עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. שלום , יש לחבר שלי מעבד INTEL Q9450 והוא רוצה לבנות סביבו מפרט בתקציב של עד 1500 ש"ח (אם חובה אפשר לחרוג קצת ) אין צורך ב OC ובלי ציוד היקפי או מסך וגם בלי כרטיס מסך, המחשב מיועד לאינטרנט ואופיס תודה רבה

• 8 תגובות
    • 815 צפיות
  2. לאחרונה רכשתי מסך מחשב חדש (Samsung 206bw) כחלק מרכישה מוזלת דרך העבודה שלי. התכנון המקורי היה לרכוש מחשב ללא מסך ורק לאחר מכן להתאים לו מסך, אבל עכשיו הסדר התחלף. אז עכשיו כשיש מסך, כל מה שצריך לעשות הוא להתאים לו מחשב שיתאים לצרכים הבסיסיים שלי. בגדול התקציב שלי עומד על 5000 ש"ח, אבל אם יש מקום להוזיל עלויות, מה טוב. בראש ובראשונה המחשב נועד למשחקים ורצוי שהוא יוכל להריץ גם משחקים כבדים יחסית. חשוב לי להתאים כרטיס מסך חזק, אבל כזה שלא יאפיל על המסך ושתהיה ביניהם תאימות. (על הנייר, הרזולוציה המקסימלית של המסך היא 1680x1050.) OC אני לא עושה בכלל (אולי כדאי להתחיל? - אבל זה לדיון אחר ) שימושים נוספים למחשב הם יותר שימושים יומיומיים, כמו גלישה והורדות באינטרנט וצפיה …

• 1 תגובה
    • 557 צפיות
  3. אהלן חברים, אני צריך קצת עזרה בבניית/התאמת מפרט שילך טוב עם המסך הקיים שלי (samsung 206bw). עיקר השימוש יהיה למשחקים, אינטרנט והורדות. עיקר הדילמה שלי היא בבחירת כרטיס מסך שלא יהיה overkill לרזולוציות המקסימליות של המסך. לגבי מעבד, נראה לי שאני מעדיף את ה-9300. אומנם המשחקים לא ינצלו את כל ארבעת הליבות, אבל יש לי נטיה להתחרע על המחשב עם כמה מערכות הפעלה (לינוקס, windows) ויש מצב שאני אתקין עליו vista 64bit עם 4GB זיכרון. בקיצור, כל הצעה תתקבל בברכה.

• 2 תגובות
    • 542 צפיות
  4. Started by dudiko,

היי, אני מעוניין לקנות מחשב לצרכים הבאים: התקנת תוכנות כגון : visual studio, eclipse, VMWare ועוד מגוון שונה של תוכנות המהוות סביבות עבודה לשפות תכנות... המחשב צריך להיות חזק ושלא יקרטֵעַ לי ברגע שאני אפתח מכונה וירטואלית ביחד עם ויזואל סטודיו. יחד עם זאת, כרטיס מסך שיאפשר לי הרצת סרטי HD. כרטיס קול מספיק טוב. דיסק קשיח של 1TB. וזהו בגדול. האמת, אני לא כ"כ מבין בשוק הרכיבים היום ואיזה חברות הולך יותר ואילו פחות. אני גם לא סגור כ"כ על טווח המחירים בשביל מחשב עם יכולות כאלו אז הבמה שלכם מה שכן, אעדיף לשמוע מחיר בין 2000 ל-3000. תודה מראש, דודי

• 4 תגובות
    • 651 צפיות
  5. שלום, אני מנהל משרד עורכי דין קטן, 3 עורכי דין ושתי פקידות. עד היום עבדנו עם מחשב אחד שבו הייתה תיקייה משותפת שעשינו לה מיפוי כונן רשת ועבדו כל המחשבים במשרד (עם תוכנה לניהול משרד עורכי דין). הצרכים שלנו הם בעיקר אופיס ואינטרנט קצת. רכשנו מחשב חדש שיתפקד בתור המחשב הראשי כי הייתה איטיות (מחשבים ישנים שנרכשו לפני כ 5 שנים). רציתי לדעת אם המפרט של המחשב שרכשנו יתאים להריץ עליו מערכת הפעלה של וינדווס סרבר, או שאי להמשיך להשתמש באופן שעשינו עד כה. המחשב שנרכש (והשאלה אם יוכל לעמוד בעומס של 5 משתמשים אם יתפקד כשרת, ולא רק בתור מקור של נתונים משותפים) הוא: מעבד: amd phenom ll X 4 quad-core 955 koket am3 3.2ghz cpu לוח אם: gigabyte ga-ma785gmt-ud2h זיכרונות:kingstone 2gb ddr…

• 2 תגובות
    • 663 צפיות
  6. נתתם לי מפרט בפורום הזה לא מזמן: http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=456373 המפרט מצוין לפי דעתי, אבל יש שתי בעיות, אני מעוניין לקנות רק באייבורי (עזבו למה.. מס' שיקולים אישיים שלי) וחלק מהחלקים שנתנו לי במפרט לא נמצאים שם (למשל הקירור למעבד, הקירור למארז והזכרונות שהציעו לי). בעיה נוספת היא שנוכחתי לדעת שהספק שיש לי כרגע (ושאמרתי שאין צורך לכלול במפרט) הוא ג'נרי ולכן אני צריך לדעת אם המארז הזה עם ספק שווה לקנייה: http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=1539&CatCode=625 בקיצור, אני צריך שתמליצו לי מהחנות אייבורי: 1. כונן קשיח 1TB טוב שיתאים למפרט. 2. זכרונות שמשתווים לאלה שהציעו לי (G.Skill DDR3 2048MB 1333Mhz CL 9-9-9-24 NT) ושיש להם בחנות כמובן. 3. קי…

7. Started by clutchless,

שוב שלום. ביקשתי פה עזרה בהכנת מפרט, קבלתי 2 תשובות. נעזרתי בשני המפרטים שקבלתי ובחבר והגעתי למפרט שאני הולך לקנות, חסר לי רק ספק כוח. אני לא מבין בתחום אז אקח את מה שתמליצו לי. אני לא רוצה להשתגע עם המחיר, הקצבתי לעצמי 4000 שקל, המפרט הוא מskpc הלא זולים במיוחד ואני מניח שבחנות שאקנה את המחשב המחיר יהיה נמוך יותר כך שאפשר להוציא על הספק עד 350 ש"ח (אם אתם חושבים שזול יותר יספיק לי אקשיב לעצתכם). אם משהו ממש מציק לכם במפרט שלי אתם מוזמנים להעיר גם על כך. תודה לכל מי שעזר לי ולכל מי שמתכוון לעזור. המפרט: מעבד Intel Core 2 Duo E7200 Tray ¤511 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=IE7200ay לוח אם GIGABYTE GA-EP43-DS3L ¤498 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?…

• 13 תגובות
    • 862 צפיות
  8. אני מרכיב מחשב: (התקציב הרשום הוא ללא מעבד) gigabyte 965p-ds4 e6600 maxtor 250gb sata2 hec copmucase case lg gsa-h10 dvd-rw ocz or corsair value 2z1gb ddr-667 כרטיס מסך כנראה יהיה אחד מהבאים: x1900xt 256, x1950pro, 7900gt extreme הספק שהמליצו לי הוא liberty 400. האם הוא מספיק בשביל לדחוף את המערכת הזאת ? האם הוא יספיק לי לכרטיסי מסך עתידיים או ששווה להשקיע במשהו יותר חזק? (ראיתי גם ספקים של HEC שבמחיר של הליברטי 400 אפשר לקבל איזה 580 וואט, איך הם?) אשמח גם לחוות דעת כלליות על המפרט

9. שלום, אני מנסה לעזור לחבר למצוא פאנל, לאחר שמסך המחשב שלו ניזוק. מדובר במסך 16" של HP Pavilion dv6-1050us עד כמה שהיה ידוע לי, הפרמטרים היחידים שצריך לבדוק הם: גודל המסך וסוג התאורה. הוא לעומת זאת העיר את תשומת ליבי, לכך שבהצעה לקניית פאנל "מקורי" ישירות מ-HP, כתוב: 512357-001 16inch widescreen BrightView BV display panel IMR, with web camera and microphone אני לא מבין כל כך מדוע אזכור המצלמה והמיקרופון השתרבב לכאן, וזה קצת ערער לי את הבטחון בנוגע לגנריות של החלק הזה, שחשבתי שאפשר להחליף בכל מסך שעונה לקריטריונים שכתבתי בהתחלה. אשמח לקבל עצה בנושא. תודה מראש, אלמוג.

• 0 תגובות
    • 1.2k צפיות
  10. Started by hury,

שלום רציתי לדעת אם הצ'יפסט G41 של לוח האם Gigabyte G41MF-US2H יתאים לכרטיס הקול LEXICON LAMBADA ? אשמח לעזרה ..תודה...

• 1 תגובה
    • 546 צפיות
  11. שלום רב אני מחפש נייד 14 עד לסכום של 3000 ש"ח על המחשב לתמוך בעבודה עם אופיס\אינטרנט בקיצור בסיסי. מתלבט בין שני דגמים-אשמח לקבל חוות דעת לגבי אמינות\תקלות\שרות של המוצר. ASUS-http://www.pascal-sh.com/product.asp?productid=2327&CatCode=164 http://www.ksp.co.il/hmain.php?now_snif=KSPGahash&cat=2020 לנובו. עזרתכם בהחלטה-דגש על אמינות\שרות למוצר מבחינת ביצועים כולם יעשו את העבודה . תודה

• 3 תגובות
    • 1.4k צפיות
  12. לאחר סקר שוק נרחב במיוחד דיי ננהלתי על הדגמים האלה... HP ProBook 4330s http://ksp.co.il/hmain.php?uin=13299 Dell Vostro V131 http://www.notebookclub.co.il/products/latitude_vostro/dell-vostro-v131-231.htm שניהם בתקציב של 3200שקלים שניהם עם מסך 13.3 שניהם עם מסכי מט שניהם עם HDD של 7200RPM שניהם עם חיבורי USB3 אבל הHP מגיע עם i5, ועם כונן אופטי ולעומת זאת הDELL מגיע עם i3 ובלי כונן אופטי אבל שניהם מגיעים לאותו מחיר... ככה שנראה שטכנית הDELL יותר טוב - או שהקירבה במחיר לעומת ההפרש המהותי במפרט נובע מה"שם" של DELL? (כי גם HP יש לה שם מבוסס בתחום) האם מישהו יכול להכריע ביתר קלות בין 2 הדגמים הנ"ל? מדוע בDELL אני אשלם אותו הדבר ואקבל "פחות"? תודה רבה.

• 5 תגובות
    • 1.3k צפיות
  13. מומחים יקירם שלום רב ;) מתלבט לגבי רכישת מחשב נייד פרימיום עם חומרה חזקה לטובת לימודים בידור ומעט גיימינג בדגש על שמירה על ניידות לכן הכיוון הוא אולטרה בוקים באיכות גבוהה בשמירה על איכות מוצר לאורך זמן טווח התקציב נע בין 10-15K , להלן הדגמים: 1. ThinkPad X1 Yoga דגם מעבד: Intel® Core™ i7-8650U Processor (8M Cache, up to 4.20 GHz), נפח זכרון פנימי: 16GB , נפח אחסון: 1TB ,סוג דיסק: PCIe NVMe M.2 SSD , גודל מסך: "14.0 , רזולוציה: 2560x1440 , דגם כרטיס מסך: Intel UHD Graphics 620, מערכת הפעלה: Windows 10 Pro , תקופת האחריות: שלוש שנים , סוג האחריות: אחריות לשלוש שנים במעבדות IBM + שירות באתר הלקוח בישראל בלבד , נותן השירות: IBM משקל: 1.4 מחיר…

• 13 תגובות
    • 5.4k צפיות
  14. אני מתלבט עם ללכת על מחשב מבוסס AMD או מחשב מובסס INTEL אלו שני המפרטים שהרכבתי... אשמח לדעת מה נותן לי את התוצרה הכי טובה... אני אולי אתכנן OC ממש קטנטן על הINTEL במידה ואבחר אותו. גם אשמח לחוות דעת בנוגע ללוח אם ולמעבדים...(באינטל בחרתי בלוח אם הנ"ל כי הוא במבצע ממש כדאי). להלן המפרטים + המחירון הסופי לאחר הנחה... הAMD הINTEL אשמח לתשובה מהירה בעניין תודה מראש! אתם קהילה מדהימה! עריכה: אשמח לדעת מה דעתכם על המארז הבא... Chieftec Bravo Black/Black/Silver אני יודע שזה לא הפורום המתאים

• 3 תגובות
    • 462 צפיות
  15. הי מתלבט בין שני מחשבים למשחקים. 1.DELL Precision 4400 ( Core 2 dou 9400) with 4 GB RAM ,Nvidia quadro fx 770m 2.DELL Latitude E6420 (i7 2760QM) with 8 GB RAM, Nvidia nvs 4200m ניסיתי לעשות benchmark לשניהם, Latitude עדיף בכל הפרמטרים מלבד ביצועי הD-3 מה הייתם ממליצים?

• 2 תגובות
    • 660 צפיות
  16. Started by idani1983,

החלטתי על מפרט שאני אמור להרכיב אותו ופתאום ראיתי מפרט כמעט זהה למה שבחרתי בעלות מוזלת יותר, מה עדיף? מפרט א: Gigabyte M68SM-S2L AM2 288¤ Athlon 64Bit AM2 4400 DualCore OEM 243¤ Thermaltake RSI AM2 45¤ FSP Basic SI 300W ATX300-PNR 120mm + Sata 123¤ A-Data 1GB DDR2-667 CL5 138¤ WD 160GB SATA II AAJS 207¤ LG H55LK DVD-RW Dual Layer X20 LightScribe IDE Black 124¤ Compucase HEC 6A19 Black NO PSU 218¤ סה"כ 1386 מTMS מפרט ב: http://skypc.co.il/pl_product~SKY301~70~0.htm מה עדיף מבחינת רכיבים ומה עדיף מבחינת אמינות של חנות? תודה

• 2 תגובות
    • 767 צפיות
  17. אז ככה ...אני לא יודע אם לקחת AMD 3800? ששמגיע גם עם מאורר זיכרון גיגה 400MH וכרטיס מסך נורמלי ( כ. מסך זה לא התבלטות ), עם לוח של GBYTE הSLI או לקחת INTLEL 3GH עם זיכרון DDR2 של 533 גיגה עם לוח של ASUS. המחירים פחות או יותר דומים הAMD יותר יקר אבל צימציתי בנפח של ההרדיסק וזה פחות או יותר דומה במחיר. מה כדאי בקיצור ? AMD 3800+ או אינטל 3GH ? אני לא גיימר מטורף.....

• 14 תגובות
    • 1.2k צפיות
  18. Started by theish,

מעוניין לקנות מחשב סטודנטים לישומיים בסיסים + תכנות/SolidWorkds. מצאתי שני מחשבים דומים: https://www.notebookclub.co.il/product/asusx542ua--i5# או https://www.winprice.co.il/product/מחשב-נייד-asus-x540ua-go237-אסוס-יבואן-רשמי?aff=Zap&aff_a=1 לראשון יש מעבד 4 ליבות חדש יותר עם ביצועים טובים יותר (5-8250ו) עם 1T HD. לשני יש מעבד 2 ליבות ישן יותר ופחות טוב (i5-7200) אבל עם 256G SSD. כל השאר דיי אותו דבר. עד עכשיו סחבתי עם מחשב ישן (i5-4200) ו HD רגיל ולא מכיר את ההשפעה של SSD או של המעבדים החדשים. אשמח לדעות ממביני עניין.

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  19. Started by עמית גלאור,

שלום אנשים אני די חדש פה, יש לי התלבטות לגבי מחשב נייד מסויים.. הצרכים שלי בגדול הם לא מטורפים קצת משחקים כמו פרו אבולושן, COD וכו'.. סרטים מוזיקה.. הדגם שאני מתלבט לגביו הוא :http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=4850&CatCode=315 משהו יכול בבקשה לעזור לי ולהגיד לי אם שווה לקנות את המחשב הזה? אם הוא חזק ועמיד, ויכול לספק לי מענה לדרישות שלי. אם אפשר עוד שאלה קטנה, הכרטיסים הגרפים של אינטל HD4500 וכו', הם חזקים? לאיזה כרטיס מסך הם מקבילים וכו'.. תודה לכל מי שיעזור!

20. קניתי לא מזמן מחשב של HP עם I3 350M והמאיץ המובנה בו לפי האתר של אינטל התדר המקסימלי של המאיץ גרפי הזה הוא 667 MHZ אבל אצלי הוא נע בין 360 במנוחה ל507 במאמץ למה זה לא מגיע ל667? היה נחמד לקבל עוד כמה FPS במשחקים

• 1 תגובה
    • 695 צפיות
  21. התוכנה hp on screen display היא טובה למחשב הנייד שלי?יש לי מחשב נייד של hp עכשיו היה לי אותה במחשב מותקנת ומחקתי אותה להוריד אותה מחדש ? אני התקנתי את התוכנה לפני חודש ומחקתי אותה אתמול כאילו המחשב הנייד שלי צריך את התוכנה הזו?

• 3 תגובות
    • 997 צפיות
  22. היי חברה. יש לי בעיה במחשב הנייד שלי. יש לי וינדוס 8. i7 של asus. בזמן האחרון החלונות הפתוחות על המחשב מתחילות להתחלף בינם ולבין עצמם בלי שאני נוגע בהן. זה מאוד מעצבן... אשמח אם תוכלו לעזור תודה מראש...

• 4 תגובות
    • 1.5k צפיות
  23. Started by Tranquility,

OK החלטתי לשדרג וזה מה שאני חושב שהכי מתאים : AMD ATHLON XP (BARTON) 2600 - 512K Cache, 333FSB 512MB Samsung DDR PC3200/400 - Samsung Original EPOX EP-8RDA6+ Pro (nForce2 Ultra 400Gb) - ATX WD 120GB-8MB JD - 7200RPM S-ATA LITEON (SOHW-832S) COOLERMASTER Praetorian - BLACK Thermaltake - Silent Purepower 420W (W0008) - Active PFC Microsoft + Logitech BLACK Optical set (oem( Altec Lansing VS4121 - 2.1 MAG LCD 17" - MS776DVI עכשיו ... אני חושב שאני אשאר עם ה כרטיס מסך הנוכחי שלי (GF4 TI4200) (+VIVO) הוא מאוד מספק אותי והמעבד שאני אקנה בסוף יהיה הגירסת MOBILE של המעבד (קצת יותר נחמד ל OC) עכשיו אני צריך כמה המלצות : 1. צורב DVD 2. מסך (שווה להישאר עם ה LCD שבחרתי…

• 24 תגובות
    • 1.7k צפיות
  24. ברשותי מחשב נייד עם שני זכרונות של 256 מגה, סה"כ 512 מגה. אם אחליף חתיכת זכרון אחת ב-512 מגה. כך שסה"כ יהיה 768 מגה, מה ההבדל בביצועים ? השאלה כדי לחסוך כסף במקום העלאה ל-1 ג'גה.

• 2 תגובות
    • 756 צפיות
  25. לחברה שלי יש מחשב Fujitso Siemens Amilo Pro v2055/ זה בעיקר אומר מעבד celeron M זה או אחר וחצי ג'יגה RAM. ושהוא איטי משהו (היא משתמש באופיס ואינטרנט בעיקר). חשבנו להרחיב את הזכרון ל2 ג'יגה, שזה המקסימום שהמחשב תומך, ומישהו אמר לי שאין למה, שגם ככה המעבד חלש ולא יאפשר למחשב להיות יותר מהיר. מה דעתכם? יש סיכוי שהרחבת הזיכרון תשפיע בצורה משמעותית על המהירות? חוץ מזה, אתם יודעים עלות סבירה של החלפת זיכרון בחנות? כי לא ממש הייתי רוצה לפתוח נייד לבד.. תודה

• 3 תגובות
    • 674 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.