עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by nir2002,

שלום, אני מחפש מחשב נייד, מיני או רגיל בתקציב של בין 1000-2000, כמובן כמה שיותר זול בעיקר לצורכי עבודה עם אופיס וגלישה באינטרנט, שום דבר מעבר מחפש משהו אמין ויציב פרטים: תקציב - 1000-2000 כמה שיותר זול זה מה שהכי משמעותי לי * מטרות המחשב - עבודות משרדיות: אינטרנט ואופיס * גודל המסך לא ממש חשוב, אך לא קטן מדי, שיהיה נוח לכתוב עבודות באופיס * משקל רצוי - כמה שפחות יותר טוב אך לא קריטי אין דרישות לזמן סוללה, שיהיה סטדנרטי או יותר, אין דרישות לרזולוציה, אין דרישות ליציאות מיוחדות או BLUETOOTH כונן קשיח - שיהיה גודל מספק, נניח 200-300 ג'יגה מינימום, כמובן עדיף כמה שיותר מעדיף עם צורב בתקציב לא צריך להכלל דברים נוספים כמו רישיון למערכת הפעלה וכד' אם כי (שוב) אם אפשר להכליל אז…

2. Started by Raz the king,

שלום מעוניין בלפטופ המפורט שיתאים לדרישות: 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 1200$, אולי 50$ אם משתלם 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? משחקים ולימודים 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)?לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה)יש אחסון חיצוני של 2 טרה אז אסתפק ב512 גיגה של SSD 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב כשעובדים עם וורד וכד', בגיימינג זה כמובן לא יהיה המצב 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות …

• 0 תגובות
    • 427 צפיות
  3. Started by Swed,

צריך המלצה ללפטופ שאפשר לקנות אותו בארהב עד 1300$ חשוב להגיד שהוא הולך לשמש מספר שנים שנתיים עד 4 שנים. * מטרות המחשב? סטודנט שלומד שפות תכנות כאלה ואחרות. * גודל המסך? 13 ומעלה * משקל רצוי? כמה שיותר קל * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם) בין 5-7 שעות * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? 500 גיגה ומעלה * כונן אופטי? לא חייב * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? כן הולכים לקנות אותו בארהב * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? כן * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא משנה מקבוק עלה כאופציה אבל אשמח לקבל עוד המלצות תודה שבוע טוב.

• 7 תגובות
    • 1.3k צפיות
  4. Started by itzik1,

אני מתכוון לקנות לפטופ עד 2,000 שקל לצורכי לימוד בלבד כמעט, פשוט לוקח אותו איתי לתיכון. שיהיה הכי גדול שניתן בתקציב הזה (למרות שהגיוני שאעדיף קטן אבל כבר כמה גדול אוכל להשיג במחיר הזה) אשמח ללינק ללפטופ מומלץ. תודה רבה מראש!

• 5 תגובות
    • 761 צפיות
  5. Started by silky,

מדובר בלפטופ. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? עד 3,000. חריגה רק אם ממש קוסט אפקטיבי - 10%. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משרדי 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? כמובן. 8. האם ישנה העדפה לרכוש את…

• 6 תגובות
    • 1.5k צפיות
  6. שלום רב , אני צריך המלצה ללפטופ לסטודנטית לעיצוב חזותי , יש כמה דרישות בסיס מעבד I5 , וכרטיס מסך סביר (שהוא לא מסדרת INTEL) . בתודה מראש לממליצים. מטרות המחשב? עיצוב גרפי (בעיקר וכמעט תמיד פוטושופ) * גודל המסך? 13 - 14 אינץ' * משקל רצוי? כמה שיותר קל * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? כן * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? ( ESATA , HDMI וכו)HDMI רצוי * בלוטות?כן * גודל מינימלי של כונן קשיח ?320-500GB * כונן CD/DVD? צורב?כן * כונן Bluray?לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ?לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה?כן * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי?כל חברה המספקת אחריות ונחשבת כאמינה ועמידה.

• 3 תגובות
    • 803 צפיות
  7. Started by FenrirTyr,

* מטרות המחשב? משחקים (בינוניים), עריכת וידאו PREMIERE * גודל המסך? 15.6 * רזולוציית המסך? HD 1366x768, אלא אם יש אחר בטווח המחירים * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? ------ * זמן סוללה? פחות או יותר יעבוד 4 שעות ללא הטענה. לא קריטי במיוחד חיי הסוללה * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? סטנדרטי * Bluetooth? כן * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? 1TB * כונן אופטי? כן * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? עדיפות ACER, ASUS, TOSHIBA, HP * כל דרישה מיוחדת שחשובה לכם (מסך מגע, מסך מגע מסתובב, מראה, צבע... בנוסף חשוב מאוד כרטיס הוידאו - NVIDIA GEFORCE העדיפות

• 18 תגובות
    • 43.1k צפיות
  8. שלום רב, אשמח לעזרה בנושא. 1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? ניתן לנצל הכל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? צפייה בסדרות, משחקים לעתים רחוקות, אפשרות לעבודה עם דאטה א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). עבודה שבועית עם פייתון ביישומי ביג-דאטה, אבל לא באופן מקצועי. המחשב שיש לי כרגע פשוט לא מחזיק מעמד ולוקח לו שעות להריץ כל תוכנית ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על ה…

• 2 תגובות
    • 1.6k צפיות
  9. מחפש לקנות מתנה בשביל חבר שבמילואים, אין לו שימוש מיוחד מדי במחשב (סטונדנט לרפואה) אבל אשמח למצוא משהו שיחזיק באופן טוב צפייה בסדרות וסרטים, ושיהיה נוח לשימוש משרדי. ראיתי פה בפורום המלצה על https://ksp.co.il/web/item/251685 האם הוא טוב ביחס למחירו? מה היתרונות והחסרונות שלו?

10. הלפטופ הוא לחברה שלי ,היא בעיקרון די סגורה על SONY בעיקר בגלל העיצוב והיופי שלו חח מה אתם אומרים על ה ‏Sony Vaio VGN-NR270N/S‎ ?מחירו ב KSP כ 4000 שח דבר ראשון למה הוא כזה זול ?האם משחקים פשוטים כמו SIMS יעבדו אליו ?יש לו כרטיס רשת ?

• 5 תגובות
    • 1.2k צפיות
  11. * מטרות המחשב? המחשב למטרות עבודה ולימודים - חייב להיות מעבד חזק Core2. * גודל המסך? 13~14 אינץ - שיהיה כמה שיותר נייד * משקל רצוי? גם כאן משקל של 2 קילו כולל מטען המקסימום * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? כמה שיותר ארוך - עכשיו קראתי על X301 ו-T400S שהזמנים מאכזבים * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (DVI, HDMI וכו) אני אשמח ליציאת HDMI, אך DVI גם אפשרי. * בלוטות? כמובן * גודל מינימלי של כונן קשיח? 250 גיגה? רצוי SSD * צורב DVD? לא קריטי - משקל עודף * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? חשבתי על X301 ו-T400S אך חשוב לי זמן סוללה ארוך ואשמח לטיפים. * דרישה נוספת שחובה בשבילי - מודם סלולרי מובנה. תודה רב…

• 9 תגובות
    • 1.6k צפיות
  12. שלום לכולם, אשמח לעזרתכם, עשיתי מחקר מעמיק אבל עדיין לא נעול על לפטופ הבא שלי. 1. מה התקציב המקסימאלי? 8,000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? כמה מאות שקלים 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עסקים וגיימינג בינוני ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. call of duty, football manager וכדומה 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 6,7 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כ…

• 0 תגובות
    • 966 צפיות
  13. Started by barakw95,

1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 10K *באילת*, אפשר לחרוג קצת עבור שינוי משמעותי. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? עריכת וידאו ועיצוב גרפי premiere, lightroom, photoshop, da vinci, after effects 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? X 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) X 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? די חשוב, גם מחשב רועש מרגיש לי שהוא מתעייף לי מדי. 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו…

• 0 תגובות
    • 348 צפיות
  14. Started by Neta Of,

שלום, אודה על המלצותיכם למחשב נייד בעל התכונות הבאות: * מטרות המחשב? לימודים - בעיקר אופיס ואינטרנט, אך גם תוכנות כ-spss, שמיעת מוזיקה וצפייה בסרטים. * מחיר? עד 2500 ש"ח (עם עדיפות לסביבות ה-2000 ש"ח, אך יכולה לחרוג מעט מעלה מ-2500 ש"ח). * גודל וציפוי המסך? 12-13.3", מסך מט. * רזולוציית המסך? 1366X765. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? לא * משקל רצוי? עד 1.8 ק"ג כולל סוללה, עדיפות ל-1.5 ק"ג (אחד הפרמטרים החשובים ביותר). * האם נדרש זמן סוללה ארוך? 5-6 שעות לפחות, בשימוש אופיס ואינטרנט. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא. * Bluetooth? לא חובה. * כונן קשיח? נפח סביר+, מהירות: 5400/7200 סל"ד. * כונן אופטי? לא חובה * זכרון? מטמון - 8/16MB, זכרון מהיר - 2GB עם אופציה לה…

• 31 תגובות
    • 5.4k צפיות
  15. אני מחפש נייד שיתאים לסטודנטים עיוורים. עיוורים מצד אחד לא צריכים מן הסתם מסך גדול כך שמסך גודל 13 אינץ פלוס מינוס הוא אידיאלי. כמו כן הם נאלצים לסחוב איתם את המחשב לכל מקום כך שזקוקים למחשב קל ונייד. מצד שני הם משתמשים בתוכנות מיוחדות שדורשות יותר ממשתמש רגיל. אם אגדיר את המינימום להפעלה של התוכנות הללו אז מעבד בחוזק דומה ל- su7300 עם זיכרון 2 ג'יגה זה המינימום כאשר יש עדיפות למעבד חזק יותר וזיכרון 4 ג'יגה. חשוב שהמקלדת תהיה מקלדת סטנדרטית ולא משהו אחר משום שלזה הם מורגלים. התקציב הוא עד 5000 שח פלוס/מינוס . בנתונים הללו נדמה לי שקטגוריית האולטרהפורטבל היא המתאימה למרות שייתכנו גם מחשבים מתאימים שלא בדיוק בקטגוריה הזו. השאלה היא - 1) על איזה ניידים שנמכרים בארץ ומתאימים …

• 0 תגובות
    • 560 צפיות
  16. Started by idofrido,

שלום חברים, אני רוצה לקנות מחשב נייד לנובו חדש. יש לי ניסיון טוב עם לנובו מבחינת האיכות שלו ולכן אני רוצה להמשיך איתם. המחשב עצמו אמור לשמש בעיקר לצורכי עבודה - מיילים, OFFICE וגלישה. בנוסף, חשוב לי שיהיה נוח לצרוב איתו דיסקים ואיכות סאונד, מיקרפון ווידאו טובה לשיחה בסקייפ. המליצו לי על המחשב הזה Lenovo IdeaPad Z370 M565EIV http://www.ksp.co.il/computers/part_uin.php?uin=13968 מה דעתכם?

• 0 תגובות
    • 569 צפיות
  17. Started by Holography,

אהלן, החלטתי להתחדש בלפטופ חדש; המטלה המסובכת ביותר שעליו לעשות היא להריץ וידאו 1080P חלק. כמו כן שימוש יומיומי אינטרנט אופיס מוזיקה וכדומה. יציאת HDMI חובה, צורב DVD חובה, הרדדיסק גדול יתרון משמעותי מבחינתי. התקציב בנתיים פתוח, אקח את המחשב הזול ביותר שעומד בדרישות הללו. רב תודות.

• 0 תגובות
    • 777 צפיות
  18. הלפטופ ישמש כמעין תחליף שולחני - אך בכל זאת אשמח למשהו שהוא לא כבד מדי... תודה רבה !

• 8 תגובות
    • 894 צפיות
  19. Started by RDS,

שלום, תראו אני צריך לפטופ לשימושי סטונדט בגדול... שימושים עיקריים יהיו OFFICE אינטרנט וכדו'.. כדאי שיוכל להריץ סרטים בלי בעיה (גם HD)... כמובן לא מדובר במחשב למשחקים, אם כי אם הוא יריץ איזה משחקים קלילים, מה רע... בעיקרון הרעיון הוא לקנות את המחשב בארהב, כך שהתקציב הוא 600 דולר עם חריגה קלה ל700$ במקרה הצורך, למרות שלא נראה לי יש צורך בסכום כזה לצרכים אלה... כמו כן, אם יש אפשרות ללפטופ עם אחריות בינלאומית היה נחמד, למרות שלא חייב.. תודה רבה

• 5 תגובות
    • 901 צפיות
  20. Started by gf15,

שלום לכולם! אני נוהג לצלם הרבה תמונות במצלמה שלי ולערוך אותן בתוכנות גרפיקה- פוטושופ וכאלה... והגיע הזמן לקנות מחשב חדש. תוכלו לעזור לי קצת בהמלצות? אני מחפש מחשב נייד, 17 אינץ' ומעלה (אפשר גם 15 אם זה קריטי) בתקציב שאינו עולה על 4,500. מעבר לכך אין דרישות מיוחדות. מי יכול לכוון אותי? אפשר להזמין באינטרנט, או לאסוף מת"א או איזור הדרום. תודה מראש לעוזרים.

• 1 תגובה
    • 1k צפיות
  21. * מטרות המחשב? מחשב בסיסי לסטודנט למדעי המחשב- אופיס, אינטרנט, Visual Studio.... * גודל המסך? נראה לי ש 14" יספיקו, סה"כ אני מעוניין במחשב שלא יהיה גדול מדיי כדי שיהיה קל לסחוב אותו ממקום למקום ושיהיה קומפקטי. * משקל רצוי? עדיף כמה שפחות. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא בהכרח * Bluetooth? לא הכרחי. * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? 1TB - 500GB * כונן אופטי? לא קריטי * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? יש לי ניסיון טוב עם ASUS. * כל דרישה מיוחדת שחשובה …

• 0 תגובות
    • 1.9k צפיות
  22. Started by Inertia,

שלום לכולם, אני מתכוון לקנות מעבד חדש מסדרת Ivy Bridge ככל הנראה I5. צריך המלצה ללוח אם ולמארז, עם היתר אני מניח שאסתדר לבד. על המארז להיות גדול, ומאוורר היטב, מרחב פנימי גדול (לא רוצה שההרדיסק יתנגש בכרטיס מסך כמו שקורה לי עכשיו), שיהיה נח לסדר את הכבלים של הספק כח ושיהיו חיבורי USB מקדימה\למעלה. ראיתי הרבה ביקורות על מארזים באתר...קשה לי להפיק מהן את התשובות שאני מחפש וכידוע אין חכם כבעל ניסיון. לגבי לוח אם חשוב לי מאוד שחיבורי ה PCIE לא יהיו צפופים, יש לי כרטיס מסך גדול וכרטיס קול שמנמן וכרגע הם צמודים אחד לשני וזה לא עושה להם טוב. מכיוון שהמארז הולך להיות גדול אין מניעה שלוח האם יהיה גדול גם כן. כמובן שיהיו חיבורים USB3 וכל הFancy Stuff החדשים.. יש תוכניות לOC…

• 4 תגובות
    • 785 צפיות
  23. Started by uvbs,

שלום לכולם, רכשתי לאחרונה את הרכיבים הבאים: "ASUS LGA 1155 - Z68 - PCIe 3.0 and UEFI BIOS Intel Z68 ATX DDR3 2200 LGA 1155 Motherboards P8Z68-V PRO/GEN3" "EVGA GeForce GTX 570 HD Superclocked 1280 MB GDDR5 PCI Express 2.0 Dual DVI/HDMI/Display Port SLI Ready Limited Lifetime Warranty Graphics Card, 012-P" "Western Digital Caviar Green 2 TB Desktop Hard Drive WD20EARX" "Corsair Vengeance Blue 16 GB DDR3 SDRAM Dual Channel Memory Kit CMZ16GX3M4A1600C9B" "Intel Core i7-2600K Processor" אני מתלבט איזה מארז יהיה טוב מספק על מנת להכיל אותם. אני מעדיף לא להוציא על המארז והספק ביחד יותר מ 900 ש"ח יש הצעות?

• 2 תגובות
    • 699 צפיות
  24. מטרה- למשחקים רזולוציה גבוהה GTA4 COD OC - בינוני+ מסך - 19 אינץ (כבר קיים ולא צריך לקנות) תקציב עד 3K מבקש שהספק והמארז יהיו מהמפרט של KSP כי אני כנראה קונה משם תודה מעבדי אינטל Pentium E5200, Bus800Mhz, s775, 2MB, DualCore לוחות אם למעבדי אינטל GIGABYTE EP45-DS3L s775 C2Q 1600Mhz, Intel P45, DDR2 1200, PCI-E זכרונות DDR II 800Mhz 2x2GB OCZ EL Platinum XTC Dual Channel זכרונות none זכרונות none דיסקים קשיחים Western Digital 500GB 7200RPM, 16MB, SATA II כרטיסי מסך GIGABYTE HD 4850 512MB Zalman Fansink GDDR3 DX10.1 HDTV 2xDVI PCI-E 2.0 כרטיסי קול none צורבים Samsung SH-S223B DVD±RW x22 Black Sata ציוד רשתות none מאווררים וגופי קירור Arctic Cooling Freezer 7 Pro (LGA775) מא…

• 1 תגובה
    • 498 צפיות
  25. Started by davis,

שלום, צריך המלצה למארז למחשב חדש ( מוגבל לגובה 48 סמ לנישה של המחשב בשולחן) לחלקי מחשב שקניתי בKSP באילת. חייב מKSP כי רוצה שהם ירכיבו אותו כרגע מתלבט בין 3 אלה : מארז ללא ספק Antec DP501 ATX Mid Tower צבע שחור https://ksp.co.il/?uin=58777&select=.1041..130..307..1218 מארז לגיימרים ללא ספק Corsair SPEC-05 Window Mid-Tower https://ksp.co.il/?uin=50399&select=.1041..130..307..1218 מארז ללא ספק Antec P8 Tempered Glass Mid Tower צבע שחור https://ksp.co.il/?uin=41450&select=.1041..130..307..306..108..1218. זה הרכיבים שקניתי: Processor AMD AMD Ryzen 5 3600…

• 0 תגובות
    • 949 צפיות

דיונים חדשים בפורומים