ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,405 דיונים בפורום זה
-
שלום, אני רוצה לקנות מחשב חדש, אני עובד עם תוכנות חישוב וסרטוט כמו matlab, מייפל וכו'.. אני צריך המלצה למחשב רב תכליתי לעבוד עם התוכנות האלה, מסך בגודל 15.6, מחשב טוב ואמין שיעבוד מהר! תודה..
-
- 0 תגובות
- 689 צפיות
-
-
אהלן, אני צריך לקנות מחשב נייד בתקציב של 2500 גג. * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) לימודי תואר ראשון+עבודה משרדית. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 13.3 ומעלה. * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקטס, אייקונים קטנים יותר) לא משנה. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? מקלדת נוחה לכתיבה , מקשים מוארים נראה לי גם. * משקל רצוי? 1.5 קילו עד 2.5 קילו * האם נדרש …
-
- 0 תגובות
- 1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3,300 - רצוי שיהיה קרוב יותר ל 2,300, לפי תמורה למחיר א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית, שימוש של סטודנט 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? מניח שנדרש ווינדוס 10או 8 או 7 9. מתי מתוכננת קניית המחשב? שבוע-שבועיים קרובים 12. הערות נוספות, פירוט מורחב ושונות: צריך לפחות 4 ג'יגה ראם, אם יהיה איטי אולי ארצה לשדרג ל 8 …
-
- 9 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין לרכוש מחשב נייד לאימי בתקציב של סביב ה 2500 ₪. השימוש הוא אופיס (וורד ואאוטלוק) ואינטרנט בלבד. לגבי האינטרנט – הרבה הרבה YOUTUBE וגלובס. האופיס שאתקין לה הוא OFFICE 2010. מה המחשב המומלץ בתקציב הזה? כמו כן, הנה מחשב שמצאתי באופיס דיפו במחיר 2500 ש"ח: G550 2958-9AG של לנובו הנה הלינק: http://officedepot.co.il/catalog/catalogSku.do;jsessionid=0000inH8dYDZpxxJs0AVMUeKyzB:12bbi68k5?id=4254389&pr=QJ5&N=2%2031488%2030248 המחשב בא עם כ"מ GMA 4500M ועם מעבד T4300. השאלה לגבי הכ"מ: האם בתקציב הזה ניתן למצוא נייד עם כ"מ של NVIDIA או ATI והאם אלו יתנו ביצועים טובים יותר? האם הכ"מ הנוכחי שלו (של אינטל) "יסחוב" את ה AERO של WIN7? לגבי המעבד, אני מבין שזה לא …
-
- 0 תגובות
- 818 צפיות
-
-
אהלן, המחשב מיועד לאחותי, מחליף את המחשב הנייח שלה. * מטרות המחשב? אינטרנט ואופיס, משחקים קלים, צפיה בסרטים, וסדרות ביוטיוב בעיקר! ושמיעת מוזיקה. * גודל המסך? רצוי שיהיה בגדלים 14\15.6 * רזולוציית המסך? נורמאלית וסטנדרטית * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? עדיף מקלדת הכוללת numpad, אם יש מציאה בלי, ניתן לוותר. * משקל רצוי?לא רלוונטי. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? רוב הזמן יהיה בלי חשמל ולכן דרוש זמן ארוך ככל הניתן. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI, ו VGA אם יש, דרוש גם לפחות 2 כניסות USB2. * Bluetooth?אין צורך * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? מינימום 500GB * כונן אופטי? אין צורך מיוחד * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית?לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ?לא,…
-
- 0 תגובות
- 739 צפיות
-
-
* מטרות המחשב? : עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), צפיה בסרטים, מוזיקה. * גודל המסך? 15.4 או יותר * משקל רצוי? לא משנה * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא * גודל מינימלי של כונן קשיח? 160 G * צורב DVD? כן * האם נדרשת אחריות בינלאומית? לא, אבל שתהיה אחריות * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא *דברים נוספים: מצלמה ומקרופון מובנים, אם יש אז גם רמקולים... בתודה מראש, גל
-
- 9 תגובות
- 768 צפיות
-
-
שלום רב, אישתי נוסעת לשנה לימודים באנגליה ואני קונה לה מחשב נייד. * מטרות המחשב? אקסל, וורד, תוכניות סטטיסטיות, אינטרנט, סרטי HD ומשחקים קלים * גודל המסך?14"\ 13.3", לא משנה אם מט או מבריק (הגודל תלוי באפשרות להקטנת המשקל...) * רזולוציית המסך?לא משנה * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? אשמח למקלדת מלאה * משקל רצוי? עד 2 ק"ג. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? עדיף * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI, USB3 * Bluetooth? לא חובה * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? עדיף 500 ג'יגה אבל לא חובה. * כונן אופטי? לא חובה * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית?לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? אחריות כללית ל3 שנים, בינ"ל לפחות בשנה הראשונה- חובה (אשתי לוקחת את המחשב לשנה לאנגליה) * האם בתקצי…
-
- 7 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אני צריך את המחשב ללימודים אבל אני גם לא רוצה להיות מוגבל במשחקים וכשאני אומר משחקים אני לא מתכוון לCRYSIS אבל גם לא מתכוון לסופר מאריו משהו כמו פיפא. ורצוי מעבד חזק יותר מהסטנדרט למשחק פוטבול מנג'ר שדורש יכולת עיבוד טובה. תודה לכל העוזרים=]
-
- 0 תגובות
- 543 צפיות
-
-
המחשב מיועד למוזיקה עבודה משרדית וצפייה בסרטים.... אני חשבתי על Inspiron 1520 2.0 120gb t7250 שמחירו 4200 ש"ח ולהוסיף עוד 470 ש"ח ל- 1.5gb אשמח לתגובות ולהמלצות נוספות תודה מראש
-
- 0 תגובות
- 553 צפיות
-
-
אני כרגע בחיפושים אחרי מחשב נייד. שימושים: משרדי, תכנות בויז'ואל סטודיו כרגע, אולי התקדמות מעבר, סוליד וורקס. משחקים פה ושם לא כבדים ממש, סרטים, מוזיקה. מסך: בין 13 ל15. עדיפות למקלדת מלאה (כולל numpad) ראם: לפחות 8 מעבד: לא בטוח אם הכרחי i7 לשימושים שלי. כרטיס מסך: חיוני כיוון שאני הולך לשחק בו מדי פעם אז שלא יהיה מוגבל יותר מדי. משקל: כמובן עדיפות לכמה שיותר קל, עד 2 קילו נראה לי אפשר להתפשר. כונן אופטי: לא חיוני. מסך: עדיפות לFHD זמן סוללה: לא יודע כמה זה סביר, אבל משהו סביר... HD: לא קריטי SSD, אם אפשר בטווח מחיר אז מבורך אך לא פחות מ250. אין צורך במערכת הפעלה דרושה יציאת HDMI תודה מראש!
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם, מחפש מחשב נייד שיהיה חזק ואמין (עקב שימוש מרובה בחו"ל), להלן הדרישות: * מטרות המחשב: אינטרנט/אופיס/סרטים, קצת גיימינג ותוכנות שמצריכות גרפיקה גבוהה (סימולציות). * גודל המסך? 15.6 * רזולוציית המסך: - * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? - * משקל רצוי:לא משנה לי * האם נדרש זמן סוללה ארוך: סוללה שתחזיק לפחות 4 שעות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות: HD, חיבור USB מהיר. * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח: שילוב SSD ורגיל. * כונן אופטי:לא חובה * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? מה זה אומר? * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? כן * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? עד עכשיו העדפתי ASUS אך לאחר שקרא…
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
לפי בדיקה ראשונית שלי הבנתי שאני אצתרך לקנות נטבוק בגלל התקציב הנמוך, יש אפשרות אחרת? מטרות המחשב - משחקים ברמה נמוכה, לימוד שפות תיכנות, סרטים, אינטרנט ועבודה משרדית. גודל מסך - הבנתי שבתקציב שלי כניראה שאני אצתרך לקנות נטבוק אז שיהיה לפחות 10" זמן סוללה - כמובן שעדיף ארוך אבל הבנתי ששלוש תאים זאת הסוללה של נטבוק..? כונן קשיח- 120 GB ומעלה צורב dvd - גם פה הבנתי שבנטבוק אין צורב. יש כונן דיסק לפחות? יציאות- כמובן יציאות usb2, blutooth, wi fi אם יש גם hdmi, dvi לא יזיק. אחריות- לשלוש שנים. תודה רבה על העזרה.
-
- 0 תגובות
- 527 צפיות
-
-
אהלן. חבר מחפש לקנות מחשב נייד בתקציב 3700~ שקל. הדרישות: * יריץ סרטי HD(צריך גם כניסת HDMI). * משחקים בקטנה, Fifa וכאלו בסגנון. * אינטרנט ואופיס. כמו שהבנתם הדרישות לא בשמיים, הדרישה העיקרית זה שיהיה חיבור HDMI וכמובן שהמחשב ירוץ מהר. תודה רבה
-
- 4 תגובות
- 627 צפיות
-
-
שלום, אשמח לעזרתכם בנושא קניית מחשב נייד. * מטרות המחשב? מחשב לפיתוח פרויקטים(VISUAL STUDIO,IOS), למידה של סביבות חדשות והמחשב הביתי * גודל המסך? עדיף מאט, עדיף 15.6 * רזולוציית המסך?לפחות HD 1366x768 * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? יציאת כבל רשת, חיבור מסך, HDMI * משקל רצוי? לא רלוונטי * האם נדרש זמן סוללה ארוך? שיהיה לפחות שעתיים עבודה * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא * Bluetooth? עדיף, למה לא * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? לפחות 500GB, עדיף עם אופציה להוסיף SSD בעתיד, אם זה לא עומד כרגע בתקציב * כונן אופטי? עדיף, לא חובה. * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא בטוח שצריך, מצד שני אף פעם לא היה ברשותי נייד * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא, אנ…
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
המחשב ישמש לעבודה בוורד, הצגת מצגות בפאוור פוינט, תיכנות בג'אווה ועריכת תמונות בפוטושופ. כמו כן המחשב גם צריך להיות בעל יכולות הפעלה ושידור תכני HD למסך LCD חיצוני ועדיפות לכרטיס קול רב ערוצי עם יציאה דיגיטלית. מסך 15 או יותר. המפרט שחשבתי עליו כולל 4 ג'יגה זיכרון צורב דואל לייר כרטיס מסך תומך HD ומסך 15 או יותר וההרדיסק גדול כמה שיותר. אני לא ממש מחובר לשוק, ולא בקיא בתושבות, מעבדים, שבבים האחרונים בשוק. לאחר שעברתי על כמה מפרטים הבנתי שהדרישות שלי לא בשמיים ואפשר לעמוד בהם. המחשב ישמש את אבי לצורכי עבודה ולכן חשוב שיעבוד מהר ובצורה אמינה ויגיע מבית עם גב. אפשר לא לכלול מערכת הפעלה בעיסקה. תודה רבה לעוזרים.
-
- 0 תגובות
- 602 צפיות
-
-
אז ככה, ראיתי הרבה אשכולות דומים לשלי אבל באף אחד מהם לא ניתנה תשובה ברורה ולא רציתי להקפיץ סתם אשכול לא אקטואלי. הצרכים של המחשב זה עבודות משרדיות, גלישה באינטרנט בכמה חלונות במקביל (שלא יצטרכו לפדל את המחשב), ואפילו קצת סרטים וסדרות. המסך רצוי שיהיה כ-13 אינצ' והמחשב לא כבד במיוחד. סוללה שתחזיק למשך זמן ממוצע במחשבים ניידים (4 שעות?) כאמור תקציב 4000-3500 שקל לפי דעתי זה מספיק. אם אפשר אז דגמים של מחשבים, הסבר ומאיפה מומלץ להשיג אותם. תודה מראש
-
- 1 תגובה
- 587 צפיות
-
-
אני מבקש המלצה למחשב נייד בעל מסך 12.1 או 13.3 מחברה אמינה בתקציב של 6000 ש"ח פלוס מינוס. חשוב לי מאוד שזמן הסוללה יהיה ארוך והצרכים הם בעיקר גלישה מייל איסי כתיבת מיסמכים טיפה מישחקים זהו בערך תודה על ההיתיחסות הקודמת ושוב עיזרו לי בבקשה.
-
- 1 תגובה
- 722 צפיות
-
-
שלום לכולם, יש לי תקציב של 7000 ש"ח ואני מחפש מחשב נייד לקנייה בארץ כמובן. הדרישות: מחשב לצרכי עבודה גודל מסך: 17 אינטש אלחוט תקן G ויכולות גרפיות גבוהות להרצת תוכנות 3D אשמח אם תוכלו לצרף קישורים למפרטים ומחירים תודה מראש,
-
- 0 תגובות
- 558 צפיות
-
-
אני זקוק למחשב נייד וראיתי בבאג שתי דגמים של HP. http://www.bug.co.il/prodtxt.asp?id=5641&perur=2&t=1&c=320 http://www.bug.co.il/prodtxt.asp?id=5712&perur=2&t=1&c=320 מה אתם אומרים? כדאי להוסיף קצת ולקחת את היקר יותר? עדיף ללכת על חברה אחרת בכלל? מה אתם אומרים?
-
- 0 תגובות
- 477 צפיות
-
-
שלום, מעוניין בהמלצה למחשב נייד עבור אנשים מבוגרים יחסית(לא מבינים בתחום) למרות שהמחשב נייד רוב הזמן יהיה במצב נייח. חשוב שתהיה יציאת HDMI על מנת שגם תהיה אופציה לחבר לטלויזיה בצורה איכותית. שאלה חשובה בנושא : האם כ.מסך במחשב נייד שבמפרט שלו מצויינת רזולוציה 900*1600 יודע להוציא אות 1080*1920 ב-HDMI? * מטרות המחשב? -גלישה באינטרנט -צפיה בתמונות -צפיה בסרטי HD(לא תלת מימד) במחשב ובטלויזיה * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (eSATA, HDMI, VGA, ExpressCard...) -HDMI * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? -כן * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? (HDD, SSD, או שילוב - דורש mSata) -HDD 1TB רצוי אבל לא חובה * כונן אופטי? -כן * כל דרישה מיוחדת שחשובה לכם -עדיפות למסך 17.3 אבל אשמח…
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, אשמח לקבל המלצות למחשב נייד בתקציב של עד 2500 שקל. אשר יקנה בארה"ב ויועבר לארץ. המחשב הינו לשימוש של אופיס, אינטרנט וצפיה בסרטים (בפורמט HD) דרכו במסך HD 32''. דרישות הבסיס: זיכרון של 2GB ומעלה. מעבד כפול ליבה של אינטל. הרדיסק באזור ה 300GB. מסך בגודל של 15.4'' או 15.6''. והדילמה שלי היא בנושא כרטיס המסך, בגלל שאני רוצה להתחבר עם המחשב לטלוויזיה, אני צריך חיבור של HDMI או DVI. הבנתי שלכבל HDMI יש מגבלה של אורך (מעבר למרחק מסוים לא האיכות נופלת), ולכן חשבתי אולי חיבור של DVI. האם אני צריך כן כרטיס מסך חזק. או שהכרטיסים "סטנדרטים" שבאים עם המחשב מספיקים לי כול עוד יש את החיבור שאני צריך. או שאני צריך כרטיסים חזקים. ומכיוון שהמחשב נקנה בארה"ב האם משהוא מכיר חנויות, מקו…
-
- 2 תגובות
- 707 צפיות
-
-
המחשב ישמש סטודנטית בעיקר לגלישה באינטרנט עבודה עם תוכנות אופיס השונות, וצפיה בסרטים. גודל מסך 13, עדיפות למסך מט בלי השתקפויות. משקל-עדיפות למשקל קל עד כמה שניתן. סוללה-אם ניתן להשיג במחיר הנ"ל סוללה חזקה יותר מסוללות 4 התאים הרגילות מעדיף. אין צורך בכרטיס גרפי חזק, כרטיס OB בסיסי עם יציאת HDMI יספיק. כונן אופטי לא חובה. אחריות 3 שנים לא פחות. כונן קשיח יספיק גם 320GB. חברות וסדרות: אני מעדיף נייד של החברות DELL או LENOVO מסדרות קצת גבוהות יותר Thinkpad או vostro. ראיתי מחשב של דל שנראה מעניין מאוד http://www.notebookclub.co.il/products/latitude_vostro/dell-vostro-v130-470um.htm קראתי קצת ביקורות עליו, נאמר שזמן הסוללה לא מדהים באופן יחסי למחשבים אחרים בסגמנט. זמן סוללה …
-
- 3 תגובות
- 698 צפיות
-
-
שלום, אני מחפש מחשב נייד בתקציב של עד 3500 ש"ח, הצרכים שלי: המחשב ישמש לעבודה משרדית, צפייה בסרטים ותוכנות קלות. מסך 15.6'' מט. רזולוציית 1920X1080 עדיפות לIPS. RAM 8GB עם אופציה להוספה. שאר הדברים פחות רלוונטים.
-
- 0 תגובות
- 584 צפיות
-
-
אהלן, אני רוצה לקנות מחשב נייד לאמא, לצרכי אינטרנט וסרטים בעיקר. התקציב למחשב הוא 3,000 שקלים לכל היותר (רצוי שזה יכלול גם תשלומים) *מטרות המחשב? בעיקר שימוש באינטרנט (אלחוטי) וצפיה בסרטים. * גודל המסך? לא קריטי. * משקל רצוי? לא קריטי, רצוי שלא יהיה מעל 2.5-3 קילו. * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? כ- 3 שעות, אם אפשר יותר במסגרת התקציב אז עדיף. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (ESATA, HDMI וכו) לא. * בלוטות? לא. * גודל מינימלי של כונן קשיח? כ- 250 ג'יגהבייט. * כונן CD/DVD? צורב? לא קריטי. * כונן Bluray? לא. * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא. * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא. * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא ספציפי, העדפה ל…
-
- 2 תגובות
- 706 צפיות
-
-
* מטרות המחשב? עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (CS FIFA12), צפיה בסרטים * גודל המסך? עד 16'' בהתאם למשקל * משקל רצוי? 2-2.5 ק"ג * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? 5 שעות עבודה של אינטרנט ואופיס * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI * בלוטות? לא חובה * גודל מינימלי של כונן קשיח ? 500GB * כונן CD/DVD? צורב? לא חובה * כונן Bluray? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? אחריות אמינה ל3 שנים לאו דווקא בינלאומית * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא חובה * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא התקציב הוא 3500 שקל ואפשרות חריגה של 500 שקלים נוספים תודה רבה לעוזרים ! דור.
-
- 6 תגובות
- 872 צפיות
-