עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. שלום רב, סבא שלי מעוניין להיפטר מהמחשב השולחני הישן שלו ולהחליפו במחשב נייד (ותוך כדי גם לחסוך מקום). * מטרות המחשב? עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס) * גודל המסך? רצוי 15 או 16 אינץ' * משקל רצוי? לא יותר מ-3 קילו * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? לא עקרוני, יהיה מחובר לספק ברוב המוחלט של הזמן * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? יש יתרון ל-HDMI (שאפשר יהיה לחבר את המחשב לטלוויזיה או מקרן HD), אבל אפשר להתפשר על VGA פשוט אם המחשב יענה על שאר הדרישות. * בלוטות? לא עקרוני * גודל מינימלי של כונן קשיח? 250 ג'יגה * צורב DVD? כן, חובה * האם נדרשת אחריות בינלאומית? עדיף מחשב מהארץ, אבל לא נראה לי שזה ישנה לו להזמין מחו"ל כל עוד השירות (אם יצטרך כזה) כן …

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  2. שלום. מחפש המלצה למחשב נייד חזק המסוגל להתמודד עם תוכנות כבדות כמו android studio, photoshop וכו ועם אימולטרים של מכשירים ניידים הכל במקביל. חשוב: יצרנית מחשב אמינה 1. מה התקציב המקסימאלי? 5K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות ולחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? בלי לחרוג. עדיפות לאיזור ה4.5K 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? תכנות והפעלת תוכנות כבדות במקביל א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). תדיר+פרנסה: android studio, photoshop, git, אימולטור המדמה סמארטפון. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש ל…

• 38 תגובות
    • 5.2k צפיות
  3. שלום לכולם, אני צריך מחשב נייד לאוניברסיטה למטרות עבודה (גלישה HTML, קריאת PDF, בשאיפה אינטרנט אלחוטי כלומר אופציות התחברות לאינטרנט במידה ואני לייד חיבור חוטי), עבודה בעיבוד מסמכים, מצגות וטבלאות (EXCELL), תכנות JAVA, C, ואולי אולי קצת משחקי אסטרטגיה בעיקר. על המחשב להיות מסוגל לעבוד לפחות שעתיים ללא חשמל מה שפוסל את כל אופציות המעבדים השולחניים למינהם ומכאן גם הבעיה - המחיר. העניין העיקרי הוא שאני לא מוצא מחשב שמתאים לי במחיר של כ - 5000 ש"ח אפשר לחרוג עד כמה מאות שקלים בודדים. מצאתי מספר דגמים בעיקר מחודשים שכן מתאימים לי אבל הייתי מעוניין בהמלצתם, כמו כן קחו בחשבון שאת המחשב ארכוש בעוד כ - 3 חודשים מהיום מה שאומר שאם תמליצו לי עלדגם מסויים המחיר עוד ירד קצת בעוד מספר …

• 4 תגובות
    • 1.4k צפיות
  4. Started by Batels,

* מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות, צפייה בסרטים, ציור בתוכנות עריכה פשוטות * גודל המסך?15.6 * משקל רצוי?פחות 3 ק"ג * האם נדרש זמן סוללה ארוך ?4 שעות יספיק * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? vga חובה * בלוטות?לא חובה * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח ? גודל מינימלי של 500GB * כונן CD/DVD? צורב?כן * כונן Bluray?לא חובה * האם נדרשת אחריות בינלאומית ?לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה?כן * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי?מהחברות המוכרות יותר... מחיר עד 2000 שקל ללא שום חריגה!!!!

• 0 תגובות
    • 684 צפיות
  5. Started by Batels,

* מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות, משחקים קלים כמו sims 3 וצפיה בסרטים. * גודל המסך?15.6 * משקל רצוי?פחות 3 ק"ג * האם נדרש זמן סוללה ארוך ?4 שעות יספיק * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? hdmi וvga חובה * בלוטות?לא חובה * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח ? גודל מינימלי של 500GB * כונן CD/DVD? צורב?כן * כונן Bluray?לא חובה * האם נדרשת אחריות בינלאומית ?לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה?כן * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי?מהחברות המוכרות יותר... תודה רבה! שכחתי להוסיף את התקציב, עד 3500 שקל

• 8 תגובות
    • 1.1k צפיות
  6. בס"ד שלום לחברי הפורום. חבר קרוב מחפש המלצה למחשב נייד חדש (כנראה שיירכש בארה"ב) התקציב שלו הוא 1200$ פלוס מינוס. המלצתי לו לכוון את עצמו לכיוון DELL XPS והמחשב שהוא הצליח להעלות בחכתו הוא המחשב הבא: http://www.logicbuy.com/deals/dell-xps-14-ultrabook/40738.aspx - DELL XPS 14 רציתי לשאול כמה שאלות: א. האם ניתן להרחיב אחריות למחשבי DELL שנרכשו בארה"ב ע"י חברת DELL בארץ? (היות ואני יודע שהאחריות היא בינ"ל) ב. מה דעתכם על מחשבי לנובו? משום מה אני שמעתי עליהם רק דברים שליליים. למישהו יש משהו להגיד בעניין? ג. מה דעתכם על המחשב שהצגתי. השימושים העיקריים שלו יהיו צפייה בסרטים, כתיבת עבודות, שימוש באינטרנט וכו'. הקריטריון שהכי חשוב לו הוא שהמחשב יחשב חזק גם בעוד שנה-שנה וחצי. תוד…

• 0 תגובות
    • 700 צפיות
  7. לאחר נסיון רע מאוד עם HP, זמן סוללה של שעה והתחממות נוראית, הגיע הזמן לחפש מחשב נייד חדש. השימוש במחשב יהיה בתוכנות אופיס, ויסואל סטודיו ופוטושופ. המחשב יהיה רוב הזמן נייד ולכן הדרישה היא לזמן סוללה ארוך ככל הניתן, משקל נמוך ומינימום פליטת חום ורעש. המחשב חייב להיות יציב כי דרכו יועברו מצגות במקרנים שונים, מה שמביא לדרישה נוספת של תאימות חיבורים למקרנים שונים ואיכות גבוה ביציאות אלו. כאשר המחשב מגיע למשרד העבודה דרכו מתבצעת עם מסך, מקלדת ועכבר חיצוניים. מנסיון קודם, עם HP, כאשר סוגרים את המסך המחשב לוהט, לא הייתי רוצה להתקל בבעיה גם כאן, אם אפשר. אשמח להמלצה, תודה

• 7 תגובות
    • 803 צפיות
  8. * מטרות המחשב? בעיקר עבודות משרדיות באופיס ובאינטרנט, חשוב שמקלדת המחשב תהיה נוחה לכתיבה מהירה בזמן הרצאות ושיעורים ושיהיה מספיק זכרון כדי להפעיל הרבה דברים ביחד בלי שהמחשב יקרטע * גודל המסך? לא חשוב, רק שלא יהיה מיני. * משקל רצוי? עדיף כמה שפחות כמובן * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? זקוק לזמן סוללה ארוך. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (DVI, HDMI וכו) לא קריטי * בלוטות? לא קריטי * גודל מינימלי של כונן קשיח? 300GB לפחות * צורב DVD? כן * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? הבנתי ש-HP וקומפאק אינן אמינות ולכן לא מעוניין בחברות אלו. זקוק לחברה שנחשבת אמינה מאוד. חשוב מאוד שיהיה אינטרנט אלחוטי מובנה WIFI עדיפות לו…

• 16 תגובות
    • 3.6k צפיות
  9. Started by d1231,

שלום, אני מעוניין לקנות מחשב חדש להחליף את הנוכחי שמקרטע לי. אשמח להמלצות. * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) תיכנות, משחקים כמו football manager * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? גודל המסך לא קריטי * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקטס, אייקונים קטנים יותר) fhd * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? לא * משקל רצוי? אין * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סולל…

10. שלום לכולם! מבקש המלצה למחשב נייד.. בעיקר לגלישה ומשחקים .. משחקים קלים... מחפש מחשב נייד עם כרטיס מסך רק של NVIDIA שהיה לו מצלמה ויציאות נורמליות.. לא משנה חברה .. לא משנה מישקל... שהיה בגודל בינוני הוא גדול .. לא משנה תקציב עד 3000 ש"ח חריגה 200 ש"ח

• 5 תגובות
    • 973 צפיות
  11. Started by Batels,

* מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים(כבדים), צפיה בסרטים * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 15.6 ומסך מבריק * רזולוציית המסך? full hd * משקל רצוי? כמה שפחות * האם נדרש זמן סוללה ארוך? 4 שעות או יותר * האם יש צורך ביציאות מיוחדות?HDMI וVGA * Bluetooth? כן * גודל מינימלי? 1TB * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? כן * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? כן * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? או dell או asus חשוב שיהיה עם מעבד i7

• 5 תגובות
    • 807 צפיות
  12. Started by Dan Chekanov,

היי אני צריך בבקשה המלצה לנייד חזק בתקציב של 5-6K , אני לא כל כך משחק משחקים ובעיקר השימוש יהיה ליום יום, אינטרנט סרטים וכ'ו . דבר נוסף שחשוב לציין שאני כן עובד עם תוכנות כמו 3ds max וכ'ו ככה שחשוב שיהיה הרבה זיכרון . 1. מה התקציב המקסימאלי? 6K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אין לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר לגלישה צפייה בסרטים מיילים וכ'ו . א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). 3ds max ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לצ…

• 3 תגובות
    • 843 צפיות
  13. Started by Guy Yagil,

הולך לשמש לגלישה מרובה באינטרנט , חיבור לטלוויזיה (הזרמה), אולי אפילו להוריד משחק או שניים. תקציב 4 אלף . תודה רבה לעוזרים 🙏

• 2 תגובות
    • 1k צפיות
  14. * מטרות המחשב? עבודות משרדיות, משחקים (כבדים עד כמה שאפשר), צפיה בסרטים. * גודל המסך? רצוי 12 - 13.3 אם חייב יותר אז מקס' 14. * משקל רצוי? כמה שפחות מן הסתם.. אבל בשביל טווח בוא נגיד מקס' 2KG. * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? רצוי שיחזיק זמן סביר לפחות. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (ESATA, HDMI וכו) רצוי HDMI אבל לא קריטי. * בלוטות? לא אכפת. * גודל מינימלי של כונן קשיח? 320 אבל רצוי יותר. * כונן CD/DVD? צורב? לא אכפת. * כונן Bluray? לא? * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא. * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא. * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא. המחשב היחידי שמצאתי שאיכשהו קרוב לזה ונמכר בארץ זה הדגם הזה: http://…

• 1 תגובה
    • 834 צפיות
  15. Started by eladnahumpc,

שלום לכולם, אודה לעזרתכם במציאת מחשב נייד חזק שיוכל להריץ תוכנות לפיתוח תוכנה ושבאופן כללי ירוץ מהר ולא יקרטע בהפעלה של מספר תוכנות בו זמנית... פרטים טכניים שחשובים לי: מסך ''15.6 מעבד i7 - דור 7 ומעלה דיסק 512GB SSD זכרון 16GB DDR4 כרטיס מסך Geforce nvidia 1050 אם יש אפשרות לשלב ביחד עם המפרט הזה גם מסך מגע מסתובב או רזולציית מסך גבוהה יותר, זה יכול להיות מעולה. שמתי עין על המחשב הזה שקצת חורג מהתקציב, אך אשמח לקבל את דעתכם עליו, או לחילופין הצעות למחשבים אחרים. http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=943648 המון תודה, אלעד

• 0 תגובות
    • 790 צפיות
  16. מיועד לצפייה בסרטים באכויות שונות ומתקדמות, דיגום בתוכנות עריכה סוני וגאס, מיועד להרצאות על סרטים עם מצגות שבתוכם קטעי סרטים, המחשב מתחבר למערכות הקרנה ושמע בבתי קולנוע, צריך כרטיס קול איכותי ורזולוציה גבוהה, עם מהירות ומעבד חזק. וכדאי שיהיה יעיל לעבודה ממושכת, ולניידות גבוהה. תקציב עד 6500 עם גמישות קלה מיועד לפחות ל3 שנים הקרובות אשמח לתגובה בהקדם, תודה.

• 0 תגובות
    • 693 צפיות
  17. אהלן, אני מתחיל ללמוד השנה הנדסת תוכנה ואני מחפש לקנות מחשב נייד חזק שייתן ביצועים טובים בהרצת קוד לפחות בארבעת השנים הקרובות מעבר ליכולת להריץ קוד מסובך מהר, אני כמובן ארצה גם לראות עליו סרטים בHD וגם לשחק קצת (לא משהו משוגע מידי). התכנון שלי כרגע זה מעבד I5 או I7, זכרון פנימי 4-8 ג'יגה DDR3, מסך סטנדרטי 13-15.6 אינצ', הארד דיסק SSD של כמה מאות ג'יגה (יש לי כונן חיצוני של טרה בשביל כל השטויות), כרטיס מסך עצמאי ממוצע ומעלה (כמובן עם יציאת HDMI). קיבלתי כמה המלצות על סדרת THINKPAD שנותנים את הביצועים הכי טובים במחירים סבירים, אני לא מכיר דגמים ספציפיים אבל.. אני מוכן להשקיע גג 10,000 שקל על המחשב, כמובן שאם לדעתכם אני יכול להביא מחשב שיענה על הצרכים שלי בפחות זה יהי…

• 2 תגובות
    • 624 צפיות
  18. Started by yosisharaby,

התקציה הוא כמעט ואין מגבלה 2000-2300(דולר) מחשב נייד של 13 אינץ בערך,שיהיה כמה שיותר חזק מעבד זיכרון הארדיסק כרטיס מסך שיהיו חזקים בתקציב הזה המחשב בשביל חבר,והוא שאל אם כדאי לו להביא מאק או מחשב נייד רגיל? זה לא בשביל משחקים או משהו

• 32 תגובות
    • 4.8k צפיות
  19. שלום! אני אשמח לקבל המלצה למחשב נייד בתקציב של עד כ-7,000 ש"ח. קודם כל, אני רוצה שהמחשב יראה מאוד טוב ואמין (חברה מוכרת). כלומר, שיהיה בצבע שחור מבריק (Piano), לא כבד מדי (פחות מ-3 ק"ג), ולא מגושם. גודל מסך רצוי: "14.1 או "15.4. מעבד: Intel Core 2 Dou (רצוי T5600 או T7400). זיכרון: 2GB ב-Dual Channel (לפחות 667MHz). דיסק קשיח: לפחות 120GB (רצוי 160GB) מסוג SATA (מהירות 5400RPM או 7200RPM). כרטיס מסך: Nvidia Mobile מסדרה 8 (רצוי חיצוני, אפשר פנימי). צורב: DVD-RW Dual Layer. קורא כרטיסים מובנה: חובה SD. מצלמה מובנית: לא חובה. תקשורת: RJ45, RJ11, WiFi b/g, BlueTooth 2.0 יציאות: USB 2.0, FireWire, VGA, S-Video (אם אפשר, אז גם e-SATA). סוללה: רצוי 9 תאים (שיספיק …

• 22 תגובות
    • 2.2k צפיות
  20. מטרת המחשב: עבוד משרדית, גלישה ומשחקים קלים-בינוניים שירוצו בלי תקיעות (אפילו על low) גודל מסך: 10+ רזולוציה:-- יציאות מיוחדות: usb :0 גודל דיסק קשיח 250+ שיהיה עם ווינדוס מותקן * כל מה שלא כתבתי מהטופס של ההמלצות לא רלוונטי .. ** מספיק לי אפילו מחשב שיריץ משחקים על חרא איכות בלי תקיעות *** אין לי יותר תקציב

• 0 תגובות
    • 896 צפיות
  21. מחפש מחשב נייד טוב, שיהיה טוב גם למשחקים ויריץ אותם על הגדרות בינוניות מחפש את ההצעה הטובה ביותר מבחינת מחיר/ביצועים/רכיבים. תודה מראש.

• 2 תגובות
    • 735 צפיות
  22. מחשב נייד רגיל, בעל כרטיס מסך חלש שבעיקרון נועד לשימוש בייתי משרדי ככה שסוללה לא ממש חשובה במקרה הזה. מה שכן חשוב זה המחיר, התקציב מאוד מוגבל ואפילו יד 2 יעזור לי מאוד אם יש לכם המלצות כלשהן אני אשמח תודה רבה!

• 1 תגובה
    • 965 צפיות
  23. Started by gg5,

המלצה למחשב נייד 13.3 עד 14" עם מעבד חזק וכרטיס גרפי שיתאים לעבודה ב Auto Cad לתוכנות כמו Solidworks. תקציב עד 7000 אפשר לחרוג ואפשר פחות. אין צורך בציוד היקפי. ,תודה

• 2 תגובות
    • 1.3k צפיות
  24. * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודה משרדית, אופיס, אוטוקאד * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? לא חשוב מבריק או מאט, רצוי מסך 14" ומטה * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקטס, אייקונים קטנים יותר) לא חשוב * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? לא * משקל רצוי? כמה שיותר קל * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם) זמן סוללה ממושך ככל הניתן אבל לא תנאי קריטי * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (eSATA, HDMI, VGA, ExpressCard...) לא * Bluetooth? לא * גודל מינימלי וסוג של כ…

• 1 תגובה
    • 838 צפיות
  25. Started by okarmi,

שלום, מחפש המלצה למחשב נייד לאדריכלית. המחשב יריץ בעיקר את התוכנות הבאות: Autocad Photoshop illustrator sketchup התקציב - באזור 4. שאלות: 1. מה מפרט מומלץ? 2. על מה חשוב להקפיד? המעבד (i5 מול i7)? הזיכרון (לפחות 8?) כרטיס גרפי? הארדסיק רגיל מול SSD? 3. האם המחשב הבא יהיה מספיק טוב לשימושים אלו? https://www.ivory.co.il/catalog.php?id=14992 תודה!

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים