ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,366 דיונים בפורום זה
-
היי, החלטתי לקנות מחשב גיימינג חדש שיהיה גם חברותי לתוכנות של הקלטה ועריכת סאונד תקציב: • התקציב לרכישת המחשב: 6000 • חריגה מקסימלית מהתקציב: 300 שימושים: • מהם השימושים במחשב? גיימינג כבד, עריכת אודיו. • במידה שבחרת בגיימינג, ציין שמות של משחקים בהם תשחק: watch dogs, bf4... •במידה שבחרת בעריכה כלשהי, ציין שמות של תכנות בהן אתה תשתמש: Cubase, FL... • באיזו מערכת הפעלה תשתמש? 64 • האם יש צורך במערכת הפעלה חוקית כחלק מן התקציב? לא שימושים מיוחדים: • האם תבצע Overclock למחשב? לא • האם תרצה לבצע מערך מרובה כרטיסי מסך (SLI של Nvidia או CrossfireX של AMD) כרגע או בעתיד? לא ציוד היקפי: • מהי רזולוציית המסך הטבעית [הגבוהה ביותר] של המסך שיתחבר למחשב? אם היא אינה ידועה לך, כתוב…
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
המחשב מפעיל מכונה כך שכל מפרט בסיסי מודרני של מעבד (לא אטום ) ולוח, יתאימו מבחינת כח עיבוד. הבעיה שעקב אילוצים בשטח המחשב ממוקם במחסן קטן מפח כך שבקייץ הטמפרטורה הסביבתית מגיעה לכ60 מעלות והכל מסביב מלא באבק. אין טעם לשים פילטרים למארז כי הם יסתמו לחלוטין תוך יום. הפתרון הוא מאווררים עמידים מאד, לוח עמיד, מעבד שעובד בטמפרטורה נמוכה ועמיד בטמפרטורה גבוה, וכמובן מאוורר למעבד שהמרווח בין צלעות הקירור יהיה גדול כדי שהאבק לא ייתפס בניהם, וכמובן מארז עם מקום להרבה מאווררים. אני צריך את המלצתכם לחומרה מתאימה.
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
ההיתי רוצה גם בבקשה מפרט לעד 5000 ש"ח בנוסף התנאי שצריך להיות הוא שכול החלקים זה מ KSP (לא להכנס בבקשה לדיון על למה זה ככה , חבל, וכו ... תודה מראש) בעלויות לפי האתר שלהם בלבד! 8 גיגה זיכרון! כונן SSD 80 גיגה של אינטל! ובנוסף כונן 1 טרה של WD קאוור בלק עם 64 באפר! ולא צריך צורב בהצעות זה צריך להיות ככה בשתיי ההצעות. תודה מראש לעוזרים.
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אני רוצה לשדרג את המחשב, ואני לא יודע איך מבקשים בפורום הזה אז פשוט העתקתי טופס מפורום אחר, אני מקווה שזה בסדר [= תקציב מהו תקציב לשדרוג המחשב? כ700 אם ניתן לחרוג מהתקציב, מהי החריגה המותרת? אולי 200 מטרות השדרוג מהי מטרת השדרוג? (גיימינג כבד או קל / עריכה גראפית / עריכת אודיו / עריכת וידאו / HTPC וכו') במידה ובחרת בגיימינג, ציין שמות של משחקים בהם תשחק.הכל במידה ובחרת בעיצוב כלשהו, ציין שמות של תוכנות בהן אתה משתמש. באיזו מערכת הפעלה תשתמש - מסוג 32BIT או 64BIT? כמעט בטוח ש32BIT *מערכת הפעלה 32BIT תנצל רק 3.25GB זיכרון ואילו מערכת הפעלה 64BIT תנצל יותר זיכרון בהגבלת לוח האם. מפרט נוכחי נא פרטו את כל המפרט הקיים: מעבד, לוח אם, כרטיס מסך, זיכרונות, דיסק קשיח, ספק, מארז. מ…
-
- 11 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
Intel® Core i5 480M Intel® Core i7 720QM מה עדיף מבין שני המעבדים? תודה מראש.
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
מעוניין בהמלצה על מחשב נייד אשר ישמש לצפייה בסרטים גלישה באינטרנט ויכולת עבודה עם תוכנות מקצועיות כמו SOLID WORKS בהנדסת מכונות למשל * גודל המסך? 15-13 * משקל רצוי? לא כל כך קריטי * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? כ 5 שעות צפייה בHD אם יש דבר כזה * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (ESATA, HDMI וכו) לא * בלוטות?כן * גודל מינימלי של כונן קשיח? סביב הטרה * כונן CD/DVD? צורב? צורב * כונן Bluray? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום חברים, המחשב שלי התחיל לקרטע ולהקפיץ את המסך, ולכן בשעה טובה אני מחליף מחשב. המחשב מיועד לסרטים וסדרות וכן למשחקים שמצוינים למטה. הצריכם שלי לא עומדים להשתנות בעתיד הקרוב, ולכן חשוב לי לקנות מחשב שיחזיק לאורך זמן (4-5 שנים ככה). מה התקציב המקסימאלי? 3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? סרטים, עבודה וקצת משחקי מחשב ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. cs,warcraft, HON, ו maplestory -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). …
-
- 13 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אם אני קונה כרטיס קול נניח ממש טוב, אז אני יוכל לשמוע במשחקים אני יוכל לשמוע בסגנון 7.1 Surround ? אני מתכוון עם אזניות, SteaalSeries Siberia V2 יש בהם כרטיס קול מזויף (אין להם ביכלל בוא נגיד), ורציתי לדעת אם אני יישפר את הכרטיס קול שיהיה יותר טוב, אז עדיין עם אוזניות שאין בהם כרטיס קול, אני יוכל לשמוע בסיגנון 7.1 Surround ולא רק Left\Right, אז זה יעבוד או לא? ואם כן, מישהו מוכן להמליץ לי על כרטיס קול שתומך בזה? אם אפשר לינק מהאתר KSP. אני מעדיף לא יותר יקר מ-400 ש"ח, אני לא יודע מה התקציבים של כרטיסי קול. עזבו את KSP, מצאתי ב-skypc שני כרטיסי קול שיכולים להתאים, הנה השמות המדוייקים: 1. Creative Sound Blaster Audigy Value 7.1 2. Creative Sound Blaster X-Fi Xtream Audio 7.…
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם, יש לי מחשב נייד עם ווינדוס 7. במחשב מוגדר שלאחר X זמן המחשב נכנס להשהייה בכדי לחסוך בחשמל. לאחר הזמן הזה הוא מנתק גם את ה-WIFI,הבעיה בדבר היא שאני מוריד קבצים וניתוק ה-WIFI גורם להפסקת ההורדות. איפה ניתן להגדיר שהמחשב לא ינתק את ה-WIFI ואוכל להמשיך את ההורדות? בתודה מראש,
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
מעבד אינטל Core2 Duo E6600, 1066Mhz, s775, 4MB לוחות אם למעבדי אינטל eVGA nForce 680i SLI Conroe 1333Mhz, DDRII 1200, 2xPCI-E, 2xGBL זכרונות DDR II 800 1GB Corsair XMS2 CL5 דיסקים קשיחים Seagate 320GB 7200RPM, 16MB, SATA II כרטיסי מסך ASUS 7950GT 512MB GDDRIII, HDTV, 2xDVI, PCI-E כרטיסי קול CREATIVE X-Fi XtremeAudio כוננים- ??1.44, CD-ROM, DVD? DVD Recorders Sony DVD±R AWQ170A x18 Black מארזים Thermaltake Armor Jr VC3000BWS מסכים SAMSUNG 740BF 17'' LCD 2ms DVI מחירון עבודות במעבדה Assembly - New Computer more than 4000nis מחיר 9065 ¤ נו שווה?
-
- 18 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום, השוויתי בין מפרט ברשת IVORY לבין מפרט בחנות KSP ו...משהו מוזר, יכול להיות כזה הפרש בין מפרטים כל-כך דומים?? שימו לב שיש הבדל בזכרון, אבל זה הבדל של מקסימום 300 ש"ח, וב-KSP זה עוד בלי הרכבה... KSP- http://www.planetnana.co.il/shlomiiiii/MF/4%2C655.doc IVORY- http://www.planetnana.co.il/shlomiiiii/MF/Ivory.JPG (פרסום מהיום) מה אתם אומרים??
-
- 25 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
ASUS VivoBook F510UA FHD Laptop, Intel Core i5-8250U, 8GB RAM, 1TB HDD, USB-C, NanoEdge Display, Fingerprint, Windows 10, Star Gray (F510UA-AH51) Acer Aspire E 15, 15.6" Full HD, 8th Gen Intel Core i5-8250U, GeForce MX150, 8GB RAM Memory, 256GB SSD, E5-576G-5762 לגלישה פייסבוק ואפליקציות סרטים תודה מראש
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
- 2 followers
-
-
היי חברים, לפני כמה חודשים שאלתי פה שאלה דומה, הרכישה של המחשב נגררה ובסוף לא יצאה לפועל, אז שואל שוב (כי נראה שהדגמים שהומלצו אז כבר לא זמינים לרכישה) עם פרט חשוב נוסף - אפשרית רכישה מאילת בסוף השבוע הקרוב. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3,600 ש"ח, רצוי מאוד לא לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר שימוש משרדי - אינטרנט, אופיס (לצורך העניין לא יהיה שימוש בתוכנות גרפיקה/חישובים/תיכנות למיניהן) 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? אין צורך 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף ל…
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 5000 ש"ח, אפשר לחרוג ב 1000 אבל גם לא חייב לנצל תקציב עד הסוף 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? משרדי: גלישה (בד"כ פתוחים אצלי כ 130 טאבים בו זמנית...) , עריכת וידאו - שימוש קל-בינוני (SONY VEGAS למשל) כתיבה ועריכת מוזיקה בשימוש בינוני/בינוני-גבוהה וידאו וסרטים - שימוש קל 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא. יש ברשותי כרטיס קול מקצועי 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) אין צורך לכלול הרדיסקים פרט להרדיסק מה…
-
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
- 2 followers
-
-
לאחרונה שמתי לב בפורום שנוטים להמליץ על מחשב כזה או אחר מהסדרות האלו של פיג'יטסו. כמה דיונים אפילו היללו ומהליצו בחום על המחשב הזה, כאילו הם בעצמם מוכרים אותו. השאלה שלי היא - האם ממליצים עליו בחום בגלל שהוא פשוט כ"כ זול יחסית למפרט שהוא מציע? או שזה בגלל שהוא באמת כ"כ טוב? מישהוא באמת בדק או התנסה או השתמש לאורך זמן במחשב של פוג'יטסו מהסדרות האלו ויכול באמת לעמוד על טיבו או מגרעותיו, כמו איכות החומרים, המסך, זמן והספק סוללה, פיזור חום, איכות הסאונד שלו, מה מגיע באריזה וכו'? אני אשמח לשמוע ממישהוא שיש לו היכרות והתנסות אישית עם מחשב כזה, כי אני מחפש מחשב לצרכי WIN7, אינטרנט, אופיס, מוזיקה, סרטים ב-HD, משחקים ותוכנות גראפיות לא כבדים במיוחד... ויכול להיות שמחשב מאחת הסדרות…
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכם חברים, מבקש עזרה בהתאמת מפרט למחשב לטובת עבודות גרפיקה, תיכנות וצפייה בסרטים בפורמט Full HD(1080p). מבקש לעמוד בתקציב של עד 3K ש"ח ואם ניתן אפילו לקצץ מעט ולעמוד על 2.5K(יחס אופטימלי של תועלת תמורת מחיר). ניסיתי לראות במס' חנויות מה מחירי השוק והרכבתי לעצמי 2 מפרטים לדוגמה שאותם ניתן לשנות/לשדרג/להחליף בהתאם לניסיונכם הרב: הראשון נערך בחנות SKYPC: מעבד Intel Core i3-530 Box ₪625 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=BX80616I3530 לוח אם Intel BLKDH55HC Hunter Cave ₪532 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=BLKDH55HC כונן קשיח Westren Digital WD10EARS 3.5" 1000GB SATA2 64MB ₪423 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=WD10E…
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
היי היי הייייייי. אני מחפש מחשב גיימינג טוב מאוד, אבל שגם ידע להקשיב ולא יתלונן כשאני עצבני. תודה. 1. מה התקציב המקסימאלי? 5500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? מה שבא לכם ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אל תחרגו בבקשה, ואם יש צורך, גג 200 שקל חריגה 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? הרבה גיימינג כבד (במידת האפשר) אבל גם עריכת וידיאו - דו מימד ותוכנות תלת (החל מאוטוקד ועד לריינו ומאיה) אולי שווה להתחשב ב6700K? א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). תלת מימד כבד (הרבה רינדור) ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינ…
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 6k א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנצל את כולו, לא לחרוג ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? MMORPG, FPS, rise of the tomb raider BF1 וכו -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1080p -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? ללא ציוד הקפי 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? כונן קשיח וכונן אופטי 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 6 …
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אהלן, הייתי רוצה עצתכם לגבי המפרט הנ"ל מ-KSP (אני מעדיף לקנות שם). בעיקר הייתי רוצה לדעת אם הלוח אם טוב, והזכרונות. אין לי צורך בכרטיס מסך. המחשב בעיקר לעבודה, ומדי פעם גם למשחקים שלא דורשים כרטיס גרפי. תודה מעבד אינטל: מעבד אינטל Intel Core I5 6500 3.2Ghz 6MB Cache s1151 - Tray מאוורר למעבד: מאוורר למעבד Zalman Mini-ITX CNPS2X 1 לוחות אם למעבדי אינטל: לוח אם Asus B150M-A/M.2 LGA1151, Intel B150, DDR4, PCI-E, VGA, DVI, HDMI זכרונות: זיכרון למחשב Corsair Vengeance LPX 8GB DDR4 2400Mhz CL14 1 כונני SSD: כונן קשיח Kingston SSDNow UV400 SUV400S37/240G 240GB SSD SATA III 1 כרטיסי קול: On Board 7.1 Channel Audio ציוד רשתות: On Board 10/100/1000 ספ…
-
- 0 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
lenovo G500 http://shop.lenovo.com/us/en/laptops/lenovo/g-series/g500/ אפשרי להוסיף למחשב הזה SSD במקום הכונן dvd? אם כן, איך אני עושה את זה בדיוק? מצאתי הדרכה לפירוק הכיסוי האחורי של המחשב. יעזור לי מאוד. השאלה האם למישהו יש ניסיון? זה באמת יהיה פשוט? איך מתבצע התהליך ת'כלס? מוציאים את הכונן dvd, מכניסים כונן כזה חדש רק שבמקום קורא דיסקים, מוכנס בפנים ssd? אשמח לקבל המלצה ל ssd שיתאים למחשב הנייד שלי {הבנתי שאני צריך לשים לב טוב טוב שיהיה כתוב m.2, מה שזה אומר בעצם = מתאים למחשב נייד - צודק?). דגם מומלץ? נכונה המחשבה של ללכת על חברת samsung אם רוצים משהו טוב ואיכותי? *** א…
-
- 0 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום אני בקרוב הולך לרכוש מחשב נייד ויש לי סוגיה שמטרידה אותי... אמינות היצרן זכור לי מהעבר הרחוק קרוב שבמחשבים ניידים של HP יש תלונות על תקלות חומרה (סוללה מתה יחסית מהר, לוח אם נשרף וכו.) אני מתכוון לרכוש מחשב או של ASUS או של לנובו. השאלה שלי איזה מותג אתה ממליצים (בלי קשר למפרט של המחשב) מבחינה של אמינות,תקלות והשירות בארץ. בנוסף יש לי שאלה שכבר יותר קשורה למעבדים של ניידים: איך המעבדים Celeron n2840/Pentium n3540 מסתדרים עם גלישה באינטרנט ובעיקר צפייה בYoutube סרטונים של 1080p?? והאם יש הבדל דרסטי בינם לבין מעבד i3-350m (מעבד ששווק לפני בערך 3 שנים אבל אני מנסה להשוות בינהם כדי לקבל פרופרציות)
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
היי יש לי כיום מחשב המבוסס על מעבד E8400, לוח אם P35dsl של GB, 4 GB זכרון ובתוספת כרטיס מסך די ישן יחד עם מארז Sonata 3 ודיסק קשיח intel ssd 540. חשבתי לשדרג את המעבד+לוח+זכרון וכרטיס מסך בתקציב של 2,000-2,500 ש"ח ולהשאיר את המארז וכן את הדיסקים הקשיחים והצורב. השימושים העיקריים שלי הם משרדיים, מולטימדיה וקצת משחקים. האם ניתן בתקציב הנ"ל להשיג תוצאה ראויה?
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אני מתלבטת בין 3 מחשבים: Studio 1545 Dell http://www.bug.co.il/prodtxt.asp?id=8116&perur=2&t=1&c=441 * ידוע לי שעל המחשב הזה יש אחריות עד 3 שנים + טכנאי עד הבית (אן משהו בסגנון) Toshiba Satellite L500-12T http://www.bug.co.il/prodtxt.asp?id=7801&perur=2&t=1&c=339 HP Pavilion DV6-1330 http://www.bug.co.il/prodtxt.asp?id=8026&perur=4 המחשב הוא למטרות: - לימודים - גלישה - הורדות:מוזיקה, סרטים - משחקים - תוכנות גרפיקה תודה,
-
- 8 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
יש לי אפשרות להזמין לארץ את ה-T400s של לנובו במחיר של 5500 שח עד ה-29 לחודש, זה המפרט המדובר: זה מבצע BlackFriday של לנובו, המחיר בארץ - כמעט 9000 שח יש משהו שמעוניין להצטרף באותו מחיר על מנת לחסוך דמי משלוח? נ.ב. מה כל כך מיוחד בדגם הזה שהוא עולה ככה? - מחשב 14 אינצ' בעובי של מקבוק עם ביצועים חזקים מאוד
-
- 8 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אין צורך בציוד היקפי, הרזולוציה תהיה 1680X1050, אבל יש אפשרות גדולה מאוד שאשדרג למסך FHD, לכן אשמח אם אפשר יהיה להתחשב בכך. אין צורך במערכת הפעלה. עדיף שהחנות תהייה באיזור הצפון,(חדרה). אשמח גם שאם לחנות יהיה שירות תיקונים VIP, הוא יוכל להכנס בתקציב. כמו כן, אם המארז יראה "מגניב" (-:, זה יהיה יתרון ענק.(הילד מתלהב מהשטויות האלה, אבל זה לא חובה). תודה רבה על העזרה! אורי.
-
- 13 תגובות
- 1.2k צפיות
-