עבור לתוכן

תכנות

פורום בנושא תכנות - C, Java, VB, פיתוח אתרי אינטרנט - HTML, CSS, ג'אווה סקריפט, PHP, ASP.NET ועבודה עם שרתים, מערכות ניהול, מאגרי מידע, חברות איחסון ושרותי תחזוקה.

1. Started by Zeev86,

היי. האם יש דרך לעבור על התוכנית שורה שורה גם בפונקציות, ולא רק בMain/Driver? המטרה שלי היא לראות מה קורה מאחורי הקלעים עם המשתנים ואיך התוכנית רצה שורה שורה בכל התוכנית ולא רק בdriver עצמו.

• 6 תגובות
    • 895 צפיות
  2. Started by rotman,

שלום לכולם , אני צריך המלצה להוסט בשביל אתר אינטרנט , האתר יהיה מבוסס wordpress או joomla . תעבורה מאד קטנה (לא יותר מ 2 ג'יגה בחודש) ונפח אחסון גם קטן (1 ג'יגה גג) , כמו כן אני צריך באיזור ה 5 כתובות mail forwarding . עדיפות להוסט ישראלי אבל אשמח לקבל המלצות גם על הוסטים ממדינות אחרות. תודה רבה.

3. Started by Woland,

היי , מחיפושים ברשת מצאתי מימוש של isconnected בשביל sockets !(client.Client.Poll(1, SelectMode.SelectRead) && client.Client.Available == 0);[pre] לא כזה ברור לי איך זה עובד, האם זמן של 1 מילי שנייה מספיק כדי לקבל תגובה, וגם poll מחזיר true גם אם יש מידע אפשרי לקריאה כלומר isconnected יחזיר false. תודה [/pre]

• 6 תגובות
    • 961 צפיות
  4. אני אמור לכתוב תרגיל עם מתודות שעושות כל מיני פעולות על תאריכים, סיימתי לכתוב את המתודות ועכשיו אני רוצה לבדוק אותם אז אני מתחיל בהדפסה של התאריך שהכנסתי כסטרינג והתאריך שמודפס לי תמיד 0\0\0 using System; using System.Collections.Generic; using System.Linq; using System.Text; namespace T270 { public class Date { public int Day; public int Month; public int Year; //print date method public void PrintDate() { Console.WriteLine(Day + "/" + Month + "/" + Year); } //set date method public void SetDate(int dd, int mm, int yy) { if (Day <= 30 && Day > 0 && Month > 0 && Month <= 12 &…

• 22 תגובות
    • 2.1k צפיות
  5. Started by issac,

מעוניין ללמוד על אחת הטכנולוגיות, מה מביניהם עדיף? לפי מה שידוע לי מיקרוסופט הפסיקה עם פיתוחה של asp. ומה השדרוג בינה לבין .net? תודה לעונים.

• 4 תגובות
    • 1k צפיות
  6. Started by ~שירה,

יש לי כמה אובייקטים מסוג -ToggleButton בצבע כחול מתחלף. אני רוצה שכשילחצו על הראשון הוא ישנה את הצבע ל-לחוץ (ירוק מתחלף). וכשילחצו על הבא (השני) הראשון ישנה את הצבע לנלחץ בעבר (אדום מתחלף), והשני כעת לצבע של לחוץ (ירוק) וכן הלאה. יש את הproperty IsChecked כדי לבדוק על מי לחצו, ועל מי לא. איך אני קובעת את הצבע של אוביקט שכבר לחצו עליו, אבל עכשיו הוא לא במצב של לחיצה?

• 1 תגובה
    • 643 צפיות
  7. Started by AnTiSh0ck,

אני מתחיל בכל העניין, אבל עדיין לא מבין למה לא הולך לי בתרגיל הזה. אני לומד את השפה דרך הספר "המדריך השלם לשפת C" הוצאה שנת 1998 התרגיל: קלוט מספרים חיוביים או שליליים ומצא את המקסימלי מביניהם. יש לקלוט עד שיקלט המספר 0 או עד 5 מספרים לכל היותר. התרגיל בא אחרי חומר על לולאת while אז צריך לבצע את התרגיל בעזרתו. הקוד: #include "stdafx.h" #include <stdio.h> void main() { int i=0, top=0, input=1 ; while(i<=4 && input!=0) { printf("enter a number: "); scanf("%d", &input); if(input>top) top=input; i=i+1; } printf("the biggest number is: %d", &top); } אני משתמש ב visual c++ 2008 בגלל זה יש את הספריה הראשונה. מה שקו…

• 4 תגובות
    • 955 צפיות
  8. שלום לכולם, אני מחפש מדריך/ספר טוב שמלמד בצורה יסודית את השפה. כל המדריכים שנתקלתי בהם ברשת (באנגלית/עברית) רשומים בצורה מאוד שטחית, אני מתכוון שפשוט מלמדים את הפקודות ולא כיצד הם משפיעות על הזיכרון ואם זה טוב או לא לתכנת בפקודות הנ"ל, ולא כמו באוניברסיטה שמסבירים רעיונות ומה עומד מאחוריו. יש ניסיון ב-C וC++. אשמח להמלצה לגבי אחת מהשפות האלו: C#, python, java וכל שפה מודרנית ושימושית לימינו לעבודה. תודה ויום טוב.

• 1 תגובה
    • 790 צפיות
  9. Started by kidbob,

אהלן. אני מנסה ליצור ולשלוח קבצי XML דרך הרשת, השליחה וכל הנלווה לה מתבצעים בסדר. אבל התכנית זורקת אותי כשאני מנסה לפענח את הקובץ באקספשן הזה :There is an error in XML document (1, 1). קטע הקוד של המחלקה המטפלת בקבצי XML: using System; using System.Collections.Generic; using System.Text; using System.Xml.Serialization; using System.IO; using System.Xml; using Data; namespace XMLHandler { public static class XMLHandler { public static string Serialize(string path, Data.Data d) { if (!Directory.Exists(path)) Directory.CreateDirectory(path); path = path + @"\Save.xml"; XmlDocument xmlDoc = new XmlDocument(); FileStream str…

• 1 תגובה
    • 768 צפיות
  10. יש לי סוג קבצים בינריים שדורשים המרות פשוטות מסוג כל שהוא (שלא כאן המקום לפרט אותן). לאחר חיפושים ממושכים באינטרנט הגעתי לשלב היאוש, דהיינו אין שום תוכנה שתשביע את רצוני לצורך המרות אילו. להערכתי אוכל לבצע המרות אילו באמצעות תוכנה של 100 עד 300 שורות קוד, שתרוץ מ COMMAND LINE של מערכת הפעלה WINDOWS. אין לי שום צורך בתוכנה עם מימשק גרפי. לפני מספר שנים עשיתי פעולות דומות באמצעות סביבת עבודה DEV_CPP שכוללת קומפיילר C++ וכלי עזר בסיסיים לתיכנות. גודל קובץ ההתקנה של DEV_CPP הוא כ- 10 מגה בייט, זו תוכנה שהתקנתה אז הייתה קלה בהרבה בהשוואה לתוכנות C++ מקצועיות. אין לי שום חשק להתעסק בהתקנות גדולות שיטרידו אותי יותר מאשר כתיבת הקוד המבוקש. קיימת אולי בעיה טכנית. התוכנה מיושנת ו…

• 2 תגובות
    • 831 צפיות
  11. Started by White Shepherd,

אני רוצה, בשביל האתגר, לפתח מנוע תלת מימד קטן מאפס- לתכנת אותו מרמת ציור פיקסל בודד למסך. חיפשתי פלטפורמה מתאימה מבחינת נוחות ויעילות (חשוב שיעבוד גם עם הכרטיס מסך), אבל החיפוש רק בילבל אותי עוד יותר. חשובה לי גם נוחות ההורדה וההתקנה, דבר שקצת מרתיע אותי ב-OpenGL. יש הצעות?

• 0 תגובות
    • 802 צפיות
  12. Started by rotman,

שלום לכולם , אני מקווה שזה המקום הנכון לשאול את זה. אני מחפש איזשהו תוכנת open source שמתקינה לי אתר בסיסי עם info בלבד , זאת אומרת קצת מידע על חברה מסוימת וקצת תמונות וטופס "צרו קשר" בסיסי. את התוכנה אני רוצה להתקין על ההוסט שלי (מן הסתם ) עדיפות גבוהה לתוכנה שיש לה בנוסף גם כמה סוגי עיצובים גראפיים חינמיים. תודה רבה על העזרה.

• 3 תגובות
    • 816 צפיות
  13. Started by ftom2,

הי, מה מקובל לגבות בהתחשב בתנאים הבאים: 1. אתר פורטפוליו קטן (4 -5 דפים) 2. תומך בכל הדפדפנים העיקריים (IE 7+,CHROME,FF) 3. רץ על JOOMLA 4. אני מקבל PSD מוכן. תודה מראש.

• 19 תגובות
    • 2.3k צפיות
  14. מקווה שזה הפורום תכנות הנכון. אם אני רוצה לכתוב תוכנית שתיגש לאתר מסוים, תמלא טפסים, "תלחץ" על כפתורים, וכו' - איך אני עושה זאת? אני יודע לתכנת ב-C, ואין לי בעיה להסתדר עם syntax של שפה אחרת, אך אין לי מושג מאיפה להתחיל על מנת "לתקשר" עם הדפדפן.

• 2 תגובות
    • 7.7k צפיות
  15. אני רשמתי את הקוד הבא: [code]typedef struct user { int data; struct user *next; }user; user *head=NULL; void createNode(user *newUser) { user *temp; temp = (user*) malloc(sizeof(user)); if(temp == NULL) { printf("Insufficent memory"); system("PAUSE"); exit(1); } temp = head; while(temp != NULL) temp = temp->next; temp->next = newUser; } void registerUser() { user *current; current = (user*) malloc(sizeof(user)); if(current == NULL) exit(1); current->data = 4; current->next = NULL; createNode(current); } int main() { head = NULL; registerUser(); system("PAUSE"); ret…

• 16 תגובות
    • 1.8k צפיות
  16. ECLIPSE או NETBEANS ומה אני אמור להתקין על המחשב שלי מבחינת JAVA? בנוסף, יש למישהו המלצה על TUTORIAL טוב לשפה ? תודה

• 9 תגובות
    • 2.1k צפיות
  17. Started by raiman1,

אני יודע שהתוכנית הזאת קולטת מספר שלם ומחזירה "בום" אם הוא מתחלק ב-7 ללא שארית. לא הבנתי את ההגיון שבה.. using System; using System.Collections.Generic; using System.Linq; using System.Text; namespace ConsoleApplication1 { class Program { static void Main(string[] args) { int num; Console.WriteLine("enter num :"); num = int.Parse(Console.ReadLine()); if (num % 7 == 0) Console.WriteLine("boom"); else if (num % 7 ==5) Console.WriteLine("boom"); else if(num /7==7) Console.WriteLine("boom"); } } } תודה לעזורים :xyxthumbs:

• 12 תגובות
    • 7k צפיות
  18. Started by gshhar,

יש לי תרגיל שאני אמור לבנות ממספר מתודות, בגדול זה לקבל 2 תאריכים ולכתוב מספר מתודות, אחת מהם היא לקחת את התאריך שמוכנס כ-3 INTs ןלהמיר אותו לסטרינג, אני מנסה לקחת את ה-day ותו תו לשרשר אותו למשתנה והקומפיילר כותב לי: 'int' does not contain a definition for 'Lenth' and no extension method 'Lenth' accepting a first argument of type 'int' could be found (are you missing a using directive or an assembly reference?) using System; using System.Collections.Generic; using System.Linq; using System.Text; namespace T270 { public class Date { public int Day; public int Month; public int Year; //method public void setDate(int dd, int mm, int yy) { …

• 29 תגובות
    • 2.5k צפיות
  19. Started by baruchiro,

היי... אני רוצה להשתמש בפונקצייה FindWindowEx. (http://msdn.microsoft.com/en-us/library/ms633500(v=vs.85).aspx) היא מקבלת 4 ערכים. מישהו יכול להסביר לי מהם 2 הערכים האחרונים? מה התפקיד שלהם? מה הם יכולים להיות? תודה...

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  20. Started by mimig,

שלום, אבקש עזרה .. ניסיתי לחפש בgoogel ולא מצליחה למצוא. אני מחפשת קוד בC# שבודק תקינות של שדה תעודת זהות וכן של שדה מספר טלפון.. אודה מאאאד לעוזרים, זה קצת (מאד) חשוב... תודה!!

• 2 תגובות
    • 5.3k צפיות
  21. Started by mcalfi,

**ברור לי שהמצב הזה הזויי ולא הגיוני ואני לא צריך ליסט של צ'אטים. כי זה מטומטם. אבל זה מתאר את הבעיה שלי לכפילות נתונים. אני ישמח לתשובה! יש לי כמה Multicastים. לכל אחד מהם יש צ'אט משלו שבתוכו יש חדרים (קבוצה של אנשים ששולחים ומקבלים הודעות מהMulticast שלהם). לכל צא'ט יש חדרים והמשותף לכולם הוא האיפי של הMulticast והסוקט שהחדרים משתמשים בו כדי לשלוח ולקבל נתונים. אם הבנת עד לפה אז הבנת שנוצר לי מצב של כפילות נתונים בכל אותם חדרים ששיכים לכל Multicast. ואני לא יכול לעשות את הכתובת של הMulticastt והSocket משתנים סטטיים כי בפרוייקט יש לי כמה Multicastים. האם יש פתרון אחר במקום להשאר עם הכפילות נתונים הזאת? המחלקות: Manager - מכיל ליסט של צ'אטים. Chat - מכיל ליסט של חדרים ול…

• 2 תגובות
    • 817 צפיות
  22. Started by ori2694,

שלום לכולם, אני לא כל כך מתמצא ב PHP, אני יותר מבין ב ASP לכן אני מבקש את עזרתכם. אני רוצה לבנות איזשהו דף, שיתחבר למסד נתונים (עם זה אין לי בעיה) ואז יהפוך אותו לקובץ XML (לפי שאילתה כמובן) וישלח אותו להורדה. אתם חושבים שיש אפשרות כזו?

• 1 תגובה
    • 715 צפיות
  23. Started by GWeizman,

שלום. אני משתמש בספריה TCPDF (http://sourceforge.net/projects/tcpdf/) כדי לייצר בצד-שרת קבצי PDF. עד פה - הכל טוב ויפה. על השרת המקומי (XAMPP העדכני ביותר, Apache 2.x אם אני זוכר נכון, PHP 5.3.5) הכל אפילו עובד. כשהעלתי אותו לאינטרנט (לשרת חינמי עם מפרט לא ידוע), התחילו להיות בעיות. בשרת המקומי, לחיצה על הלינק לדף הPHP אמנם לא עובדת בדיוק, אבל לחיצה ימנית ושמירה בשם שומרת את הPDF כמו שצריך. בשרת שבאינטרנט, לחיצה ימנית ושמירת יעד בשם שומרת את הדף עם השם המקורי (pdf.php) ולא שם הקובץ שהוגדר לPDF. הגדרתי הדרס כמו שצריך, עד כמה שאני יודע, בצורה הבאה: header("Content-type: application/pdf"); header("Content-Disposition: inline; filename=debts.pdf"); כעקרון מה שאני צריך זה ל…

• 2 תגובות
    • 1k צפיות
  24. ברשימת אתחול, אני מתכוון לנקודותיים שאחריהן באות הצבות משתנים לפני גוף הפונקציה. למשל A(int a,int b) : x(a),y(b) {} מותר לעשות רשימה כזאת גם לסתם פונקציה (השייכת למחלקה) שאינה קונסטרקטור?

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  25. Started by Ovid,

שלום. אני זקוק להמלצה לקומפיילר נח לC++ למק (10.6). אם למישהו יש ניסיון או עבד פעם עם קומפיילר טוב אשמח לשמוע חוות דעת... תודה.

• 1 תגובה
    • 681 צפיות

דיונים חדשים בפורומים