ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,365 דיונים בפורום זה
-
שלום, אני צריך מפרט למשחקים תקציב עד 3700 ש"ח. דרישות המפרט: * ללא ציוד היקפי(גם ללא מסך) *לעלות משחקים חזקים במיוחד לדוגמא : call of duyt 6 , far cry וכל המשחקים הכבדים למניהם. *שהכרטיס מסך יהיה מסוג HD מכיוון שהמסך שלי הוא FULL HD. *שהמפרט יהיה בנוי בבקשה מאתר http://ksp.co.il/ תודה, ערב טוב ושבוע טוב
-
- 10 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
ברצוני לקבל מפרט עבור שרת יישומים לעד 20 משתמשים סימולטנית, השרת יריץ DB של אורקל ושרת ישומים. המפרט צריך לכלול 2 מעבדים - עבור מערכת הפעלה WIN 2000 SERVER. בברכה איתן לאל אשפר לתת שמות של מותגים ודגמים שלהם התקציב הוא 5000$ כולל הכל נפח אחסון: לפחות 200G
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכם,מה דעתכם בנוגע למפרט הבא: מעבד: AMD Athlon 64 3200 Venice Socket 939 BOX לוח אם: Asus A8V Deluxe VIA K8T800 Socket 939 Motherboard או: Asus A8N-SLI Deluxe nForce4 SLI Socket 939 Motherboard או: MSI K8N NEO4 Platinium Soket 939 Motherboard כרטיס זכרון: A-Data (V-DATA) 512 MB DDR 3200 Memory Gainward Geforce FX 5200 /Pro 660D 128Mb DDR(64bit) DVI Video Card כונן דיסקטים:Sony/Citizen/Panasonic/Teac 1.44MB 3,5` FDD צורב DVD: NEC ND-3540AW 16/8/4//48/24/48 Bulk DVD±R/RW דיסק קשיח: Western Digital 160GB 7200 rpm 8MB Buffer Serial ATA HDD מארז: Compucase-HEC Midi Tower CI-6A19 BL Front USB 300W או: Chenbro PC61169 White 310W True Power Case המחירים נעים בין 4500 ל 4700 …
-
- 15 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
AMD Athlon 64 3200+ Venice (939) - מעבד DFi LanParty Ultra-D - לוח אם Gygabyte 7800 GTX - כרטיס מסך Mushkin 1 GB 2x512 XP4000 2-2-2 Redline - זכרונות WD 120 GB 7200RPM SATA2 - הארד דיסק NEC ND-3540A Dual Layer DVD+R/W/DL 16x Black Bulk - צורב די וי די Thermaltake SViking VA4000 Black - מארז Thermalright XP-120 For Pentium 4 AMD Athlon 64 - היטסינק למעבד Thermaltake Thunderblade 120MM LED FAN Blue A1926 דבר ראשון רציתי לדעת אם יש חברה של ספקי כוח או דגם שאני יכול לסמוך עליו בביטחון שיחזיק את המפרט הזה ( אפילו במחשבה לאוברקלוק בעתיד) הקטע שאני רוצה לרדת מהמחיר של ה-OCZ שעולה 572 בערך....תודה דבר שני האם באמת הביג טייפון של טרמלטייק יותר טוב מהאקספי של טרמלרייט...…
-
- 23 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
החלטתי לעשות מעבר מאינטל לamd אני צריך מפרט הכי טוב שאפשר למשחקים ופוטושופ אני יודע שהסכום לא הכי גדול אבל זה מה שיש. אין צורך במסך,מקלדת,עכבר. המארז חייב להיות שחור עם ספק הכי טוב שאפשר בתקציב שלי. צורב רגיל יספיק אין צורך בדי וי די. דיסק קשיח הכי שקט שאפשר אני חושב סמסונג. אם אפשר גם להמליץ על חנות. תודה לעונים.
-
- 15 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכולם, מבקש המלצה למחשב לשימושים מקצועיים של מעצבת גרפית. כונן קשיח + כונן אופטי - קיים. התוכנות שעבורן המחשב - פוטושופ, אינדיזיין, אילוסטרייטור, פלש ודרימוויבר. תקציב - 2000 ש"ח (כולל הרכבה). יש המלצות ? תודה לעוזרים ! הכיוון שאני חשבתי עליו - Intel Sandy Bridge Core i5 2320 Socket 1155 6MB 3Ghz 95W Box, יחידות 1 ₪922 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=3215 ASROCK H61M/U3S3 B3 S1155 USB3 Sata3 VGA HDMI DVI H61 CHIPSET, יחידות 1 ₪412 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=2950 Elixir 8GB Kit (4GBx2) DDR3 1333Mhz , יחידות 1 ₪192 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=2898 Cooler Master Elite 335, יחידות 1 ₪180 http://www.rsm.co.il/product.aspx?prod…
-
- 11 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום,, פשוט אצטט מהנושא הראשי את הדרישות ואח"כ אפרט מה שרלוונטי. 1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 ש"ח, התקציב הוא 4500 ש"ח עם התגמשות עד ל5000 ש"ח. 2. מה שימושי המחשב: בראשית ובראשונה המחשב מיועד לגיימינג, המשחקים הקבועים הם BF3 וCOD:OP2. כמובן שאפשר להוסיף את רוב המשחקים החדשים בשוק שהם SC2, Simcity 5 טומב ריידר וכו'. לא חסרים משחקים. שנית, המחשב הוא גם לצורכי תכנות, ג'אווה, C++ וכדומה. (דברים אלה לא דורשים הרבה כוח עיבוד, רק הרבה זיכרון ראם) 3. האם יש צורך בציוד הקפי: לא. 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט: ישנם כמה רכיבים שברשותי שאפשר לוותר במפרט: כרטיס מסך - יש לי את HD6950 שנקנה באמצע שנת 2012 לאחר שהכרטיס הקודם נשרף (פעמיים). אם יש אפשרות להכניס בתקציב …
-
- 11 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום, מאז שרכשתי את המחשב יש לי בעיה בהתקן של העכבר המובנה. מידי פעם לאחר שהמחשב נכנס למצב שינה ועולה שוב התוכנה של הsmart gesture לא עולה וכתוצאה מכך אי אפשר לבצע אף אחד מהמחוות הקיימות. אני צריך להפעיל את המחשב מחדש. ניסיתי לעדכן דריבר, להסיר ולהתקין שוב.. שום דבר לא עובד, אני לא אשלח על דבר כזה לתיקון אבל זה בלתי נסבל... אשמח לעזרה. תודה.
-
- 5 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
היי כולם,אני קורא מזדמן שנהפך לכותב היום כי אני זקוק לייעוץ,אני יודע שיש כאן כמה מומחים ומקווה שתוכלו לעזור. זכיתי בפרס כלשהו (טלויזיה גדולה)ויש לי אפשרות להמיר אותו למחשב נייד של חברת FUJICOM מדגם SLM10AL אפשר לראות את המפרט המלא שלו פה: http://www.fujicom.co.il/web/Catalog.aspx?Page=Brands&Brand=Laptops הידע שלי במחשבים ניידים די מוגבל ולכן רציתי לשאול: 1)כמה להערכתם מחשב כזה שווה?אם מישהו קונה אותו בכסף. 2)האם הוא נחשב טוב/בנוני/חלש?מה היתרונות והחסרונות הבולטים?המסך די קטנטן,את זה הבנתי כבר. האם הייתם ממליצים למישהו על מחשב כזה גם אם לא היה זוכה בו?..אני שואל כדי שאוכל להחליט אם כדאי לי להמיר את הפרס שלי ולבקש את המחשב הנ"ל. אני מבין שחברת פוג'יקום זה לא בדיוק שם …
-
- 5 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום, חבר שלי רוצה לרכוש מחשב נייד לאינטרנט ואופיס,וגם קצת צפייה סרטים (SD וHD) והתקציב הוא 4000 ש"ח. גודל מסך צריך להיות לפחות 13 אינץ'. משקל לא כזה קריטי אבל כמובן מומלץ שיהיה כמה שיותר קל(לא בכל מחיר). חשוב שתהיה יציאת HDMI, שיהיה בלוטות' ולפחות 500GB הארד דיסק. וגם שיהיה צורב DVD אחריות בינלאומית לא חשובה כי התכנון לקנות מהארץ וחשוב רק שתהיה אחריות כאן בארץ. אין העדפה לחברה מסויימת מהסיבה הפשוטה שאני פשוט לא יודע מה כדאי לצרכים האלו ובתקציב הזה וצריך את עזרתכם תודה רבה
-
- 4 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לפורום הנכבד, ברשותי לפטופ של טושיבה מהדגם הנ"ל, לאחרונה המחשב הפסיק לזהות רשתות אלחוטיות בכלל, אף שסוויטץ' הwifi דולק. לאחר הגדרות חוזרות של הרשת הביתית באופן ידני לא הועילו ובדיקה בחיבור קווי שהייתה חיובית החלטתי לפתוח את הלפטופ ולבדוק מה המצב בפנים, גם לא יזיק לעבור עליו עם ספריי מגעים אחרי כמעט 3 שנים בשימוש כבד. אבל מסתבר שזה ממש לא סיפור פשוט למשתמש הביתי. הברגתי החוצה כל מה שמצאתי בתחתית המארז, אני לא רואה עוד אפילו בורג אחד שניתן להעיף כרגע, 2 חלקי המארז נפתחים בהיקף אבל עדיין יש התנגדות במרכז, במבט פנימה מהצד אני רואה שישנן כנראה עוד 2 תושבות לברגים במרכז אבל אני לא מוצא דרך להגיע אליהן מהתחתית ובאיזור המקלדת אין גישה כלשהיא שניתן לזהות, לפחות מבלי להסיר…
-
- 5 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום, רכשתי מחשב נייד dell inspirion n5010 אך הנייד לא מזהה את הראוטר הביתי.. הראוטר מזוהה על-ידי האייפון ובנוסף כאשר אני מחשב את הראוטר בכבל למחשב הנייד הוא כן מזהה אותו... ניסיתי ללחוץ על הכפתור שמוצא רשתות אלחוטיות ( במקרה שלי f2, עם fn ובלי fn) ועדיין לא מצא לי כלום.. איפה הבעיה?
-
- 1 תגובה
- 1.3k צפיות
-
-
ברצוני במחשב HTPC אבל גם לאינטרנט ועבודה(אופיס) במקרה הצורך. התקציב הינו עד 3100 ש"ח, אפשר לחרוג אם זה באמת משתלם למרות שקשה לי לחשוב איזו סיבה יכולה להיות. אנא הכלילו בהצעה מערכת הפעלה וחובה שהמפרט יבנה מ-RSM בלבד. אני מתלבט בין 2 הפלטפורמות הנ"ל, כל הצעה אחרת תתקבל בברכה: מפרט INTEL Intel Sandy Bridge Core i3 2105 Socket 1155 3MB 3.1Ghz Box, יחידות 1 ₪695 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=2909 Gigabyte GA-HA65M-D2H-B3 H61 CHIPSET, יחידות 1 ₪467 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=2649 Samsung SpinPoint F4 EcoGreen 32MB 2TB Sata HD204UI, יחידות 1 ₪425 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=2132 צורב LG GH22 SATA x 22 Black, יחידות 1 ₪116 http://ww…
-
- 20 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
דחוף! עד כמה מעבד i7 u זולל יותר סוללה ממ עבד i5u ?
-
- 6 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
היי, אחותי צריכה מחשב ללימודים, לשימושים בסיסיים ביותר (אינטרנט, אופיס, צפייה בסרטים וכו'), ללא שום תוכנות עריכה או דברים כאלה.. בכל אופן הדרישות הינן: 1. לא כבד 2. מסך "14 איכותי 3. סוללה חזקה כמה שאפשר 4. עדיפות לSSD 5. עדיפות לחברת Dell תודה רבה מראש לכל מי שיכול לעזור!!
-
- 2 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אהלן, אני סטודנט להנדסה בשנה הראשונה בשנקר. חוזר הביתה כל יום. אני צריך מחשב חדש ללימודים ומתלבט בין נייד לנייח, בתכלס ממה שאני מבין עד עכשיו מהלך הרוח כמעט ואין שימוש בנייד בלימודים. ישנה אופציה לקנות נייד ולחבר למסך חיצוני אבל אני לא יודע עד כמה זה פרקטי, כי כנראה 90 אחוז מהזמן אני משתמש במחשב בבית. רציתי לשמוע דעות נוספות, אולי מסטודנטים שעשו תואר בהנדסה האם יש שימוש למחשב נייד שמצדיק רכישה ומה כדאי לרכוש. תודה רבה לעוזרים.
-
- 7 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
* מטרות המחשב: סטודנט למדעי המחשב * גודל המסך? 13/14 עדיפות ל13 * רזולוציית המסך? לא משנה * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? לא * משקל רצוי? עד 1.6 אפשר לחרוג מעט * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם) יותר ארוך יותר טוב (סטודנט) 6-7 נשמע סביר * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? * Bluetooth? * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? SSD * כונן אופטי? לא * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? עדיף שכן * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא אהלן, אני מתוכנן ללמוד מדעי המחשב בשנה הבאה, והתחלתי להתלבט לגבי מחשב נ…
-
- 4 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
* מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) אופיס אינטרנט וסרטים (KODI) וחיבור לטלויזיה לראות סרטים. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 14-16 לא חשוב מה שיותר עדיף לא ממש מבין * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקטס, אייקונים קטנים יותר) אשמח לFHD * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? לא כזה חשוב * משקל רצוי? כמה שיותר קל כמובן אבל ש…
-
- 5 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
נשבר המסך של המחשב ניייד של דל מדגם INSPREION, כנראה עקב נפילה (פתחנו את הלטופ והמסך שבור) מגובה של כמטר. סביר להניח כי כל שאר החלקים עובדים כראוי, זאת משום שהווינדוס עשה לנו את הצליל פתיחה ונראה כאילו עובד בסדר. בחלק הלא שבור של המסך וזה שנראה בסדר, רואים את החלק של הויינדוס... עכשיו בהנחה שאכן זה מה שקרה, כמה עולה התיקון של המסך (בערך)?
-
- 9 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3400 (כלול כבר i7 - 7700k ב600 ש"ח - כלומר 4000 בסך הכל) א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? הכל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200-300 שח אם זה ממש משתלם 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. בעיקר call of duty , leauge of legends וכנראה עוד ברגע שנקנה אותו -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920X1080 (144HZ -לאילו הגדרות…
-
- 4 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
האם המפרט הזה מתאים למחשב לגיימינג קל? ואיך הוא ביחס למחיר? עלות מחשב זה היא 2588 SSD: חברת corsair/liteon sata3 Corsair CSSD-F240GBLE200 Lite-On MU-3 240 GB (PH4-CE240) כרטיס זיכרון: חברת crucial מעבר לזה אין לי מידע החנות היא סי די לוג בנתניה, אשמח להמלצות/דיס המלצות המחיר הוא דרך הנחה שיש לי תודה מראש על העזרה מפרט.pdf
-
- 4 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
האם הרכיבים הנל יוכלו לפעול ביחד?: (לא להתייחס לוי הירוק ולמשולשי הזמינות) תמונה שם המוצר יצרן אתר זמינות איפוס כמות מעבד אינטל : מק"ט: #47221Intel Core i5 8400 2.8Ghz 9MB Cache s1151v2 - Box 1 מאוורר למעבד : מק"ט: #21051Arctic Freezer 13 CPU Cooler 1 לוחות אם למעבד…
-
- 1 תגובה
- 1.3k צפיות
-
-
AMD Athlon 64 3200+ Venice 512KB L2 Cache Socket 939 Processor - BOX 950¤ DFI NF4 ULTRA INFINITY - 695¤ SAMSUNG DDR 512MB 400mhz x 2 - 600¤ WD 160GB 7200RPM 8MB SATAII - 535¤ Leadtek Winfast PX 7800GT 256MB 256bit PCI-E - 2490¤ NEC ND-3540A Dual Layer DVD±R/W/DL 16X BLACK - 290¤ Sunbeam Transformer BLACK - 400¤ ViewSonic E90f+SB - 1110¤ FSP 400W ATX 12V (Version 2.0) 400W 12CM Fan - 380 כונן דיסקטים 1.44 - 50¤ סה"כ 7500 //////////////////////////////////////////////////////////////או//////////////////////////////////////////////////////////////// AMD Athlon 64 X2 Dual-Core processor 3800+(2.0GHz) BOX 2290 ¤ 1 DFI NF4 ULTRA INFINITY 695 ¤ 1 SAMSUNG DDR 512MB 400mhz 300 ¤ 2…
-
- 26 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אחרי ארבע שנים הגיע הזמן להתפנק במחשב חדש.. אז ככה השימושים שלו יהיו בעיקר משחקים.. יתכן שיהיו עם עריכה\קידודים של וידאו (לא משו רציני).. התקציב הוא 10K אך ניתן לפזול לכיוון ה11K אם באמת באמת כדאי.. עכשיו מה ששונה פה מרוב המפרטים, הוא שאני צריך כולל כל הציוד ההיקפי.. כלומר כולל עכבר, מקלדת, רמקולים ומסך איכותיים.. (ללא מערכת הפעלה..) אל תתחילו את הדיון של "אל תקנה כרטיס מסך טוב עכשיו.. תחכה לעוד כמה חודשים"- תנו לי את המפרט הכי טוב שניתן ואני כבר אחשוב מאוחר יותר בקשר להחלפת כרטיס לזול יותר.. תודה רבה מראש )
-
- 12 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? ניתן לחרוג עד 500 שקל, אבל שישמש לשפור משמעותי ביכולות או שיאפשר שיפור ביכולת לשדרג אותו מאוחר יותר 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. rome total war2, filght simulator x -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1680 * 1050 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?…
-
- 4 תגובות
- 1.3k צפיות
-