אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
יש ברשותי מיקרו בקר מסוג 89V51RD2 (כמו 8051), ואני רוצה לצרוב לתוכו תוכנית שכתבתי בשפת C. יש לי את המיקרו בקר כצ'יפ בודד ללא ערכת הפיתוח. ואני צריך שרטוט חשמלי שעל ידי יישומו אני אוכל לצרוב את התוכנית שהכנתי אל המיקרו בקר שיש ברשותי. תודה רבה לכול העוזרים!!!
-
- 8 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
אני מעונין לקבל מידע על היציאות (דגיטל ואנלוג DI/O) הכניסות הדיגיטליות, והכניסות האנלוגיות (Analog in) על מסך המחשב המחובר לבקר. אני כתבתי ב SETUP, את הפקודה הבאה : (Serial.begin(9600, ןב VOIDLOOP וע"מ לקרוא את התוכן : Serial.println(sensorPin); Serial.println(sensorValue/2); Serial.println(AnalogOut); ופותח את Serial Monitor. אני מקבל מספרים רצים. הכניסה האנלוגית ב A1 (שמשתנה) מקבל כל הזמן "55", במשתנה הפנימי (sensorValue/2=sensorPin/2) אני מקבל מספר משתנה, כאשר אני מחלק אותו ב - 2 התוצאה מתחלקת ב 2. וביציאה האנלוגית D8, אני מקבל כל הזמן 8. שאלות: 1. האם יש תוכנת המרה מ Serial שממומלצת שנותנת תוצאות ברורות? 2. האם יש דרך לקבל גם מידע על ערכי …
-
- 1 תגובה
- 2.1k צפיות
-
-
היי היה לי ראוטר של בזק ישן והקליטה שלו לא הייתה משהו , ואז אני קניתי לו שתי אנטנות ארוכות מ DX וזה שיפר לי את הקליטה באופן טוב , אבל שדרגתי חבילה גלישה ונתנו לי ראווטר אחר ולאנטנות שלו אין הברגה כמו בישן והאנטנות שלו מאורת קצרות ... אבל יש לי אנטנה מ מראווטר ישן ורצתי לדעת אם אפשר לשים עם הראוטר החדש בעזרת הלחמה ? את האנטנה הזאת אני חושב לשים על הראוטר החדש , מה אתם אומרים ?
-
- 5 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
כמו שהכותרת אומרת... לקחתי את כבל המידע של כונן הדיסקטים וביצעתי בו sleeving בדרך קצת לא שגרתית. הקורבן במהלך הניתוח, בבלגן לא קטן של חוטים (אפשר להפריד את החוטים ביד, אבל עדיף עם יפנית - יותר מסודר): חומר ה sleeving. חיפשתי משהו בבית להשתמש בו ומה שנפל לי ליד היה שק פק"ל (אל תשאלו למה). מי שלא יודע מה זה, שיסתכל בלינק הזה. האדם בתמונה נשען על שקי פק"ל מלאים בחול (לא מהסוג שאני השתמשתי בו): את הרצועה הזאת חתכתי מהשק ואז תפרתי עם מכונת תפירה כדי ליצור את השרוול שאפשר לראות בתמונה הרביעית: התוצאה הסופית: בעקרון המוד הזה לא נועד לשרת מטרה מיוחדת והוא בעיקר היה לתרגול, מתישהו אני אעשה את זה גם לכבלי ה ide שלי. הצבע של שק הפק"ל לא משהו, אני כבר אקנה ספרי שחור ואצב…
-
- 13 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
איך להפוך מחשבון מדעי לעוזר במבחנים!!! http://www.instructables.com/id/Calculator-prank-How-to-display-whatever-you-want-/ אני אהבתי, אז הייתי חייב לשתף אותכם
-
- 2 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
-
בס"ד שלום רב, אני מחפש להבין אם יש בשוק תכנות המאפשרות תכנות של בקר ארדואינו בצורה קלה וידידותית , מבלי להתעסק עם שפת תכנות, אלא באמצעות גרירה של סמלים וצלמיות . אשמח לתגובות בנושא, האם ניתן לפתח כזה דבר? baruch.next@gmail.com
-
- 1 תגובה
- 2.1k צפיות
-
-
היי לכולכם. ברצוני לבנות אלמנט תאורה שיפיץ אור זרחני במארז, ממש כפי שמתואר במדריך באתר. כמובן שצריך לדים חזקים - אבל כיוון שאני חדש בנושא רציתי לשאול - איזה לדים אני אמור לבקש בחנות? שאלתי השנייה היא - היכן להניח במארז את 'מקל הפרספקס' שעליו אני מדביק את הלדים כדי לקבל תאורה מקסימלית. תודה על עזרתכם!
-
- 20 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
יש לו 3 נוספים בנושא שניים על הבניה ואחד כמה הוא שקט. כמה רעיונות מאד מענינים. לוח אם שמתאים ( x16 קרוב לקצה ) ספק ללא מכסה - מאד מסוכן .
-
- 0 תגובות
- 2.1k צפיות
- 1 follower
-
-
יש לי סוללת ליטיום של 15 וולט אני רוצה להטעין אותה ... אם יש למישהו רעיון איך או אפשר ות להפנות אותי אני יודא לו מאוד... חרשתי כבר את כל האינטרנט אך אין לי ממש ידע אני יודע שזו סוללת ליטיום אורגנית
-
- 10 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
סוף סוףףףףףףףףףףףףףףףףףף אמא ואבא שלי הסכימו לקנות לי דרמלל סוף סוף אחרי שהם שמעו אותי שאמרתי להם אני רוצה לחתוך תמארז הם כמע התעלפו.. הקיצר לא משנה אז סוף סוף מחר אני קונה בעזרת השם! שאלתי היא: מה שווה לי יותר? 1.לחתוך ישר את הצורה שאני רוצה במארז או לחתוך אותה בפרספקט? 2.ואם אתם יכולים מאיפה אני יכול לקחת איזה ציור יפה בשביל חריטה\חיתוך...? או להביא לי משהו כזה להבות משהו.... תודה מראש!!! יש לי בעיההה!
-
- 25 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
אהלן, בהמשך לעניין המגבר נתקלתי בבעיה הבאה, אני משתמש בשנאי שאחרי יישור יוציא מתח של 28-30VDC ואני צריך עוד רמה של מתח, 15V. הבעיה היא שלא מצאתי ממיר DC DC שמתאים למתחים האלה. מה אני יכול לעשות? אם אני משתמש ב 3 ממירים במקביל (כאשר כל אחד מהם מוציא 5V)?
-
- 14 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
אני מחר עושה סיבוב באוטו דיפו הום סנטר חנויות אלק' ואצל זגג... אני רוצה לבנות פאן באס וחלון החלון מתוכנן ומסומן... צריך רק לחתוך... איזה דברים כדאי לי לקנות כדאי לבנות פאן באס (כל המאווררים 12V) ואיזה דברים כדאי לי לקנות לחלון כדאי שיצא חלק ויפה?
-
- 37 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
שלום, קניתי CoolerMaster Aurora Blue Cold Cathode .... חיברתי את הקטודה.. ולאחר 20 דקות שהיא האירה.. פתאם 80% ממנה כבה... וככה המצב נשאר..... כשאני מכבה אותה ואחר כך מדליק שוב לוקח לה המון זמן להדלק.... ושוב רק 20% ממנה נדלק.... מה הבעיה? האם הקטודה עצמה לא טובה? אולי השנאי? תודה!
-
- 10 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
אינטל מראה שהיא אינה אדישה לקהילת המייקרים הגדלה ומציגה לוח פיתוח המשלב את יכולות הארדואינו ביחד עם יכולות חדשות וסביבות פיתוח מרובות לכתבה: http://hwzone.co.il/%d7%90%d7%99%d7%a0%d7%98%d7%9c-%d7%92%d7%9c%d7%99%d7%9c%d7%90%d7%95-2-%d7%94%d7%a2%d7%a8%d7%9b%d7%94-%d7%9c%d7%9e%d7%9e%d7%a6%d7%99%d7%90-%d7%94%d7%9e%d7%aa%d7%97%d7%99%d7%9c/
-
- 1 תגובה
- 2.1k צפיות
-
-
-
שלום לכולם! חדש בפורום, אז מצטער אם אני פותח שאלה על משהו קיים... אבל לא מצאתי את הנושא והיה נראה לי שאובקלוניג ומודינג הם ההכי רלוונטיים. רציתי להתעניין לגבי כבלים "SLEEVED" למחשב (אין לי מושג מה המונח המקביל). יש מקום בארץ שמתעסק בזה ? מותג מומלץ? דעה לגבי כבלים להארכה? תודה מראש וסליחה אם זה דיון קיים . נ.ב - חדש בכל עניין הפורומים אז בעדינות עליי... אני שביר מבפנים ;-)
-
- 1 תגובה
- 2.1k צפיות
-
-
השתמשתי בעט Gel Roller בקורב אני יעשה משהו דומה גם על הלוח אם עצמו, מעניין אם יצא גם יפה מצטער על הגודל
-
- 22 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
אני צריך לבנות תיבה\ קופסא שחלקה העליון יהיה זכוכית (על מנת לצלם מה שהולך בפנים ) והבעיה העיקרית היא הצטברות מים מהצד הפנימי של הזכוכית חשבתי לבנות וישר בצד הפנימי אבל ניראה לי שזה רעיון רע , חבר סיפר לי על מגב מגנטי שבעצם קשור ליחידה חיצונית שאפשר להזיז וככה להניע אותה השאלה היא אם אפשר לחבר את זה לבוכנה\ או מנוע שתוכל להיות מופעלת על ידי פקודה ממחשב ? ואם כן מה אני בעצם צריך כדי לבנות את זה ? ולמי שמעוניין לדעת מדובר על פרוייקט צילום timelapse של צמחים צומחים בתוך תא לחות. אשמח לשמוע רעיונות
-
- 11 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
לפני שבוע-שבועיים פתחתי ת'רד וביקשתי פרטים על מתאם SPDI/F ללוחות של Chaintech מסדרת Zenith. http://www.hwzone.co.il/community/index.php?topic=93384.0 לאור עשרות ומאות התשובות שלא קיבלתי (ותודה מיוחדת למי ששלחתי לו הודעה אישית אחרי חיפוש בפורום ואפילו לא טרח לענות לי), נשברתי והרכבתי אותו לבד. החלק הבעייתי הוא המתאמים האופטיים - TORX173 לקליטה (עבור SPDIF IN) ו- TOTX173 (עבור SPDIF OUT). את ה- TOTX ניתן לפרק מכונני DVD סיניים זולים אחרי שהם שובקים חיים (אתם לא מצפים מ- DVD שעולה 250 ש"J שבאמת יעבוד, לא?). את ה- TORX קשה יותר להשיג, ובשביל זה צריך קשרים (כמו שיש לי). חיפשתי בג'נקייה שלי הרבה זמן עד שמצאתי bracket ממודם ישן (למעשה זה היה כרטיס מזכירה אלקטרונית PCPHONE-II ולא…
-
- 17 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
יש לי מארז סופרטאלנט (שם מגעיל סתם שתדעו) ולפני יותר מחודש הוספתי לו מאורר 120mm לחלון ולא רואים כלום את הבפנים (ויש מה לראות שמתי סליבים לא רואים שום חוט כל המארז מרופד וכו...) וגם מה שהוא לא ממש מול הצ'יפסט ומול המעבד כי הידית פתיחה של הדלת שם ואי אפשר להזיז אותו יותר שמאלה, אז חשבתי לחתוך את הידית הזאת (זאת עם המנעול) ולהזיז את המאורר ככה גם יהיה יותר יפה וגם יהיה יותר יעיל (וגם כמובן יהיה צריך להחליף פרספקט אבל זה לא בעיה), השאלה אם כדי להרוס את הדלת ולעשות את זה? עריכה: המאורר בכלל לא מעל הצ'יפסט כמו בתמונה פשוט לא ידעתי לצייר את זה יותר טוב. צירפתי תמונה שתבינו יותר טוב למרות שהיא לא הכי טובה (אני שירטטתי.
-
- 7 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
לקחתי מהפנטיום 1 הישן שלי את המסך LCD הזה שיש בפאנל הקידמי ואמור להציג את הMHZ או משו ואני רוצה לחבר אותו למחשב שלי ולהציג את הטמפ' של המעבד נגיד... המסך הזה יכול להציג 2 ספרות והוא מורכב על איזה PCB קטן כזה שעליו יש כמה נגדים, טנזיסטורים והרבה פינים של ג'אמפרים וכמה ג'אמפרים שמורכבים עליהם, בעע איזה הסבר צולע :-\ ועל המסך הזה כתוב PARA LIGHT A-402G BL כנראה שזה הדגם של הרכיב... מקווה שיש מישהו שיודע איך לחבר את זה למחשב ;D עריכה: ערכתי את הכותרת.
-
- 18 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
כחלק מההכנות לפרוייקט המודינג הראשון שלי(וו הו=]) אני מנסה לבנות מעגל שבו מתג ומנוע, וכאשר מדליקים את המתג המנוע מסתובב לצד אחד ומזיז משטח כלשהו(כמו כונן דיסקים שנפתח) ונעצר כשהמשטח יצא עד הסוף, וכשמכבים את המתג המנוע מסתובב לצד השני ומחזיר את המשטח(שוב, כמו כונן דיסקים----רק שבמקום כפתור לחיץ יש מתג שנשאר במקום האחרון אליו הזזת אותו), ואני רוצה לעשות את זה בלי מעגלים משולבים(צ'יפים) *אני רוצה לציין מראש שחוץ מאתר אחד ופיזיקה של כיתה י"ב, בחיים לא למדתי אלקטרוניקה-אבל ראיתי אנשים שעשו את זה=]* אחרי מספיק התחבטויות עם עצמי(בניית סכמה של מה שאני רוצה לעשות כמו בתכנה ואז שרטוט כל חלק ואז שילוב ותיקון ועוד) הגעתי למעגל המצורף, אבל הוא משתמש ב3 מקורות מתח שונים ואני לא בטוח שה…
-
- 15 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
אני רוצה להרכיב דבר כזה.. לדים שיהבהבו לפי המוזיקה.. ולשים את זה בתוך המארז.. איך אני מכין דבר כזה? יש למישהו מדריך כלשהו? ראיתי סרטונים של זה באינטרנט..[br]פורסם בתאריך: 27.05.2008 בשעה 16:36:23 אה ואם אפשר גם מדריך לעשות לדים בתוך המארז שידלקו גם כל הזמן.. אני רוצה שיהיו בפנים גם כאלה שידלקו כל הזמן וגם כאלה לפי המוזיקה.. תודה
-
- 15 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
אני רוצה לבנות מארז דק במיוחד אבל העניין הוא שהכרטיסים יושבים על הלוח בזווית של 90 מעלות וזה מקשה מאוד על העסק. איך אני אמור להשכיב את הכרטיס? מה אני אמור לעשות? כל רעיון יתקבל בברכה
-
- 16 תגובות
- 2.1k צפיות
-