אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
אנשים אני מחפש מקום שימכור לי ר-ק !!! את הUSB שיש היום בכל מחשב נורמלי.. אני לבד אחבר אותו ללוח אם ואתקין לו פאנל אבל איפה מוצאים?? בכל מקום רק מציעים לי את המפצל USB שזה מאעפן אני רוצה חיבור ישר ללוח... אז מאיפה ?? :-[
-
- 15 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
ערב טוב והיום בפינתנו תיקון אייפון 4 שהגיע לידיי בטענה שכפתור ה HOME עושה בעיות. אבחון קצר שלי מגלה שהכפתור מידי פעם עובד ומידי פעם לא עובד - שאלה שאלתית לפני שאני מזמין כבל חדש ופותח את האמאמא של האייפון ומחליף כפתור אולי ניתן לקבל דיאגנוזה אחרת - אני כמעט בטוח שיש בעיה במגעים . תודה
-
- 7 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
-
אני צריך כזה כלי לכיפוף צנרת נחושת בקוטר 12 מ"מ. חשוב שהוא יתאים בדיוק למידה הזאת. מישהו יודע אולי איפה אפשר להשיג כזה כלי? אמנם יש באיביי אבל אני מאד רוצה להמנע מלהזמין משם.. זה מסוג הדברים שבאופן וודאי אפשר להשיג בארץ... או שלא? אשמח לעזרה
-
- 9 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
שלום לכולם אני חדש כאן ויש לי שאלה קטנה ליפני שאני מתחיל בפרויקט שלי העם לדעתכם ספק של 500 ואט יספיק ל-8 מעוררים?
-
- 5 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
סוף סוףףףףףףףףףףףףףףףףףף אמא ואבא שלי הסכימו לקנות לי דרמלל סוף סוף אחרי שהם שמעו אותי שאמרתי להם אני רוצה לחתוך תמארז הם כמע התעלפו.. הקיצר לא משנה אז סוף סוף מחר אני קונה בעזרת השם! שאלתי היא: מה שווה לי יותר? 1.לחתוך ישר את הצורה שאני רוצה במארז או לחתוך אותה בפרספקט? 2.ואם אתם יכולים מאיפה אני יכול לקחת איזה ציור יפה בשביל חריטה\חיתוך...? או להביא לי משהו כזה להבות משהו.... תודה מראש!!! יש לי בעיההה!
-
- 25 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
אינטל מראה שהיא אינה אדישה לקהילת המייקרים הגדלה ומציגה לוח פיתוח המשלב את יכולות הארדואינו ביחד עם יכולות חדשות וסביבות פיתוח מרובות לכתבה: http://hwzone.co.il/%d7%90%d7%99%d7%a0%d7%98%d7%9c-%d7%92%d7%9c%d7%99%d7%9c%d7%90%d7%95-2-%d7%94%d7%a2%d7%a8%d7%9b%d7%94-%d7%9c%d7%9e%d7%9e%d7%a6%d7%99%d7%90-%d7%94%d7%9e%d7%aa%d7%97%d7%99%d7%9c/
-
- 1 תגובה
- 2.1k צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין לבצע שינויים בחדר שיהפכו אותו לחדר חכם. אם צריך להגדיר תקציב מראש אז נניח בין 1000 ל1500. אני מעוניין קודם כל בשליטה בתאורה המרכזית בחדר ראיתי שיש כבר דימרים חכמים עם שליטה מאפליקציה. אני מעוניין בדרך לשלות בתאורת לדים, יש לי 3 פסי לדים (אחד מאחורי המסך מחשב ו2 מאחורי הטלוויזיה) הם מחוברים בעזרת USB למחשב, האם יש דרך לשלוט בהם? בנוסף יש לי 2 מנורות, שכל השליטה בהם שאני רוצה זה ON וOFF. דברים נוספים שהייתי רוצה חיווי עליהם, האם הדלת נעולה אם לא. מבחינת ממשק הייתי שמח אם הכל היה מנועל לדרך המחשב והייתי יכול פשוט לדבר לחדר ולהגדיר מצבים כמו מצב סרט/מוזיקה וכו, האם זה אפשרי?
-
- 0 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
לפני שבוע-שבועיים פתחתי ת'רד וביקשתי פרטים על מתאם SPDI/F ללוחות של Chaintech מסדרת Zenith. http://www.hwzone.co.il/community/index.php?topic=93384.0 לאור עשרות ומאות התשובות שלא קיבלתי (ותודה מיוחדת למי ששלחתי לו הודעה אישית אחרי חיפוש בפורום ואפילו לא טרח לענות לי), נשברתי והרכבתי אותו לבד. החלק הבעייתי הוא המתאמים האופטיים - TORX173 לקליטה (עבור SPDIF IN) ו- TOTX173 (עבור SPDIF OUT). את ה- TOTX ניתן לפרק מכונני DVD סיניים זולים אחרי שהם שובקים חיים (אתם לא מצפים מ- DVD שעולה 250 ש"J שבאמת יעבוד, לא?). את ה- TORX קשה יותר להשיג, ובשביל זה צריך קשרים (כמו שיש לי). חיפשתי בג'נקייה שלי הרבה זמן עד שמצאתי bracket ממודם ישן (למעשה זה היה כרטיס מזכירה אלקטרונית PCPHONE-II ולא…
-
- 17 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
-
השתמשתי בעט Gel Roller בקורב אני יעשה משהו דומה גם על הלוח אם עצמו, מעניין אם יצא גם יפה מצטער על הגודל
-
- 22 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
שלום, הביאו לי מערכת רמקולים ניידת לפלאפון MP4 וכ"ו אל הקטע שהיה חסר מלא חוטים ולמזלי ליד כל חיבור היה כתוב מה זה אז חיברתי את הסוללה ואת הרמקולים אבל חסרה כניסת אודיו,יש שלוש חיבורים והם ,R INT ,L INT ו GND אבל יש לי חוט אוזניות מסוכך מאוזניות שאני לא צריך ושם יש 2 חיבורים בצבע ירוק אדום וזהב עכשיו על פי מה שהבנתי הירוק זה הארקה האדום זה שמאל וזהוב זה ימין אבל איך אני ילחים את זה? הרי זה מסוכך וחיייב לחמה מיוחדת לא? תודה מראש..
-
- 2 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
שלום, קניתי CoolerMaster Aurora Blue Cold Cathode .... חיברתי את הקטודה.. ולאחר 20 דקות שהיא האירה.. פתאם 80% ממנה כבה... וככה המצב נשאר..... כשאני מכבה אותה ואחר כך מדליק שוב לוקח לה המון זמן להדלק.... ושוב רק 20% ממנה נדלק.... מה הבעיה? האם הקטודה עצמה לא טובה? אולי השנאי? תודה!
-
- 10 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
היי היה לי ראוטר של בזק ישן והקליטה שלו לא הייתה משהו , ואז אני קניתי לו שתי אנטנות ארוכות מ DX וזה שיפר לי את הקליטה באופן טוב , אבל שדרגתי חבילה גלישה ונתנו לי ראווטר אחר ולאנטנות שלו אין הברגה כמו בישן והאנטנות שלו מאורת קצרות ... אבל יש לי אנטנה מ מראווטר ישן ורצתי לדעת אם אפשר לשים עם הראוטר החדש בעזרת הלחמה ? את האנטנה הזאת אני חושב לשים על הראוטר החדש , מה אתם אומרים ?
-
- 5 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
שלום חברים, אני מחפש פרובים לאוסילוסקופ שלי (tektronix tds1002), איפה יש פרובים במחירים סבירים? האם אפשר לקנות תחליפיים או שאני חייב להצמד למקוריים? מה הפרמטרים שחשובים לי בבחירת תחליפיים? תודה
-
- 1 תגובה
- 2.1k צפיות
-
-
המכשיר הפסיק לעבוד, פתחתי אותו ומצאתי סליל שרוף יש עוד סליל עם ליבה לבנה לידו שנראה תקין . הכיתוב על שניהם זהה מה לבקש בבואי לחנות רכיבים? איפה מוצאים את הערך של הסליל (אוהם ?) אפשר למדוד לפי הסליל התקין? תודה רבה
-
- 12 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
שלום לכולם! חדש בפורום, אז מצטער אם אני פותח שאלה על משהו קיים... אבל לא מצאתי את הנושא והיה נראה לי שאובקלוניג ומודינג הם ההכי רלוונטיים. רציתי להתעניין לגבי כבלים "SLEEVED" למחשב (אין לי מושג מה המונח המקביל). יש מקום בארץ שמתעסק בזה ? מותג מומלץ? דעה לגבי כבלים להארכה? תודה מראש וסליחה אם זה דיון קיים . נ.ב - חדש בכל עניין הפורומים אז בעדינות עליי... אני שביר מבפנים ;-)
-
- 1 תגובה
- 2.1k צפיות
-
-
שלום ! אני מחפש בדחיפות את המתג הזה בישראל, מדובר במתג ON OFF ON 6 PIN כנראה כאן : האם למישהו יש מידע היכן אפשר להשיג בישראל ? או לחילופין אם יש לכם כזה, אשמח לאסוף ולתגמל אתכם בהתאם
-
- 3 תגובות
- 2.1k צפיות
- 1 follower
-
-
כמו שהכותרת אומרת... לקחתי את כבל המידע של כונן הדיסקטים וביצעתי בו sleeving בדרך קצת לא שגרתית. הקורבן במהלך הניתוח, בבלגן לא קטן של חוטים (אפשר להפריד את החוטים ביד, אבל עדיף עם יפנית - יותר מסודר): חומר ה sleeving. חיפשתי משהו בבית להשתמש בו ומה שנפל לי ליד היה שק פק"ל (אל תשאלו למה). מי שלא יודע מה זה, שיסתכל בלינק הזה. האדם בתמונה נשען על שקי פק"ל מלאים בחול (לא מהסוג שאני השתמשתי בו): את הרצועה הזאת חתכתי מהשק ואז תפרתי עם מכונת תפירה כדי ליצור את השרוול שאפשר לראות בתמונה הרביעית: התוצאה הסופית: בעקרון המוד הזה לא נועד לשרת מטרה מיוחדת והוא בעיקר היה לתרגול, מתישהו אני אעשה את זה גם לכבלי ה ide שלי. הצבע של שק הפק"ל לא משהו, אני כבר אקנה ספרי שחור ואצב…
-
- 13 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
לאחר שנעזרתי בחברי הפורום להפעלת מספר מסכים במקביל, נוצרה לי בעיה חדשה... בהתחלה הלחמתי פס חיבורים למסך וחיברתי את המסך למתאם הסריאלי דרך כבלים באופן זמני כדי לבדוק את העבודה מול המסך גם בלי המתאם. הצלחתי להפעיל את המסך במקביל לעוד מסך והכל עבד כשורה! כשפרקתי את ההלחמה של הפס חיבורים מהמסך והלחמתי את המתאם הסריאלי ישירות למסך, המסך חזר להציג שורה של קוביות לבנות בשורה העליונה. ומאז לא הצלחתי לשלוט בתצוגה של המסך הזה.. המסך השני עדיין עובד מצויין על אותה תוכנה. השאלה מה יכולה להיות הבעיה, וממה היא נגרמה? תודה לעוזרים!
-
- 7 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
-
שלום לכולם, הספק של ה HTPC שלי שבק (בתמונה), בדקתי עם רב-מודד והוא לא מוציא מתח ביציאה. יש אפשרות לעשות עם זה משהו? לתקן? תודה. עריכה: לא חשוב, פתחתי אותו והרבה שרוף שם, הלחמות התנתקו, על הפנים, לפח.
-
- 2 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
היי לכולכם. ברצוני לבנות אלמנט תאורה שיפיץ אור זרחני במארז, ממש כפי שמתואר במדריך באתר. כמובן שצריך לדים חזקים - אבל כיוון שאני חדש בנושא רציתי לשאול - איזה לדים אני אמור לבקש בחנות? שאלתי השנייה היא - היכן להניח במארז את 'מקל הפרספקס' שעליו אני מדביק את הלדים כדי לקבל תאורה מקסימלית. תודה על עזרתכם!
-
- 20 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
יש ברשותי מיקרו בקר מסוג 89V51RD2 (כמו 8051), ואני רוצה לצרוב לתוכו תוכנית שכתבתי בשפת C. יש לי את המיקרו בקר כצ'יפ בודד ללא ערכת הפיתוח. ואני צריך שרטוט חשמלי שעל ידי יישומו אני אוכל לצרוב את התוכנית שהכנתי אל המיקרו בקר שיש ברשותי. תודה רבה לכול העוזרים!!!
-
- 8 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
לקחתי מהפנטיום 1 הישן שלי את המסך LCD הזה שיש בפאנל הקידמי ואמור להציג את הMHZ או משו ואני רוצה לחבר אותו למחשב שלי ולהציג את הטמפ' של המעבד נגיד... המסך הזה יכול להציג 2 ספרות והוא מורכב על איזה PCB קטן כזה שעליו יש כמה נגדים, טנזיסטורים והרבה פינים של ג'אמפרים וכמה ג'אמפרים שמורכבים עליהם, בעע איזה הסבר צולע :-\ ועל המסך הזה כתוב PARA LIGHT A-402G BL כנראה שזה הדגם של הרכיב... מקווה שיש מישהו שיודע איך לחבר את זה למחשב ;D עריכה: ערכתי את הכותרת.
-
- 18 תגובות
- 2.1k צפיות
-