עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. התקציב יכול לנוע בין 3000-4000 שקל, וישמש כתחנת עבודה לעריכה גרפית שטוחה, תוכנות אדובי CS5, בשימוש יומיומי. למחשב מחוברים 2 מסכים (EIZO וסתם עוד אחד) אין צורך בציוד היקפי צריך להיות שקט: 8-10! אובלוק? לא קריטי יש ברשותי מערכת הפעלה WIN7 64 ביט המחשב צריך להיות מורכב במלואו בחנות, באזור המרכז, אספקה זריזה לא נדרש אופק שדרוג מיוחד כן חשוב ביותר: אמינות גבוהה מאוד של המחשב, של הרכיבים ושל השירות. המטרה לקבל מחשב שאני יכולה לעבוד בראש שקט לגמרי כמה שנים (לפחות הראשונות), עם מערכת קירור ואיורור טובה, זה שווה לי יותר כסף מרכיב כזה או אחר. ** הערה ושאלה: האם יש מחשב נייד שיכול לשמש אותי לצרכים אלו? אני יודעת שזה פורום אחר, אבל שווה לשאול

• 0 תגובות
    • 516 צפיות
  2. תקציב עד 3000, במגמה לחסוך במה שלא צריך. צריך תוספת וינ7. אופציה קלילה שלדרוגים עתידיים, (לא נראה שאצטרך יותר מעוד כרטס זכרון וחיבור יו אס בי 3 וכאלה..) דרישות המחשב: שימוש ביתי. הרבה גלישה בכל הפורטלים בארץ, כולל כמה אתרי רדיו מחול, יוטיוב, . ריבוי חלונות/טאבים. מוזיקה, צפית וידאו. הורדת מדיה כמה פעמים בשבוע. המשחקים שאני עושה הם דרך אתרים. לא משהו כבד. זה השימוש בערך. זה מוגדר ביתי נראה לי. תקנו אותי אם אני טועה. זה אני כותב מסמך פעם בשבוע לא עושה אותו אפילו משרדי כמו כן האם יספיק SSD גיגה 64 ככונן יחיד במחשב לגלישה? או 128גיגה? איזה מאוורר כדאי למעבד? ולמארז? סוגי ספקים עם אחריות ארוכה שיודעים כשקטים. כמה וואט צריך בכלל לשימוש כרגע ושיעבוד גם בעוד 4 שנים טוב…

• 32 תגובות
    • 5.4k צפיות
  3. אודה לכם מאוד אם תוכלו לעזור לי בבניית מפרט למחשב. שימושים: צפייה בסרטים בכלל ובסרטי HD גבוהי-רזולוציה בפרט, משחקים ועבודה שוטפת ומהירה עם תוכנות שונות בו-זמנית. דרוש דיסק קשיח של 500GB. על המחשב להיות שקט ככל האפשר. אפשרות לOC בעתיד. אין צורך בציוד היקפי. תודה רבה לכל מי שיוכל לעזור!

• 7 תגובות
    • 784 צפיות
  4. Started by eli_t,

אהלן, חבר שלי רוצה לקנות מחשב ויש לו תקציב של 4000 ש"ח במקרה הכי קיצוני. המחשב יהיה מיועד בעיקר למשחקים עם ביצועים גבוהים, בנוסף הוא רוצה שבתוך התקציב הזה יכנס גם מסך 19". תודה מראש, אלעד.

• 6 תגובות
    • 647 צפיות
  5. אבקש מפרט למחשב שישמש עבור תוכנות גרפיקה כבדות במקום העבודה. אין צורך בציוד היקיפי וכרטיס קול מטורף, המחשב לא ישמש עבור משחקים כלל, מארז חשוב שיהיה משהו איכותי על מנת לשמור על טמפ' סבירה אך עם זאת לא ייעשה במחשב OC ומכאן שאין צורך להשקיע סכומים בקירור מיוחד. [glow=red,2,300]ללא ציוד היקיפי ומסך.[/glow] מעבד - 4 ליבות זיכרון - 4 ג'יגה בייט הארד דיסק - חצי טרה בייט כרטיס מסך - בינוני (תקציב שנע בסביבות 800 ש"ח) לוח אם כמובן חשוב להשקיע צורב די וי די מתקדם וזהו לדעתי, אם יש לכם שאלות או הצעות עבור מחשב שאמור לענות לדרישות האלו אשמח לענות! המחשב הוא עבור עבודה במקום העבודה כך שהתקציב פחות רלוונטי אבל עדיין יש להשתדל לשים לב לעלות מול תועלת והאם יש צורך בהשקעה יותר גדולה.

• 11 תגובות
    • 1.1k צפיות
  6. המחשב שלי כבר כמעט בן 8, ועל אף שהוא בסך הכל עובד עדיין בסדר (יחסית) הגיע הזמן להשתדרג. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3000 ש"ח, אפשר לחרוג בכמה מאות שקלים אם יש הצדקה. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית ולעתים עריכת וידאו. משחקים - אני לא מחפש מפלצת שמריצה הכל על ultra, מבחינתי גם הגדרות גרפיות של בינוני+ זה בסדר, הרעיון הוא שהמחשב יחזיק מעמד לאורך שנים קדימה. משחק לדוגמה: מורטל קומבט 11. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר …

7. בס"ד היי, ראשית כל, תודה רבה לכם על זמן הקריאה וההשקעה. ובכן, אני מעוניין במפרט חזק למחשב לגרפיקאי, אשר יריץ תוכנות כדוגמת: Photoshop, illustrator, inDesign ומשחקים חדשים (מה לעשות..יש ילדים בבית ) כמו כן, אשמח לקבל חוות דעת והמלצות היכן לרכוש את המחשב, היות ואין לי חנות מועדפת כרגע. 1. מה התקציב המקסימאלי? - 5000 ש''ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? במידה והחסכון אינו יפגע משמעותית, חסכו ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב רצוי שלא 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה) ?עריכה גרפית + משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). פוטושופ, אילו…

• 4 תגובות
    • 1k צפיות
  8. שלום, אני אענה עוד רגע על השאלון, אני רק רוצה להדגיש שמדובר במחשב שיריץ ניסויים באוניברסיטה, ולכן יש לי דגשים קצת אחרים: הוא צריך להיות מאוד אמין, כי המעבד יעבוד 24/7 על 100% למשך שבוע או לפעמים אפילו חודש-חודשיים. אין צורך בכרטיס מסך חזק. הוא צריך להכיל חומרה כמה שיותר חדשה, כי כרגע יש תקציב, ולא ניתן יהיה לקנות מחשב אחר במשך 3 שנים לפחות. ועכשיו לשאלון: 1. מה התקציב המקסימאלי? 9K, ניתן לנצל את כל התקציב ולא ניתן לחרוג 2. מה שימושי המחשב? הרצת ניסויים ועבודה משרדית 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 7-8 6. האם מתוכנן אוברקלוק (…

• 15 תגובות
    • 2.4k צפיות
  9. Started by R_G,

אהלן אני צריך מפרט למחשב פשוט יחסית. הדרישות: 1. רק מחשב, ללא ציוד היקפי (ללא מסך, רמקולים וכו'). 2. שיהיה צורב DVD. 3. לא מתוכנן OC. 4. המחשב מיועד בעיקר לאינטרנט/אופיס/שמיעת מוזיקה/משחקים חלשים (ואני מתכוון - חלשים, סימס 2 וכאלה). 5. שיהיה קירור טוב. 6. אינטל בלבד. אני מאמין שאין סיבה שהמפרט יעבור את ה-2K, אפילו פחות. אבל למקרה הצורך, יש אפשרות לחרוג (אין תקציב מוגדר, עד 3K, אפילו יותר אם יש צורך). המון תודה מראש, ראביב.

• 3 תגובות
    • 594 צפיות
  10. משחקים כגון SIMS , SPORE וכו'. לא כולל ציוד היקפי מלבד כרטיס רשת אלחוטי חריגה עד 200ש"ח (עדיף שלא...) כמו כן אופציה למסך 19" באיזור 800-950 ש"ח - אולי ירכש בנפרד. תודה

• 5 תגובות
    • 645 צפיות
  11. אני מחפש מחשב שיישאר יציב כל עוד יופעלו עליו במקביל מספר תוכניות כבדות כמו תוכנות שיתוף ודפדפן וכן שצפיית סרטים בו תהיה מהנה כולל כרטיס קול ברמה מספקת (בלי מסך)

• 6 תגובות
    • 569 צפיות
  12. 1. מה התקציב המקסימאלי? 2000 ש"ח. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית בעיקרון, שירים וסרטים (לא בהכרח HD), אינטרנט, משחקים קלים ומשחקים באתרים שונים (וואלה וכל אלה...). העיקר שלא יתקע הרבה פעמים, שיהיה מהיר בפתיחת תיקיות, שירים, סרטים וכל זה... 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא. 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא. 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 8-9. שיהיה שקט, מקורר ומאוורר. 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, ב…

• 24 תגובות
    • 1.8k צפיות
  13. שלום לכולם, זו הודעה ראשונה שלי כאן, אז תהיו עדינים אני מחפש מפרט למחשב לגיימינג בעיקר (וגם לשימושים היומיומיים הרגילים). זה מחשב שאני אמור להשתמש בו בעיקר בסופ"שים חופשיים מעבודה, אז מידת הטחינה שלו לא אמורה להיות גדולה בסה"כ. עם זאת, חשובים לי שני דברים: (1) רמת שרידות גבוהה באופן יחסי, ככה שלפחות רכיבים מסוימים מהמפרט יוכלו לשמש אותי לאורך זמן, ואת השאר אוכל להחליף תחת אותו מארז; (2) מחשב שיהיה שקט לטווח הארוך, יש לי טראומה רצינית מהמחשב הנייח האחרון שלי, שהפך לטורבינה בשנתיים האחרונות לחייו. מוכן לשלם אקסטרה בשביל זה. אחרי הסיכומון, הנה השאלון: 1. מה התקציב המקסימאלי? 4500 ש"ח. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? עד לגג של 4500 המטרה היא לנצל את כל התקציב. …

• 13 תגובות
    • 2.2k צפיות
  14. שלום לכולם, אשמח לעזרה בהרכבת מחשב לגיימינג (בשביל חבר). . מה התקציב המקסימאלי? 4,000 למחשב ומסך ללא ציוד היקפי. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אין צורך לחסוך, אך גם לא חייב לבזבז הכל. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 300 ש"ח. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים. משחקי FPS ו MOBA. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920X1080 אני מניח. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. רק מסך. 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? מקלדת, עכבר ורמקולים. 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש ל…

• 12 תגובות
    • 2k צפיות
  15. 1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אם החיסכון לא ידרוש ממני בעוד שנה לשדרג שוב, אז ניתן לחסוך. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200-300 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? שימוש של משחקים , אינטרנט , סרטים וכו'... א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). לא מיועד לתוכנות כבדות ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. המשחקים יהיו DIABLO3 GTA VI HEROES VI MAX PAYNE3 וכו'... -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). מסך גודל 19-21,לעיתים…

• 3 תגובות
    • 587 צפיות
  16. מדובר במחשב בעיקר בשביל אינטרנט וסרטים (HD) אבל דרושה אפשרות לשדרוג למשחקים כמו BF3 בעתיד (יש לי כבר כ. מסך HD4850 אבל יש לו מאוורר שאולי אפשר לוותר עליו...). ללא ציוד היקפי וללא כונן קשיח (אלא אם כן כונן איטי יותר שקט יותר...) וללא מארז (יש לי כבר מארז antec solo). מע' הפעלה מיועדת winfows 7 ו-ubuntu. רצוי מספיק זיכרון בשביל וירטואליזציה. תודה

• 2 תגובות
    • 655 צפיות
  17. היי המחשב הנוכחי שלי כבר בן 3 שנים והגיע זמנו... אני צריך מפרט למחשב עבודה, כרטיס גרפי לא חשוב שיהיה משהו מפוצץ עם אפשרות לחבר שני מסכים DUAL MONITOR ושלא יגזול זיכרון ראם מהמחשב מעבד QUAD CORE או משהו מהיר (אם התקציב לא מאפשר את הקוואד) 2-3 ג'יגה זיכרון הארדיסק לא חייב להיות ענק, רוב החומר על השרת לוח אם טוב ומהיר אין צורך במסך מקלדת ועכבר ושאר הציוד ההקפי. שאלה נוספת היא האם כדאי לבדוק מחשבי מותג? אשמח לקבל המלצות תקציב בסביבות 5000

• 13 תגובות
    • 941 צפיות
  18. שלום! ברצוני לבנות מפרט לחבר שלי, דרישותיו הם מחשב למשחקים, הכי טוב שאפשר בתקציב של עד 4,500 ש"ח, מומלץ מחנויות במרכז. תודה!

• 8 תגובות
    • 710 צפיות
  19. חבר שלי מעוניין לקנות מחשב, והוא צריך את עזרתכם, אני לא ממש מבין אז , אני רוצה שתעזרו לי לבנות מחשב עם הקריטריונים הבאים: ללא ציוד הקפי, בסביבות ה3000 ש"ח, לא כולל מערכת הפעלה, המחשב מיועד למשחקים, ללא תוכנות נוספות. אשמח שתיבנו לו מפרט. חבר שלי חיפש גם, ומכיוון שאני לא מבין הרבה אז אני יתן קישור למה שהוא רוצה והוא רוצה גם חוות דעת שלכם: http://ksp.co.il/hmain.php?gclid=cnwu27_i-i8cfsynzwodheojfg מחשבים במבצע>מערכות מחשב זולות> המחשב ה-6 שברשימה. ממש אין לי מושג. אשמח לעזרה קטנה!

• 10 תגובות
    • 622 צפיות
  20. המחשב צריך להריץ משחקים כבדים. העדפה לחנות באיזור תל אביב או חיפה. השקט של המחשב לא חשוב במיוחד. עדיפות לרמקולים טובים מהרגיל. תודה

21. אני מקווה שזה לא נוגד כאן את כל החוקים, אבל ההודעה שלי נדחקה הצידה ואיש לא ענה לה. שיניתי כמה מהדרישות. אם לא קשה, אנא מפרט למחשב לפי הפירוט הבא: 1. התקציב כ-3,000, אפשר לחרוג קצת, אבל רק קצת. המחיר לא כולל מערכת הפעלה וציוד הקפי. 2. המחשב מיועד לאינטרנט ומשחקים. בעיקר משחקי תפקידים, גם חדשים: Divinity II :Ego, ובקרוב 2 Assassin's Creed. השאיפה היא להגדרות גבוהות. המסך כרגע 17 אינץ, בהמשך נשדרג, כך שכדאי שיתאים למסך טוב יותר. 3. כאמור, אין צורך בציוד הקפי. 4. יש צורך בצורב. 5. שקט: 6. 6. לא מתוכנן אוברקלוק. 7. יש צורך במערכת הפעלה - win 7 - אבל היא מחוץ לתקציב המצוין כאן. יש צורך בהרכבת המחשב. 8. אנחנו גרים באזור מודיעין - האם יש כאן חנות מועדפת שכדאי לפנות אליה? מעדיפה ל…

• 17 תגובות
    • 1.3k צפיות
  22. ברצוני לחבר מחשב שישמש כמעין "קונסולת משחקים" בחיבור לטלוויזיה 42" FHD איכותית(פיליפס).חיבורי HDMI. כמו כן, אצטרך שהסאונד ייצא לטלוויזיה, אני לא יודע אם הוא עובד דרך כרטיסי המסך עם HDMI. אשמח לצמצם קצת את הנזק הויזואלי של מארז מפלצתי.במידה ויש אפשרות להשיג מארז קטן יותר, או מארז שוכב בסגנון HTPC. 1. מה התקציב המקסימאלי? 4400 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? כולו ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 300 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו מש…

• 32 תגובות
    • 5k צפיות
  23. Started by bezangeloo,

1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך כמה שניתן, אבל הביצועים חשובים ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? רק אם באמת יש צורך, אשמח לשמוע המלצות 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר שרטוט וחישוב (וכמובן "שימושי סטודנט" רגילים: אופיס וכו') א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). autocad, matlab ודומותיהן, כך שחשוב גם מעבד וגם GPU 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. יש צורך במסך, מחוץ לתקציב. 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא 5. עד כמה חשוב השקט בסולם …

• 9 תגובות
    • 1.6k צפיות
  24. חברה של אחותי ביקשה להרכיב לה מחשב ובגלל שאני די לא מעודכן בהרבה דברים אז אני פונה אליכם אין בדיוק הגבלה תקציבית אז אפשר לחרוג בטעם הטוב. מטרות: 1. מחשב חזק שיעבוד מהר ויחזיק לאורך זמן. 2. שקט! כמה שיותר, קירור פסיבי או מאוררים איכותים ושקטים! 3. מסך נעים לעין. 4. אין צורך במשחקים. תוכן HD גם נראה לי לא נחוץ כל עוד זה לא יהפוך לסטדרט ביוטיוב או משהו ;D 5. יש צורך בכרטיס קול נאות עם כניסה נורמלית על מנת להמיר קסטות לקבצי סאונד. (אל תשאלו אפילו) 6. אין צורך במארז מנקר עיניים , אבל שיהיה אסתטי. מה שאני חושב שיהיה נכון: מעבד - לא נראה לי ש4 ליבות נחוצות פה אז מעבד כפול ליבה יספיק זכרון - אני הייתי אומר 4 גיגה בייט, במחירים של היום אין מה להתפשר על פחות. לוח אם -…

• 5 תגובות
    • 783 צפיות
  25. הי דבר ראשון אני חייב להגיד שזה אחלה אתר וכל הכבוד על ההשקעה המדריכים הסקירות המידע והפורומים אבל כמו שאומרים מ"רוב עצים כבר לא רואים את היער" (יש כאלו שטוענים שגם מרוב דובים...) :s05: ומכל המידע יצאתי קצת מבולבל אני צריך מפרט למחשב שישמש בעיר לגרפיקה עבודה עם תוכנות כמו פוטושופ אילוסטריטור ופלאש לא ממש למשחקים ואולי בעתיד גם כמדיה סנטר (אבל זה רק בגדר אופציה) התקציב הוא בערך 4500- 5500 עם מסך של 20'' חשבתי ללכת על: כרטיס מסך -256 Leadtek nVIDIA GeForce 8600 GT מעבד של אינטל dual core (איזה כדאי??) זיכרון של 1-2GB (אם 2 אז מפוצל) לוח אם??? מקלדת ועכבר די טובים אם אפשר wireless כרטיס קול ממש לא חשוב כונן קשיח WS 160GB SATA II מארז שקט - ?? 1. זהו בערך הא…

• 14 תגובות
    • 748 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.