אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
קניתי היום בונדו של חברת IMPA... עכשיו לא ממש ברור לי כמה אני צריך לארבב מהחומר ומהמקשיח... מה יקרה אם אני ישים יותר מדי מקשיח במנה מסויימת? כי אני צריך לסתום 2 חורים לא גדולים אז לא ממש אכפת שלא ישאר לי לשאר החומר ( אני יקנה פעם הבאה שאני יהיה בטופ קולור...)
-
- 3 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
רכשתי לפני כחודש וקצת הארדיסק פנימי ובנוסף מארז חיצוני. לאחר חיבור של חשמל למארז של הארדיסק הוא נוטה להתחמם ומגיעה עד ל-43 מעלות לאחר כ-20 דקות. עד אתמול הייתי בטוח שההתחממות נגרמת כתוצאה של חיבור ה-usb לטלויזיה lcd שדרכו אני צופה בסרטים. אחרי כמה שבועות כאשר אני עדיין מוטרד מהעניין שזה לא הגיוני כי הארדיסק לא נוטה להתחמם, חיברתי רק את החשמל למארז ללא ה-usb ועדיין הטמפרטורה מגיעה ל-43 מעלות. היום רציתי לעשות בדיקה אחרת, הלכתי לבית של חברה שלית חיברתי את החשמל למארז גם ללא חיבור usb והטמפרטורה הייתה 33 מעלות כאשר הארדיסק היה דלוק כ-5 שעות. מה אני אמור להסיק מזה?
-
- 28 תגובות
- 7.7k צפיות
-
-
שלום, ברשותי מארז טרנספורמר ישן נושן אני רוצה לשפר את הקירור ואת השקט בבית ע"י הפיכת שני מאווררי הצד על הדלת (מאווררים של 8 סמ כל אחד) למאוורר גדול ושקט של 200 ממ הבעיה היא שחלון הצד חתוך בצורה מיוחדת מהמפעל למי שמכיר ומי שלא הנה קישור לתמונה : http://www.rbmods.com/Bilder/Articles/Sunbeam/Transformer_case/pic2.jpg האם יש למישהו רעיון איך לעשות את זה בצורה יפה ? אולי כדאי להפוך את החלון הזה לחלון פשוט מרובע עם פרספקט חדש... כמו כן אשמח לקבל המלצה למאוורר 200 ממ שקט וזול אשמח לשמוע הצעות מעניינות תודה מראש
-
- 4 תגובות
- 2k צפיות
-
-
אני רוצה להשתמש בחיבורי מולקס לפרוייקט אלקטרוניקה. חשבתי על להזמין מפה: http://www.dgelect.co.il/categories/31768 1) זה המקום היחיד שמצאתי... מישהו מכיר עוד מקום שמוכר חיבורים כאלה? 2) אני צריך לוחץ לחיבורים. יש כמה דגמים של חיבורי מולקס, האם לוחץ אחד מתאים לכולם? איפה אפשר לקנות לוחץ? תודה.
-
- 4 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
שלום. אני לומד בכיתה י"ג אלקטרוניקה..הנדסאי אלקטרוניקה. למדתי בתיכון 3 שנים אלקטרוניקה והייתי די מצטיין. עשיתי 10 יחידות באלקטרוניקה, לא להשוויץ חלילה, רק בשביל שתדעו שיש לי "ניסיון" קטן. בתיכון בנינו מעגלים ללא מיקרו בקר..הייתי מחברים את המעגל לספק ובמקום בקר היינו מחברים אותו למפתח פלט 378h של מדפסת. עכשיו במכללה אנו מתחילים לעבוד עם מיקרו בקרים, כדי להיפטר מהמחשב. מה שמתסכל אותי שאפילו פרוייקט ממש ממש פשוט אין לי מושג איך לבנות מבלי שמישהו מתכנן עבורי את המעגל. נגיד אני רוצה לבנות מעגל מאוד פשוט, למשל שיכתוב על lcd "שלום", איך אני יודע כמה קבלים, כמה נגדים, איזה קבלים, איזה נועלים, כמה נועלים וכ'ו? עכשיו פשוט אמרו לנו לקנות כמה קבלים איזה ערך, אמרו לנו לקנות גביש (אין…
-
- 5 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
שלום חברים. יש לי בעיה עם מיקרו בקר שיש לי. התצורה היא פשוטה פחות או יותר, 1 לוגי (3.3V) שיוצא מאחד הפורטים מחובר להדק + של מגבר שרת (LM124) להדק המינוס מחובר מתח קבוע של 1.65V (מחלק מתח של ה 3.3V). והמגבר שרת מוזן ב- 30V. מה שאני משיג בזה הוא שברגע שיש 1 לוגי באותה הרגל של הפורט אני מקבל במוצא המגבר שרת 30V ואם לא אז אדמה. במילים אחרות זה מימוש למגבר DC. ככה יש לי כמעט לכל הפורטים של המיקרו. הבעיה מתחילה בזה שלאט לאט התחלתי לגלות שפה ושם יש פורטים שמפסיקים לתפקד. אז איך אני מגן על המיקרו? קיבלתי הצעה לשים נגד pull-down בין המיקרו למגבר שרת וחשבתי להוסיף עוד דיודה פשוטה שתמנע כניסת זרם לפורט. השאלה שלי היא אם לפי דעתכם זה יעזור? ואם כן איזה נגד בדיוק? או איזה דיודה? (אם…
-
- 7 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
שלום אני תלמיד בכיתה י שמתחיל ללמוד אחשב אלקטרוניקה ואני רוצה מלחם טוב של חברה טובה שהוא יעבוד כמו שצריך עוד דבר האם אני צריך ראשים למלחם אלקטרוני הנה אתר שמצאתי שיש מלחים טוב האם זה מתאים לי זה של חברת zico האם החברה שווה http://www.dgelect.co.il/products/161449
-
- 26 תגובות
- 23.8k צפיות
-
-
הי, אני צריך לבנות פאק סוללות לשלט רחוק. כרגע הוא מוזן ע"י פאק של 8 תאים של ניקל-מטאל, כלומר 9.6V, הפאק הוא 700MAH. הפאק הזה כבר לא מה שהיה פעם, נגמר תוך זמן קצר וכו. חשבתי לבנות בעצמי פאק חדש מסוללות ניקל-מטאל, ושיהיו בעלי MAH גבוהה יותר-ככה מחזיק יותר זמן. הפאק מסודר ככה: עכשיו, אין לי מושג איך לבנות, איפה לחבר תא ל- איפה ל+, איפה להוציא חוטים ל-, איפה ל+. אני יודע שזה לא מסובך, אשמח לעזרה. תודה
-
- 1 תגובה
- 2.1k צפיות
-
-
-
Car Simulator Seat שלום לכולם וברוכים הבאים לפרויקט הראשון שלי, מושב סימולטור למכונית או מושב מכונית לסימולטור, איך שתרצו לקרוא לזה. (מי שאינו יודע על מה אני מדבר http://www.google.com/images?q=car+simulator+seat&um=1&ie=UTF-8&source=og&sa=N&hl=en&tab=wi&biw=1280&bih=863) בגלל שזה הפרויקט הראשון שלי, כנראה שהאשכול לא יהיה מקצועי. אל תתביישו להעיר הערות. אז מה בפרויקט? - גוף מעץ, כל השלדה תעשה מעץ. החללים הריקים ישמשו כמארז למחשב וכמקומות אחסון. - הפיכת הדוושות. - ידית הילוכים יותר אמיתית, העברת ההילוכים תרגיש יותר כמו אוטו ופחות כמו משחק. - בלם יד עם פוטנציומטר וקפיץ שיגרום לתחושה מציאותית יותר. - מקלדת נשלפת מתחת לשולחן ועכבר…
-
- 10 תגובות
- 6.6k צפיות
-
-
שלום יש ברשותי נגנים שמסכיהם נשברו. האם מישהו החליף בעצמו מסך? האם יש למישהו נגנים כאלה (עם מסכים תקינים ומשהו אחר שמשבית אותם ועל כן שוכבים במגירה ללא שימוש) ומוכן לתת אותם?
-
- 0 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
מחפש מוטות אלומיניום 10*10 באורכי משתנים. יצרתי קשר עם מספר מקומות ובכולם לאחר שיחה של שעה ואחרי שעשו ממני מטומטם (ככה זה במדינה שלנו כשאתה בא עם דרישות שנראות לבעל עסק שרגיל למכור באלפי שקלים הוא לא משתין לכיוון שלך) לא מצאתי מה שהיתי צריך. אם מישהו יכול לכוון אותי למקום נורמאלי באזור המרכז אני מאוד ישמח.
-
- 21 תגובות
- 11.4k צפיות
-
-
טוב אז ככה יש לי מעגל מסויים שעובד הבעיה שכנראה שיש לו כל מיני הפרעות בגלל שהוא עושה בעיות אבל לעיתים רחוקות ובזמנים שונים מישהו יודע דרך איכותית מאוד להתגבר על הפרעות כל דרך שהיא
-
- 3 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
פשוט מצאתי שלשום בלילה גג של מלונה והחלטתי לעבוד עליו. מהיום בבוקר עשיתי ניסויים וזה...פעם ראשונה שלי. עבדתי רק עם סכין יפנית סרגל ומסקינטייפ. http://www.facebook.com/album.php?aid=2049394&id=1545933288&l=1323c4e0b8 זה לא ממש מסודר כרונולוגית בפנים מצטער... אני סתם רוצה חוות דעת על איך זה נראה מה אפשר לשפר וכאלה זה פנטיום 4 עם 256 ראם וראפטור ממש ישן של 40 ג'יגה... העסק ממש לא מתחמם
-
- 2 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
(מקווה שזה מתאים לפורום-זה בערך מודינג אבל לא מחשבים, אבל חשבתי שיהיה מעניין לשמוע על זה) אז ככה, אחרי הרבה קריאות ולימודים באינטרנט החלטתי ללכת על זה ולהתחיל לבנות את הגיטרה. הגיטרה שאני רוצה לבנות היא גיטרה Gibson Les Paul Custom. הגיטרה הנוכחית שלי:(Epiphone Les Paul עץ מהגוני שקניתי לפני הדבקה: עץ מייפל גם לפני ההדבקה: וסרטוט בreal size של הדגם: אני מקווה שכבר השבוע אני ילך לנגר ויתחיל לעבוד על הגוף. עצות הצעות וכו' יתקבלו בשמחה!!
-
- 311 תגובות
- 117.8k צפיות
-
-
שלום לכם אני צריך עזרה בשילוב תאורת לדים בתוך מסגרת של תמונה. ברשותי מסגרת דיי עמוקה (כ2.5 ס"מ) שבתוכה אני מעונין להכניס לדים כדי שיאירו אותה בחושך. התמונה תלויה על הקיר ולכן לא בא בחשבון קניית פס לדים שמתחבר ל12V או לחשמל כי אני לא רוצה חוטים על הקיר.
-
- 18 תגובות
- 6.4k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני רוצה ליצור כזה: http://cable.co.il/sg_product~260250~36~118.htm אני אסתפק במתאם משקע יחיד לשקע יחיד. מישהו יודע איך אני אמור לחבר את החוטים שיוצאים מהשקע קומקום לשקע החשמלי? תודה.
-
- 5 תגובות
- 5k צפיות
-
-
White toyota מטרת הפרוייקט לשים מחשב ברכב שיעבוד עם מסך מגע, ידוע במונח CarPC. משם יהיה לי סאונד ברמה מתקדמת, GPS, דיבורית, ממשק מתקדם ועוד... אתה כל החלקים אני קונה חדשים כדי שיהיו אפס תקלות בעתיד. מה זה CarPC? זה מונח של קישור בין מחשב לרכב. התחיל להיות נפוץ כאשר מחירי המחשבים צנחו למטה, היום התופעה כבר בגידול עצום עם התקדמות הטכנולוגיה. האתר ההכי מוכר בנושא הוא www.mp3car.com הרכב הוא טויוטה קורולה שנת 2002 זהו פנים הרכב: אפשר לשים לב שאין ממש מקום נורמלי לשים את המסך ככה שהחלטתי לשים אותו במקום הרדיו של הרכב, מה שמצריך בניה רצינית שתתאים למסך. המקום בו יונח המסך: מפרט המחשב (לא סופי): מעבד AMD 4850e AM2 לוח אם GIGABYTE GAMA78S2H זיכרון 1GB 800MHz א…
-
- 245 תגובות
- 72.8k צפיות
-
-
שלום לכולם יש ברשותי מחשב נייד יחסית נייד 15.4 אינטש והוא נורא מתחמם אז חשבתי אולי לבנות לו פאד קירור זה הפרוייקט הראשון שלי, אני מנסה לחסוך עד כמה שניתן בכל מקרה יש לי כרגע 3 מאוררים שכל אחד מהם עובד ב12V DC חברתי את שלושתם לשנאי של 12V (אני מקווה שזה בסדר) בכל מקרה רציתי להתייעץ איתכם באיזה חומר כדאי לבנות את הפאד עצמו, חשבתי אולי להשתמש בדלת ישנה של מארז ולשם רגליות לאחד הקצוות שתיהיה סירקולציה טובה, הבעיה שהנייד שלי שוקל 3KG שזה לא מעט ואני לא יודע אם הפח הזה יחזיק תודה על העזרה חברים
-
- 13 תגובות
- 5.1k צפיות
-
-
היי היום הייתי משחק במצלמה וחשבתי לעצמי למה אין פנסים עם מנורות קסנון ? והאם אפשר לבנות אחד כזה ? למשל עם איזה 10 מנורה אחת נדלקת ונותנת את הפלאש ונכבית ,והשנייה נדלקת , וכך הלאה אחת נותנת מנוחה לשנייה כדי שלא תשרף , האם הדבר הזה אפשרי ?
-
- 7 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
יש לי Smartq V5 שזה בגדול PDA עם יכולות של streamer (כמו 1080p דרך HDMI) אבל הבעיה היא שיש לו סוללה של 1900mah~ שלא ממש מספיקה. אז חשבתי אולי לקנות לו סוללת usb חיצונית ולחבר אליו עם מתאם מusb ל2.5mm הבעיה היא שרוב בסוללות האילו מוציאות לרוב 350mA -500 mA . לפי מה שקראתי זה אפשרי להטעין את ה V5 עם סוללה חיצונית אבל הוא לא יכול לרוץ ממנה . יש איזה פתרון שאני יכול לעשות? אני יודע שאפשר למשוך מ LI-ION אפילו פי שניים מהקיבולת שלה אבל רצוי שלא (בכלל להתעסק איתם זה מסוכן). האם אפשר לקחת כמה מטעני USB מDX או משה ולחבר אותם במקביל ?!. הקטע הוא איך לחבר את כולם ביחד?! אפשר פשוט לקחת כבל Y?
-
- 2 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
שלום חברים.. שמי דניס.. (חדש פה) :s05: ואני הולך לעשות פרוייקט קירור מים.. ותוספות של קטודות, ומאווררים. המארז הוא Thermaltake kandalf, full tower (יבוא אישי מחו'ל) היה לי פעם קירור מים.. למארז (מקורי).. אחרי חודשיים נהייתה לי נזילה במחשב.. לקחו לי את זה למעבדה.. לתקן. (ivory) אמרו שאי אפשר להחזיר קירור מים והתקינו לי מאוורר ענק על המעבד (מאוורר OCZ) ברצוני להתקין קירור מים בעצמי..( יש לי כבר 3 ראדיאטורים מותקנים במחשב) חסר רק את המערכת של המים. אז החלטתי לשתף אותכם בפרוייקט.. אגב המפרט שלי: CPU E8400 3.0 4GBkit ram OCZ video card 9800GT motherboard p45 platenuim screen: 26'HD samsung
-
- 2 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
היי אם זה לא קשור אז למחוק קיצר השואב היה עובד והכל בסדר , ועכשיו שמפעילים אותו זה משמיע קול-רעש ווווווווווווווווווווווווווווווווווווו VOOOOOOOOOOO כזה שנשמע בכל השכונה מישהו יודע מה יכול לגרום לזה ? ( המנוע עובד במלאו החוזק - וזה לא מוציא ריח או משהו )
-
- 1 תגובה
- 1.8k צפיות
-
-
מה הדרך הכי פשוטה לחבר מאוורר רגיל של מארז מחשב לשקע רגיל של קיר? יש דרך לחבר שני מאווררים לשקע אחד? מצאתי כבר תודה, אפשר למחוק. Ac adapter 12v 2A לחבר את שניהם ביחד פלוס לפלוס מינוס למינוס אחרי שחותכים את החיבור המיוחד לספק של המחשב.
-
- 0 תגובות
- 2.7k צפיות
-
-
שלום, אני צריך ספק שיש לו 3 יציאות (מתח ישר) : 0, +12,-12. מחיפוש קצר באינטרנט, לא מצאתי משהו, כנראה צריך להתקשר לחנויות. במקום זה חשבתי על דבר כזה. יש לי 2 שנאים רגילים שמוציאים 12V כל אחד. אם אני לוקח את ה + מהראשון ואת ה - מהשני מחבר ביחד וגם לאדמה (הארקה בבית?). ואז נוצרים לי 3 הדקים, 0 (שזה מה שמחובר לאדמה), נותרים לי עוד שני חוטים שיהיו +12 והשני -12. זה יעבוד? אם לא, אשמח למצוא ספק כזה, הדרישת זרם לא גבוהה, לא בדקתי אבל אני לא מאמין שעוברת את 1A. תודה רבה!
-
- 5 תגובות
- 2.1k צפיות
-