ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,348 דיונים בפורום זה
-
שלום רב, ברצוני לרכוש מחשב המיועד לתכנות JAVA, קצת עריכת וידאו, קצת משחקים (בעיקר FIFA). התקציב 4500 ש"ח. אפשרות ל-OC עתידי. המפרט שחשבתי עליו: Core2 Duo E6300, 1066Mhz, s775, 2MB GIGABYTE 965P-DS3 s775, Conroe, DDRII 800, PCI-E DDR II 800 1GB Corsair XMS2 CL5 Western Digital 250GB 7200RPM, 16MB, SATA II GIGABYTE 7600GS 256MB TV, DVI, PCI-E DVD Recorders LG DVD±RW GSA-H10AB x16 DL x8 HEC Compucase CI-6A21 Beige and Silver (No PSU מחיר: 4300 ש"ח 1. לגבי המעבד ולוח האם אני סגורה. 2. לגבי הזכרון: האם שווה להשקיע בזכרונות 800MHz או שאפשר להסתפק ב- 667. כמו-כן: האם 1G מספיק? 3. דרוש יעוץ לגבי מארז/ספק/מאוורר בהנחה שבעתיד ארצה לבצע OC סביר. 4. המפרט מ- KSP, אך אשמח לקבל המלצות …
-
- 4 תגובות
- 510 צפיות
-
-
היי חבר'ה....מפרט לHTPC 3K המקסימום שחבר שלי יכול לשלם...הדרישות הם: כרטיס טלויזיה שמאפשר הקלטה באיכות מעולה וקלה עם שלט דיסק קשיח בנפח של מינימום 250GB מעבד שיוכל להריץ סרטים באיכות HDTV בלי קירטועים וללא שום בלאגנים ושהמחשב יוכל להריץ ויסטה בצורה מצויינת (2GB זיכרון מינימום) אני יודע שהדרישות רבות ומגוונות והתקציב קטן אבל זה מה שחבר שלי צריך...אם אפשר אז שיהיה או מIQPC או מסקייפיסי מנועה TMS וכאלה הוא לא מעוניין כי הוא רוצה להגיע לחנות בעצמו... ועוד דבר: יש לוח של ASUS למעבדי AMD M2A-VM HDMI שיש לו DVI וD-SUB מובנים ופאנל HDMI וכאלה....יש לי ניסיון עם הלוח אבל לא כHTPC האם הכרטיס מסך המובנה שלו יוכל להריץ סרטים באיכות גבוהה בצורה טובה על טלויזיה בגדול 32 אינץ'? כי אם כן…
-
- 0 תגובות
- 501 צפיות
-
-
בכוונתי לקנות חלקים למחשב בחו"ל (california) ולהרכיב אותו כאן... התקציב שלי גמיש מאד (למטה ולמעלה) בסביבות 1000$. אני לא מחפש לקנות מחשב ב- 1000$ אלא לקנות מחשב שיענה על הצרכים שלי וקצת יותר מזה (שיהיה מוכן לעתיד). לגבי המעבד החלטתי ללכת על Q6600. הצרכים שלי הם: * אני מתכוון לצפות בסרטים דרך המחשב בטלויזיה LCD (האיכות חשובה לי מאד!), אם יש אפשרות לכונן Blu-ray אני אשמח אם לא אני אקנה אחד חיצוני רגיל. * OFFICE אינטרנט ועוד דברים שלא מצריכים הרבה. * יש לי HD750 Giga שיש לו חיבור FIREWIRE 800/400 (אם אני אוכל לנצל את ה-800 מה טוב). * חשוב לי שהמחשב יהיה שקט כמה שאפשר. * אני מתכוון להתקין VISTA. * בגדול אני לא מריץ משחקים אבל הייתי רוצה לשמור על האופציה. * אני רוצה שיהיה לי א…
-
- 17 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
הדרישות הן: מעבד סביר (הכוונה לא לסדרת אטום או E-350 הבנתי שאלה איטיים בטירוף). זמן סוללה ארוך - מעדיף סוללת 8 תאים. משקל - פחות מ-2 ק"ג, עדיף לכיוון ה-1.5KG. מצאתי לפטופים לא רעים שעונים לרוב הדרישות שלי, כמו: asus u31f, lenovo u350 אבל הם באים עם אחריות של שנה אחת בטווח המחירים שלי. יש למישהו המלצה ללפטופ עם שנתיים או שלוש שנים אחריות שעונה על הדרישות? בחנויות שונות מוכרים לפטופים בקונפיגורציות שונות (סוללה שונה, זמן אחריות שונה), לכן הדגם של מחשב לא יספיק, אשמח לקישור לחנות. תודה ושבוע טוב.
-
עבור חבר טוב, הדרישות הם: מסך 15.6 כרטיס מסך חזק ככל האפשר מעבד I5 כמובן שאין חשיבות גדולה לזמן הסוללה, המחשב יהיה מחובר לקיר רוב הזמן
-
- 1 תגובה
- 961 צפיות
-
-
שלום כולם! כרגע יש לי מחשב ASUS F3SC שאני מאוד מרוצה ממנו עושה עבודה נהדרת, רץ חלק הכל טוב ויפה, ה2 בעיות היחידות שלי איתו הן א' המשקל שלו ב' הזמני סוללה הלפטופ שלי הוא סוס עבודה, אך הוא גם לא קל הוא שוקל 3 קילו לאחרונה שאני אשכרה מתנייד איתו ולא רק עובר איתו מבית X לביתY אני מתחיל להרגיש במשקלו הכבד יחסית וגם שנה הבאה אני אתחיל ללמוד אז בכלל ב' הסוללה שלו היא 6 תאים והכל טוב ויפה, אבל היא מחזיקה עם קינפוג נכון והכל שעה וחצי, תאכלס? זה לא שיא הניידות שיש, הייתי רוצה זמן סוללה טוב יותר אחרי שבדקתי את כל האופציות החלטתי שמקבוק פרו ה13 אינץ' הוא אחלה החלטה, חוץ מהמעבד שאני לא מצליח להבין איזה הוא (כרגע יש לי T7300) הכל נראה מעולה, עיצוב, זמן סוללה פנטסי ואפילו קצת יותר חזק…
-
- 16 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
מה התקציב המקסימאלי? 5200 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל את כל התקציב רק אם באמת הכרחי ולא על הבדלים לא מורגשים (לשיקולכם המקצועי) ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עוד 100 שקל מקסימום 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים בעיקר, עריכת סאונד א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). cubase (מזדמן) וגיימינג (תדיר) ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: כן -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. OVERWATCH בעיקר ורוב המשחקים החדשים שיצאו בשנה הקרובה, בנוסף משחקי MMOrpg -מהי הרזולוציה הטבעית (…
-
- 6 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום לכולם, אח שלי כרגע בבנקוק שבתאילנד ורוצה לקנות לעצמו לפטופ לשנת הלימודים הקרובה באוניברסיטה. לפי דבריו, הוא רוצה דגם כמה שיותר קל ועם מעבד כמה שיותר חזק ולא למשחקים. הוא קונה את הלפטופ בבנקוק או בהונג קונג, שם המחרים הם בערך 50% והוא רוצה להשקיע כ500$, לכן 1000$ בערך המחיר הרגיל שבו צריך לבדוק את הדגמים. הוא אהב את הדגם הזה http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=716849(ב670$) וכנראה שהוא ירצה משהו בסגנון. בתודה, רן
-
- 3 תגובות
- 971 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עדיף שלא 2. מה שימושי המחשב? לימודים וגלישה. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש: זמן שימוש ארוך, בעיקר הקלדת חומר נלמד בוורד/אקסל וגלישה באינטרנט באתרים עם מידע לימודי. -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? נמוכות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. עכבר 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? עדיף שקט 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איז…
-
- 1 תגובה
- 691 צפיות
-
-
טוב אז קצת הקדמה(אפשר לדלג על הפסקה ישר לתוכן). היה לי לפטופ אהוב שסיפק את צרכי ואפילו הרשה לי להריץ את FALLOUT 4 בצורה חלקה עם קצת טוויקים ועל מערכת הפעלה ישנה. למה היה? שפכתי עליו בטעות בירה ונדפקה המקלדת לגמרי, יבשתי מהר וחוץ מהמקלדת הכל שרד. בכמה מעבדות אמרו לי שהם לא מתעסקים בלהחליף מקלדות כאלה(צריך לפרק את הכל אי אפשר להחליף מ"למעלה") ונאלצתי להחליף מקלדת בעצמי.| כנראה ש"שרפתי" במהלך כל העסק את לוח האם, לא הייתי מודע שדבר כזה יכול לקרות ממגע פשוט(הייתי מפרק ומרכיב נייחים המון ולא היה סיכון כזה עד כמה שידוע לי). הכל מחובר כמו שצריך אך המחשב לא מגיב לשום דבר(לא נדלק) ושום נורה לא פועלת. בדקתי והמטען תקין וניסיתי המון דברים אך נראה שהמחשב מת. בכל מקרה אני בש…
-
- 1 תגובה
- 918 צפיות
-
-
היי צריך לפטופ (חייב להיות לפטופ, לא שולחני) לסבתא. שימושים: גלישה באינטרנט, WORD מידי פעם, צפייה בתכני (אולי HD) ביו טיוב. יש עדיפות לחברות אמינות כמו טושיבה, HP שנותנות אחריות להרבה שנים. שנתיים זה טוב. 1. מה התקציב המקסימאלי? 2500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך לחסוך, סבא כבר לא בחיים, עדיף בסביבות ה 2000 וקצת ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? מחשב לסבתא. שימושים: גלישה באינטרנט, WORD, צפייה בתכני HD ביו טיוב. צריך מסך לא פחות גדול מ 15.6" כי היא לא רואה טוב. 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? לא צריך להיות שקט. היא לא שומעת כ"כ טוב גם ככה. 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (ק…
-
- 1 תגובה
- 892 צפיות
-
-
היי צריך לפטופ (חייב להיות לפטופ, לא שולחני) לסבתא. שימושים: גלישה באינטרנט, WORD מידי פעם, צפייה בתכני (אולי HD) ביו טיוב. יש עדיפות לחברות אמינות שנותנות אחריות להרבה שנים. שנתיים זה טוב. המחשב צריך לבוא רק מאייבורי דיזינגוף סנטר - זה המקום היחידי שהיא קונה ממנו. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? מסך לא קטן מ 15.6" . מבריק או מאט לא משנה * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? טושיבה, HP * כונן אופטי? צריך כניסת CD * כל דרישה מיוחדת שחשובה לכם (מסך מגע, מסך מגע מסתובב, מראה, צבע...) היא מעדיפה בצבע בורדו או כחול אבל זה לא ממש משנה * רזולוציית המסך? לא משנה * משקל רצוי? לא משנה * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לא משנה * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (eSATA, HDMI, VGA, ExpressCa…
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 8k ללא חריגה 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכת וידאו באיכות 4k (סרטונים באורך 2-5 דק ללא יותר מדי אפקטים) 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? ללא 4. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא חשוב במידה רבה כל כך אך שלא יהיה רועש מדי 5. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 6. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? windows 10 7. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. …
-
- 0 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אחותי מתחילה ללמוד ומחפשת נייד עליו תריץ אוטוקד, קצת סרטים ושימוש בסיסי של אינטרנט ותוכנות הלימודים שלה. היא מחפשת את המחשב בעל המחיר המינימלי אשר יהיה מסוגל להריץ בצורה חלקה את השימושים האלה מסך עדיפות ל13.3 תודה רבה
-
- 6 תגובות
- 764 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מחפש לפטופ למטרות כמו פוטושופ (קבצים כבדים), פלאש, צפייה בסרטים ואולי פה ושם איזה משחק וחצי(לא מחפש לפטופ גימרים). ארצה כמה שיותר שטח אחסון (אם ניתן חצי טרה אשמח) ואם ניתן 4 ג'יגה זכרון מה טוב. אשמח להמלצה עד 5 אלף ואם אני לא זקוק לכלל התקציב אשמח גם. (ארצה בהזדמנות זו גם המלצה לעכבר אלחוטי ללפטופ) יש ברשותי מחשב מבוסס i7. אמורים לצאת בקרוב לפטופים מבוססי i7? שווה לחכות?
-
- 4 תגובות
- 698 צפיות
-
-
תקציב לא ממש ידוע, כי המחשב אמור לשמש את אחותי ואין לה שמץ של מושג מה האינדיקציה למחירים ואיפה בערך היא עומדת, המחשב ישמש לאנטרנט והרבה עבודה עם אקסל וורד כמובן שיהיה מסך טוב, משקל סביר ואורך חיי בטרייה טובים ושאר ירקות. מה אתם חושבים לאיזה כיוון ללכת ? אני כבר הרבה זמן לא התעדכנתי ולא בא לי שאיזה מנהל חנות מסריח ידפוק אותנו עם חרא מוצא אני רוצה לבוא עם מפרט מוגמר. תודה ! ואם בבקשה אפשר תהיו ספציפיים מאוד ביצרן המחשב, וכל פרט רלוונטי אחר.
-
- 1 תגובה
- 672 צפיות
-
-
שלום לכולם, המחשב הנייח מתחיל להראות איתותים של גסיסה. זקוק ללפטופ, ישרת אותי ללימודים בעתיד לכן המסך צריך להיות בגודל המתאים (אני לא מכיר כל כך את הגדלי מסך). ברמת העיקרון אני לא משחק במחשב או משהו מיוחד, סה"כ וורד, כרום, וכד'. התקציב שהגדרתי הוא 3K, אבל במידה ויהיה ניתן למצוא משהו בפחות כמה שניתן כך עדיף. תודה רבה.
-
- 1 תגובה
- 2k צפיות
-
-
המפרט שלי: מס' קוד שם מוצר מחיר כמות סה''כ 0 6515 NEC ND-3540AW 16/8/4//48/24/48 Bulk DVD±R/RW 265.00 ¤ 1 265 ¤ 1 7217 AMD Athlon 64 3000 Venice BW-E6 Socket 939 Tray 780.00 ¤ 1 780 ¤ 2 6221 Igloo 7200 CPU Cooler for AMD Athlon 64/939 60.00 ¤ 1 60 ¤ 3 245 Sony/Citizen/Panasonic/Teac 1.44MB 3,5" FDD 55.00 ¤ 1 55 ¤ 4 6964 Western Digital 160GB 7200 rpm 8MB Buffer S-ATA II HDD 510.00 ¤ 1 510 ¤ 5 7024 DFI Infinity NF4 Ultra SATA-II nForce 4 Ultra 939 Motherboard 690.00 ¤ 1 690 ¤ 6 1109 Twinmos TMD7608S8E50D 512MB DDR 3200 Memory 310.00 ¤ 2 620 ¤ 7 640 Computer Assembly 160.02 ¤ 1 160.02 ¤ 8 7300 Sapphire Radeon X800GT PCI-e 256MB Retail Video Card 1084.34 ¤ 1 1084.34…
-
- 13 תגובות
- 992 צפיות
-
-
אהלן, דרוש לי מחשב שיריץ משחקים (גם חדשים שיצאו לאחרונה כגון COD 5 ,farcry 2, crysis) ומשחקים שיצאו בעתיד. התקציב נע בערך 3300 למחשב בלבד, ללא תוספות. חשוב לי שיהיה חזק, כי ראיתי שבאזור תקציבים האלה אפשר לבנות אחלה מחשב, אפשר קצת לעלות את המחיר אם צריך... אממ לא מתוכנן OC כעיקרון (כי אין לי מושג איך עושים את זה :-O) אגב, אם יש חנות שעושה OC באופן מקצועי וזה שווה לי מבחינת ביצועים - אשמח אם תמליצו (הן לכ.מ והן למעבד). ואם יש לכם חנות מומלצת (אבל באזור המרכז ככה, אני אשדודי פשוט)... תודה לעוזרים
-
- 5 תגובות
- 725 צפיות
-
-
שלום, אני מחפש מפרט למחשב. תקציב: 1500 עד 2000 ש"ח. עדיפות להישאר בתקציב אך ניתן לחרוג במעט במידת הצורך. שימושי המחשב: גלישה באינטרנט, תכנות, משחקים כמו portal - לא גיימינג. (רזולוציית מסך 1680 על 1050) אני מעדיף בהחלט כרטיס מסך לא מובנה בלוח האם. רמת השקט לא עקרונית, שלא יהיה רועש אבל אין צורך במארז מיוחד וקירור סופר שקט... אין צורך בציוד היקפי. ללא OC. אין צורך במערכת הפעלה או תוכנות אחרות. לא מתוכנן שדרוג. תודה רבה, שי
-
- 6 תגובות
- 789 צפיות
-
-
השימושים הם מאוד מגוונים, אז אגדיר את המפרט בכלליות. דרושים: מעבד חזק 16GB RAM דיסק קשיח - עדיפות ללא פחות מ1TB מסך 23.8-27 (כמובן, בעדיפות לגדולים יותר) כולל טאץ'. אין חשיבות לביצועי הכרטיס הגרפי בכלל, ומחשבים ללא כונן אופטי נלקחים בחשבון. התקציב: מנסה להישאר באזור 6K חשבתי על הדגם הבא: https://www.ivory.co.il/catalog.php?id=19298 אשמח לקבל חוות דעת על הדגם הזה, והצעות/הערות/הארות והתייחסויות לדגמים אפשריים נוספים. תודה רבה, אבירן.
-
- 10 תגובות
- 3.4k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? - 1500 ש"ח. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? - לנסות לחסוך בהרבה. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? - לא לחרוג. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? - חיבור לטלויזיה (55" של סוני) בכבל HDMI לצורך ניגון סרטים, הורדות (Torrents). א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה) - לא רלוונטי. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: - לא רלוונטי. -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הק…
-
- 0 תגובות
- 687 צפיות
-
-
היי... אני זקוק מפרט לחבר ב 2200 לאינטרנט וסרטים. ללא ציוד הקפי. תודה מראש לעוזרים. ;D
-
- 4 תגובות
- 551 צפיות
-
-
שלום לכולם אני רוצה לקנות מחשב ואני צריך המלצה צריך מחשב למשחקים, עבודה שוטפת כגון סרטים, גלישה באינטרנט, ללא מסך כולל צורב DVD. סה"כ השקעה 3500 ש"ח תודה מראש לכל המממליצים
-
- 3 תגובות
- 482 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי ? - 3000 ש״ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? - לנצל הכל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? - שהמחשב יוכל להריץ תכני HD ו3D, ולהריץ משחקים בצורה גבוה. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). המסך רחב בגודל 20 אינצ, אבל אני רוצה בעיקר לחבר אותו לטלוויזיה שלי 42 אינצ... -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?בינונ…
-
- 0 תגובות
- 1k צפיות
-