אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
קניתי היום מלחם, בדיל ועוד כמה דברים והתחלתי להלחים. המלחם הוא של 30W, והבדיל נראה לי יותר עבה ממה שאני רגיל אליו. הקצה של המלחם מורכב מ-2 חלקים - החלק הגלילי בעל רדיוס קבוע, והחלק הקונוסי שהרדיוס שלו מצטמצם. שמתי לב שהמלחם מצליח להמיס את הבדיל רק בחלק הגלילי ולא בחלק הקונוסי, וזה ממש לא נוח להלחים ככה. כמובן שאקנה בדיל יותר דק ואראה מה באמת הבעיה, אבל מניסיונכם רציתי לשאול האם הבעיה היא גם במלחם שהוא 30W? על איזה מלחם אתם ממליצים ? המלחם הנוכחי עלה לי 30 שקל (הכי פשוט שהיה) ולא הכי נוח איתו. תודה.
-
- 22 תגובות
- 3.5k צפיות
-
-
הסיפור בקצרה: יש לי רכב קטן ונחמד, מחוברים אליו כיום 2 רמקולים מאחורה שעושים עבודה נאמנה. יש לי סאב-וופר בייתי שכולל מגבר מובנה, רצתי לדעת, אם אני יקנה מתאם מהחיבור של הסיגריות ברכב לכבל הרגיל של החשמל (220V) יש לי סיכוי לשרוף משהו? הסאב, הרכב או השנאי? תודה רבה
-
- 8 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
היי הלכתי עכשיו לזגג וקניתי פרספקס 80X43 ס"מ חח עלה לי 40ש"ח D: והוא אמר שאין לא גומי U! הלכתי לעוד זגג והוא גם אמר את זה. עכשיו איפו אפשר לקנות? בהום סנטר מוכרים? או שבחנות בית . ..?
-
- 18 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
ראשית אני מתנצל על השם משתמש, אני לא מצליח להיכנס דרך השם משתמש שלי, ובהזמדנות זו, מנהלים, עם מי אפשר לדבר בנוגע לזה? ראיתי המון חיבורים כאלה של קבלים, ואני יודע שסיבה אחת היא כדי שבמידה ומתח הכניסה לרכיב יורד מעט, אז הקבל ישמור על המתח גבוה. אך במידה ומתח הכניסה עולה מעט, אין הקבל יכול לעזור נכון? כלומר הוא לא יכול להאט את העלייה (?) כמו כן, האם יש סיבה שבקבלים כאלה נרצה להשתמש בקבלים LOW ESR, מלבד לדרוש צריכת הספק נמוכה? תודה רבה!
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אז הסיפור הוא כזה יש לי לפ טופ Presario 900 compaq שלפני שנה קיבל מכת ברק , ולוח האם שלו נשרף( כך לפחות נאמר לי ע"י חברת HP).בכל אופן להחליף את הלוח אם בחברה יעלה לי משהו כמו 1500 שזה ממש לא בחשבון. אז ככה, אם יש לימשהו רעיון איך אפשר להחזיר אותו לחיים בצורה זולה יותר, יבורך.. במידה ואין רעיון לזה אולי למישהו יש רעיון מה לעשות איתו, המסך תקין ויש לי ידע באלקטרוניקה בסיסית. תודה רבה רבה
-
- 13 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום, אני רוצה לעשות קירור למעבד ואני מחפש דבק שאוכל להדביק את המאורר להיט סיניק אם ניתן לקבל לינק עוד יותר טוב תודה
-
- 3 תגובות
- 641 צפיות
-
-
ערב זך מחפש קורס באלקטרוניקה באזור השרון. בסיס++ תודה מראש
-
- 0 תגובות
- 722 צפיות
-
-
שלום לכולם! יש ברשותי 4 סוללות נטענות מחוברות יחדיו כמתואר בתמונה: *לא בדיוק כמו בתמונה אלא בערך(בדומה). רשום עליהם 4.7V ו- 650mA. ואני מעוניין לבנות מעגל טעינה כדי שאני אוכל להטעין אותם. אך אני מעוניין שמעגל זה יפסיק את טעינתו ברגע שהם מלאים (ואם אפשר גם לדים אדום וירוק מתי שהוא בסיום הטעינה). תודה רבה לכול העוזרים!
-
- 47 תגובות
- 7.7k צפיות
-
-
ראיתי איפה שהוא מוד לשלט PS2 , כך שיהיה ניתן לחבר אותו למחשב.. יש למישהו אולי מדריך או לינק? מישהו ניסה את זה? זה עובד?
-
- 7 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, לא מיזמן החלטתי לצבוע את המחשב לשחור, בימקום לקנות מארז חדש . הלכתי לקניות וקניתי צבע ספריי שחור מתוצרת טמבור שעלה לי 31 שקלים - באייס קנה ובנה . יאלה לתמונות : הצבע : לפני הצביעה : פירוק : צביעה : סיום, כל החלקים ביפנים : כנראה שהשבוע אני יקנה עוד קצת צבע, פשוט ניגמר לי .. צבעתי בערך 95 אחוז מהמארז .. אני רוצה לצבוא את הספק בכסוף או אדום ואת הקדימה (החלק מיפלסטיק) בשחור או אדום .. יש המלצות ?
-
- 7 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
טוב קודם כל אודה לאריק שהזכיר לי שהפרויקט הזה מחכה בדחיפות לסיום... נתחיל עם סיפור הרקע... עבדתי על פרוייקט "ספרה" כאשר נהרס לוח הmini-itx שהיה לי (via9000) בעקבות תאונה עם כוס קפה :-[ תקופה מסויימת נאלצתי לעבוד על גרילים מפלסטיק כגון זה ...שבאמת נראה הרבה יותר טוב וגמור במציאות... עד שיום אחד הגיעו חברים ללמוד למבחן במטבוליזם - אחרי שמיצינו את שלב הבכי הדיכאון והאלכוהול הכבד עברנו למשחקי quake3 ברשת שלי... באחת ההפסקות הראיתי לשני חברי (להלן ייקראו הליצים - 1 ו2) את תוצאות עבודת הדרמל המפרכת ואת העכבר שעשיתי ברוב שיעמומי לאישה (שניהם אגב כבר פורסמו פה...) שניהם צחקו ולאחר חיפוש קצר ברשת אמרו אבל את זה אתה לא יכול לעשות ליץ 1 : חבל לך על הזמן - זאת רמה מ…
-
- 370 תגובות
- 72.9k צפיות
-
-
שלום! אני בונה ספק כוח שבשבילו דרוש שנאי של 240V-24V (הספק הוא: http://makeprojects.com/Project/0-24-Volt-2-Amp-Bench-Top-Power-Supply/1428/1#.UDDeQanN8qh) בקיצור, השגתי את השנאי ויש בו גם קבל של 2200uf והשנאי עצמו הוא שנאי של 230V-24V.. מה שכן, כתוב 230V AC - 24V DC וזה הגיוני רק עם קבל אחד? ואם כן, אם באמת יוצא לי 24V ישר, אז אני יכול לוותר על שני הקבלים והגשר דיודות במעגל? או רק על שני הקבלים? תודה רבה לעוזרים!
-
- 13 תגובות
- 2.8k צפיות
-
-
1. כמה עולה ספריי טוב לצביעת מארז ואיפה ניתן להשיגו? 2. כמה עולה חלון ומאיפה ניתן להשיגו? 3. כמה עולים לדים, מאיפה משיגים אותם ובאיזה אופן מחברים אותם?
-
- 2 תגובות
- 817 צפיות
-
-
היי, אני חדש פה ואשמח לעזרה בנוגע לקירור מארז. יש לי מערכת דיי מיפלצתית בסך הכל שאני מיתכונן לעשות לה קצת אוברקלוקינג... לוח אם: Assus P5GD2 זיכרון: 2*512MB / 400MHz פרוססור: 3.4G 3.6G עם גוף קירור ומאורר מקורי כרטיס מסך: NVIDIA GeForce 6600 128Mb PCI-E מארז: Heck tower אני חושב, עם ספק של Heck (כנראה 400W) ושני מאווררים 110 ממ, אחד מקדימה (לפני הדיסקים) מכניס אוויר וואחד מאחורה שואב אוויר דיסקים: 4 דיסקים ATA, דיסק נוסף SATA ו2 CD אני הולך להחליף את הקירור מקורי של אינטל (ששווה לתחת) ל 7 Arctic Cooling - Freezer וחוץ מזה, אני חייב להוסיף מאורר בדלת של המארז כי גילתי שהדיסקים (4 דיסקים ATA, דיסק נוסף SATA...) חוסמים את כניסת האוויר. חשבתי על מאורר 80 ממ שיכניס אוויר לכיוו…
-
- 3 תגובות
- 796 צפיות
-
-
כמו שאמרתי אני רוצה לקנות חיבור USB זכר כמו בתמונה: שימו לב שהקונקטור הזה מיועד להלחמה ישירות על הלוח... אני מעדיף מהארץ אבל אפשר גם מחו"ל ב ebay לא מצאתי...(אולי אני לא יודע לחפש???) תודה לעוזרים!
-
- 10 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום לכולם, ניסיתי לחבר לד לכונן DVD {השתמשתי בחיבורי המתח שלו} ונסרף לי מין משו מוזר כזה שנראה כמו כבל ריבון קטן ושטוח. למזלי ניתן להחליף את הכבל הזה{הוא ניתן לשליפה} אך אני לא יודע מאיפה אני יכול לקנות אחד כזה. כתוב עליו youngshin awm 2896 30v 80c vw-1. מישהו יודע מאיפה אני יכול להשיג כזה?! תמונות: בתודה מראש, שניר.
-
- 12 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום, שמי אלון רייזמן ואני כתב באתר, אולי חלקכם מכירים אותי מבלוג ה-Arduino שלי. כחלק מסדרה של מדריכים וכתבות בנושא Arduino וחומרה שעתידים להתפרסם באתר, הייתי מאוד שמח לשמוע את דעתם של כאלו שהתעסקו כבר עם Arduino, אילו דברים הייתם רוצים לראות? תרגישי חופשיים לא להיות מוגבלים לגבי Arduino בלבד בהצעות שלכם. פיתוח נעים אלון רייזמן
-
- 12 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום לכולם! אז ככה לפרויקט שלי עדיין אין שם ורעיון מרכזי, יש לי כמה דברים שתיכננתי ואת השאר נתכנן אחר כך בהמשך הזמן. קודם כל כמה תמונות של המארז: המארז בזווית: המארז מקדימה: המארז מאחורה: הדלת היא בעצם דלת אחת שמקיפה את כל המארז, קצת בעייתי אבל נראה לי שאני יסתדר עם זה: והמחשב עצמו: אז ככה המחשב זה מחשב ישן שחבר שלי הביא לי( AMD Duron 1400+,GF4 128Mb,640MB SDRAM), אני מאמין שהמחשב יצליח להריץ סרטים כך שאוכל לחבר אותו לטלוויזיה. טוב התכנון הבסיס כרגע הוא: * חיתוך חלון - אולי נעשה חריטה למארז נראה כבר בהמשך. * חיתוך למאוורר בגג, מקדימה ומאחורה. * FabBus * פאנל קידמי * אולי LCD 16x2 שיש לי מהערכה הבסיסית של ההנדסאים. * מקלט IR * צביעה * כבלים מעוגל…
-
- 44 תגובות
- 9.5k צפיות
-
-
יש לי מארז סופרטאלנט (שם מגעיל סתם שתדעו) ולפני יותר מחודש הוספתי לו מאורר 120mm לחלון ולא רואים כלום את הבפנים (ויש מה לראות שמתי סליבים לא רואים שום חוט כל המארז מרופד וכו...) וגם מה שהוא לא ממש מול הצ'יפסט ומול המעבד כי הידית פתיחה של הדלת שם ואי אפשר להזיז אותו יותר שמאלה, אז חשבתי לחתוך את הידית הזאת (זאת עם המנעול) ולהזיז את המאורר ככה גם יהיה יותר יפה וגם יהיה יותר יעיל (וגם כמובן יהיה צריך להחליף פרספקט אבל זה לא בעיה), השאלה אם כדי להרוס את הדלת ולעשות את זה? עריכה: המאורר בכלל לא מעל הצ'יפסט כמו בתמונה פשוט לא ידעתי לצייר את זה יותר טוב. צירפתי תמונה שתבינו יותר טוב למרות שהיא לא הכי טובה (אני שירטטתי.
-
- 7 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
יש גריל בשם "websun" יש לי תמונה של זוג שלו(חיפוש בגוגל..) אני זקוק לתמונה של הגריל סרוקה באיכות יותר טובה, ובלי שינויי אור אם למישהו יש גריל כזה, אשמח אם הוא יסרוק ויעלה לפורום או ישלח לי לפרטי זה הגריל..
-
- 12 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
-
יש לי כבל רמקולים די עבה של 2.5 מ"מ שאני מעוניין להלחים לו לשני הצדדים מחברי RCA כדי לחבר לרמקולים. הבעיה שהמתאמים קטנים ולא נוחים להלחמה וגם הכבל עבה וקשה לחמם אותו עם המלחם הפשוט שיש לי שמגיע עד 450~ מעלות. אני משתמש בבדיל 60/40 0.4מ"מ ויש לי גם 1מ"מ. תמונות: http://jpg.co.il/view/514cba4bb6327.jpg/ http://jpg.co.il/view/514cba4bbbff5.jpg/ שימו לב בתמונה הראשונה , החיבור הקטן של המחבר הוא ללא חור , אלא כמו צינור חלול בלי הלמעלה ונוצר איזה שקע שאין לי מושג איך אפשר להלחים לשם כבל. בתמונה השנייה רואים את הכבלים העבים. אשמח לעזרה, תודה.
-
- 2 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
קרה לי קטע מבאס: השגתי 2 לוחות פרספקס וקניתי דרמל ואמרתי- יאללה לעבודה ! ניסיתי לחתוך לוח ראשון עם בדרמל, שרטתי את כל הלוח וכל הדיסקיות התכלו לי לקחתי לוח שני, וניסיתי לחתוך עם מסור חשמלי (אני חושב קוראים לזה ג'קסון) עד שחתכתי שמתי לב שכל הפרספקס שחתכתי עלה בחזרה ומילא את החריץ שעשיתי, עברתי על זה עוד פעם תוך כדי חזרות אחורה לדאוג שנשאר החור הצלחתי לחתוך את החלון סימנתי עיגול למאוורר, ניסיתי לחתוך עם הג'קסון או גי'גסו, איך שלא קוראים לזה, הצלחתי אבל שוב זה התמלא, אז לקחתי מקדח כוס, היחוד שהיה לי היה הקוטר 3 או 4 ס"מ, אז עברתי איתו כמה פעמים על העיגול, אבל לא שמתי לב שהפרספקס היה מונח עם רווח גדול מאוד מאיזור הקידוח לקרשים שהרימו אותו שלא יפגע בשולחן אתם לא יכולים לתאר …
-
- 3 תגובות
- 801 צפיות
-
-
לד 3500 mcd איך אני יודע כמה וולט וכמה אמפר??? ומה זאת היחידה הזאת בכלל "mcd"???
-
- 9 תגובות
- 2.9k צפיות
-
-
תסתכלו ..אני רוצה לחרוט ציור.. והציור בנוי מקווים ישרים בלבד..האם אפשרי לחרוט עם סכין יפני?! אני מתכוון לבצע את זה אם זה יהיה אפשרי...עם סרגל ולעשות תקווים עם הסכין! (יענו הסכין זה כמו עיפרון)
-
- 9 תגובות
- 1.1k צפיות
-