עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by motir,

שלום, כן, אני יודע, זו שאלת השאלות ובד"כ התשובה היא: קנה עכשיו. במחשבים לא מחכים ליציאת הדור הבא, כי תמיד יהיה דור הבא. אבל... אני רואה כל הזמן ביקורות על מעבדי ה-64 החדשים של AMD והסוקט החדש של אינטל, ונראה לי כאילו יהיה מטופש לקנות עכשיו P4 2.8 כשמעבר לפינה יש דברים חדשים לחלוטין. האם כדאי להמתין מעט? כמה זמן להערכתכם יקח עד שנראה דור חדש של מעבדים מאינטל? או כרטיסים ויכולות אמיתיות שיעבדו עם הסוקט החדש? היות ובעבר היה לי AMD והיו לי בעיות שונות איתו, אני מעדיף ללכת על אינטל ולא AMD, אך אם ה-64 החדש אכן נותן תמורה טובה משמעותית אולי יש על מה לדבר... מה דעתכם? (השימוש במחשב יהיה לצרכי אודיו, גרפיקה וקולנוע ביתי... חשבתי על P4 2.8 עם 1GB זכרון. HD כבר יש לי וכנ"ל כרטיס מס…

• 3 תגובות
    • 676 צפיות
  2. אני עובדת בעיקר עם מכונות וירטואליות (virtual pc) ומדמה סביבות שרתים, דבר שלוקח המון משאבי מערכת, יחד עם זה אני ומשחקת מדי פעם במשחקי מלחמה (לא החדשים ביותר) חשבתי לקנות את המחשב הבא: מעבד Intel Core 2 Duo E6600 2.4GHz ¤1,194 http://www.skypc.co.il/pl_product~IE6600~3~0.htm לוח אם ASUS p5k Deluxe ¤1,379 http://skypc.co.il/pl_product~31101~10~0.htm זיכרון G.Skill DDR2 2GB (2x1024MB) 800Mhz ¤592 http://skypc.co.il/pl_product~F2-6400CL5D-2GBNQ~15~0.htm כונן קשיח Westren Digital WD2500KS 250GB ¤368 http://skypc.co.il/product.asp?pid=2500KS צורב LG GSA-H62N X18 DVD ¤190 http://skypc.co.il/product.asp?pid=GSA-H62N כרטיס מסך ASUS nVIDIA GeForce EN7300GT PCIe ¤474 http://www.sk…

• 3 תגובות
    • 559 צפיות
  3. יש לי כרגע i5 משנת 2010 הוא עובד סביר עם 4GB, יש לו בעיות קצת שהוא עולה לאט מSLEEP, לא יודע למה זה אבל כנראה משהו בוינדוס כי זה קרה מאז שפירמטתי והתקנתי מחדש את הוינדוס. האם להוסיף כונן SSD למחשב יאיץ אותו משמעותית ? או לפחות את העלייה מהSLEEP ? או שמא כדאי להשתדרג ליוםהולדת במחשב חדש ? * מטרות המחשב? סרטים, MATLAB, תיכנות, קצת משחקים (לא ממש חשובה האיכות תמונה של המשחק אבל שיעבדו בלי תקיעות, קיצר לא הכרטיס מובנה של אינטל) . אני מעדיף i7 בגדול. * גודל המסך? 15.6 אינץ' גם 14 סבבה אבל מעדיף את הראשון. .האם חשוב מסך מבריק או מאט? לא. * רזולוציית המסך? 1366x768 או יותר. (?טובה) * משקל רצוי? כמה שפחות. * האם נדרש זמן סוללה …

• 11 תגובות
    • 2.7k צפיות
  4. מחפש המלצה – האם לקנות מחשב חזק או סרוור יעודי? ואיזה? נדרש פירוט והסברים ללא מבין בהבדלים... צרכים: הפעלת בסיסי נתונים (אורקל, טרהדטה אישי) הפעלת תוכנות BI (קוגנוס, BO, וכו) פיתוח אישי לצרכי בדיקת ישימות ורעיונות בתחום ה BI צרכים נוספים: משחקי מחשב כגון COD WF2, GTA IV, וכו נדרש בנוסף: 2TB דיסק מסך 22" תקציב: עד 20000 ש"ח

• 9 תגובות
    • 964 צפיות
  5. האם יצאו טכנולוגיות חדשות בשלושה חודשים הבאים והאם כדי לחכות? האם צפויה ירידת מחירים האם כדי לחכות בשביל כרטיסי 8600 ואם כן מתי הם יצאו?

• 5 תגובות
    • 639 צפיות
  6. שלום לכולם, חיכיתי הרבה זמן לסדרת כרטיסי המסך החדשים בכדי לרכוש מחשב חדש, הבעיה היא שהבנתי כי ככל הנראה בעוד חודשיים יוצאת גם סדרת מעבדי אינטל חדשים. מה דעתם? לקנות עכשיו או להמתין למעבדים החדשים?

7. קודם כל, לא יודע אם זה המקום המתאים, פשוט לא ראיתי מקום יותר טוב מזה. לעיניין- יש לי עוד חודש (בערך) בר מצווה, ואני מתכנן לקנות מחשב (נייח). השאלה היא האם להרכיב את המפרט (כולל ציוד היקפי) כבר עכשיו, ואז אני יוכל לבקש לפחות חלק מהציוד ההיקפי (כמתנות); או לחכות עוד חודש אחרי הבר מצווה ולקנות אז (כי יכולים להיות שינויים במחיר)? בתודה אביב.

• 1 תגובה
    • 676 צפיות
  8. Started by gggilad13,

האם כדאי לקנות מחשב חדש עכשיו (או לשדרג) או לחכות עד שיצאו עוד טכנולוכגיות חדשאות כמו PCI אקספרס או מעבדים חדשים יותר? כיום יש לי: פנטיום 4 1.5 גיגה הרץ 128 מגה זיכרון גי' פורס 2

• 12 תגובות
    • 1.2k צפיות
  9. בהנחה שמבחינת מחיר סופי (כולל קניית מערכת הפעלה) אין הבדל במחיר. יש עדיפות למערכת הפעלה מותקנת כבר על המחשב או בלי מערכת הפעלה? מה ההבדלים? תודה רבה!

• 1 תגובה
    • 2.5k צפיות
  10. Started by ofer_mat,

אחי רוצה לקנות מחשב חדש ללא כרטיס מסך ( יש לו 9800PRO ) וללא מסך. הוא שואל לתקציב של 5500 האם לקנות מערכת מבוססת INTEL או מבוססת AMD 64 ואפשרות OC עתידית תודה מראש

• 0 תגובות
    • 862 צפיות
  11. Started by memem2,

שלום. תכננתי לקנות נייח בקרוב, אבל לא מזמן הנייד שלי הפסיק לעבוד. הסיבה היחידה שאני צריכה נייד היא לצפיה על מסך הטלויזיה, אם אני אקנה נייח הוא ימוקם באותו חדר כמו הטלויזיה אבל במרחק כמה מטרים וכנראה שאי אפשר יהיה לחבר כבל בינו לבין הטלויזיה. האם יש אפשרות להשתמש בחיבור אלחוטי לצפיה על מסך הטלויזיה האם זה מומלץ? תודה מראש.

• 9 תגובות
    • 1.8k צפיות
  12. שלום לכולם, יש ברשותי את המחשב שבתמונה המצורפת, אני מעוניין להחליף לו את ה- SSD לסמסונג 860 250GB ולרכוש בנוסף HDD רגיל בגודל 1-2TB (הלך הנוכחי מהפסקת חשמל), בנוסף כנראה שבקרוב אצטרך גם להחליף את ספק הכוח (מתחיל לזייף). ההוצאה להחלפת החלקים היא כ- 600שח (כולל ספק כוח), השאלה היא אם המפרט הקיים כבר ישן מידי וכדאי כבר לרכוש מחשב חדש* בתקציב של כ- 1500שח (חריגה עד 1700)? אם עדיף חדש אז אשמח להמלצות למפרט ומקום לרכוש ממנו. *ללא מסך ואביזרים נלווים. השימושים שלי הם משרדיים (אופיס ואינטרנט) ומידי פעם עריכת וידאו (חובבנית סרטונים מגו פרו וכו').

• 4 תגובות
    • 1.4k צפיות
  13. Started by GanJaval,

האם שווה לי לשדרג את המחשב .. תקציב 1500 אפשר חריגה ממש קטנה המחשב שיש לי כרגע הוא .. אינטל 3.0 כרטיס מסך : 6600 gt זיכרון : 2*512 לוח אם : ga -8i915p duo של gigabyte מה אתם אומרים מה לשדרג ? והאם שווה לי לשדרג

• 7 תגובות
    • 739 צפיות
  14. לוח - X58 A - UD7 GIGABYTE מעבד - Intel I7 X990 EXTREME זיכרון - 24GB דיסק - Vertex 4 OCZ 256 GB SSD X 4 יחידות RAID 0 = 1TB SSD כרטיס מסך - GIGABYTE 690GTX מארז - COSMO THERMALTAKE ספק - THERMALTAKE 1500W + 80 GOLD CM מסך - DELL 3014 30" 2560X1600

15. Started by KF,

שלום לכולם, רציתי לשאול האם משתלם/יש צורך לשדרג כרגע המפרט שברשותי ? אם כן במה? האם הייתם מחליפים את המערכת לI5 ? או שבעצם המערכת כרגע מספיק טובה ועדיף יהיה להמתין עוד כשנה בערך ולהחליף את כל המערכת כולה. המחשב בערך בן שנה וחצי ומטרתו העיקרית משחקים. תודה.

• 3 תגובות
    • 553 צפיות
  16. הי, קניתי, בהמלצתכם, לפני 3 שנים: מעבד G2 AMD 5400+ מק"ט יצרן ADO5400DOBOX 65W 424 ש"ח מארז וספק-כוח CompuCase 6K31 + HEC 300AR-TF 300W ₪239 כמות:1 http://skypc.co.il/product.asp?pid=CI-6K31 לוח אם GIGABYTE GA-MA78GM-S2H ₪428 זיכרון Mushkin DDR2 2048MB (1024MBx2) 800Mhz CL 5-5-5-15 SP ]האם כדאי לשדרג או לקנות חדש? דרישות: אופיס, אינטרט, סרטים, פוטושופ, משחקים לילדים קטנים. סכום התקציב נרשם רק כדי לעמוד בחוקי הפורום. אני מעוניין בזול ביותר האפשרי. אשמח גם לקבל המלצה על מחשב נייד. הסיבה לשדרוג: עברו 3 שנים. חשבתי להרחיב את הזיכרון ל 4GB למשל. שקט: המחשב הזה שקט מאוד. זו הייתה המלצתכם: מארז וספק-כוח CompuCase 6K31 + HEC 300AR-TF 300W ₪239 תודה רבה לעונים.

• 2 תגובות
    • 579 צפיות
  17. שלום רב, כרגע המפרט שלי: מעבד- AMD Athlon 64 3000+ לוח אם- GA-K8N Ultra-9 זכרון- 1 ג'יגה (אם אינני טועה של סמסונג, לא זוכר אם סטיק אחד או שני סטיקים של 512) כרטיס מסך - NVIDIA GeForce 6600 GT (דגם שיצא מהחברה עם מעט אוברקלוק, אולי של אלבטרון?) צורב דיוידי - LG GSA-H44N הארדיסק - Seagate 120GB ST3120827AS מארז - Thermaltake Soprano ספק- Enermax Noisetaker 425W רמקולים- Altec Lansing ATP3 מסך - LG 1750HQ Flatron 17" האם כדאי לשדרג? המחשב בסדר גמור אין לי בעיה איתו מלבד העניין שמתכבה לפעמים מעצמו ושבא לי טכנולוגיה חדישה יותר אולי כדאי להשאיר חלקים מסוימים ולהחליף אחרים? אם חדש לגמרי אז הדרישות: 1. תקציב= 3000 גמיש 2. מטרות= גלישה מרובה באינטרנט (הרבה הורדות), שמיעת מוזיקה …

• 6 תגובות
    • 669 צפיות
  18. Started by assaf990,

יש לי מחשב, המפרט בהמשך, ורוב שימושי בו הוא למשחקים. אני כבר שם לב שכל המשחקים החדשים עולים לי חלק ב-800X600 ואפילו לא תמיד ב-32 ביט, לעיתים גם ב-16 ביט, שרוב האפקטים על DISABLE. המטרה: אני רוצה משחקים על 1024 עם 32 ביט. אני מוכן להשקיע 2000 ש"ח בערך. השאלה: האם למכור אותו ולקנות חדש? או לשדרג אותו? ואם לשדרג, איזו חומרה לקנות (בשביל משחקים והגדלת נפח של הדיסק הקשיח)? ולכמה זמן ישרוד המחשב מבחינת משחקים? תודה! המפרט שברשותי כיום: מעבד AMD אטלון 800 MHZ, K7 לוח אם כזה: http://www.chaintech.com.tw/tw/eng/product_spec.asp?MPSNo=13&PISNo=46 זיכרון 256MB SDRAM, (2 סטיקים שלי 128) כרטיס מסך GeForce 2 mx400 32 MB, ASUS דיסק קשיח maxtor 20GB 7200 ATA100 DVD HIT…

• 9 תגובות
    • 1.2k צפיות
  19. אני רוצה להשקיע בסביבות ה 600 שקל כי בכול זאת אני לא משתמש במחשב למשחקים אלא אני בעיקר גולש באינטרנט עם הרבה דפים פתוחים וצופה בסרטים מעבד: http://www.cpu-world.com/cgi-bin/Ide...5DD&PROCESS=Go לוח אם נשרף - היה M2V של אסוס זיכרונות: DDR2 עם 2 כרטיסים של 512 ו 2 של 1G כרטיס מסך: X1950 PRO ספק כוח: HUNTKEY 500W אני מתכנן לקנות אותו בשבוע שבועיים קרובים כי אני עם מחשב ישן כרגע ואני רוצה להחזיר תמחשב שלי לא אכפת לי להזמין מחו"ל ולחכות קצת יותר אם זה יהיה זול משמעותית, אני יכול להרכיב תמחשב לבד אני רק צריך לשדרג את הלוח אם כי הוא נשרף השאלה היא האם שווה לקנות לוח אם ישן ולהשתמש במעבד הישן או שבמחיר כמעט שווה אני כבר יכול להשיג לוח אם + מעבד חדש... ואו…

• 10 תגובות
    • 1.4k צפיות
  20. Started by KF,

חג שמח! האמת שאני נמצא כרגע בהתלבטות.. המחשב עוד מעט בן 3. רציתי להתייעץ אתכם האם כדאי לשדרג את הכרטיס מסך ל-4080? (ואולי לנסות למכור את הנוכחי). האם לא יהיה צוואר בקבוק עם המעבד? אני משחק כרגע ברזולוציה 1440P על כל ההגדרות והפילטרים במקסימום. ישנם משחקים כבדים שהכרטיס כבר מגרד את ה-60FPS ואפילו יורד מתחת באיזורים מסויימים. האם הייתם משדרגים את הכרטיס עכשיו או מחכים עוד שנה/שנתיים ומחליפים כבר את כל המערכת? AMD 5900X Gigabyte X570S AERO G XFX Radeon RX 6800 XT Samsung 970 EVO Plus 1TB Crucial P3 2TB PCIe Gen3 3D Crucial Ballistix 32GB (4x8gb) 3600 cl16 Corsair iCue H115i Elite Capellix Corsair HX850 850W Platinum …

21. מפרט נוכחי: i3 2100 1X4GB RAM Kingston HyperX BLU 1333Mhz Pegatron IPMSB-H61 GT430 ספק ומארז ג'נריים, את הספק אחליף בעוד כחודש בכל מקרה. מה לדעתכם עדיף? והמסך שברשותי אינו FHD. מטרת גיימינג כמובן, אני מתכוון להמשך.

22. תראו כרגע יש לי מחשב -AMD 1700 דיסק קשיח גרוע זיכרון 256DDR לוח אם ממש לא יודע אבל די ישן.. כרטיס מסך גרוע .... תראו אני מתכוון לקנות מחשב חדש ולא כולל מסך... עכשיו השאלה שלי היא האם כדי לי להחליף את כל המחשב או שהמעבד בסדר תנו את דעותיכם נ.ב איפה אני יכול למצוא את מאפייני הלוח אם שלי ..עזרה...

23. Started by Ev,

היי, בניתי את המחשב שלי לפני כחמש שנים, עם המפרט הבא: מעבד: I7-2600K לוח אם: DP67BG של אינטל זכרון: DDR3 2X2G של GSKULL כרטיס מסך: MSI Radeon R9 270X אני חושב לשדרג, בעיקר כי אני מעוניין להחליף את הכרטיס מסך ל-NVIDIA שיתן לי יכולת לעבוד עם קודים של למידה עמוקה. ההתלבטות היא בין לשדרג את כל המחשב למחשב חדש, או לחילופין להשאיר את המעבד, לוח האם ואולי הזכרון ולקנות רק כרטיס מסך חדש. מה דעתכם, ההבדל צפוי להיות משמעותי? (הרי מדובר על הפרש מחירים משמעותי בין שתי האפשרויות) כי ממה שראיתי, לא נראה שיש הבדל משמעותי בין הI7-2600 שלי למעבדים החדישים בשוק. תודה לעונים

24. Started by kryon,

פעם ראשונה שלי בפורום אז עמכם הסליחה על חוסר המקצועיות. לפני הכל, להלן המפרט שברשותי: לוח אם ASUS P4P 800 DELUXE מבוסס 865 מעבד INTEL P4 2.8 HT 1MB CACHE זכרון 2048 RAM DDR 400 כרטיס מסך E-VGA 6800 GT 256 MB , AGP כל השאר לא כל כך חשוב. ולשאלה: האם שווה לשדרג את כל המחשב ל - PCI EXPRESS, מעבד AMD רציני ולוח אם מבוסס NF4, או לחילופין, האם לדעתכם המפרט הנוכחי מספק כרגע וייתן ביצועים גבוהים במשחקים. הבעיה בשדרוג - החלפת כרטיס מסך לכזה המבוסס PCI-E. משהו ברמה שיש לי כרגע יעלה לפחות 2500 ש"ח. תודה מראש.

• 5 תגובות
    • 749 צפיות
  25. אהלן ח'ברה, קניתי מחשב גיימינג ב2011 מחשב ששירת אותי היטב עד כה. אני כיום מריץ משחקים על HIGH (חלק מההגדרות על ULTRA), שאלתי היא האם אתם ממליצים לי לשדרג רכיב\ים כלשהם ע"מ לקבל תמורה טובה יותר למשך זמן ארוך יותר? אני משחק בכל משחק חדש שיוצא, אין לי שריטה להריץ על ULTRA הכל אבל אני מעדיף לא לרדת מHIGH, אחרת אני מרגיש כאילו לא מיציתי את חווית המשחק כולה. זה המפרט שלי כרגע: [..] Intel 3550 : IVY BRIDGE, CORE I5, S1155, 3.3Ghz - TRAY לוח אם: [..] Gigabyte GA-H77-D3H זיכרון: [..] Corsair VENGEANCE 8192MB (4096MBX2) : 1600, CL9, LP, XMP : CML8GX3M2A1600C9B כרטיס מסך: [..] Gigabyte GTX670 "OC" 2048MB GDDR5 - RETAIL צורב DVD: [..] SAMSUNG SH-S223FBLK x22 SATA BLACK מארז: […

• 8 תגובות
    • 1.4k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.