ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,354 דיונים בפורום זה
-
שלום, אני מחפש מחשב נייד חדש ומכיוון שאין לי מושג בנושא פניתי לפורום. התקציב הוא בעיקרון לא הכי מוגדר כי אני לא הכי מבין בנושא.. 3K זה הבסיסי, אם אפשר משהו שעונה לדרישות ב2000 אז בכיף, אם זה גולש עד 4000 גם סבבה. * מטרות המחשב? עבודה משרדית, צפיה בסרטים ומדי פעם אולי גם משחקים.. עיקר עבודת המחשב היא ללימודים כך שלא צריך משהו מטורף אבל שיהיה מסוגל להריץ משחקים לא הכי כבדים בהגדרות טובות... * גודל המסך? עד 15".. שלא יהיה ענק * משקל רצוי? לא קריטי * האם נדרש זמן סוללה ארוך? רצוי * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (DVI, HDMI וכו) לא * בלוטות? יכול להיות נחמד אם לא מייקר את העניין * גודל מינימלי של כונן קשיח? אם יש אפשרות לחצי טרה מעולה. * צורב DVD? כן * האם נדרשת אחריות בינלאומית…
-
- 2 תגובות
- 854 צפיות
-
-
* מטרות המחשב? שימושי סטודנט רגילים, תכנות בסיסי וסרטים. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? סביב ה14 אינץ'. לא חשוב מאט או מבריק. * רזולוציית המסך? לא עקרוני. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? לא * משקל רצוי? צפוי להתנייד עם המחשב רבות, כך שכמה שפחות יותר טוב.. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? כן! מעל 4 שעות. * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? גודל מינימלי 500 GB * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא, אך נדרשת אחריות של לפחות 3 שנים. * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא חובה. * דרישות נוספות - חשוב שתהיה אפשרות לאבטח את המחשב פיזית/ לעגנו למניעת גניבתו. התקציב בכוונה גמיש. אמנם הדרישות לא בשמיים אך חשוב לי שגם בעוד 5 שנים המחשב יהיה טוב ולא לקנות מחשב שיגביל …
-
- 21 תגובות
- 3.6k צפיות
-
-
שלום לכולם< חבר שלי מחפש ליקנות מחשב נייד ללימודים. הוא מתחיל לילמוד השנה, השימושים שלו הם בעיקר אינטרנט אופיס וסרטים ומוזיקה. הוא הולך לילמוד הנדסת חשמל ואני לא כול כך יודע אילו שימושים הוא צריך מבחינת תוכנות. )לדעתי לא משהו יותר מהמשתמש הרגיל) הוא מעוניין במחשב של DELL. תודה רבה לכולם על העזרה. אלדד כהן.
-
- 0 תגובות
- 743 צפיות
-
-
שלום! אני מחפש להחליף את המחשב שלי (lenovo s205 כמה בערך הוא שווה בן שנתיים?) במחשב חדש. אני יכול להשקיע עד 3000 שח וגם אפשר בלי מערכת הפעלה. אני מחפש מחשב עם מסך בין 12.1 ל- 14.1 עם מעבד דיי חזק שיספיק להריץ בקלות תוכנות תכנות כמו netbeans וכו'. חשוב שיעבוד מהר וחלק. חשוב לי שהסוללה תהיה מאוד חזקה (לפחות שתחזיק 6 שעות) יכול להיות נחמד אם יש כונן DVD ובכללי מה שלפי דעתכם מומלץ. חשבתי על כמה אופציות, אשמח אם יש לכם מה להגיד עליהם או אם יש אופציה טובה יותר: HP Pavilion dv3-4395ej- http://www.laptopworld.co.il/Product.aspx?productid=210791 HP ProBook 4330s- http://www.laptopworld.co.il/Product.aspx?productid=210166 Lenovo ThinkPad Edge E330 3354-ALG - http://www.la…
-
- 2 תגובות
- 775 צפיות
-
-
היי, אשמח לעזרתכם בנוגע לקניית מחשב ללימודים. רוצה לעשות את זה בהקדם האפשרי ולנצל את המבצעים שקיימים בימים הקרובים. 1. מה התקציב המקסימאלי? 2,500 - 3,000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות ולחסוך. מוכנה לשלם יותר רק אם ישתלם בזמן חיים ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? בסביבות 500 ש"ח, בעיקר אם יתבטא בעמידות לטווח ארוך יותר 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? לימודים - אופיס, SPSS, צפייה בסרטים 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד …
-
- 0 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? עד 3 אלף. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? הלפטופ ישומש ללימודי הנדסה ולפיתוח 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? עדיפות לשקט יותר 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? אין צורך אם בתוספת תשלום 8. האם ישנה העדפה לרכ…
-
- 3 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
היי, אשמח לעזרה בבחירת נייד למורה, בעיקר עבודה משרדית, רוצה מסך מגע ושיהיה קל ככל הניתן. עקרונית נראה לי אחד משלושת אלה, אשמח לעזרה בבחירה מה מהם וגם הסבר, ואם מסיבה מסויימת עדיף דוקא לא מסך מגע, אשמח גם להסבר ואפשרות. כמובן שעדיף שיהיה זול ככל הניתן, אבל אם נניח היקר יותר עדיף בצורה ניכרת ושווה להשקיע את ההפרש אז אפשרי, כמובן שאשמח גם להסבר. ואם יש לכם עוד רעיונות... https://ksp.co.il/m/uin/48783 https://ksp.co.il/m/uin/51595 https://ksp.co.il/m/uin/55342 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? בסביבות 4000 ש"ח, רצוי פחות, אפשרי חריגה קלה. 2. מה שימושי המחשב (…
-
- 12 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום לכולם, המחשב הזה הוא לאחי, לי אין ממש מושג במחשבים ניידים (לא אוהד), לכן אני זקוק להמלצה למחשב נייד עם מסך כמה שיותר גדול, שמטרתו העיקרית היא צפייה בתכני HD 1080 וגלישה באינטרנט. התקציב הוא 3000 שקל עם חריגה קטנה. אשמח לעזרה.
-
- 3 תגובות
- 1k צפיות
-
-
נא למחוק, כתבתי את זה בפורום מחשבים ניידים (לפי חוקי הפורום )
-
- 0 תגובות
- 513 צפיות
-
-
היי לא מצאתי את הטופס של המחשבים הניידים אז אני אגיד את הדברים החשובים : השימוש של המחשב הוא גלישה בעיקר ושום דבר לא כבד . התקציב לא מוגדר אבל בוא נגיד כמה שיותר זול לשימושים נתן הערכה גסה עד 4000 ש"ח אבל אם אפשר גם ב2500 אז סבבה העדפה למסך FHD אם אפשרי בתקציב גודל מסך מינמום 15.6 זיכרון ראם 4 GB מינמום אם אפשרות שדרוג בעתיד אם אפשר שיהיה SATA 3 כדי לחבר SSD ולקבל את מרב הביצועיים . אם זיכרון קשיח לא חשוב עדיף לקנות SSD למחשב בנפח קטן ? (כמובן בנפרד ) משקל לא חושב בבקשה סוללה, נשלפת , הסוללה שיש לי בנייד שלי היא מוברגת וזה באמת באסה .. מסך מגע לא פרמטר כלל. כרטיס מסך כלל לא חשוב בקשר למסך מט או מבריק זה עניין פתוח , יש העדפה לתמונה יותר יפה שקראתי שזה לטובת מסך מ…
-
- 6 תגובות
- 3.5k צפיות
-
-
שלום, אשמח להמלצה על מחשב נייד שיתאים לי להרמת מכונות וירטואליות, לפי מה שציינתי בשאלון. תודה מראש מעדיף של Lenovo Thinkpad או של Dell מהסדרות העסקיות ולא Inspiron. 1. מה התקציב המקסימאלי? עד 5000 ₪ א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? הרצת מכונות וירטואליות (מעריך ששלוש-ארבע בו זמנית), אינטרנט, אופיס וכו' א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). מקווה שבעיקר למכונות וירטואליות ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש …
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום כמו בכותרת.. המחשב יהיה עם שימושים רגילים, יאוחסנו עליו הרבה סרטים לכן יש צורך בזכרון 1T, עם עדיפות לדיסק SSD נוסף עבור מערכת ההפעלה, בהנחה שיעמוד בתקציב 1. מה התקציב המקסימאלי? 2,700 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?עד 3,000 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית, סרטים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). אין ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר …
-
- 2 תגובות
- 631 צפיות
-
-
שלום לכולם, לאחרונה המחשב הנייד שלי מת ואני צריך לקנות אחד חדש. אני דיי מתמצא בחומרה של מחשבי שולחן אבל מאחר ומחשבים ניידים דיי שונים באופיים אני צריך קצת עזרה. בעקרון אני צריך מחשב נייד בעלות סביב ה4000 ש"ח שמתאים לפיתוח כלומר מקלדת נוחה ( חובה ), הרבה RAM ומסך בינוני עד גדול. בנוסף צריך שיהיה עליו כרטיס מסך תומך CUDA. סוללה כמעט ולא חשובה מאחר והוא לרוב יהיה מחובר לחשמל. הוא לא חייב להיות בעל ביצועים מיוחדים כל עוד הוא תומך בכל הפונקציונליות החדשות של CUDA אז עדיף כרטיס מהארכיטקטורה הכי חדשה ( סדרה 700 ). כמו כן אני כנראה אריץ עליו לינוקס לכן לא חייב שתהיה עליו מערכת הפעלה מוכנה. תודה על העזרה
-
- 0 תגובות
- 713 צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 6,000 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודות data science ופיתוח web. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? windows 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. לא 9. מתי מתוכננת …
-
- 1 תגובה
- 2.1k צפיות
-
-
* מטרות המחשב? עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (כבדים), צפיה בסרטים * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 15.6 * משקל רצוי? פחות מ-3 ק"ג * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (eSATA, HDMI, VGA, ExpressCard...) HDMI * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? (HDD, SSD, או שילוב - דורש mSata) 500GB, ואם יש גם SSD אז מה טוב. * כונן אופטי? צורב DVD. * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא
-
- 13 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
מחפש מחשב שיכול להריץ את המשחק בצורה טובה לפי הדרישות שלו https://larian.com/support/faqs/system-requirements_47 זה אפשרי בסביבות 5000?
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-
-
-
אני רוצה לקנות מחשב נייד שיוכל לתמוך במשחקים (כגון PES,MANGER) בצורה טובה. עם כרטיס מסך טוב וזכרון גדול. בקיצור מחשב נייד מעולה, שלא יהיה עגלה. תוכלו להמליץ לי על חברה + דגם מחשב? תודה רבה. התקציב:5000~6000 נוטה ל6000 שח.
-
- 5 תגובות
- 701 צפיות
-
-
מחפס מחשב טוב ויתאים לדברים האלה .. תקציב 4-5K תודה לעוזרים
-
- 0 תגובות
- 546 צפיות
-
-
כמו שכתבתי בכותרת, אני מחפש מחשב נייד שיריץ לי משחקים ברמה של fifa 2011 לא ממש כבדים.. שיתאפשר לי לחבר אותו למסך 32 אינץ' ואוכל לראות סרטים במסך המשקל לא חשוב לי, גם לא זמן הסוללה תקציב עד 5 אלף אשמח אם תתנו הצעות והמלצות
-
- 0 תגובות
- 578 צפיות
-
-
אני צריך המלצה למחשב נייד למטרת משחקים\ לימודים עד מחיר של 5100 שקל כבר ראיתי את הHP 2130EJ ואני לא יודע אם שווה לקנות ואם הוא יחזיק לי משחקים כבדים על איכות נורמלית.... יש המלצות??? תודה
-
- 0 תגובות
- 615 צפיות
-
-
שלום לכולם, החלטתי לקנות לעצמי מחשב נייד, עקרונית אני לא מוגבל בתקציב אבל אני לא רוצה גם להוציא הרבה כסף על פיל לבן אז החלטתי על 3000 ש"ח, ההתלבטות היא כזאת: המחשב יהיה לכל סוגי השימושים שיש אבל כל מחשב מספיק לי לשאר השימושים, משחקים הם הצרכן הרציני של חומרה שיש לחשוב עליו. אני בדר"כ לא משחק במשחקים חדשים ועם דרישות חזקות אבל לפעמים כן יוצא לי לשחק באחד כזה וכשזה יוצא, אני לא ממש חייב את ההגדרות הגרפיות הכי טובות, אני יכול להסתפק בהגדרות בינוניות ומטה. אם בכל זאת נראה לכם שהתקציב לא יספיק אני אגדיל אותו. אז הנה התשובות לשאלות מהדביק: * מטרות המחשב? הכל מכל וכל אבל יש להתחשב רק במשחקים. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 15.6, אין חשיבות לגימור אם כי הסיכוי שהמחשב יהי…
-
- 7 תגובות
- 3.8k צפיות
-
-
אני מחפש מחשב נייד בעיקרון בשביל משחקים, לא ממש כבדים אבל נחמדים.. (במיוחד WOW) זמן סוללה לא חשוב לי, כך גם המצלמה אם אפשר שהמסך יהיה כמה שיותר גדול אך לא קריטי אין עדיפות לחברה מסוימת מכיוון שאני לא מבין בזה, ואין לי גם עדיפות למשקל כי המחשב יהיה מחובר לחשמל רוב הזמן באזור נצרת עילית או חיפה, יש KSP בנצרת עילית אך ממה שהבנתי SKYPC עדיף למרות שהוא רחוק יותר תודה מראש
-
- 30 תגובות
- 4.2k צפיות
-
-
שלום, אני צריך המלצה למחשב נייד שיריץ את המשחקים החדשים ביותר עד ל5500 ש"ח אין חשיבות למשך חיי סוללה יש חשיבות לגודל מסך בתודה, דרור
-
- 1 תגובה
- 531 צפיות
-
-
תקציב? 5500 ש"ח גמיש מאוד. מטרות המחשב? משחקים * גודל המסך? 15 או 17. לא משנה לי. ושיהיה מסך איכותי שיראה תמונה טובה למשחקים. * משקל רצוי? לא משנה. * זמן סוללה? לא משנה. שיהיה סביר רוב הזמן הוא יהיה מחובר לחשמל. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? שיהיה HDMI שאוכל לחבר לטלויזיה לראות ממנו סרטים * Bluetooth? לא חשוב * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? משהו ברמה הנורמלית. שיהיה SSD * כונן אופטי? עדיף שיהיה. * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא חובה * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא ממש. אולי ASUS * כל דרישה מיוחדת שחשובה לכם: המשחק מיועד למשחקים. אז דגש על ביצועים. מסך. וקירור. שאלות נוספות: 1. יש את המחשב הזה בKSP אילת יעלה שם 4300 במקום 5100 במרכז! אני יורד לאילת…
-
- 1 תגובה
- 585 צפיות
-