ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,350 דיונים בפורום זה
-
יש לי קצת ניסיון בהרכבת מפרטי מחשב למטרות גיימינג ושימוש כללי, ולאחרונה התחלתי להתעניין באופציה של רכישת מחשב HTPC לסלון. לפחות כרגע מדובר על מחשב לצפיה בסרטים מהאינטרנט/דיסקים/USB, ללא חיבור לכבלים/אנטנת טלויזיה. אין צורך בהרצת משחקים (את זה אני עושה על מחשב אחר). כאשר התחלתי לנסות לברר על הנושא הבנתי שאין לי ממש מושג מאיפה להתחיל. השאלות שהכי הטרידו אותי: מה בדיוק עושה כרטיס טלויזיה, והאם הוא דרוש למחשב המיועד לצפייה בסרטים בלבד? בהרבה מפרטים שראיתי (למשל: תחת "מפרטים מומלצים" באתר הזה ובפורום) ל- HTPC משולבים כרטיסי מסך. האם הדבר נחוץ (בניגוד לכרטיסי מסך on board)? החל מאיזו רזולוצייה? מה המשמעות של חיבור של כרטיס מסך בנוסף לכרטיס טלוויזיה? איך הם מחלקים ביניהם את העבו…
-
- 17 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום לכולם, לאחר תקופה ארוכה בה הסוללה של הנייד לא עבדה רכשתי חדשה ( 350ש"ח מקורית מ DCS למחשב HP ). הסוללה הקודמת פשוט הפסיקה להיטען ובכדי לשמור על הנוכחית רציתי לשאול מה הדרך הכי טובה לשמור על אורך חיי הסוללה ( לא שתעבוד יותר זמן שהמחשב דולק, אלא שתישאר בחיים ולא תהרס )? בהנחה שרוב הזמן אני ליד מקור מתח, האם זה תקין להשאיר את הסוללה מחוברת למתח ונגיד פעם ביום לנתק ולהטעין? לבצע פריקה מלאה של הסוללה והטענה מחדש? אשמח לקבל עצות. תודה רבה.
-
- 4 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
מעבד : Intel Core i5-650, 3333 MHz (25 x 133) לוח אם :Intel Peter Cove DH55PJזיכרון : 2x2gb kingston cl9 כרטיס מסך : nvidia 9500gt ללא הארד דיסק מארז : ג'נרי כלשהו ספק : zeus 520w כמה לדעתכם אני יכול למכור את המחשב ביד שתיים ? חשבתי על איזור ה500-600, זה ריאלי ? [TABLE] [TR] [TD][/TD] [/TR] [/TABLE]
-
- 3 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום, כבר תקופה ארוכה אני קורא ולומד, בחיפושיי אחר מחשב נייד ללימודים. אני הולך ללמוד הנדסה, ואזדקק להרצת תוכנות כמו סולידוורקס, רוויט, מטלב, פוטושופ, אוטוקד ודומות להן. אני די נעול על הדגם בכותרת, אך מתלבט בין שני תתי דגמים: הראשון: http://eilat.ivory.co.il/catalog.php?id=12869 והשני: http://eilat.ivory.co.il/catalog.php?id=12868 ההבדלים העיקריים שזיהיתי הם כמובן במסך המגע (לא צריך אותו באופן מיוחד, מצד שני לא נראה לי שמפריע לי שהוא שם), וכרטיס המסך (עוד 2 ג'יגה זכרון). כמובן שגם 400 ש"ח הפרש משמעותיים, אבל פחות. אני מפספס משהו? יש לאחד הדגמים בעיות ידועות? סיבה להעדיף אחד מהם על האחר? בנוסף - אשמח להמלצה לכונן קשיח SSD 256GB (עם תושבות או מה שזה לא יהיה שצריך כדי לחבר א…
-
- 4 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
היי היי, אני מחפש בכל רחבי הרשת חוות דעת על הדגם X55LA-DB51 של Asus ולא מוצא אף לא אחת.. אולי מכאן תבוא הישואה? http://www.amazon.com/ASUS-X555LA-DB51-15-6-Inch-Laptop-Black/dp/B00LO3JZZS על הנייר נראה אחלה מפרט לנייד עם שימושים פשוטים יחסית, לדעתי בכל אופן..
-
- 2 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
יש לי את המחשב הזה: http://www.zap.co.il/compmodels.aspx?modelid=841492 יש לי את המעבד הזה Intel Pentium B940, האם הוא תומך במערכת 64, איך אפשר לדעת? יש לי עכשיו 2GB, אוכל להוסיף לו עוד 2GB? זה יתאים http://ksp.co.il/?uin=15166?
-
- 6 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום לכולם, אבקש לקבל מפרט למחשב נייח לשימוש ביתי (סרטים, מוזיקה, גלישה, אופיס וכד'). 1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? ביתי- כאמור לעיל. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:לא -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכב…
-
- 10 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום לכולם ,לפני מספר שבועות אבי קנה Lenovo G510 מבוסס על Core i5 4200m עם 4GB של זיכרון ,הוא החליט לשדרג את הזיכרון ל8 , וקנה סטיק של 4GB במהירות של DDR3 PC3-12800 של Kingston לצרף לסטיק של 4GB שכבר קיים במחשב, בדקתי באיזה מהירות הזיכרונות ואמרתי לו שהוא צריך לקנות זיכרון DDR3 PC3 12800 (1600MHZ( ,הוא חזר עם הזכרונות ,פתחתי את המחשב ואני רואה שהזיכרון הקיים של סמסונג הוא PC3L 12800S ז"א DDR3L במתח של 1.35V ולא 1.5V כמו הDDR3 הרגיל שהוא קנה. כמובן שלא שמתי מיד את הזיכרונות ,אחרי קצת חיפושים באינטרנט מצאתי באתר של סמסונג מידע מפורט על הזכרון הקיים , ושם מצויין שהוא יכול לעבוד גם ב1.35V וגם ב1.5V , אז הרכבתי את הזיכרון ,הדלקתי את המחשב וWindows מזהה 8GB וגם הביוס, הדלקתי את…
-
- 3 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
המחשב מיועד למשחקים כבדים כמו gta החדש need for spped והמשחקים החדשים תודה לעוזרים..! אני רוצה שהמחשב יהיה מהיר מאוד מאוד!האם כדאי ללכת על מה שאייבורי מפרסמת בעיתון עם המעבד e8500? תודה לעוזרים!
-
- 29 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
הי חברים, מחפשים לרכוש מחשב חזק ומהיר לעריכת וידאו (עסק של צילום ועד כה נעזרים בעורך חיצוני). כרגע תוכנת העריכה שיש לנו הינה פילמורה, בהמשך בטח נשדרג לפרימייר. צריכים המון המון זכרון מן הסתם, שיהיה גם לאחסון עבודות. המלצות? כיוון? סדר גודל של מחיר? צריכה כולל כל האביזרים הנלווים (מסך או שניים, מקלדת טובה, עכבר טוב).. תודה!!
-
- 5 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
מטרות המחשב? משחקים כבדים בינוניים * גודל המסך? לא פחות מ14 * משקל רצוי? ממש לא חשוב אני בחור גדול עם גב חזק... (= * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? עד 7 שעות עבודה יספיקו * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI חובה הולך להיות הרבה מחובר למסכים ומקרנים * בלוטות?כן * גודל מינימלי של כונן קשיח? 500GB * כונן CD/DVD? צורב? שיהיה צורב * כונן Bluray? אפשר אך לא הכרחי * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? אפשר אך לא הכרחי * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? רצוי שלא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? רק DELL או ASUS....הדגמים שציינתי ================== היי אני דיי ננעלתי על 2 המחשבים הנ"ל...דיי מתלבט הדל נראה לי יות…
-
- 6 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
אוקיי אני יש לי כרגע 300 שקל שחסכתי ואני עובד בקיץ זה אומר שככה עוד חודש יהיה לי כסף וחשבתי אולי להשקיע אותו במשהו לשפר את הביצועים של המחשב שלי משמעותית אם שלא ייצא יותר מדי יקר נגיד 1500 שקל גג אולי יותר תלוי כמה אני ירוויח בקיץ... את המחשב שיש לי כרגע קניתי באוגוסט שעבר ואני מאוד מאוד מרוצה ממנו אבל אני רוצה לבדוק שאין שום דבר שאני מפספס שאולי אני יכול לשפר להתקדם ואם יש לי תכסף אז למה לא לשפר... אוקיי אז הנה המפרט המלא של המחשב שיש לי כרגע תגידו לי מה אני יכול להוסיף או להחליף לשדרג כדי לשפר אותו: CPU : Intel Pentium IV 2.6C GHz HT 512K 800MHz Socket 478 CPU BOX [ ¤ 1099.86 ] 1 Motherboards for Intel : Asus P4P800 Intel 865PE Motherboard (HT, FSB800, Dual DDR, S-A…
-
- 10 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
מעוניין להרכיב מחשב המיועד למשחקים בעיקר לא כולל מסך , מקלדת ועכבר ורמקולים ב-8000 ש"ח אם אפשר הצעות גם לAMD וגם לאינטל בנוסף ארצה לקבל הצעות אשר לא נכללות ב-8000 ש"ח של המחשב לאל פסק, ומדפסת לייזר עד 3000 ש"ח שיכולה גם לצלם מסמכים ואם אפשר גם לשמש כפקס ;D תודה מראש!! Mr.Act
-
- 16 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום חברים, אני דיי חדש פה ומאוד נהנה מחברתכם אני מעונין לקנות מחשב נייד פשוט יחסית שאני יוכל לצפות בו בסרטים ואם זה אפשרי בסביבות המחיר הזה גם להפעיל משחקים קלים כדוגמאת League of legends כלומר המפרט שלו צריך להיות קצת יותר חזק מ: 2 GHz processor 1 GB RAM Any DirectX 9.0 capable video card האם זה אפשרי בתקציב כזה למצוא מחשב שיעמוד בדרישות הללו ? אין לי שום דרישה מיוחדת אחרות כגון הגודל שלו וכולי.. יש אפשרות לחרוג מעט מן התקציב
-
- 10 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
-
שלום חרביי המלומדים, והפחות אוקיי, בתור טובה לחבר אני עושה את זה... הוא קונה בקרוב מחשב חדש לגיימינג כבד... מה צריך... מפרט מלא, ללא מסך, עם עכבר בלבד כציוד היקפי... כבר יש לי מפרט בשבילו אבל אני מוכן לראות גם את הצעותיכם המסך שבשותו: LCD 22 אינצ' מתוכנן גם OC טוב למעבד... הגג הוא 7500 שקלים, כמובן עם ניצול מלא של התקציב בהצלחה, אפשר לבנות מכל חנות
-
- 23 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
Intel Core i7 930 2.8Ghz 8MB Cache BOX - עם קופסה וקרור מקורי NOCTUA NH-U12P SE2 Cpu Cooler GIGABYTE GA-EX58A-UD3R INTEL עם קופסה מקורית וכל מה שמגיע איתה (גשר SLI) 2 HD של SAMSUNG F3 500GB 7200RPM. SSD - CRUCIAL M4 256GB. Sapphire Pure 625W Modular EPS Psu עם כל הכבלים +קייס לאחסון כבלים שהגיע עם הספק מארז Fractal Design Arc Midi R2 Black בן 3 חודשים + 2 מאווררים שהוספתי לו (המאווררים SSR2-140 - 140mm R2 Silent Case Fan - Fractal Design) Kingston HyperX 12GB Kit (3x4GB Modules) 1600MHz DDR3 DIMM Desktop Memory (KHX1600C9D3K3/12GX) בני קצת פחות משנה. כרטיסי מסך : Gigabyte GeForce GTX660 TI 2GB GDDR5 192 bit WindForce2 Overclocked בן שנה וחצי עם קופסה מקורית. EVGA GTX 6…
-
- 5 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
היי חברים - פעם ראשונה כאן האמת, אני מעוניין לקנות מחשב נייד, בכל מקרה הייתי שמח אם מישהוא היה אומר לי איך המחשב הבא- אם שווה את המחיר - 10999 ש"ח? דגם: ThinkPAD X240 20AL007CTO מעבד: Intel Core I7-4600U 3.00GHz, 4MB זיכרון: 8GB DDR3 1600 דיסק: 512 SSD + מסך: 12.5" HD IPS (1366 x 768) 300NIT גרפיקה: Intel® HD Graphics 4400 תקשורת: BT-WIFI-1000-USB3 DP FPR CAM ESATA מערכת הפעלה: WIN 8.1 PRO 64BIT משקל: 1.35KG 6 CELL תודה ליאור
-
- 2 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
אהלן כולם, אני סטודנט טרי שמחפש מחשב נייד למטרות למידה במקצוע הומאני (ללא Photoshop, MatLab וכדומה). אין לי ניסיון עם מחשבים ניידים בעבר ואני פתוח לכל כיוון שתתנו. המחשב צריך להיות עמיד לנשיאה בתיק גב, נוח להקלדה ולצפייה, ולהיות חזק מספיק כדי לערוך מסמכים ולהתמודד עם סרטונים על חתולים ביוטיוב. התקציב הוא אמנם 2,500 שקל, אבל הוא גמיש למעלה ולמטה. אין צורך לנצל אותו עד הסוף אם מחשב זול יותר מתאים, ואפשר לחרוג ממנו אם יש צורך במשהו טוב יותר. תודה מראש!
-
- 7 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
אני צריך את המחשב למשחקים בעיקר.. ואני כן עושה OC
-
- 18 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום, תעזרו לי בבקשה לבנות משהו טוב בתקציב הזה צריך מחשב כולל הכל - מקלדת,עכבר,רמקולים ומסך ההדגשים הם כאלה: AMD - הבנתי שהם יותר טובים יחסית למחיר היותר נמוך 1G זכרון צורב DVD מארז עם USB מקדימה/למעלה מסך LCD - כנראה שאני אקח את ה 730B של סאמסונג - אבל אם יש הצעות יותר טובות - בבקשה אגב, אם אתם יכולים להמליץ על חנויות יותר טובות/זולות אני אשמח לקבל מפרטים גם מהם - בחרתי בksp רק בגלל שיש סניף שלהם קרוב אלי תודה
-
- 16 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
המפרט עצמו לקוח מהמלצה בפורום elsf המחשב ישמש לגרפיקה אינטנט,משחקים מידי פעם מעבד: [..] AMD PHENOM II X3 720 (2.8GHz) - BLACK EDITION - BOX ₪722 לוח אם: [..] GIGABYTE GA-MA770-UD3 ₪438 זיכרון: [..] G.SKILL 4096MB (2048MBX2) DDR2 800 CL5-5-5-15 - F2-6400CL5S-4GBNT ₪391 כרטיס מסך: [..] SAPPHIRE HD5770 1GB GDDR5 - RETAIL ₪957 מארז: ש''חOOLERMASTER CM 690 RC-690 w/o PSU 428 http://www.iqpc.co.il/Home/showItemMenu.asp?id=3721 ספק כוח: [..] SEASONIC 500W : SS-500ET ₪352 דיסק קשיח: [..] WD 500GB 16MB SATA2 7200 RPM - WD5000AAKS ₪287 הרכבת מחשב: [..] הרכבת מחשב + בדיקת מאמץ 24 שעות + בדיקות מקיפות - מעל 3000 ש"ח ₪0 המפרט הורכב ב - www.IQPC.co.il לגבי מסך כבר נסגרתי על זה: מסך-…
-
- 1 תגובה
- 1.6k צפיות
-
-
מארז ללא ספק CoolerMaster Sileo 500 ₪378 כמות: 1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=RC-500 מעבד: Intel I7 Quad Core I7 2600 3.4GHZ 1155 6MB Tray כמות: 1 - מחיר: ₪1363 קרור למעבד Arctic Freezer 7 Pro Rev. 2 ₪124 כמות: 1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=21461 לוח אם: Gigabyte GA-H67A-UD3H-B3 for socket 1155 כמות: 1 - מחיר: ₪732 ספק כוח: SeaSonic ET 600W Active PFC 120mm 4*SATA, 8-pin, PCI-E כמות: 1 - מחיר: ₪354 זיכרון: Corsair 4GB Single Stick Values Select Retail DDR3-1333 כמות: 2 - מחיר: ₪251 קשיח למחשב שולחני: Samsung 1TB Sata II 32MB SpinPoint F3 כמות: 1 - מחיר: ₪263 כרטיס מסך: Sparkle'>http://tms.co.il/product/9191"]Sparkle GTS450 1024MB GDDR5 Dual DVI Pas…
-
- 6 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום רב, אני הייתי שמח לשמוע מכם המלצות למחשב, טווח המחיר שאני מדבר עליו הוא בין 5000-6500 (אני עשוי לקבל הנחה ולכן אני לוקח גם הצעה יותר יקרה), לגבי מעבד חשבתי על CORE 2 DUO אבל לגבי המעבד הספציפי אני עדיין מתלבט, בנוסף המליצו לי ללכת על לוח אם של אינטל מהסיבה שזה ימנע לי התנגשויות בעתיד, שוב המלצות יתקבלו בברכה לגבי זכרונות, הייתי שמח אם הייתי יכול לשים שני פסים של 1024 (חברת קינגסטון או Seagate), אבל בעכבות הגבלת המחיר אני אלך על שני פסים של 512, הייתי שמח לשמוע המלצות לגבי המהירות של הזכרונים שאתם ממליצים, המחשב מיועד בעיקר לגלישה ולמשחקים ולכן רצוי כרטיס מסך טוב שיריץ את כל המשחקים החדשים בצורה חלקה וטובה, אני מודע שכרטיס ממש איכותי לא ניתן להשיג בפחות מ1500 שקל אב…
-
- 26 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
אהלן אהלן, הגיע הזמן להתחיל להחליף חלק מהרכיבים אצלי ומכיוון שלא ממש היה לי זמן להתעדכן במה שרץ לאחרונה בתחום החומרה אז אשמח לשמוע את דעתכם, הרי אתם מרכיבים מפרטים על ימין ועל שמאל. אז ככה, הדרישות שלי מהמפרט הן כאלה: -מעבד אינטל -4 גיגה של ראם -כרטיס מסך high end -ספק כוח איכותי, אמין וחזק. - לוח אם עם יציאת LAN (סטנדרטי לפי מה שאני זוכר) -צורב DVD -מארז FULL TOWER גדול שיכנסו בו 5-6 הארדיסקים ויהיה נוח לעבוד איתו. -אם אפשר אז להכניס במפרט מסך LCD 19. הלאה, אין צורך להכניס במפרט את הרכיבים הבאים: -הארדיסקים -כרטיס קול -רמקולים, מקלדת ועכבר. הקניה מתוכננת לסביבות סוף יולי-תחילת אוגוסט כך שאם בתקופת הזמן הזאת אמורה להיכנס טכנולוגיה חדשנית אבקש לציין את זה כי יהיה חבל סתם …
-
- 27 תגובות
- 1.6k צפיות
-