ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,460 דיונים בפורום זה
-
שלום! בקרוב מאוד אני מתחיל לימודי הנדסת מכונות ואני זקוק למחשב נייד חדש לצורכי הלימודים. עקב חוסר התמצאותי בעולם המחשבים והחומרה (אך אחרי מחקר מעמיק בנושא..) אני מבקש את עזרתכם במציאת המחשב האידיאלי. אז ככה: התקציב הוא בסביבות ה3500 שקל (אפשרי מעט יותר אם צריך) מטרות המחשב - עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), צפיה בסרטים, משחקים בסיסיים ביותר עם כיוון לבכלל לא * גודל המסך - סביבות 13.3" קצת פחות קצת יותר זה בסדר גמור * משקל רצוי - פחות מ 2 ק"ג (לכיוון 1.7-1.8 ) זאת בין הנק' היותר קריטיות מבחינת השיקולים * האם נדרש זמן סוללה ארוך - כן, 5 שעות ומעלה * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא * בלוטות? לא *כונן קשיח - לפחות 300GB הסוג פחות משנה * כונן CD/DVD? צורב? לא חו…
-
- 9 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3,300 - רצוי שיהיה קרוב יותר ל 2,300, לפי תמורה למחיר א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית, שימוש של סטודנט 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? מניח שנדרש ווינדוס 10או 8 או 7 9. מתי מתוכננת קניית המחשב? שבוע-שבועיים קרובים 12. הערות נוספות, פירוט מורחב ושונות: צריך לפחות 4 ג'יגה ראם, אם יהיה איטי אולי ארצה לשדרג ל 8 …
-
- 9 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
שלום, אני רוצה לקנות את המחשב הנייד הראשון שלי בחרתי שלוש אופציות לרכישה, ואשמח לשמוע מכם חוות דעת או הצעה לאופציה נוספת.. מה שחשוב לי הוא שהמחשב יהיה מיועד לניידות, כך שישקול כמה שפחות ושהסוללה תחזיק די זמן בנוסף, והכי חשוב לי, שהמסך יהיה נוח לעבודה באופיס תחת השמש, ככל האפשר. איך אפשר לדעת אילו מסכים עם ציפוי מבריק ואילו- לא?? ההתלבטות כרגע היא בין אלו: הדגם הראשון הוא HP Pavilion dv3660ej NG758EA השני LG E310 M.C2B5E 2.16GHz והשלישי Toshiba Satellite U400-218 אני כבר ממש ממש רוצה לקנות..אודה לתשובתכם
-
- 9 תגובות
- 871 צפיות
-
-
שלום לכולם, מבקשת עזרה וייעוץ! אני סטודנטית שמחפשת נייד איכותי אבל לא תחליף שולחני, אלא כזה שאפשר להסתובב איתו בכיף, לכן התפשרתי על המסך... מחפשת הכרעה בנושא- איזה נייד עדיף? הפרובוק או הפביליון.. ההבדלים בינם ברורים, הפרובוק הוא עם מסך lcd שאינו מבריק, והפביליון בעלי עיצוב יפה יותר ומעט יותר קלילים (בסדרת 13) אני מתלבטת בין 14-13 אינץ'. מה שחשוב לי הוא בוודאות המשקל. לגביי שני הדגמים (4420 זה פשוט 14 אינץ' וה4320 זה 13.3) - הפרובוק מול הפביליון לא ברור לי איך הם עומדים מול השני מבחינת התחממות, ולמי יש סוללה טובה יותר? בזה מאוד תעזרו לי אם תספקו לי מידע בנושא... ודבר אחרון, לגביי הכרטיס מסך, לפי מה שהבנתי, לפביליון יש כרטיס מסך נפרד מה שמצביע על ביצועים טובים... השאל…
-
- 9 תגובות
- 3.4k צפיות
-
-
אני מעוניין לקנות מחשב אחרי ה 13 בנובמבר טוב אז ככה על מעבד זכרונות וכטריס מסך החלטתי מעבד: Kentsfield Core 2 Extreme QX6700 processor כרטיס מסך: Geforce 8800gtx זכרונות: CORSAIR Dominator 2GB (2 x 1GB) 240-Pin DDR2 SDRAM DDR2 1111 (PC2 8888) Dual Channel Kit Desktop Memory אני יביא את החלקים האלו מחו"ל השאר מהארץ זה אמור לצאת בסביבות ה 2100 דולר אז יש לי בערך אז יש לי עוד קצת כסף בשביל שאר החלקים ואני מעוניין שאתם תעזרו לי לבחור אותם תודה
-
- 9 תגובות
- 757 צפיות
-
-
מתכוון לקנות מחשב נייד בשבועיים הקרובים. השימוש עיצוב פנים. תודה מראש לכל העוזרים. יש לציין את התקציב המשוער 3000. אם המחשב אמור להירכש במדינה שאינה ישראל ירכב בישראל או בארה"ב * מטרות המחשב? עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, ותלת מימד) autocad 2d וגם sketchup * גודל המסך? 13-14 * רזולוציית המסך? כמה שיותר כמובן * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? אין * משקל רצוי? כמה שפחות * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לא במיוחד, אבל ארוך יותר טוב * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא * Bluetooth? לא חייב * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? עדיף SSD אבל לא חייב. כמובן יותר גדול יותר טוב. * כונן אופטי? לא חייב * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא חייב * האם נד…
-
- 9 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אז כן, זה התקציב - 500$. לשימוש רגיל בהחלט - אינטרנט, מוזיקה, סרטים, אופיס, קצת משחקים (ממש קצת. ממש). מצד אחד, המחשב אמור להחליף את המחשב הנייח שעכשיו אצלי בחדר. מצד שני, הוא צריך להיות בפוטנציאל גם 'נייד', אופציה להשתמש בו בלימודים לאחר הצבא. זתומרת המסך זה חלק מהאישיו פה. אז כל הסופש חיפשתי וחיפשתי, וצימצמתי ל 3 אפשרויות שמתאימות לי בגדר התקציב והדרישות: Dell Inspiron 14 Dell Vostro A860 Lenovo IdeaPad S12 כולם בתקציב של כ 450-470 דולר (חלקם לאחר מקצה שיפורים). הלנובו הכי קטן וקל, אבל גם עם מפרט סביר בהחלט. אני הכי התלהבתי מה Vostro, מפרט מעולה, רק אני מפחד שזה יהיה לי גדול מדי לשימוש של נייד לקחת איתי בין שיעורים. אשמח לקבל את המלצות חברי הפורום להמלצות שלכם. ל…
-
- 9 תגובות
- 860 צפיות
-
-
מצטער על השיגעון שאני עושה פה בזמן האחרון, פשוט אני רוצה לקבל את הטוב ביותר שאני יכול לקבל בתקציב שלי. להלן 3 מחשבי DELL ש"תפסו" את עיני studio 1555 http://www.notebookclub.co.il/prod-studio-1555-t65.htm עם הרחבה ל 4 ג'יגה הוא יוצא יותר יקר מהתקציב שלי בכ 300 ש"ח אך אם הוא שווה את זה אני מוכן להתפשר. studio 1537 http://www.notebookclub.co.il/prod-studio-1537-t58.htm בעל מסך 15.4" ואחריות לשנה שלא ניתנת להחרבה inspiron 1545 http://www.notebookclub.co.il/prod-inspiron-1545-t6500.htm כולל מערכת הפעלה כולם באים אם כמעט אותו מעבד, אותה כמות זכרון (הרחבה ל 4), ופחות או יותר אותה קונפיגורציה. אשמח לקבל ביקרות קצרה עליהם והמלצה לאחד מהם או אם לדתכם יש נייד עם אותה קונפיגורציה אך …
-
- 9 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני קונה מחשב חדש והרכבתי את המפרט הבא בעיקר למטרות משחקים (שיתאים למשחקים הטובים ביותר בשוק כיום וגם בעתיד הקרוב אני מקווה). האם הוא בסדר? מה כדאי לשנות? להוסיף? מעבד: Intel Core i7 2600 3.4GHz 8MB LGA1155 לוח אם: ASUS P8H67-M Pro זיכרון: 2x4GB DDR3 1333MHz כרטיס מסך: ASUS nVIDIA GeForce GTS450 1024MB דיסקים קשיחים: 500GB SATA2 + 1TB SATA2 צורב: LG DVD-RW GH22LP21 x22 ספק כוח: 500W הערה חשובה: הדיסקים הקשיחים הם מהמחשב הישן שלי ואני לא קונה אותם ולא מתכוון להחליף אותם, אלא רק מעביר אותם למחשב החדש.
-
- 9 תגובות
- 853 צפיות
-
-
היי הלכתי לאיש מחשבים וביקשתי ממנו הצעה למפרט מחשב שמיועד למחשבים וסרטים. הוא הציע לי את המפרט הבא ב3000 שח, רציתי לדעת אם הוא טוב במחיר הזה ואם כדאי לי לשנות בו משהו. מעבד: intel i-5 4440 haswell לוח אם: gigabyte ga-h87m-hd3 דיסק קשיח: western digital 500gb caviar blue זיכרון: kingston ddr3 1600mhz צורב: dvd x24 asus מארז: sama atx ספק כוח: zumax pro 550 watt כרטיס מסך: gtx650 2gb תודה ויום טוב!
-
- 9 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
-
שלום אני סטודנט ואני רוצה לקנות את המחשב הזה האם בעתיד אני יוכל לשים לו כרטיס מסך חזק יותר ולשדרג את המעבד? והאם הצפסט שלו משנה האם הוא צריך להיות אינטל עדיף http://www.wallashops.co.il/shopmind_portal_heb/auctionProd.asp?pi=VEBANDEL_DUAL
-
- 9 תגובות
- 757 צפיות
-
-
יעוד המחשב: משחקים, צפיה בסרטים וטלויזיה, תוכנות וגלישה באינטרנט. דברים שכבר קניתי ולא צריכים להכלל במפרט ובתקציב: מסך 22" LCD של סמסונג. רמקולים 5.1 T6100 של קריאטיב. כ.טלויזיה Hauppauge WinTV PRV 150 MCE. דרישות מיוחדות: מעבד ולוח אם שיתאימו ל- OC. דיסק קשיח 320GB עדיפות ל- WD. זיכרון 2GB בשני סלוטים. כרטיס מסך אני חושב שהכי מתאים GeForce 8800GT. צורב DVD בחיבור SATA, עדיפות ל- LG. מארז Compucase HEC 6A19 Black NO PSU. ספק כח שיחזיק את המפרט. קרור למעבד שיתאים ל- OC. קרור למארז רק אם זה דרוש ל- OC. עכבר ומקלדת אלחוטיים. הרכבת המחשב + ביצוע OC בחנות. תקציב: 4000 ש"ח, ניתן לחרוג אם דרוש בכ- 200 ש"ח. אשמח לקבל מפרטים מכמה חברים בפורום שאוכל לעשות השוואה. תודה מראש לכולכם .
-
- 9 תגובות
- 867 צפיות
-
-
תודה לכל העוזרים!
-
- 9 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
לאחר התייעצות בפורום לוחות אם פה http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=410585.0, אני פותח שרשור על מפרט מחיר - 2000 גג 2400 אם אתם מבטיחים לי שההוספה הזאת ממש טובה מחשב חזק, למאטלב, ועוד תוכנות דומות, שקט ושיעמוד באבק של באר-שבע מאטלב+ labview שזאת גם תוכנה לא קלה +קצת solidworks שיהיה אפשר במקביל למאטלב למשל להריץ אינטרנט בכיף, אופיס - למשל אקסלאופיס+פוורפוינט פתוחים בקיצור - שכל העסק הזה יהיה פתוח במקביל וירוץ בסבבה עם נניח מדי פעם פתיחת כיווץ של RAR שיריץ גם סרטי HD - כרגע רק סרטי 720, נראה לי שמספיק כרטיס מובנה עם חיבור DVI, ואם לא אז רצוי כרטיס מסך לא יקר, עם קירור פאסיבי עדיף כי כל מאוורר במיוחד קטן דינו למות באבק פה אני רוצה מעבד שיחזיק לי את WIN7 כמ…
-
- 9 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
היי לכולם, אני צריך דיי בדחיפות מחשב חדש בתקציב של 6 - 6.5 K למשחקים ועבודה : 1. אין צורך במסך. 2. מחשב שאני לא אצטרך שלדרג שוב עוד שנה 3. הומלץ לי עלה I7 950, האם זו גם דעתכם ? 4. אני צריך את המחשב דיי דחוף (הוא משמש גם לעבודה והמחשב היישן נדפק) האם בכל זאת תמליצו לחכות ל SUNDAY BRIDGE ? או שיש הצעות למפרט טוב גם בלי הצורך לחכות חודש ? 5. גרסת WIN 7 32 BIT או 64 BIT ? עזרתכם תתקבל בברכה. תומר.[br]פורסם בתאריך: 19.12.2010 בשעה 10:53:19 אגב, פנדה מחשבים מציעים את המפרט הבא ב 6.5 K, מה דעתכם עליו ?מעבד: Intel Core i7-870 Processor 2.93GHz 8MB Quad Core LGA1156 BOX לוח אם: Gigabyte GA-P55A-UD3 Intel P55 Chipset LGA 1156 זכרון: Kingston HyperX 4GB Kit DDR3 1600 CL8 כרטיס…
-
- 9 תגובות
- 1k צפיות
-
-
היי חברה, אני חייל, לכן אני חושש לקנות מחשב יקר ולהביא לבסיס. עוד שנתיים וחצי מהיום אתחיל תואר בטכניון במדעי המחשב- רציתי לשאול האם לדעתכם המחשב יוכל להספיק לי גם שם, או שעדיף לקנות משהו פשוט יחסית, למכור אותו לפני התואר ולקנות משהו חזק יותר? בסופו של דבר לשנה וחצי הקרובות יספיק לי גם מחשב ב2 לדעתי. אם אקנה מחשב זול ואשדרג אותו במידת הצורך, זה יצא לי יקר יותר? בכל מקרה בינתיים זה מה שחשבתי עליו: 1. מה התקציב המקסימאלי? 2500 באילת א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? בהתאם לצורך ולמה שפירטתי. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? מתכנת בעיקר …
-
- 9 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
אני חושב בכיוון של להחליף את המחשב שלי וזה המפרט שיש לי כרגע: Intel® Pentium® 4 CPU 2.66GHz Gigabyte GA-8IPE1000MK Kingston 256x2 PC3200 Gigabyte Readon 9200 128MB 128Bit WD 120GB 7200RPM מארז וספק ג'נריים מה אתם אומרים?
-
- 9 תגובות
- 637 צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 5K אולי חריגה קטנה 100-200 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? עבודה משרדית ואדריכלות Autocad+Scatchup 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? אין צורך 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) אין 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? 5 מתוך 10 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? לא, מה שנכון עבור הייעוד של המחשב 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין…
-
- 9 תגובות
- 1k צפיות
-
-
כאשר אני מסיים עבודה עם הנייד, האם עדיף לכבות אותו או לסגור את המסך ולתת לא לעבור למצב שינה? (hibernate) ובכל מקרה, האם להשאירו מחובר לחשמל או לנתקו? תודה לעוזרים.
-
- 9 תגובות
- 878 צפיות
-
-
ידידה שלי רוצה מפרט עד 6700 כולל הכל חוץ מרמקולים. היא קיבלה 2 הצעות מחיר. המחשב ישמש לעריכת תמונות / וידאו/ אינטרנט / לראות סרטים / עבודה משרדית, כמעט ולא למשחקים ובכל מקרה לא עתירי גרפיקה ראשון מKSP: K.S.P. Israel. Haifa, 25 Keren Hayesod, 1-599-555-700 Price list updated 18-02-2007 מעבדי אינטל? Price Units Total Core2 Duo E6300, 1066Mhz, s775, 2MB 1050 1 1050 לוחות אם למעבדי אינטל? GIGABYTE Price Units Total 965P-S3 s775, Conroe, DDRII 800, PCI-E 670 1 670 זכרונות? DDR II 667 Price Units Total 1GB Kingston 580 2 1160 כרטיסי מסך? GIGABYTE Price Units Total 7600GS 256MB TV, DVI, PCI-E 630 1 630 דיסקים קשיחים? Western Digital Price Unit…
-
- 9 תגובות
- 932 צפיות
-
-
מפרט מבוסס amd בעלות של 6000 ש'ח לא כולל מסך ורמקולים במקלדת לא להשקיעה מקלדת פשוטה מאוד כנ''ל לעכבר תודה. המפרט רצוי להפעלת משחקים כבדים מאוד בעתיד גם.לכן אבקש שיהיה כרטיס מסך חזק וזיכרון כבד תודה רבה לעוזרים : - )
-
- 9 תגובות
- 1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי?3500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?אם אפשר אז כן אבל רק אם זה יותר משתלם. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?500 שקלים 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?משחקים,תכני HD ולימודים. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. counter strike,assassin's creed,gta,fifa 2015 וכדומה -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?בינוניות עד גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי…
-
- 9 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
איך המפרט הזה לשימושים פשוטים, סרטים וקצת משחקים אני רוצה להשאר עם המעבד הזה. הספק יחזיק את המחשב? צריך קירור חיצוני או שזה מספיק (או להחליף לגרסת BOX)? מעבד Intel Core 2 Duo E7400 Tray ₪587 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=IE7400ay לוח אם GIGABYTE GA-EP43-DS3L ₪477 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=39470 כונן קשיח Westren Digital WD5000AACS 3.5" 500GB SATA2 16MB ₪336 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=WDC1225 זיכרון G.Skill DDR2 2048MB (1024MBx2) 800Mhz CL 4-4-4-12 PK ₪175 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=F2-6400CL4D-2GBPK כרטיס גרפי Sapphire ATI Radeon HD4350 256MB DDR2 PCIe ₪210 כמות:1 http://www.skypc.co.il/produc…
-
- 9 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
צריך חוות דעת על החלקים....מה אתם אומרים בעיקרון המחשב לא למשחקים, אני עובד הרבה עם כמה תוכנות במקבלים ועורך תמונות, למשחקים יש לי PS3, אני רק רוצה לשחק קרייסיס, נראה לכם שהוא ירוץ? לא צריך על ההגדרות הכי גבוהות מספיק לי שירוץ סביר, לא מתוכנן OC, אולי רק לזיכרונות... תודה לכל העוזרים GIGABYTE GV-NX86T256D GEFORCE 8600GT 256MB DUAL DVI PCI-E 699.00 699.00 INTEL CORE 2 DU QUAD Q6600 2.4GHZ 1066MHZ 8MB 64BIT BOX 1490.00 1490.00 CORSAIR TWIN2X2048-6400C4 DDR2 2GB (1GBX2) 800MHZ CL4 DUAL XMS 839.00 839.00 GIGABYTE GA-P35-DS3 (S775) INTEL P35 SOUND LAN SATA 649.00 649.00 RAIDMAX NINJA+ WINDOW BLACK 2X 120MM NO PS 462.00 462.00 ¤ סה''כ 4139.00
-
- 9 תגובות
- 825 צפיות
-