזק בדבק עם כן תגידו איזה. או אולי חשבתי עם ברגים אבל אני לא יכול סתם להבריג לתוך הפרספקס ברגים כמו בעץ אחרי הכל הוא יסדק. ותודה מראש לכל העוזרים.

• 2 תגובות
    • 2.1k צפיות
  24. Started by Chapi,

אני רוצה לבנות מארז דק במיוחד אבל העניין הוא שהכרטיסים יושבים על הלוח בזווית של 90 מעלות וזה מקשה מאוד על העסק. איך אני אמור להשכיב את הכרטיס? מה אני אמור לעשות? כל רעיון יתקבל בברכה

• 16 תגובות
    • 2.1k צפיות
  25. Started by grove,

וזו הקבוצה http://mnpctech.com/

• 2 תגובות
    • 2.1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.