עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. שלום, אני מבקש המלצה למפרט מחשב ב1500 ללא תוכנות, ללא מסך, ללא מקלדת ועכבר. כן צריך שיהיה צורב. המחשב יהיה מחובר רק למסך טלוויזיה ולא למסך מחשב - האם זה ריאלי שיש במחיר הזה גם כרטיס מסך עם יציאת HDMI? הדבר הכי כבד שאני צריך שהוא יעשה זה ינגן בעתיד הרחוק סרטים ב1080P. האם זו בקשה מציאותית בטווח המחירים הזה? בחיפושיי באינטרנט נכנסתי לKSP שם יש להם מפרטים מומלצים. מצאתי שני מפרטים שנראים טוב מאוד, גם המארז יפה ויש צורב ולפי התאור גם כרטיס מסך עם יציאת HDMI. ______________________________________________________________________________________________ מעבדי אינטל Pentium E5200, Bus800Mhz, s775, 2MB, DualCore לוחות אם למעבדי אינטל GIGABYTE 73PVM-S2H s775 1333Mhz, nForce 630…

• 10 תגובות
    • 1.8k צפיות
  2. שלום לכולם, לאחר בירורים רבים ומחקר לא קטן החלטתי שאני הולך להזמין אחד מהניידים האלו: dell inspiron 1520 או hp pavilion 6690ej. אני רציתי לראות את דעתכם על שני הניידים ולראות את ההשוואה שאתם תעשו בכדי שאוכל לעשות בחירה טובה יותר. מהחנות שממנה אני מתכוון להזמין הצלחתי להשיג מחיר די נמוך וזהה בשביל שני הניידים, אז אל תתייחסו למחיר. אני אישית מעדיף את ה-pavilion, מבחינה כללית וכוללת. הדבר היחידי שבגללו אני שוקל את ה-inspiron הוא כרטיס המסך הטוב יותר (8600gt). אני סטודנט בטכניון, ובחרתי באלו כי אני מעוניין במשהו מעבר לצרכים הטכניים היבשים שלי מהנייד. גם גיימינג. משהו שיחליף את המחשב הביתי שלי במשך השבוע. בכל מקרה, שאלתי היא זאת: אני מעדיף מאוד את ה-pavilion. וזה בעצם הנייד שא…

• 9 תגובות
    • 1.8k צפיות
  3. אני מחפש מפרט לחבר שצריך מחשב ביתי ובסיסי לאינטרנט, אופיס ומשחקים ברשת לילדים שלו, חסכוני בצריכת חשמל ושקט. ללא ציוד היקפי, 2000 ש"ח. בנוסך צריך מסך וחשבתי ללכת על ה - Samsung 2333T ב 820 ש"ח אני מחפש חנות באיזור יבנה (ראשל"צ, אשדוד, רחובות וכו') ואם קיים משלוח לבית הלקוח אז עוד יותר טוב. 1. מה התקציב המקסימלי? 2000 ש"ח למחשב ועוד 820 ש"ח למסך האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנסות לחסוך במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב? אינטרנט, אופיס ומשחקי רשת לילדים 3. האם יש צורך בציוד היקפי? מסך, אני מעדיף Samsung 2333T אלא אם כן יש המלצות אחרות 4. האם יש רכיב בו אין צורך במפרט? כונן דיסקטים 6. עד כמה השקט של המפרט חשוב בסולם ש…

• 11 תגובות
    • 1.8k צפיות
  4. Started by Moon-Mage,

מחשב בעיקר למשחקים וצפיה בסרטים עדיפות למסך גדול יחסית, לפחות 15 אינץ', ניידות וחיי סוללה לא מאוד חשובים חשוב HDMI כונן לפחות 500 GB, טרה בייט יהיה מאוד נחמד לא נדרשת אחריות בינלאומית היה לי ניסיון טוב מאוד עד עכשיו עם ניידים של טושיבה, אבל אני פתוח לכל החברות תודה מראש

• 5 תגובות
    • 1.8k צפיות
  5. Started by shlomom,

הגיע הזמן למחשב חדש. חשבתי על משהו כמו HTPC אבל החלטתי שאני יותר עובד על המחשב מאשר מחבר אותו לטלוויזיה ולכן המחשב יהיה בעל יכולת חיבור לטלויזיה -HDMI. לגבי המארז חשוב לי שקט ופונקציונליות, לא צריך חלונות ואורות, יש לי נסיון טוב עם ה-Antec P150 וחשבתי ללכת על החלופה המעודכנת שלו ה-Antec Sonata Designer 500W. אבל אם מישהו חושב שיש לו פיתרון זול יותר, הכולל אלגנטיות, נוחות תפעול, ספק איכותי, שקט סביבתי, ומסנני אויר אז בבקשה. חשבתי גם ללכת על שני דיסקים, אחד צנוע למערכת ההפעלה (~200 ש"ח) והשני של 1TB לכל הזבל. אינטל/AMD, הלב רוצה Core i5-750 אבל ההגיון אומר מיותר, אז נראה לי ששלוש ליבות של AMD (עם תקווה לפתיחה) יספיקו גם לביצועים וגם לאגו. ואולי גם ה-Athlon II X4 620 יגיע בש…

• 18 תגובות
    • 1.8k צפיות
  6. Started by curdi1,

שלום לכם, אני מחפש לקנות מחשב לשימושים משרדיים (אופיס, אינטרנט, סרטים, מוזיקה). חשוב לי שיהיו לו יציאות HDMI ותמיכה ב-USB3 ו-SATA3 (אם אפשר במסגרת התקציב גם FireWire מה טוב, אבל לא קריטי). כמו כן חשוב שלספק הכח יהיו 3 שנים אחריות. מבחינת שקט - בינוני (שלא ירעיש כמו טרקטור אבל גם שקט מוחלט לא נדרש). חשבתי על המפרט הבא (שאלה לגביו - האם יהיו לו יציאות USB3 מקדימה). האם יש המלצות ? מעבד: [..] INTEL CORE i3 S1155 3.1GHz 2100 - BOX - זמין במלאי ₪553 לוח אם: [..] ASROCK H61M/U3S3 - זמין במלאי ₪365 זיכרון: [..] CRUCIAL/MICRON 4GB 1333MHZ DDR3 - לרוכשי מחשב חדש ! - זמין במלאי ₪100 צורב DVD: [..] SAMSUNG SH-S223FBLK x22 SATA BLACK - זמין במלאי ₪112 מארז: [..] COOLERMASTER ELITE 34…

• 17 תגובות
    • 1.8k צפיות
  7. Started by VortexD,

שלום אני חדש פה ו.. מקווה שתוכלו להרכיב מחשב טוב עם הדרישות הבאות אני מעוניין בקונרו E6600 עם קרור טוב כדי לעשות אוברלוק וכרטיס מסך טוב אני לא יודע אם לקחת את הGF 7950GX2 או משהו זול יותר כי לפי מה שקראתי הכרטיס לא יתמוך בDX10 ואז נצטרך להחליף וזה יהיה סתם בזבוז כסף זה נכון? אם לא אז טוב מאוד מסך 19 או 17 אינץ עם MS נמוך רמקולים/מקלדת/עכבר שיהיה משהו פשוט ונוח וזכרון שיהיה טוב כי אני לא מבין בזה 2ג'יגה עדיף של קורסייר לפי ביקורות שראיתי הם חברה טובה ולשים 250 ג'יגה HD ספק כוח טוב ומארז יפה חשבתי על Sunbeam Transformer BLACK מה אתם אומרים ? זהו הרבה דרישות מקווה שלא הקשתי עליכם אני מבקש להשתדל להגיב רק במפרטים בבקשה תודה

• 32 תגובות
    • 1.8k צפיות
  8. Started by hatul,

אני צריך עזרה בהרכבת מפרט למחשב עבור משחקים ואינטרנט. לא מדובר על גיימרים רציניים (בסך הכל אחים שלי) אבל צריך שהמחשב יוכל להריץ משחקים חדשים בצורה נורמלית. התקציב הוא בערך 3000 ₪ אפשר פחות ואם צריך אפשר גם קצת יותר. מסך כבר יש אז התקציב אינו כולל מסך. גם מערכת ההפעלה תירכש בנפרד. מוכר מחשבים שפניתי אליו הציע לי את המפרט הבא (אני יודע שהוא לא מספיק מפורט, אבל זה בינתיים מה שהוא נתן): מארז איכותי עם כניסות USB קידמי לוח INTEL G41 מעבד:E5300\5500 דיסק קשיח:320G זכרון פנימי: 4G צורב DVD LG*22 כרטיס מסך G.F 9400 מחיר: 2000 ₪ זה לא נשמע לי מספיק, אבל זו בכלל נקודת פתיחה טובה לשדרוגים? תודה רבה על העזרה.

• 12 תגובות
    • 1.8k צפיות
  9. Started by _Amaterasu_,

מה התקציב המקסימאלי? ₪4500 . א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אם יש צורך . ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא . מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? צפיה בסרטים,בלו-ריי ובעתיד הלא רחוק סרטי 4K . האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? לא . עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 10 . האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא . האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא ולא . האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? לא . חשוב לי מאוד מחשב קטן מאוד ,שקט מאוד . זהו מפרט המחשב שאני בניתי היית שמח ל…

• 9 תגובות
    • 1.8k צפיות
  10. Started by moses_23,

מעבד: P-4 3.0 GHZ (BUS:800 MHZ, H-T 1MB S775) 1100 ש""ח לוח אם: MSI 91P-COMBO?(915) DDR 1+2, PC -E 850 ש"ח DDR 400 256MB KING MAX BGA 260 ש"ח דיסק קשיח: WESTERN DIGITAL 80GB 7200 ATA-100 (8MB) 390 ש"ח כוננים: 1.44, CD-ROM, DVD DVD TOSHIBA X16 160 ש"ח מארז: 2209 ATX MIDI PFC, USB 160 ש"ח סך הכל: 3190 ש"ח ניראה לי די ייקר כי זה לא כולל מסך וגם אין פה כרטיס מסך וקול. אולי צריך להחליף את הלוח אם?ולהוסיף כרטיס מסך שלא יהיה ON-BOARD?? תגישו הצעות.

• 15 תגובות
    • 1.8k צפיות
  11. שלום הגיע הזמן לשדרג את Dell inspiron 1520 התקציב הוא עד 5000 ש"ח * מטרות המחשב? עבודות משרדיות אינטרנט ואופיס + Photoshop * גודל המסך? 17.3 כמה שיותר איכותי * רזולוציית המסך? FHD 1920x1080 * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? אין. * משקל רצוי? לא משנה, המחשב יהיה נייד רק בתוך הבית. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לא, המחשב יהיה נייד רק בתוך הבית. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI וUSB. * Bluetooth? לא חובה. * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? לפחות 500GB כמה שיותר מהיר + אפשרות להוסיף SSD עבור מערכת הפעלה * כונן אופטי? לא רלוונטי. * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא חייב בינלאומית אבל אחריות לשל…

• 8 תגובות
    • 1.8k צפיות
  12. Started by Eyeseen,

מחשב לגיימינג | עד 3000 ש"ח האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? התקציב המקורי הוא 2800 שקל, אז בין 2800-3000 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכות, גרפיקה וכדומה) המשחקים הכי מתקדמים כיום, ולא יזיק אם יפעיל משחקים בצורה יעילה גם בעתיד א) תנו דוגמאות לאפליקציות העיקריות בהן תשתמשו. GTA4, BATTLEFIELD BC2, GUILD WARS2, COD, המשחקים עם הדרישות הגבוהות ביותר בשוק ב) צייינו האם תשתמשו בהן בצורה כבדה לא, מעדיף שיהיה FPS גבוה במשחקים מהסוג הזה ג) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * מה הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) שיש למסך שלכם? 1280-1024 * באיזה סוג משחקים תשחקו? נרשם * באילו הגדרות תשחקו (נמוכות/בינוניות/גבו…

• 27 תגובות
    • 1.8k צפיות
  13. שלום חברים. ראיתי בזאפ דירוג טוב של חנות שמתמחה בסוללות למחשבים ניידים. אני חושב לרכוש סוללה לדל לטיטיוד שלי אבל מתלבט בין סוללה מקורית לחליפית: מקורית: http://www.sollan.co.il/Sale.asp?pid=14051 חליפית: www.sollan.co.il/sale.asp?pid=14049 מחשב נייד שלי מחובר לספק חשמל באופן קבוע ואני צריך סוללה לצרכי גיבוי בזמן נפילת או הפסקת חשמל. למרות שיש הבדל של 130 ש''ח בין סוללה מקורית לחליפית, אני חושב שחליפית תתאים לי יותר למטרה הנ''ל. מה דעתכם? חוויתם בסוללות חליפיות פעם? איך הן מבחינת בטיחות?

• 5 תגובות
    • 1.8k צפיות
  14. Started by albertkl,

ברצוני לקנות מחשב נייד 17 אינץ עד לסכום של 6500 ש"ח כמובן שאשמח לזול יותר, האם יש עדיפות למחשב שנותן 3 שנות אחריות? הדרישות הם: אינטרנט,אופיס,סרטים,משחקים. כמו כן ברצוני מחשב חזק ואמין לאורך זמן רב, יש לציין שהמחשב לא יצא מהבית אני פשוט רוצה להחליף את המחשב הנייח הישן שלי(נמצא אצלי כבר 10 שנים)למחשב נייד לפינת העבודה ובכך לחסוך בחוטים וליצור פינת עבודה נקייה ומסודרת יותר. אשמח לקבל הצעות. בתודה מראש אלברט

• 3 תגובות
    • 1.8k צפיות
  15. היי, ברשותי מחשב שרכשתי לפני כ-4 שנים, ואני מעוניין לשדרג/לקנות חדש כדי לשחק משחקים כמו shadow of the tomb raider על מסך 1440x2560 במקום המסך FHD שיש לי כרגע. עכשיו השאלה היא האם לקנות מסך+כ.מסך חדש ולשלב במפרט הנוכחי או לקנות מחשב חדש? אני חשבתי על כרטיס 1070 כאופציה, מה דעתכם? תקציב:5,000 ש"ח לנצל?: כן המחשב לגיימינג: Shadow of the tomb raider מפרט נוכחי: תמונה למעלה

16. Started by goidoi,

שלום לחברי הפורום, אני לא כ"כ מתמצא בתחום ולכן זקוק לעזרתכם. קודם כל מה רצוי שיהיה: - קל משקל וקטן. - ללא CD-ROM - מסך IPS - SSD (אפילו אם לא גדול כ"כ) - מקלדת נורמלית (בלי ההמצאות האחרונות של לקחת 8 מקשים ולדחוף את הפונקציונליות שלהם למקש אחד דרך FUNC KEY) - קורא כרטיסי SD - יתרון - USB3 - יתרון לא גדול תקציב עומד על 4000 ש"ח ולא גמיש. שימוש מתוכנן: - OFFICE - אינטרנט - SPSS תודה מראש.

• 4 תגובות
    • 1.8k צפיות
  17. Started by ag43,

בכמה למכור את המעבד ולוח האם שבמפרט שלי + 6 גיגה זכרון 1600.

• 10 תגובות
    • 1.8k צפיות
  18. א. אינטל השיקה מעבדי דור 2 לI5 I3 I7 ב. מתחיל שיווק USB 3 ג. בקרוב שיווק אינטרנט אקספלורר 9 יש עוד משהו בקרוב ? מה דעתכם?

• 7 תגובות
    • 1.8k צפיות
  19. Started by benhalaf,

היי, אבקש חוות דעת על מפרט שבניתי באתר של KSP. מדובר במחשב בייתי פשוט למשימות Office. 1) האם הרכיבים תואמים אחד לשני 2) האם הם יעילים מבחינת תועלת/עלות - כלומר האם בעלות נוספת מזערית אפשר להגדיל ביצועים קישור למפרט: https://ksp.co.il/t/E2hU4c דגם מחשב: הרכבה עצמית של מחשב נייח AMD מעבד AMD: מעבד AMD Ryzen 3 3200G 3.6Ghz Radeon Vega 8 AM4 - Box 1 מאוורר למעבד: קירור למעבד Arctic Alpine AM4 CO 1 לוחות אם למעבדי ‏AMD: לוח אם Gigabyte B450 AORUS M AM4, AMD B450, DDR4, 2xPCI-E, DVI, HDMI 1 זכרונות: זיכרון למחשב G.Skill Aegis 16GB DDR4 3000Mhz CL16 1 ספקי כוח: ספק כח Antec VALUE POWER Acti…

• 5 תגובות
    • 1.8k צפיות
  20. Started by bimbim,

1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך, אפילו קרוב לטווח של 3000 ש"ח. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? -500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים- בינוני, עבודה משרדית רבה, תכנות - פרנסה, קידוד וידאו - בינוני. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). Eclipse\Netbeans\Visual Studio (כבד מאוד, רצוי שהסימולטורים לניידים בעיקר יעבדו כמה שיותר מהר), Virtual Box- מזדמן\נמוך מאוד, virtualDub(תדיר) ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. Call of Duty למיניהן, Battelfiled…

• 11 תגובות
    • 1.8k צפיות
  21. אהלן אנשים אני זקוק לעצתכם בנוגע לקניית 2 מחשבים חדשים. דגשים חשובים - המשותף לשניהם הוא היכולת להריץ פלאש (תוכנת אנימציה דו מימדית וקטורית) במהירות. - על מחשב אחד צריך גם להריץ תוכנת עריכה (פרמייר) ופוטושופ ברמה גבוהה (ואולי גם אפטר אפקטס בעתיד) ועל המחשב השני לא חובה להריץ את התוכנות האלו אבל יהיה נחמד להריץ עליו משחקים חדשים באיכות גבוהה (לא חייב מקסימלית) - לפחות אחד המחשבים צריך להיות שקט במיוחד (בעדיפות לשניהם) כי מדי פעם אנחנו צריכים להקליט אליו סאונד. - אנחנו לא מתעסקים בכלל בתלת מימד ,מה שאמור לדעתי לקצץ בעלות כרטיס המסך, אלא רק באנימצית פלאש וקטורית (להתרשמות - http://www.youtube.com/user/NirveGali?feature=mhee ) -אנחנו לא זקוקים לציוד היקפי - מקווה שאני ריאלי…

• 10 תגובות
    • 1.8k צפיות
  22. רוצה לקנות מחשב לסטודנטית. לא משתמשת בתוכנות כבדות. רק אופיס ואינטרנט. שלא יהיה נורא איטי וכמה שיותר חיי סוללה. בחנות המליצו על: dell vostro 3568 באינטרנט ראיתי המלצה על dell Latitude E7440 במחיר דומה. מה עדיף?

23. Started by SHIMSHI,

היי, אני מחפשת מחשב נייח לשימוש ביתי, בעיקר גלישה, סרטים, אופיס אבל שתהיה גם אפשרות להריץ משחקים. מצ"ב הצעה שקיבלתי- https://www.ivory.co.il/catalog.php?id=17623 ואלה התוספות להצעה: מסךHP 22ES- תוספת 585 שקל כ. מסך NVIDIA GTX 1050TI בתוספת 149 דיסק קשיח WD 3T בתוספת 460 סה"כ מחיר המחשב+מסך 3,980 עם כתיבת שורות אלה אני שמה לב שבהצעה המובנית כלול דיסק SSD ולא ברור לי למה מחירו לא קוזז מהדיסק הקשיח WD (כי 460 זה מחירו המלא) אשמח לשמוע דעותיכם על המפרט והמחיר.

24. Started by Ofeking,

שלום, אני מתחיל ללמוד בחודש הבא ועובר להתגורר במעונות. בשל כך אני אזדקק למחשב נייד שיחליף את המחשב הביתי וישמש בעיקר ללימודים. מהמחשב נדרש לשרוד את 4 שנות התואר, לשמש ללימודים (office, Internet, Mathlab וכו') וכן מעט לבידור. לכן מומלץ שהוא יצויד במעבד טוב ומספיק זיכרון. חשוב לציין שאני ממש לא בקיא בתחום ובסטנדרטים, כך שבמידה ואחת הדרישות שלי מהמחשב לא הגיונית/ מיותרת/ פוסלת לי מחשבים טובים, אפשר להתגמש. עם זאת, אני מעדיף לא לסטות מגודל המסך הרצוי ומהחברה המייצרת. מטרת המחשב: office, אינטרנט, סרטים HD ואולי קצת משחקים. גודל מסך: 14"-15.6". משקל רצוי: אין דרישה מיוחדת. כמובן ששואף למינימום, אך כל עוד הוא לא כבד במיוחד זה בסדר. הבנתי ש 2.5 זה הסטנדרט. זמן סוללה: …

• 16 תגובות
    • 1.8k צפיות
  25. Started by moonjib,

שלום חבר'ה אני צריך מפרט בתקציב הנ"ל שיקנה ב-newegg . שיקלל המעבד intel pentium D 830 , ג'יגה זכרון בתצורת 4200 (ומישהו יכול להסביר לי את הפירוש של כל האלפיות האלה: 3200, 4200, 4800, 5200?!), דיסק קשיח, לוח אם שיתאים, צורב dvd , ספק וכל הדברים שצריכים. בלי מסך , בלי רמקולים , בלי עכבר ומקלדת, בלי כרטיס מסך. וזהו בערך . בתודה איתי.

• 16 תגובות
    • 1.8k צפיות

דיונים חדשים בפורומים