ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,377 דיונים בפורום זה
-
אני רוצה לשדרג את המחשב שלי למפרט הבא ( מפרט עתידי) Sandforce ssd vortex 3 pro שהוא יצא Core i7 2600k sandy bridge Kingstone 2x3gb 1600mhz אני צריך הצעה ללוח אם עם סוקט 1155 Geforce 480gtx יש לי כבר ספק vx500w ומארז של coolermaster איכותי הצעות לשיפור ,שינוי ?
-
- 13 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אני רוצה לרכוש נייד לאחייניתי במחיר 2500 (גמיש במידה ומאוד כדאי). המטרה מוזיקה אופיס אינטרנט וגם משחק בפוטושופ (לא לצרכים מקצועיים) לפי המדריך שקראתי בפורום זה הבנתי שעדיף לא לייבא מחו"ל כי אני מחפש נייד זול. אם כך רציתי לדעת מה הדגמים הכי מומלצים כרגע? מצ"ב רשימת הדרישות: * מטרות המחשב? אינטרנט אופיס וגרפיקה דו מימדית (לא לצרכים מקצועיים) * גודל המסך? עדיף גדול בגלל נושא הגרפיקה. * משקל רצוי לא משנה * האם נדרש זמן סוללה ארוך לא משנה * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI * בלוטות לא משנה * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? 320 ג"ב לא משנה המהירות אין צורך בSSD * כונן CD/DVD? צורב? כדאי אבל לא מחייב * כונן Bluray? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית …
-
- 12 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום, קניתי לפני שבוע dell studio (דגם i5) בארה"ב והוא עובד נהדר. אתמול התקנתי עליו heroes 4 (משחק יחסית ישן) ולפעמים המסך קצת מרצד באמצע המשחק (במיוחד בחלקו התחתון התמונה נמרחת ממש). הדבר לא קורה אם אני גולש או מפעיל תוכניות אחרות. האם יש בעיה בכרטיס מסך? האם זאת בעייה של קונפיגורציה שלא מתאימה למשחק? תודה על תשובתכם.
-
- 1 תגובה
- 1.4k צפיות
-
-
אהלן חבר'ה, לאחי הלא כל כך קטן, יש מחשב ישן וחשבתי לעשות לו שדרוג כדי שיוכל להנות מהמשחקים החדשים ביותר על רזולוצית 1280X1024. מהמחשב הישן אני אקח, הארד דיסק של 160GB, שלושה מאווררים של 80mm ואת המסך 17' היחסית חדש, קרוב לוודאי שאני גם ארצה לקנות לו רמקולים 2.1 כדי שיוכל להנות ממוסיקה איכותית, אך ביקשתי ללא ציוד הקפי בכותרת, כדי שאוכל לראות איך יהיה המפרט, לפני שאני אצרף אליו רמקולים. לשיפוטכם, תודה מראש.
-
- 17 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום לכולם אחרי שגיליתי שהמחשב שלי מת אני חושב על לקנות חדש... התקציב שלי הוא בערך 2000 ש"ח..בסכום כזה עדיף לקנות נייד או קונן?? (מסך רמקולים כל השאר כבר יש) אני צריך את המחשב ללימודים לגלוש ולראות משחקי כדורגל...המשחק היחידי שיהיה איזושהו סיכוי שאתקין במחשב הוא מנג'ר... בשביל לשחק אותה מבין בחנויות מה נחשב לדבר טוב שיחזיק מעמד בכרטיס מסך,ספק,זיכרון וכל זה (אני לא מבין במחשבים) תודה לעוזרים
-
- 16 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום, לאחרונה התעניינתי בקניית מחשב נייד. רציתי מחשב וביקשתי המלצות פה, נתנו לי אחלה של המלצות למחשבים עד 4000 ש"ח. הסתכלתי קצת ביד 2 וראיתי מחשבים ניידים מאוד חזקים במחירים מאוד זולים - המוכרים טוענים שהם היו בשימוש חודשים ספורים. לאחר שבדקתי את מחירי המחשב בזאפ ראיתי שהמחירים שלהם נעים בין 7000 ל-8000 ש"ח, לדוגמא - dell latitude 6230u ultrabook, מעבד i7 3687u, הארד דיסק SSD 256GB. הצלחתי להוריד את המוכר למחיר של 3900 ש"ח. האם זה שווה את זה? הוא טוען שיש אחריות בינלאומית של דל ל-3 שנים. בנוסף, ראיתי שהמעבד 3687u לא קיבל ציונים כל כך טובים. מה דעתכם עליו? מה דעתכם על הנושא? האם שווה לקנות? איך אפשר לבדוק באמת שהמחשב באמת כמו שרשום והחלקים מקוריים? תודה רבה לעונים!
-
- 12 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אנכנו קונים לאחותי האנימטורית מחשב חדש. השימושים העיקריים הם Maya, Flash, Photoshop וקצת After Effect. המסך הנוכחי שלה כנראה יהפוך להיות מסך משני ובתור מסך ראשי חשבנו 22' (לא רחב). המחשבה היא שהמחשב ישמש אותה לכמה שנים, אבל אם אין צורך בתקציב הפוצץ אין שום חובה לנצל אותו עד תומו :-) תודה!
-
- 16 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
* מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) אינטרנט ואופיס * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? עד 16 אינצ' * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקטס, אייקונים קטנים יותר)כמה שיותר גבוה יותר טוב * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? לא * משקל רצוי? כמה שיותר קל יותר טוב * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם) שיוכל לעבוד במשך 4 שעות ללא מטען * האם יש צורך ב…
-
- 2 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? - לא חובה לחסוך אבל אם אפשר אז למה לא. במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עדיף שלא לחרוג כלל אלא אם כן יהיה פספוס רציני ללא חריגה 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה) - שימוש תדיר לגיימינג ולצפייה בסרטים. ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? - לכלל המשחקים בשוק, שיפעיל את כולם באיכות הטובה ביותר שהתקציב מרשה. אם צריך לתת דגש אז שיפעיל את SC2 הכי טוב (ואני יודע שמדובר במשחק קל יחסית אז אל תתנו להערה זו חשיבות גדולה מדי). * לאילו הגדרות גרפיו…
-
- 8 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים ואינטרנט א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: רוב המשחקים החדשים -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). מבקש במפרט המלצה גם למסך, כנראה FHD -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוג…
-
- 2 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אני רוצה לקנות מחשב לבית, כשהדרישות הן: 1. עבודה משרדית (היא עובדת עם ב-5-10 קבצי WORD ו-5-10 קבצי EXCEL פתוחים במקביל, ועוד כמות דומה של טאבים בכמה דפדפנים, חלקם PDF, לפעמים גם יותר). 2. באותו זמן, שיהיה מחובר למסך טלוויזיה וישדר סרט ב-HD, בו אצפה אני. 3. שיהיה שקט יחסית, ועם מארז שנחמד שיימצא בסלון, עדיף מארז קומפקטי. 4. שאת כל זה יבצע באופן חלק יחסית. קשה לי להאמין שאעדכן רכיבים, אז עדיף שיהיה מתאים 5 שנים קדימה (המחשב הנוכחי שלי משרת אותי נאמנה כבר 6 שנים והוא מתפרק בימים אלה). 5. התקציב - גמיש. 2.5K אפשרי, עדיף לחסוך מה שניתן. אם יש כדאיות גדולה להוציא קצת יותר, גם אפשרי. הבנתי שאפשר לבצע דבר כזה במחשב אחד (אם ארצה לעשות pause בסרט, אפריע לה לעבוד...), השאלה היא איזה…
-
- 12 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
זה SSD מומלץ למחשב נייח ? https://www.newegg.com/global/il-en/crucial-mx500-1tb/p/N82E16820156174
-
- 4 תגובות
- 1.4k צפיות
- 1 follower
-
-
AMD Athlon 64 3700 (939-pin) Box San Diego 2,207 ש"ח Thermalright XP-120 for Pentium 4 AMD Athlon64 266 ש"ח GeIL 1GB 2*512MB ONE Winbond BH PC3200 DDR400 Dual Channel 1,771 ש"ח SunBeam Transformer Black case 633 ש"ח Westren Digital 160Gb SATA II 549 ש"ח Sony Floppy Drive 1.44 Black 66 ש"ח NEC ND-3540A Dual Layer DVD±R/W/DL 16X Black Bulk 393 ש"ח OCZ PowerStream Power Supply 520W 868 ש"ח DFI LANPARTY UT nF4 Ultra-D 899 ש"ח Sapphire ATI Radeon X800 XL PCIe 512MB ViVo 2,931 ש"ח זה המפרט האם כדי צריך להוסיף קירור לשנות משהו?
-
- 20 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
יש חיה כזאת?! אני רוצה לקנות מחשב נייד/נטבוק {עם העדפה לנטבוק} שיוכל להריץ את המשחק הנ"ל בתקציב הנ"ל.. תודה
-
- 9 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני צריך שתבנו לי מפרט לעבודה גראפית בעיקר ב8000 ש"ח המחשב הוא לאחת שלא מבינה יותר מדי במחשבים.. הוא צריך לכלול מסך LCD טוב (תנו לי בבקשה הצעה אחת עם מסך 17 ועוד אחת עם 19) אם אפשר אז בבקשה הצעה אחת של אינטל ועוד הצעה אחת של AMD, ויתרונות וחסרונות של כל אחת
-
- 18 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
יש מחשב ביתי שהפסיק לעבוד ובעל לא רוצה להשקיע בו ואומר שרוצה חדש מורכב במקום, עם מערכת הפעלה, ללא מסך אך תקציב הוא בערך 1000 ש"ח. מחשב אמור להיות למטרות פשוטות כמו גלישה באינטרנט, קריאת דואר אלקטרוני, קריאה קבצי PDF וכו'. ב-KSP מצאתי מפרט זה שעולה על 1200 ש"ח אולם בהתחשב שיש כבר דיסק קשיח 80GB SATA-3, יש כונן DVD, יש מעבד אינטל G640 ויש מארז למה לקנות הכל מחדש? ראיתי ש-KSP מציעים הרכבה ב-1 ש"ח והתקנת חלונות ב-1 ש"ח בתנאי שמחשב נקנה אצלהם. אפשר לראות תמונה של תנאים שלהם מצ"ב. אני לא מבין דבר אחד - הרכבה והתקנה שהם ב-1 ש"ח זה בתנאי שכל החלקים נרכשים או מפרט מוכן של מחשב? האם כדי במרה שלי לרכוש כל חלק בנפרד ואז להוסיף חלקים שיש ממחשב קודם או לתת להרכיב מחשב ל-KSP ולהתקין חלו…
-
- 2 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום דרושה עזרה בהרכבת מפרט לשידרוג המחשב שלי שעשה דרך ארוכה ונפלאה אך הגיע הזמן להשתדרג... אני מעוניין להחליף את המעבד, לוח האם והזיכרונות, כמו כן כרטיס מסך חדש ובהתאם גם ספק חדש. לגבי מעבד: חשבתי בכיוון של i5-3570K, מתכנן לעשות אוברקלוק. אין צורך בקירור אני מתכוון להעביר את המוגן למעבד החדש. לגבי לוח אם: אין צורך בלוח אם עם SLI/CF, כמו כן אין צורך בכרטיס מסך מובנה. כרטיס מסך: חשבתי בכיוון של 6850 או 7850 (מעדיף רק כרטיס של ATI) שאר הדברים באדום תודה רבה 1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? כן ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אפשר לחרוג עד כמה מאות שקלים 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה מש…
-
- 10 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום. אני כבר החלטתי על נייד מסויים, וכבר רציתי ללכת עכשיו לקנות , אבל נתקלתי בשני ניידים שנראלי לא פחות טובים, ומחיר בערך אותו הדבר... השימושים שלי זה שתי מערכות הפעלה , וינדוס ולינוקס, אולי תוכנות כבדות , אינטנרט , שירים סרטים, ומשחקים(משחקים חדישים עם הדרישות הגבוהות) הנה הניידים: 1) http://officedepot.co.il/catalog/catalogSku.do;jsessionid=0000FG858nkuvWmznMzazcZT4tk:12bbi68k5?sgID=10&N=2+31488+30970&pr=QJ5&id=4078820 2) http://www.1pc.co.il/product_info.php?cPath=414_598&products_id=5259 3) http://www.1pc.co.il/product_info.php?products_id=4208 תודה רבה לעוזרים. תקציב : 6000 ש"ח גג!
-
- 16 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אחרי המתנה של חודש וחצי לדל סטודיו 14זד http://www.laptopmag.com/review/laptop/dell-studio-14z.aspx התבשרתי היום מדל ישראל שהוא לא יעשה עלייה. אני מחפש תחליף דומה: ביצועים: core 2 duo אני מחפש משהו שאולי יחליף את המחשב דסקטופ שלי איכותי: מקלדת נורמלית, טאצ'פד נוח ומסך שלא מבייש (לא לכל אוסף רכיבים אפשר לקרוא לפטופ) רצוי מסך גרפי ראוי אם כי לא הנייד לא מיועד למשחקים. מקסימום פוטושופ ועריכת וידאו לייט. רצוי קל : אין לי בעיה ללא כונן אופטי *ואם יש פה מתכנתים - יש לכם ניסיון מול ויז'ואל סטודיו במסך 13 אינץ? האם זה נוח? אשמח לעזרה
-
- 10 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
Core i5 2300 2.8Ghz, s1155, 6MB, GPU Core, Tray מחיר: 890 ש"ח לוח אם: PH67-UD3 s1155 Core i3/i5/i7, Intel H67, DDR3 1333, 2xPCI-E מחיר: 505 ש"ח זכרונות DDR III 1333Mhz: 2x2GB G.Skill Ripjaws X Edition Dual Channel מחיר 235 ש"ח דיסקים קשיחים Samsung: 500GB 7200RPM 16MB Sata II HD502HJ מחיר: 189 ש"ח כרטיסי מסך Zotac: GTX460 Synergy 768MB GDDR5 DX11 2xDVI HDMI DP PCI-E מחיר: 790 ש"ח מאווררים וגופי קירור Arctic Cooling: Alpine 11 Rev.2 CPU Fan (s775,1156) מחיר: 65 ש"ח מארזים Thermaltake: V4 Black Edition Middle Tower Series Black Case (No PSU מחיר: 180 ש"ח ספקי כוח SeaSonic: 500W 80+ Bronze Active PFC 12cm Fan PSU SS-500ET (Oem) מחיר: 310 ש"ח סה"כ 3164 .... ללא צורב. …
-
- 10 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
https://ksp.co.il/?list_compare=.41793..40729. מה עדיף? מחירי אילת כמובן.. מצד אחד לנבו יותר כבד משקל ואתה מקבל גם עכבר וצורב אחריות לשנה מצד שני הHP עם יותר אחריות ועם ותר זכרון ssd ומחיר זול יותר
-
- 3 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
החלטתי לעשות מעבר מאינטל לamd אני צריך מפרט הכי טוב שאפשר למשחקים ופוטושופ אני יודע שהסכום לא הכי גדול אבל זה מה שיש. אין צורך במסך,מקלדת,עכבר. המארז חייב להיות שחור עם ספק הכי טוב שאפשר בתקציב שלי. צורב רגיל יספיק אין צורך בדי וי די. דיסק קשיח הכי שקט שאפשר אני חושב סמסונג. אם אפשר גם להמליץ על חנות. תודה לעונים.
-
- 15 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום , אני מחפש מחשב נייח לבית, חברה שלי לומדת תקשורת חזותית ומשתמשת המון בתוכנות adobe אני לומד מדעי המחשב ומתעסק הרבה network security וwebmaster אני רוצה מחשב עם 2 מסכים , לא החלטי עדיין על הגודל (עדיין מתכנן את העמדה שלי ואולי אני יתחיל עם מסך אחד ביינתים , אבל זה לשם אני רוצה להגיע) חוץ מהשימושים האלה לא יהיה שום שימוש אחר , לא משחקים ולא סרטים , יש לנו מכשירים יעודיים בשביל זה. אני בונה על תקציב של 3K בערך , ראיתי במפרטים המומלצים כמה מפרטים באזור הזה שנראה לי שיתאימו אבל צריך לעשות בהם שינויים (פה אתם נכנסים) תודה רבה על העזרה והזמן שאתם מקדישים לעזור לי , מעריך את זה מאוד! 1. מה התקציב המקסימאלי? 3.5K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? שנינו סטודנטים …
-
- 9 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום, קניתי לחברה בזמנו מחשב נטבוק 10 אינץ מדגם Msi u135dx ms-n014 היה לי הגיוני כשאר אני קונה מחשב נייד, לא משנה אם זה נטבוק שלפחות פעולות בסיסיות כמו גלישה באינטרנט או דפדוף בתיקיות במחשב יעשה באופן חלק. אך התברר כי המחשב הינו ממש איטי. הבנתי כי המחשב תומך בשדרוג עד 2gb ddr3 ואני מעוניין לשדרג אולי זה יפתור את הבעיה. איזה זיכרון צריך לקנות? (דגם) וכמו כן קראתי באיזה פורום בחול שהזיכרון הנוכחי 1gb הוא על הלוח אם עצמו, ויש להוסיף רק עוד 1gb ולא זיכרון של 2gb, האם זה נכון? וכמו כן מה ניתן לעשות חוץ משדרוג הראם בכדי שהמחשב יתחיל לרוץ? מריץ windows 7. תודה רבה מראש ערן
-
- 5 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
הי אני מחפש מחשב נייד זול ובעל חומרה סבירה... * מטרות המחשב? לדוגמה: אינטרנט, סרטים, משחקים קלים ופוטושופ בסיסי * גודל המסך? לא ממש משנה, אבל לא נטבוק עם מסך 10 אינץ'. לפחות 14. * משקל רצוי? לא חשוב, במגבלות הסביר - לא איזו מפלצת של 5 קילו. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לא. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (DVI, HDMI וכו) לא, אבל שתהיה יציאה כלשהי לחיבור מסך. (VGA, DVI...) * בלוטות? רצוי שכן. היה לי נסיון רע עם דונגל בלוטות' בעבר. * גודל מינימלי של כונן קשיח? לא חשוב. * צורב DVD? כן * האם נדרשת אחריות בינלאומית? לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא תודה מראש, מקווה שקיים מחשב שעונה על הצרכים האלה
-
- 13 תגובות
- 1.4k צפיות
-