עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. שלום, אני צריך המלצה למחשב נייד שישמש את ההורים בעיקר לאופיס וגלישה. המחשב יהיה רוב הזמן בבית, אך עדיין עדיף שלא יהיה כבד מדי חשוב: מסך גדול ואיכותי , ממשק נוח (מקלדת עכבר) תקציב - עד 3000 ש"ח. אם ניתן לחסוך אז לחסוך תודה מראש לעוזרים שמבוזי

• 2 תגובות
    • 2.3k צפיות
  2. מטרות המחשב:: וירטואליזציה * גודל המסך? 15.6 * רזולוציית המסך? 1366X768 * משקל רצוי? עד 2.5 * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לא * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? 500G/7200RPM * כונן אופטי? לא חשוב * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? אם מתאפשר רצוי * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא * אם ישנה אפשרות להוספת SSD בעתיד, MSATA ודומה, רצוי. !- בבקשה להתייחס רק למחשב נייד לצורך וירטואליזציה, אופטימלי עד כמה שניתן. בתודה רבה מראש.

• 0 תגובות
    • 1.3k צפיות
  3. שלום מחפש הלמצה למחש נייד מסך 15" כולל ווינדוס 10 טכנולוגיית מסך IPS למטרת זום, אופיס וקצת משחקים. תקציב - עד 2000 ש"ח

• 0 תגובות
    • 659 צפיות
  4. שלום רב, אני רוצה לקנות לבני החייל מחשב נייד, הוא חייל קרבי אך רוב הזמן נמצא בבסיס קבוע. רכישה של המחשב תעשה באילת, יש לקחת את זה בחשבון. *השימוש העיקרי צפייה בסרטים, משחקים קל עד בינוני. * גודל המסך- עד 15.6", לא יודע מה ההבדל בין מט למבריק * רזולוציית המסך- כמה שיותר גבוהה ביחס לתקציב * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? לא * משקל רצוי- כמה שפחות * האם נדרש זמן סוללה ארוך? כמה שיותר * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI * Bluetooth? לא יודע, * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? כמה שיותר גדול * כונן אופטי? כן * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא. * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? בע…

• 7 תגובות
    • 946 צפיות
  5. Started by Solarg,

היי, אשמח בבקשה להמלצה למחשב נייד לילדות בנות 6 ו-8. תקציב בסביבות 2500 ש״ח (אשמח לפחות אבל לא על חשבון איכות, מעדיף שזה יהיה משהו שישמש אותן לתקופת בית הספר). שימוש במחשב למטרות לימודים מהבית (אז משקל אולי פחות קריטי) וגלישה בסיסית (YOUTUBE) בעיקר. תודה מראש.

6. Started by feffer,

היי, אני מחפש המלצה למחשב נייד עבור ילד שכרגע בכיתה ו', המחשב ישמש אותו ללימודים במקום מחברות. אז אני מחפש משהו יחסית פשוט שלא יהיה חזק מידי כדי להריץ כל מיני משחקים ודברים שהוא לא צריך להשתמש בהם. מצד שני אני מבין שצריך להשקיע במשהו לא כזה פשוט שגם יהיה רלוונטי עוד שנתים שלוש. התקציב שלי הוא בין 1500-2000 תודה רבה לכם!

• 4 תגובות
    • 1.2k צפיות
  7. Started by ziv277,

שלום רב מכיוון שאני לא מבינה כלום במחשבים אני פונה אליכם לסיוע אני מעוניינת לקנות לבת שלי (בת 12) מחשב נייד הצרכים שלה בו הם: לימודים (כל תוכנות האופיס), מצגות, תצפה בו בטח בסרטונים ותוכניות טלויזיה ותגלוש באינטרנט. חשוב לי שהתמונה תהיה חדה והמסך לא קטן מדי שיהיה לה נוח והקאץ' שהמחיר לא יהיה גבוה אודה מאוד מאוד לעזרתכם זיו

8. שלום, אני צריכה המלצה למחשב נייד. דרישות: מעבד: i5 ומעלה מינימום 16 ג’יגה ראם, כרטיס מסך: Geforce mx310 או במקביל דור 1050 ומעלה (אפשר גם Radeon) תקציב: ~5000 ₪ תודה

9. Started by Dolmiti,

שלום, אשמח לקבל עזרה לגבי קניית מחשב נייד למטרות ספציפיות הנ"ל: 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3000שח או 920דולר (מאמזון. לפני משלוח ומיסים). ללא חריגה 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? ללימודי הנדסת חשמל. תוכנה לדוגמא:CAD 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? אין צורך לכל הציוד ההקפי 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא …

10. 1. מה התקציב המקסימאלי? 6000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנצל הכל בשביל משהו מספיק טוב ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 300 ש"ח, אבל כדאי שתהיה סיבה ממש טובה 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? שימוש בכלי תכנות שונים, וכן עבודה משרדית - אופיס, גלישה באינטרנט וכו'. לא לגיימינג. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המח…

• 1 תגובה
    • 1k צפיות
  11. אורח רון

שלום לכולם, . מה התקציב המקסימאלי? 4500 שקל. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אם זה באמת קריטי, אפשר לחרוג לכיוון ה5000 בכיף 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? תכנות כבד ושימוש לימודי, אם אפשרי שיהיה כרטיס שיתאים לגיימינג קל כמו minecraft וleague of legends זה יהיה מעולה. במידה ולא - לא נורא א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). vs,ps cs5,quartos,xilinx ודברים כבדים בסנגון. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. גיימינג ממש ק…

• 2 תגובות
    • 1.3k צפיות
  12. * מטרות המחשב? מחשב אמין וחזק שיוכל לשמש אותי בכל שנות התואר (4 שנים) ומעבר לכך. השימוש יתרכז בעיקר בענייני לימודים (אינטרנט, אופיס), אבל סביר שמדי פעם ישמש אותי לצפייה בסרטים ואולי גם למשחקים. * גודל המסך? אין העדפה מסוימת - בגבולות הסטנדרט. * רזולוציית המסך? הטובה ביותר שניתן להשיג במסגרת התקציב. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? אין. * משקל רצוי? עדיף נמוך ככל האפשר, מאחר ואצטרך להסתובב איתו במשך היום. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? אכן, לאור המערכת העמוסה שצפויה לי. 4-6 שעות זו מילה גסה? * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? עדיף HDMI. * Bluetooth? לא קריטי. * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? מעל 500GB, אולי בנוסף לכונן SSD קטן יותר. * כונן אופטי? עדיף שכן, אך לא קריטי. * ה…

• 3 תגובות
    • 1.9k צפיות
  13. היי, בשבוע הקרוב אגיע להונג קונג ואני מחפש המלצה למחשב למטרת לימודי עיצוב תעשייתי (בצלאל). התקציב הוא עד 6K אבל אפשר לקבל גם חריגות קטנות כלפי מעלה. תודה! * מטרות המחשב? לימודי עיצוב תעשייתי, עבודה משרדית, עריכה גרפית, אינטרנט וסרטים. צפוי להריץ פוטושופ, אילוסטרטור, סולידוורק, ריינו קישוט וכו'. * גודל המסך? 15 אינץ' ומעלה * משקל רצוי? נמוך. מקסימום 2.5 קילו * האם נדרש זמן סוללה ארוך? עדיף * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא * Bluetooth? לא משנה * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? לפחות 500GB. עדיפות לSSD. * כונן אופטי? כדאי - אך לא חייב * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? DELL או Lenovo, אך אשמח גם להמלצות על מחשבים מחבר…

• 2 תגובות
    • 1.3k צפיות
  14. Started by Yaniv,

המחשב מיועד לחבר שלי שהתחיל ללמוד יג\\\'-יד\\\' ללימודי הנדסאי תקשוב (רשתות). לפי מה שחבר שלי אומר, המורה דרש מחשב עם i5 ולפחות 8GB RAM. התקציב הוא עד 3000 שקל ולא מעבר. * מטרות המחשב? עבודות משרדיות בעיקר והרצת תוכנות שונות שקשורות ללימודים. החזקה ביותר היא תהיה VirtualBox. * גודל המסך? 14 אינצ\\\', לגבי מאט או מבריק זה לא משנה, אם אני לא טועה בקושי תהיה עבודה בחוץ (אור יום). * רזולוציית המסך? 1366x768 או 1920x1080 * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? אין. * משקל רצוי? פחות מ3 קילו. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? 3-4 שעות מספיק. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI. * Bluetooth? לא חובה אך לא יזיק. * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? HDD של 500GB ומעלה. * כונן אופטי? לא * האם דרושה …

• 2 תגובות
    • 1.3k צפיות
  15. Started by Eli236,

בס"ד שלום לכולם, אחותי מתחילה ללמוד באוניברסיטה בעוד כמה ימים והיא רוצה לקנות מחשב נייד, בגדול לא יהיה לו שימוש מעבר ללימודים, אולי פה ושם סרטים אז טוב שתהיה אפשרות ל1080P. צריך מסך שלא יהיה קטן מדי כדי שהיא לא תתאמץ יותר מדי. עדיף שתהיה סוללה ארוכה. לא קריטי שהוא לא יהיה מסוג המחשבים שהם גם טאבלטים (הזה שהמסך מתפרק) והתקציב הוא בערך עד 2000. אני גם יכול להזמין מהאינטרנט אם זה יוצא יותר זול משמעותית. תודה לעוזרים

• 2 תגובות
    • 2.5k צפיות
  16. Started by Ron Mizrachi,

* מטרות המחשב? לימודים - אינטרנט ואופיס בלבד * גודל המסך? 13 - 14 * רזולוציית המסך? לא משנה * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? לא * משקל רצוי? לא כבד מידי, משהו שאין בעיה לסחוב יום יום. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? רצוי שיחזיק לפחות יום (יום לימודים) * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא * Bluetooth? לא קריטי * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? 500 GB * כונן אופטי? לא קריטי * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? כן * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא * כל דרישה מיוחדת שחשובה לכם: לא. תקציב : 2000 - 2500 שקל

• 0 תגובות
    • 1.1k צפיות
  17. Started by matan2411,

1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3000 שקל עם חריגה של עד 500 שקל 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? תכנות(לימודי הנדסת תוכנה) 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? אין חשיבות 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? כן, Windows 10 8. האם ישנה העדפה לרכוש את…

• 23 תגובות
    • 5.1k צפיות
  18. Started by iNsTinct,

אני מחפש מחשב נייד ללימודים, אפשר המלצות בבקשה. תקציב עד 3500. תודה.

• 1 תגובה
    • 602 צפיות
  19. Started by goldeye,

שלום , הייתי רוצה המלצה למחשב נייד ללימודים - צריך שהוא יהיה קל , עם סוללה שמחזיקה הרבה זמן - משהו בסנגון של 6-9 שעות ביום , נוח לכתיבה ועם אינטרנט אלחוטי. כול זה בתקציב סביר (עד 4000 שקל בערך) תודה מראש

• 3 תגובות
    • 737 צפיות
  20. Started by edena,

היי,אני מתחילה ללמוד בחודש הבא משפטים במכללה ומחפשת המלצה למחשב נייד,המלצה על גודל,חברה וכו'. אין לי מושג בנושא ולכן אשמח לכל שיתוף בידע שלכם! תודה!!

• 3 תגובות
    • 1.5k צפיות
  21. Started by elad100,

שלום, אני צריך בבקשה המלצה לנייד לסטודנט לניהול עסקים. הוא ישמש לתוכנות אופיס וגלישה, צריך שיהיה לי מהיר בדברים האלה. שיגיע עם ווינדוס 10. מבחינת גודל/משקל/סוללה, אין לי מושג, מעולם לא היה לי נייד. תמליצו לי על מה שנראה לכם. מוכן להוציא 2,000. אבל אם אפשר לחסוך יהיה עדיף. מה אתם אומרים על המחשב הזה: https://www.groo.co.il/deal/hp-laptop/1035426/ תודה.

• 10 תגובות
    • 1.4k צפיות
  22. * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) סטודנטית לתואר שני - עבודות אופיס אינטרנט * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 13.3 * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקטס, אייקונים קטנים יותר) לא קריטי * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? מקלדת נוחה ושקטה לעבודה ממושכת - איכות בניה טובה * משקל רצוי? קריטריון חשוב מאד - כמה שיותר קל!!! * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן …

• 0 תגובות
    • 1.1k צפיות
  23. שלום לכל חברי הפורום.. אני שחף ואני חדש כאן באתר ומתחיל בעוד כחודש וחצי את לימודי התואר הראשון שלי ורציתי את המלצתכם בנוגע למחשב נייד מדגם טושיבה (וזו עדיפותי הגבוהה ביותר אלא אם כן ישנה חברה בעלת שם מוצלחת בסדר גודל שכזה כי שמעתי המלצות...) המחשב עקרונית יתופקד אך ורק על עניין לימודים תוכן ואינטרנט לצבירת מידע ולכן אני צריך מעבד חזק מאוד ומהיר.. תקושרת אלחוטית שלפחות יש WIFI ן BLUETOOTH דיסק קשיח לא ענק בסדר גודל של 250 ג'יגה יספיק לי ... זכרון פנימי חזק ואיכותי לפחות 4 ג'יגה.. מיקרופון ומצלמה מובנים.... הקיצר מחשב איכותי מאוד שלא יסולא מפז ממחשבים בעלי מחירים גבוהים משלו.... התקציב שלי לקראת מחשב שכזה הוא 5000 ואפשר אפילו טיפה מעל.... תודה רבה וכל טוב... שחף

• 3 תגובות
    • 649 צפיות
  24. אני סטודנט לתוכנה שלא סגור על עצמי המחפש מחשב נייד לא יקר שיעבוד טוב עםתוכנות שפות תיכנות למינהן ויזואל ו אס-קי-אל עם מעבד טוב וכרטיס גרפי מעולה ישמח לשמוע או לקבל המלצה...

• 1 תגובה
    • 625 צפיות
  25. שלום לכולם התקציב שלי הוא סביב ה 3000 ש"ח אך אם יש סיבה מוצדקת אני יכול להתגמש מעט * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) לימודים (מדעי המחשב), סרטים וסדרות ב FHD, אופיס, מוזיקה ואינטרנט * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? לא רלוונטי * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקטס, אייקונים קטנים יותר) לא רלוונטי, שיהיה נוח לעבודה, בין 14-15.6 * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)?…

• 4 תגובות
    • 1.8k צפיות

דיונים חדשים בפורומים