עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by Shoq,

רק מה שרשום הם הדברים החשובים, כל השאר לא רלוונטי. מטרות המחשב: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), צפיה בסרטים, תכנות גודל המסך: 13-14 משקל רצוי: 1.5-2.0 האם נדרש זמן סוללה ארוך: לפחות 4 שעות האם יש צורך ביציאות מיוחדות: רצוי HDMI גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח: רצוי SSD תודה מראש,

• 3 תגובות
    • 951 צפיות
  2. Started by NightFoxlz,

צריך מחשב למטרת משחקים במטרה שיצליח להריץ גם BF3 בFPS סביר מסך בסביבות ה14-15.6 לא חייב מערכת הפעלה וצריך עכבר ותיק נשיאה מצאתי גם מפרט אחד בברשה תגידו לי מה דעתכם http://www.fre.co.il/Product.asp?Pid=1321315&Cat2Cat1ID=39&Cat2ID=89&aff=Zap〈=he תודה לכל העוזרים

• 5 תגובות
    • 758 צפיות
  3. 1. תקציב של 3K - אבל אפשר גם לקנות מתוך יד2 "חדש באריזה" ואז המחיר נמוך מהמחיר בחנויות (מחשב של 4-4.5K יכול לעלות 2.5-3.5K). א) לנסות לחסוך ב) ניתן לחרוג בתקציב, אבל לא רואה סיבה, השימושים יחסית קלילים. 2. בעיקר עבודה ביתית (אופיס, מיילים+גוגל דוקס, מדיה חברתית, לשוניות מרובות (+-30) בדפדפן), מריצה סרטים/סדרות (בחיבור למסך טלוויזיה), עורכת תמונות כתחביב (וגם שומרת על המחשב את כל אלפי התמונות כמובן - יהיה מוגזם לבקש יותר מ300G?) 5. שיהיה שקט 6. בלי OC. אוהבת את המחשב שלי קריר ונעים. 7. מערכת הפעלה + אופיס, שיגיע עם הכל מובנה ומוכן לעבודה 9. הקניה לא דחופה בכלל. יש כרגע אחלה מחשב (Lenovo SL500ׂׂׂׂ) - אבל הוא כבד לי להתניידות והקצוות מסך …

• 22 תגובות
    • 3.5k צפיות
  4. Started by Epic,

השימושים הם אופיס ואינטרנט. ושיהיה מסך 12-14" אין צורך במערכת הפעלה תודה

• 7 תגובות
    • 675 צפיות
  5. שלום רב! אני משתמש טרי באתר,קיבלתי המון המלצות מאנשים שנכנסו וקיבלו מפרטים לפי בקשתם במהירות רבה. אני מקווה שתוכלו לעזור לי בבקשה : אני מחפש מפרט למחשב,שהמארז יהיה TT Kendalf LCS ( זה המארז עם קירור המים המובנה). מה שאני רוצה זה מחשב לצרכי הפעלת ווינדוס,תוכנות אופיס (אני סטודנט,ולכן חורש על התוכנה) וחישובים סטטיסטיים. מדי פעם משחקים. אני מאוד אוהב עבודות גרפיות בתלת מימד,לכן מבקש כרטיס מסך חזק. אהה,וכמובן 1GB של זיכרון לפחות. שאלה כזאת - יש ברשותי הארד דיסק של 160GB , 7200RPM של WD , בחיבור רגיל (לא SATA) . האם אפשר להוסיף אותו למחשב,בנוסף להארד דיסק שאתם תציעו במפרט? לא צריך חלקים נוספים כגון מסך/מקלדת/רמקולים/עכבר/מדפסת. כמו כן,לא צריך DVD וצורב . את כולם כבר יש לי. מב…

• 3 תגובות
    • 685 צפיות
  6. שלום, הזמנתי מחשב חדש ויצרו איתי קשר לגבי לוח אם שלא קיים, מה הכי כדאי להחליף במקומו? הפרטים העיקריים של המחשב: מעבד AMD 4400x3 מארז antec nfk2480 htpc זכרונות 1333. דרוש שיהיה כרטיס מסך ONBOARD עם HDMI מסוג איכותי וטוב. הלוח אם המקורי: GA-880GMA-UD2H הלוח אם שהציעו לי במקום: GA-880GM-UD2H הבעיה ששמתי לב שאין לו USB3 וזה חשוב לי.. תודה

• 3 תגובות
    • 610 צפיות
  7. היי כולם! הודעה ראשונה, הגעתי בעקבות המלצות חמות אשמח להמלצה על מחשב נייד לצרכי פיתוח *ערכתי לצורך התאמה לשאלון הנעוץ. 1. מה התקציב המקסימאלי? אזור ה-6K, גמיש א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 1K 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? 1. פיתוח תוכנה - ג'אווה, אנדרויד, ווב, מטלאב, מכונות לומדות. צריך להיות מסוגל לעיבוד נתונים מהיר ועבודה עם קבצים גדולים. 2. צריך להיות מסוגל לסחוב בצורה טובה מספר סביבות פיתוח פתוחות, מכונה וירטואלית וגלישה בכרום במקביל. 3. עריכה גראפית וצי…

• 19 תגובות
    • 2.6k צפיות
  8. בקשה לעזרה בבחירת מחשב נייד עד 4000 (עדיף באזור K3.5) מיועד לעבודות עם SOLIDWORKS ,תוכנות דומות ושימושים פשוטים . חשוב שיהיה קל -1.7 KG מקסימום מסך FHD מערכת הפעלה לא חשוב כלל העדפה ללא כונן אופטי עדיפות לSSD אך לא כזה קריטי אין עדיפות לחברה עדיפות לכרטיס מסך טוב בשביל התוכנות (עדיפות NVIDIA) יציאת HDMI תמיכה ב4K מינימום 8 גיגה ראם לא קריטי החנות-מעדיף אזור צפון (חיפה) אחריות יבואן\חברה חשבתי על כמה אפשריות : https://www.ivory.co.il/catalog.php?id=17003 http://ksp.co.il/?uin=31608 http://ksp.co.il/?uin=30526 אשמח לעוד הצעות תודה רבה!

• 0 תגובות
    • 1.2k צפיות
  9. Started by matanco3,

היי אני צריך את עזרתכם, אני רוצה לקנות מחשב חדש שמיועד לגיימניג התקציב הוא עד 4500 ש"ח במפרט המחשב לא צריך לכלול מסך או כרטיס טלוויזיה וגם לא הארד דיסק.... תודה אנשים....

• 8 תגובות
    • 626 צפיות
  10. אהלן כולם, ראשית ארצה להודות לכל מי שיתרום מזמנו לעזור לי. שנית, אבהיר כי הייתי בדף המפרטים המומלצים של האתר וקראתי את התקנון.. אז ככה: המפרט לא יכלול: מסך, צורב/כונן CD/DVD, רמקולים, ומערכת הפעלה. (לגבי הארדיסק אני מתלבט כי יש לי כבר 120G) מטרת המחשב: משחקים (אך לא מפרט כמו שגיימר), אינטרנט, וסרטים. ציוד הקפי: מקלדת ועכבר אלחוטיים. זהו לגבי המפרט.. צרכים מיוחדים: לא פחות מ1GB זכרון. ולגבי המעבד, עדיין לא הבנתי את עניין הכפול ליבה... אני קונה מעבד 1.8 לדוגמא של AMD - מה ההגיון? יש לי כרגע 1.6 של אינטל.. והוא בן 3 שנים. מה עדיף? 128 לכרטיס מסך או 256? אני לא גיימר, אבל שלא יצא מצב ששנה הבאה 256 יהיה דבר שבשגרה תודה רבה חבר'ה.

• 7 תגובות
    • 578 צפיות
  11. שלום לכולם ושנה טובה, אני מחפש שני מפרטי מחשב אחד לשימוש של ילדה בת עשר ואחד למדיה סנטר. דברים נוספים שלא רשומים בשאלון: 1. מעולם לא קניתי מעבד AMD וזה סתם מפחיד אותי, כך שאם אתם ממליצים עליו אנא רשמו בבקשה האם זה בגלל הביצועים או שזה בגלל המחיר. 2. המדיה סנטר יוריד סרטים מדיסק רשת (לא אלחוטי) שכל המחשבים האחרים (4) מורידים אליו. אנא קחו זאת בחשבון אם צריך זיכרון 4G ע"מ שלא יהיו השהיות? 3. המחשבים אצלי מיועדים בד"כ לכ-4 שנים אחרי זה אני משדרג אם שווה ואם לא קונה חדש. תודה רבה על הרצון שלכם לתרום מהידע שלכם לאחרים. הראל 1. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! 2500 ש"ח לכל אחד מהם האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? אפשרי במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג …

• 27 תגובות
    • 2.6k צפיות
  12. 1. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! 3000 -35000 ש"ח האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? אפשר לנצל הכל במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 ש"ח 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? משחקים - שיוכל להריץ משחקים כבדים . 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)? לא חייב , אבל אם יש הצעה למסך טוב אז אפשר. 4. האם יש רכיב בו אין צורך במפרט (כונן דיסקטים, צורב למשל)? לא 6. עד כמה השקט של המפרט חשוב בסולם של 1 עד 10 (10=השקט קריטי)? 7.5 7. האם מתוכנן אוברקלוק (קל/בינוני/כבד)? האם מי שישתמש במחשב מתמצא ויודע לבצע אוברקלוק? לא 8. האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה (אם…

• 2 תגובות
    • 500 צפיות
  13. שלום, אני זקוק לעזרה בהרכבת מפרט למחשב שאמור לשמש מישהו לעבודה באופיס, גלישה באינטרנט והאזנה למוזיקה. התקציב הוא עד 3500 ש"ח וצריך לכלול מסך LCD ומדפסת (שתהיה כדאית מבחינת עלות האחזקה). עכבר -אם אפשר משהו טוב (ולא הכי יקר). ההצעה שקיבלנו במחיר הזה: פנטיום 4 - 3 גיגה הרץ LGA 775 - 800MHZ 1 MB ASUS P5DV2 MX מארז פשוט NCP 512 MB DDR2 דיסק סמסונג 80 GB SATA צורב סמסונג DLX18 מסך WATCH LCD MV732 מדפסת D1380 DESKJET Geforce 7100GS PCIE מקלדת ועכבר פשוטים Windows Xp Home עברתי על ההצעות שלכם פה וראיתי שממליצים על AMD. האם עדיף על אינטל במקרה הזה ? מה דעתכם על כרטיס המסך הזה ? אתם ממליצים על לוח אסוס משולב כ. מסך. מה עדיף ? מה דעתכם על המסך ? מישהו מכיר אותו ? תודה רבה על העזרה

• 10 תגובות
    • 843 צפיות
  14. ראשית, ברצוני להודות ל- Zrizi, BlaCK - DiMoND, iem, sapits1, ZB על כך שסייעו לי בהרכבת המפרט למחשב הקודם... הוא עובד מצוין!!. שנית, מחשבי הישן די מקרטע ומתקלקל ועל כן החלטתי לרכוש מחשב מחדש. להלן בפירוט: 1. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! 2600-2800 האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? נצלו כאוות נפשכם במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? שימוש משרדי (אופיס, גלישה) ומשחקים (משחקים יותר קלים כמו PES NFS ומשחקי רשת CS, MMORPG, ומשחקים קצת יותר כבדים - השאיפה שלי היא להפעיל אותם ברזולוציה סבירה כמו 1024 על 1280 , כל נושא הAA X16 פחות נוגע אליי) …

• 12 תגובות
    • 1.4k צפיות
  15. שלום חברים, ראשית אני רוצה להגיד לכל העוסקים במלאכת האתר הזה - כל הכבוד !!! האתר הזה הוא כל מה שאדם ממוצע מחפש - ביקורות איכותיות, חדשות חמות וכמובן גולת הכותרת - המפרטים והפורומים. באמת, מכל הלב, בשם כל המשתמשים הפשוטים - תודה !!! שנית, (ובאמת שלא הייתה כוונה להתחנף) אני צריך עזרה בקניית מחשב חדש. המחשב יהיה מיועד בעיקר להצגת סרטים (על הטלויזיה), גלישה באינטרנט (אני משער שאתם יודעים לצורך מה) ולא פחות חשוב למשחקים. אציין שאני לא גיימר מושבע (בעיקר בגלל שעד עכשיו המחשב שלי היה די ענתיקה ולא מסוגל להעמיס משחקים כבדים - היו לו קשיים עם FIFA ...) תחום נוסף שאני רוצה להיכנס אליו זה תחום העריכת וידאו, בעיקר סרטי וידאו ביתיים (שכרגע הם עדיין על קלטות 8 מ"מ ישנות) מהמח…

• 10 תגובות
    • 669 צפיות
  16. Started by ifeelyou,

היי אני מעוניין במפרט מחשב לטובת מחשב סלוני, לא מעניין אותי כיצד הוא נראה (ולכן לא חייב להיות כמפרט HTPC אפילו עדיף שלא עקב בעיית תקציב) מה שחשוב לי עיבוד תמונה גבוה, יציאת HDMI שכוללת סאונד יש לי הרד דיסק חיצוני של טרה ולכן לא חובה הרד דיסק בנפח גבוה (עד 500 יספיק) לצערי התקציב שלי נע בסביבות ה2000 ש"ח - מה דעתכם ? נ.ב עדיפות לDDR3 ולמעבדי אינטל תודה רבה אסף

• 5 תגובות
    • 665 צפיות
  17. שלום לכולם , לאחר כ 4 שנים עם המחשב שלי החלטתי להתקדם למחשב חדש , השימושים במחשב יהיו מגוונים , סרטים ב HD , משחקים ( בעיקר פרו אבולושיין על הגרפיקה הכי גבוהה ) ושימושי אופיס וכו' - חשוב לי מאד שהמחשב יהיה מהיר שקט ושיוכל למשוך 4 שנים בלי שאצטרך לשדרג יותר מדי דברים ( כמובן שלא ניתן לדעת מה יהיה .. אבל בכל זאת ) תקציב : הכל כולל ציוד היקפי ומסך : 4500-5000 ש"ח בנוגע למקום אני מכיר את KSP ולא כל כך מכיר מקומות אחרים , אני לא מרכיב את המחשב כך שאני רוצה שזה יהיה בהרכבה מלאה של המקום . בנוגע לדרישות השונות : 1. אני מעוניין שהמעבד יהיה 4 ליבות , קודם כל מכיוון שאני לא משדרג את המחשב כל שנה שנתיים אלא אולי פעם ב 4 שנים כמו עכשיו , בכל מקרה אני מעדיף ורוצה שהמעבד יהיה…

• 5 תגובות
    • 1.2k צפיות
  18. שלום, אני מעוניין במפרט של מקסימום גיימינג מינימום מחיר בסביבות 2.5K-2.8K. ללא מסך. החלטתי ללכת לפי ההצעה בפוסט: http://hwzone.co.il/specslist/index.php?item=137991&section=293&target=%D7%9E%D7%A7%D7%A1%D7%99%D7%9E%D7%95%D7%9D%20%D7%92%D7%99%D7%99%D7%9E%D7%99%D7%A0%D7%92-%D7%9E%D7%99%D7%A0%D7%99%D7%9E%D7%95%D7%9D%20%D7%9E%D7%97%D7%99%D7%A8 בדקתי באייבורי ויש להם חבילה דומה למעט מספר רכיבים, http://www.ivory.co.il/catalog.php?id=5020 (את כרטיס מסך אני אשדרג ל-AMD (ATI) Radeon HD6870 רציתי עזרתכם בהסבר עד כמה קריטי ההבדל בין כל שני רכיבים: *לוח Asus דגם P8H61-M LX צ'יפסט H61 שהם מציעים לעומת Gigabyte GA-H61M-D2-B3 שמוצע פה. *ספק כוח FSP 350W שהם מציעים לעומת Antec …

• 1 תגובה
    • 772 צפיות
  19. Started by thelevy23,

אני מחפש לפטופ בעלות של 3500-4000 כשיש כמה הגבלות: 1. מה התקציב המקסימאלי? - 3500-4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? - אפשר להגיע עד ל4000 העדפה לפחות ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? - לא 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? - אילוסטרייטור פוטושופ וגלישה באינטרנט א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). - אילוסטרייטור פוטושופ -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסו…

• 1 תגובה
    • 1.3k צפיות
  20. אהלן. בפעם האחרונה שקניתי (בעצמי) מחשב, זה היה בערך לפני 6 שנים. המחשב עלה לי 8000 ש"ח, ואני לא רוצה לעשות את הטעות הזאת שוב (למרות שהוא החזיק לא רע יחסית לזמן שהוא קיים...). אני רוצה לקנות מחשב חדש. שיהיה טוב מאוד, לא חייב להיות מושלם. עיקר השימוש בו הוא הורדות (כלומר, נפח דיסק קשיח הוא קריטי), וכמו כן הפעלת משחקים חדשים, גם מהיותר כבדים (אך לא הממש ממש מפוצצים), לדוגמה באטלפילד2. אני רוצה נתונים טובים, כרטיס מסך שיאפשר לי לשחק בהנאה את רוב המשחקים החדשים, אבל אני לא מצפה להרגיש כאילו אני משתמש במעבד על שמראה לי במדוייק כל פרט קטן (כמו זבוב שמסתובב ליד המצלמה : ). אני רוצה לשלם בסביבות 3500 ש"ח, לא כולל מסך, אבל כולל את כל השאר (כמו כרטיס מסך סביר וטוב, אבל לא טוב מד…

• 7 תגובות
    • 518 צפיות
  21. 1. מה התקציב המקסימאלי? 4K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? ניתן לנצל את כולו ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 300 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? תכנות, הזרמת תכני HD ל LCD וגיימינג קל א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). Visual Studio, Matlab, Eclipse,... ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. GTA5, BF1, -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). מתלבט בין 13.3 אינץ' לבין 14 אינץ' -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב …

• 6 תגובות
    • 1.7k צפיות
  22. שלום יש לי מחשב פנטיום 3 ואני מעוניין לשדרג אותו, אני מעוניין להישאר עם ה: מסך, כ. מסך, כ. קול, דיסק קשיח הקיימים (שידרגתי אותם לא מזמן... ולקנות רק מעבד, לוח אם, זיכרונות, מארז, ספק כוח סידירום וצורב.... הרי ההצעה שחשבתי לקנות: AMD Athlon XP 2500+ Barton (512K, 333 Mhz) Tray CPU 583.89 Enermax CS-3181L-S Case w/Neon Lighting (P/S not included) Front USB 2.0, Audio 358.25 Gigabyte GA-7N400-L1 nForce2 Ultra400 Motherboard (Dual DDR, AGP8X, Sound, LAN, USB 2.0) [AMD/DDR] 495.89 DDR-RAM 256MB 2700 Winbond Memory 279.85 Lite-On 52/32/52 Retail CD-RW 283 2001 שקל... אם מישהו בבקשה יכול לעזור לי לקצץ במחיר... נ.ב. המחשב נבנה להריץ משחקים פשוטים... לא משהו רציני... נ…

• 1 תגובה
    • 904 צפיות
  23. היי, שלום לכולם אני מעוניין לרכוש מחשב ביתי, וניסיתי להרכיב מפרט. אודה לכל מי שיוכל לייעץ ולעזור לי בבחירה שלי 1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. Minecraft ומשחקים קלים -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן…

• 6 תגובות
    • 2.3k צפיות
  24. 1. מה התקציב המקסימאלי? - 3400 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדים אינטרנט, קצת תכני HD. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדג…

• 31 תגובות
    • 2.2k צפיות
  25. Started by Liorbt1,

היי חברים צריך עזרה לגבי בניית מחשב שהצרכים העיקריים שלי הם הורדת סרטים והעלאת סרטים בעזרת טורנט .המחשב אמור לעבוד באופן תמידי ורצוף בלי הפסקה כך שאני מחפש מחשב שיעבוד בצורה חלקה התקציב הוא 3000 תודה רבה ליעד

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים