עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by nvered,

שלום רב, ברשותי מחשב נייד של חברת IBM דגם R50E. כרגע יש למחשב 512 מגה זיכרון. מעוניין להרחיב אותו ל1 גיגה. כשפתחתי את המחשב (פיזית את הברגים) ראיתי שיש רק סלוט אחד של זיכרון (256 מגה). 1. איזה זיכרון אני צריך בכדי לשדרג ושיתאים לי למחשב (אשמח לקבל לינקים). 2. איפה נמצא הסלוט השני של הזיכרון? 3. האם חובה לשדרג את שני הזיכרונות? או להחליף רק אחד מהם ל 1 גיגה ובסוף יהיו לי 1256 מגה זיכרון. תודה רבה, נמרוד.

• 8 תגובות
    • 2.2k צפיות
  2. יש לי כמה שאלות, מצורפות תמונות מתאימות. 1. האם יש לי בכלל סלוט פנוי, ראו תמונה 3 2. הזכרון שאני רוצה לקנות הוא זה: ‏Kingston 512MB 333Mhz DDR1 CL2.5‎ האם זה מתאים בכלל? בתמונה 1 ו 2 תראו שהתדר של הזכרון שלי הוא 166 או 133 (לא יודע איזה) ומה שאני רוצה לקנות הוא 333, זה נכון? 3. איך אני בדיוק מוסיף זכרון למחשב הזה? תודה, אופיר [attachment deleted by admin]

• 3 תגובות
    • 1.4k צפיות
  3. שלום אני מתכנן לרכוש מחשב נייד בזמן הקרוב ואני רואה שחנויות רבות לוקחות בין 450 ל 600 שקל תוספת להרחיב את הזיכרון מ1GB ל 2GB.. עשיתי קצת סקר שוק וראיתי שמחיר של 1GB זיכרון עולה בין 230 לחברה לא מוכרת ל 270 של קינגסטון.. עכשיו השאלה אני מבין שלמחשב נייד יש 2 סלוטים ואם אני רוכש עם 1GB אז אני מקבל עם 2 של 512 ואז אם אני אקנה בנפרד אני לא אוכל להתקין אותו.. יש פתרון לבעיה הזאת? אני יכול לבקש לקבל את המחשב עם רכיב אחד של גיגה במקום 2 של 512 ?? או אפילו לבקש מהחנות שממנה אני אקנה רק את הזיכרון להחליף לי את שני ה 512 תמורת אחד של 1GB?? ואם אחת התשובות היא כן אז האם זה פשוט להתקין זיכרון במחשב נייד? רק לציין שיש לי נסיון נרחב בהתעסקות עם חומרה במחשב נייח אבל לעומת זאת אין לי נסי…

• 2 תגובות
    • 1.4k צפיות
  4. Started by PuG3o6,

שלום יש לי תמחשב הזה http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/document?docname=c01581478&cc=ad&dlc=en&lc=en&jumpid=reg_r1002_usen_c-001_title_r0001 מערכת הפעלה WIN7 (64BIT) השאלה האם קנייה של 2 זיכרונות מאלו http://www.dc-tech.co.il/Product.aspx?ProductID=3445 יפעלו טוב ויתאימו? אם לא אז בבקשה להגיד לי איזה יתאימו יש לי כרגע X2 1GB DDR2/SODIMM Transcend 667MHz

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  5. Started by omer_xd,

אני רוצה להרחיב את הזיכרון הפנימי במחשב מ 1 ג'יגה ל3 ג'יגה כמה זה עולה?

• 1 תגובה
    • 745 צפיות
  6. Started by Eden 6600,

לפי המפרט הטכני הזכרון המקסימלי של ה-311C הוא 1GB אבל ראיתי סרטוניט ביוטיוב שמראים שיש חריץ זכרון אחד פנוי, אז אפשר או אי אפשר להרחיב את ה זכרון? וגם במפרטים שאני רואה באתרי מכירות ישראלים כתוב שיש לו כרטיס מסך GMA950, אז רק תרגיעו אותי ותגידו לי שיש לו ION כמו שבאמת צריך להיות לו.

• 0 תגובות
    • 518 צפיות
  7. Started by iX1911,

שלום לכולם, יש לי Dell Latitude E5520 עם 2 ג'יגה זכרון: 2GB DDR3 SDRAM PC3-10600 Hynix Semiconductor (Hyundai Electronics) HMT325S6CFR8C-H9, ser 1.5V, Clk: 666.7MHz, Timings 9-9-9-24 (@ Max. freq.) רציתי להרחיב ל6-8 ג'יגה זכרון, האם אני יכול ו/או כדאי לי לקנות עוד מקל בודד של 4 ג'יגה לסה"כ 6 ג'יגה או כדאי לקנות 2 מקלות של 4 לסה"כ 8? יש לי 2 מקומות לזכרון (לא יודע אם זה צריך להיות תואם אחד לשני או מה). תודה מראש!

• 3 תגובות
    • 741 צפיות
  8. אפשר להרחיב את הזכרון הפיזי של המחשב הנ"ל? זאת אומרת יש לו סטיק פנוי או שיש לו רק סטיק אחד תפוס? ועד כמה זכרון אפשר להרחיב?

• 0 תגובות
    • 672 צפיות
  9. Started by psychuil,

יש לי כרגע sony vaio vgn-fe660g עם 1GB זכרון. במפרט הטכני שלו (http://www.docs.sony.com/release/specs/VGNFE660G_mksp.pdf) כתוב שהוא תומך עד 2GB ושהמהירות של מה שיש לי זה 533. 1. האם יש אפשרות להרחיב ליותר מ2GB? אולי עם איזה עדכון ביוס? 2. האם אני יכול לקחת כל סטיק DDR2? כי אני לא מוצא יותר מדי זכרונות של 533, אלא בעיקר 667 או 800. יש בעיה להתקין 800 נגיד?

• 7 תגובות
    • 961 צפיות
  10. Started by shashkavil,

שלום אנשים יש ברשותי נייד IBM X31 בעל מעבד אינטל 1.6GHZ ועם זכרון של סמסונג DDR SDRAM 256MHZ 133MHZ. ברצוני להוסיף מודול נוסף של זכרון. שאלתי היא האם להוסיף זכרון זהה של אותה חברה או שאין חשיבות לסוג החברה עבור הזכרון הנוסף (תאימות וכו'). במידה ואין חשיבות על איזה זכרון אתם ממליצים? בנוסף האם יש חשיבות לעשות את ההרחבה במעבדה של IBM (חלפה כבר תקופת האחריות) או לקנות ולהרכיב לבד? תודה ושנה טובה, טל

• 2 תגובות
    • 809 צפיות
  11. שלום אני מעוניין להרחיב את הזכרון למחשב הנייד שלי מ-2GB ל-4GB, רק שאני לא יודע איזה דגם של זיכרון אני צריך לקנות בדיוק. אני גם לא יודע את הקונפיגורציה שלי (האם יש לי זכרון בודד של 2GB או שיש לי שניים של 1GB ואז אצטרך להחליף ולקנות זכרון עם נפח יותר גדול...) שאלה נוספת: אני כרגע משתמש בוויסטה ומתכוון לעבור לווינדוז 7. האם יש לי צורך ביותר מ4GB זכרון? תודה!

• 1 תגובה
    • 749 צפיות
  12. Started by dudi2002,

בוקר טוב, יש לי מחשב נייד HP G7000. אני רוצה להגדיל את המקום בדיסק הקשיח מ-120 ג"ב למשהו כמו 300 ג"ב בערך. כמה העסק אמור לעלות? תודה.

• 7 תגובות
    • 1.1k צפיות
  13. שלום לכולם, יש לי מחשב נייד asus zenbook prime ux31a. למחשב כונן SSD בנפח 128 ג"ב, ובנוסף יש לי כונן חיצוני בנפח 500GB. למחשב גם חריץ לכרטיס זכרון SD וזה מה שהעלה לי את המחשבה.. אם אני רוצה הגדלה "קלה" בשטח האחסון, אך בצורה קבועה, האם אני יכול לרכוש כרטיס SD בנפח 64GB ופשוט לדחוף אותו שם ולהשתמש בו לאחסון תמונות, שירים, וכו'? ככה זה גם לא נורא יקר וגם אני לא אצטרך להסחב תמיד עם הכונן החיצוני אלא רק כשאני אצטרך אחסון גדול. אם כן, איזה כרטיס בדיוק עליי לרכוש? ראיתי בmy memory שקיימים כרטיסי SD מסוגים שונים כגון SD, SDHC, SDXC.. מה ההבדלים ביניהם? האם כולם יעבדו? ואיזה יעבוד בצורה הטובה ביותר? תודה מראש לעוזרים..

14. Started by shuliaf,

היי, נשפך לי מים רותחים על מחשב נייד וכרגע הוא לא פועל. אני רוצה לקחת אותו לטכנאי אבל שלא יוכל לשחזר ממנו את התוכן. מה אני יכולה לעשות???

15. שלום רציתי לקנות מחשב חדש ואני לא מבין הרבה בנושא אני אשתמש בו בעיקר למטרת משחקי רשת גלישה ועבודות למיניהן אני לא צריך מסך רמקולים או ציוד היקפי חברים שלי בנו לי מפרט ורציתי לקבל חוות דעת והצעות לשיפורים במסגרת התקציב שהוא 3750 ש"ח אני מתכנן לקנות את המחשב מחר אז כל שיפורים של הרגע האחרון יתקבלו בשמחה הנה המפרט: מעבדי ‏AMD‏ Athlon 64 6400+ (Socket AM2) X2 DualCore 870 לוחות אם למעבדי ‏AMD‏ GIGABYTE M57SLI-S4 AM2, NF 570-SLI, DDRII 800, 2xPCI-E 465 זכרונות‏ DDR II 800Mhz 2x1GB OCZ EL Platinum XTC - 390 כרטיסי מסך‏ GIGABYTE 9600GT 512MB GDDR3 DX10 HDTV 2xDVI PCI-E -960 דיסקים קשיחים‏ ‏ Western Digital 160GB 7200RPM, 8MB - 240 צורבים‏ LG DVD±RW GH2…

• 0 תגובות
    • 450 צפיות
  16. שלום חברים (: אז החלטתי להשתדרג אחרי כמה שנים, מהמפרט הקודם שלי בניתי מפרט שהתייעצתי עליו פה בפורום ואחרי הרבה חיפושים ננעלתי והזמנתי מStart-pc (שארצה לציין אותם לטובה השירות היה אדיב.. יאן מהחנות, תמיד נגיש ועונה במייל. והמחירים המעולים! משלוח חינם והספקה מהירה עד פתח הבית, בקיצור ממליץ בחום!) האמת שזה היה הטבילת אש הראשונה שלי בהרכבה של מחשב מ-0, והיה גם ניסיון לסידור כבלים מצידי המפרט המדובר - ולתמונות אז כל החלקים מגיעים בקופסאות !! מפשיטים את המארז קודם כל.. בודקים את הלוח אם.. סחטיין לMSI מבנה חכם מצידם בבחירת מיקום החיבורים לSATA וכו' .. קירור סקסי בטירוף.. בחצי מחיר כמעט אוקי, פי שבע יותר סקסי כשפותחים.. קצת גימיקי אבל שיהיה D: .. …

• 7 תגובות
    • 987 צפיות
  17. Started by איקי,

רוצה לדעת מה כל רכיב עושה אם יש אתרים שניתן לדלות משם את המידע אשמח לעזרה.

• 2 תגובות
    • 680 צפיות
  18. שלום לכולם, ניסינו להרכיב מפרט למחשב חדש למשחקים וקצת לאינטרנט, אבל אנחנו לא מבינים הרבה אז זאת התוצאה: 1 AMD Athlon XP 2700 - 256K Cache, 333FSB (RETAIL - 3 Year Warrant 1 512MB Samsung DDR PC3200/400 - Samsung Original 1 ABIT NF7 ver 2.0 (nforce2) - ATX 1 SAPPHIRE 9600XT 128 mb DDR TV OUT DVI - Retail 1 WD 160GB-8MB JD - 7200RPM S-ATA 1 LITEON CD ROM X52 - Black 1 MITSUMI 3.5 FLOPPY DISK DRIVE - 1.44 1 ANTEC 3700BQE Black Quiet 350Watt PSU מה דעתכם? האם שכחנו משהו? האם חסר מאורר? האם צריך להוסיף מאורר בנפרד למעבד או שהוא בא עם? האם להחליף לספק כוח חזק יותר? האם יש לכם המלצה לכרטיס מסך אחר? (אנחנו לא מבינים את ההבדלים בין כרטיסי המסך - איך יש כרטי…

• 13 תגובות
    • 1.4k צפיות
  19. שלום רב, צריך את עזרתכם להרכבת 2 מחשבים בתקציב של 4000 ש"ח מקסימום לכל אחד (לא ניידים וללא מסך): 1. מחשב לגיימינג. 2. מחשב לבית - עבודות גרפיות (מחשב למעצבת גרפית) - לא יהיה גיימינג על המחשב. קודם כל תודה, בנוסף - אם ניתן לצמצם מעלות באחד המחשבים יהיה מעולה. חשוב להבהיר - אם מורידים מעלות של מחשב אחד לא ניתן להעביר את התקציב שלו למחשב האחר. אשמח מאוד לעזרתכם

• 1 תגובה
    • 814 צפיות
  20. Started by naki,

האם אפשר להוסיף ssd על כל לפטופ? אני רוצה לקנות מחשב של Asus מסדרה n או את הg 501 ולהוסיף את הכונן.. זה פוגע באחריות? תודה

• 3 תגובות
    • 1.9k צפיות
  21. הי, יש לי מחשב בן 6 שנים, לוח GA-Z68P-DS3 http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=3899#ov 8GB זיכרון מעבד I2-2600K GEFORCE GTX 570 ספק 750W של TT עד היום הכל עבד לי אחלה, הייתי משחק במשחקים שיצאו תמיד משהו כמו שנתיים שלוש אחורה (אני משחק ברזולוציה של 1920x1200) וגם באיכות גבוהה או כמעט גבוהה דברים עבדו טוב, והגיע היום שזה כבר לא ככה בכמה משחקים, וחשבתי פשוט להחליף כרטיס מסך, למשהו כמו GTX 1060-1070 עוד לא סגור איזה מבין השניים. השאלה האם כל המשחקים יעבדו לי טוב, וכמה העובדה שהמעבד שלי ישן משמעותית (אני רואה שלעומת משהו חדש כמו 6600K הוא חלש ב30 אחוז), הרי לדעתי זה בעיקר הכרטיס מסך מה שעובד.

• 9 תגובות
    • 3.8k צפיות
  22. Started by guyluz11,

1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? עד 2000, אפשר לחרוג קצת, או לחרוג עד 3000 במידה והוא יוכל להריץ בקטנה את התוכנות שיפורטו בהמשך ויחזיק 7 שנים +-. 2. מה שימושי המחשב? Office, גלישה בדפדפנים, צפייה בסרטים, השמעת מוזיקה, zoom. תכנות לחריגה עד 3000: ערכית וידאו מינימלית ב sibelius ,kdenlive. 3. האם יש צורך בציוד הקפי? לא. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? לא. 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא חשוב. 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? לא. 7. האם יש צורך…

• 0 תגובות
    • 622 צפיות
  23. Started by guyluz11,

1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? עד 2500, אפשר לחרוג קצת. 2. מה שימושי המחשב? Office, גלישה בדפדפנים, צפייה בסרטים, השמעת מוזיקה, zoom. 3. האם יש צורך בציוד הקפי? לא. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? לא. 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא משמעותי. 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? 14" Full HD, משקל קל. 7. האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה או הרכבת מחשב בחנות? אין צורך במערכת הפעלה, וצריך לבוא מורכב (זה לפטופ אז לא יודע כמה זה רלוונטי). 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? KSP או Ivory 9. מתי מתוכננת קניי…

• 2 תגובות
    • 703 צפיות
  24. Started by r89641,

היי מבקש את דעתכם לגבי בחירת החלקים להרכבת מחשב. מעבד Amd Ryzen 5 3600 3.6Ghz AMD BOX כרטיס מסך Asus GTX 1050 Ti Cerberus 4GB OC GDDRS 2XDVI HDMI DP PCI-E לוח אם Gigabyte A520M HAM4, AMD A520 ,DDR4 PCI-E, DVI, HDMI כונן קשיח Crucial MX500 CT250MX500SSD1 250GB SSD SATA III מארז מחשב Generic MicroATX Black זכרון מבקש המלצה בין 16-32 gb

• 0 תגובות
    • 1.6k צפיות
  25. Started by לינור לינור,

בוקר טוב, אשמח לעזרתכם- הומלץ לי להרכיב מחשב נייח, אשמח לחוות דעתכם בנוגע למפרט. האם כל החלקים מתאימים? אשמח להמלצה למארז שקט (שמו לי מארז גנרי כדי להשלים את המפרט). אציין שהמטרה היא מחשב לשימוש רגיל, בסיסי. תודה רבה מעבד אינטל Intel Core I5 11400 2.6Ghz 12MB Cache S1200 - Box קירור למעבד Arctic Freezer I13 X לוח אם Asus PRIME H510M-A LGA1200 Intel H510 DDR4 פעמיים זיכרון למחשב G.Skill Aegis 8GB 3000Mhz DDR4 CL16 כונן Crucial P2 500GB NVMe M.2 2280 SSD CT500P2SSD8 מארז מחשב ללא ספק Sharkoon VS4-S ATX Corsair CV650 650W Bronze 12cm Fan ספק…

• 1 תגובה
    • 1.3k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.