ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,350 דיונים בפורום זה
-
שלום לכולם, יש ברשותי את המחשב שבתמונה המצורפת, אני מעוניין להחליף לו את ה- SSD לסמסונג 860 250GB ולרכוש בנוסף HDD רגיל בגודל 1-2TB (הלך הנוכחי מהפסקת חשמל), בנוסף כנראה שבקרוב אצטרך גם להחליף את ספק הכוח (מתחיל לזייף). ההוצאה להחלפת החלקים היא כ- 600שח (כולל ספק כוח), השאלה היא אם המפרט הקיים כבר ישן מידי וכדאי כבר לרכוש מחשב חדש* בתקציב של כ- 1500שח (חריגה עד 1700)? אם עדיף חדש אז אשמח להמלצות למפרט ומקום לרכוש ממנו. *ללא מסך ואביזרים נלווים. השימושים שלי הם משרדיים (אופיס ואינטרנט) ומידי פעם עריכת וידאו (חובבנית סרטונים מגו פרו וכו').
-
- 4 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
-
לוח - X58 A - UD7 GIGABYTE מעבד - Intel I7 X990 EXTREME זיכרון - 24GB דיסק - Vertex 4 OCZ 256 GB SSD X 4 יחידות RAID 0 = 1TB SSD כרטיס מסך - GIGABYTE 690GTX מארז - COSMO THERMALTAKE ספק - THERMALTAKE 1500W + 80 GOLD CM מסך - DELL 3014 30" 2560X1600
-
- 26 תגובות
- 4.4k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום לכולם, רציתי לשאול האם משתלם/יש צורך לשדרג כרגע המפרט שברשותי ? אם כן במה? האם הייתם מחליפים את המערכת לI5 ? או שבעצם המערכת כרגע מספיק טובה ועדיף יהיה להמתין עוד כשנה בערך ולהחליף את כל המערכת כולה. המחשב בערך בן שנה וחצי ומטרתו העיקרית משחקים. תודה.
-
- 3 תגובות
- 532 צפיות
-
-
הי, קניתי, בהמלצתכם, לפני 3 שנים: מעבד G2 AMD 5400+ מק"ט יצרן ADO5400DOBOX 65W 424 ש"ח מארז וספק-כוח CompuCase 6K31 + HEC 300AR-TF 300W ₪239 כמות:1 http://skypc.co.il/product.asp?pid=CI-6K31 לוח אם GIGABYTE GA-MA78GM-S2H ₪428 זיכרון Mushkin DDR2 2048MB (1024MBx2) 800Mhz CL 5-5-5-15 SP ]האם כדאי לשדרג או לקנות חדש? דרישות: אופיס, אינטרט, סרטים, פוטושופ, משחקים לילדים קטנים. סכום התקציב נרשם רק כדי לעמוד בחוקי הפורום. אני מעוניין בזול ביותר האפשרי. אשמח גם לקבל המלצה על מחשב נייד. הסיבה לשדרוג: עברו 3 שנים. חשבתי להרחיב את הזיכרון ל 4GB למשל. שקט: המחשב הזה שקט מאוד. זו הייתה המלצתכם: מארז וספק-כוח CompuCase 6K31 + HEC 300AR-TF 300W ₪239 תודה רבה לעונים.
-
- 2 תגובות
- 566 צפיות
-
-
שלום רב, כרגע המפרט שלי: מעבד- AMD Athlon 64 3000+ לוח אם- GA-K8N Ultra-9 זכרון- 1 ג'יגה (אם אינני טועה של סמסונג, לא זוכר אם סטיק אחד או שני סטיקים של 512) כרטיס מסך - NVIDIA GeForce 6600 GT (דגם שיצא מהחברה עם מעט אוברקלוק, אולי של אלבטרון?) צורב דיוידי - LG GSA-H44N הארדיסק - Seagate 120GB ST3120827AS מארז - Thermaltake Soprano ספק- Enermax Noisetaker 425W רמקולים- Altec Lansing ATP3 מסך - LG 1750HQ Flatron 17" האם כדאי לשדרג? המחשב בסדר גמור אין לי בעיה איתו מלבד העניין שמתכבה לפעמים מעצמו ושבא לי טכנולוגיה חדישה יותר אולי כדאי להשאיר חלקים מסוימים ולהחליף אחרים? אם חדש לגמרי אז הדרישות: 1. תקציב= 3000 גמיש 2. מטרות= גלישה מרובה באינטרנט (הרבה הורדות), שמיעת מוזיקה …
-
- 6 תגובות
- 655 צפיות
-
-
יש לי מחשב, המפרט בהמשך, ורוב שימושי בו הוא למשחקים. אני כבר שם לב שכל המשחקים החדשים עולים לי חלק ב-800X600 ואפילו לא תמיד ב-32 ביט, לעיתים גם ב-16 ביט, שרוב האפקטים על DISABLE. המטרה: אני רוצה משחקים על 1024 עם 32 ביט. אני מוכן להשקיע 2000 ש"ח בערך. השאלה: האם למכור אותו ולקנות חדש? או לשדרג אותו? ואם לשדרג, איזו חומרה לקנות (בשביל משחקים והגדלת נפח של הדיסק הקשיח)? ולכמה זמן ישרוד המחשב מבחינת משחקים? תודה! המפרט שברשותי כיום: מעבד AMD אטלון 800 MHZ, K7 לוח אם כזה: http://www.chaintech.com.tw/tw/eng/product_spec.asp?MPSNo=13&PISNo=46 זיכרון 256MB SDRAM, (2 סטיקים שלי 128) כרטיס מסך GeForce 2 mx400 32 MB, ASUS דיסק קשיח maxtor 20GB 7200 ATA100 DVD HIT…
-
- 9 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אני רוצה להשקיע בסביבות ה 600 שקל כי בכול זאת אני לא משתמש במחשב למשחקים אלא אני בעיקר גולש באינטרנט עם הרבה דפים פתוחים וצופה בסרטים מעבד: http://www.cpu-world.com/cgi-bin/Ide...5DD&PROCESS=Go לוח אם נשרף - היה M2V של אסוס זיכרונות: DDR2 עם 2 כרטיסים של 512 ו 2 של 1G כרטיס מסך: X1950 PRO ספק כוח: HUNTKEY 500W אני מתכנן לקנות אותו בשבוע שבועיים קרובים כי אני עם מחשב ישן כרגע ואני רוצה להחזיר תמחשב שלי לא אכפת לי להזמין מחו"ל ולחכות קצת יותר אם זה יהיה זול משמעותית, אני יכול להרכיב תמחשב לבד אני רק צריך לשדרג את הלוח אם כי הוא נשרף השאלה היא האם שווה לקנות לוח אם ישן ולהשתמש במעבד הישן או שבמחיר כמעט שווה אני כבר יכול להשיג לוח אם + מעבד חדש... ואו…
-
- 10 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
חג שמח! האמת שאני נמצא כרגע בהתלבטות.. המחשב עוד מעט בן 3. רציתי להתייעץ אתכם האם כדאי לשדרג את הכרטיס מסך ל-4080? (ואולי לנסות למכור את הנוכחי). האם לא יהיה צוואר בקבוק עם המעבד? אני משחק כרגע ברזולוציה 1440P על כל ההגדרות והפילטרים במקסימום. ישנם משחקים כבדים שהכרטיס כבר מגרד את ה-60FPS ואפילו יורד מתחת באיזורים מסויימים. האם הייתם משדרגים את הכרטיס עכשיו או מחכים עוד שנה/שנתיים ומחליפים כבר את כל המערכת? AMD 5900X Gigabyte X570S AERO G XFX Radeon RX 6800 XT Samsung 970 EVO Plus 1TB Crucial P3 2TB PCIe Gen3 3D Crucial Ballistix 32GB (4x8gb) 3600 cl16 Corsair iCue H115i Elite Capellix Corsair HX850 850W Platinum …
-
- 10 תגובות
- 3k צפיות
- 2 followers
-
-
מפרט נוכחי: i3 2100 1X4GB RAM Kingston HyperX BLU 1333Mhz Pegatron IPMSB-H61 GT430 ספק ומארז ג'נריים, את הספק אחליף בעוד כחודש בכל מקרה. מה לדעתכם עדיף? והמסך שברשותי אינו FHD. מטרת גיימינג כמובן, אני מתכוון להמשך.
-
- 14 תגובות
- 1.3k צפיות
- 1 follower
-
-
תראו כרגע יש לי מחשב -AMD 1700 דיסק קשיח גרוע זיכרון 256DDR לוח אם ממש לא יודע אבל די ישן.. כרטיס מסך גרוע .... תראו אני מתכוון לקנות מחשב חדש ולא כולל מסך... עכשיו השאלה שלי היא האם כדי לי להחליף את כל המחשב או שהמעבד בסדר תנו את דעותיכם נ.ב איפה אני יכול למצוא את מאפייני הלוח אם שלי ..עזרה...
-
- 1 תגובה
- 830 צפיות
-
-
היי, בניתי את המחשב שלי לפני כחמש שנים, עם המפרט הבא: מעבד: I7-2600K לוח אם: DP67BG של אינטל זכרון: DDR3 2X2G של GSKULL כרטיס מסך: MSI Radeon R9 270X אני חושב לשדרג, בעיקר כי אני מעוניין להחליף את הכרטיס מסך ל-NVIDIA שיתן לי יכולת לעבוד עם קודים של למידה עמוקה. ההתלבטות היא בין לשדרג את כל המחשב למחשב חדש, או לחילופין להשאיר את המעבד, לוח האם ואולי הזכרון ולקנות רק כרטיס מסך חדש. מה דעתכם, ההבדל צפוי להיות משמעותי? (הרי מדובר על הפרש מחירים משמעותי בין שתי האפשרויות) כי ממה שראיתי, לא נראה שיש הבדל משמעותי בין הI7-2600 שלי למעבדים החדישים בשוק. תודה לעונים
-
- 14 תגובות
- 1.7k צפיות
- 2 followers
-
-
פעם ראשונה שלי בפורום אז עמכם הסליחה על חוסר המקצועיות. לפני הכל, להלן המפרט שברשותי: לוח אם ASUS P4P 800 DELUXE מבוסס 865 מעבד INTEL P4 2.8 HT 1MB CACHE זכרון 2048 RAM DDR 400 כרטיס מסך E-VGA 6800 GT 256 MB , AGP כל השאר לא כל כך חשוב. ולשאלה: האם שווה לשדרג את כל המחשב ל - PCI EXPRESS, מעבד AMD רציני ולוח אם מבוסס NF4, או לחילופין, האם לדעתכם המפרט הנוכחי מספק כרגע וייתן ביצועים גבוהים במשחקים. הבעיה בשדרוג - החלפת כרטיס מסך לכזה המבוסס PCI-E. משהו ברמה שיש לי כרגע יעלה לפחות 2500 ש"ח. תודה מראש.
-
- 5 תגובות
- 735 צפיות
-
-
אהלן ח'ברה, קניתי מחשב גיימינג ב2011 מחשב ששירת אותי היטב עד כה. אני כיום מריץ משחקים על HIGH (חלק מההגדרות על ULTRA), שאלתי היא האם אתם ממליצים לי לשדרג רכיב\ים כלשהם ע"מ לקבל תמורה טובה יותר למשך זמן ארוך יותר? אני משחק בכל משחק חדש שיוצא, אין לי שריטה להריץ על ULTRA הכל אבל אני מעדיף לא לרדת מHIGH, אחרת אני מרגיש כאילו לא מיציתי את חווית המשחק כולה. זה המפרט שלי כרגע: [..] Intel 3550 : IVY BRIDGE, CORE I5, S1155, 3.3Ghz - TRAY לוח אם: [..] Gigabyte GA-H77-D3H זיכרון: [..] Corsair VENGEANCE 8192MB (4096MBX2) : 1600, CL9, LP, XMP : CML8GX3M2A1600C9B כרטיס מסך: [..] Gigabyte GTX670 "OC" 2048MB GDDR5 - RETAIL צורב DVD: [..] SAMSUNG SH-S223FBLK x22 SATA BLACK מארז: […
-
- 8 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום יש לי מחשב AMD 1000 448 RAM G force 3 ti 128mb 20G hard disk עכשיו היה לי לפני הכרטיס הזה את TNT 2 שהיה עלוב מאוד ואחרי שקניתי לפני שנה בערך את הגי פורס כל המשחקים החדשים עולים לי טוב עכשיו שאלתי היא כזאת הם כדי לי לשדרג את המחשב? או לחכות שנה ולקנות מחשב בשנה הבאה שאני אומר לשדרג אני מתכוון האם לקנות כרטיס מסך חדש כמו ATI readon 9800 XT והאם זה ישפר לי את הביצועים? או שהביצועים הירודים נובעים ממהירות המעבד? תודה מראש לכל מי שמגיב :
-
- 5 תגובות
- 851 צפיות
-
-
שלום חברים, יש לי מחשב בן 7 בערך, שעובד לא רע בכלל אבל מתחיל להתיישן. אני מתלבט מאוד האם להשקיע ברכישת מחשב חדש (עלות מוערכת של 5-6 א'), או לשדרג את הקיים בתקווה שהעלות תהיה נמוכה באופן משמעותי. הספציפיקציות הקיימות: לוח אם של gigabyte מדגם EP43-UD3L מעבד אינטל quad q8200 8 ג' זכרון כרטיס מסך geforce 650GTX חשוב לי בעיקר לעדכן את המעבד וכרטיס המסך לשימושים של רינדור בסיסי בתלת מימד וקצת גיימינג. אודה לידע והניסיון שלכם.. תודה
-
- 4 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום. יש לי מחשב נייד כבר כמה שנים שמשמש בעיקר לעריכת סרטוני וידאו בפרמייר. המחשב הוא סביר אך לא אופטימלי שנקנה במסגרת מגבלות תקציב וכו' ולכן קצת מקרטע בעריכה גם של חומרים שאינם 4K והם רק 1080P וכמו כן שטח האחסון יחסית מוגבל, בעיקר כונן C הראשי שהוא SSD קטן. בזמן האחרון המחשב כבר די מקרטע בעריכה וחשבתי אולי כדאי לי לשדרג רכיבים מסויימים במחשב או אולי לקנות מחשב חדש מסוג מקבוק פרו או משהו אחר. האם לדעתכם כדאי לשדרג? כמה יעלה שדרוג רכיבים שיגרום לי עריכת וידאו בצורה רציפה ולא מקרטעת ואיזה רכיבים יש לשדרג והיכן כדאי לבצע את החלפת הרכיבים? האם כדאי לשדרג או אולי פשוט לקנות מחשב חדש? הבנתי שיש גם תוכנת עריכה הרבה יותר טובה ומהירה במק - פיינל קאט - ש…
-
-
- 17 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
שלום, יש לי את המפרט בחתימה. קיניתי לפני שבוע את ה-GTX670 כדי לשחק Battlefield 3 ב-60 FPS. בפועל אני מקבל בין 25 ל- 40 FPS. אני מניח שזה בגלל המעבד שלי... (אלא אם יש לכם רעיון אחר) האם יהיה מספיק לשדרג ל Core2Quad Q9550 2.83Ghz או שאני חייב לקנות איזה i5 מהדור החדש ולוח מתאים, וזיכרון? קחו בחשבון שלשדרג את המעבד בלבד זה 500 שח בערך. ולהחליף הכל זה 2000 ש"ח בערך... האם יש פתרון אחר שאתם מכירים להשגת 60FPS במשחק הנל? תודה. נ.ב - רזולוציה 1680x1050 והגדרות HIGH.
-
- 4 תגובות
- 840 צפיות
-
-
לא להאמין איך הזמן טס, המחשב שלי עוד מעט חוגג יומולדת חמש כרגע כסף למחשב חדש אין, אם אני קונה אחד חדש אז זה מחשב מושקע בסביבות 4.5-5K המטרה היא לנסות להזיז בעוד כמה מטרים את העגלה הזאת במחינת משחקים המערכת במדיוק היא AMD 3800X2 939 לוח DFI ULTRA-D וזכרונות 1GB של טווינמוס... (היו ימים שהבאתי את המערכת הזאת מ 2GHZ ל2.7-8GHZ ) הבעיה המרכזית היא כמובן הכרטיס מסך X800GTO2 אם אתם זוכרים שכולם בזמנו אמרו שהוא אוברקלוקר מצויין ומסוגל להגיע לX850XTPE אני זוכר שבזמנו התריאו בפניי לגבי סוגיית Shader שבעתיד יצאו משחקים שיתמכו ב Shader 3 והכרטיס שלך לא יכול להפעיל את אותם משחקים כי הוא תומך בShader 2 אלה שתמכו בדעה זו הציעו לי לקנות את הכרטיס המתחרה מ NIVIDIA אם אני לא טועה- 6600GT…
-
- 12 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום רב, ברשותי כיום מחשב נייד מזה3 שנים דגם: PROBOOK 4730S וזה המפרט: Intel Core i7-2630QM 2.0GHz, 8GB DDR3, 750GB HDD, Blu-ray Burner, ATI Mobility Radeon HD 6370, 17.3" Display, Windows 7 Professional 64-bit היום כל פעולה לוקחת לו זמן , העלייה לוקחת הרבה זמן, ולמעשה מאז שהתקנתי את ווינדוס 8 יש בעיות עם הדרייבר לכרטיס מסך. דבר שאני מנסה לפתור ע"י שחזור לווינדוס 7 המקורי שהגיע איתו. בכל מקרה הייתי רוצה לשדרג אותו היות והוא כבד לי מידי (הוא מונח על השולחן ומחובר רוב הזמן למסך חיצוני אבל פה ושם שאני צריך אפ' להזיז אותו מחדר לחדר זה כבד ומעצבן), מגמגם, וגם די מרעיש. * מטרות המחשב? בעיקר שימוש בתוכנות CAD כבדות, וסרטים. * גודל המסך? 15 אינץ או 14 אינץ' פחות מזה כבר לא…
-
- 13 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
היי. יש לי מחשב נייח PC שקניתי לפני כ-5 שנים. בזמנו הוא עלה קרוב ל10,000 והיה נחשב ממש טוב. עכשיו אני מתלבט אם זה הזמן לשדרג אותו? אני משתמש בו בעיקר לגרפיקה (פוטושופ), אינטרנט, צפייה בסדרות, ולאחרונה קצת נכנס לגיימינג (אולי זו הסיבה לשדרג?) וכמו כן, האם יש טעם לשדרג את החלקים במחשב הזה או לקנות אחד חדש לגמרי? Intel i7-3770 3.4Ghz RAM - 16GB Gigabyte Z77X-UP4 TH GeForce GTX 660 Ti SSD - OCZ-VERTEX3 - 110GB Patriot Blaze - SSD - 220GB WDC - HDD - 2TB - 2x אציין שמלבד המחשב הזה, יש לי גם MacBook Pro 16" 64GB RAM, שדי הפך להיות המחשב העיקרי שלי, בחיבור למסך חיצוני. אז עכשיו אני תוהה אם לנסות לשפר את הPC הקי…
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
האם למחשבים הבאים יש קורא טביעות אצבע? HP Pavilion dv6-2130ej WE057EA HP Pavilion dv6-3030ej WR750EA
-
- 2 תגובות
- 690 צפיות
-
-
התקבלתי לאוניברסיטת קולומביה וקיבלתי הצעה לקנות מחשב Dell Latitude E4200 במחיר $1800 כולל SSD 128GB. המחיר נשמע לי טוב אבל אשמח לקבל תגובות וגם לדעת אם המחשב טוב וחזק כי יש לי גם עסק ואני צריך להריץ עליו מלא אפליקציות... בתודה מראש
-
- 4 תגובות
- 764 צפיות
-
-
-
היי חברים, אני מעוניין לקנות נטבוק בגודל של 10 אינצ' ממה שבדקתי עד כה נראה לי שהכי משתלם מבחינת המחיר והמפרט זה הנטבוק של Acer: http://www.ynet-shops.co.il/Sales/SaleDetails.aspx?AuId=7733781 מישהו מכיר את הדגם הנ"ל? אני אשמח לעוד המלצות על נטבוקים נחמדים. יש נטבוקים עם חיבור HD ? תודה רבה!!!
-
- 2 תגובות
- 2.1k צפיות
-