ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,457 דיונים בפורום זה
-
מעבד -I7 3770K לוח אם - GIGABYTE Z77XUD5H קירור למעבד- Scythe Mugen 4 SCMG-4000 דיסקים קשיחים - INTEL SSD 520 120GB Corsair Force LS SSD 120GB WD BLACK 1TB WD GREEN 500GB מארז - COOLER MASTER HAF-X FULLTOWER זכרונות - Kingston HyperX Beast 32GB בקר מאווררים - Nzxt Sentry 2 כרטיס מסך - Sapphire Radeon R9 290X TRI-X OC 4GB GDDR5 ספק כוח - seasonic 650w 80+ ss-650ht
-
- 32 תגובות
- 6k צפיות
-
-
מה התקציב המקסימאלי? 2500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100 שקלים 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? לראות סרטים, גלישה, אופיס, משחקים קז'ואל, עריכה גרפית קלה מאוד. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). לא ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. לא -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). לא -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? נמוך פלוס 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, …
-
- 1 תגובה
- 1.5k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 1200₪ א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100-200₪ 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? אינטרנט, משחקים מאוד קלים, משחקי דפדפן וכו' (לילד בן 12) 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 4 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? אם מערכת הפעלה נכנסת בתקציב בהחלט. לא חיי…
-
- 5 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום! אשמח להמלצה על מפרט למחשב שמיועד למשחקים סרטים HD ואינטרנט וגם למסך שיתאים לו 22-24 אינצ' - משהו עם ביקורות טובות (אין צורך שתהיה אופצייה לחיבור כבל HDMI). מילאתי את השאלון: 1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב גג 100 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, אינטרנט וסרטים (סרטים - גם HD) א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). לא מיועד לתוכנות ספציפיות ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. crysis 3,…
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אהלן.. amd ogebin 2 955 black Scythe Ninja 3 Rev.B SCNJ-3100 samsung hdd 500 sata f3 16mb corsair x2 gb total 8gb sony dvdrw x24 gigabyte gtx56 TI SuperOverclock Thermlatke v3 seasonic psu 520W Active pfc 80+ retail Gigabyte 880GM-D2H קניתי אותו עם מסך מקלדת ועכבר ו כרטיס וויפי ב 4135 שח בשנת 2011 מה אתם אומרםי על המחשב? כמה אפשר למכור אותו?
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום אנשים, לפני כמעט שנה קניתי מחשב די פשוט שלא מיועד לצורכי גיימינג או משהו, העלות שלו הייתה בערך 1500, לא זוכר בדיוק. כיום אני משחק CS:GO וכמובן שהמחשב הזה לא מסוגל לעמוד בדרישות (אני כן יכול לשחק, אבל אני לא צריך להגיד לכם כמה מעפן המשחק רץ). החלטתי שאני מעוניין לעשות את אחד משני הדברים, לשדרג את המפרט או לקנות אחד חדש, תלוי בדעתכם. בשביל הידע אני אציין שאני משחק CS:GO כשהגדרות הגראפיקה של המשחק נמצאות במצב הכי נמוך בכל פרמטר. בנוסף אני משחק על Windowed mod (גרסא שבה המשחק לא עובד במסך מלא אלא בחלון) ברזולוציה של 800:600 מה שנראה כך: ואם כל זה לא מספיק, במקרה הכי טוב המשחק רץ לי על 50 FPS (מדובר על מקרים נדירים בהם אני נמצא במיקום במפה שבו אין מרחקים רבים להסת…
-
- 10 תגובות
- 5.3k צפיות
-
-
בתחילת החודש פתחתי כאן נושא לבקשת עזרה בהרכבה של מחשב חדש, והיום אני הולך לרכוש או בגלל שהמחיר והגודל של הקנייה הוא די גדול רציתי לוודא שהכל בסדר לפני אני קונה. אז אני אשאל כמה שאלות רק כדי להיות בטוח - -משהו השתנה מאז שקיבלתי את המפרט? יש חלקים אחרים שעדיפים או יותר זולים? -יש בעיות כלשהן במפרט? פיזיות או בבחירת החלקים -ושאלה ספציפית לגבי המארז, לאלו שיש להם אותו - עד כמה הוא עמיד? זאת שאלה די מוזרה, אבל במארז שיש לי עכשיו כל נגיעה קטנה בו גורמת למחשב לקפוא ולדרוש restart, ואני לא מתכוון למכות חזקות או דברים דומים, פיזית מגע עם המארז כשהוא פועל גורמת לו לקפוא. ורציתי לדעת אם זה גם יהיה ככה במחשב הזה. תודה מראש על העזרה.
-
- 3 תגובות
- 944 צפיות
-
-
אהלן חברה. רציתי להוציא את המקסימום מהחומרה ומינימום מחיר חחחח [TABLE=width: 674] [TR] [TD]מעבד אינטל[/TD] [TD]Intel Core i5 4460 3.2Ghz 6MB L3 Cache s1150 - Tray[/TD] [TD]703[/TD] [/TR] [TR] [TD]קירור למעבד[/TD] [TD]Scythe Katana 4 SCKTN-4000[/TD] [TD]110[/TD] [/TR] [TR] [TD]לוח אמ[/TD] [TD]Gigabyte GA-H81M-S2PV LGA1150, Intel H81, DDR3 1600, PCI-E, VGA, DVI[/TD] [TD]242[/TD] [/TR] [TR] [TD]זיכרון[/TD] [TD]G.Skill 8GB DDR3 1600Mhz PC3-12800 F3-1600C11S-8GNT[/TD] [TD]309[/TD] [/TR] [TR] [TD]כרטיס מסך[/TD] [TD]MSI GTX970 4GB GDDR5 2xDVI HDMI DP PCI-E[/TD] [TD]1653[/TD] [/TR] [TR] [TD]כונן קשיח[/TD] [TD]Western Digital Caviar Blue WD5000AAKX 500GB SATA III[/TD] [TD]195[/TD]…
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
-
למחוק, התפקשש לי כל האשכול, מתנצל, פתחתי חדש. http://hwzone.co.il/community/threads/552821-שדרוג-מפרט-או-קניית-חדש-גיימינג-ספציפי-CS-GO?p=4961617#
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם, המחשב שלי קצת זקן, במהלך השנים שדרגתי כרטיס מסך, SSD, דיסק קשיח, וכן... גם מארז שרק היום אני מבין שהוא רק צעצוע יפה ולא מעבר. כיום אני רוצה את המחשב ולהחליף כמעט הכל, אני רוצה לשדרג לתושבת החדשה ומעבד i7 5820K או I7 5930k השאלה אם יש לי בשביל מה לחכות? אני יודע שרק התחילו לצאת לוחות עם התושבת החדשה. לשנה הקרובה עתיד לצאת מעבדים חדשים לאינטל? אני לא מעודכן בכלל ואני ישמח לקצת עזרה.
-
- 3 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 למזומן א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 400 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? סטודנט: אופיס, סרטי BR, כל המשחקים (נתפשר על הגדרות...), MATLAB קלות, תוכנת BLUE IRIS 3 מצלמות 30FPS, יוטורנט, א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). BLUE IRIS 24/7 , כל השאר שהוזכר לעיל תדיר ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. CYSIS 3, BF4, COD GHOST, Watch Dogs, PES14, DIRT Showdown, Spliter Cell Blacklist, Lost Planet 3, Tom Clan Ghost Rec, Dead Space 3 …
-
- 10 תגובות
- 2.9k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 2000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך אם אפשר ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 300 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גלישה\הורדות, עבודה משרדית מעטה, צפיה בתכני HD. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. אין 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא. 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 4 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא מתוכנן. 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? הרכבה. 8. האם ישנה העדפה לרכוש א…
-
- 2 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
* מטרות המחשב? עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), צפיה בסרטים, אופציה לתקלוט, תוכנות כמו MATLAB, תכנות וכד' בפקולטה. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 14''-15''. בין הטווח שצוין. שאני אוכל לעבוד בחוץ (מאט) אבל במידה ומייקר ממש אז אני אתפשר . * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקטס, אייקונים קטנים יותר) FHD, או רזולוציה של HD. לא פחות כדי שיהיה נוח לעבוד. אני רוצה מרחב עבודה נוח. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? אין. מקלדת נוחה להקדלה ומגיבה מעולה. בנוסף…
-
- 15 תגובות
- 3.7k צפיות
-
-
i7 4790K cooler master seidon 120v plus asus maximus vii ranger Gskill ripjaws 2x8 1600 sapphire R9 280x 3g samsung 840 evo 120gb WD cavier black 1tb fsp aorum 750w gold +90 silverstone raven 3 המחשב חדש, נקנה לפני כחודש ב8000+- יצא מצב צריך כסף מזומן, כמה אני יכול לקבל על המערכת?
-
- 10 תגובות
- 2.9k צפיות
-
-
שלום אם אני מפרק בנייד חדש את הHDD שעליו מותקן וינדוס ושם אותו בתוך מארז חיצוני, ומתקין במקומו SSD, אני אוכל להעתיק את וינדוס מהכונן החיצוני לSSD?
-
- 11 תגובות
- 2.8k צפיות
- 1 follower
-
-
מה התקציב המקסימאלי? – 5K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? – לא עקרוני ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכה גרפית (אוטוקד, סקצאפ, ריינר כולל אפשרויות 3D) ומשרדית כולל גלישה מהירה א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). – לפרנסה - אדריכל ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: - לא 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. – יש ציוד היקפי 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? – 4…
-
- 0 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? כל התקציב ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? בלי חריגה 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים כבדים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. Nba2k15, GTA5, Arma 3, witcher 3 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). מסך 24 אינץ' 1920x1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות מאוד 3. האם יש צורך בצי…
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, מטרות המחשב? בעיקר עבודה משרדית (מיליון קבצי אופיס וPDF פתוחים במקביל), גלישה מרובת טאבים וסרטים לפעמים. גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 10-13.3, עם עדיפות ל-11.6. עדיף מאט אם ריאלי בטווח המחירים. רזולוציית המסך? לא קריטי דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? עדיף מקלדת מוארת, אבל שוב, לא קריטי. משקל רצוי? עד 1.8 ק"ג, אבל עדיף משמעותית כמה שיותר נמוך. האם נדרש זמן סוללה ארוך? 5-6 שעות יספיקו, אבל כרגיל, כל המרבה הרי זה משובח. האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לפחות שתי כניסות USB, שלפחות אחת מהן היא 3. כמו כן, DP גם עלול לעזור בעתיד. Bluetooth? לא קריטי גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? שיגיע עם HDD, אחליף בעצמי לSSD. אם יש אפשרות ל-mSATA או NGFF M.2 – עדיף. בכל מקרה, הכונני…
-
- 3 תגובות
- 2k צפיות
-
-
היי, אני מעוניין לרכוש מחשב נייד חדש בתקציב של עד 4,000 ש"ח. להלן השאלון: *מטרות המחשב: עבודות משרדיות, אינטרנט, תכנות (R, Python וקצת C++ לעבודה עם ארדואינו), עיבוד תמונה ® ועבודה על תכנות ממ"ג (GIS, בעיקר Q,Grass, gdal). * גודל המסך: 14'' או 15.6'' * רזולוציית המסך: מעדיף FHD 1920X1080. אשמח לשמוע גם המלצות אחרות. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט: אין * האם נדרש זמן סוללה ארוך: אני מניח שכ-3 שעות בעבודה עם תוכנות עיבוד נתונים (R, QGIS), תכנות רקע ואינטרנט יספיקו * האם יש צורך ביציאות מיוחדות: HDMI, USB 3.0 * Bluetooth: כן * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח: 500GB - 5400rpm. אני מוותר כרגע על SSD נפרד בשל העלות (חושש להרכיב אותו לבד במקום הצורב בשלב זה). אשמח לחוות דעת בנוג…
-
- 3 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
אהלן חברה. בשבוע וחצי האחרון אני מנסה להשיג את המפרט המושלם בשביל המחשב שאני מתכנן לקנות ובמהלך החיפושים שלי הציעו לי מספר מפרטים שלכדו את עיני. הייתי רוצה שלפי הדרישות שלי ולפי המפרטים שאציג פה, תגידו לי מה המפרט שהכי יהיה טוב בשבילי. הדרישות שלי הן: מעבד i7 חובה. 16 gb ram כונן ssd 2tb זיכרון כרטיס מסך עוצמתי (תחילה התעקשתי על הgtx 980 אך הבנתי שה970 מספק ביצועים דומים במחיר מופחת) לא מעוניין לעשות oc, אולי אשתמש בsli בעתיד לא החלטתי להלן המפרטים: 1. מעבדים - Intel Socket LGA1150 CM8064601560113 - Intel - i7-4790 Quad core CPU - LGA1150 - 3.6 GHz - 8MB cache - 22nm - 84W TDP - Integrated HD Graphics 4600... כמות: - 1 - 1423/1395 ₪ לוחות אם - Intel LGA1150 GA-H97-HD3 -…
-
- 1 תגובה
- 1.9k צפיות
-
-
היי, תודה רבה מראש 1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? הקלטת ועריכת אודיו (קיובייס ושות') ושימוש בסיסי א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). צריך לעבוד בקיובייס וVSTים כבדים כמו שצריך. לא משחק יותר מדיי משחקים, פיפ"א מדיי פעם.. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). מסך 21' -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? מעדיף גבוהות כמה שהתקציב מאפשר, אבל שוב לא מיועד להריץ משחקים מטורפים או מ…
-
- 10 תגובות
- 3.4k צפיות
-
-
הי אני לא מבין כלום במחשבים - למעט הפעלה שלהם. אני זקוק למחשב לאדריכלית פנים - הפעלת תוכנות אוטוקד וסקאטאפ ורינדור. האם אני אמור לבחור מהדוגמאות שלהם של ה- דו מימד או תלת מימד ?
-
- 4 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
היי, אני מעוניין לדעת כמה אוכל לקבל עבור הכרטיס מסך הזה: [h=3]MSI GeForce GTX 680 Lightning[/h] קיימת עדיין אחריות בארץ. תודה
-
- 5 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
לנובו מחדשת לנו את סדרת מחשבי וטאבלטי היוגה המפורסמת שלה, עם תוספת של אנדרואיד, גדלי מסך שונים, גרסה אחת עם מקרן מובנה והרבה אשטון קוצ\'ר לכתבה: http://hwzone.co.il/%d7%a1%d7%90%d7%91-%d7%95%d7%95%d7%a4%d7%a8%d7%99%d7%9d-%d7%9e%d7%a7%d7%a8%d7%a0%d7%99%d7%9d-%d7%95%d7%90%d7%a9%d7%98%d7%95%d7%9f-%d7%a7%d7%95%d7%a6%d7%a8-%d7%94%d7%9b%d7%99%d7%a8%d7%95-%d7%90/
-
- 2 תגובות
- 1.3k צפיות
-