ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,472 דיונים בפורום זה
-
האם חייבים לוח אם מיוחד למחשב יעודי לHTPC ? או שאפשר להשתמש בכל לוח עדכני בגודל מיקרו ATX ? האילוץ שלי בגודל המארז ששטח הרצפה שלו לא יהיה יותר מ35X35. גובה אין לי מגבלה. חשוב גם שיהיה שקט עד כמה שאפשר. איזה מעבד מינימלי דרוש ? כרטיס מסך מינימלי ? האם יש צורך בSSD ? כמה זיכרון ? תודה מראש.
-
- 46 תגובות
- 8.5k צפיות
-
-
תקציב: התקציב כרגע פתוח, כיוון שאני רוצה לראות את כלל האופציות. כמובן שרצוי כמה שיותר זול, ועדיפות לרכישה מאילת ברשת KSP. מטרת המחשב: מחשב ללימודי מדעי המחשב + כתיבת תוכנות + עיצוב אתרים ברמה חובבנית + הרצת משחקים (מסתפק גם על הרצה על Medium). גודל מסך: 13.3'' - 14'' רזולוציית המסך: רצוי FHD 1920x1080. אחיה גם היא שטח עבודה מעט מצומצם יותר, אך בתנאי שהוא אופטימלי לעבודה. דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט: לא ממש. משקל רצוי: 2.3 ק"ג לכל היותר. זמן סוללה: רצוי סוללה שתעמוד בדרישות שלי ולא תאכזב אותי באמצע. האם יש צורך ביציאות מיוחדות: HDMI, USB3 Bluetooth: יהיה נחמד, לא קריטי. גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח: פחות מבין בזה. בעיקרון שיספק ביצועים טובים ולא יהיה מועד לפ…
-
- 11 תגובות
- 2k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי?4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 4000 שח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?גיימינג ! א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. - NBA Battlefield Cod GTA V וכו -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 23 אינצ מסך חזק של Dell -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לר…
-
- 1 תגובה
- 1.9k צפיות
-
-
אני מעוניינת במחשב נייד עד 2500 שקל שיהיה בגודל 13.3 אינצ' (או 14 למרות שהם לא כל כך שכיחים), לרוב לעבודה עם אופיס, ותוכנות לסטטיסטיקה, מדי פעם צפייה בסרטים וקצת אינטרנט. חשיבות שהמחשב יהיה קל וקטן(אני מתיינדת איתו הרבה) אני נוסעת בקרוב לטיול בברלין, יהיה זול יותר לקנות מחשב משם ולהביא אותו לארץ? תודה לעוזרים :]
-
- 3 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
כאן כל מה שכתבתי במפרט הגיוני? האם המארז נחשב למוצלח? (מבחינת קירור ושקט) למשל, בהשוואה ל-Antec 300 v2 שהבנתי שהוא לא רע? תודה!
-
- 2 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, סרטי HD א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. כרגע אני משחק רק SWTOR אבל רוצה להריץ משחקים חדשים שיצאו לאחרונה ושיריץ משחקים עתידיים -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 22 אינץ' 1680X1050 (אולי אשדרג בעתיד) -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש …
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
* מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?)שימושי סטודנט (אינטרנט ואופיס), אפשרות צפייה בסרטים וסדרות HD, משחקים בינוניים(כגון Heroes), ועריכה גרפית חובבנית (צלם חובב-עושה שימוש בפוטושופ ולייט-רום). בנוסף, אני מתחיל לימודי הנדסת אווירונאוטיקה, ככה שאני מאמין שאולי אצטרך להריץ על המחשב תוכנות כמו SOLIDWORK. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 15.6 אינץ' ..הגימור פחות משנה. * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקטס, אייקונים קטנים יותר)בהתאם לג…
-
- 0 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכם, אשמח אם תעזרו לי בבניית מפרט 1 מה התקציב המקסימאלי? 3 אלף ש"ח למחשב + עד כ-800 למסך. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אם ניתן, עדיף כמובן לחסוך, אבל לא קריטי, ועבור המסך רצוי לחסוך. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 - 300 ש"ח 2. מה שימושי המחשב? שימוש שוטף במחשב (אינטרנט,מוזיקה, סרטים), בנוסף - תכנות (מתחיל), משחקים יוצא לי לשחק בתדירות לא גבוהה וארצה שירוצו על הגדרות בינוניות לפחות, בין היתר כנראה שאתקין גם משחקים ישנים, מהשנתיים האחרונות, שהם לאו דווקא כבדים. לא ידוע באיזה רזולוציה אשחק כי כרגע אין לי מסך, אך הוא יהיה בגדול 22 אינצ'. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העד…
-
- 7 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
היי, קניתי לא מזמן את הDELL 5470 באילת (כמובן בהמלצת מספר אנשים כאן בפורום). לאחרונה יצא לי להציץ באיביי ומצאתי מדבקה שהיא מעיין אנטי גלייר: http://www.ebay.com/itm/DELL-Vostro-5470-R5528T-Screen-Protector-GEARMAXX-Anti-Glare-/171279073081?pt=US_Screen_Protectors&hash=item27e1073f39 ועוד משו דומה: http://www.ebay.com/itm/DELL-Vostro-5470-R5528T-Screen-Protector-GEARMAXX-Ultra-Clear-/181361680930?pt=US_Screen_Protectors&hash=item2a39ffa222 ורציתי לדעת, אם אני אשים את זה על הדגם של המסך מגע שקניתי, האם זה לא ישפיע לרעה על המגע? בנוסף, זה יעזור כנגד השתקפויות של פלורסנט וכאלה? מישו ניסה? תודה מראש!
-
- 7 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
אהלן! הגיע הזמן להחליף את המפלצת הישנה והזקנה (7 שנים) במשהו מודרני שיזרוק לי פיקסלים על המסך בקצב שיונית לוי זורקת מילים באיטלקית! אני בסה"כ מבין בתחום אבל מרגיש לא מעודכן בכלל בכל הנושא של מעבדים וכרטיסי מסך (יש לי כרגע radeon 4780) אז במקום ללכת לאיבוד ולבנות מחשב לא טוב, אני פונה למומחים... תודה מראש לעוזרים! 1. מה התקציב המקסימאלי? 10000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? נצלוהו ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 2000 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים כבדים + עריכה גרפית א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). שלל אדובי, בעיק…
-
- 22 תגובות
- 2.8k צפיות
- 1 follower
-
-
* מטרות המחשב? עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס) * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 13.3 עד 14 אינץ', עם העדפה למסך מאט. * רזולוציית המסך? FHD 1920x1080 * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? אין * משקל רצוי? עדיפות לכמה שפחות * האם נדרש זמן סוללה ארוך? עדיפות לכמה שיותר * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא * Bluetooth? לא משנה * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? 256GB SSD * כונן אופטי? לא חשוב * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? כן * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? פתוח להצעות * כל דרישה מיוחדת שחשובה לכם: כמה שיותר אמין, מסך איכותי.
-
- 7 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום, לאחר קבלת הערכת מחיר גבוהה מאוד על המחשב הישן, אני מתלבט אם לקחת אותה או לקנות חדש. יש לי Dell XPS L502X עם 8 ג'יגה זיכרון פנימי ,750GB HD ומסך 15.6. עלות תיקון (לוח אם ועוד כמה דברים קטנים) היא באיזור ה2500 ש"ח. ההתלבטות היא אם לשלם על התיקון ולשדרג ל16GB זיכרון פנימי ו256SSD שהתיקון והשדרוג יסתכם באיזור ה3700 ש"ח, מה שהיה מחיר המחשב במקור. או לקנות חדש. האופציה השנייה שעומדת בפני היא לקנות לפטופ חדש. לצערי לא מצאתי שום לפטופ שעומד בקריטריונים שלי, מחפש משהו עד 1700$. אני מחפש לפטופ עם לפחות 12 גי'גה זיכרון פנימי ,256GB SSD ומסך 13-14". היחידים שמצאתי עם 12 או 16 ג'יגה היו עם מסך 15.6 או 17.3 ושקלו בהתאם. אין לי בעיה לקנות מארה"ב אם נתמך באחריות גם בארץ. אני יוד…
-
- 14 תגובות
- 3.7k צפיות
-
-
אהלן , מבקש עזרתכם בין שני מפרטים , מדובר בילד בן 8 אוהב משחקים ממוצעים ספיידרמן וכאלה לא דורשים יותר מידי מה דעתכם. הצעת מחיר למערכת מחשב - www.plonter.co.il - המקום לאנשים שאוהבים מחשבים מעבדים - Intel Socket LGA1150 CM8064601483644 - Intel - i3-4160 Dual core CPU - LGA1150 - 3.6 GHz - 3MB cache - 22nm - 54W TDP - Integrated HD Graphics 4400... כמות: - 1 - 556/545 ₪ לוחות אם - Intel LGA1150 GA-H81M-HD3 - Gigabyte - Socket LGA1150 cpu support- Intel H81 chipset - Dual channel DDR3 1600MHz memory - Integrated Graphi... כמות: - 1 - 296/290 ₪ זכרונות - DDR3 - לנייח 0614-012TE130x2 - Zeppelin - 8GB (2x4GB) DDR3 PC3-12800 - CL11 - DDR3-1600 - 1.5V... כמות:…
-
- 5 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
אני בקרוב קונה מחשב חדש ואני רוצה לדעת האם כדאי לי להרכיב אותו לבד או שאפשר לסמוך על החבר'ה שמרכיבים את זה בKSP ? הם מבינים בכל הנושא של discharging , cable management ואסתטיקה של ההרכבה בכללי ? לא שיש לי יותר מדיי ניסיון בהרכבה אבל תאורתית למדתי את מה שצריך לדעת דרך האינרטנט.
-
- 6 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום , בבקשה הביאו דעה על המחשב שהזמנתי. האם המחשב יחזיק מעמד לעתיד הרחוק ( כמובן שאני אשדרג אותו לפי הצורך עם השנים) מק"ט: #31491 Intel Core i5 4690K 3.5Ghz 6MB L3 Cache s1150 - Tray מק"ט: #28641 Scythe Mugen 4 SCMG-4000 CPU Cooler מק"ט: #23394 G.Skill Ares 4x2GB DDR3 1600Mhz pc312800 Kit Cl9-9-9- מק"ט: #30827 Asus Z97-A LGA1150, Intel Z97, DDR3 1600, 3xPCI-E, VGA, DVI, HDMI, DP מק"ט: #27750 EVGA GTX770 SuperClocked ACX Cooler 2GB GDDR5 DX11 2xDVI HDMI DP PCI-E מק"ט: #26512 Western Digital Caviar Blue WD10EZEX 1TB Sata III מק"ט: #29579 Samsung SH-224DB/BSBS DVD±RW x24 Black Sata On Board 7.1 Channel Audio מק"ט: #29770 Antec 750W Active PFC 80+ Gold TP-750C PSU מ…
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
מעבד -I7 3770K לוח אם - GIGABYTE Z77XUD5H קירור למעבד- Scythe Mugen 4 SCMG-4000 דיסקים קשיחים - INTEL SSD 520 120GB Corsair Force LS SSD 120GB WD BLACK 1TB WD GREEN 500GB מארז - COOLER MASTER HAF-X FULLTOWER זכרונות - Kingston HyperX Beast 32GB בקר מאווררים - Nzxt Sentry 2 כרטיס מסך - Sapphire Radeon R9 290X TRI-X OC 4GB GDDR5 ספק כוח - seasonic 650w 80+ ss-650ht
-
- 32 תגובות
- 6k צפיות
-
-
מה התקציב המקסימאלי? 2500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100 שקלים 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? לראות סרטים, גלישה, אופיס, משחקים קז'ואל, עריכה גרפית קלה מאוד. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). לא ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. לא -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). לא -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? נמוך פלוס 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, …
-
- 1 תגובה
- 1.6k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 1200₪ א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100-200₪ 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? אינטרנט, משחקים מאוד קלים, משחקי דפדפן וכו' (לילד בן 12) 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 4 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? אם מערכת הפעלה נכנסת בתקציב בהחלט. לא חיי…
-
- 5 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום! אשמח להמלצה על מפרט למחשב שמיועד למשחקים סרטים HD ואינטרנט וגם למסך שיתאים לו 22-24 אינצ' - משהו עם ביקורות טובות (אין צורך שתהיה אופצייה לחיבור כבל HDMI). מילאתי את השאלון: 1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב גג 100 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, אינטרנט וסרטים (סרטים - גם HD) א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). לא מיועד לתוכנות ספציפיות ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. crysis 3,…
-
- 0 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אהלן.. amd ogebin 2 955 black Scythe Ninja 3 Rev.B SCNJ-3100 samsung hdd 500 sata f3 16mb corsair x2 gb total 8gb sony dvdrw x24 gigabyte gtx56 TI SuperOverclock Thermlatke v3 seasonic psu 520W Active pfc 80+ retail Gigabyte 880GM-D2H קניתי אותו עם מסך מקלדת ועכבר ו כרטיס וויפי ב 4135 שח בשנת 2011 מה אתם אומרםי על המחשב? כמה אפשר למכור אותו?
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום אנשים, לפני כמעט שנה קניתי מחשב די פשוט שלא מיועד לצורכי גיימינג או משהו, העלות שלו הייתה בערך 1500, לא זוכר בדיוק. כיום אני משחק CS:GO וכמובן שהמחשב הזה לא מסוגל לעמוד בדרישות (אני כן יכול לשחק, אבל אני לא צריך להגיד לכם כמה מעפן המשחק רץ). החלטתי שאני מעוניין לעשות את אחד משני הדברים, לשדרג את המפרט או לקנות אחד חדש, תלוי בדעתכם. בשביל הידע אני אציין שאני משחק CS:GO כשהגדרות הגראפיקה של המשחק נמצאות במצב הכי נמוך בכל פרמטר. בנוסף אני משחק על Windowed mod (גרסא שבה המשחק לא עובד במסך מלא אלא בחלון) ברזולוציה של 800:600 מה שנראה כך: ואם כל זה לא מספיק, במקרה הכי טוב המשחק רץ לי על 50 FPS (מדובר על מקרים נדירים בהם אני נמצא במיקום במפה שבו אין מרחקים רבים להסת…
-
- 10 תגובות
- 5.3k צפיות
-
-
בתחילת החודש פתחתי כאן נושא לבקשת עזרה בהרכבה של מחשב חדש, והיום אני הולך לרכוש או בגלל שהמחיר והגודל של הקנייה הוא די גדול רציתי לוודא שהכל בסדר לפני אני קונה. אז אני אשאל כמה שאלות רק כדי להיות בטוח - -משהו השתנה מאז שקיבלתי את המפרט? יש חלקים אחרים שעדיפים או יותר זולים? -יש בעיות כלשהן במפרט? פיזיות או בבחירת החלקים -ושאלה ספציפית לגבי המארז, לאלו שיש להם אותו - עד כמה הוא עמיד? זאת שאלה די מוזרה, אבל במארז שיש לי עכשיו כל נגיעה קטנה בו גורמת למחשב לקפוא ולדרוש restart, ואני לא מתכוון למכות חזקות או דברים דומים, פיזית מגע עם המארז כשהוא פועל גורמת לו לקפוא. ורציתי לדעת אם זה גם יהיה ככה במחשב הזה. תודה מראש על העזרה.
-
- 3 תגובות
- 952 צפיות
-
-
אהלן חברה. רציתי להוציא את המקסימום מהחומרה ומינימום מחיר חחחח [TABLE=width: 674] [TR] [TD]מעבד אינטל[/TD] [TD]Intel Core i5 4460 3.2Ghz 6MB L3 Cache s1150 - Tray[/TD] [TD]703[/TD] [/TR] [TR] [TD]קירור למעבד[/TD] [TD]Scythe Katana 4 SCKTN-4000[/TD] [TD]110[/TD] [/TR] [TR] [TD]לוח אמ[/TD] [TD]Gigabyte GA-H81M-S2PV LGA1150, Intel H81, DDR3 1600, PCI-E, VGA, DVI[/TD] [TD]242[/TD] [/TR] [TR] [TD]זיכרון[/TD] [TD]G.Skill 8GB DDR3 1600Mhz PC3-12800 F3-1600C11S-8GNT[/TD] [TD]309[/TD] [/TR] [TR] [TD]כרטיס מסך[/TD] [TD]MSI GTX970 4GB GDDR5 2xDVI HDMI DP PCI-E[/TD] [TD]1653[/TD] [/TR] [TR] [TD]כונן קשיח[/TD] [TD]Western Digital Caviar Blue WD5000AAKX 500GB SATA III[/TD] [TD]195[/TD]…
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
-
למחוק, התפקשש לי כל האשכול, מתנצל, פתחתי חדש. http://hwzone.co.il/community/threads/552821-שדרוג-מפרט-או-קניית-חדש-גיימינג-ספציפי-CS-GO?p=4961617#
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-