ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,364 דיונים בפורום זה
-
אני יודע שיש כמה חברים כאן שיש להם את המחשב הזה ולכן אני שואל במידה ומישהו יודע ויכול להמליץ הכונן חייב להיות 1.8 form factor בעל קיבולת של 128 גיגה , זה מספיק , כנראה אני יזמין מאיי ביי אלה אם מישהו יודע על מקום בארץ שאפשר להשיג ממש בזול אגב אם מישהו יודע על איזה אתר עם השוואת כונני SSD 1.8, אני אודה לו כי לא מצאתי משהו ספיציפי ... תודה מראש וחג שמח
-
- 13 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
עריכת הנהלה: לינק לת'רד המקורי: http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=481634 השוואת מפרטים שהוצעו לי. הראשון נבנה כאן באתר. השניים האחרים ע"י נציג מ RSM. תודה מראש על דעתכם. ראשון -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- AMD Phenom 2 X4 955 Black Edition Quad Core AM3 BOX 750.00 ₪ 1 750.00 ₪ Scythe Mugen 2 Rev B 216.00 ₪ 1 216.00 ₪ Gigabyte MA785GMT-UD2H AMD785G CHIPSET 404.00 ₪ 1 404.00 ₪ Kingston Hyper X Blu 2GB DDR3 1600Mhz CL9 177.00 ₪ 2 354.00 ₪ Samsung 1TB=1000GB 7200RPM 32MB Sata F3 HD103SJ 288.00 ₪ 1 288.00 ₪ צורב LG GH22 SATA x 22 Black 100.00 ₪ 1 100.00 ₪ LanC…
-
- 10 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
טוב, הרכבתי מפרט כשבראש ובראשונה התקציב שלי היה 6000 ש"ח מקסימום. הנה התוצאות: דגם מחיר כמות Intel® Pentium® D 805 Dual Core 2.6Ghz LGA 775 890 ¤ 1 MSI 945PL Neo 620 ¤ 1 SAMSUNG DDR2 1024MB 667MHZ 580 ¤ 2 WD 160GB 7200RPM 8MB SATAII 455 ¤ 1 CONNECT3D Radeon X1800 XT 512mb GDDR III 2XDVI-I + TV 2050 ¤ 1 NEC ND-3550 Dual Layer DVD±R/W/DL 16X 240 ¤ 1 COMPUCASE 6C29 NO PSU 195 ¤ 1 Thermaltake TR2 W0070 430W 24/20/6/4 Pin SATA 290 ¤ 1 מחיר סופי: 5900 ¤ הייתי בבקשה רוצה לקבל דעות על המפרט. תודה
-
- 32 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
יציבות המערכת ויכולותיה בתחום ריבוי משימות קריטיות. ה"דוקטרינה" האישית שלי דוגלת בשימת דגש על אמצעי קלט\פלט איכותיים (6K למחשב שלא מיועד למשחקים\דחיסת וידאו אמורים לספק זאת בקלות יחסית, לפי מיטב הערכתי) ודיסק קשיח מהיר במיוחד, גם אם על חשבון נפח, שכן זהו צוואר הבקבוק העיקרי.
-
- 27 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? לא מוגבל עדיף כמה שפחות כיאלו משהו כמו 4-5K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. CS COD וכו' -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת , עכבר , רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא 4. האם יש רכיב שאין צו…
-
- 10 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
זה המפרט עליו חשבתי: מעבד Core i7 3930K קירור מים למעבד Corsair Hydro H100 לוח Gigabyte GA-X79-UD5 (שמונה חריצי זכרון לצורך אפשרות לשדרוג עתידי, תואם מעולה להאקינטוש) מארז Fractal Design R4 זכרונות 32 גיגה כלשהם (4 סטיקים של 8 גיגה) - האם לקחת 1600 או 2400 MHZ? SSD - נוטה לכיוון שתי יחידות של Transcend 720 256GB שיעבדו בSTRIPE. מקבל ציון טוב כאן: http://www.harddrivebenchmark.net/high_end_drives.html ספק- שמתי עין על SeaSonic 860W Platinum-Series Active PFC 12cm Fan Modular מקלדת- Logitech solar k750 מסך Dell U2713 2560X1040 צורב: לא קריטי, אולי אקח כבר צורב BD-RW כי המחיר שלהם די ירד. כמה התלבטויות: 1. האם כדאי להחליף את המעבד והלוח לצ'יפסט 1155 כי ההוצאה הנוספת בכסף (ב…
-
- 6 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אהלן, אני מחפש מחשב שאוכל לעבוד איתו כסטודנט להנדסה (אין הרצת תוכנות מאד מיוחדות מלבד MATLAB), כמו-כן, שיוכל להריץ סרטי HD על עצמו ועל טלוויזיה באיכות גבוהה, ושיהיה מספיק חזק ורלוונטי ב-4 שנים הקרובות. (מעבדי I5 או I7) אין צורך בהרצת משחקים על המחשב. גודל המסך? 15.6 משקל רצוי? לא קריטי. האם נדרש זמן סוללה ארוך? סוללה מספיק חזקה עבור סטודנט. (חצי יום בחוץ) האם יש צורך ביציאות מיוחדות? USB3, HDMI אין שום צורך בכונן חיצוני לדוגמת DVD או בלו ריי, אמנם עדיף כונן גדול, ככה שאני לא תלוי בענן. רצוי אחריות של 3 שנים. אשמח לשמוע על דגמים נוספים שחורגים מהתקציב, תודה רבה.
-
- 9 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
לאחר 3 שנים , הגיע הזמן להחליף את המחשב של אחי הקטן (זה לא המחשב שנמצא בחתימה שלי). מה הדרישות מהמחשב? שיהיה טוב סך הכל , אין שימוש יותר מידי מסיבי וכבד על המחשב אך המטרה שמשחקים (לא כבדים) שייצאו גם בעוד 3 שנים יעבדו על המחשב גם כן. התקציב הוא 3K פחות או יותר , סטייה של 100 - 200 שקל לא יהרגו אותנו. אני לא נעול על חנות מסויימת אבל כן חשוב שהיא תהיה מהמרכז ואני פתוח להמלצות בקטע הזה. אין צורך בציוד היקפי כיוון שאת המקלדת המסך (19 אינצ' של LG) העכבר והרמקולים אנחנו משאירים מהמחשב הקודם. יש לנו ניסון עם מעבדים של AMD וסך הכל אנחנו לא נגד כי כולם עבדו טוב מאד. כנ''ל לגבי ATI / NVIDIA. אין דרישות מיוחדות לכונן קשיח (250/500 יספיק בהחלט). גם 3-4GB זיכרון עשוי להספיק מבח…
-
- 23 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
מה התקציב המקסימלי? 4.6K האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך?-לחסוך במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב תכני HD, משחקים, תוכנות הנדסיות א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש VISUAL STUDIO ,matlab ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: 3. האם יש צורך בציוד היקפי: לא 4. האם יש רכיב בו אין צורך במפרט ?:לא 6. עד כמה השקט של המפרט חשוב בסולם של 1 עד 10 (10=השקט קריטי)?:8 7. האם מתוכנן אוברקלוק (קל/בינוני/כבד)?:כן,(אולי בעתיד קל עד בינוני):בינוני עד כבד 8. האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ?:לא הרכבת מחשב בחנות?:כן 9. האם יש העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית?: ,RSM,TMS איזור מגורי…
-
- 11 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום חברים, אני מחפש עזרה בהרכבת מפרט למחשב נייח לשימוש משרדי אינטנסיבי ע"פ הפירוט מטה: 1. מה התקציב המקסימאלי? 2500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל הכל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? מיועד לעבודה משרדית מרובת חלונות - כל הזמן עשרות חלונות פתוחים במקביל - זהו אופי העבודה - אני מדבר על לשוניות בדפדפן, כל תוכנות אופיס כולל אקסס, וורד, פאוורפוינט, אאוטלוק, אקסל - כולן במקביל. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). צריך להיות מסוגל לפתוח קבצי tif ו- PDF גד…
-
- 5 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום, מבקש את עזרתכם בבניית מחשב שישמש כמדיה סנטר (עיקר השימוש הוא בגלישה, אופיס וכמובן סרטים) ויחובר לטלויזיה. חשוב לי שזה יהיה מחשב שיחזיק לכמה שנים טובות - אין לי צורך מיוחד במארז HTPC, אבל אם זה לא מעלה את המחיר בצורה משמעותית אז עדיף כי בכל זאת המחשב יישב בסלון. אשמח לתגובות!
-
- 10 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
הי, 1. איך עדיף? להשאיר את המחשב פתוח ולתת לו לעבור למצב שינה לאחר חצי שעה? או לקפל אותו כל פעם לאחר השימוש? 2. האם זה יכול להזיק לו, אם אקפל אותו כל פעם לאחר השימוש? או שאין בעיה עם זה? 3. אני מוריד כל הזמן דברים.. אם אני מקפל אותו, ההורדה תמשיך? 4. מה קורה למעשה שאני מקפל את המחשב? הבנתי שזה "מצב שינה עמוקה", משהו כזה? תודה
-
- 2 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
היי, תודה מראש על העזרה 1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל את הכל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 300-400 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. Far Cry 4, MGS5, GTA V וכל משחק חדש -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920X1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקו…
-
- 7 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל הכל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: מיועד לגיימינג -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. GTA V , FIFA 18 , WATCH DOGS 2 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). אני מעוניין גם במסך מחשב גחלק מהתקציב -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. …
-
- 2 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום מישהו יכול להמליץ על מחשב נייח טוב וחזק לבית.. השימוש העיקרי הוא אינטרנט הורדת סרטים וסדרות ובעל איחסון גבוה. בנוסף אני צריך מחשב מהיר שלא נתקע תודה
-
- 4 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום לכולם יש לי מחשב נייד של HP דגם:HP PAVILION DV4-1190EJ עכשיו היה לי מותקן עליו ויסטה ובא ביחד איתו שלט כזה קטנצ'יק של MEDIA CENTER שיש לו אפילו SLOT בצד שמאל של הלפטופ עכשיו כשויסטה מותקן אז כל הדרייברים מותקנים אוטומטית לא אמור להיות בעיות לקולטן של הINFRA RED עכשיו השלט לא עבד אמרתי לעצמי שויסטה זה חרא(וזה באמת וזה לא סוד) אז התקנתי וינדוס 7 הכל עובד כל הדרייברים מצאתי גם לINFRARED ועדיין השלט לא קולט את המחשב (או להפך) בקיצור אני לא מצליח להשתמש בשלט של המדיה סנטר וכן למתחכמים יש סוללה והיא בתוך השלט אז אולי למישהו יש אותה הבעיה והוא הצליח לפתור אותה או שיש למישהו עצות?
-
- 13 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
מעבד AMD Phenom II X4 955 Black Edition Box ¤1307 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=AMD1297 לוח אם Gigabyte GA-MA78GM-US2H ¤457 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=38511 כונן קשיח OCZ SSD Solid State Disk 2.5" 30GB SATA2 ¤569 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=OCZSSDS30 כונן קשיח Samsung HD103UJ 3.5" 1000GB SATA2 32MB ¤497 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=SAM-DD-35-1TSATA32M משתק לדיסק קשיח Scythe Anti-Vibration HDD Stabilizer 2 ¤44 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=SCYHDS2 כרטיס גרפי Asus nVIDIA GeForce GTX 275 896MB DDR3 PCIe ¤1204 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=32210 …
-
- 20 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
מבקש חוות דעת על מפרט מאיבורי למחשב לשימוש כללי כולל אינטרנט אופיס וכו': [TABLE=width: 569] [TR] [TD]מארז מארז איכותי CASECOM כולל מאוורר 90MM (לא 80MM) ניתן לרכישה עם מגוון מארזים ממיטב היצרנים המובילים בעולם. ספק כח ספק כח מותג IN-WIN 350W בטכנולוגיית Active PFC וכולל מאוורר 12 ס"מ או ספק כח מותג FSP 350W בטכנולוגיית Active PFC וכולל מאוורר 12 ס"מ יתרון חשוב: ספק כח מותג הכולל Active PFC שידרוג לספק כח מותג Enermax 450W A. PFC-ו95 ש"ח שידרוג לספק כח מותג FSP 400W A. PFC -ו30 ש"ח שידרוג לספק כח מותג IN-WIN 450W A. PFC -ו45 ש"ח שידרוג לספק כח מותג Seasonic 500W A. PFC -ו140 ש"ח ניתן לרכישה עם מגוון ספקי כח ממיטב היצרנים המובילים בעולם. מעבד Intel® CoreTM i3-4130 3.4GHz…
-
- 11 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
הדגם המדוייק SVS1512U1R, נקנה לפני שנה, אבל קימת ולא היה בשימוש, סתם ישב בבית ללא שימוש, אין אפילו שריטה אחת, הותקן 8.1 PRO ו אופיס 2013, באמת נייד מדהים ביופיו ומשקל קטן ודק: המפרט שלו: משקל: 1.95 קילו מערכת הפעלה: Win 8.1 Pro + Office 2013 Professional Plus מעבד: Intel Core i5 3210M 2.5 Ghz; Turbo Boost 3.1 Ghz כרטיסי מסך: GeForce GT 640M LE ; HD Graphics 4000 swichable, 2GB GDDR קורא כרטיס זיכרון: SD XC, SD HC, SD, MS PRO-HG Duo, MS Duo, MS MagicGate דיסק קשיח: 500GB 5400RPM זיכרון: 4GB DDR3 צורב: DVD-RW Double Layer מצלמת רשת: 1.3M מסך: 15.5 LED 1080P נראה מבריק, אבל פחות ממסכים מבריקים שראיתי. חיבוריות רשת, LAN 10/100, WLAN 801.11N, BT 4.0, N300 חיבורים: 2XUSB3, 1XU…
-
- 6 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום אנשים, יש ברשותי מחשב גיימינג מזדקן שמבוסס על: מעבד: AMD Phenom 2 955 לוח אם: Gigabyte GA-770TA UD3 כרטיס מסך: AMD HD5850 זיכרון: 4GB ADATA 1600Mhz רציתי להחיות מעט את המחשב כדי שיריץ את בטלפילד 3 ו-4 בצורה טובה (אפילו טובה מאוד!). שקלתי לשדרג את הכרטיס מסך ואולי להוסיף עוד 4 ג'יגה זיכרון. האם ניתן לשדרג את המחשב הזה או שהוא כבר מיושן מדי?? אם אחליף כרטיס מסך, המעבד עלול להוות צוואר בקבוק? בכל מקרה, הייתי מעוניין להקצות לשדרוג משהו כמו 700 ש"ח. תודה אנשים!
-
- 7 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
מחיר מציאה למחשב מדהים באופן חריג באתר זאפ Dell Inspiron 7537 IN-RD33-7499 המחשב נמחכר במחיר מגוחך של 3,499 ש"ח, למי שרוצה לנצל את ההזדמנות ולרכוש . נראה לי שאפילו אני ארכוש, אם מדובר במוצר חדש ועם אחריות של דל . עם מעבד חסכוני i7 מסדרה 4 של אינטל , יחד עם זכרון 8GB עם אפשרות הרחבה ל16GB - זה נשמע ממש אחלה . עד ש.. ראיתי שכתוב Display Touch (1366*768) , ראיתי שכרטיס המסך הוא בסך הכל 4400 ולא חיצוני ש NVIDIA ויש ספק גדול לגבי תאורת המקשים . הגיבו מה דעתכם !
-
- 3 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
1. אם אני משתמש בXP MCE אז אני יכול להסתכל ערוץ אחד ובמקביל שהוא יקליט ערוץ אחר? 2. כרטיס הטלויזיה Leadtek WinFast PVR3000 Deluxe הוא טוב? או שיש משהו יותר מומלץ? 3. אם אני מחבר לכרטיס ממיר של הוט אז התמונה תיהיה איכותית יפה ונקייה? או שלא? 4. מעבד AMD ATHLON AM2 4000 מספיק או שצריך משהו יותר חזק? 5. כרטיס מסך GFORCE 7600GS יספיק או שצריך משהו יותר חזק? 6. כדאי לקנות לוח אם עם כרטיס מסך מובנה בעל יציאת HDMI או שלא? 7. מארז MOZART SX + MEDIA LAB VC7001SNS הוא מארז טוב או שכדאי לי לקנות משהו אחר? 8. מה אני עוד צריך לדעת/לברר לפני שאני קונה HTPC? בעקרון המחשב יהיה בעיקר לטלויזיה, סרטים, DVD וגם קצת אינטרנט. הLCD הוא SONY KDL-32U2000. תקציב עד 4000 ש"ח. תודה.
-
- 21 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום, אני רוצה לקנות נייד בארה"ב אמין ועמיד שיחזיק למספר שנים גודל 14" (ואף יותר קטן) משקל- כמה שיותר נמוך שלא פוגע בביצועים נחמדים. השימושים- דברים רגילים- סרטים,מדי פעם משחקים לא כבדים משהו,אופיס אינטרנט וכו (פעם בכמה זמן פוטושופ וסוני וגאס) אני לא מחפש סוס עבודה אבל אני רוצה מחשב שיריץ בלי בעיה ויסטה עם מספר תוכנות במקביל. שמתי עין על הלנובו T400 ועל הדל E6400 מי מביניהם עדיף (גם בנוגע לאחריות בישראל)? בנוגע לאחריות- ניסיתי לשאול את נציגי לנובו בישראל לגבי האחריות של הדגם בישראל והדבר שיחידי שהם אמרו לי שהתקשרתי אליהם (ועוד לפני ששאלתי את השאלה!! מה הולך פה?!) להשאיר מספר טלפון והם יחזרו אליי.. אז אם יש פה מישהו שיכול להאיר את עיניי אשמח מאוד.. האם אחריות בינלומית שק…
-
- 15 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום. קניתי היום מודם סלולרי לנייד שלי, המודם הוא מסוג PCMCIA או משהו כזה. ולהפתעתי הוא לא מתאים לחריץ שיש בנייד? איזה דבר מוזר, אז מה הסוג כרטיסים שמתאימים לשם? שאני ידע למה להחליף ביום ראשון. המפרט של הנייד: http://www.gigabyte.com.tw/Products/Notebook/Products_Spec.aspx?ClassValue=Notebook&ProductID=2503&ProductName=W468N יש לי את המודם הזה: http://www.pelephone.co.il/itemdetails.aspx?token=&pgid=2485 איזה מודם יתאים לי מאלה (חוץ מה U1 שהוא USB): http://www.pelephone.co.il/catalog.aspx?token= תודה
-
- 7 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
מפרט מחשב כולל מסך 17 רצוי LG מעבד לא אטלון כרטיס מסך טוב בעיקר למשחקים! 8) תודה מראששש :walksmil:
-
- 14 תגובות
- 1.5k צפיות
-