תכנות
פורום בנושא תכנות - C, Java, VB, פיתוח אתרי אינטרנט - HTML, CSS, ג'אווה סקריפט, PHP, ASP.NET ועבודה עם שרתים, מערכות ניהול, מאגרי מידע, חברות איחסון ושרותי תחזוקה.
10,067 דיונים בפורום זה
-
שלום לכולם, לפני שנתיים למדתי C ו-C++, וכעת אני מעוניין להתחיל ללמוד Java בכוחות עצמי. אשמח לקבל ממכם המלצה לספר או אתר טוב בעברית (או אפילו עדיף גם ספר וגם אתר) ללימוד JAVA. האם לאור הרקע והידע שיש לי אני אוכל לעבור לתכנת בקלות בJAVA או שהמעבר לא אינטואיטיבי? בנוסף, אשמח להמלצה על תוכנה בה אני אוכל לתכנת, בדומה ל-visual C++ בה אני משתמש לתכנות ב-C++.
-
- 3 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
אני מתכנת מתחיל וכרגע התחלתי בתור תוכנית ראשונה לכתוב תוכנית שתפתור סודוקו(אווו איזה משחק משעמם)... עכשיו חשוב לי מאוד היעילות בשביל המהירות אך מצד שני זה בא על חשבון הקוד הקריא. לדוגמא: אני רוצה לסרוק אם קיימת אפשרות יחידה בשורה אז אני יכול לייצר פונקצייה אחת שכוללת שלוש פונקציות של בדיקת שורה טור וריבוע ואז הקוד קריא או לעשות את הכל בפונקצייה אחת ובתוך כל הלולאות לעשות כל מיני קומבינציות כך שזה יהיה מאוד יעיל אך ספק כמה זמן יקח לבן אדם מן השורה לקרוא את הקוד. אז מה אתם אומרים להשאר במסגרת של פונקצייה בת עשר שורות לכל היותר וחלוקה לתתי משימות(כמובן כמה שיותר יעיל) או לוותר על זה ולדאוג ליעילות. אני יחסית בשלבי סיום של התוכנה ושאני מסתכל לאחור אפשר לוותר על כמה סריקות ולע…
-
- 12 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
-
אחרי החלטתי שאני רוצה כמה דברים נחמדים שאין ב WIN החלטתי לנסות לכתוב קצת סקריפטים כרגע אני מנסה לייצור סקריפ שכאשר אני לוחץ על על המקש הצדדי של העכבר העכבר הופך לעכבר מולטימדיה (מקש שמאלי - שיר קודם, מקש ימני - השיר הבא גלגלת - ווליום או משהו בסגנון) הבעיה: אני לא יודע מה הערך של המקש הצדדי שלי וגם לא של גלגול של הגלגלת (של לחיצה על הגגלת אפשר למצוא) ראתי את זה: http://msdn.microsoft.com/en-us/library/ms645540 זה נחמד מאוד אבל חסרים שם דברים - אשמח לקישור למשהו יותר טוב ד"א העכבר שיש לי זה :http://www.microsoft.com/hardware/mouseandkeyboard/ProductDetails.aspx?pid=013&active_tab=overview האם יש איזו תוכנה שרצה ברקע שנותנת לי LOG של המקשים שאני לוחץ עליהם או איזה אתר ש…
-
- 3 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום, אני מעצבת אינטראקטיב, אני מעוניינת ללמוד את כל הנושא של בניית אתרים מהצד הטכני. (java script, PHP, בסיסי נתונים וכו') רציתי לדעת אם יש פה מישהו שיכול לתת חוות דעת על המכללה hackeru ועל ג'ון ברייס בהקשר של הלימוד של הנושא. ואם יש מכללה נוספת באיזור תל אביב שעדיפה על שתי אלה. תודה
-
- 1 תגובה
- 1.7k צפיות
-
-
התקנתי על המחשב אופן אופיס וכעת אני מתקשה ליצור קוד שמוסיף לטבלה שורה תודה רבה private void btnGo_Click(object sender, EventArgs e) { string ConnStr = @"Provider=Microsoft.ACE.OLEDB.12.0;Data Source=C:\\Users\\Public\\pro\\db.odb"; OleDbConnection MyConn = new OleDbConnection(ConnStr); try { MyConn.Open(); string mySelectQuery = "INSERT INTO tblNames (ID, strName) "; mySelectQuery = mySelectQuery + " VALUES (@ID, @strName) "; OleDbCommand insert_command = new OleDbCommand(mySelectQuery); …
-
- 1 תגובה
- 1.7k צפיות
-
-
אני לא מבין כלום, אם מישהו יכול לעזור לי או להפנות אותי לאתר/מדריך שמסביר איך לתפור תרגילים בסגנון הזה אני אשמח מאוד! http://i.imgur.com/3VaOS.jpg?1 תודה מראש
-
- 9 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום! אני משתמש ב SQL SERVER, ואני מעוניין לדעת מהי הדרך הכי יעילה לבצע שאילתות, כך שהנתונים ייטענו במהירות?
-
- 7 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
יש לי ץNET 4 על המחשב וכעט ניסיתי להתקין את חבילת הGUI של MYSQL. וזה אומר לי שאני חייב .NET 3.5 האם אני יכול להתקין בנוסף ל.NET 4 את NET 3.5? או שזה גורם לבעיות?
-
- 4 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שאלה כללית: אם נעשה פונקציה לגלות איבר בסדרת פיבונצ'י (זה שכל איבר שווה לסכום השניים שלפניו) המבוססת על רקורסיה, נסו לחשב את האיבר ה90... לי יש 6GB ומעבד i920, באיבר ה40 הוא כבר מתחיל לחשב ממש לאט ולהעלות תוצאות בקצב של פעם בחצי דקה ואחר עולה לפעם בדקה.. ועולה ועולה בקיצור לאט פחד. לכאורה אני מניח שהמחשב ממש מתאמץ, אבל מבחינה בtask manager רק 2.35GB זיכרון בשימוש, וניצול המעבד הוא רק 12%-14%. מה שווה כל ההתפתחות הטכנולוגית בחומרה אם היא פשוט לא יודעת מתי עליה לפעול בשיא הכוח?
-
- 11 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
#include <stdio.h> void main() { int x; char ch; printf("Enter a number"); scanf_s("%d", &x); printf("You have entered the number %d\n", x); printf("Enter one char and press enter: \n"); fflush(stdin); ch = getchar(); printf("you entered the char"); putchar(ch); putchar('\n'); getch(); } לפני כמה ימים קיבלתי ספר לתכנות בשפה C מחבר. הספר יחסית ישן אבל הוא המליץ לי עליו. אני לא מצליח להריץ את הדוגמה הבאה כמו שצריך. ניסיתי להשתמש בפונקציה _flushall() או בfflush(stdin) הספר משנת 2001 ונכתב על יד יואב נתיב אם ללמוד מהספר הזה הוא בזבוז זמן אשמח אם תוכלו להמליץ לי על ספר אחד, ספר למתחיל. מקווה שתוכלו לעזור לי
-
- 6 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
אני מנסה לבנות מסד נתונים עבור סוכנות נסיעות המאפשרת שמירת מידע אודות טיסות וקליטת הזמנות לטיסות במסד נתונים Oracle server. אני יודעת שצריכים להיות הנתונים הבאים (טבלאות ל): טיסה (מקור יע ד- חברה תאריך המראה- תאריך נחיתה מספר מקומות) נוסע (שם כתובת גיל) אבל מה עם הזמנה של טיסה? אם אני רוצה לשמור את האינפורמציה עבור הטיסות האחרונות של הנוסע איפה אני עושה את זה?
-
- 6 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום, אני עכשיו התחלתי כיתה יב' ואנחנו עושים השנה פרוייקט של בניית תוכנה ב-VB. התוכנה צריכה להיות מנהלית. עקרונית לפי מה שהבנתי זה לא חייב להיות ניהול של עסק או משהו כזה אלא גם דברים אחרים כל עוד זה עם מסד נתונים, ADO ועוד כמה דברים.. אחד הפרוייקטים שעשו בשנים קודמות וממש אהבתי זה תוכנה שיש בה נתונים על הבורסה. היא כוללת את כל המדדים הישראלים ואת המדדים הבולטים בעולם עם כל המניות וכוללת נתונים משנת 1970 לפי מה שהבנתי. התוכנה מתעדכנת, מציגה גרפים ועושה עוד כמה פעולות אבל אני לא רוצה לעשות משהו שכבר נעשה. יש לכם רעיונות?
-
- 13 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
יצרתי לעצמי איזה פרויקט קטן ואני מאוד מתלבט, אני אסביר לכם מה הבעיה ואשמח אולי למישהו יש הצעה לפיתרון נורמלי הבנתי שיותר נורמלי לעבוד בdataset מאחר והטבלאות יושבות לי בזיכרון ורק כאשר אני רוצה לעדכן הadapter עושה לי את הupdate הבעיה היא שיצרתי טבלה בdataset שמרכיבה 2 טבלאות ולכן אני לא יכול לעדכן אותה, העידכון מתבצע לפי מה שהומלץ לי פה דרך 2 שאילתות נפרדות לדוגמא : אם יצרתי dataset שמכיל בתוכו טבלה שעושה join בין טבלה של employee לבין טבלה של person אז אם אני רוצה להוסיף עובד אני צריך לעשות 2 שאילתות insert , אחת לטבלה של employee ואחת לטבלה של person . פה הדברים הופכים להיות יותר מורכבים.. מאחר שזה דורש ממני להוסיף בdataset עוד 2 טבלאות, אחת של הemployee ואחת של pers…
-
- 2 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
כתוב תוכנית שסורקת מהמשתמש את שמו והדפס את סכום ערכי האסקי של המחרוזת.
-
- 1 תגובה
- 1.7k צפיות
- 1 follower
-
-
בס"ד שלום לכולם, אני מנסה לפתח אפליקציה(לסמרטפון) עם פקודות קוליות והקראת טקסט בעברית. אני מנסה להתחיל שלב שלב, אבל אני לא כל כך מוצא ממשק שתומך בפקודות קולויות בעברית, מישהו שמע על ואולי יכול לעזור? תודה רבה
-
- 1 תגובה
- 1.7k צפיות
-
-
אני רוצה לבנות אפליקציה שתהיה בא אפשרות לקנות מוצרים אני רוצה לתת ללקוח אפשרות לשלם בכרטיס נכנסתי אתר של apis mastercard and via קצת הלכתי לאיבוד יש למשהו ניסיון אם זה אני לא בטוח שאני הולך בכיוון הנכון יכל להמליץ על אך למה כמה איפה איזה סוג כל עזרה תתקבל בברכה תודה מראש.
-
- 8 תגובות
- 1.7k צפיות
- 1 follower
-
-
מה האופציה הכי טובה? הדברים שחשובים לי: 1. IDE נוח 2. דגש על קלות שימוש תיעוד וקוד לדוגמה 3. שפות שאני יודע: C# (בצורה טוב), c++(ככה ככה) #rudy, JAVA F תודה
-
- 3 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
היי, יש לי קובץ אקסל עם מספר נוסחאות, שפועל כך שאני משנה מספר ערכים בתאים מסויימים, ובהתאם לערכים שבחרתי/מלאתי אני מקבל "תוצאה" בתא אחר. אני מעוניין לכתוב סקריפט קטן ב-PHP שידע לקרוא את הקובץ הזה, להכניס ערכים לתאים הספציפיים האלה מתוך פרמטרים שאני קובע בסקריפט (המיקום של התאים בגיליון הוא מיקום קבוע וידוע לי) ואז לקרוא את הערך מהתא הספציפי (שוב, מיקום ידוע) שבו מופיעה התוצאה - כמובן אחרי שהיא עודכנה בהתאם לערכים שהכנסתי לתאים מקודם. מצאתי לא מעט class-ים שמאפשרים לי לקרוא (ואפילו לכתוב) קבצי אקסל. אבל הם נותנים לי רק לקרוא את הקובץ באופן "טיפש" - פשוט לקרוא את הערכים מתוך התאים.. למיטב הבנתי אף אחד מהם לא ממש איפשר לי לעשות את מה שאני צריך: לשתול נתונים בתא מסויים וא…
-
- 6 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
יש לי קובץ טקסט של פריטים. אני רוצה למחוק רק את השורה האחרונה או השורה לפני האחרונה. מישהו יכול בבקשה לעזור? תודה.
-
- 1 תגובה
- 1.7k צפיות
-
-
שלום לכולם. באמצע שנה הבאה אני מתחיל קורסים של שנה ראשונה בהנדסת תוכנה, למרות שלעולם לא עסקתי בנושא ואין לי בו אפילו מושגי יסוד(קופצים למים). אבקשכם להמליץ על שפה שכדאי להתחיל בה, (ולא על מנת להשתלב בפיתוח בנושא מסויים) בכדי לנצל את הזמן ה"מת" עד תחילת הלימודים כדי לטוס ולצבור יותר ויותר ידע (תאורטי ומעשי, וביותר מעשי) בכדי להתחיל עם פתיחה יפה וקלה. אודה לממליצים שימצאו לינקים מתאימים, ורצוי בעברית בתור התחלה כדי לקצר את הזמן באיסוף מושגי יסוד. תודה רבה (עברתי על הפוסטים הקודמים בכלליות, רובם למתקדמים, ואלא שאינם ישנים או ל מתאימים לענייני) תודה
-
- 6 תגובות
- 1.7k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום לכם! אני רוצה להתחיל ללמוד תיכנות.. ושמעתי שעדיף לקנות ספר מאשר ללמוד באינטרנט. אז ככה, אני צריך עזרה בבחירת שפה להתחלה, וספר מומלץ ואיכותי שאוכל ללמוד ממנו טוב... ואם אפשר טווחי מחירים פחות או יותר, זה יהיה מצוין. תודה מראש
-
- 13 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
אני רוצה לקרוא כתובת של אתר אינטרנט מתוך קובץ טקסט ואז לבקר בו. כיצד אני עושה את זה?
-
- 8 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
בבקשה תנו לי מדריכים כלשהם.. ואם יש בעברית אז יותר טוב
-
- 5 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
אני צריך למצוא אלגוריתם יעיל ככל הניתן (לינארי) אשר הקלט שלו זה מחרוזת S והפלט שלו הוא תת מחרוזת T של S כך שאם נשרשר את T לעצמה n פעמים, כלומר T^n נקבל את המחרוזת S בתחילת T^n, כלומר S היא רישא של T^n.
-
- 9 תגובות
- 1.6k צפיות
-