עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. ערב טוב. התקלקל המחשב הביתי שלי והתבקשתי למצוא מחשב טוב ככל האפשר בתקציב שהתקבל. להלן מעט יותר פרטים: 1. תקציב מרבי - 1100 ש"ח. יתכן ובמידה וישתלם לי ואוסיף מאה שקל מכספי. 2. המחשב מיועד לשימוש משרדי/ביתי. דפדפן עם חמש-עשרה כרטיסיות פתוחות (אולי הגזמתי מעט), אופיס פתוח ואנטי-וירוס ברקע. לעתים מספר דפדפנים פתוחים בו-זמנית. 3. אין צורך באף ציוד היקפי. 4. אין צורך בדיסק קשיח (יש לי כבר דיסק קשיח בן 250GB). 6. לא מתוכנן אוברקלוקינג. 7. אין צורך לכלול מערכת הפעלה ואף לא אופיס. 8. אזור מגורים: ירושלים וסביבתה. אשמח לחסוך בעלות משלוח. 9. אין בקשות מיוחדות כלשהן. 10. כלל לא רלוונטי. הערה: המחשב הקודם, זה שהתקלקל, בעל זיכרון של 1GH (למיטב זיכרוני) ובעל מעבד מ…

• 5 תגובות
    • 747 צפיות
  2. מדינה: יירכש בישראל עדיף KSP במיוחד סניף קרית ביאליק. * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות, צפיה בסרטים, אינטרנט. * גודל המסך בין 13 ל16 אינץ' לא משנה מבריק או מאט. * רזולוציית המסך לא משנה כל כך אבל במינמום 1366-768. * אין דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט. * משקל רצוי פחות מ10 קילו * האם נדרש זמן סוללה ארוך? > יהיה בחשמל רוב הזמן אבל שיחזיק לפחות שעה שעתיים על סוללה אם צופים בסרט או משהו בנסיעה. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? USB3 בשביל דיסק גיבוי חיצוני. * Bluetooth לא מחייב. * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? לא משנה כל כך, SSD יהיה נחמד אם נכנס בתקציב אבל לא מחייב. אם זה דיסק רגיל אז לפחות 500 גיגה אם זה SSD אז לא משנה הגודל קיים דיסק חיצוני ברשותי. * כונן אופ…

• 1 תגובה
    • 1k צפיות
  3. Started by Crazy Angel,

שלום חברים, לאחר שהמחשב נייד הקודם שלי החזיק 6 שנים יפות ושבק חיים, הגיע הזמן להתחדש במחשב חדש. מקווה שזה בסדר שהפורמט בו פירטתי את המידע קצת שונה מהפורמט פה בפורום (: אודה לעזרתכם. תקציב: 5000 האם יש אפשרות לחריגה? אם כן, בכמה: 1000 מהם השימושים במחשב? עבודה משרדית (כולל פתיחת הרבה חלונות באינטרנט ותוכנות וורד/אקסל בו זמנית), צפייה בסרטים ובמשחקי ספורט שמשודרים לייב (במחשב או באמצעות חיבור המחשב הנייד לטלוויזיה), האזנה למוזיקה. מתי מתוכננת הרכישה: בימים הקרובים האם יש חברה מועדפת למחשב הנייד: עדיפות לאחד המותגים הבאים: דל/HP/Lenovo. לא מוכן לקנות מחשב של אפל. גודל קשיח מינימלי: חובה כונן SSD לפחות 256GB. …

• 0 תגובות
    • 930 צפיות
  4. שלום, אני מחפש מחשב נייד, יהיה בשימוש בעיקר לאופיס, אינטרנט וצפיה בסרטים (גם מקומית וגם צפיה ישירה באינטרנט) התקציב הוא עד 3000 ש"ח בלי מקום למשחק כל כך, אבל אני מניח שיהיה אפשר להוסיף 100 ש"ח אם יש דגם שמצדיק את זה * מטרות המחשב? עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), צפיה בסרטים, צפיה ישירה באינטרנט * גודל המסך? 15.6" * רזולוציית המסך? אין דרישה מהותית לFull HD, אבל יתקבל בברכה אם ייכנס בתקציב * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? מקלדת מלאה עם numpad * משקל רצוי? אין דרישה מיוחדת (עד 3 קילו), אם יש משהו קל יחסית ועדיין בתקציב, אז בוודאי * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לא מהרגיל\ממוצע * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? רצוי HDMI * Bluetooth? לא חוב…

• 3 תגובות
    • 1.3k צפיות
  5. דרישות : מסך 14 " לא יותר ולא פחות אין לי חברה ספציפי שאני נעול עליה שימושים : קריאת מיילים הצגת מצגות כתיבת מכתבים ועבודה משרדית שותפת - לא למשחקים העדפה לחברה שמעניקה אחרויות ארוכה המחשב צריך להיות מהיר ושיביא לי "ראש שקט" אני חייב לקנות את המחשב מחררר תקציב לא מוגבל שיתן תמורה הכי טובה למבחן מחיר /תועלת הערה חשובה - אני חייב שהמחשב יהיה עם מערכת הפעלה XP ולא ויסטה

• 7 תגובות
    • 681 צפיות
  6. צהריים טובים לכולם, אני מעוניין לקנות Ultrabook. עשיתי קצת מחקר והגעתי למסקנה שאני רוצה לקנות asus ux305ca. אני מתלבט בין כמה דגמים וכאן אודה לעזרתכם: האם כדאי מסך fhd או qhd? האם יש דגם qhd בצבע לבן? והאם לדעתכם כדאי לפטופ אחר? בגדול אני צריך את הלפטופ כדי לקחת לעבודה, ללמוד עליו באוניברסיטה הפתוחה ולתכנת עליו (python). 1. מה התקציב המקסימאלי? 4k א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לא משנה לי ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? כמה מאות בודדים 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית ותכנות א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות…

• 0 תגובות
    • 898 צפיות
  7. שלום לכולם, לקראת סוף יולי אני מתחיל קורס cubase ואני צריך מחשב נייד שיתאים לשימוש בתוכנה. אין לי ידע מוקדם עם התוכנה ולכן אני לא יודע איזה סוג מפרט מתאים. התקציב הוא כ-3,000 ש"ח (אם התקציב גבוה/נמוך מדי לצרכים שלי אני גמיש). המחשב ישמש אותי גם לצרכי עבודה משרדית, ושימושים כמו אינטרנט, שמיעת מוזיקה, צפיה בתמונות ובוידאו ותוכנות קלות. אני מחפש מחשב שיחזיק לאורך זמן ושתהיה אפשרות לשדרוג במידת הצורך (אם דבר כזה הוא אפשרי במחשב נייד). במידה וצריך מידע נוסף שלא ציינתי לגבי השימוש במחשב, או הדרישות שלי ממנו על מנת להרכיב את המפרט שיתאים לי ביותר תגידו לי ואומר לכם. תודה מראש לכולם וחג שמח

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  8. אני צריך לקנות מחשב נייד עם מסך בגודל ממוצע, 15.4 יספיק [עדיפות למאט למניעת השתקפויות, אחרי הכל לא עומדת להיות במחשב בכלל גראפיקה] לא עומדים להיות בו פעולות גראפיות כלשהם שצורכות כח גראפי חזק, כך שאפשר להשתמש בכרטיס מסך מובנה במחשב עומדות להתבצע עבודות תכנות ככה שיהיה נחמד לקבל בתקציב כ-2G זיכרון אין צורך במערכת הפעלה, עומד להיות מותקן עליו לינוקס. האם ישנו כזה מחשב נייד? ואם לא אז מהו התקציב המינימלי?

• 3 תגובות
    • 716 צפיות
  9. אני צריך מחשב עם סוללה חזקה שמחזיקה לפחות 8 שעות גודל מסך- 15.6 אינץ' ביצועים נדרשים- לא יותר מעבודה על OFFICE

• 12 תגובות
    • 2.1k צפיות
  10. היי, שוב אני נעזר בכם על מנת לרכוש מחשב נייד. הפעם לאחי הקטן. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 4000 ש"ח. תתאפשר חריגה רק במידה והיא לא גדולה (באזור ה100-200 ש"ח ומעט יותר) ובמידה והיא משתלמת. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גלישה, עבודה משרדית ולימודים, צפייה ישירה. משחקי מחשב. חשוב מאוד שיוכל להריץ FORTNITE בצורה טובה. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא במסגרת התקציב 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא קריטי 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? …

• 0 תגובות
    • 873 צפיות
  11. המחשב מיועד לבחורה בת 21 הנמצאת בנסיעות רבות, מיועד ללימודים (פסיכומטרי ואקדמיה), גלישה באינטרנט, צפייה בסרטים (אונליין בעיקר) ומשחקים פשוטים. יש לי יכולת מדהימה להרוס דברים, לכן רצוי שיהיה עמיד ועם אחריות. * מטרות המחשב? עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס - רוב הזמן), SIMS, צפיה בסרטים... וכו'. * גודל המסך? 13"-16" * משקל רצוי? קל (מיועד לנסיעות רבות). * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? יחסית (מיועד לנסיעות רבות). רצוי מעל 5 שעות ברצף. * בלוטות? - טוב שיהיה... * כונן CD/DVD? צורב? שיהיה CD, כל דבר נוסף יהיה נחמד. * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? צריך ווינדוס ואופיס (אם אפשר בלי …

• 0 תגובות
    • 538 צפיות
  12. היי, אני מחפש מחשב נייד חדש. אתחיל ואומר שאני לא גיימר (טוב נו, אולי קצת..) , לא משתמש בתוכנות כבדות וסביר להניח שאת רוב חייב המחשב יבלה בהרצת יישומים פשוטים בבית כמחשב משני (מול הטלוויזיה..). אממה, אני אוהב את הצעצועים שלי - "בעלי מקדם פוזה גבוה". המחשב הנייד הקודם של אבד ויש לי החזר מהביטוח של עד 6000 ש"ח להחלפתו בחדש כך שהתקציב מכובד למדי לדרישות שלי.. עשיתי קצת הרבה סקר שוק והגעתי למס' פיינליסטים: HP ENVY 14 - חמוד מאוד אבל הבנתי שהוא מאכזב ללא מסך ה RADIANCE שהופסק יצורו. HP ENVY 17 - תחליף DESKTOP גדול כבד ועתיר בפיצ'רים ובחיבורים - איכותי מאוד, מגיע עם 2 בטריות, בלוריי ו 1080P. ASUS G53 - מחשב גיימרים דנדש עם מפרט מטורף למחיר ולגודל - 1080P, GTX460 1.5GB מק…

• 7 תגובות
    • 1.9k צפיות
  13. Started by shg,

אהלן אני סטודנט לעיצוב, ועובד באופן קבוע עם תוכנות עריכה גרפיות ותוכנות עריכת וידאו ואפטר אפקטס. בקרוב אני נוסע לחו"ל לטובת חילופי סטודנטים ואני לא כ"כ מעוניין לסחוב את המק הכבד שלי איתי, אז אני מחפש מחשב נייד. משהו חזק(!!), עם זיכרון גדול, כרטיס מסך איכותי פלוס, והארד דיסק מכובד. מאוד קריטי לי שתהיה מקלדת מלאה (כולל מקלדת נומרית בצד) ומצלמה מובנית. וכמובן שיהיה יפה לגביי מחיר, אני בכל זאת סטודנט והנסיעה הזו גם ככה כבדה עליי, אז נראה לי ש6000 זה דיי הגג, כשכמובן רצוי שפחות (הרבה פחות) אני יודע שכח ומחיר נמוך לא הולכים יד ביד, אבל אולי בכל זאת יש משהו... אם למישהו יש רעיונות או הצעות, אשמח מאוד. אני לא הכי מבין בחומרה, אז כל זה קצת קשה לי נ.ב. זה בטוח לא יקרה, אב…

• 10 תגובות
    • 928 צפיות
  14. Started by uziel,

1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? התקציב המרבי 3500 ש"ח ניתן לחרוג קצת. בתקווה שאני ראלי.. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? המחשב מיועד לעבודה באדריכלות אני מתכנן להתחבר למסך מקלדת ועכבר (קיימים) בזמן העבודה. במקביל סטודנט למדעי המחשב. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) קיים ssd 128 על מחשב שולחני אני לא יודע אם זה מתאים 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? בינוני 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא …

15. Started by RoyM,

שלום, חברה שלי מחפשת מחשב נייד עבור לימודיה ואשמח להמלצותיכם. התקציב יחסית נמוך, אך לדעתי עבור המטרה הוא מספיק: עד 2000ש"ח (אפשר לחרוג עד 2300 במידה ומדובר בשדרוג משמעותי). מטרות מחשב: לימודים - כלומר צריך להיות קל ונוח לנשיאה ממקום למקום ועם סוללה חזקה (למקרה ונמצאים בשיעור ללא שקע חשמלי). שנית, ישמש כמרכז מדיה בבית (כלומר, יחובר לטלוויזיה עבור צפייה בסרטים - משמע צריך חיבור HDMI) גודל המסך: לא קריטי, אך שלא יהיה גדול מדי. עיקר השימוש הוא בכיתה והנוחות היא החשובה. רזולוציית המסך: מניח שלפחות 720p? דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? numpad יהיה תוספת נחמדה, אך לא דיל ברייקר. משקל רצוי? כמה שיותר קל - יותר טוב האם נדרש זמן סוללה ארוך? כן (עיקר השימוש הוא באוניברסיטה ולא תמיד יש…

• 2 תגובות
    • 1.3k צפיות
  16. Started by Avi617,

1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 4000 בלי חריגה 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? אופיס, מטלב, תכנות, סימולציות למעגלים חשמליים, קצת משין לרנינג ועיבוד תמונה 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא חשוב 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא חובה מערכת הפעלה …

• 13 תגובות
    • 1.4k צפיות
  17. שלום לכולם! אני מחפש מחשב נייד לסטודנט. שימוש עיקרי זה לימודים. גודל מסך 13.3" זמן סוללה - חשוב משקל - לא חשוב, כמה כבד יכול להיות כבר מחשב 13.3? אם יריץ דיאבלו 3 - ייתרון. אלו הדברים העיקריים. לא יודע איפה זה עומד מבחינת התקציב אבל אשמח לדון גם על זה. תודה לכל העוזרים חג עצמאות שמח מוטי

• 0 תגובות
    • 794 צפיות
  18. שלום. אני מעוניין לקנות נייד לצורך לימודים אקדמאים. חשוב לי שהנייד יהיה קל לנשיאה ושיהיה לו אורך סוללה טוב, מסך סטנדרטי ללימודים, מחשב אמין במחיר טוב. אם לדעתכם כדי להשים דגש על דברים אחרים תגידו איזה נייד מומלץ?. האם כדי להמתין מספר חודשים כי עתידים לצאת ניידים טובים יותר לסטודנטים?. אני גר בחדרה מהיכן לקנות?. לנסות לחסוך אלא אם כדאי לשלם יותר. תודה על העזרה.

• 2 תגובות
    • 974 צפיות
  19. אז ככה, אחי התגייס ומחפש מחשב נייד להעביר את הזמן וללמוד בשעות הפנויות בבסיס. לא צריך להשתגע - לדעתי חשוב יותר הטאץ'פאד, מקלדת, ואם אפשר מסך עם צבעים מדויקים כי הוא מראה סימנים של אחד שהולך להיכנס לעריכת תמונות הקאץ' - הוא בדרך כלל משחק פורטנייט עם בת דודה שלו כשהוא חוזר הביתה פעם בשבוע. אמרתי לו שלדעתי במקום לקחת מחשב נייד אחד מפלצתי להכל, עדיף לקחת מחשב נייד פשוט ולקנות בנפרד XBOX SERIES X ולהשתמש בו למשחקים - הרי לבנות מחשב ברמה הגרפית של האקסבוקס לבד יעלה איזה 6000. מה אומרים? האם יש מחשב נייד חזק גרפית שיפתור לו את כל הסיפור יחד, או שעדיף לו לקחת את האקסבוקס יחד עם מחשב נייד פשוט יחסית, ואם כן אז איזה? תודה רבה!

20. דרוש מחשב נייד למטרת לימודים וסרטים. תקציב עד 5500

• 0 תגובות
    • 726 צפיות
  21. אני מחפש מחשב נייד שמתאים לסטודנטים מעט משחקים כמו PES12 ועוד מעט, צפייה בסרטי HD ושימוש באינטרנט ומסמכים. עדיפות לחברת לנובו או דל גודל מסך 13-14 אינץ'. אשמח לקבל הצעות או לינקים למחשבים טובים. תודה מראש!

• 0 תגובות
    • 478 צפיות
  22. Started by Ninfo,

שלום! רוב הזמן אני לא נמצא בבית וחשבתי לעצמי אם אני קונה מחשב למה שזה לא יהיה נייד?? אני יודע שזה לא נוח לשחק במשחקים אבל עדיף לשחק אותם איכשהו מאשר לא לשחק בכלל =\ 1. מה התקציב? 7,000 ש"ח, אם ממש נחוץ אז חריגה עד 500 ש"ח. 2. מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) המחשב הוא למשחקים כבדים, צפיה בסרטים, אינטרנט, הורדות. 3. גודל המסך? כמה שיותר גדול =] 4. משקל רצוי? כמה שיותר של =] 5. האם נדרש זמן סוללה ארוך? כן, רצוי זמן סולה ארוך כי כשמשחקים במשחקים לא מרגישים את הזמן.. וחוץ מזה אני בקושי בבית אז זה אמור להספיק לי לכל היום. 6. יציאות מיוחדות? עכבר, מקלדת, רמקולים, מקרופון.. …

• 3 תגובות
    • 688 צפיות
  23. 1. מה התקציב המקסימאלי? 1500$ א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לא קריטי ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? ניתן לחרוג 200$ במקרה של שיפור משמעותי באופן מובהק 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? תכנות, עבודה עם Android Studio בעיקר, צריך מהירות מקסימלית לקימפול והרצה של תוכניות. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). Android Studio. השימוש כבד ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. קצת Dota2, אפשר לפנק בכרטיס מסך אבל לא על חשבון הדרישות האחרות. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של…

• 0 תגובות
    • 918 צפיות
  24. שלום רב , הגיע הזמן להחליף את המחשב נייד שלי באחד חדש, האמת שאני לא כל כך מבין בתחום קראתי קצת פוסטים בפורום והייתי רוצה להעזר בכם על מנת למצוא מחשב נייד שיתאים לי * מטרות המחשב: לימודים (הנדסת מכונות ) - הרצת תוכנות כבדות כמו מאלטאב, צפייה בסרטים hd (וחיבור לטלוויזיה), קצת משחקים. * גודל המסך? 15.6 * משקל רצוי? סטנדרטי * האם נדרש זמן סוללה ארוך? 4-5 שעות (סטנדרטי) * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI לחבר לטלוויזיה * בלוטות? כן * גודל מינימלי של כונן קשיח ? 500GB * כונן CD/DVD? צורב? כן * כונן Bluray? לא כל כך יודע מזה, ניסיתי לקרוא, זה נחוץ לדעתכם? * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לפחות 3 שנים אחריות- לא חייב בינלאומי * האם בתקציב …

• 12 תגובות
    • 1.5k צפיות
  25. שלום לכולם, אני נמצא ביומיים הקרובים באילת ואני רוצה לסגור על מחשב נייד לסטודנט לעבודה משרדית ועריכת תמונות פשוטה. מה שאומר שאני צריך מחשב נייד קליל יחסית, מעבד חזק במידת האפשר, כונן SSD של 256 ג'יגה לפחות, RAM נדיב של 6 ג'יגה ומעלה ובמידת האפשר (ונתון לשיקולכם) כרטיס דיסקרטי אם זה יהיה משמעותי כנגד הכרטיס המובנה של אינטל. הנה השאלון : 1. מה התקציב המקסימאלי? 3K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך אלא אם כן שווה את זה ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 4K 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? לפטופ ללימודים ועריכת תמונות צילום. (חובבני) א) במיד…

• 0 תגובות
    • 754 צפיות

דיונים חדשים בפורומים