עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. סטודנת במדעי המחשב. * גודל המסך?13-15 * משקל רצוי?לא משנה מצדי 10 קילו * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)?2-3 שעות לפחות. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (DVI, HDMI וכו)hdmi יכול להיות נחמד, אבל לא קריטי. * בלוטות?כן. * גודל מינימלי של כונן קשיח?500 ג'יגה. * צורב DVD?לא חייב להיות. * האם נדרשת אחריות בינלאומית ?כן. * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי?אין. אני מחפש משהו בסגנון של I5\I3, עם 4GB זכרון, יש אפשרות לדבר כזה בתקציב? או שאני צריך להוריד את הדרישות? כרטיס מסך לא צריך משהו מיוחד, שיהיה נחמד מינוס, אני לא חושב שאני הולך להריץ עליו סרטים או משהו בסגנון. יש אפשרות שהוא יגיע בלי מערכת הפעלה וזה יוריד את המחיר?אני גם ככה הולך להריץ …

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  2. Started by iNfeKTziA,

1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 4500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבור סטודנט למדעי מחשב 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? עדיף שקט 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. אפשרי גם להזמין מחו"ל (…

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  3. Started by samitc,

שלום, התחלתי תואר משולב מדעי המחשב ופיזיקה ואני רוצה לקנות מחשב נייד להקל עלי את הלימודים. 1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 0 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? תכנות ושימוש שוטף לא ישמש למשחקים. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). visual studio,matlab ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גר…

4. * מטרות המחשב- לימודים, גלישה באינטרנט, צפייה בסדרות וסרטים * גודל המסך? סביבות 14"-15", לא ברזל * משקל רצוי? לא קריטי * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לפחות שעתיים על ביצועים גבוהים * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא * בלוטות? לא קריטי * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? גודל מינימאלי 200 ג'יגה * כונן CD/DVD? צורב? כן וכן * כונן Bluray? לא יודע מה זה (: * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא חובה * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? ב-5 שנים האחרונות הייתי עם מחשב של לנובו. הרעיש כמו טרקטור. גם מחשבים של לנובו של חברים הרעישו. אשמח למחשב לא מרעיש במיוחד של חברה אמינה. תודה מראש לכל העוזרים!

• 4 תגובות
    • 643 צפיות
  5. Started by shnozlid,

מחשב לא למשחקים בכלל, ישמש לעבודות כמו וורד אינטרנט ודברים פשוטים כאלה. התקציב הוא שלושת אלפים עד ארבעת אלפים שקל.

• 8 תגובות
    • 895 צפיות
  6. חברי פורום יקרים שלום, מכרה שלי, סטודנטית, מעוניינת לרכוש מחשב נייד לצורך הלימודים וגלישה אקראית בשעות לאחר-מכן. הדרישות שלה הן בעיקרון כך: *שיהיה כמה שיותר קל! *שתהיה לו מצלמת אינטרנט מובנית! *שיהיה אפשר לגלוש איתו באינטרנט מהמיטה! כלומר, היא צריכה מחשב בסיסי למדי בדגש על משקל קל ובנייה עמידה. ממה שהבנתי זה קצת בעיה למצוא היום מחשב נייד בלי ויסטה והתקציב לא בדיוק יאפשר להריץ Aero על ההגדרות המלאות, כך שאם ניתן למצוא מחשב נייד עם Windows XP, אז עדיף בהחלט. החומרה הפנימית צריכה לעמוד רק במינימום, אין לה כוונה להריץ יישומים גראפיים או משחקים כלשהם על המחשב, רק לעבודה על טקסט וגלישה באינטרנט. תודה מראש על ההצעות, המלצות והארות

• 7 תגובות
    • 999 צפיות
  7. שלום כולם, אני רוצה לקנות מחשב חדש לצרכי עבודה. אני מוכן להשקיע עד 6,000 ש"ח ויש לי חבר'ה שמגיעים מארה"ב כל הזמן אז אני יכול לשלוח איתם או לקנות בארץ. על המחשב אני מתכנת קצת, עושה גרפיקה קצת (שום דבר מורכב במיוחד, רק עבודות פוטושופ פשוטות), ענייני אופיס, אינטרנט וצפייה בסרטים. חשוב לי שהמחשב יהיה בין 13 ל-15 אינצ', מהיר, שהסוללה תחזיק הרבה זמן, ושהוא יהיה כמה שיותר קל לנשיאה. ראיתי את ה-Series 9 של סמסונג והתלהבתי, אבל נראה שהם לא מציעים אותו למכירה יותר. אשמח לקבל המלצות.

• 1 תגובה
    • 970 צפיות
  8. 1. מה התקציב המקסימאלי? - 4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? מעוניינת לנסות ולחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? - שימוש יומיומי בסיסי, ועריכה בפוטושופ ואילוסטרייטור א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). - שימוש מזדמן בפוטושופ ואילוסטרייטור ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: - לא מיועד לגיימינג -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). - רזולוציה גבוהה, גודל מסך בינוני - גדול …

• 0 תגובות
    • 807 צפיות
  9. אני צריך מחשב נייד לצבא - המטרה היחידה שיפעיל WoW כמה שיותר טוב.. רצוי מסך כמה שיותר גדול. 2000 שח מקסימום עם חריגה קטנה, תודה!

• 2 תגובות
    • 983 צפיות
  10. שלום. אני מחפש מחשב שהדרישה היחידה היא שיוכל להתמודד עם התוכנות הנ"ל. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 6k רק אם קריטי. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? תוכנות גרפיות כמו revit. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? מחשב נייד בלבד. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא חשוב. 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא. 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? עדיף.. …

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  11. Started by MoMo-P,

שלום, בגדול אני צריך מחשב שמותאם לצלמים עם רזולוציות גבוהות ויכולת עיבוד טובה לעיצוב גרפי, חשוב שחיי סוללה יהיו טובים ושיהיה SSD (כדאי עם נפח של חצי טרה ומעלה). בתור התחלה רוב העבודה תתבצע בתוכנת Lightroom, אך בהחלט עלולה להיות בעתיד הלא רחוק עבודה בPhotoshop ותוכנות דומות. תודה 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3,500 במידה וממש קריטי ניתן לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבור צלם לעריכת תמונות בעיקר בתוכנת Lightroom 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? עכבר אלחוטי נח 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (…

• 22 תגובות
    • 3.7k צפיות
  12. שלום, אבי מעוניין במחשב נייד חדש. המחשב ישמש לעבודה שוטפת ואינטנסיבית, אמנם לא כבדה כגון עריכת וידאו וגראפיקה, אך דרוש מחשב שיוכל להתמודד היטב עם הרבה חלונות פתוחים ועומסים למיניהם (פרונטפייג', אאוטלוק, מלא חלונות אינטרנט פתוחים וכו') - כך שאני מניח שהדברים החשובים ביותר הם זיכרון (2 ג'יגה זה די והותר, לא?) ומעבד. * כונן קשיח - 160ג'יגה יספיקו. * מערכת הפעלה - אני לא יודע איך הדבר מתנהל במחשבים ניידים, אך למיטב הבנתי המחשבים מגיעים עם מערכת הפעלה. דרוש מחשב עם XP Pro, לא ויסטה. * אורך חיי הסוללה לא חשוב, שכן המחשב ימצא 90% מהזמן בסמוך למקור חשמל. המשקל והחום גם כן אינם אספקטים מהותיים: המחשב לא ינדוד הרבה ולרוב יהיה על שולחן (בבית, חדרי ישיבות וכדומה). * המחשב לא יריץ מש…

13. לשימוש באוניברסיטה , כולל wifi וסוללה חזקה , מסך 15' משקל ~ 2.5 קילו צורב DVD מחשב עמיד עם 2 - 3 שנות אחריות

• 2 תגובות
    • 575 צפיות
  14. * מטרות המחשב? עבודות משרדיות, צפיה בסרטים. * גודל המסך? לא משנה * רזולוציית המסך? לא משנה * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? לא * משקל רצוי? לא משנה * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לא * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא * Bluetooth? לא משנה * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? לא משנה * כונן אופטי? כן * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא בהכרח * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא השאלון אכן מלא בלוואים, זאת מפני שנדרש מחשב נייד פשוט לצרכים ביתיים של אישה בת 50 שאינה משתמשת במחשב לדברים מצד עבודה משרדית, גלישה וצפיה בסרטוני יוטיוב. החשיבות הינה יותר בדברים כגון הנדסת אנוש, איכות המסך, איכות הבנייה וכי…

• 0 תגובות
    • 943 צפיות
  15. שלום, זקוק להמלצה למחשב נייד לשימוש משרדי - אופיס וגלישה בעיקר. המחשב צריך להיות מעט חסין יותר פיסית - הנוכחי התפרק עקב שימוש שוטף. גודל 13-15.6, עדיפות לSSD בנפח 256 לפחות, ואם יש אופציה לשני כוננים בתקציב גם טוב. ניתן לחרוג עד 3000, עדיפות שלא.

• 5 תגובות
    • 1.3k צפיות
  16. 1. מה התקציב המקסימאלי? 4K ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 500 שח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? אינטרנט, תכני HD, עריכת תמונות א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ללא גיימינג ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקל…

• 0 תגובות
    • 931 צפיות
  17. Started by Jabberwock,

טוב אז הגיע תורי. צריך מחשב נייד לצורכי תכנות Web ועבודה משרדית. דרישות: מסך 14" פאנל IPS מעבד i5-8250U לפחות 8GB זיכרון ללא כרטיס מסך ייעודי, רק המובנה. איחסון SSD בדקתי ולפי מה שמצאתי, אלו המועמדים: Lenovo E480 20KN0061IV מקלדת טובה, מסך IPS, אפשרות הרחבת זיכרון, והוספת HDD/SSD בעובי 7mm. קצת לא אהבתי את העיצוב, נראה ישן. Asus UX430UA-GV334 מחשב נייד מאוד דקיק וקל משקל. כנראה מסך IPS, עם 300NIT. לא ניתן להרחבת זיכרון. משום מה הזיכרון DDR3 ? אין יותר מדי חיבורים. Dell V5471-4007 בא עם אחריות 3 שנים ישר מהקופסה. כנראה מסך IPS. אפשר להרחיב זיכרון. אני בעצ…

• 6 תגובות
    • 1.9k צפיות
  18. שלום, מחפש מחשב נייד לעבודה משרדית (מהבית) הכולל שימוש בתוכנות אופיס, אינטרנט וכן תוכנות ייעודיות של ראיית חשבון. חשוב שהמחשב יעבוד בצורה מהירה, בעל מסך גדול (15.6") ובעל יציאה לכבל רשת. התקציב הוא 3000-3500 ש"ח. יש לי מספר שאלות: 1. עד כמה חשובה רזולוציית המסך 1366x768 לעומת 1920x1080 לעבודה משרדית? 2. האם כדאי לחפש מחשב בעל יציאת USB-C? 3. האם יש עדיפות לתקן AC אלחוטי? מתלבט בין המחשבים הבאים: 1. Lenovo IdeaPad 510-15 80SV00A1IV: http://ksp.co.il/?uin=35898&select=.268..271..211 2. HP Notebook 15-AY109NJ http://ksp.co.il/?uin=35739&select=.268..271..162..211. 3. D…

• 3 תגובות
    • 2.2k צפיות
  19. שלום, אני מחפש מחשב נייד בעל הדרישות הבאות: מסך מט, אחד מהשניים: 15.6 HD+ (1600x900) Anti-Glare LED 15.6 FHD (1920x1080) Anti-Glare LED ושתהיה שלוש שנים אחריות בבית הלקוח או איסוף והחזרה. עכשיו את הדגמים של DELL אני מכיר טוב.. האם יש אלטרנטיבות נוספות של חברות אחרות (במחירים שפויים עד 5000-6000 ש"ח)? תודה

• 4 תגובות
    • 1.2k צפיות
  20. שלום, אני מחפשת מחשב לקראת תחילת הלימודים, מחשב נייד קל ונוח לשימוש. לאור ההיצע הגדול אני כבר ממש אבודה, הכל נראה לי אותו הדבר, אז אני אשמח לעזרה תודה מראש! נגה 1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 א. האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב. במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 שקל 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית, סרטים HD, MATLAB (תדיר), פוטושופ לתיקון תמונות (מזדמן) 3. האם יש צורך בציוד הקפי ? עכבר קטן, רמקולים 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 8 6. האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכב…

• 0 תגובות
    • 620 צפיות
  21. Started by doronz,

מבקש עזרה בבחירת מחשב נייד. דרוש כח חישוב רב לעיבוד תמונה, זיהוי שפות וגופים, מערכות עקיבה וכו'. המחשב יישב על רובוט ויהיה בתנועה ולכן אם ניתן, עדיף מחשב בעל דיסק SSD עם זיכרון flash memory אך לא חובה. עדיפות למעבד בטכנולוגיה של 45nm. תודה רבה.

• 5 תגובות
    • 815 צפיות
  22. Started by shlomiokev,

שלום האם מישהו יוכל להמליץ לי על מחשב נייד .. עד 2000 שח לאחותי. עדיף שיהיה של חברה טובה / ידועה כמו סמסונג אסוס lg.. בעקרון הדרישות שיריץ פוטושופ ושיהיה לו כרטיס רשת מובנה ישירות שאפשר יהיה לאינטרנט.. (כמובן לאחר התחברות לראוטר שלי) ומסך 14 אינץ׳ ומעלה וזיכרון ראם לפחות 4 גיגה ו250 גיגה זכרון קשיח ועדיף אם אפשר שיהיה כלול עם מערכת הפעלה ווינדוס 7 64 ביט. תודה לעוזרים

• 10 תגובות
    • 3.2k צפיות
  23. שלום דרוש מחשב עד 3500 ש"ח אך רצוי שיהיה הכי זול שאפשר המחשב מיועד ליועץ ביטוח כלומרשימושים בתוכנות האופיס השונות אינטרנט נוחות ממשק והכ י הכי חשוב אמינות שכן הרבה מידע חשוב יהיה על המחשב תודה רבה

• 0 תגובות
    • 571 צפיות
  24. Started by I7210I,

שלום אני מחפש מחשב נייד * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) office וגלישה באינטרנט * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? לא משנה האם מבריק או מאט, גודל המסך קטן עד סטנדרטי (עדיפות לקטן, לא notebook אבל אם זה מייקר, אוותר) * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקטס, אייקונים קטנים יותר)לא משנה * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)?אין * משקל רצוי?עד 2 קילו * האם נדרש זמן סוללה ארוך…

• 0 תגובות
    • 1.1k צפיות
  25. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 2500-3000 (יש מצב לחרוג ל 3500) 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? למידה ותוכנות הנדסה לסטודנטים (הנדסת חשמל) 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר,רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונןSSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא. 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? צריך שיהיה שקט אבל לא מצפה שיהיה בלי רעש 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? ממש לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? …

• 1 תגובה
    • 927 צפיות

דיונים חדשים בפורומים