ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,350 דיונים בפורום זה
-
אני מחפש מחשב שיישאר יציב כל עוד יופעלו עליו במקביל מספר תוכניות כבדות כמו תוכנות שיתוף ודפדפן וכן שצפיית סרטים בו תהיה מהנה כולל כרטיס קול ברמה מספקת (בלי מסך)
-
- 6 תגובות
- 559 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 2000 ש"ח. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית בעיקרון, שירים וסרטים (לא בהכרח HD), אינטרנט, משחקים קלים ומשחקים באתרים שונים (וואלה וכל אלה...). העיקר שלא יתקע הרבה פעמים, שיהיה מהיר בפתיחת תיקיות, שירים, סרטים וכל זה... 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא. 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא. 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 8-9. שיהיה שקט, מקורר ומאוורר. 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, ב…
-
- 24 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום לכולם, זו הודעה ראשונה שלי כאן, אז תהיו עדינים אני מחפש מפרט למחשב לגיימינג בעיקר (וגם לשימושים היומיומיים הרגילים). זה מחשב שאני אמור להשתמש בו בעיקר בסופ"שים חופשיים מעבודה, אז מידת הטחינה שלו לא אמורה להיות גדולה בסה"כ. עם זאת, חשובים לי שני דברים: (1) רמת שרידות גבוהה באופן יחסי, ככה שלפחות רכיבים מסוימים מהמפרט יוכלו לשמש אותי לאורך זמן, ואת השאר אוכל להחליף תחת אותו מארז; (2) מחשב שיהיה שקט לטווח הארוך, יש לי טראומה רצינית מהמחשב הנייח האחרון שלי, שהפך לטורבינה בשנתיים האחרונות לחייו. מוכן לשלם אקסטרה בשביל זה. אחרי הסיכומון, הנה השאלון: 1. מה התקציב המקסימאלי? 4500 ש"ח. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? עד לגג של 4500 המטרה היא לנצל את כל התקציב. …
-
- 13 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
שלום לכולם, אשמח לעזרה בהרכבת מחשב לגיימינג (בשביל חבר). . מה התקציב המקסימאלי? 4,000 למחשב ומסך ללא ציוד היקפי. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אין צורך לחסוך, אך גם לא חייב לבזבז הכל. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 300 ש"ח. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים. משחקי FPS ו MOBA. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920X1080 אני מניח. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. רק מסך. 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? מקלדת, עכבר ורמקולים. 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש ל…
-
- 12 תגובות
- 2k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אם החיסכון לא ידרוש ממני בעוד שנה לשדרג שוב, אז ניתן לחסוך. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200-300 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? שימוש של משחקים , אינטרנט , סרטים וכו'... א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). לא מיועד לתוכנות כבדות ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. המשחקים יהיו DIABLO3 GTA VI HEROES VI MAX PAYNE3 וכו'... -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). מסך גודל 19-21,לעיתים…
-
- 3 תגובות
- 572 צפיות
-
-
מדובר במחשב בעיקר בשביל אינטרנט וסרטים (HD) אבל דרושה אפשרות לשדרוג למשחקים כמו BF3 בעתיד (יש לי כבר כ. מסך HD4850 אבל יש לו מאוורר שאולי אפשר לוותר עליו...). ללא ציוד היקפי וללא כונן קשיח (אלא אם כן כונן איטי יותר שקט יותר...) וללא מארז (יש לי כבר מארז antec solo). מע' הפעלה מיועדת winfows 7 ו-ubuntu. רצוי מספיק זיכרון בשביל וירטואליזציה. תודה
-
- 2 תגובות
- 639 צפיות
-
-
היי המחשב הנוכחי שלי כבר בן 3 שנים והגיע זמנו... אני צריך מפרט למחשב עבודה, כרטיס גרפי לא חשוב שיהיה משהו מפוצץ עם אפשרות לחבר שני מסכים DUAL MONITOR ושלא יגזול זיכרון ראם מהמחשב מעבד QUAD CORE או משהו מהיר (אם התקציב לא מאפשר את הקוואד) 2-3 ג'יגה זיכרון הארדיסק לא חייב להיות ענק, רוב החומר על השרת לוח אם טוב ומהיר אין צורך במסך מקלדת ועכבר ושאר הציוד ההקפי. שאלה נוספת היא האם כדאי לבדוק מחשבי מותג? אשמח לקבל המלצות תקציב בסביבות 5000
-
- 13 תגובות
- 929 צפיות
-
-
שלום! ברצוני לבנות מפרט לחבר שלי, דרישותיו הם מחשב למשחקים, הכי טוב שאפשר בתקציב של עד 4,500 ש"ח, מומלץ מחנויות במרכז. תודה!
-
- 8 תגובות
- 696 צפיות
-
-
חבר שלי מעוניין לקנות מחשב, והוא צריך את עזרתכם, אני לא ממש מבין אז , אני רוצה שתעזרו לי לבנות מחשב עם הקריטריונים הבאים: ללא ציוד הקפי, בסביבות ה3000 ש"ח, לא כולל מערכת הפעלה, המחשב מיועד למשחקים, ללא תוכנות נוספות. אשמח שתיבנו לו מפרט. חבר שלי חיפש גם, ומכיוון שאני לא מבין הרבה אז אני יתן קישור למה שהוא רוצה והוא רוצה גם חוות דעת שלכם: http://ksp.co.il/hmain.php?gclid=cnwu27_i-i8cfsynzwodheojfg מחשבים במבצע>מערכות מחשב זולות> המחשב ה-6 שברשימה. ממש אין לי מושג. אשמח לעזרה קטנה!
-
- 10 תגובות
- 603 צפיות
-
-
המחשב צריך להריץ משחקים כבדים. העדפה לחנות באיזור תל אביב או חיפה. השקט של המחשב לא חשוב במיוחד. עדיפות לרמקולים טובים מהרגיל. תודה
-
- 2 תגובות
- 590 צפיות
-
-
אני מקווה שזה לא נוגד כאן את כל החוקים, אבל ההודעה שלי נדחקה הצידה ואיש לא ענה לה. שיניתי כמה מהדרישות. אם לא קשה, אנא מפרט למחשב לפי הפירוט הבא: 1. התקציב כ-3,000, אפשר לחרוג קצת, אבל רק קצת. המחיר לא כולל מערכת הפעלה וציוד הקפי. 2. המחשב מיועד לאינטרנט ומשחקים. בעיקר משחקי תפקידים, גם חדשים: Divinity II :Ego, ובקרוב 2 Assassin's Creed. השאיפה היא להגדרות גבוהות. המסך כרגע 17 אינץ, בהמשך נשדרג, כך שכדאי שיתאים למסך טוב יותר. 3. כאמור, אין צורך בציוד הקפי. 4. יש צורך בצורב. 5. שקט: 6. 6. לא מתוכנן אוברקלוק. 7. יש צורך במערכת הפעלה - win 7 - אבל היא מחוץ לתקציב המצוין כאן. יש צורך בהרכבת המחשב. 8. אנחנו גרים באזור מודיעין - האם יש כאן חנות מועדפת שכדאי לפנות אליה? מעדיפה ל…
-
- 17 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
ברצוני לחבר מחשב שישמש כמעין "קונסולת משחקים" בחיבור לטלוויזיה 42" FHD איכותית(פיליפס).חיבורי HDMI. כמו כן, אצטרך שהסאונד ייצא לטלוויזיה, אני לא יודע אם הוא עובד דרך כרטיסי המסך עם HDMI. אשמח לצמצם קצת את הנזק הויזואלי של מארז מפלצתי.במידה ויש אפשרות להשיג מארז קטן יותר, או מארז שוכב בסגנון HTPC. 1. מה התקציב המקסימאלי? 4400 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? כולו ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 300 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו מש…
-
- 32 תגובות
- 4.8k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך כמה שניתן, אבל הביצועים חשובים ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? רק אם באמת יש צורך, אשמח לשמוע המלצות 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר שרטוט וחישוב (וכמובן "שימושי סטודנט" רגילים: אופיס וכו') א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). autocad, matlab ודומותיהן, כך שחשוב גם מעבד וגם GPU 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. יש צורך במסך, מחוץ לתקציב. 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא 5. עד כמה חשוב השקט בסולם …
-
- 9 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
חברה של אחותי ביקשה להרכיב לה מחשב ובגלל שאני די לא מעודכן בהרבה דברים אז אני פונה אליכם אין בדיוק הגבלה תקציבית אז אפשר לחרוג בטעם הטוב. מטרות: 1. מחשב חזק שיעבוד מהר ויחזיק לאורך זמן. 2. שקט! כמה שיותר, קירור פסיבי או מאוררים איכותים ושקטים! 3. מסך נעים לעין. 4. אין צורך במשחקים. תוכן HD גם נראה לי לא נחוץ כל עוד זה לא יהפוך לסטדרט ביוטיוב או משהו ;D 5. יש צורך בכרטיס קול נאות עם כניסה נורמלית על מנת להמיר קסטות לקבצי סאונד. (אל תשאלו אפילו) 6. אין צורך במארז מנקר עיניים , אבל שיהיה אסתטי. מה שאני חושב שיהיה נכון: מעבד - לא נראה לי ש4 ליבות נחוצות פה אז מעבד כפול ליבה יספיק זכרון - אני הייתי אומר 4 גיגה בייט, במחירים של היום אין מה להתפשר על פחות. לוח אם -…
-
- 5 תגובות
- 763 צפיות
-
-
הי דבר ראשון אני חייב להגיד שזה אחלה אתר וכל הכבוד על ההשקעה המדריכים הסקירות המידע והפורומים אבל כמו שאומרים מ"רוב עצים כבר לא רואים את היער" (יש כאלו שטוענים שגם מרוב דובים...) :s05: ומכל המידע יצאתי קצת מבולבל אני צריך מפרט למחשב שישמש בעיר לגרפיקה עבודה עם תוכנות כמו פוטושופ אילוסטריטור ופלאש לא ממש למשחקים ואולי בעתיד גם כמדיה סנטר (אבל זה רק בגדר אופציה) התקציב הוא בערך 4500- 5500 עם מסך של 20'' חשבתי ללכת על: כרטיס מסך -256 Leadtek nVIDIA GeForce 8600 GT מעבד של אינטל dual core (איזה כדאי??) זיכרון של 1-2GB (אם 2 אז מפוצל) לוח אם??? מקלדת ועכבר די טובים אם אפשר wireless כרטיס קול ממש לא חשוב כונן קשיח WS 160GB SATA II מארז שקט - ?? 1. זהו בערך הא…
-
- 14 תגובות
- 731 צפיות
-
-
שלום, אני צריך מפרט למחשב לעבודה משרדית בעיקר. המחשב גם יריץ סרטים פה ושם, אבל כנראה שלא יריץ ממש משחקים כבדים. הדרישות הן כאלה: מחשב+ מסך+מקלדת+עכבר, אבל לא משהו כמו מדפסת או רמקולים. אם פספסתי משהו, תרגישו חופשיים לשאול ולתקן. מסך LCD 17-19", כ. מסך שיוכל לסחוב את העניינים בקלות, אז שלא יהיה איזה כרטיס מיושן. מארז שקט ולא משהו בעיצוב צעקני. לא משמעותי AMD או אינטל. ועוד משהו - חשוב שכל הרכיבים יהיו מחנות אחת, ע"מ שאוכל לקבל שירות במקום מסודר אחד. עדיף מאזור ר"ג או משהו קרוב. תודה רבה, נדב.
-
- 9 תגובות
- 566 צפיות
-
-
שלום,אני מתכנן לקנות מחשב חדש לאחי שהמחשב שלו הלך,השימושים שלו קלילים ביותר: אינטרנט צפייה בתמונות ומדי פעם סרט HD.. 1. מה התקציב המקסימאלי? 2000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית , תכני HD וכדומה)? א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:לא -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). מסך 20 אינץ FULL HD -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? נמוכ…
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם מעוניין לרכוש מחשב נוסף שיתאים למשחקים לילד בן 13 מה התקציב המקסימאלי? 2500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? הכל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים רובם בסיסים כמו קאונטר, אבל יש מידי פעם משחקים קצת יותר כבדים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). אין תוכנות ספציפיות ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1200*1920 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכו…
-
- 3 תגובות
- 749 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 6-8K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? ניתן לנצל עד כ 8K ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 8.5K 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכת אודיו. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). פרנסה ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: ניתן להתעלם מנושא כרטיס המסך משום שיש כרטיס מסך יעודי שנקנה כבר -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לד…
-
- 4 תגובות
- 816 צפיות
-
-
למעשה דרוש רק: מעבד לוח אם זכרונות מארז וספק חשוב שהמערכת תהיה שקטה ובעיקר קרירה ויעילה. (רצוי קירור מעבד איכותי). תודה!
-
- 3 תגובות
- 582 צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 8000 ולא 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכת וידיאו , premiere pro ,lightroom ,photoshop 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור …
-
- 16 תגובות
- 3.4k צפיות
- 2 followers
-
-
אהלן! השימוש העיקרי יהיה לעריכת סאונד בעיקר בתוכנת קיו-בייס. דגשים למפרט: א. מעבד חזק ככל הניתן. ב. חיבור FW (ישמש לחיבור כרטיס קול חיצוני). ג. כונן SSD למערכת הפעלה ותוכנות אודיו. ד. כונן קשיח נוסף בגודל טרה לפחות. שקט, על המחשב להיות שקט מאוד ע"מ שלא יפריע במהלך ההעבודה: א. מארז וספק כוח שקטים ככל הניתן. ב. קירור פאסיבי למעבד. התקציב הינו 5000 ש"ח. אין צורך בציוד היקפי כלל.כולל הרכבה בחנות, ומערכת הפעלה. תודה לעונים, גיא.
-
- 6 תגובות
- 816 צפיות
-
-
. מה התקציב המקסימאלי? 3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכה של תמונות (קבצי RAW בכמויות גדולות) א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). כנראה לייטרום ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום…
-
- 3 תגובות
- 561 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3,200 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנצל את כל התקציב, ואפשר גם לנסות לחסוך... ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר עבודה משרדית ואינטרנט, אבל גם מידי פעם משחקים מתקדמים שדורשים כרטיס גרפי טוב, ועריכת תמונות/וידאו חובבנית א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). (photoshop, sony vegas pro - מזדמן ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב - elite dangerous, fallout 4, gta -מהי הרזולוציה…
-
- 0 תגובות
- 788 צפיות
-
-
שלום לכולם.אז כמו שרשמתי בכותרת + אני מוסיף דרישות מפורטות לפי חוקי הפורום : 1. מה התקציב המקסימאלי? אין תקציב , אני אדע אותו מההצעות שלכם לדרישות המערכת שלי. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? להשתדל לא לבזבז יותר מידי ''סתם''. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? -- 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? השימושים הם בסיסיים בלבד ליומיום , ז''א : בעיקר גלישה באינטרנט , תכני HD לפעמים ומשחקים קלים עד בינוניים גג. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). -- ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. משחקי פלאש באתרי …
-
- 14 תגובות
- 1.3k צפיות
-