עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. שלום, אני מחפש מחשב לצורך עבודה גרפית (בעיקר פוטושופ CS5) ושימוש כללי. אין לי צורך בשום ציוד נלווה כגון מקלדת, עכבר, מסך וכדומה. (הכול יש לי כבר) דברים שחשובים לי מעבר לביצועים: 1) שיהיה בו קירור טוב, כי המחשב יהיה ממוקם באזור בעל מעט אוורור. (מתחת לשולחן בצמוד לקיר - כלומר צד אחד יהיה חסום לחלוטין, והחלק האחרונה שלו קרוב מאוד לקיר). 2) רצוי שיהיה כמה שפחות רעש - אבל לא על חשבון ביצועים. 3) אני צריך שיהיו מספר פתחי USB גם מהצד הקדמי של המארז (או בצדדים..) 4) חשוב לי שהציוד וההצעה תהיה מחנות אמינה אשר מספקת גם אחריות ושירות טוב. וכעת לתקציב - התקציב שלי הוא עד 5500 ש"ח, מעדיף ללא חריגה אלא אם זה מאוד הכרחי. התקציב צריך לכלול גם מערכת הפעלה - Windows 7 Home Editi…

• 4 תגובות
    • 1.8k צפיות
  2. Started by Rust,

שלום, אשמח לעזרה בהרכבת מפרט: . מה התקציב המקסימאלי? 4k א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 לכל היותר 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: BF4, GTA V, RUST -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920X1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? רצוי גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (ל…

• 6 תגובות
    • 1.8k צפיות
  3. Started by mtn32,

שלום, קניתי מחשב נייד של אסוס עם אחריות יצרן של 3 שנים, לפני כחודשיים וחצי נשבר אחד הצירים במחשב אך שמתי מסמר ותיקנתי את זה זמני, ככה עשיתי פעמיים ולפני כשבועיים זה נשבר באופן כה קיצוני שאי אפשר לתקן את זה שוב... עירבתי את האחריות שקיבלתי מאסוס אך הם לטענתם לא מכסים את זה, ובשיחה טלפונית נאמר לי כי אין כמעט סיכוי שיכסו את זה, ואם אני רוצה לקבל תשובה חד משמעית אני צריך לשלוח את המחשב לתיקון ובמידה ולא ארצה לשלם את הכסף על התיקון אני יחוייב ב-250 שקל על בדיקה ומשלוח. דבר ראשון שאצטרך את עזרתכם הוא האם יש לי סיכוי במלחמה איתם על התשלום או שזה קרב אבוד מראש וכנראה שלא יקבלו שזה שבר מבלאי ולא ממכה...(מה שאני כמעט בטוח) דבר שני אם אני אצטרך לשלם, האם עדיף לי שהם(המעבדה המורשה ש…

• 8 תגובות
    • 1.8k צפיות
  4. Started by DXM,

לחבר שלי יש את המפרט הבא: מארז של חברת ג'יגה בייט (לא סגור על הדגם) CORE I7 860 לוח אם מתאים 9600GT 4GB DDR3 ספק של THARMELTAKE TOUGHPOWER הארדדיסק 300GB מסך ברזולוציה 1600X900 עכשיו פה אני צריך עזרה: על הספק לא כתוב כמה הוא במקום שנראה לעין ואני לא רוצה/יכול לפרק אותו. מאידך לא מצאתי של טרמלטייק דגם של פחות 500W. חשבתי להציע לו לקנות 4GB נוספים + 750/GEFORCE 750TI במקום לקנות מחשב חדש. השאלה היא האם ה860 יספיק הוא מעבד די ישן אבל בכל זאת לאח שלי יש פנהום 2 955 (בOC נמוך בינוני) והוא מחזיק מעולה בטאלפילד 4 עם 5850 בהגדרות די טובות ברזולוציה הזו. כמו כן האם אתם חושבים שהספק עלול להוות צוואר בקבוק לכרטיסים כאלו (לפי האתר של נוידיה רשום מינימום 300W ל750TI האם ייתכן כי הוא …

• 5 תגובות
    • 1.8k צפיות
  5. הי הי לאחר שהבנתי שאין שום בעיה עם ג'יגהבייט כלוח אם |(הודות לפורומים פה) אני מנסה כבר כמה זמן להרכיב מפרט שיהיה מצוין לעריכת וידאו , אני עובדת על אביד ולעיתים קרובות גם על פוטושופ, בדר"כ במקביל. חשוב שיהיה שקט אבל חשוב יותר שיקרר ויאוורר עצמו זקוקה לעזרתכם עם המפרט הבא שקיבלתי: מארז LEXA S NZXT שחור + חלון ספק כח 12CM FAN A.PFC WIN+600 600W HEC לוח GA-P55-UD3L GIGABYTE מעבד אינטל 2.66GHz 8MB CORE I5 1156 QUAD 750 זכרון TRANSCEND 2X2GB (4GB) DDR3 1333MHZ כ.מסך FX580 512MB PCIE PNY דיסק קשיח פנימי 1TERA SATA2 7200 32MB HITACHI צורב SATA LG DVDX22 DL שחור GH22NS כר.רשת 1G LAN מובנה בלוח האם כ.קול 7.1 מובנה בלוח האם סה"כ 4280 ש"ח כולל מע"מ מה דעתכם עליו? אני לא בטוחה לגביו ו…

• 9 תגובות
    • 1.8k צפיות
  6. Started by curdi1,

שלום לכם, אני מחפש לקנות מחשב לשימושים משרדיים (אופיס, אינטרנט, סרטים, מוזיקה). חשוב לי שיהיו לו יציאות HDMI ותמיכה ב-USB3 ו-SATA3 (אם אפשר במסגרת התקציב גם FireWire מה טוב, אבל לא קריטי). כמו כן חשוב שלספק הכח יהיו 3 שנים אחריות. מבחינת שקט - בינוני (שלא ירעיש כמו טרקטור אבל גם שקט מוחלט לא נדרש). חשבתי על המפרט הבא (שאלה לגביו - האם יהיו לו יציאות USB3 מקדימה). האם יש המלצות ? מעבד: [..] INTEL CORE i3 S1155 3.1GHz 2100 - BOX - זמין במלאי ₪553 לוח אם: [..] ASROCK H61M/U3S3 - זמין במלאי ₪365 זיכרון: [..] CRUCIAL/MICRON 4GB 1333MHZ DDR3 - לרוכשי מחשב חדש ! - זמין במלאי ₪100 צורב DVD: [..] SAMSUNG SH-S223FBLK x22 SATA BLACK - זמין במלאי ₪112 מארז: [..] COOLERMASTER ELITE 34…

• 17 תגובות
    • 1.8k צפיות
  7. 1. מה התקציב המקסימאלי? - 5000 ש''ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות ולחסוך בלי לפגוע בביצועים. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא לחרוג. 2. מה שימושי המחשב- משחקים ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: מיועד לגיימינג. -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. Assasian Creed, Battlefield 4 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1080p -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? מקלדת ועכבר 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? צריך הכל קומפלט. 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 5 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC…

• 6 תגובות
    • 1.8k צפיות
  8. היי, קראתי את המדריך לבניית מפרט. מעולה! תודה רבה. בעקבותיו בניתי את המפרט הבא, ואשמח לקבל עליו חוות דעת (בעיקר בכל הנוגע לתאימות של החלקים אחד לשני) • מעבד AMD Phenom II x4 Quad Core 965 Socket AM3 3.4Ghz Box • לוח אם Gigabyte AMD 880GM-D2H AM2+, AM3, 880G, DDR3 1666, VGA ATI HD4250, HDMI • זיכרון אופציה א': 2x2GB G.Skill ECO Edition Dual Channel לא מכיר את החברה הזו, אבל Gigabyte שמו את הדגם הספציפי הזה ברשימת הזכרונות המתאימים אופציה ב': 2x4GB Kingston HyperX Dual Channel. גם חברה מוכרת וגם יותר זיכרון (220 ₪ יותר), אבל לא נמצא ברשימה של Gigabyte. נמצא דגם עם קוד דומה מאד אבל לא בדיוק... • דיסק קשיח Caviar Blue 1TB 7200RPM, 32MB, SATA III WD10EALX פעמיים • קירור מעבד…

• 15 תגובות
    • 1.8k צפיות
  9. Started by Ofeking,

שלום, אני מתחיל ללמוד בחודש הבא ועובר להתגורר במעונות. בשל כך אני אזדקק למחשב נייד שיחליף את המחשב הביתי וישמש בעיקר ללימודים. מהמחשב נדרש לשרוד את 4 שנות התואר, לשמש ללימודים (office, Internet, Mathlab וכו') וכן מעט לבידור. לכן מומלץ שהוא יצויד במעבד טוב ומספיק זיכרון. חשוב לציין שאני ממש לא בקיא בתחום ובסטנדרטים, כך שבמידה ואחת הדרישות שלי מהמחשב לא הגיונית/ מיותרת/ פוסלת לי מחשבים טובים, אפשר להתגמש. עם זאת, אני מעדיף לא לסטות מגודל המסך הרצוי ומהחברה המייצרת. מטרת המחשב: office, אינטרנט, סרטים HD ואולי קצת משחקים. גודל מסך: 14"-15.6". משקל רצוי: אין דרישה מיוחדת. כמובן ששואף למינימום, אך כל עוד הוא לא כבד במיוחד זה בסדר. הבנתי ש 2.5 זה הסטנדרט. זמן סוללה: …

• 16 תגובות
    • 1.8k צפיות
  10. Started by tornado,

מחפש המלצה למחשב נייד בנטייה לכיוון 4000 שקל שישמש בעיקר לישומי אופיס. בתודה מראש

• 3 תגובות
    • 1.8k צפיות
  11. שלום לכם אני רוצה לקנות מחשב נייד והנה המפרט הרצוי: * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים), צפיה בסרטים(כולל HD),ריבוי משימות * גודל המסך:גודל באזור ה -15.6 (יש לציין שחלק מאופן העבודה שלי מול המחשב היא בחוץ בשמש) * משקל רצוי? 1.5-2.5 * האם נדרש זמן סוללה ארוך? שחיזיק בלי הטענה מינימום 5 שעות אם אפשר יותר מצויין * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? כן,יציאת HDMI+USB 2.0+יציאה למיקרופון+אוזניות+חיבור VGA+RJ-45 * בלוטות? לא משנה * גודל מינימלי של כונן קשיח? לא משנה * כונן CD/DVD? שיהיה לו צורב DVD * כונן Bluray? לא משנה * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? כן לפחות 3 שנים או יותר * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא משנה …

• 17 תגובות
    • 1.8k צפיות
  12. Started by ORrrr,

* מטרות המחשב? סרטים, משחקים ושימוש משרדי * גודל המסך? 15.6 * רזולוציית המסך? 1920x1080 * משקל רצוי? אין חשיבות * האם נדרש זמן סוללה ארוך? אין חשיבות * Bluetooth? איו חשיבות * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? עדיפות ל SSD אם נכנס בתקציב * כונן אופטי? אין חשיבות * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא תודה מראש, אור.

• 6 תגובות
    • 1.8k צפיות
  13. אורח

אז אחרי שהבנתי שהלפטופ שלי לא נהרג בסופו של דבר, אי הבנה קטנה... חשבתי קצת והגעתי למסקנה שאין לי ממש צורך בנייד מכיוון שאני לא מנייד אותו. ובמחיר יחסית נמוך אני יכול לרכוש נייח שיהיה יותר טוב מהנייד הנוכחי שלי. אז, אני מוכר את הנייד, והקציב החדש שלי עומד על: 3000 ש"ח. מאוד חשוב שהמפרט החדש יתן ביצועים טובים יותר מהנייד הנוכחי שלי: Lenovo ThinkPad T400 2764CTO Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU T9400 @ 2.53GHz L2 8Mb Cache 4Gb Ram DDR3 1066 MHz בנוגע לצרכים שלי, די פירטתי עליהם אתמול: אני צריך מעבד, לוח אם וזיכרונות אני צריך הרבה כוח עיבוד והרבה זיכרון שהכרטיס מסך יהיה מובנה, ממש לא חשוב לי. לא מעניין אותי רעש, מבחינתי, מטוס סילון בחדר ליד המיטה זה בסדר גמור. אני …

• 17 תגובות
    • 1.8k צפיות
  14. אני צריך מחשב לעסק מחשב יהיה טוב וזול תיעבוד עם אופיס+תוכנה מכירות ומחירים אני רוצה בו סטיק 512 צורב מארז פשוט+ספק לוח טוב וזול עם יציאת מסך עליו מעבד פנטיום 4 אם אפשר הסכום עד 2500 ואם אפשר פחות משחב שיהיה דלוק בערך 8 שעות ביום ולא יתאמץ בעיקר התוכנה וקצת אינטרנט תודה לעוזרים

• 10 תגובות
    • 1.8k צפיות
  15. Started by Naama800,

שלום לכולם, לפני מספר שבועות קיבלתי X250 חדש עם מפרט יקר שעלה כמעט 9000 שח. המחשב לא זז משולחן הכתיבה שלי (אני סטודנטית אבל הייתה חופשת פסח). אחרי שלושה ימים בערך, בזמן שכתבתי בוורד, אוויר חם התחיל לצאת מצד שמאל של המחשב ואחרי כמה רגעים הוא נתקע מבלי שיכולתי להפעיל אפילו את מנהל המשימות). שכנעתי את עצמי שזה דבר שקורה מידי פעם בכל מחשב. אחרי בערך שלושה ימים נוספים המחשב פשוט לא נדלק , בפעם הראשונה זה הסתדר לאחר רבע שעה ומאוחר יותר לא נדלק יותר כלל. שלחתי אותו לחנות שקניתי ממנה כדי שיעבירו ללנובו (רציתי שזה יעשה דרכם כי המחשב הגיע אליי דפוק). לנובו בדקו את המחשב וטענו שהכבל של המסך התנתק (איך בדיוק?) ושכנראה אני טלטלתי אותו (נו באמת) ושהם לא מוכנים להחליף מחשב לחדש. מעבר ל…

• 2 תגובות
    • 1.8k צפיות
  16. Started by Aviel Mizrahi,

1. מה התקציב המקסימאלי? 7K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אם יש צורך לנצל או לחסוך. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא לחרוג. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים כבדים ועריכה גרפית.. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). פוטושופ, עריכה וכדומה, כבד. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: כן. -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. GTA V , Battlefield 4 כל המשחקים החדשים. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). מסך LED 32 FULL HD 4K -לאילו הגדרות גרפיות מיועד…

17. Started by Wunderbar,

שלום חברים, לפני כחודש רכשתי מחשב חדש של חברת Lenovo מדגם M30-70. בימים הראשונים המחשב עבד בצורה טובה. אולם, לאחר כשבועיים המחשב מתקשה לפעול ללא לאגים, אפילו אם מדובר בתוכנות שהוא אמור להריץ בקלות, כגון תוכנות אופיס ודפדפן. התקנתי עליו win 8.1. ניסיתי לסרוק וירוסים או רוגלות, אך הסריקות העלו חרס ואני מתוסכל מהביצועים של מחשב שאמור להריץ תוכנות יסוד. אודה לכם מאוד אם תוכלו לכוון אותי לפתרון הבעיה. תודה!

• 3 תגובות
    • 1.8k צפיות
  18. Started by buggy,

שלום ,יש ברשותי לפטופ של לנובו s10e ונשבר לי המסך שלו אני מעונין לתקן אותו . התקשרתי לאחת החברות לצורך קבלתת הצעת מחיר והסכום שנאמר לי הוא 1000 שקל! המחשב עצמו חדש עולה כככה,למישהו יש המלצות למעבדות פרטיות מאזור מרכז זולות ואמינות תודה.

• 4 תגובות
    • 1.8k צפיות
  19. בעיקר לשימושי וורד אקסל וגלישה באינטרנט, כמעט ללא משחקים(פשוטים ביותר במקסימום). חשוב שתהייה אחריות טובה ושירות טוב במידת הצורך. תודה!

• 13 תגובות
    • 1.8k צפיות
  20. שלום, מזמן לא התראינו! החלטתי שהגיע הזמן להחליף את המחשב שלי (מבוסס i7-4790 - כן, עד כדי כך ישן). השימושים: הכל, ממשחקים (אבל לא הכי חדשים ותובעניים) ועריכת וידאו ועד גלישה באינטרנט. התקציב: עד 5,000 ש"ח (ואפשר גם קצת מעבר, אבל אשמח להוציא פחות). האיכסון והרכיבים ההיקפיים יעברו מהמחשב הקיים, כך שאני צריך רק מעבד, לוח אם, זיכרונות וכרטיס מסך. המטרה היא לבנות מחשב שיוכל לשמש ללא מעט שנים קדימה, בתוספת שדרוגים. כרגע מתלבט בין Ryzen 7 7700, שכנראה יעלה יותר בטווח הקצר אבל ייתן אפשרויות נרחבות לשדרוג, או i5 כלשהו. זיכרון יהיה לפחות 32GB (משחק לא מעט עם מכונות וירטואליות) ובתחום התצוגה, יש לי העדפה לא רציונאלית ל- AMD (אבל לא חובה). …

21. Started by דובי770,

כמה אוכל לקבל על הלוח Asrock Z87 Fatal1ty killer? הלוח בן פחות משנה, עוד שנתיים אחריות. הלוח כמובן באריזה מקורית ושמור היטב. בנוסף, מה שווי זיכרון ראם 1X8GB DDR3 1600 וכן, מעבד i5-4670K?

• 4 תגובות
    • 1.8k צפיות
  22. שלום לכולם לאחרונה אני רואה המון תלונות על אחריות ASUS עד כדי שאנשים פונים למעבדות לא בהסדר האחריות בשביל לקבל שירות נורמאלי. נתקלתי בחנות laptopworld אשר משווק הרבה דגמים של אסוס (לדעתי מדובר על יבוא אפור\מקבילי) במחיר אטרקטיבי ועם 5 שנות אחריות (כנראה במעבדות שלהם) לרוב נהוג לפרש יבוא אפור ושירות לא במעבדות של יבואן רשמי כמו משהו שלילי. אבל לאור טיב השירות ואחריות של היבואן הרשמי, מה כבר אפשר להפסיד? מה דעתכם? למישהו יש ניסיון עם השרות של laptopworld?

• 5 תגובות
    • 1.8k צפיות
  23. רציתי לקנות מחשב נייד והבנאדם אמר לי שאין לו חשבונית אבל שהמרכז שירות של IBM מכבד את האחריות גם ללא הצגת חשבונית (לפי מס' סידורי וכו'), האם זה נכון?

• 1 תגובה
    • 1.8k צפיות
  24. Started by As-E,

טוב זה המחשב האחרון לפני הצבא :'( AMD ATHLON XP 2600 EPOX 8RDA+ NVIDIA nForce2 Winbond DDR 512MB 2700 / 333MHZ WD 80GB 7200RPM 8 MB special version Hercules 3D Prophet 9700 PRO YAMAHA 44X24X44 F1 OEM Thermaltake Highest Xaser III V1000A Super Tower Antec 350 Watt VANTEC AeroFlow VA4-C7040 AMD Cold Cathode Fluorescent Lamp אני לא חושב שאני יעשה o/c והדבר שאני לא מוכן לוותר עליו זה המארז חוץ מזה אני די פתוח להצעות תגידו מה אתם חושבים ;D

• 13 תגובות
    • 1.8k צפיות
  25. שלום לכולם אבי רוצה שאוכיח לו מדוע אני זקוק למחשב חדש, והוא נתן לי דרך יצירתית להוכיח לו זאת, פה מופיע הקטע שלכם, אני צריך שתכתבו כאן מה אתם חושבים על המפרט, האם הוא טוב, הוא מתאים לOC, האם הוא מיועד לגיימרים כבדים, האם הוא מתאים לעבודות גרפיות וכ'ו בקיצור, האם הוא Hige-End, כי זה המחשב שברצוני לקנות לאחר שאוכיח לאבי שהמפרט שברשותי לא טוב. (רק לידיעת המנהלים, אין כאן שום עזרה בקניית מחשב, ולכן אין תקציב, ואת המפרט הנ"ל לא בחרתי בעצמי, אלא אבי בלי ידיעתי) (בנוסף לכך, המפרט נרכש מלפני שנה, היה חצי שנה אצל הטכני וחצי אצלי עקב תקלות, סה"כ הוא ברשותי חצי שנה ועלה לאבי 5200 ש"ח) להלן המפרט שברשותי כרגע, שלטענת אבי הוא Hige-End : (יש לי תחושה שעשו על אבי קומבינה) מעבד:…

• 15 תגובות
    • 1.8k צפיות

דיונים חדשים בפורומים