עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by stav_r,

שלום לכולם, לאחר שהמחשב שלי החליט להידפק על הדרך החלטתי לקנות חדש. התקציב הוא בין 7K ל 8K , עיקר השימושים : אינטרנט סרטים קצת תיכנות ומשחקים(במשחקים העיקר שיעבוד חלק לא חייב פילטרים וכל זה..) , המחשב הזה ישרת אותי להרבה זמן לכן חושב לי שאם אני ארצה לשדרג בעוד שנתיים שלוש אני אוכל לשדרג. בנוסף אני מעוניין במחשב די שקט מכיוון שהוא נמצא לידי כשאני ישן , עוד דבר שאני חושב הוא שהמחשב יושב בתוך ארון ולכן יש לקרר אותו טוב. המסך שיש לי הוא Dell 207WFP . תודה מראש , סתו.

• 15 תגובות
    • 1.7k צפיות
  2. ערב טוב לכולם! אני מעוניין לרכוש מחשב נייד עקב התניידות מרובה שצפוייה לי בחודשים הבאים. המלכוד מגיע כשאני רוצה בעצם גרסא קטנה של המחשב הבייתי שלי שמשמש בעיקר למשחקים וסרטים אבל התקציב שלי לא מי יודע זוהר. יש לי כ2500 שקלים לעניין הזה ואולי-אולי אצליח למתוח את הגבול ל3000. אז קודם כל רציתי לדעת האם בכלל יש חיה כזאת או שאני רודף אחרי חלום שווא?אם כן, אז מטרת המחשב תהיה בעיקר משחקים מעבר לשימושים רגילים של סרטים וכאלה. מעבר לזה: * גודל המסך? 15.6" אני מניח * משקל רצוי? לא משנה * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? שיחזיק 3 שעות בערך, בשאר הזמן יחובר לחשמל * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (DVI, HDMI וכו) לא * בלוטות? לא * גודל מינימלי …

• 11 תגובות
    • 1.7k צפיות
  3. היי, החלטתי להגשים חלום קטן ולקנות את הטופ של הטופ. נורא מבקש לא להניע אותי עם הודעות בסגנון של "תקנה מחשב ב7 אלף ותחליף עוד שנתיים" 1. מה התקציב המקסימאלי? 16000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל (עד גבול ההגיון, למשל לא לבזבז אקסטרה 1000 שקל עבור פריים אחד) ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 2000 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?משחקים כבדים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). תכנות לימודים וגיימינג ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. הכבדים ביותר - witc…

• 8 תגובות
    • 1.7k צפיות
  4. Started by Dorown,

. מה התקציב המקסימאלי? 2500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל את כל התקציב 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: מיועד למשחקים פופלארים של היום -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. PUBG , OW , Destiny2 , Battelfiel1 , The Witcher3 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920*1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוניות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא 5. עד כמה חש…

5. היי אשמח לקבל המלצות למפרט מחשב 3000 ש"ח או פחות שימושים: אינטרנט, WORD, חיבור מצלמה דיגיטלית ועיבוד תמונה בסיסי - לא למשחקים ולא ל-OC חשוב שיהיה אמין עם רכיבים איכותיים עד כמה שניתן במחיר (על חשבון מהירות ונפח) צריך לכלול צורב ללא מסך וציוד היקפי תודה

• 16 תגובות
    • 1.7k צפיות
  6. אורח gonzila
    Started by אורח gonzila,

:hi: :hi: :hi: :lamer: - :hi: :hi: :hi: :hi: - :hi: :hi: מישהו יכול בבקשה לבנות לי מפרט טכני למחשב עד 4600ש"ח (גג 4700), בלי מסך!!! כדי שלא תשאלו בשביל מה הוא משמש אז ככה: המון גלישה באינטרנט, משחקים פו ושם, וחיבור ברשת. תודה מראש למגיב, GONZILA!!!

• 9 תגובות
    • 1.7k צפיות
  7. בטעות נבחר השפה האנגלית למערכת ההפעלה 7. איך אפשר להחזיר את הבחירת שפה בין האנגלית עברית ורוסית, שאבחר את עברית? גם כשאני מפעיל את השיחזור מתוך הביוס להתקנה מחדש של המערכת זה מפרמט אבל לא נותן את הבחירה בין השפות אלא מץקין את האנגלית שוב. תודה!

• 5 תגובות
    • 1.7k צפיות
  8. Started by shay-biker,

טוב כנראה שאני קונה בסוף שתי מחשבים אחד לי למשחקים ועריכה ואחד לאחיות שלי... עכשיו זה המחשב שהציעו לאחיות שלי במחיר 4000 שקל... מארז - P4 ATX 400W / חיבורי USB קדמיים מעבד intel 3.0G - 800mhz prescot 1m p4 לוח אם- asus p4p800-se fsb800 ddr400 p4 או הדגם asus p4p800deluxe זיכרון kingston 2x256 ddr 400 דיסק קשיח wd 120gb sata 7200 כרטיס מסך r9600se 128mb או fx5700 128mb כונן תקליטורים דיסקטים וצורב רגילים שזה כבר לא חשוב לי... עכשיו מה אתם אומרים על המפרט בכלליות??? (אני יודע שזה אינטל אימא שלי לא רוצה AMD לאחיות שלי,המחשב שלי יהיה AMD) איזה לוח אם לקחת משני הדגמים? ואיזה כרטיס מסך לקחת או אחד אחר במסגרת התקציב ושל איזה חברה לקחת??? תודה...

• 21 תגובות
    • 1.7k צפיות
  9. Started by AmitY,

בבקשה תקראו את ה-כ-ל ואז תגיבו (הוספתי הערות בחלק) תודה רבה! המפרט: מארז מפואר מאושר אינטל עם יציאות USB קדמיות ואחוריות --------------- לוח אם: ASUS או MSI מקורי תומך בזכרון 2x400MHz DUAL DDR AGPx8 סריאל ATA RAID FUNCTION -------------- מעבד פנטיום 4 אחריות לכל החיים (לא סלרון) INTEL PENTIUM 4 PROCESSOR WITH HT TECHNOLOGY 2.8 GHz 800MHz prescott 1MB cache (512k לא) -------------- מאורר למעבד מתוצרת אינטל מקורי ------------- זכרון פנימי DDR 400MHz 512MB ------------- כרטיס מסך (לא משולב על לוח האם) Nvidia Geforce Fx5200 128Mb + TV OUT עם זכרון DDR ------------ מסך MAG 17" ------------ דיסק קשיח CACHE 8Mb 7200 80Gb SATA בטכנולוגיה החדשה SERIAL ATA (לא IDE) או דיסק IDE …

• 17 תגובות
    • 1.7k צפיות
  10. Started by BWER21,

תיראו , לאחר כל התגובות ה-"לא מחמיאות" לטעמי לקחתי מחשב מצויין ואני יפרט : תישמעו , למרות כל מה שתגידו , הדבר הכי חשוחב במפרט בשביל גיימרים הוא הכרטיס מסך , הכרטיס מסך הוא הדבר העיקרי שעל פיו נקבעים הביצועים של המשחקים . עזבו את העניין האם משתלם DDR3 כיום או לא , אני יודע שהיום כל המעבד החדשים של אינטל הולכים לעבור לעבוד עם זיכרנות DDR3 , ולכן המחשב שלי יהיה מה שנקרא מוכן לתקופה הזאת , המחשב שלי כיום מקדים את תקופתו . הזיכרון הוא 4 ג'יגה , זיכרון בנפח ענק , לכשאני יצטרך בעתיד להוסיף לו עוד 2 ג'יגה ( לא נראה לי בזמן הקרוב ) אני יעשה זאת . בקשר למעבד - המעבד הוא לא כזה גרוע , אני ממש לא מבין אותכם , אתם מדברים על המעבד הזה כאילו קניתי איזה מעבד של 486 , מה נסגר איתכם ? א…

• 30 תגובות
    • 1.7k צפיות
  11. Started by MasterDK,

טוב: יש לי 2000 ש"ח זה המקסימום שלי אולי 2500 אני צריך מחשב טוב שיחזיק מעמד הרבה זמן ושהחלקים כמו כרטיס מסך לא יהיו מובנים ללוח אם. אני מחפש מחשב פנטים 4 בין 2.4 ל 3.0-3.2 למי שיש הצעות מוזמן. מסך לא חובה גם מערכת הפעלה לא חובה. אני שואל פה כי אני מוצא הרבה מחשבים במחירים כאלה באתרים כמו zap וכו' אבל הבעיה היא שאני לא מבין האם הלוח אם טוב או לא וכו'. ניתן להציע גם מחשב בחלקים לא חובה שלם העיקר שלא יעלה על 2000 ש"ח תודה רבה רבה לכל העוזרים

• 23 תגובות
    • 1.7k צפיות
  12. שלום, לפני מספר שעות חבר שלי התקשר אלי וביקש שאני יבנה לו מפרט שלא יעבור את ה5500 ש"ח, השימושים שלו הם גיימינג והוא הולך לשחק על מסך בגודל 23 אינטש ורזולוציה של 1920X1080, הוא לא הולך לעשות OC, והוא מחפש מחשב שכל המשחקים שקיימים יעבדו וגם משחקים לעתיד, בניתי לו מפרט אבל יש לי תחושה שאפשר להוציא משהו יותר טוב בתקציב, אני מבקש שתגידו לי איך המפרט שבניתי לו והאם יש משהו לתקן, אשמח גם אם אתם תבנו מפרט יותר טוב. מעבד: [..] INTEL CORE i5 S1156 2.66GHz 750 : "SLBLC" - BOX - זמין במלאי ₪1060 לוח אם: [..] INTEL WHITESBURG : DP55WB ₪494 זיכרון: [..] ADATA 4096MB (2048MBX2) DDR3 1333 CL9 - CORE I5 READY ₪498 כרטיס מסך: [..] SAPPHIRE HD5870 1GB GDDR5 - RETAIL ₪1981 מארז: [..] COOLERM…

• 23 תגובות
    • 1.7k צפיות
  13. Started by habarbash,

1: אני רוצה לקנות מחשב נייד ורציתי לדעת איזה מעבד לקחת מבין שניהם ההבדלים הם בסביבות ה 110$, השאלה היא האם שיפור הביצועים יהיה משמעותי או שכדאי כבר להשקיע את הכסף בשיפורים אחרים ?? 2: אני כרגע בארה"ב ואני קונה את המחשב מפה, אז אם אפשר גם להמליץ לי על מחשב ,( חיפשתי אתרים שסוקרים ניידים ולא כ"כ מצאתי). נ.ב אני מעוניין להשקיע בסביבות ה 1800$ ( אחרי TAX שזה בסביבות ה 8% ממחיר המחשב ) . חשוב לי זה שיהיה : מעבד C2D , מ 1G זכרון שיעבוד ב DC , וכרטיס מסך שיוכל להריץ את ה AERO של VISTA . פחות חשובה לי הניידות (גודל) יותר הביצועים. כמובן שאם ה GMA950 של אינטל יכול להריץ VISTA עם ה AERO אז אני יסתדר איתו . ואם אפשר שיהיה גם WI-FI עם תמיכה ב N . תודה רבה .

• 6 תגובות
    • 1.7k צפיות
  14. חברי הפורום היקרים, מערכת המפרטים של האתר מתעדכנת באופן שותף, כאשר העידכון הרישמי נעשה ב-10 לכל חודש (כלומר אתמול). למי שלא יצא להכיר את המפרטים לפני כן, מומלץ בחום לבדוק את המערכת, אשר אמורה לחסוך לכם הרבה עבודה, הקלדה, ודמעות! המפרטים במערכת נועדו על מנת לענות באופן מיידי על הצורך במפרטים עדכניים בתקציבים שונים ולמען צרכים מגוונים. כעת כאשר החבר/הדוד/הסבתא אומרים לכם שהם רוצים לקנות מחשב חדש, תפנו אותם למערכת המפרטים, ושישברו את הראש בעצמם! ;D זוהי מערכת המפרטים המקיפה והמעודכנת ביותר שקיימת בארץ (ומי יודע - אולי בעולם כולו! 8)), ובאה לעזור לכל מי שהחליט שהגיע הזמן לשדרג. כמובן שכל המערכות התעדכנו לפי הפרשי המחירים מהחודש הקודם, נוספו מוצרים חדשים, והרבה מהמער…

• 7 תגובות
    • 1.7k צפיות
  15. Started by cfirzzz,

1. מה התקציב המקסימאלי? 7K-8K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא לחרוג מעבר ל-8K 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, הגדרות גבוהות. תכני HD, קצת תכנות א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. כל החדשים... -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1080X1920, מסך 23"-24" -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מ…

• 6 תגובות
    • 1.7k צפיות
  16. INTEL PENTIUM 4 2.6 Ghz FSB 800 Mhz ASUS P4P 800 motherboard 512 Mb DDR (400 mhz) Samsung ATX מארז+ ספק כוח sony cd-rw X 52 Geforce 4 MX440 128Mb HD - 80 Gb W.D. +8mb כל זה כולל מע"מ יוצא לי 5020.. אין לי מחיר מדוייק של כל דבר. זה מאיזה חנות (בירולשים, צג) ההרדיסק אני יודע, 700 שקלים כולל מע"מ, זה יקר קצת לא? הבנתי שמבחינת סאונד.. יש און בורד..זה מספיק טוב? (בכל מקרה אני יכול להביא כרטיס ממקום אחר ולא אקנה, זאת סתם שאלה) אודה לכם על שיפורים למפרט, והמלצה אם זה יקר מידי ואם כן מאיפה אני יכול למצוא ביותר זול לקנות משהו כזה. בלי מסך. סך הכל המחשב למטרות עבודה עם גרפיקה.. תודה רבה.

• 16 תגובות
    • 1.7k צפיות
  17. 1. מה התקציב המקסימלי? 3000 שקל האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לא משנה כל כך במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אם יש צורך וזה קריטי, רק בכמה מאות 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? משחקים בעיקר, אבל מאוד חשוב שיעבוד מהר ויחזיק כמה שיותר זמן. א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). בתדירות גבוהה מאוד, ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? לכל המשחקים * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? אפשר לומר שלא צריך שיריץ הכל על ההגדרות הכי גבוהות 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, ר…

• 10 תגובות
    • 1.7k צפיות
  18. Started by tornado,

מחפש המלצה למחשב נייד בנטייה לכיוון 4000 שקל שישמש בעיקר לישומי אופיס. בתודה מראש

• 3 תגובות
    • 1.7k צפיות
  19. אני רוצה מעבד AMD ולוח אם הכי טוב שיש שהמחשב גם יכלול מערכת הפעלה אני גם רוצה מארז טוב עם הרבה מאוורים שישמור על קור ושיהיה שקוף אני רוצה גם רמקולים טובים צורב DVD וגם מסך דק LCD אני גר בירושלים אז רצוי חנות מהעיר שלי או קרוב תודה מראש

• 25 תגובות
    • 1.7k צפיות
  20. Started by Ziv_o,

שלום אני צריך חוות דעת על מפרט שהרכבתי ואני צריך שיגידו לי אם החלקים שבחרתי מתאימים זה לזה (על הלוח אם, הספק של הספק וכדומה..) תודה רבה מראש!!

• 32 תגובות
    • 1.7k צפיות
  21. 1) חשוב לנו להעמיד עמדות עם איכות חומרה וביצועים מהירים! ושיהיו רלונטיים גם לעוד 3 או 4שנים. למרות שמדובר על צרכי מישרד, בהחלט היינו רוצים שיהיה לעמדות יכולות מולטימדיה טובות לפחות בציון 8 או 9 באותו רף מחיר שניקבע. 2) דגש חזק על איכות המסכים עם שאיפה למסכים רחבים ככל שניתן! 3) מערכת שקטה ככל שניתן. 4) מיקלדת ועכבר איכותיים ונוחים שעובדים חלק ולא צריך להלחם איתם! 5) את המיפרט היינו רוצים לגמור לכל היותר ב4750 פר עמדה - ולהשאיר קצת מקום למערכת הפעלה ותוכנת אופיס. 6) בנוסף למפרט אולי גם סורק טוב (אחד בודד שלא קשור למיפרטים מבחינת המחיר). 7) היינו שמחים לקבל טיפים על ציוד הקפי שמומלץ לקחת בחשבון ולא ידוע לנו! נ.ב בגדול, מעדיפים להריץ ויסטה - מה עדיף 32 או 64? בתודה והערכה גד…

• 25 תגובות
    • 1.7k צפיות
  22. Started by rabbit,

יריץ לי משחקים טוב פחות או יותר? Midi Tower ATX Case For Pentium IV 500 Watt 1 149.99 ¤ LG GSA-4165B 16x Black Bulk DVD-R/RW+-R/RW 1 295.01 ¤ Intel Pentium IV 3.0GHz Prescott 2M 64-bit Socket 775 Box CPU 1 1065 ¤ Western Digital 80GB 7200 rpm 8MB Buffer Serial ATA HDD 1 350 ¤ Gigabyte GA-8I945PG Intel 945PG Motherboard 1 670 ¤ A-Data (V-DATA) 512 MB DDR 3200 Memory 2 600 ¤ Sapphire Radeon X800GT PCI-e 128 MB DDR3 Retail Video Card 1 950 ¤ אני עדיין מתלבט עם הכרטיס מסך אני חשוב לשים 6600 וזהו יחסוך עוד 300 שקל.... מה אתם אומרים?

• 32 תגובות
    • 1.7k צפיות
  23. Started by k22,

1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים סרטים ותיכנות א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. החדשים שיצאו -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). W2350T או e2350t -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום …

• 18 תגובות
    • 1.7k צפיות
  24. שלום, אשמח לעזרה! הנה השאלון: 1. מה התקציב המקסימאלי? 6000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 550 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכת וידאו \ גרפיקה \ משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). Premeire \ Lightroom \ Photoshop ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: Visual Studio \ Virtual PC \ 3DsMax -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. BF3, GTA V, Far Cry 4 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). יהיו 2X1080p וראשי 1440p -לאילו הגדרו…

• 13 תגובות
    • 1.7k צפיות
  25. Started by Dima323,

ברצוני להרכיב מחשב לסלון מחלקי מחשב מאוד ישנים מהמחשב הישן שלי הדרישות שלי מהמחשב זה לראות סרטים ולשמוע מוזיקה בלבד אני לא רוצה להקליט שידורים רק לראות סרטים באיכות כמה שיותר טובה בלי קפיצות והפרעות היתי רוצה לדעת מה הציוד המינימלי שיכול לספק לי את הצרכים ציוד הכוונה היא למעבד, זיכרון וכרטיס מסך הציוד שחשבתי עלו זה: מעבד P2 400Mhz זיכרון 128mb sdram כרטיס מסך GF2 32mb AGP + TVout הציוד הנ"ל יעמוד בדרישות שלי?

• 18 תגובות
    • 1.7k צפיות

דיונים חדשים בפורומים