תכנות
פורום בנושא תכנות - C, Java, VB, פיתוח אתרי אינטרנט - HTML, CSS, ג'אווה סקריפט, PHP, ASP.NET ועבודה עם שרתים, מערכות ניהול, מאגרי מידע, חברות איחסון ושרותי תחזוקה.
10,066 דיונים בפורום זה
-
שלום רב, אני מחפש רעיון לפרוייקט י"ב - בשפת C, שיכלול ( LCD 4X20 ) למישהו יש רעיונות ? ... תודה מראש.
-
- 9 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
הי לקולם ברצוני לבנות תוכנית שבודקת האם מחרוזת א' כלולה במחרוזת ב', מחרוזת ב' כלולה במחרוזת ג' וכך הלאה עד מחרוזת N אחרונה נכון לאכשיו בניתי פונ' המחזירה TRUE אם מחרוזת STR1 נמצאת במחרוזת STR2 bool is_inside(const char str1[MAX_STR_LEN], const char str2[MAX_STR_LEN]) { bool same; //Is chars is equal for(int second=0; str2[second]!=CLEAR_CELL; second ++) { same = true; for(int first=0; (str1[first]!=CLEAR_CELL) && (same!=false); first++) if (str1[first]!=str2[first+second]) same = false; return (same); } return (same); } (אשמח לראות את הדוגמה שלכם של הפונ' הנ''ל בצורה יותר יפה) מכאן אני צריך להריץ את הפונ' בלולאה, בתוך לולאה str1 מקבל את המחרוזת…
-
- 5 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום אני בונה שומר מסך שמחליף מאמרים בתוך מסגרת אני טוען קובץ txt עם כמה מאות שורות וטוען בכל פעם שורה אחרת לתוך תיבת טקסט היות ואורך השורות משתנה ויש קצרים וארוכים לכן אני רוצה לבדוק את מס התווים ולשנות את גודל הגופן ומיקום תיבת הטקסט כדי לשמורו על עיצוב ממורכז אני בונה את זה באמצעות Multimedia Builder שהיא תוכנה מדהימה עם קיצורי דרך וכלים רבים שמאפשרים לאנשים חסרי ידע בתיכנות לבנות ישומים בקלות התוכנה הזו כבר "מתה" מבחינת החברה ואין תמיכה ושדרוגים ,לכן לצערי תיבת הטקסט אינה מספיק חכמה כדי למרכז את העיצוב בהתאם לכמות הטקסט ואני מבקש את עזרתכם אני אפילו לא יודע מה שם השפה שעובדת פה , נדמה לי ויזואלבייסיק הכי פשוט שיש אני רוצה רק …
-
- 2 תגובות
- 1.6k צפיות
- 1 follower
-
-
אהלן חברים , אני מחפש דרך להוציא מספר רנדומלי בPHP שלא יחזור על עצמו בשביל לתת אותו כID (אני שומר את הID בMySQL ) . עד עכשיו ניסיתי לעשות את זה בעזרת פונקציית rand() ובדיקה האם המספר שיצא קיים במאגר נתונים ואם כן ליצור מספר חדש ולבדוק אותו שוב והתהליך ממשיך ככה עד שהמספר שיצא לא נמצא במאגר נתונים ואז להדפיס אותו . הנה מה שעשיתי עד עכשיו (נתקעתי בelse) : <?php function samplesrandom() { $link = mysql_connect("server" , "username" , "password") or die(mysql_error()); mysql_select_db("example" , $link) or die(mysql_error()); $rand = rand(0, 1000); $random = mysql_query("SELECT id FROM example WHERE id = $rand" , $link); if(mysql_num_rows($random) == 0) …
-
- 9 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
where i can find tutorials in hebrew/english(pref. hebrew) for php and where i can find atutorial to build a fourm in php 10x
-
- 7 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
אני צריך עזרה.. יש לי פרוייקט להגשה לבנות הגרלת לוטו, אז סיימתי הכל ורק יש בעייה אחת. בהגרלה מוחזרים לי לפעמים אותם מספרים. יעני אני צריך לעשות אחרי כל מספר שזה מגריל שיוציא אותו מהרשימה ולא מצליח:\ עשיתי את כל הפונקציות שמערבבות, ושבונה רשימה של מספרים וכל השאר זה הראשית: (define (main n ) (cond [(= n 0) '()] [else(cons(random1(mix(numbers1)))(main (sub1 n)))])) הפרמטר N זה בעצם כמה מספרים היא צריכה להגריל. נמברס1 יוצרת רשימה של 45 מספרים והמיקס מערבבת אותה ורנדום1 מוציאה מספר רנדמולי. עכשיו את האיבר הרנדומלי שנבחר אני צריך להוציא מהרשימה שנוצרה מנמברס1. ולא מצליח לעשות את זה...(בניתי פונקציה שמקבלת איבר ורשימה ומוציאה את האיבר מהרשימה) אבל לא יודע איפה ואיך לה…
-
- 12 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
אהלן... אני סטודנט למדעי המחשב, מה שרציתי לשאול הוא מה העיקר בלימוד C ? ואם אני אחדד השאלה אז על מה אני צריך למקד את עצמי כשאני לומד?, כמובן שללמוד הכל , אבל מהו העיקר ? כאילו על מה להתאמן הכי הרבה?
-
- 17 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
יש למישהו מקור ללמידה??? אני מחפש אבל לא מצאתי web streaming tutorial... תודה.
-
- 10 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום לכולם וערב טוב, לאחרונה התחלתי להתעמק יותר בתחום ה WEB. בגלל רצוני ללמוד בניית אתרים קניתי את הספר "HTML5 בניית אתרים הדור הבא" ישבתי קצת מול הספר במטרה לקרוא וללמוד. כאשר סיימתי לקרוא את פרק ה HTML גיליתי שאני לא יודע כמעט כלום! רוב הדברים לא נזכרו אצלי במוח ולא הצלחתי לעשות כלום. השאלה שלי היא, מהי שיטת הלמידה שלפיה לומדים? כיצד לומדים את שפות ה WEB? תודה מראש לכולם.
-
- 6 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום, אני די מתחיל בשפת C... המשימה: בנה תוכנית הבודקת ומדפיסה כמה מספרים בין 100 ל-400 מתחלקים ב-6. #include <stdio.h> int main() { int a, i=0; for(a=100; a<400, a%6==0; a++) { i++; } printf("%d numbers", i); return 0; } *** עריכה: לא משנה כבר שיניתי את זה לבד #include <stdio.h> int main() { int a, i=0; for(a=100; a<400; a++) { if(a%6==0) i++; } printf("%d numbers", i); return 0; } תודה בכל זאת
-
- 7 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
-
טוב אני מקווה שזה המקום לפרסם את זה, את המשחק הזה הכנתי בעזרת C++ ובעזרת הספריה SDL. (תכנתתי והכנתי גם את הגרפיקות). אני דיי מתחיל עכשיו במשחקים עם גרפיקה,ובמשחקי אונליין בכלל. אז הכנתי משחק איקס עיגול נחמד,עם אפשרויות צ'אט, (להורדה בלינק בסוף ההודעה), בשביל לשחק,צריך שמחשב אחד ישמש כSERVER בתפריט ואחד כCLIENT, בקובץ Configure.txt השורה הראשונה היא הIP של הסרבר והשורה השניה היא הפורט(הייתי ממליץ להשאיר על 2000). אז תהנו ותנו ביקורת (אבל לרחם קצת,משחק ראשון שלי ) http://rapidshare.com/files/116125724/Tic_Tac_Toe_Online.zip.html *תצפו בקרוב גם לשולה המוקשים אונליין .
-
- 4 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
ב"ה היי ! יש לי הרבה שנים (5 - 6) של ניסיון כבד בשפת תכנות PHP. אני רוצה להתחיל ללמוד תיכנות תוכנות (הכוונה לא אתרים).. מישהו יכול לעזור לי בבקשה? איזה שפה ללמוד? בבית ספר עשיתי בגרות על C SHARP , והתוכנה יוצאת בסוף בתוך החלון המכוער השחור MS DOS .. התוכנות שאני כמובן מתכנן לתכנת זה תוכנות נורמליות, מינימום עם חלון נורמלי ומודרני של ווינדוס חח.. מה אני צריך ללמוד בשביל לתכנת תוכנות נורמליות? מה זה C++? איזה שפות אתם ממליצים? תודה מראש
-
- 12 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
זה לבית הספר ואני יושב על זה שעות ולא מצליח.. צריך להגריל 70 מספרים דו ספרתיים בין 25-50 ולהדפיס את מכפלת המספרים שהוגרלו. עד עכשיו עשיתי אלגוריתם ויצא לי מעפן ולא נכון.. אשמח לעזרה, תודה מראש,
-
- 12 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
היי, יש לי קובץ אקסל עם מספר נוסחאות, שפועל כך שאני משנה מספר ערכים בתאים מסויימים, ובהתאם לערכים שבחרתי/מלאתי אני מקבל "תוצאה" בתא אחר. אני מעוניין לכתוב סקריפט קטן ב-PHP שידע לקרוא את הקובץ הזה, להכניס ערכים לתאים הספציפיים האלה מתוך פרמטרים שאני קובע בסקריפט (המיקום של התאים בגיליון הוא מיקום קבוע וידוע לי) ואז לקרוא את הערך מהתא הספציפי (שוב, מיקום ידוע) שבו מופיעה התוצאה - כמובן אחרי שהיא עודכנה בהתאם לערכים שהכנסתי לתאים מקודם. מצאתי לא מעט class-ים שמאפשרים לי לקרוא (ואפילו לכתוב) קבצי אקסל. אבל הם נותנים לי רק לקרוא את הקובץ באופן "טיפש" - פשוט לקרוא את הערכים מתוך התאים.. למיטב הבנתי אף אחד מהם לא ממש איפשר לי לעשות את מה שאני צריך: לשתול נתונים בתא מסויים וא…
-
- 6 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
היי... איפה אני יכול למצוא מדריך בPHP בעברית..?? רצוי למתחילים... ועוד יותר טוב אם אפשר להוריד אותו בPDF בעברית..
-
- 11 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
אהלן, יש לי עמוד בפייסבוק - ואני אשמח לשלם עבור פיתוח אפליקציה לעמוד שלי. השאלה - ואם מישהו יודע , על איזה טווח מחירים מדובר ? והשאלה השנייה אם מישהו יכול להמליץ לי על אדם או חברה שמפתחת אפליקציות במחיר סביר ?
-
- 2 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
אני נוסע מחר לתחרות אבל אני הספקתי לשכוח את הבסיס של C (משנה שעברה, רק את החוקים) יש איזה אתר שיוכל להזכיר לי, למשל את כל הסיפריות CONIO.H, את כל הפקודות PRINTF, וכו'. נ.ב. זה די דחוף
-
- 2 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
יש לי view ב mysql שאני מריץ פרוצדורה שרשמתי הוא מראה לי את הנתונים מהview כמו שאני רוצה, הבעיה שלי היא שאני מריץ את בפרוצדורה בado.net ומקבל את התוצאה בdatareader התוצאה לא תקינה הוא מעלים לי שורות , אבל רק שורות של אנשים שכבר נמצאים בטבלה, כאילו הוא עושה לי unique למרות שלטבלה אין מפתח ראשי, זה טבלה שמאחסנת אירועים של אנשים, ולכל אדם מותר שיהיה מספר אירועים. זה הקוד של ado.net: public string GetLoansFromTable(string email) { string json = ""; using (MySqlConnection conn = new MySqlConnection(myconnectionstring)) { using (MySqlCommand comm = new MySqlCommand("SP_GetAdminLoans", conn)) { comm.Comman…
-
- 0 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
נגיד אני שם לו 4-5 תמונות ושהוא יתן לי לינק לתמונה שתמיד תציג את זה ותתחלף... יש דבר כזה? לא אכפת לי אם זה שירות באתר מסויים או שזה קוד בשפת תכנות שצריך לשים באחסון.. תודה.
-
- 14 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני במקור בא מAS 1 2 3 ועכשיו נכנסה לי עבודה ליצור איזה אפליקציה שלא כל כך קשורה לפלאש, יותר מדי עליה אני לא יכול לפרט אבל פניתי לפורום הזה בתקווה שתוכלו לעזור לי לבחור את השפה המתאמה ביותר לפרוייקט.. בקצרה, הפרוייקט הוא ליצור אפליקציה שיודעת לתקשר (בסופו של דבר) עם מגוון רחב של תוכנות, בהתחלה עם OFFICE ובסופו של דבר גם עם תוכנות שונות של ADOBE לצורך העיניין... על הפרוייקט כמו שציינתי, אני לא יכול לרחיב אבל דוגמא טובה שאני יכול להביא היא התוכנה שנקראת - "הפוך על הפוך". תוכנה שמתקשרת עם כמעט (אם לא) כל תוכנה שמופעלת אצלכם במחשב והופכת את הטקסט מאנגלית לעברית , מגיבריש לעברית או מעברית הפוכה לעברית תקינה. אני בעיקרון מנסה לברר באיזה שפה היא נכתבה, כי אם אני…
-
- 13 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
בס"ד שלום לכולם, אני מנסה לפתח אפליקציה(לסמרטפון) עם פקודות קוליות והקראת טקסט בעברית. אני מנסה להתחיל שלב שלב, אבל אני לא כל כך מוצא ממשק שתומך בפקודות קולויות בעברית, מישהו שמע על ואולי יכול לעזור? תודה רבה
-
- 1 תגובה
- 1.6k צפיות
-
-
אני רציתי לכתוב תוכנית שעושה כפל חילוק + - בINPUTDIALOG ועשיתי כזה דבר \ import javax.swing.JOptionPane; import java.math.*; public class Addition { public static void main( String args[] ) { int op = 0; int sum = 0; String firstNumber = JOptionPane.showInputDialog( "Enter first integer" ); String secondNumber = JOptionPane.showInputDialog( "Enter second integer" ); int number1 = Integer.parseInt( firstNumber ); int number2 = Integer.parseInt( secondNumber ); String o = JOptionPane.showInputDialog( "1=* 2=+ 3=- 4=/" ); int op3 = Integer.parseInt( o ); if(op3==1 ) { sum = number1 * number2; // add numbers }…
-
- 9 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
אני צריך שמישהו יבנה לי פונקציה שבודקת האם תת-מחרוזת כלשהי נמצאת במחרוזת אחרת, למשל האם במחרוזת ABCD נמצאת התת מחרוזת BC, התשובה היא כן, והפונקציה צריכה להחזיר את המקום שבוא מתחילה התת מחרוזת (אינטג'ר) או במקרה שלא נמצאה התת מחרוזת 0. לפי ההצהרה הבאה: function Pos (Sub:StringType; S:StringType):integer; Sub היא התת מחרוזת, וS היא המחרוזת המקורית. אם אי אפשר לבנות תפונקציה לפי ההצהרה שלמעלה - בלי האורך של התת מחרוזת אז אפשר להוסיף שהפונקציה גם מקבלת את אורך התת מחרוזת SubL ואורך המחרוזת .SL
-
- 5 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום, אני מחפש נגן מדיה לאתר אינטרנט שתומך בכתוביות בנפרד (ויודע לחבר אותם, כמו ביו-טיוב). האם אפשר לקבל בבקשה קוד, או מידע נוסף על נגן כזה? תודה.
-
- 5 תגובות
- 1.6k צפיות
-