ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,354 דיונים בפורום זה
-
שלום, אשמח לקבל המלצה למפרט למחשב נייד לעבודה של אדריכלית ומעצבת פנים. להלן השאלון: 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? תקציב כ15 אלף. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? עבודה - אדריכלית ומעצבת פנים. עבודה עם התוכנות הבאות: Autocad, Revit, Sketchup, Adobe Photoshop, Adobe Illustrator, Adobe Indesign שימו לב לתוכנת Revit - כנראה אין אפשרות להריץ אותה עדיין על מק. 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? …
-
-
- 16 תגובות
- 4.1k צפיות
- 3 followers
-
-
שלום לכולם, אני מחפש נייד לבת זוג שלי לאוניברסיטה, לקנייה בשבוע הבקרוב, אפילו בימים הקרובים . תקציב של 4000 ש"ח. חשוב שהמחשב יהיה בעל סוללה חזקה (לפחות 5 שעות), שלא ייגמר בשעה וחצי כי הוא צריך לשמש להרצאות ארוכות. מסך עד 14'' ושיהיה קל, ובצבע אלגנטי, לא אדום ורוד וכאלה. כונן קשיח- 500GB אם מישהו יכול להמליץ לי על משהו איכותי אני מאוד ישמח . השימושים - OFFICE, אינטרנט, קצת מוזיקה וסרטים. ובכלל, שיעבוד טוב ולא יקרטע אם שני דפים באינטרנט וWORD דלוקים במקביל. תודה לעוזרים , רוי.
-
- 14 תגובות
- 2k צפיות
-
-
האם יש אתר או חנות ספציפית שאת\ה מעונין\ת לקנות בהן? אם כן, איזה: לא מהארץ או מחו"ל(אם מחו"ל-איזו ארץ?): מעדיף מהארץ מתי מתוכננת הרכישה: כשאני אבחר מחשב אני אקנה תקציב: 1500 יש מצב לחריגה? אם כן, בכמה: לא יד ראשונה\שניה: מעדיף ראשונה זמן אחריות רצוי: כמה שיותר חברת המחשב הניד המועדפת: אין מערכת הפעלה מועדפת: אין גודל כונן קשיח מועדף: אין משקל הנייד המועדף: אין גודל הצג: אין זמן סוללה רצוי: אין צבע המחשב הרצוי: אין אפשרויות נוספות במחשב: מה שבאלכם מה מטרת שימוש המחשב? עבודה משרדית\אינטרנט\מוזיקה הערות: אני רוצה מחשב לאינטרנט בעיקרון חח
-
- 2 תגובות
- 874 צפיות
-
-
שלום, אני צריך המלצה למחשב נייד לאינטרנט מוזיקה (הדברים הרגילים) + משחקי אסטרטגיה עד 4,000 שקל. אני לא מעוניין במותג מסויים. תודה לעוזרים וגם לאלו שלא.
-
- 0 תגובות
- 564 צפיות
-
-
שלום לכולם, מחפש המלצה למחשב נייד לאמא שלי הדגשים: מסך גדול - 14 עד 15.6 אינץ׳ משקל - פחות קריטי שכן לרוב היא תעבוד מהבית שימושים - בעיקר אינטרנט ואופיס תקציב - עד 4000 ש״ח הערות - שיהיה יציב וטוב לכמה שנים לפחות - אמא שלי לא מבינה טוב במחשבים ואני צריך משהו שיעבוד טוב ופשוט לפרמטרים האלה יש ksp המון המון מחשבים רציתי לשמוע המלצה אישית על מחשב נייד לצרכים האלה שיעבוד טוב עם אוכלסיה מבוגרת יותר ופחות טכנולוגית תודה מראש!
-
- 1 תגובה
- 982 צפיות
-
-
המחשב יהיה לצרכים בסיסיים בלבד כמו- אינטרנט, שיתוף כבצים תוכנות תקשורת. מעבד- שיהיה די חזק וחדשני לפחות 2GZ כשיח- 160GB מספיק כ.מסך- הכי בסיסי שיש על לוח האם זיכרון- 2GB כל מה שצריך כדי להתחבר לאינטרנט מסך- שיהיה לא שקוף ושיהיה מצלמת אינטרנט שיהיה מקלדת באנגלית, עברית ורוסית רמקולים ומיקרופון ולא חייב להיות עם מערכת הפעלה, כנראה שנתקין WIN 7 תקציב-2800 אפשר קצת יותר אם שווה בתור התחלה ראיתי את זה: http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=60_293_2878&products_id=26474 האם הוא ממומלץ ? ואם אין רוסית, אז איך אפשר לעשות, חץ ממדבקות ?
-
- 1 תגובה
- 807 צפיות
-
-
* מטרות המחשב? עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), צפיה בסרטים * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 14, לא חשוב מבריק או מט * רזולוציית המסך? סטנדרטית * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? לא חשוב * משקל רצוי? כמה שיותר קל במסגרת התקציב * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לפחות 5 שעות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI * Bluetooth? לא חייב * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? 500GB, לא צריך SSD * כונן אופטי? לא חייב * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? אחריות יצרן 3 שנים (לא יודע מה זה בינלאומית) * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? כן * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא אסוס * כל דרישה מיוחדת שחשובה לכם (מסך מגע, מסך מגע מסתובב, מר…
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום וברכה אני רוצה לקנות מחשב נייד לשימוש ביתי. ביצועים: המחשב ישמש בעיקר לצורכי הקלדה, מיילים, ואולי גלישה. ולעיתים, צפיה בתמונות ווידיאו מהמצלמה הביתית. בקיצור: אפשר ביצועים חלשים. אמינות: אבל אני רוצה שהמחשב ישמש אותי לאורך שנים טובות (נניח: 7 שנים) לא ישבר ולא יתקלקל, ויהיה אמין וחזק. נוחות: אני רוצה שהוא יהיה נוח לשימוש. מקלדת טובה, לכתחילה מוארת. משטח מגע טוב. מסך טוב ונעים לעין. אין צורך במחשב מתקפל או מסך מגע. פירוט ספציפי: תקציב: עד 4500 ש"ח, אבל בתנאי ש"התמורה לכסף" מצדיקה את זה. אינני רוצה לבזבז כסף על חיבורים או מצלמת אינטרנט איכות…
-
- 13 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 6000 - מחירי אילת. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? רוצה יחס עלות/תועלת גבוה, לא רוצה רכיב שמשפר 5% ביצועים בעוד 20% כסף. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 1000 ש"ח כל עוד יחס עלות/תועלת טוב 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? סרטים,משחקים,מוזיקה,לימודים, שימושי אופיס ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: גיימינג ברמה טובה -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. Pro Evolution Soccer, Civilization VI, RPG games, 1st Person Shooters -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). אין ספציפי, מסכים שונים שיהיו במלונות/דירות (H…
-
- 13 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מתכנן לקנות בקרוב מחשב נייד חדש בארה"ב (בניו יורק ככל הנראה). המטרה העיקרית של המחשב היא לצורך גיימינג, כאשר גודל המסך שאני מחפש הוא בין 15"-17". אני מחפש כמובן מחשב PC, ואין לי העדפה מסויימת לחברה מסויימת (למרות שאני כן רוצה מעבד של אינטל). חשוב מאוד שהעיצוב של המחשב יהיה סולידי, ולא עיצוב סטייל Alienware. התקציב כאמור - 1100$ (כולל חריגות). במידה ושחכתי פרטים, אשמח אם תיידעו אותי. בתודה רבה מראש לעוזרים! אורי.
-
- 0 תגובות
- 482 צפיות
-
-
מיקום: מהארץ. מטרות המחשב: גיימינג לא כבד כלכך, משחקים כמו WOW מה שאפשר להכניס ולשחק בסכום כזה. גודל מסך: מעדיף 17אינץ אבל גמיש בגודל. זמן סולה: לא משנה. יציאות מיוחדות: לא משנה. בלוטוט: כן גודל כונן: 200גיגה ומעלה. צורב: לא אכפת. בלוריי: לא אכפת. אחריות בינלאומית: מומלץ... מערכת הפעלה: לא, אני מקסימום אקנה בעצמי. העדפה לחברה: אתם יודעים יותר טוב.. מקסימום שאפשר להוציא לגיימינג בסכום הזה.
-
- 2 תגובות
- 809 צפיות
-
-
היי, אני מחפש לקנות מחשב נייד שישמש אותי למשחקים, נניח שיריץ GTA V על MEDIUM לפחות. אני מתכנן לקנות אותו מאילת, כנראה מ KSP אבל לא חייב דווקא שם. לאיזה טווח מחירים אני צריך לצפות? יש לכם דגם ספציפי שאתם ממליצים עליו? תודה, אבי.
-
- 0 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכולם! אני מעוניין לקנות מחשב נייד התקציב שלי זה 4500 ש"ח המטרה העיקרית היא שהוא יריץ את כל המשחקים החדשים שיוצאים ושיצאו (לא חייב על האיכות הכי גבוהה אבל גם לא על הכי מסריחה שיהיה MED+) אני גם רוצה להשתמש במחשב ללימודים (תכנות) ולראות סרטים בFULL HD בטלוויזיה בגלל זה חיבור HDMI זה דבר מאוד קריטי לי. בתכלס להגיד לכם המשקל של המחשב לא מעניין אותי.. אם אפשר להתפשר על סוללה כדי שהמחשב יהיה חזק יותר במעבד או בכרטיס מסך אין לי בעיה להתפשר כי רוב הזמן אני אחבר אותו לחשמל... אבל גם שלא יגמר אחרי שעתיים שיחזיק ליותר מ5 או 6 שעות... גודל המסך וסוג המסך לא משנה לי כל כך כמובן שיש עדיפות ל17 אינץ'.. מצדי שהמחשב יגיע בלי מערכת הפעלה.. אשמח לקבל המלצות אני מעוניין לרכוש את ה…
-
- 0 תגובות
- 669 צפיות
-
-
האם יש אתר או חנות ספציפית שאת\ה מעונין\ת לקנות בהן? אם כן, איזה:ksp אבל עם יש הצעות יותר טובות אשמח לשמוע מהארץ או מחו"ל(אם מחו"ל-איזו ארץ?):ארץ תקציב:עד 6000 יש מצב לחריגה? אם כן, בכמה:100-200 יד ראשונה\שניה:ראשונה זמן אחריות רצוי:כמה שיותר חברת המחשב הניד המועדפת: לא מבין כל כך בתחום מערכת הפעלה מועדפת: לא משנה כל כך מעדיף מערכת מהירה גודל כונן קשיח מועדף: 1T-500GB משקל הנייד המועדף:לא משנה גודל הצג:כמה שיותר גדול זמן סוללה רצוי: עדיפות לזמן רב צבע המחשב הרצוי: לא משנה אפשרויות נוספות במחשב: שיהיה אפשרות לחיבור למסך LCD מה מטרת שימוש המחשב? גיימינג אינטרנט מוזיקה סרטים אוקיי אני רוצה שהמחשב יריץ הכל על הכי גבוה שיש חובה! המשחקים שלי זה פיפא 12 COD:MW3 ובכללי א…
-
- 1 תגובה
- 603 צפיות
-
-
אהלן, אני מחפש מחשב נייד חזק שיחזיק לי למספר שנים קדימה עם הרצה קלה יחסית של המשחקים המודרניים. אין תקציב ספציפי או חנות ספיציפית אליהם אני כבול, אם יש מפלצת ניידת לצורך הדוגמא ב-16 אלף ששווה כל שקל ע"פ ביקורות, אני אקנה. מאידך, כן חשוב לי יחס המחיר לביצוע ולא בא לי לפזר כסף סתם, ככה שאם יש מחשב נייד שמן הסתם הרבה פחות חזק ועולה 8000 ש"ח, אך נותן ביצועים מעולים למחיר אני אעדיף אותו. כמו כן ניידים חלשים לא רלוונטיים אליי, טובים ככל שיהיו ביחס למחיריהם. אני רוצה לציין רק שאם ניתן לקנות מחו"ל ויש הצעה משתלמת כל שהיא, אשמח לשמוע עליה. כרגע אני שם את העין על הנייד הבא: http://ksp.co.il/?select=.268..271.&list=1&sort=3&glist=0&uin=17337&txt_search=&b…
-
- 8 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
1) בכל דיון שמטרתו היא בקשת המלצה לקניית מחשב נייד, יש לציין את התקציב המשוער לקניית המחשב בכותרת . כמו כן, אם המחשב אמור להירכש במדינה שאינה ישראל - ציינו את המדינה במפורט. זאת משום שהדגמים הזמינים והמחירים שונים ממדינה למדינה. רצוי גם לפרט במידת האפשר את הפרטים הבאים בגוף ההודעה: * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) * גודל המסך?15.6 ומעלה * משקל רצוי?לא משנה * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)?לא משנה * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? ( ESATA , HDMI וכו) HDMI * בלוטות?כן * גודל מינימלי של כונן קשיח ?7…
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם, גיסתי פנתה אלי בתור מומחה המחשבים של המשפחה (אני ממש לא מומחה, פשוט יודע לפתור בעיות בגלישה באינטרנט:-) ), אבל אתם יודעים איך זה עם גיסות - אסור לאכזב אותן...אשמח לעזרה . בעקרון הגדרנו תקציב עד 5000שח אבל יש גמישות אם יש דגם מומלץ שחורג מהתקציב המפרט: * מטרות המחשב? שימושים קלים יחסית - עבודות משרדיות/לימודיות (אינטרנט ואופיס), צפיה בסרטים ובתמונות (מולטימדיה) * גודל המסך? לפחות 14", רצוי 15 * משקל רצוי? עד 2 ק"ג, אם כי במידה ויש דגם מומלץ עד 2.25 אנא המליצו ונשקול * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? כן, לצרכי לימודים, לפחות 4 שעות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (ESATA, HDMI וכו) לא הכרחי * בלוטות? לא הכרחי * גודל מי…
-
- 0 תגובות
- 683 צפיות
-
-
* מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס) צפיה בסרטים * גודל המסך? בין 13" ל14" (כמובן ש14.1" נחשב) בלבד. לא קטן מדי ולא גדול מדי וכבד... * משקל רצוי? שלא ישקול כמו 15.6" * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? לא * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (DVI, HDMI וכו): עדיף שיהיה HDMI, אלא אם השידור בVGA יהיה זהה (למטה יהיה המשך) * בלוטות? לא חשוב * גודל מינימלי של כונן קשיח? 250GB, פחות מזה אבל כבר לא יהיה * צורב DVD? לא חייב אבל לא למה * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא חייב * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? דל, כיוון שיש להם 3 שנות אחריות. אם מחשב מסויים יהיה עם שנת אחריות ועם הרחבה האחריות המחיר עדיין יהיה שווה את זה, אז אפשר לשקול. לא …
-
- 7 תגובות
- 881 צפיות
-
-
היי, אני מעוניין לקנות מחשב נייד לצורכי עיצוב ובניית אתרים (Notepad () ותוכנות בסגנון Dreamweaver בשביל הקוד, ו-Photoshop, Illustrator, InDesign (בגרסת CS4) וכד' לשם עריכת הגרפיקה עצמה. לא אכפת לי מכרטיס המסך, אני ממש לא מתכוון לשחק על המחשב הזה והוא יהיה בעיקר בשימוש בזמן העבודה. כנראה שאצפה גם בסרטים עליו. (FHD) * מטרות המחשב? צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית) * גודל המסך? 15", אפשר גם יותר אם זה בכלל נכנס בתקציב. הדגש הוא יותר על עבודה מאשר ניידות. * משקל רצוי? לא רלוונטי ממש, הוא יכול להיות יחסית כבד, אני מתכוון לקחת אותו עם תיק גב. אבל לא להגזים כמובן. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? 3-4 שעות נשמע לי כמו זמן סביר. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (DVI, HDMI וכו) א…
-
- 1 תגובה
- 975 צפיות
-
-
היי אני מחפש מחשב נייד (מעדיף לנובו) לפוטושופ לייטרום קצת עריכת וידאו. תקציב מוגבל לסביב 5000 שח
-
- 7 תגובות
- 2.7k צפיות
-
-
מבקשת המלצה למחשב נייד המיועד לעבודות גרפיקה גדולות ולעבודות תלת מימד. מקום קניית המחשב: ישראל. לא משנה היכן. חנות אמינה חשוב! * מטרות המחשב? לדוגמה: עריכה גרפית דו מימדית,או תלת מימד אשמח אם יוכל לשמש גם לעריכת סרטים (לא חובה) * גודל המסך?15.4 אין צורך בתוספת המספרים בצד במקלדת. * משקל רצוי?עדיף כמה שיותר נמוך. לא המשתנה החשוב ביותר עבורי. * האם נדרש זמן סוללה ארוך . עדיף * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (DVI, HDMI וכו) כל יציאה שתתאים למדיות השונות מצלמת וידאו, DVD, מקרן וכו' * בלוטות?מה זה? * גודל מינימלי של כונן קשיח? * צורב DVD?כן * האם נדרשת אחריות בינלאומית ?מומלץ * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי?לא הערות נוספות: עד כה שירת אותי נאמנה מחשב מסוג hp pavilion dv4000 בזמנ…
-
- 1 תגובה
- 2.2k צפיות
-
-
שלום כולם/ן לאחר קריאה ועיון הכל כך הרבה הודעות אשמח לקבל המלצה למחשב נייד שאני ממש ממש חייבת לרכוש (בארץ) עם המפרט המינמלי הזה: אני גרפיקאית והמחשב הזה הוא המחשב העיקרי שלי. הוא אמור לעבוד המון שעות עם חיבור לחשמל, לכן אני חייבת מחשב שיודע לקרר את עצמו מצויין, שלא ימות לי ועם מסך איכותי שניתן יהיה לעבוד איתו בחיבור למסך נוסף. בטח אנייד אותו מהמשרד הביתה או לפגישות קצרות עם לקוחות, אני על אופנוע אז לא משנה המשקל. אני מצפה שהמחשב ישרוד 3 שנים (תקופת האחריות) ושיעבוד טוב עם התוכנות שלי בזמן הזה. עיקר השימוש שלי הוא בתוכנות אדובי. התוכנות הבאות ירוצו בדרך כלל במקביל: Photoshop CS5, iillustrator CS5, InDesign CS5, Acrobat Reader Pro, Google Chrome לעיתים אשתמש בקבצי פו…
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אהלן, אני אשמח אם תעזרו לי לבחור מחשב נייד בשביל דודה שלי. אני כבר כמעט סגור על זה: http://www.notebookclub.co.il/prod-ins-6400-t2130-160gb.htm יש בו את כל מה שהיא צריכה. יש שם אפשרות לרכוש XP HOME ב 180 שקל ביחד עם המחשב, נשמע משתלם. (שתהייה שקטה עם העדכונים וכל השטויות האלה). סה"כ יוצא 3000 בלי מערכת הפעלה, או 3200 עם XP HOME. המחשב אמור לשמש כמחשב ביתי והיא לא תוציא אותו יותר מדי מהבית, ככה שמסך גדול עדיף והמשקל לא חשוב. (יותר נוח לה מבחינת מקום מאשר מחשב שולחני). היא בעיקר תשתמש בו בשביל גלישה באינטרנט, אופיס וכאלה שטויות. אולי גם פוטושופ. לא משהו כבד, אבל היא לא תחליף אותו לתקופה די ארוכה, ככה שעדיף מעבד כמה שיותר טוב כדי שיסחוב גם בעוד 3-4 שנים. עדיף גם שיהיו 4 סל…
-
- 4 תגובות
- 775 צפיות
-
-
שלום לכולם אבקש המלצה למחשב נייד למורה - גלישה, עיבוד תמלילים , מצגות הקרנת סרטים וזהו. חשוב! - * מימדים ומשקל צנועים (הולך ברגל או באופניים לבית הספר) * זריז ואמין * מחיר עד 3000 (עדיף קצת פחות) פחות חשוב - * חיי סוללה * גודל ואיכות מסך *גימיקים תודה על העזרה
-
- 3 תגובות
- 947 צפיות
-
-
שלום, אני מחפש מחשב נייד בגודל 15.6 אינץ' בשביל אמא שלי היעוד של המחשב הוא בעיקר גלישה באינטרנט להדפיס דרכו דברים אולי קצת אופיס ואיחסון תמונות וסרטונים שהיא מצלמת את המשפחה וכו'.
-
- 0 תגובות
- 905 צפיות
-