ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,474 דיונים בפורום זה
-
היי חברים אני מתחיל ללמוד בקרוב מדעי המחשב וזקוק למחשב נייד. אני אשמח למחשב שישרת אותי לכל ה3-4 שנים הקרובות של התואר ולכן מעדיף לקנות מעבר לדרישות הבסיסיות. התקציב הוא בסביבות ה3200-3300. אפשר לחרוג במעט אם זה שווה את זה. בנוסף - אני מעדיף לרכוש בחול (לא זקוק למקלדת בעברית), אם יש המלצות לחנויות ששולחות לארץ - אשמח לשמוע. ציטוט 1. מה התקציב המקסימאלי? 3300~ א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? ניתן לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? כמה מאות שקלים 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה …
-
- 1 תגובה
- 1.4k צפיות
-
-
נא להרכיב מKSP פתח תקווה (יש הנחה לסניפים ספציפיים על חלקים ספציפיים, אז לקחת בחשבון), המסך צריך להיות CRT 19',המחשב למשחקים, שום OC לא מתוכנן. עדיפות ל2 ג'יגה ראם. נסו לראות איך אתם עושים את זה מסכים אפשר לקחת מכל חנות אחרת.[br]פורסם בתאריך: 29.12.2006 בשעה 01:17:12 אני נאלץ להקפיץ, זה הגיע לעמוד שני ולא ענו לי. :-\
-
- 16 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
. מה התקציב המקסימאלי? 4500 ש"ח כולל מסך ותוכנות : 3500 שח למחשב + 1000 שח WIN8.1 + ו-3 רישיונות Office 2010 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל הכל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? כ- 500 שח, אבל בהתאמה לשימושים לא נראה לי שצריך 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גלישה - לפעמים ריבוי חלונות בו זמנית, מעט מאד סרטים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. ללא …
-
- 5 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
קניתי לפני שנה מחשב של DELL הדגם VOSTRO 1720 כרגע יש לי עליו XP רציתי לפני שבוע לפרמט אותו ולשדרג אותו ל7 אז החלטתי לפני שאני עושה את זה אני בודק אותו ממש על תוכנה וירטואלית הורדתי VBOX התקנתי עליו 7 והכל עובד חוץ מהכרטיס קול ... ניסיתי להוריד דריברים ללא הצלחה וגם שמתי לב שבדיסק שקיבלתי אין בכלל בדיסק דרייברים שמותאמים ל7 אלה רק לXP ולויסטה . את מה שניסיתי להוריד זה באתר הרישמי של דל! עכשיו מה שאני חושב שזה לא עובד לי בגלל שזה בתוכנה וירטואלית שמותקנת בכלל על XP אבל אני לא יודע ואני די חושש לשדרג ל7 מה לעשות? תודה מראש! עופר רציתי לשאול עוד משהו אז אני דוחף את זה פה איך רואים את ההיסטוריה של האינטרט ב 7 ?
-
- 10 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימלי? 3000 במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 400 שח 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב - שימוש כללי: אינטרנט/סרטים/מוזיקה ומשחקים כמו פיפא או משחקי מירוצים ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? מסך DELL 24 1920X1200 * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? אין לי שאיפה לשחק על הגדרות הכי גבוהות אבל שיעבוד נורמאלי 3. אין צורך בציוד היקפי 4. האם יש רכיב בו אין צורך במפרט (כונן דיסקטים, צורב למשל)? לא 5. במידהויש צורך במפרט חלקי בלבד, יש לציין במדויק אילו חלקים כבר קיימים ואילו צריך לכלול במפרט. 6. עד כמה השקט של המפרט חשוב בסולם של 1 …
-
- 10 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
יש לי מחשב נייד מסוג HP 2230S, וצריך להחליף בו את הסוללה כי היא לא נטענת וזה בדוק.. אבל המחשב ישן יחסית, לדעתכם זה שווה לקנות סוללה בשבילו? כרגע יש לי 4 תאים, רצוי לקנות 8? כדאי מאיביי? ובמה סוללה חלופית שונה ממקורית?
-
- 6 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
טוב אז אני קונה היום מחשב נייד סוף סוף.. הנייד יהיה רק לבית..ובעיקר לסרטים פיפא/פרו (אגב גם בזה יש לי התלבטות) אני לא הולך לשחק עוד משחקים רק מה שהזכרתי קודם. אז ככה לדעתי אסוס חברה טובה מאוד, אני ממש אוהב את הניידים שלהם. וגם את האחריות(3 שנים). אני קונה היום את אחד מהמחשביםם האלו. אתם תחליטו: ASUS K53SJ (קיבל ביקורות טובות באתר wisebuy) http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=7518&CatCode=795 הביקורת עליו - http://www.wisebuy.co.il/wiseguys_review.aspx?pcatid=453&mid=790177&cid=1922 ASUS X54HY לא מצאתי ביקורות באינטרנט לכן זה דיי הימור קל. http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=8225&CatCode= שתיהם דומים מאוד ולכן אתם תחליטו איזה דגם אני יקנה..…
-
- 6 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
פה כתוב שהכרטיס הוא NVidia GeForce G105M: http://ivory.co.il/product.asp?productid=4560&CatCode=315 ופה כתוב N10M-GE1: http://www.netshops.co.il/product.asp?productid=5146 האם מדובר באותו כרטיס? ההפרש בין החנויות הוא 300 ש"ח. חלק מהחנויות מראות אם הכרטיס הראשון וחלק עם השני, מה קורה פה? הנוגע ל G105, ראיתי מבחני ביצועים שלו והוא נראה דוקא כרטיס טוב. http://www.youtube.com/watch?v=ROpwX9-5mP4 תודה, אופיר
-
- 1 תגובה
- 1.4k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני עוזר לאחיין שלי לקנות מחשב. 1. מה התקציב המקסימאלי? 4.5K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב? משחקים: minecraft, Combat Arms, WARFACE, microvolts -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב: 1920X1080 23" Samsung SyncMaster 2333 (אולי גם טלויזיה 32 אינץ' LG) -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב ? (נמוכות/בינוניות/גבוהות) 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. כן. מקלדת ועכבר. (אולי איזה עכבר טוב לגיימינג). 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? מהמחשב הישן…
-
- 8 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
היי, ההנחות להרכבת המפרט הן: מחשב מהיר אבל ללא OC אני לא מתכוון להתעסק עם זה, צריך להיות שקט מכיוון שהוא עובד כל הזמן, אין טעם להשקיע בכרטיס מסך חזק מכיוון שעוד מעט יצא ה DX10 אז לקחתי משהו שיחזיק לשנה הקרובה לפחות. מעבד: 2000ש"ח Intel Core 2 Duo E6600 לוח אם: 1000ש"ח LGA775 Intel965P - GIGABYTE GA-965P-DS3 אני יודע שאפשר לקחת את הGA-965P-S3 אם אני לא מכוון לעשות OC אבל מכיוון שהמחשב יעבור לאחי מתישהו אני מעדיף את הלוח עם הקבלים המחוזקים שיחזיק הרבה שנים. חוץ מזה אין עליו מאווררים ולכן שקט. זיכרון: 1680ש"ח G.Skill DDR2 2048MB 800MHZ CL4 F2-6400CL4D-2GBPK דיסק קשיח: 350ש"ח SEAGATE Barracuda 160GB ST3160811AS SATA2 NCQ 7200RPM 8MB 5Y לקחתי כי יש אחריות של 5 שנים ודיסקים נוט…
-
- 16 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אני מתכוון לרכוש מחשב לצורך (לפי סדר עדיפות) 1. עריכה והמרה של וידאו ביתי. (בעיקר קטעים קצרים) 2. משחקים אמנם חדשים אבל - מעט. 3. אינטרנט ושאר ירקות. AMD 64 - הכי יעיל/עלות שיהיה בזמן הרכישה. לוח עם כרטיס קול ורשת מובנה, 1394 (למצלמת הDV) כמובן USB וכאן השאלה: האם תצורת RAID עדיפה משמעותית ששווה לקנות שני דיסקים במקום אחד? ואיזה ערכת שבבים? זיכרון: אם אני אקנה רק 512 בצ'יפ אחד - (ויותר מאוחר יוסיף עוד אחד) זה יעבוד טוב? כרטיס מסך: קראתי המלצה על 9500 של ATI. (נניח עד 600 ש"ח) מה אתם חושבים? דיסק קשיח: כרגע יש לי IBM שכבר הוחלף (אחרי שנה וחצי) - לא בא לי שוב לאבד את המידע. סיגייט? WD? צורב דיוידי: LG?? מארז וספק- פה באמת אין לי מושג. העיקר שיהיה נוח (עם USB ו1394 מקד…
-
- 15 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום רב, ברשת K.S.P מוכרים את שני הניידים האלה: Dell G3 17 3779-87501G51GFLB Dell G3 17 3779-87501G51GFOB ההבדל במחיר שלהם הוא יותר מ-600 ש"ח אך מבדיקת הנתונים הטכניים באתר עולה כי אין ביניהם שום הבדל(!). ניסיתי לחפש את הדגמים האלה ברחבי האינטרנט כדי לראות מפרט יותר מעמיק אך לא הצלחתי. אשמח לדעתכם. תודה רבה.
-
- 5 תגובות
- 1.4k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום לכל הממליצים. אחרי המלצה מצויינת מהפורום למחשב החדש של אישתי (תודה @A-10 !!! ) , עכשיו גם אחותה זקוקה למחשב. היא סטודנטית ועוסקת בעבודה משרדית. השימוש יחסית פשוט. גלישה סטנדרטית, מסמכים ומצגות. מחפשת מחשב לטווח ארוך. בבית, המחשב יהיה מחובר למסך אבל היא מעדיפה מסך 14 או אפילו 15 כי לפעמים היא תצא ותרצה להציג לאנשים בנוחות מהמחשב. נמשיך לפי השאלון: 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 4000, אבל אפשר לחרוג. רוצים שקט לאורך זמן. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? עבודה משרדית וסטודנטיאלית. גלישה, מסמכים ומצגות. …
-
- 8 תגובות
- 1.4k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום לכולם אני מחפש לרכוש לאחותי מחשב נייד בתקציב הנל, באילת המחשב לא ישמש למשחקים וכן ישמש קצת לקורסים בתוכנה ואולי גם cad. מעבר לזה שימושי אופיס ואינטרנט. תודה מראש על העזרה וחג שמח
-
- 5 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אהלן לכולם, אני מחפש לקנות מחשב לצורך משחקים. אני מעוניין להשקיע במחשב שיהיה חזק ביותר ויריץ את כל המשחקים החדשים על ההגדרות הכי גבוהות. מצד שני אני לא רוצה לבזבז כסף על דברים שאני לא אשתמש בהם. זה מפרט שראיתי באחד האתרים ואשמח לשמוע את דעתכם עליו: http://startpc.co.il/media/build/viewBuild.php?uid=52ba82a8b8a7a בעיקרון מה שחשוב לי זה מפרט חזק ואמין, שיחזיק לי לפחות כמה שנים. שקט ובעל קירור רציני ומספק. תודה לעוזרים.
-
- 3 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אנכנו קונים לאחותי האנימטורית מחשב חדש. השימושים העיקריים הם Maya, Flash, Photoshop וקצת After Effect. המסך הנוכחי שלה כנראה יהפוך להיות מסך משני ובתור מסך ראשי חשבנו 22' (לא רחב). המחשבה היא שהמחשב ישמש אותה לכמה שנים, אבל אם אין צורך בתקציב הפוצץ אין שום חובה לנצל אותו עד תומו :-) תודה!
-
- 16 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום, לפני שבוע נגנב לי המחשב הנייד, ממש מהבית. המחשב הואר של toshiba, ואני רשום לאחריות המורחבת שלהם "no matter what", שאמורה לחסות גניבות. האם זה קרה לעוד מישהו? האם הם נתנו לו מחשב חלופי?
-
- 5 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4500 ש"ח, עם אפשרות לחרוג בכ-200 ש"ח אבל רק אם ממש צריך. 2. מה שימושי המחשב? בעיקר משחקים כבדים כגון BF4. 3. הרזולוציה הטבעית של המסך שיחובר למחשב: 1680x1050 (המסך הוא ASUS VW222 22inch LCD monitor). 4. לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב? הגדרות גבוהות. 5. האם יש צורך בציוד היקפי? לא. 6. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10? 7. 7. האם מתוכנן אוברקלוק? לא, ואם כן (בעתיד) אז קל. 8. האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס או הרכבת מחשב בחנות? לא. 9. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? שתהיה החנות הכי זולה. 10. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? USB 3 במארז, ספק כוח מודולרי ותואם מעבדי haswell. 11. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? כן. הנה מפרט שהרכבתי …
-
- 3 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
מישהו יכול לעזור לי לעשות מפרט למחשב שיהיה מעולה לעבודות גרפיקה?? ויהיה מאוד חזק ???
-
- 12 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אהלן, יש לי חבר בארה"ב שרוצה לקנות שם מחשב למשחקים. (הוא לא מחזיר אותו לארץ אז אין בעיה של מכס/משלוח) תקציב: 1200$ כולל מסך, ואולי אפילו שניים (אם התקציב מאפשר) למטרת עבודה. אין צורך בציוד היקפי אחר. לדים צבעוניים הם בונוס אבל לא דרישה. המחשב לא חייב להיות סופר שקט (יכובה בלילות) אבל עדיף שלא ישמע כמו מקדחה. לא יבוצע OC רזולוציה תיקבע לפי גודל המסך כך שאי אפשר לתת תשובה על זה כרגע. יש לו הנחה מסויימת בדל אז יתכן שהוא יקנה את המסך ישירות מהם. (בהנחה שהמסך המומלץ יהיה שלהם) אין בעיה של רכישה של חלקים נפרדים והרכבה עצמית. 10X
-
- 15 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
* מטרות המחשב - עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים בינוניים( אבל זה לא חובה, אלא יתרון), צפיה בסרטים, תכנות . * גודל המסך - 15 ומעלה. * משקל רצוי - אידיאלי כמה שפחות, אבל לא קריטי * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם) - לפחות 3 שעות במינימום * האם יש צורך ביציאות מיוחדות - HDMI * בלוטות - לא קריטי * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? לפחות 300gb, ואשמח מאוד אם יהיה גם SSD אבל זה לא משהו קריטי. * כונן CD/DVD? צורב - לא צריך בכלל * כונן Bluray - לא צריך בכלל * האם נדרשת אחריות בינלאומית - לא צריך בכלל * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה - אשמח לא חובה * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי - שתיהיה חברה מוכרת
-
- 11 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום, אני לא מבין הרבה במחשבים, מעולם לא הרכבתי מחשב כך שאולי עדיף מחשב שמורכב בחנות? אני רוצה שהוא יריץ: - תוכנות עריכת תמונה, לעבודה עם תמונות כבדות ממצלמה מקצועית, כגון פוטושופ, לייטרום וכד'. - תוכנות עריכת מוזיקה, כגון אייבלטון לייב - סרטים באיכות ׁגבוהה - אינטרנט, אימיילים, פייסבוק חשוב שהמחשב לא יעשה הרבה רעש כדי שאני לא אשתגע. *בעיקרון יש לי מסך, אין צורך לקנות מסך *יש לי כוננים ניידים לאיחסון, לא חשוב לי מקום איחסון *גם עכבר ומקלדת אני יכול להשיג בקלות ולא חשוב לי איך הם יהיו *צריך מערכת הפעלה ווינדוס, לא חשוב איזה *מחשב ביתי, לא מחשב נייד!!! עדיף ממש כמה שיותר ז…
-
- 1 תגובה
- 1.4k צפיות
-
-
מישהו כאן בפורום.. נתן הצעת מפרט מהאתר Newegg.com עכשיו אני רוצה לדעת אם האתר הוא אמין .. ואיך אני יכול לדעת את זה בוודאות? ואם כן, יש לו משלוחים לישראל? תודה לעוזרים...
-
- 5 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אני צריך מחשב מדייה סנטר לסלון של ההורים... יש טלויזיה 720p אבל יהיו מצבים של ניגון 1080p ב-downscale ל-720... כמה נקודות: * מארז HTPC * כרטיס מסך 8500/8600, בתלות במארז אני מניח שצריך Low-Profile ועם עדיפות ליציאת HDMI. * 2GB זכרון * רשת אלחותית. * כרטיס טלויזיה בסימן שאלה (יש צורך מלבד הקלטה של תוכניות?) * לא חשוב כל כך INTEL או AMD. * לא סגור על כוננים קשיחים (אחד או 2?) * אין צורך בציוד היקפי התקציב נתון להשתנות. בהתחלה חשבתי שאפשר לדחוף ב-2k אבל אני רואה שיש בעייה עם זה, אז שמתי 3.5k מקסימום. מחיר זול חשוב לי יותר מאיכות החלקים... המחשב לא מיועד למשחקים בכלל, אבל כן חשוב שלא יהיה רועש מדי. תודה מראש לעוזרים.
-
- 13 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
קניתי מחשב נייד בחול וברצוני להטביע על המקלדת תווים בעברית מכיוון שהכל כאן באנגלית... האם יש מישהו שעושה את זה תמורת תשלום סמלי או איזהשהיא דרך לעשות את זה לבד בצורה מקצועית? הנייד הוא של ACER דגם 5620
-
- 3 תגובות
- 1.4k צפיות
-