עבור לתוכן

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. Started by devilh,

http://www.overclockersclub.com/reviews/nexuspanel3/3.htm מצאתי את המוצר באיזה מחשב ישן מנסה להפעיל אותו אבל חסרים לי התרמיסטורים. קניתי תרמיסטורים של 100, 1K , 20K אוהם 100 ו-1K נתנו תוצאות לא רלוונטיות (בטמפרטורת החדר הצג הראה 88 מעלות על 100 , ו 90 על 1K) לעומת זאת 20K נתן 9 על טמפרטורת החדר.(הכל בצלזיוס) עשיתי מדידה, לא מספיק מדוייקת, אבל בהערכה סבירה - על חום האצבעות שלי - עם מד חום רגיל: מד חום -32.7 , התרמיסטור של ה-20K נתן תוצאה של 12.5 השאלה שלי - האם יש קשר ישיר(הפוך למעשה) בין החום להתנגדות - ומכאן אני יכול להסיק שאני צריך משהו באיזור ה-5K עד 8K או שזה נוסחה פיזיקלית מעניינת יותר -ואם כך - מה ההתנגדות הרצויה?

• 4 תגובות
    • 1.7k צפיות
  2. Started by yonatancalderon,

שלום, שאלה קצרה אני אנסה להיות הכי ברור שאני יכול יש לי 2 מתגים (תאורה) סמוכים אחד לשני. צירפתי קובץ תמונה חובבני כדי להראות איך החיווט שלהם הולך, במילים: כבל אחד מגיע מהקיר משורשר בין המתגים ומסתיים במתג השני ולכל מתג יש כבל נוסף מהקיר. זה היה המצב עכשיו השאלה הנה תמונה של המתג שקניתי (סליחה על הסינית) במתג שאצלי רשום באנגלית על החיבור הקיצוני N-IN ועל השני L-IN ולאחר מכן A B C D הוא מתאים לעד 4 מתגים אבל אני צריך רק 2 לא מסתדר לי איך לבצע את החיווט בבקשה עזרה. תודה, [attachment deleted by admin]

• 1 תגובה
    • 1.9k צפיות
  3. Started by stingeR-,

אהלן חבר'ה, עלתה לי מחשבה לראש.. אני מתכוון לצבוע את המארז שלי ללבן, הכוונה היא לקבל צבע לבן מט בחוץ ולבן מבריק מבפנים...(לא קריטי..) כמובן שהמארז יפורק לחלקים הקטנים ביותר אבל אני מאוד אשמח לקבל הסבר/הדרכה איך לבצע את הצביעה/באיזה כלים להשתמש על מנת להגיע לתוצאה מוגמרת שתהיה מושלמת... אם זה דורש איש מקצוע או סוג של חנות שצובעת בצבעים איכותיים אין לי בעיה גם להשקיע הרבה כסף. רק שיהיה מיוחד ושהגימור יהיה ברמה גבוהה כאילו יצא מהחברה. תודה מראש

• 3 תגובות
    • 1.7k צפיות
  4. Started by 114508534,

אהלן התבקשתי להחליף סוללה למכשיר הנ"ל , חיפשתי ב EBAY ויש מלא סוללות אבל יש כל מיני דור שני דור שלישי רביעי חמישי ואין לי מושג איזה דור זה וגם לבעל המכשיר , אשמח לדעת אם מישה יודע האם יש הבדל בין הסוללות, המכשיר נראה אותו הדבר בכל הדגמים . חבל לי להזמין סוללה שלא תתאים בסופו של דבר למכשיר . תודה

• 1 תגובה
    • 1.4k צפיות
  5. Started by thedag,

כמה חשמל מלחם צורך? נגיד אם משאירים אותו כל הלילה בחשמל כמה הוא צורך? הכוונה למה הוא משתווה האם זה כמו מנורה שפועלת (סתם דוגמא) וכ"ו והאם הוא יכול להיהרס מזה ? ד"א המלחם הוא 30W

• 9 תגובות
    • 1.9k צפיות
  6. ככה. יש לי מחשב נייד ACER ישן כלשהו. למחשב אני מחבר אוזניות, וכשהוא מחובר לחשמל אני מקבל זרם מהאוזניה הימנית. האוזניות הם אוזניות יקרות של סנהייזר, ואני מאוד אשמח להמשיך ולהשתמש בהן. הן גם גדולות ולא ניתן להלביש עליהן ספוג. חשוב לומר שבעבר הסרתי את קו הארקה של המטען, כדי לקבל חוט יותר דק עם שני גידים, ולא הכבל העצום המקורי. אני מניח שסוג של פתרון יהיה להשתמש בכבל עם הארקה, אבל אני מחפש משהו דק. הכבל המקורי היה קצת יותר גדול מכל המחשב :\

• 6 תגובות
    • 2.6k צפיות
  7. שלום אני מחפש לצורך פרויקט אישי מסך מגע שאני יוכל לתחנת אותו בעזרת מיקרו בקר 8051 ושהגודל שלו יהיה בגודל של חריץ כונן DVD(מקסימום 2 חריצים). אם אפשר דגם או מקום לקנות דבר כזה... תודה מראש

• 6 תגובות
    • 2.6k צפיות
  8. המטרה להשתמש במסך מסוג TFT כמסך מחשב עם חיבור VGA או RCA הדגם של הדיוידי הוא artech dtv2795' אין לו "video in" אבל מפירוק ראיתי שיש מהמסך מס' חוטים צבעוניים. אפשר לחבר אותם למתאם?

• 3 תגובות
    • 2.1k צפיות
  9. אני צריך פשוט משהו שיעשה צליל כזה כי אני רוצה לפרק לו את המעגל הזה ולשים במארז שלי שיהיה כאילו כמו רכב ויעשה רעש כמו רכב

• 7 תגובות
    • 1.5k צפיות
  10. Started by meiked,

שלום. אני חדש כאן אני מאזור חיפה אני בונה כרגע מארז מחשב עם אורות עכשיו אני מחפש חנות שתמכור לי נורות לדים אני גם מעוניין בפסקים עגולים עולים ויורדים לא כאלה שזזים מצד לצד מפסק "טייס" יעני אלה כמו במטוס שאתה מעלה או מוריד להדליק ולכבות ומאווררים איכותיים... אין לי בעיה של תקציב אבל אני לא מעוניין להתפרע יש חנות שמוכרת את מה שרשמתי באזור חיפה ? תודה על העזרה

• 2 תגובות
    • 6.3k צפיות
  11. Started by mzlbat,

היי בקיצור אני מחליף את המודם שלי בראווטר , ורוצה להרחיק אותו קצת מהפרצוף שלי , כי מבחינה נפשית לא נוח לי שמשהו שמשדר קרינה וגלי רדיו יהיה קרוב אליי , אז אני חשבתי לשים אותו בסלון ולחבר כבל רשת מהראווטר למחשב שלי , השאלה היא איזה כבל רשת אני צריך וכמה חוטים יש בזה , והאם אפשר המלצה על כבל רשת שיהיה בו עוד שני חוטים ,כי אני מתכוון לעשות אצלי בחדר מתג ON - OFF שאם אצטרך לנתק ולחבר אותו מחדש לא יצטרך לקום וללכת לסלון ... בכללי הראווטר פוגע בגוף לטווח הארוך ? או אין לי ממה לפחד ?

• 20 תגובות
    • 3.5k צפיות
  12. Started by piwi,

שלום, אני מנער את האבק מהשרשור הזה ולא פותח חדש מאחר ונראה לי שכאן הכי ראוי... קיבלתי רסיבר מרנץ מדגם SR870 שזקוק לקצת תשומת לב. בשלב ראשון, חסרים לו שני כפתורים (חוגות) של הבס והטרבל. יש למישהו מושג היכן למצוא כאלו ? באי-ביי לא מצאתי... היכן ניתן למצוא שלט ( באי-ביי דווקא כן מצאתי אבל יקר להחריד...) [attachment deleted by admin]

• 4 תגובות
    • 2.9k צפיות
  13. Started by LockOn,

היי, יש לי מחשב נייד של acer מסדרת ה aspire one. הסוללה המקורית שקיבלתי עם המחשב נהרסה כנראה בגלל מתאם שהתקלקל. ראיתי בחו"ל בטרייה של 5200 מילי אמפר (6 תאים) במחיר 43$ (סביר ואפילו דיי זול). כשרציתי להזמין ראיתי שהבטריה המקורית היא LI-ION וזאת שבאתי לקנות היא LITHIOM .. מה זה אומר מבחינתי? שווה או לא? תודה מראש =]

• 11 תגובות
    • 2.7k צפיות
  14. בעבר סיימתי פרויקט של מחשב בתוך רכב: http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=190227.0 הפרויקט שבתכנון יהיה יותר הגיוני שיכלול מסך מגע VGA בגודל 7", המערכת תתבסס על מחשב יעודי קטן עם פליטת חום מאוד נמוכה ללא מאוורר(לעומת PC רגיל פנטיום שלוש שהיה במערכת הקדמת) שיריץ windows xp אולי בגרסת embedded או סתם גרסה מקוצצת באמצעות nlite ועל הכל איזה תוכנת סקין טובה לרכב כמו ה road-runner. המערכת תהיה in-dash כלומר המסך יהיה חלק אינטגרלי מהדשבורד. למחשב כמובן יצורפו כל האלמנטים המתבקשים ממערכת כזאת כמו GPS,טלפון באמצעות BT ,מערכת מדיה וכו'. ברגע שיגיעו עיקר הרכיבים אני אעדכן כולל תמונות.

• 14 תגובות
    • 12.1k צפיות
  15. האמת קצת התלבטתי לאיזה פורום מתאים השאלה, ומקוה שזה יתאים לפה. הרבה פעמים יש בעיה שהספק כח לא מספיק חזק כדי לספק כח לכל הרכיבים במחשב. ורציתי לדעת איך אני יכול לדעת למשל כמה וואט ההארד-דיסק לוקח או כל רכיב אחר? לפעמים במפרט של החומרה רואים כמה Volt יש לו. אבל איך אני יודע כמה וואט זה. במעבדים למשל הם כותבים במפורש גם כמה וואט, למשל 65W וכד'. אבל ברוב הדברים לא ראיתי התייחסות לוואט. ואשמח להכיר את הנושא הזה. תודה רבה!

• 4 תגובות
    • 1.5k צפיות
  16. Started by mzlbat,

היי אני מתכוון להחליף חלון גדול בזכוכית רפלקטיבית ( משהו כמו בתמונה ) אבל אמרו לי שבשעות היום מבחוץ יראו מראה אבל בלילה שיהיה בחוץ חשוך ובבית תאורה אני יראה את המראה מפנים ומבחוץ יראו אותי ..... השאלה אם אני ישים תאורה ( ספוטים למשל ) מבחוץ שיאירו על הזכוכית ( יתן לחלון יותר אור מפנים אני יראה מפנים ומחוץ לא יראו אותי ? ) ואם זה יעבוד אני יכול לשים אלומת אור חזקה כמו לייזר למשל במקום הספוטים זה יעבוד לי ? ותודה

• 8 תגובות
    • 9.9k צפיות
  17. שלום יש לי מסך סמסונג בן 4 שנים + דגם 731bf שבע עשרה אינץ' אלסידי , בחודשים האחרונים מתי שאני מדליק את המחשב המסך מהבהב באוינדאוס 7 ואחרי כמה שניות בערך דקה 2 הוא מפסיק מה כדי לעשות ? אחריות נגמרה. לפני שבוע גם החלפתי ספק בגלל סיבה שהמחשב לא היה נדלק ב5 פעמים ניסיון ועכשיו הכול טוב חוץ מהמסך...

• 2 תגובות
    • 1.4k צפיות
  18. Started by amadey,

הי, אני רוצה לצבועה את המארז CM690 ויש לי כמה שאלות : 1. צריך לשייף את פנים המארזז? ( צבע אפור ) 2. באיזה צבע הכי ממולץ להשתמש? ( הבנתי שצריך שני סוגים של צבעים - 1 פריימר 2 צבע לבחירה אישית)

• 0 תגובות
    • 1.1k צפיות
  19. חשבתי להעביר את החלקים שלי למארז שקוף...כמו Sunbeam Acrylic case II מה הן החסרונות של מארז שקוף? מעניין אותי הטמפ' בעיקר... האם יש עוד מארזים של חברה אחרת? כי אני לא מצאתי עוד משהו באינטרנט או Sunbeam UFO Acrylic Cube

• 12 תגובות
    • 2.1k צפיות
  20. Started by shay360,

שלום לכולם. יש לי מקלדת אלחוטית של מיקרוסופט (http://www.activewin.com/reviews/hardware/keyboards/ms/comfort/images/pic1.jpg) אני רוצה להפוך אותה למקלדת חוטית. השאלה היא אם לפי דעתכם חיבור של מקור המתח מהמשדר + קיצור בין חיבורי האנטנה של המשדר והמקלדת יספיק.... בתודה מראש!

• 6 תגובות
    • 3.3k צפיות
  21. יש לי פה כמה סוגים יש לי אחד שרשום עליו "1MQA" משהו כזה 2 שרשום עליהם"10KA" 2 שרשום עליהן "100KA" ואחד שרשום עליו "B203" אחד שרשום עליו "B104" אחד שרשום עליו "B2K" אחד שרשום עליו "B1K" באיזה מהם אפשר להשתמש כבקר ולשלוט על מהירות מאווררים?

• 1 תגובה
    • 1.5k צפיות
  22. ישבתי וחשבתי איך אני הופך את Element One V2 ליותר טוב, יותר נקי ויותר קר ומצאתי את העיצוב המושלם המשלב שני מאווררי 120MM שיוצרים סירקולציית אוויר מושלמת ואם יהיה לי כסף לזה אז עוד מעט אני מתכנן להביא חומרה חדשה עם מעבד i5 על לוח MINI-ITX =] אני מקווה שהעבודה תתחיל כבר מחר ולכם נשאר רק לחכות לתמונות =]

• 25 תגובות
    • 13.9k צפיות
  23. Started by thedag,

מישהו פה יודע איפה אפשר להשיג בדיל במשקל בערך 250 גרם או חצי קילו, במחיר סביר? בראשון לציון או בהר ציון בתל אביב או משהו באיזור... תודה...

• 5 תגובות
    • 2k צפיות
  24. Started by starline,

שלום רציתי לדעת אם יש מדריכים או מישהו שיודע איך עושים את הדבר הזה: שעון של רכב יש לי.. ידע באלקטרוניקה יש קצת ותמיד אפשר ללמוד עוד יש הרבה סרטונים ביוטיוב על זה וגם היה בנאדם בארץ שעשה את זה השאלה איך מחברים את זה למחשב שיעבוד עם המחשק<? תודה

• 8 תגובות
    • 2.2k צפיות
  25. Started by arkadur,

חברים שלום. מה שאתם רואים הינו מארז שנועד לתת מענה למשתמשים התובעניים ביותר. אומנם המארז מזכיר את MM, אך אני לקחתי אותו צעד אחד קדימה. מדובר במקרר בגודל של 50X50X70 CM, לא קטן בכלל. כאשר הוא עשוי אלומיניום כולו. פאות גג + רצפה: חומר בעובי 3MM בכדי לתרום לחוזק המבני של המארז. פאות ימין + שמאל: חומר בעובי 2 MM, אין צורך להחזיק משקל פאות חזית + גב, עובי חומר 3MM, והם למעשה השדרוג שלי למארזי MM. החזית מורכבת מיחידה קבועה בחלקה העליון (מפסקים וחיבורים), ובנוסף, 4 פלטות בגובה של 15 CM. הפלטות יכולות לשמש למגוון תצורות עבור המשתמש: - תמיכה במאווררים בלבד - תמיכה ברדיאטור +מאווררים - תמיכה בכוננים קשיחים (או תמיכה של במבנה של רדיאטור + מאווררים) - פלטה בעלת צמד מפרצ…

• 2 תגובות
    • 1.9k צפיות

דיונים חדשים בפורומים